Hetesi Zsolt: Süllyedő hajón élünk

2011.04.11. 19:01

Hetesi Zsolt fizikus, a globális energia-, és erőforrásválságra specializálódott Fenntartható Fejlődés és Erőforrások kutatócsoport vezetője négy évvel ezelőtt egy elemzésben azt jósolta, hogy „ha az olvasó 1960 után született, nagyon jó esélye van rá, hogy erőszak, járványok vagy éhínség végezzen vele” a fosszilis energiahordozókra alapozott civilizáció összeomlása miatt. Hetesi a globális éghajlati és erőforrásválságból vezette le tézisét, és önfenntartó lokális kisközösségek létrehozásában láttatta a kiutat. Most azt mondja, megállapításai ma érvényesebbek mint valaha.

>>> Hetesi Zsolt: Süllyedő hajón élünk (Mindennapi.hu, 2011. április 8.)

 

1 komment

Címkék: olajhozamcsúcs hetesizsolt erőforrásválság

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr762818163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2011.04.14. 16:52:36

Hasonlók jutnak eszembe, amikor a bevásárlóközpontban látom a szarral telepakolt kocsikat tolók menetét, vagy a dugóban ücsörögve szétnézek a balra-három-sávnyi, jobbra-három-sávnyi fölösleges kütyühalmaz világában.
süti beállítások módosítása