Feljelentést tett az MVM a Kocsis alatt elkóborolt milliárdok ügyében

2009.04.09. 17:36

Az MVM képviseletében eljáró ügyvédi iroda csütörtökön büntető feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál az MVM korábbi vezetésének időszakában kötött kétes ügyletek miatt. Az MVM-nél több milliárd forint aggályos pénzmozgást tárt fel a belső vizsgálat, a Kocsis István regnálása idején különféle jogcímeken átutalt összegek offshore cégeknél landoltak.

 

37 komment

Címkék: szászandrás kocsisistván kapolyilászló

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr651056243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.04.09. 18:15:06

bodoky keresi és egyre inkább meg is találja a helyét a hazai egyébként igen soványka tényfeltáró újságírásban.
Tisztelem ezért, csak így tovább.

radiator1 2009.04.09. 18:19:44

Simornak, Bajnainak, Gyurcsánynak,az egész bagázsnak ilyen cégei vannak, mit lehet várni? Ők úgy lopják a vagyont (ebben szocializálódtak) mint valamikor mikor a melós egy csavart hazavitt. Nekik az népi tulajdon, s kiveszik a részüket. A mai nap bolseviknek képzelik magukat. Ők az értelmiségek, tehát többet lophatnak, mert jár nekik, s még ma is kisöpörnék a padlást. A polgár tünjön el: gondolkodó ember nem kell.

KCB 2009.04.09. 18:24:54

Egyszer végre valakit felelősségre vonnának az országban! (és nem csak azért hogy a még nagyobb lopást eltussolják) Rohadtul nem érdekel senkit a fejesek között hogy 1 milliárd forint több tucat embernek egy életnyi munkája...

Werwolf 2009.04.09. 18:32:22

kapolyi elvtars...
ipari miniszter elvtars volt a 80-as evekben.
rafkos, nagyhatalmu diszno.
hej, mikor szabadulunk vegre meg ezektöl...

tin_opener 2009.04.09. 18:34:07

Itt ugye az

"MVM korábbi vezetése" == "Kocsis István" ,

ahol Kocsis István a Paksi Atomerőmű igazgatója volt 2004-ben.
Ez a Kocsis István volt az az ember, aki a Magyar Országgyűlés egyik bizottsági vizsgálata során, mely többek között egy Framatom nevű francia cég szerepét szándékozott tisztázni egy üzemzavar keletkezésében, üzleti titokra hivatkozba megtagadta az erőmű Framatommal kötött szerződésének bemutatását.
Így a Magyar Köztársaság Országgyűlése ma sem ismeri a Paksi Atomerómű és a Framatom közti milliárd dolláros szerződés részleteit.
Ezen nem változtat az sem, hogy az üzemzavar által okozott károkért a Framatom később kártérítést fizetett. Kocsis viszont nem fizetett kártérítést a Magyar Köztársaságnak a jogállamiságban okozott károkért.
Hát ennyit Kocsis, Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc jogállam értelmezéséről.

HandG 2009.04.09. 18:49:33

Mártha Imre!
Tetszik, ahogy csinálod!

Ha lenne még jó pár hasonló fiatalember itthon érdemes lenne "tiszta kezeken" gondolkozni!!!

Hiszen az a bajunk, hogy a rendszerváltásunk csak papíron valósult meg és a régi elvtársak még mindig megvezetnek minket.

tonchyka 2009.04.09. 18:56:40

Az Isten malmai lassan őrölnek,de úgy látszik hogy azért őrölnek.Csak meg ne jelenjenek a mindenkit megmentő politikusok.Tisztázni mindent,az adófizető szerencsétlen nép nevében!!!

sztár 2009.04.09. 19:03:52

Ez a Kocsis is megjárt már mindent, benne volt a Tocsik ügyben, de mindig dobodótt, mint az ország nélkülö9zhetetlen embere egyik nagy cégtől a másikba, hogy összeszedjen magának és a kinevezőinek pénzt. Ebből a pénzből biztosan, hogy a támogatóknak is jutott, mert különben nem ő lenne mindenhol a legalkalmasabb ember. Egyébként érdekes, hogy kajmán szigeteken kell ahhoz a céget bejegyeztetni, hogy az MVM hORVÁTORSZÁŐGBAn terjeszkedjen. szóval ez akkora duma, de hát a szakmailag felkészületben és alkalmatlan bíróság, aki ezeken a gazdasági ügyeket képtelen megérteni, hogyan is érthetné, hisz a jogászok - nem akarom őket szidni, de két számot sem tudnak összeadni - úgy is elhúzzák a pert, ha egyáltalán az ügyész feljelentést tesz, a bíróság 6 évig tárgyalja, s addig a milliók pedig mások vagyonát gyarapították, s a végén ha lesz per megállapítják, hogy nemhogy rosszat, hanem a legjobbbat tehette, amit tehetett. a legnagyobb baj, hogy tehetetlenül állunk a lopások és a korrupció előtt, látjuk tudjuk, hogy a nagy vagyonok, amik itt az elmúlt 20 évben összejöttek, azok ilyen manőverek révén keletkeztek. Utána meg dicsekszünk azokkal, hogy kik a legnagyobb és leggazdagabb magyarok, akiknek szintén tisztelet a kivételnek, a legnagyobb része jó időben jó helyen volt,és kevés morális elvet tudva magának lett az ami. akikre ma ugymond büszkék vagyunk, hogy milyen okosak. mert vagyont nem valaki okos találmánnyal, kivételes tudással, ötlettel szereztek, hanem azzal, hogy az államot, a közt, minket szépen átvágtak, kijátszottak, stb. Siralmas ez az egész, de a legsiralmasabb az, hogy itt mindenki nyomozgat, birálgat, de érdemleges nem történik. Hogyan is történne? A több milliárdből lehet sztárügyvédeket megfizetni, bírákat, rendőrséget korrumpálni, amiért ezeknek az igazságszolgáltatási embereknek már megéri kockáztatni. Tyúkperekben ők sem kockáztatnak, arra van becsületük, de a nagyobb ügyek, hát ott már lehet keresni valamit. Szóval szép ország ez, de hát mi vagyunk a bolondot, hogy hagytuk, hogy az elmult 20 évben kilopják a szemünket is, mert azt hittük, hogy ők végzik tisztességgel a munkájukat, ahogy mi is tettük. Ma itt magyarországon nincs becsülete a tisztességnek, aki ilyen azt kicsinálják a munkahelyen, mert veszélyes, nem együttműködő, nem "velünk egyivású", stb. Amiben remélhetünk az éppen ezek a kommentek és megszólalási lehetőségek, a civil kurázsi és a jogaink érvényesítése, hátha olvassa valaki, hátha hallja valaki, hátha elgondolkodik rajta valaki. Valaki

sztár 2009.04.09. 19:16:11

Egy korábbi hozzászóló írta, hogy a rendszerváltás nem történt meg. Valóban nem történt meg, de a korrupcióhoz és a lopáshoz nem rendszerváltozás kell, hanem korrektség, tisztesség. Szerintem a rendszerváltozás előtt is voltak és ma is vagyunk korrektek, tisztességesek, akik nem kértünk azért, mert másnak megbízást adtunk, nem loptuk meg a céget, az államot, élveztük a munkánkat és azt tisztességgel végeztük. No persze, ezek, mink vagyunk a bolondok, nem ilyen emberek NEM KELLENEK. A rendszerváltozás valóban abban kell és szükséges, hogy azok az intézményeink, amiket létrehoztunk és eltartunk, azok a MŰINTÉZMÉNYEK, valóban nem műintézmények legyenek, hanem tegyék a dolgukat, legyen szakértelme és súlya a munkájuknak. Lássák el ők a feladatukat. Én mezei állampolgár hogyan tudnám ezeket ezen intézmények nélkül ellenőrízni. Hol van az ÁSZ, hol vannak a szuper big-five-ok akik, szuperek ugyan, de a legtöbb zűrös ügy éppen az ő cégeik alatt fordulnak elő, hol van a rendőrség, hol van az apeh, stb. Az apeh is megtalálja az egyéni vállalkozót, hogy a vagyonosodási vizsgálatot lefolytassa náluk - helyes, tegye - de itt nem vizsgálódik, hogy hová mentődik ki a pénz. És vajon hány ilyen embernek végzett el vagyonosodási vizsgálatot? Szóval, amig ezek az intézmények csak játszadoznak, addig itt nem lesz eredmény. De hát ez az eddig regnáló összes párt eredménye. Úgyhogy nagyon fog csalódni az, aki azt hiszi, hogy majd ezt a fidesz is rendbeteszi. Nem felejtünk, nem felejthetünk, fidesz székház eladás, kaya Ibrahim, Ezüst hajó, úgyhogy a baloldal ügyeit sajnos a jobboldal csak megerősíteni tudta. Ezért nem kellene azzal a hittel most a másik oldal felé fordulni. Más oldal felé kell fordulni!!

tin_opener 2009.04.09. 19:24:37

Kiegészítés
"tin_opener 2009.04.09. 18:34:07"-hez,
azaz Kocsis, Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc, pontosabban a 2002-2010 (Isten nyugosztalja) MSZP-SZDSZ koalíció jogállam-értelmezéséhez.

(Elnézést kérek, hogy csak két részletben voltam képes előadni mondandómat.)

Azt gondolom, hogy nagyon fontos kordokumentum volna, ha egy jogászokból és történészekből álló munkacsoport összegyűjtené és rögzítené azokat az eseteket, amikor az MSZP-SZDSZ+MDF szavazógépezet magának a jogállamnak a működését lehetetlenítette el, szavazta le. amint ez a Kocsis István+Framatom kontra Magyar Országgyűlés esetében is megtörtént.
Ezek azok az események, melyek szerintem manapság Európában már csak Magyarországon történhetnek meg menetrendszerű rendszerességgel.

magyari 2009.04.09. 19:30:12

@Werwolf: kapolyi elvtárs kiskedvencem. Klasszikus példája a háttérben maradó, ámde a kapcsolati tökéjét "hasznosító" elvtársak egyikének. Nem is akármilyen egyikének!
1992-ben 50 millió forintot akart - volna - adni a demszkynek, hogy legyen Budapestnek hetilapja. Kérdésemre: Miért? Válasz: "Mert olyan aranyos fiúk ezek." A Postabank aktuális gerinctelenje 100 millát akart - volna - adni a demszkynek, szintén ez indokkal! Megakadályoztam. Pedig 150 millából már remek hetilapot lehetett volna csinálni Budapestnek, 1992-ben! Csak volt egy "kitétel" - mindkét pénzeszsák samesza részéről, idézem: "Nem lehet szidni e lapban a klienseinket." Ja. Szabad sajtó, "magyar" módra.
Na, nem lett Budapest lap, de én (mi) egy tapasztalattal lettem (lettünk) "gazdagabb"(ak).
Jól tudom, "kicsi" történet e történet, de jellemző, tán, hogyan is volt e "rendszerváltás" - még az szdsz részéről IS!

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2009.04.09. 19:34:07

@sztár: Nagyon igazad van! Egyik párt sem különb.

McSzomorú 2009.04.09. 19:49:10

A legnagyobb baj az, hogy sajnos néhány száz ilyen ember szórja - lopja a pénzünket. Politikusainkkal az élen (Pártállástól függetlenül)

tin_opener 2009.04.09. 20:02:41

sztár:

Sajnálom, de teljesen igazad van.
Ugyanakkor, talán ki lehet valahogy kényszeríteni, hogy 2010 után a FIDESZ csíramentesítse az MSZP-SZDSZ+MDF koalíció implantátumait és áttéteit. Ha ez sikerül neki, akkor elgondolkodhatnak majd az ezt megérők, hogy mibe került az országnak a dezinficiálás, van-e új kór, és szükség van-e, a művelet megismétlésére. Talán nem lesz rá szükség.
Igen, volt Simicska, Schlett Csaba, Ezüsthajó, MAHÍR. De ezek száma és kára az MSZP-SZDSZ csapások számánál legalább három nagyságrenddel kevesebben voltak és nem törvényszerű hogy ismétlődnek, bár tényleg nem zárhatók ki.

imres 2009.04.09. 20:14:05

Lassacskán összejön annyi pénz, hogy fölöslegessé válnak a megszorítások.
Remélem, az ehhez hasonló ügyeket jobban megkaparják. Mert ez csak egy csontváz, ami kibukott. Sok van még... nagyon sok.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.04.09. 20:14:52

gratula a cikk szerőinek!!!!!!!!!

azért figyelemre méltó, hogy így erősen kormányváltó hangulatban mire nem "képesek" a felelősök. például ÖNKRITIKÁRA, fel is jelentették magukat.

gondolom féltik a kis zsíros állásukat és most mindent a régi főnök (disznó) nyakába varrnak.

nem mintha ők nem lennének pontosan olyan szar alakok.

Attack! 2009.04.09. 20:22:33

Lehet tippelni mi lesz Kocsis elvtárs állandó lakcíme az elkövetkezendő néhány évben.

a. Baracska
b. Szegedi Csillag
c. Az új pesti PPP magánfogház
d. Leányfalu, pávás kúria
e. Bolívia, Thaiföld stb.

igen-igen 2009.04.09. 21:13:26

Mikor "kirúgta" tanácsadóit akkor azon gondolkodtam őt ki fogja végre eltávolítani.
Minden fronton harcolni kell a felelősségre vonásért - ezt nem úszhatják meg ép bőrrel.

igen-igen 2009.04.09. 21:27:20

ez csak a jéghegy csúcsa de szeretném tudni mit tehetünk a kommentáláson , tiltakozáson kívül hogy az ilyen végleg süllyesztőbe kerüljenek és végre kialakuljon egy tisztességes politikai elit.
Szeretnék részt venni egy tisztességes ország felépítésében van még 20 évem a nyugdíjig.
A három fiamnak nem ilyen világban kellett volna felnőni, de még bízom benne hogy tudunk csinálni egy jobbat. Nekem megéri.

gnu 2009.04.09. 22:38:21

Tudomásom szerint Kocsis István minden nap helikopterrel jár be a munkahelyére Szentendréről...

praetorian 2009.04.09. 23:07:57

Nem mintha sajnálnám Kocsist, de érdemes megjegyezni, hogy Mártha Imre, mint új vezér, nem igazán firtatja azt a Kapolyi-féle Vértesi Erőműves fiaskót, sőt azt a hosszú távú áramvásárlási szerződést sem mondta fel - pedig meg kellet volna tennie a szerződés szerint - amit Kapolyi már több, mint fél éve nem tud teljesíteni.
De ne csodálkozzunk: Mártha Imre angliai tanulmányait Kapolyi finanszírozta anno.

És hogy hova kerültek a milliárdok: Kocsis 170 millióért vette a leányfalui kúriát erősen lerobbanva, további legalább 500-at költött rá, legutóbb pedig külön fedett uszoda csarnokot épített a "kertben".

józanész_józenész 2009.04.09. 23:46:57

Kicsi Kocsi(s) újra száguld!!
Kocsis elnökként a MÁV-START-nál is eltart jópár tanácsadót. Csak közvetlen erős embereinél, vezérigazgató-helyetteseknél kellene jobban körülnézni.
Ismerőseim szerint akár igazgatói rangban is lévő, milliós havi fizetéssel rendelkező ingyenélő, közpénzt herdáló tanács(talan)adók nevei sorakoznak a banki utalási listákon a vasúti cégnél is, akiket Kocsis és az MSZP véd erős bástyákkal. Hülyeséget dumálnak, a vasút szétesik, ők meg a sok csukottszemű, süket ember között nyúlják le a milliárdokat.
Kocsis mindenhol felbukkan és söpri a zsét a gazdik zsebébe. Emberek, amíg nem ébredünk fel, ez így fog menni, függetlenül attól, hogy ki van hatalmon.
Továbbá: írtátok, hogy lassan összejönne a válságkezelésre a pénz, ha megszűnnének a közpénzherdálások. Ez így van.
Észhez kéne térni, nem a dolgos embereket kéne sanyargatni, hanem az ügyeskedő 'kocsis'féléket kellene hűvösre tenni 150-200 évre, és miniszterelnöki ill. köztársasági elnöki közös döntéssel vagyonukra 90%-os adót kivetni, beleértve családjuk, rokonságuk vagyonát is. Egy erős, független nyomozóhivatal (ha nem tették volna szándékosan teszetoszává, akkor a rendőrség)által felderíteni az összes kivándorló pénzt, és nincstelenné téve a vazallusaikat, elkobozni azon vagyonokat is, 5-szöröen megbüntetni minden "közreműködőt".
Gyorsan összejönne pár száz milliárd. A kocsis és a hozzáhasonló ügyeskedők ne menekülhessenek meg. Ehhez persze erős miniszterelnök, kormány, köztársasági elnök kellene. Ez álom. De tény, hogy óriási, kitartó CIVIL nyomással (nem jobb oldali civil, mert az is ugyanolyan bűnös és rossz csak éppen Orbán fan), szóval pártoktól, vagyonoktól független CIVILNYOMÁSSAL kellene odahatni.
No meg ott van a rengeteg Gellérthegyi, Budai várbeli, 5. kerületi és Rózsadombi tanácsadó, minisztériumi "kutató" és hasonlóan szép nevű jóléti intézmények, amelyek 0 munkával, 0 közhaszonnal herdálják a közpénzt gyönyörű villákban pöffeszkedve. Tényleg könnyen összejönne több százmilliárd a herdálások kiirtásával.
A pazarlás óriási. De ha a dolgozó, tisztességes társadalmi és civil réteg nem gyakorol erős nyomást az őt sanyargató kormányzati, önkormányzati, bírósági, ügyészségi és egyéb intézményekre akkor nem lesz változás.
Bajnai sem fog változtatni semmit. Őt és bagázsát kéne még megválasztása előtt félresöpörni és vele egy időben a jobb oldal nem kevésbé korrupt magját is, élen Orbánnal.
No és akkor kényszeríteni egy tényleg jól kiválogatott, elismert, neves intelligens géniusokból összeállított szakértői kormányt, hogy társadalmi szerződéssel felügyelve lépje meg a pazarló kormányzati, önkormányzati és parlamenti rendszerek megszüntetését, a teljes politikai, gazdasági rendszer racionalizálását, az állami korrupció és a vele szimbiózisban élő bürokrácia rohamos csökkentését.
Egy a jelszónk: kocsisok húzzatok a picsába!
Kicsi Kocsi(s) roncstelepen a helyed.

nan jar? 2009.04.10. 01:54:13

@józanész_józenész: A számból vetted ki a szót!Lehet,egyszerűnek tűnik érvelésed, de ezért igaz is.Mintha elindult volna már valami...vagy csak itt az Indexen?

Ajtony 2009.04.10. 06:47:48

Sziasztok!
Ahol megjelenik Kocsis....
A nagy állami fejőstehén tőgyénél mindig ugyanazok fejnek a saját sajtárjukba.
Kocsis nevéhez köthető a Paksi balhé - nem tudni miért Franciákkal végeztette a karbantartást - ami majdnem végzetessé vált. A végén a szokásos orosz csapat hozta rendbe a meghibásodott blokkot (Igaz, akkoriban becsületrendelték Megyót a franciák). Később a BA gyanús területvásárlási terveinél ki más lehetett volna az igazgató, mint Kocsis. Kíváncsi leszek, mi derül ki a BKV ügyködéseiről.

janó01 2009.04.10. 07:29:27

Kocsis et. vezető volt az ÁPV Rt.-nél is amikor a Dunaferres Acél 21.Kft.-s sikerdíjas szerződést
kötötték.Az is sokba került nekünk.

Nagybuksi 2009.04.10. 07:57:23

Kocsis egy hétpróbás, minden hájjal megkent közönséges tolvaj. Hogy minden nagy céget megjárt, abból következik, hogy kipróbált, jó elvtárs, aki mindenütt megállja a helyét...
Készpénzben viszi ki irodájából ki a közvagyont, vagy nyúlja le ilyen-olyan - nehezen nyomon követhető csatornákon - a rábízott pénzt! Csoda, hogy még szabadlábon van!
Most a BKV-nál ténykedik, az az aktuális fejőstehén. Jó lenne, ha minden általa, és bandája által ellopott pénz visszakerülne oda, ahova való! Vizgyálni, nyomozni, tényfeltárni és keményen büntetni kell! Az ilyesfélék lopják szét az országot!!!

Nagybuksi 2009.04.10. 08:15:12

Más! Nem a cikkhez kapcsolódik, de azt hiszem, érdemes minden fórumon hirdetni!
Az a javaslatom, hogy az áramosoktól visszajáró családonkénti 500 Ft-ot ajánljuk fel azoknak a beteg gyerekeknek, akik nem kapnak a TB-től támogatást gyógyulásukhoz, külföldi gyógykezelésükhöz, műtétjeikhez. Akik önerőből, reménytvesztve próbálják szeretteiknek maguk összekaparni a szükséges összegeket.
Azt hiszem, 500 Ft nélkülözése senkinek sem esne nehezére, viszont többeknek-sokaknak az életét jelentheti. Elképszető ugyanis, hogy olyan államban élünk - irreálisan magas közterheink ellenére -, ahol az állam hagyja hogy meghaljanak. Csatlakozzatok ehhez a kezdeményezéshez, propagáljátok az ötletem, mindenkit erre kérek! Mivel nem vagyok szakember, a gyakorlati lebonyolításhoz adjatok ötleteket. Talán egy bankszámlát kellene nyitni, erre utalják át a milliárdokat a villanyosok, s egy a számlát kezelő grémium minden bizonyítottan rászorulónak adna belőle. Felőlem akár a TB is átvállalhatná ezt, civil ellenőrzés mellett.

janó01 2009.04.10. 08:44:57

Kedves Nagybuksi!
Tisztellek, és csatlakozom az ötletedhez, de úgyis ellopják azt is!Nem vagyok paranoiás csak kicsit, de csak azért mert mo.-on élek!

Gyilkos68 2009.04.10. 08:51:27

HALLÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!

VALAKI VEGYE MÁR ÉSZRE, ez a köcsög szarházi patkány kocsis még mindig a BKV első embere !!!!
Ilyen tényleg létezik egy állítólagos "jogállamban"??
MEDDIG ENGEDIK MÉG ENNEK AZ UTOLSÓ ELKORCSOSODOTT ÁLLATNAK, HOGY LOPJA A SZERENCSÉTLEN EMBEREK PÉNZÉT ???
Van ennek a patkánynak családja, gyereke, anyja, nekik hogy akar azzal elszámolni, hogy több millió ember életét tette tönkre !!!???
Mindannyian rohadni fognak életük végéig, legnagyobb fájdalmak és betegségek közepette !!!!!

sastolyás 2009.04.10. 09:15:20

Kocsis már egyetemi oktatóként is bebizonyította, hogy egy gerinctelen féreg. Azóta nem sokat változott, tényleg olyan mint egy igazi csótány, mindent túlél, tudjuk atommal sem lehetett elpusztítani. Túlélésének egyik fő biztosítéka, az egyetemi párttitkár korában szerzett és azóta folyamatosan fejlesztett kapcsolatrendszere,
mely biztosította számára, hogy mindig azok közelében lehessen akik az első sorba tudják állítani a húsosfazéknál.
Két eset lehetséges. Az egyik szerint támogatóival szimbiózisban él, tehát megfelelő összeget juttat a lopott milliárdokból nekik is. De annak sem nulla a valószínűsége, hogy a mögötte levő politikai hátszél bábként irányítja,
és búsásan megfizeti a közvagyoneltüntetési munkájáért. Ha bukta van megvédik, az ügyet elsimítják, majd máshova küldik lopni.

Taktikája közismert: amikor az egyik helyen befejezte az állami pénzek különböző módszerekkel való magánvagyonokba történő kijátszását, akkor megjelenik egy másik helyen. Ott először jófiúnak tetteti magát. Úgy csinál mint aki rendet akar tenni, (most a BKV igen drága és feleslegesen foglalkoztatott tanácsadóit rugdosta ki) ezzel
megalapozza, hogy meg legyen vele elégedve a közgondolkozás is. Amikor már nem figyelünk annyira, megkezdődik a közvagyon eltüntetésének előkészítése. A feladat az előkészítés után mindig sikeresen végrehajtódik, és mire
feleszmélünk, Pitek elvtárs (ez volt kollégiumigazgató korában a gúnyneve) már egy másik állami cégnél tevékenykedik.
Magyarázat pedig mindig van, hogy miért történtek a dolgok úgy, ahogy. Ha helyzet pedig annyira súlyos, tehát annyira kilógna a lóláb, hogy bármilyen magyarázatát messziről körberöhögnénk, akkor nukleáris biztonságra hivatkozva minden adatot titkosítanak 80 évre, így a jelen generációnak esélye sincs megtudni pontosan kik, mikor és mennyire kurták át az agyát.

Az is elgondolkoztató, miként élte túl Kocsis a Fidesz uralkodását. Több mint valószínű, hogy a kommunisták is meg a fidesznyikek is akárkivel lepaktálnak, ha hatalomról és pénzről van szó.

Ne várjátok azt hogy börtönbe kerül. Ha nagyon nagy disznóság derülne ki, akkor legfeljebb külföldre fogják menekíteni az elvtársak. Ő pedig egy pohár pezsgővel a kezében képenröhögi a világot, miközben a karib szigeteken
lógatja a tökeit a meleg tengervízbe.

Potyoló 2009.04.10. 11:07:56

Kocsis pályaképe a MNO alapján:

Kocsis pályáját a gépészkari kollégium igazgatója indította el. Kollégiumi tanárként maga mellé vette az akkor még Münnich nevét viselő Kármán-kollégiumba, igazgatóhelyettessé, majd 1985 nyarától utódává választtatta. Az előd egy olyan szakkollégiumot hagyott utódjára, amely erős, a KISZ (az ifjak kedvéért: Kommunista Ifjúsági Szövetség) uralmát gyakorlatilag lerázó belső önkormányzatot épített ki, és országos rangot szerzett magának a közgazdász, jogász- és vegyész-szakkollégiummal közös autonómiatörekvései révén.

Nem elhanyagolható körülmény a jelenlegi paksi vezér pályájának alakulása szempontjából, hogy az örökölt kapcsolatrendszert, amely a kollégiumát reformpolitikusokhoz, reformértelmiségiekhez fűzte, első három – elismerésre méltó – igazgatói évében ügyesen bővítette. Egy névsor a teljesség igénye nélkül: Antal László, Avar János, Balázs József, Bihari Mihály, Gombár Csaba, Hankiss Elemér, Kéri László, Lengyel László, Stumpf István és sokan mások voltak a kollégium rendszeres és nagyon-nagyon szívesen látott vendégei. Közülük jó néhányan megkapták a tiszteletbeli kollégista címet. Kocsis Pitek (a baráti körben mindenki így nevezi bizonyára ma is) esetében az is természetes, hogy számos kollégiumi diákvezetővel alakult ki baráti kapcsolata. E kapcsolatok jó része munkatársi, üzlettársi, üzleti kapcsolattá alakult át később.
Szintén nem elhanyagolható a Kocsi szédületes pályájának előképeként arra a sajátos kapcsolatra utalni, amely a jelenlegi kancelláriaminiszterhez fűzte. Noha a gépészkari kollégium az időnként szinte „véres” autonómiaküzdelmeit a Kiss Péter és társai vezette kari és egyetemi KISZ ellen vívta, „KISZ-Peti” és Pitek között helyreállt a bizalmas nexus. Oly mértékben, hogy a rendszer végnapjait megsejtő budapesti fő-ifjúkommunista taktikai tanácsokért fordult az akkor már kettős párttag (MSZMP/MDF) Pitekhez.

Az ekkor megalapozott kapcsolatrendszernek bizonyosan kulcsszerep jutott a továbbiakban, de Kocsis Pitek kiugrásához még további kedvező feltételek is bizonyosan hozzájárultak. Talán az a (számára egyesek szerint az igazi szerencsét hozó) szerencsétlenség, amely egyik kollégáját érte a focipályán: ölben vitte le Kocsis Pitek a súlyos traumába került kollégát, akinek sógora az első demokratikus kormány első belügyminisztere lett.

A 90-es évek eleje hamar szárnyalásba fordult. Az egykor ölben a pályáról levitt kolléga és több tanszéki jó barát immár a FÉG vezérkarába került, s ide magukkal vitték az egyetemet otthagyó Kocsis Piteket is, majd rövidesen az Ipari Minisztérium legmagasabb székeibe ültek be mindahányan: miniszter, államtitkár, államtitkár-helyettes.

A következő „p” Pitek páratlan pályáján – Pusztavám (a szülőfalu), Pécs (a középiskola), Pest (az egyetem), ill. a politika és a pártpárosítás után – a privatizáció. Itt vált igazán híressé. Alighanem Diczházi Bertalannak, a Martos-kollégium egykori igazgatóhelyettesének köszönheti a privatizációs karrierjét, akinek egy darabig komoly befolyása volt az MDF-kormány privatizációs politikájára. A köszönet legigazabb jele az lett volna a jelenlegi paksi vezértől, ha eljött volna a régi pályatárs temetésére, de nem jött el. Talán akadt valami fontos lőnivaló tavaly augusztus elején…
Sokan, akik látták Antall József temetését a tévében is, emlegették, hogy oly sűrűn mutatta a kamera az első sorokban ülő Kocsis Piteket, hogy a hamarosan megbukó MDF-kormánnyal őt is biztosan lapátra teszik. De nem ez történt. Az első MSZP-kormány meghagyta a privatizációs szervezet vezérkarában. Őt egyes-egyedül. Elsőre eléggé meghökkentőnek tűnhet, de ha meggondoljuk, hogy mennyi kollégiumi kapcsolata állt az új kormány mögött – elég csak Balázs Józsefre, Horn Gyula régi bizalmasára utalni –, éppen az ellenkezője lenne meglepő. Biztos, ami biztos alapon még elmondhatta más régi ismerősnek is a már tapasztalt privatizátor, hogy ő bizony mindent csak utasításra adott el. Figyelembe véve az akkori idők mostoha viszonyait, ezért még csak megróni se illene, ha így is tett volna.

A nagy eladásokba viszont csak ezután kezdett. Kocsis keze munkáját dicséri a magyar vaskohászat, az alumíniumipar, az energiaipar, a gumiipar stb. privatizációja. Máig emlékezetes a tévéből, ahogy a Michelinnel való aláíráson együtt örvendezett a régi jó kollégiumi tanár kollégával. „Toszi” a Taurus utolsó vezére volt, korábban meg Kiss Péter kollégiumi szobatársa. Kohászkörökben tehát ma is emlegetik Kocsi nevét, de igazi, felülmúlhatatlan hírnevet a Tocsik-ügy névadójának szóbeli leszerződtetésével szerzett.

Paper clips 2009.04.10. 11:25:47

Azért azt ne feledjük, hogy Kocsis úr annyi szépet és jót tett Pakson, hogy 2007-ben a város díszpolgárává avatták "az atomerőművel kapcsolatos tevékenységéért".
(www.paks.hu/varos/dijazottak.php)

El sem tudom hinni erről a jó emberről azt a sok csúnya dolgot, amiket itt olvasok.

csendeske 2009.04.11. 19:42:34

Ugyanezt csinállja Kocsis a BKV-nál is'

Cindy25 2010.04.22. 09:22:46

Ezt hadd fejeljem meg azzal, hogy olyan híreket kaptam, hogy a Fidesznek esetleg vissza kell tennie a Kocsist az MVM-hez.
Szegény Fidesz ezt persze nem önszántából tenné, hanem a Fidesz kampányát pénzelő Csányi kívánságára.
Ha ez megtörténne - botrányos lenne!
Folytatná a gyanús kis üzleteit az MVM-ben nem szólva arról, hogy megmaradna néhány szocialista csókosa az MVM csoport jelenlegi vezetőiből.
Márpedig az egész csoport vezetői gárdáját a gyökereinél kezdve kell lecserélni, mert fertőzött az egész társaság.
süti beállítások módosítása