Mai Bádogdob - Bűnüldözés és újságírói forrásvédelem

2011.08.02. 09:28

Az atlatszo.hu oknyomozó portál működésének első hetében szemberkerült egy olyan dilemmával, amely végigkíséri a tényfeltáró újságírás egész történetét. Az újságíróknak jogukban áll titokban tartani információforrásaikat, ugyanakkor kötelességük igazat mondani, ha egy bűnügyben tanúként hallgatja meg őket a rendőrség vagy a bíróság. Létezik-e újságírói mentesség az utóbbi szabály alól? Mit diktálnak a magyar és az európai jogszabályok? Mire számíthat a forrásvédelemre hivatkozva a tanúvallomást megtagadó újságíró az új médiatörvény szerint? Vendégeink lesznek Fazekas Tamás ügyvéd és Szigeti Tamás politikai szabadságjogok programvezető a Társaság a Szabadságjogokért civil jogvédő szervezettől, valamint Tordai Csaba, az atlatszo.hu jogtanácsosa.

Bádogdob - a Tilos Rádió (FM 90.3) közéleti-jogi háttérműsora, minden kedden 16:30-18:00 között. Műsorkészítők: Bodoky Tamás, Bodolai László, Gerényi Gábor, Ruzsin Ami, Szalay Tamás, Ződi Zsolt.

1 komment

Címkék: rendőrség bádogdob atlatszo.hu forrásvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr863119317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.03.02. 15:26:42

az újságírói korrektség témakörébe essik ez is:

mandiner.hu/cikk/20130228_erpataki_polgarmester_rettegjenek_a_destruktivak

és most nézd meg mit hagytak ki az interjúból, és hogy miért vették fel a kamerásokat az érpatakiak:

www.youtube.com/watch?v=k-41xuUEfAs&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201303

elvárnám az átlátszótól is hogy tegye közzé az utóbbi videót, vajon miért nem fogják?
süti beállítások módosítása