Feljelentettem Kovács Bence Jánost

2010.02.26. 16:16

Pesti Központi Kerületi Bíróság

1055 Budapest, Markó u. 25.

postacím: 1887 Budapest, Pf. 28.

Tisztelt Bíróság!

Alulírott Dr. Bodolai László ügyvéd ezennel feljelentést teszek Kovács Bence János ellen a Btk. 179. § (rágalmazás) és 180. § (becsületsértés) alapján Ügyfelem, Bodoky Tamás képviseletében eljárva (meghatalmazás F/1 alatt csatolva).

2010. február 25. napján „Lehet Máz a Politika avagy Egy zsarolás története”címmel sajtóközlemény jelent meg (F/2 alatt csatolva).

A közlemény 3. oldalának 8-10 sorai Ügyfelemet egy zsarolási ügy szereplőjeként, eszközeként említi: ’[Kovács Bence János] Kijelentette továbbá, hogy … a két tiszteletreméltó szervezet vezetői nem lehettek tudatában annak, hogy egy zsarolás eszközévé váltak, Ugyanez nem mondható el az Index újságírójáról, és a „bizonyos parlamenten kívüli pártól”, akiknek majd a rendőrség előtt kell tisztázni, milyen kapcsolatban álltak a zsarolókkal.

A közlemény egésze Ügyfelemet úgy állítja be, mintha újságírói működése irányított és bűncselekményt megvalósító tevékenységhez kapcsolódó lenne. 

Ügyfelem elismert, 15 éve a pályán lévő oknyomozó újságíró, több újságírói díj kitüntetettje, az Index.hu hírportál főmunkatársa.

A közleményben Ügyfelem személyét érintő kijelentések szerepeltetésével álláspontunk szerint Kovács Bence János tette kimeríti a rágalmazás és becsületsértés törvényi tényállásait, megvalósítva a rágalmazás minősített esetét is, hiszen a közlemény szerzője aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt (sajtótájékoztatóként), jelentős érdeksérelmet okozva tette hozzáférhetővé írását.

Kérjük, hogy a T. Bíróság állapítsa meg Kovács Bence János bűnösségét, és kérjük a cselekmény súlyának megfelelő büntetés kiszabását.

Kérjük továbbá, hogy rendeljenek el nyomozást Kovács Bence János lakcímének megállapítására.

Az 5000,- Ft büntetőeljárási illetéket illetékbélyegen jelen beadványunkon lerójuk.

A T. Bíróság illetékességét a Be. 17.§ (2) bekezdésére alapítom.

Tisztelettel:

Dr. Bodolai László ügyvéd

Bodoky Tamás

képviseletében

Budapest, 2010. február 26.

213 komment · 1 trackback

Címkék: grupomilton kovácsbencejános

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr271792594

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Sávolyi motorpálya 2010.02.27. 14:27:54

Kép a jövőből…   Jó napot, bátyám! Mi van? Mit akar? Nem hallom ebben a motorberregésben! Mondom, jó napot! De maga is állítsa le a magáét! Ez motoros kapa és nem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.27. 20:58:20

@mireina:

Ne várd! A föntiek miatt ne. Nincs értelme hiteltelen forrásból érkező zavarkeltő célú állításokra választ keresni. Butaság lenne ezzel az így operálót fölértékelni.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.27. 20:59:57

@Vfair:

Látom már elmondtad amit akartam, másképpen. Tömörebben, jobban. Igen.

olcsóJános 2010.02.27. 22:05:41

@bodoky: Vicente Cotino Escriva ha mo-i kollégát keres kizáró ok a büntetlen előélet?

olcsóJános 2010.02.27. 22:12:57

@olcsóJános: Ha Vicente Cotino Escriva úgy tudja hogy 7,4 Mrd forintot költöttek a pályára akkor Ő is át van verve. Magyarosch, vagy valami más, mondjuk az önerő varázslása...! Ki lesz a független nemzetközi mérnök szervezet amelyik aláírja az MFB felé a teljesítést. Figyeljünk!

bprevans 2010.02.27. 23:03:13

@olcsóJános: Nézz utánna egy Greennetwork nevű cégnek.

mireina 2010.02.28. 00:19:57

na, letettem a gyereket, vagyok megint
@igyugyaz: azért annyira nem szövevényes ám egy ilyen cégügy :) Bocs, hogy megmosolyoglak, de jogász vagyok, és ez a tulajdonosi szerkezet még csak nem is tartozik a cifrábbak közé. Most nem mondom meg melyik tévének nézz utána, de a tulajok között a Kiribati Köztársaságbeli is van. Sokszor teljesen normális egy ilyen, akár adózási, akár egyéb megfontolásból. Vicente Cotino mint tulajdonos nem egy ködös alak, és nem veszélyes gengszter.
Nem tudom, járt-e valaki közületek Valenciában, de elég, ha megnézitek a wikin a történetét, és látni lehet, hogy néhány százezres, poros kisvárosból hogyan vált kulturális és sportközponttá. Basszus, ott még a folyót is elterelték, hogy helyet csináljanak a fejlesztéseknek, hát el tudom képzelni, hogy Ti micsoda ingatlanpanamát sikítanátok itt egy ilyen ötletre :x
Most olvasgattam a cikkeit Bodokynak, azokat is, amiket Pátyról írt, és feltűnt egy megjegyzés valamelyik képviselőtől (a nevet már nem keresem vissza, bocsi) hogy hát micsoda érdeke fűződhet a beruházónak a projekthez, hogy még valami lehajtót vagy utat, vagy mit is hajlandó megépíteni. Hát milyen érdeke, nahát, gazdasági érdeke, a fenébe is. (és most úrinő voltam, mert magamban csúnyábbat gondoltam)
Komolyan azt hiheti manapság bárki is, hogy nagy volumenű ingatlanberuházásokat bárki is jótékonysági céllal csinál? Naná, hogy keresni akar rajta, édes jó istenem.
Feltételezhetően Leisztinger sem karitatív céllal építteti át a Kökit :D
Na, kidühöngtem magamat, de nagyon fel tudnak húzni az ilyen ártatlan rácsodálkozók, akik hülyének tettetik magukat (hogy ez tényleg komolyan tett megjegyzés volt, azt nem is merem elgondolni...).

vadaszok 2010.02.28. 00:40:19

@mireina: Kedves jogászkám akkor olvass egy kicsit.

www.mediterranea.org/cae/lliria/index.htm

Remélem most már érted, hogy miért nem kell a pátyiaknak a feddhetetlen előéletű vce.

mireina 2010.02.28. 00:41:45

@A Nép - Te vagy!: kicsit mindig is csodáltam a különféle nickek mögött rejtőző emberek hozzáállását a szintén különböző nicknevek mögött megbúvó embertársaikhoz. Fogalmad sem lehet róla, hogy itt ki kicsoda. Én mondhatom neked, hogy egy 42 éves shaolin szerzetes vagyok, per pillanat Timbuktuban élek és marihuánatermesztéssel és a Keats-összes fordítással töltöm békés napjaimat, s neked gőzöd sincs arról, hogy ki vagyok valójában. Lehet, hogy én vagyok itt a beépített kommentgenerátor. :)
Felőlem Te is lehetsz Bodoky édeshúga/keresztanyja, vagy akár ő maga, aki itt reagál a saját posztjára néhány másik nick alatt. Szóval ne jöjjön nekem senki azzal, hogy reagálásra érdemtelen egy olyan hozzászólás, amelyik egy új nicktől jön. Tessék szépen vitatkozni, ez az ilyen és ehhez hasonló blogok lényege, nem az, hogy aki ellenvéleményt képvisel, az húzzon a sunyiba. Ez nem korrekt hozzáállás.
Nekem a philips-féle hozzászólás eléggé összeszedettnek tűnt, és nem látom cáfolva sem feljebb, sem alant néhány érvét, mint például az MFB-s hitelprocedúrára vonatkozó pontját, vagy azt, hogy hogyan is jelentkezik ez a MotoGP költségként az államkasszában. Csak van itt közületek, aki tapasztalt ilyen téren, mit mondatok, reális, amit írt?
Nekem logikusnak tűnt például, hogy nem csak hozzávágják a pénzt KBJ-hez, hanem felügyelik a teljesítéseket.
És még valami: elég korrekt módon Bodoky is idézte a sávolyi polgármestert, aki pozitívan nyilatkozott az eddig teljesítettekről. Neki mégis jobban hiszek, hiszen ő vállalja magát, ott van a helyszínen, és nem rejtőzik egy jól szabott, patinás nick mögé!

mireina 2010.02.28. 00:46:49

@vadaszok: hiteles fordítást követelek a nép nevében! A nép én vagyok, egyesek azt állítják itt úgyis :)
Amúgy olvasás nélkül két dolog tűnt fel:
1. a honlap primitív
2. Cotino nyilván éjjel-nappal az ujját szopja, ezért nem készülhetett róla értelmesebb kép a honlapra
Ne haragudj, de spanyoltudás híján csak ennyit tudok - egyelőre - hozzáfűzni.

mireina 2010.02.28. 01:00:56

@vadaszok: na, vadászkám, csak a te kedvedért vadászgattam kicsit, de csak az alábbiakhoz jutottam hozzá angol nyelven:
"Sedesa SA has been given approval to construct a golf course with a hotel and luxury housing on a site some three kilometres to the north-east of the city. Work on the development was expected to begin in 2007, but now seem to have been suspended following the economic downturn."
Írj már valami egyebet, mert feltételezem nem erről szólt a linkelt honlap!
Holnap, ígérem, elolvasom, most húzok a sunyiba, aludni.

vadaszok 2010.02.28. 01:06:02

@mireina: Több spanyolul beszélő ismerősöm ezt a tartalmat erősítette meg:
Az oldal egy civilszervezeté (valószínűleg nincs annyi pénzük honlapra mint a vce-nek).
Valenciában a körzet egyik első embere bagóért eladott köztulajdonában lévő földeket, természetvédelmi területeket (erdőket), hogy oda szállodát, luxus lakásokat és golfpályát építsenek Camps-Golf néven. Az ügyet egyedül nem tudta volna végrehajtani, benne volt a SEDESA nevű cég, akinek a vezetősége rokonságban állt több Valenciai vezető politikussal, bankok és egyéb szervezetek, akik értékelték a földet, stb.

Az építkezést ez a civil szervezet leállíttatta bírósági végzéssel és erre a beruházók azt kérték a bíróságtól, hogy az építkezés beszüntetése miatt őket ért kár fedezésére 63 Mio EUR-al kárpótolják őket.

A SEDESA elnöke Vicente Cotino Escriba az unokaöccse az egyik vezető mezőgazdasági halászat-vízgazdálkodásért felelős politikusnak. Ő az egyik fő vádlott az ügyben, százezer vádpont van, olyanok, mint csalás, hamisítás, károkozás a közvagyonban. A linken megtalálod az építkezés terveit, illetve az üggyel kapcsolatos iratokat.

Az ügyben egy ügyvéd állt melléjük akit most a környéken hősként ünnepelnek.

A történet (ha veszed a fáradságot és utána jársz az előzményeknek te is láthatod) kísértetiesen hasonlít a pátyi ügyhöz.
Nekik is jó lenne egy ilyen jogász.
Nincs kedved elvállalni?

Az ujj szopás meg ott azt jelenti, hogy bekaphatjátok. Eddig ezt üzente vce a helyi slepjével a pátyiaknak is.

igyugyaz 2010.02.28. 02:03:35

@mireina:

Az hogy egy cégcsoportnak vannak offshore cégei, hogy kedvezőbben adózhasson az érthető, valóban gyakori. Ha egy gazdag befektető alakít egy külön céget kockázati tőke befektetésre az ugyancsak érthető.Irtam is, hogy ezzel nincsen semmi gond, persze érdekelheti az embereket, hogy mikor azt hallják, hogy a Balatonringbe a Sedesa, a Pontia Capital, a Grupo Milton és a WCM befektet akkor valójában egy emberről beszélünk más neveken. Ugyancsak érdekes lehet, hogy ezek között a nagymúltúnak és tapasztaltnak hazudott cégek között, több valójában 2-3 éves. Ezen lehet mosolyogni, de miért ne lenne érdekes. Ugyancsak érdekes szerintem az, hogy Kovács Bence Jánost milyen egyéb
szálak fűzik Vincente Cotinohoz, aki egész biztosan egy fedhetetlen üzletember hisz mi más is lehetne ha egyszer Valencia olyan szép hely. Tenném hozzá te sem sok új információval szolgáltál a tulajdonosi szerkezetet illetőleg, ahogy én se állítottam, hogy én ennek, de nagyon utánajártam, csupán javasoltam, hogy ha ezzel az üggyel valaki akar foglalkozni, ahogy Bodoky nyilván szeretne akkor ebbe az irányba érdemes elmenni és rámutattam azokra a cégekre ahol érdemes nézelődni.

Egyébként kicsit azért most álljunk meg és gondoljuk végig, hogy miről is volt szó itt az elmúlt pár napban. Annyiról, hogy egy emberről akit Magyarország tizedik leggazdagabb embereként sikeres ingatlanfejlesztőként ismerhetett meg az átlag ember kiderült, hogy nem az akinek mondja magát. Most vannak akik szeretnék megtudni, hogy akkor mégis kiről van szó és ehez igenis fontos, hogy azoknál a cégeknél nézelődjön az ember akik a kamu birodalmának látszatát felépítették. És bár kétségtelen, hogy felbecsülhetetlen információk birtokában van az aki már látott olyat, hogy egy TV-csatorna adótkerül az még magában nem sokat mond arról, hogy mégis ki az a KBJ, ki Vincente Cotino Escriva, kik a Balatonring befektetői és milyen módon szeretnének pénzhez jutni (valódi befeketés vagy majd kártérítés kikényszerítése).
Merthogy nem az a baj a bankrablóval, hogy gazdag akar lenni hanem, hogy ezt fegyveres rablással kívánja elérni.

Amíg te se tudsz jószerivel semmit ezekről a cégekről és emberekről addig azért ne légy olyan biztos abban, hogy itt minden nagyon rendben van. Az eddig kiderültek után talán érdemesebb bizalmatlannak lenni.

mireina 2010.02.28. 02:40:08

Jelentem, még mindig nem alszom, a gyerek meg lassan kel :(
@igyugyaz: Valenciát ezek a népek építették fel, persze ott politikailag kevésbé zilált környezetben :), ezért hoztam fel példának.
Ja, és a fene biztos benne, hogy minden rendben van, csak a halál biztos, és még akkor is lehet tárgyalni Istennel! Én csak kíváncsi vagyok és felteszek bizonyos kérdéseket. És várom a válaszokat a hozzáértőktől továbbra is a korábbi felvetésekre.

Nem gondolnám, hogy KBJ vagy VCE szempontjából felbecsülhetetlen az infom bármelyik tv. tulajdonosairól, csak próbáltam rávilágítani, hogy nem ritka az általad vázolt "hű, de furcsa" tulajdonosi szerkezet. Ha egy cég mögött több módon ugyanaz a tulaj áll, az nem jelent sokat, bármilyen megfontolásból teheti, pl. hogy újat mondjak, tulajdonosi összeférhetetlenségek miatt, hogy egy újabb példát hozzak. Ettől még nem akarja kilopni alólad feltétlenül a kissámlit.

@vadaszok: na, ez érdekes, és lenne több kérdésem is. Elsőként, hogy pontosan milyen perről is van szó, mert egyfelől az írod, hogy egy civil szervezet leállíttatta az építkezést, majd a befektetők beperelték a várost/civileket(?) kártérítésért, másfelől vádlottként aposztrofálod VCE akárkicsodáját, meg csalásról és egyéb vádpontokról beszélsz. Őszintén megmondom, nem vagyok képbe a spanyol jogot illetően, de az egyik egy polgári peres eljárás, a másik meg büntetőügynek tűnik. Lehetséges, hogy két ügyet mostak össze a fordítóid?

Ennek kapcsán felmerült bennem még egy izgalmas kérdés, hogy tudniillik a sávolyi pályába a cikkek szerint nem kis összeget fektettek már be a spanyolok (a megkívánt önrészt, gondolom?), mivel komolyan elvárhatták a kormányhatározat alapján, illetve az MFB ígéreteire alapozva, hogy ők itt pályát építenek. A sávolyi polg.mester szerint ezek csatornáztak, szennyvíztisztítót építettek, stb.
Mi van, ha mégsem épülhet meg a pálya a tiltakozások miatt? Az állam integet, hogy helló, viszlát, kösz, hogy megcsináltátok, pálya nincs, ennyi, pá-pá? Hát én nem kicsit lennék pipa, ha beruházó lennék. (Istenem, be szép is volna... Bár még nem néztem meg a lottószámokat! :))

bomi 2010.02.28. 03:21:42

@Philips: (és @mireina: , @bprevans: )
Ahogy Tamás is említette, KBJ (és cégei, Mervóval turbózva) v.szleg VCE (ill. cégei) magyarországi stómanja; itt is ez történhetett: KBJ alapított egy céget, "előkészítette a terepet", és mikor már minden sínen volt, jöhetett a nagyágyú. Erre sajtóközleményben annyit írni, hogy az SMF Kft sehogy sem köthető a Miltonhoz - ami ugye 2009 november közepéig az előző, stróman-tulaj volt - enyhén szólva is pofátlan hazugság. Ráadásul KBJ-nek nem ez az első ilyen ügye VCE-val és cégeivel, itt és az előző posztok kommentjei között erre számos példa található.
A közlemény 1. és 2. pontjához: a hitelszerződés, valamint az állami támogatás részleteiről nincsenek információink, amint nagy fájdalmunkra, az azokat megalapozó KPMG-tanulmány sem publikus. Amiket viszont tudunk: A PM - szakértői és főosztályvezetői, sőt, az általuk készített tanulmányok alapján a miniszter se - az ilyen úton történő, állami garanciás hitel- és támogatás-kifizetéseket jogszerűtlennek, az EU által támadhatónak, a befektetést kockázatosnak és gazdaságtalannak ítélték. De sajnos el tudom képzelni, hogy VCE-ék biztosra mennek: megépítették Sávolyon a csatornahálózatot (ezzel - és a földvásárlásokkal, a munkahely- és adóbevétel-ígéretekkel, meg még ki tudja, mivel - maguk mellé állították a falu prominenseit), elkezdték a földmunkákat; a céget (SMF) - a kieszközölt pozitív kormánydöntés után (!) - tulajdonukba vették (VCE-ék WCM (projekt)Kft.-je).
Tudjuk még, hogy egyesek (pontosan nem, hogy kik, de a Milton érdekeinek szolgálatában tevékenykedve) nem riadnak vissza akár életveszélyes fenyegetésektől (még országgyűlési képviselő esetében sem!), zsarolástól, túlárazott telekvásárlástól sem (pátyi ügyek). Itt felmerült KBJ-n kívül Mervó József "vállalkozó", szintén Milton-tulaj (+ Rió/ZP, stb.) és más, szintén Miltonhoz köthető személyek neve is.
A közlemény megpróbál ugyan pár ponton belekötni Tamás cikkébe, de lényegi kérdést nem érint, lényegi, valós cáfolatot egyik állítással kapcsolatban sem fogalmaz meg; egyszerű jogászkodó terelés.

És a pártokkal kapcsolatban: a civileken kívül eddig egyik párt sem szólalt meg az ügyben - az LMP-t kivéve -, pedig több jel utal arra, hogy klasszikus, nagy volumenű állami korrupcióval van dolgunk. Ajánlom, olvasgass még egy kicsit itt a blogon - a hivatkozott cikkeket, ill. a kommentekben előkerülő információkat. Ha ezt előbb megtetted volna - és nem vagy érdeksérültje a tények napvilágra kerülésének - biztosan máshogy állsz a témához.

mireina 2010.02.28. 09:42:36

@bomi: hidd el, mostanra utánaolvastam a témának, éjjel nem nagyon tudtam aludni és ezzel szórakoztam, és sajnos nem értem, miért hiszed, hogy csak az lehet ellenvéleményen, urambocsá' tehet fel kérdéseket, aki érdeksérültje a cikkeknek.
Azt látom, hogy itt mindenki azt várja, hogy bebizonyítsák az ellenkezőjét annak, amit hisztek: vagyis hogy ezek tuti lopni jöttek ide. Csak az a baj, hogy a nem létezőt bizonyítani nagyon nehéz.
(Bizonyítsd be, hogy vannak UFO-k, hozd fel a gabonaköröket, észleléseket, stb. Bizonyítsd be, hogy nincsenek UFO-k, rögvest megizzaszt a feladat.)

A pátyi utánaolvasgatások sem győztek meg egyelőre arról, hogy Bodokynak igaza van KBJ-vel kapcsolatban, többek közt azért sem, mert még az ellenzők sem tudják eldönteni, hogy
1. spanyolok jöttek, vásároltak, nem építenek: panama, vagy
2. jöttek, vásároltak, építenek: tönkreteszik a környéket.
Most akkor döntsük már el, hogy mitől rettegünk.
(Azt már tényleg ide se veszem, hogy a google a "kovács bence zsarolás milton" hívószavakra egy olyan cikket is kidobott, amiben kifejtették, hogy valójában izraeli telepeseket fognak Pátyra költöztetni, mert készülnek Izrael élhetetlenné válására (arabok és a klíma miatt), mert ez már tényleg közröhej kategória...)

Btw, rettegés: az életveszélyesen megfenyegetett képviselő, akit többször több helyen - Te is - meghivatkoznak,az is gázos, mert aki ilyet mond, ne tegye a levegőbe. Bárki állíthatja, hogy megfenyegették, bizonyítsák be az általa közelebbről meg sem határozott "beruházás támogatói", hogy nem tették. Könnyű hasonlókkal dobálózni, ugye? Most meg mindenki ezt hozza fel? Hát ez nekem nem bizonyíték.
A feltett kérdéseimre sem kaptam választ egyelőre senkitől... De nem adom fel :)

olcsóJános 2010.02.28. 09:53:46

Röviden összefoglalva:fehérgalléros sedesás vcm találkozik szürkegalléros budapestiéjszakás mj-vel és elítélt kbj-vel akik a célok eléréséhez kellően gátlástalanok és behízelgők a politikusainkhoz.
Taktikai hiba: Páty legyűrése, Telki megtámadása, fenyegetőzések, pl. BODOKYé.
Eredmény: Moto gp veszélyben, politikusoknak tele a nadrágja...

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 10:45:18

@mireina:

Igen, a lehetőségek fönnálnak, és majdnem logikus is minden amit mondsz. A majdnem a ténylegtől ott válik el, hogy az újonnan jött azt (több mint csak) inszinuálja, hogy az tényfeltárás nem is az, hanem csak szavazatszerző akció. Őnmagában az hogy ez az első bejegyzése nem szükséges, hogy hiteltelenítse. Ezzel a nyakatekert leplezetlen rosszindulattal kombinálva, föltétlenül. Valaki vagy a tényekkel akar operélni, vagy mocskolódni akar. Emberünk megpróbált többet tenni a a lapátra a kettő kombinálásával. Ezzel tette abszolút világossá, hogy egy szavára sem érdemes odafigyelni, semmi más célja nincs, mint a zavarkeltés s gazdái mindenáron való szolgálata. Önleleplező ez. Van amikor a kevesebb több. Ha megelégedett volna annak a résznek a beírásával amire vannak akik ugranak, mint ponty a beetetett csalira, ez nem lett volna túl abszurd. De a föntiek figyelembevételével az. Józan ész kérdése.

mireina 2010.02.28. 11:18:18

@A Nép - Te vagy!: nem egészen értem, hogy philips (ha róla beszélsz) miért is mocskolódott? A hozzászólása igencsak messze állt ettől, szerintem. Ha az lmp-s részt tekinted mocskolódásnak, akkor fura a hozzáállásod, mondhatnám kettős. Mindenki hazudik, csal, lop és megvesztegetik, de ha az lmp-ről azt feltételezi valaki,hogy kampányidőszakban kampánycélra használja fel egy projekt ellehetetlenítését, az mocskolódik?

Vfair 2010.02.28. 11:56:38

@mireina: most már azt kell mondanom, te is velük vagy - pénzért vagy személyes okokból.
Terelsz, lényeget kikerülve ködösítesz ezerrel. Érdek nélkül ez nem életszerű.
Világosan elmondtuk többször is, hogy pl. Philips-nél miért lóg ki a lóláb. (Nem az lmp miatt).

Egy korrekt világban megfontolandók lennének az általad írtak, ha amúgy minden rendben volna a beruházást tervezőkkel. De nem így van.
Sokasodnának a kérdőjelek, amelyekről nem vagy hajlandó tudomást venni. Vajon miért?

Csak néhány közülük:
- A kamumilliárdos. 78 (83?) cégből álló holdingjának központja egy spanyol bérház 9. emeleti bérlakásában van.
- Az itt érintett 0-referenciájú projektcégek mellett nem mer megnevezni egyetlen egyet sem a 78-ból, mely erősítené a hitelét.
- Nevetséges szomszédpistikés honlapok a "komoly" cégek mögött, referenciák nélkül.
- 5 országban tevékenykednek, mégis csak román és magyar ingatlanokról vannak bejelentett projektek, de mindegyik "első kapavágás előtt".
- Pécsen mára teljes felújítását ígérték a Magasháznak - azóta is a város szégyene, nem történt semmi azon kívül, hogy bagóért megvették egy baromi értékes ingatlanportfólió részeként. A többivel sem történt még semmi...
- A hivatalos sajtóközleményükben is tetten érhető hazugsághalmaz a pályaépítő/üzemeltető és versenyszervező tapasztalatokról. Ha én alkalmazom pl. Baumgartner Zsoltit, azzal versenyzői tapasztalatot fel tudok mutatni, de versenyszervezőit bőven nem. Ők ezzel is ferdítik a tényeket.
- és még hosszan sorolható a humbug, humbug, humbug.
És téged mindez hidegen hagy.
Vajon miért?

Nem látod cáfolva az MFB-s hitelprocedura tényét? Már az is cáfolja, hogy egyáltalán megkaphatták!
Máris variálnak a "projektcégekkel", elhatárolódnak olyantól, ami az ő tulajdonuk volt és áttételesen most is az.
Hazugság ez is.
És bőven előrevetíti, hogy be fogják dönteni, csak a pénzek kiutalása történjen meg.

Ezek felett túlzott nagyvonalúsággal siklasz át. Vajon miért?

Sejtem miért, ezért teljesen felesleges érdemben foglalkozni a Milton-védő, elfogult, egyoldalú maszatolásaiddal.

Sajnálom, hogy félreismertelek: korábban, mikor védelmedbe vetted a frissreges Milton-védőket, azt mondtam, te nem tartozol közéjük. Már látom, hogy a védelembevétel se volt véletlen: közéjük tartozó bérkommentelő vagy.
Remélem, jól fizet - merthogy arcodat veszted, az tuti.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 12:25:04

Kérhetnék egy picit több figyelmet? (ha már). Ki beszél az LMP minőségéről? Te is másra szeretnéd terelni a szót, vagy mi?

Bodokyt mocskolta azzal, hogy egészen egyszerűen ráfogott valamit. Erről beszélek. Ez egy nagyon aljas, tárgytalan vádaskodás. Ismétlem:

1. Ha valakinek vannak érdemi érvei, azt érdemes lehet meghallgatni, akkor is, ha arra az alkalomra regisztrált, hogy ezt elmondhassa.

2. Ha valaki annyira igyekszik az általa képviselt ügy szolgálatában, hogy akivel szemben (látszólag) érvel, azt egyidejűleg megrágalmazza, az anniyt jelent, hogy tisztában van érvei kérdéses hatékonyságával, nem jóhiszemű, és igazi célja nem a tények képviselete, hanem a zavarkeltés.

3. Ettől kezdve teljesen érdektelen mit mond. Magát leplezte le, hogy sunyi ügynök.

Remélem most már érted.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 12:27:53

@Vfair:

Dehogynem az LMP miatt! Nyilván tök igazad van az összes többiben, csak éppen elvesztegetett energia vele foglakozni, mert az lmp-ből kiderül.

bomi 2010.02.28. 12:50:21

@mireina: Ezen az álnaiv szövegen jól felhúztam magam (álnaiv, mert a tények figyelembevételével mit sem törődsz, és az "A pátyi utánaolvasgatások sem győztek meg egyelőre arról, hogy Bodokynak igaza van KBJ-vel kapcsolatban..." kezdetű bekezdésed meg a tények ismeretében értelmezhetetlen, és aljasan manipulatív; Tamás bizonyítékokkal tudja alátámasztani a KBJ-ről szóló összes állítását; de a szöveged amúgy is terelés, KBJ nem is kulcsszereplője az ügynek, csak egy szélhámos stróman). Majdnem le is írtam, mit gondolok, de (szerencsére) @Vfair: megelőzött, teljesen egyetértek vele. Részemről befejeztem.

mireina 2010.02.28. 13:53:16

Na, most aztán tényleg nézek nagy szemekkel! Nem értem, miért kell dühöngeni és engem elzavarni a francba? Hovatovább épp azzal nem vádoltatok csak meg, hogy én vagyok KBJ vagy VCE...
Pusztán azért, mert nem értek egyet a fröcsögésekkel. Értem, hogy Bodoky T. megírta a maga verzióját, de ha mást is olvasok, marhára nem csak az ő általa vetített indexes szupernegatív kép jelenik meg (és most nem az RTL-es PR-interjúra gondolok!).
@bomi: Ha Bodokyra alapozva KBJ szélhámos és stróman, akkor miért is számít nektek egyáltalán, hogy ki ő és mit csinált?
@A Nép - Te vagy!: eldönthetnétek egymás között, hogy akkor lmp vagy nem lmp, és szóljatok, ha megvan a végeredmény!
Ami az MFB-hitelt illeti, eddig arról volt szó, hogy nem kapták meg, akkor most megkapták? Ha már a tényeknél tartunk...
Én valóban elolvastam azokat a nyilatkozatokat, szemellenző nélkül, és látom, hogy figyelmen kívül hagytatok egy fontos tényt: válság van.
Se Pécsen, se máshol nem dübörögnek a fejlesztések, többször is hangsúlyozták, hogy ez az egyik komoly oka annak, hogy az MFB-től kérnek hitelt, a kereskedelmi bankok ennél lényegesen kevesebb pénzt sem tudnak előteremteni.
Az általam idézett angol szöveg is azt mondja, hogy a válság miatt álltak le az építkezések.
Ha szerintetek csak az számít, hogy ki a beruházó, akkor széles ismeretségi köreitekből kapjatok már elő egy másik céget, aki a válságban Mo-ra jön beruházni,ennyit tud a pályaépítésről és -üzemeltetésről (VCE cége, a SEDESA építette, és VCE cége, a WCM üzemelteti a valenciai pályát).
Igaz, van egy aprócska különbség, ott a tartomány megépítette, majd üzemeltetésbe adta a WCM-nek!(Figyelem, ez már az uniós csatlakozás után, 1999-ben zajlott, és a Bizottság nem kifogásolt semmit!)
Ennyivel másabb ugye a helyzet, mert Mo. beljebb van egy pályaépítéssel, amit nem kifizet, csak a hitelt adja (kamatra, természetesen, az MFB sem karitatív szervezet).
A valenciai pálya remekül működik, akkor ez talán jó példa amellett, hogy az általatok annyira szidott Cotino mégiscsak tud valamit a témáról.

Philips 2010.02.28. 14:05:22

@Vfair: igen, tényleg emiatt regisztráltam, mert feldühített a sötétség, az egyoldalúság és a másik álláspont megismerése iránti igény totális hiánya, nem hiszem hogy ez vállalhatatlan, vagy bűn lenne. Ma Magyarországon úgy látszik csak ilyesmire van igény.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 14:16:41

@mireina:

Mi van???

Értem. Te is megbízásból csinálod, bérbeíróként. Félreérthetelen. Tünés!

goncol 2010.02.28. 14:23:03

@mireina:
"...de ha mást is olvasok, marhára nem csak az ő általa vetített indexes szupernegatív kép jelenik meg (és most nem az RTL-es PR-interjúra gondolok!)."
Mit? Kérlek, tedd ide a linket, hadd olvassam el én is. Komolyan.

Vfair 2010.02.28. 14:27:39

@Philips: egy kicsit öngólos a dolog, mert épp ti nem akartok tudomásul venni számotokra kellemetlen TÉNYEKET.
Én pl. szeretnék tisztán látni, de csak maszatolást látok, érdemi cáfolatot nem.

A beruházók részéről hangzatos dumák vannak - tények már kevésbé.
Meséljetek a versenyszervezésről, a wcm tényleges szakmai múltjáról - de linket kérek érdemi tartalomról, dokumentumról.
Valencia messze van - jól hangzik ez a bennfentes információ, csak hiányzik a megalapozása.

goncol 2010.02.28. 14:28:22

@mireina:
"... de ha mást is olvasok, marhára nem csak az ő általa vetített indexes szupernegatív kép jelenik meg (és most nem az RTL-es PR-interjúra gondolok!)."
Mit? Kérlek, add meg a linket, hadd olvassam el én is. Komolyan.

mireina 2010.02.28. 14:48:33

www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/balatonring-kockazat-vagy-lehetoseg.html

www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/krimibe-illo-fordulatok-a-balatonring-projekt-korul-307492

külön a hangfelvételről készült leiratot kiemelném

De Ti csak savanyodjatok bele a szitkozódásba, és istenítsétek Bodokyt, ne is törődjetek vele, ha valaki ellenvéleményen van, simán küldjétek el a francba, és kommentelgessetek itt egymás örömére. :)

Vfair 2010.02.28. 15:01:40

@mireina: kedves,
és hol is van ebben a Sedesa és legsőt a wcm?!

Megintcsak a maszatolás, maszatolás...

bomi 2010.02.28. 15:20:09

@A Nép - Te vagy!: Legyünk kicsit empatikusabbak. @mireina: nem biztos, hogy bérkommentelő, lehet, hogy csak családilag kötődik szorosan az ügyhöz. (Bár a spanyol nyelvtudás tagadása ilyen nickkel [mi reina spanyolul: királynőm-et jelent] azért kicsit furán hangzik, de lehet, hogy tényleg csak a férje beszéli.)
Néhány korábbi hozzászólása a velvet.hu/poronty egy-egy bejegyzéséhez:
2009.08.04 23:07:16 mireina
...A férjem ingatlanberuházásokkal foglalkozik és mesélt már sokat a környezetvédő maffiáról, akik "túszul ejtik" a beruházásokat :(...
velvet.hu/poronty/2009/08/04/veszelyben_a_magzat_ovterelo_nelkul#c2508441
Másik:
2009.11.17 23:10:49 mireina
...a férjem pedzegeti, hogy költözzünk ki pár évre Spanyolországba. Neki ott vannak üzleti kapcsolatai, nagyon szeret oda járni, most is kint van épp. Neki Valencia a szíve csücske, legendákat zeng róla, de járt már Madridban, Barcelonában és más spanyol nagyvárosokban is....
velvet.hu/poronty/2009/11/17/tejfakaszto_buli_helyett_a_korhazban_segitenek_a_spanyol_apak?cp=2#c3037761

Nem értem, miért jó megjátszani a naiv kivülálló érdeklődőt, kedves Zsuzsi... (homar.blog.hu/2009/12/08/kitiltottak_a_babakocsis_anyakat_a_csaladias_biocentrumbol?fullcommentlist=1#c7923079)

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.02.28. 15:40:58

Ezt imádom az internetben, mindenkiről, minden fent van. Ijesztő is persze. De úriember leszek, nem fedem fel mireina személyazonosságát :) Továbbá szeretném világossá tenni, ez a story nem arról szól, hogy környezetvédelmi alapon keresztbe feküdjünk bármiféle nagyberuházásnak (arról is szólhatna mondjuk), hanem az állam elszámoltathatóságáról, és hogy a közpénzek hogyan és mire vannak elköltve. Ha az eredetileg beígért spanyol befektetők pénzelnék a projektet, más lenne a menyasszony fekvése.

Vfair 2010.02.28. 15:43:41

@bomi: :D
Ezt írta korábban:
"kicsit mindig is csodáltam a különféle nickek mögött rejtőző emberek hozzáállását a szintén különböző nicknevek mögött megbúvó embertársaikhoz. Fogalmad sem lehet róla, hogy itt ki kicsoda. Én mondhatom neked, hogy egy 42 éves shaolin szerzetes vagyok, per pillanat Timbuktuban élek és marihuánatermesztéssel és a Keats-összes fordítással töltöm békés napjaimat, s neked gőzöd sincs arról, hogy ki vagyok valójában. Lehet, hogy én vagyok itt a beépített kommentgenerátor. :)"

És tényleg.
Ennyit a nicknevek megfejthetetlenségéről.
Sokan csodálkoznának, ha Jay és Néma Bob egyszercsak megjelenne az ajtajuk előtt. :D

És még mindig:
Annyira, de annyira szívesen olvasnék a 2 éve alapított egyszemélyes WCM 10 éves pályaépítő, pályaüzemeltető és versenyszervező tapasztalatairól!
Sajnos még annyi információ sincs a neten erről a témáról, mint Zsuzsiról...

vadaszok 2010.02.28. 15:50:04

@mireina:
Kedves Mireina?

1. Kérlek, hogy akkor kérdezz, ha az előzményeket már a részedre elküldött információs anyagokból tanulmányoztad, és megértetted. Ez, mint jogásztól, elvárható lenne tőled.
2. Ha a kedvenc beruházód motoros pályát akar építeni saját pénzéből vagy hiteléből, ha betartja a törvényeket tegye. De, ha nincs pénze és nem kap hitelt a saját bankjától, akkor ne az én általam adóként befizetett pénzt kockáztassa MFB hitelforrásból. Ha a pangó gazdaság miatt nem kapott hitelt, elvárom, hogy ne kapjon az MFB-től sem. Hogyha, a már befektetett pénzét ez miatt elveszíti, még sajnálni sem tudom, hisz amennyiben extra nyereséget kap érte, akkor sem várná el az érzelemnyilvánításomat.
3. Segítségedet kérem. Egy befektető csoporttal együttműködve az eddig játszótárként használt kb. 3-4 000 m2 körüli ingatlant, ahol a környékbeli lakosok eddig a tiltás ellenére a kutyáikat sétáltatták és gyerekek gördeszkáztak, kerékpároztak és ezzel a gyepet tönkretették lőtér céljára átalakítjuk. Amint bizonyára te is ismered, olimpia bajnoknőnk elveszítette edzési lehetőségét, mivel a lőtér környékén élő önző polgárok ezt a szerintük zajos tevékenységet nem tolerálták. A tervezett befektetés igen jónak tűnik, hisz a már említett sportolón kívül más lövész sportklubok, vadász egyesületek és a rendészeti szervektől is ígérvénnyel rendelkezünk, hogy a kötelező lőgyakorlataikat és a vizsgákat is a mi lőterünkön fogják lebonyolítani. Ezen túlmenően a hétvégeken nagyszámú nézőközönséget vonzó versenyeket is rendezünk. Ez a hét minden napján reggel 7-től este 21-ig nyitva tartó lőtér legalább 80%-os kihasználtságát jelenti. A lőtér előtt létesítendő fizető parkolóval mely a legalább 4-500 személygépkocsin kívül a vidéki csoportok autóbuszainak és a rendészeti szervek csapatszállító járműveinek fogadására is alkalmas, a beruházás 5 éven belül megtérül, úgy hogy a befektetet összegre számítva legalább 20%-os hozamot is ad. Az önkormányzatnak ehhez csak a terület átminősítésével kapcsolatos költségeket kell viselni, és az ilyenkor szokásos közműfejlesztési hozzájárulást kell elengednie. A beruházó pedig annak fejében, hogy a befektetés teljes nyeresége őt illeti meg vállalja, hogy a parkolóhoz vezető 80 m-es útszakaszt leaszfaltozza, és a parkoló területén szilárd burkolatot létesít, ezt őrzi, és takarítja. Az építkezéshez szükséges 850 millió Ft hitel felvételéhez az önkormányzat készfizető kezességet vállal.
Bizonyára az önkormányzattól időben megkaptad a tájékoztatást, hogy a létesítmény a lakóhelyedtől légvonalban kb. 150 métere épül meg, és annak megközelítése a ti utcátokon keresztül történik, ezzel is teljesítve azt a lakosság által már régóta megfogalmazott igényt, hogy településünk álmos hétköznapjait élénkítsük fel.
Továbbra is elvárjuk, hogy tekintélyeddel, jogász ismereteiddel állj az ügy mellé és támogasd azt.

Vfair 2010.02.28. 15:51:15

@bodoky: Remélem, a hétvégén sikerült újabb morzsákra bukkanni: már nincs kinn a címlapon - csak azok követjük, akik hozzászólói érintettségből "radarozzuk" a történteket.
Ráadásul a ringesek intenzív sajtóközlemény-hadjárattal maszatolják el a kellemetlen tényeket...
Hajrá!

igyugyaz 2010.02.28. 16:18:21

@mireina:

Monjduk a tulajdonosi összeférhetetlenség éppenséggel továbbra is ugyanolyan gondot okozna, azt nem befolyásolja, hogy közbeiktat egy céget a folyamatba, de mindegy.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 16:22:36

@bomi:

Intelmed jogos, köszönöm. Ugyanakkor ha figyelembe veszem helyes és érdekes helyzetmegvilágításaidat, csak annyi változik, hogy más forrásból ered a tárgyilagosságának a hiánya, nem megfizetik, hanem más természetű érdekből elfogult – durván. Ugyanúgy nem érdemes erőlködni a vele folytatott társalgással, mert akkor nem azért, hanem ezért van, hogy semmire érdemben nem válaszol, megkerül, elken, mellébeszél. Zavart akar kelteni, nem őszintén akar gondolatokat cserélni.

Úgyhogy mindezek gondos figyelembevételével marad számára részemről: tünés! Elfogadhatjuk erre nézve saját fogalmazását is, amennyiben úgy kódolta a fentit: „a francba”.

Mindenesetre amiket találtál remekek, nyomozási technikád, már-már Bodoky szintű, gratulálok.

tabaniember 2010.02.28. 17:03:54

Ingatlanberuházó férj, őt nyilván (és helyesen) szerető jogász feleség - könyörgök, milyen gondolkodásmódot vártok? Mi itt most valamiféle igazságot próbálunk kideríteni és a köz érdekében érvényre juttatni, nekik pedig az az életük, hogy kevés ember számára nagy hasznot hozó projekteket valósítanak meg, nyilván olyan kínálkozó, számunkra gyakran érthetetlen jogértelmezéseket is felhasználva, amelyeknek alkalmasint se erkölcshöz, se igazsághoz, se közérdekhez nincs köze, de hát a törvény, az törvény. Mennek előre gyakorlatiasan, hatékonyan, keményen. Kedves mireina, én nem haragszom rád, és nem is hajtlak el sehová: jó, ha köztünk vagy, és látod, másképp nézünk a világra. Ahogy nekünk is tanulságos látni a Te gondolkodásod irányát. A kommentelők érzelmi viharait megértem, de azért az nem baj, ha olykor találkoznak a nagyon ellentétes vélemények. Sőt: addig kellene beszélgetni, amíg valamiféle konszenzus ki nem alakul. Akkor mindenki nyerne, így viszont az egyik fél csak a másik hullája fölött érezné győztesnek magát. Bűnözőkkel természetesen nincs miről beszélgetni, de azért a szorító másik sarkában se mindenki feltétlenül köztörvényes. Lehet, hogy csak tájékozatlan, hiszékeny, szűklátókörű, kapzsi, hiú... Azok se szép dolgok, de senki se fehér vagy fekete, mi magunk se. Úgyhogy szerintem beszélgessünk tovább, érvekkel, adatokkal, abból van haszon, az arctalan vagdalkozásból meg nincs.

olcsóJános 2010.02.28. 17:20:27

@bomi: ...a férjem pedzegeti, hogy költözzünk ki pár évre Spanyolországba. Neki ott vannak üzleti kapcsolatai, nagyon szeret oda járni, most is kint van épp. Neki Valencia a szíve csücske, legendákat zeng róla, de járt már Madridban, Barcelonában és más spanyol nagyvárosokban is...
www.wizzair.hu

olcsóJános 2010.02.28. 18:30:17

@A Nép - Te vagy!: Megszoktam, hogy néha nem értenek.
Tehát: Ez az egész ügy (sávoly, páty) pozitív fordulatot vehetne, ha a férj(ingatlanos) és a jogásznő (gyeses) rákattintana a linkre. A kiköltözés egyik első stációja a repjegykeresés. (no meg wizzair reklám)
Én meg az "áltárgyilagos bomlasztót" nem értem!

bprevans 2010.02.28. 18:46:50

Hajrá Bodoky, rátapintottál a lényegre. "ha... pénzelnék " , de nem pénzelik, mert nincs nekik.

Vfair 2010.02.28. 19:04:43

@bprevans: de miért nincs?
a földeket meg tudták venni, meg jópár zsebet be tudtak tömni.

Az érdemi munkához miért a közpénz kell? Ez akkor is gond lenne, ha meg akarnák csinálni a vállaltakat. A szétmaszatolt hazugságtenger és álfüggetlen projektcégecskék viszont arra utalnak, hogy nem is akarják megcsinálni - fő cél a közpénz lenyúlása.

Ismétlem magam: már magyar bankok is elkezdték a projektfinanszírozást - gondolom, spanyolba' is kifelé jönnek a válságból. Az ígért spanyol bank és tőke miért nem jön?

Ha nem CSAK duma lett volna a kezdetektől, az a befektetői háttér mára már ismét a projekt mögött lenne.
Vagy...
...sosem volt ilyen szándék - a kezdetektől közpénzeket célzott a nagyívű beetetés.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 19:38:51

@olcsóJános:

Talán azért nem ugrott be, mert ezekkel a népekkel nem a Wizzairt asszociálom, hanem valami nem fapados légitársaságot. De ha Lufthansát írsz sem biztos, hogy leesett volna.

Az "áltárgyilagos bomlasztó" nem rád vonatkozott, csak véletlenül került pont utánad. Arra utaltam, hogy megint megjelent egy ilyen őszinte érdeklődést tettető alak (kakukk) aki azért ír, hogy nyomja ennek a gyanús cégnek a védelmét, és zavart próbáljon kelteni a Bodoky körül kialakuló egyetértésben. Bár, hogy ezzel mit gondolnak, hogy nyernének ha sikerül is nekik, nem értem. A per stb. kimnetele nem ezen fog múlni.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.02.28. 19:42:06

A legfrissebb értesüléseim szerint a Political Capital, személy szerint pedig Szabados Krisztián áll a csütörtöki, engem és az LMP-t rágalmazó sajtótájékoztató mögött. Nagyon várom a magyarázatukat, magyarázatodat, kedves Krisztián, drága Somogyi Zoli!

olcsóJános 2010.02.28. 19:54:09

@bodoky: Én meg azt hittem Te vagy mögötte, csak bevették a csalit! Így még jobban tetszett volna, bár a hatása ugyanaz. 2:0 Neked, (nekünk)

bprevans 2010.02.28. 19:59:44

Könnyű volt nekik fizetni ezért, biztos nem kétek sokat.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.02.28. 20:24:38

@A Nép - Te vagy!: Nem figyelsz. Kakukk a páty beruházás régi ellenzője - ha jól látom.

mireina 2010.02.28. 20:31:10

Szép jó estét mindenkinek, külön köszöntöm Sherlock Holmes-t és dr Watsont a csapatban!
Most valami hihetetlenül boldogok lehettek, hogy talán sejthetitek, ki vagyok, csakhogy a dolog veleje az, hogy soha nem is akartam elrejtőzni. Ez egy picit talán levon az értékéből a nagy felfedezéseteknek.
Továbbra sem tudok spanyolul, ellenben olvasom Andersent, bele sem merek gondolni, hogy ebből milyen következtetéseket fogtok levonni. (Közelebbről az Infánsnő születésnapja, ha valamelyikteknek mond valamit, ezt zokogja a király a felesége sírjánál.)
@Vfair: "Remélem, a hétvégén sikerült újabb morzsákra bukkanni: már nincs kinn a címlapon - csak azok követjük, akik hozzászólói érintettségből "radarozzuk" a történteket." Esküszöm, én nem fogom kinyomozni a feltételezett érintettségedet, nyugodtan alhatsz :)
Szép jó éjt mindenkinek!

fahrenheit451 2010.02.28. 20:36:13

@bodoky: Somogyi? Ő már otthagyta a Political Capitalt, nem?

mireina 2010.02.28. 20:42:45

Ez a szegény Kakukk meg szól hozzám egy jó szót, és már bántjátok, jaj, fiúk, ne már...
Még jó, hogy Will-O-The-Wisp (kitaláltam, ilyen néven tuti kelta, és a gael a második anyanyelve) lenyomozta, és tudja, hogy régi beruházás-ellenző! Nagy kő esett le a szívemről :)
Egyébként meg azon gondolkozom, hogy ha azzal mutatkoztam volna itt be, hogy x. vagyok, ez és ez miatt érdekel a beruházás, akkor rögtön édesanyám lett volna a blog sztárja, elszigeteltek és válaszra sem méltattok, mint annyi más hozzám hasonlóan egyet nem értő beírót itt. Így legalább meghallgattatok - egy ideig.
Ti nem vitatkozni akartok, mint ahogyan az inkvizíció sem akart soha...

Vfair 2010.02.28. 20:44:24

@mireina: az én érintettségemet büszkén vállalom:
ennyi energiát beleölve az utánolvasásokba, látva a szélmalomharcot, mindenképpen drukkolok annak, hogy ne maradjon következmények nélkül ez a panama.

Vfair 2010.02.28. 20:49:00

@mireina: nem vitatkozni akarunk(akarok), ezt jól látod.
Tisztá(bba)n látni, ha lehet.
Ha tényeket mutatnátok fehéren-feketén, annak lenne értelme. Akkor üdv itt. De nem ez történik.
A terelésnek, ködösítésnek, mellébeszélésnek nincs értelme. Ezen már túlnőtt az ügy, ehhez már túl sokat tudunk.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.02.28. 20:56:20

@mireina: Nem kellett semmit nyomozni. Elég, ha az ember végigolvassa az elmúlt egy hét hozzászólásait a témához kapcsolódó blogokon.

(A névválasztásommal kapcsolatban esetleg körülnézhetsz a megadott linken, hátha nem véletlenül adtam meg - de ez itt offtopic.)

mireina 2010.02.28. 20:57:57

@Will-O-The-Wisp: :) ez a jel a hozzászólásom mögött nem mond valamit?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 20:59:53

@Will-O-The-Wisp:

Nem vizsgáltam a múltját. Úgy nézem igazad van. Akkor is engem nagyon zavar a 2010.02.28. 17:03:54 beírása. Mindenképpen áltárgyilagos. Méghogy konszenzus! Van ahol van értelme, itt nincs.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 21:06:40

@mireina:

Ne játszd meg magad! És főképpen ne sajnáltasd, jó? Ha emberien válaszoltál volna a számodra emberien megfogalmazott – ezáltal téged nagyonis megtisztelő – szempontokra, akkor emberszámba lehetne venni. De te csak tettetted, mintha másról lenne szó. Játszod az áldozatot. Mindez gusztustalan. Marad a franc.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 21:12:11

@bodoky:

Azzal a Political Capitallal nekem is van bajom, ha egész más is. De egy fajta inkorrektséghez (illetve többhöz) – nagyon úgy tűnik – annak is van köze.

fahrenheit451 2010.02.28. 21:14:33

Tamás! Biztos, hogy megfogadtad januári interjúalanyod tanácsait?

index.hu/bulvar/2010/01/04/a_gyilkossagok_megfelemlitik_a_szakmat/

Vigyázz magadra! Belőled csak egy van!

fahrenheit451 2010.02.28. 21:18:06

@A Nép - Te vagy!: Hát, akkor már értem a titokzatos "hangfelvételek" előkerülését. Másfél éve már eljátszottak ilyet a pácienseik.
Ez ismét csak arra utal, hogy Bodoky rendesen beletenyerelt...

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 21:34:07

@fahrenheit451:

Most lehet, hogy újabb fény fog derülni agyműködésem korlátozott voltára, de sehogysem akar beugrani, ezt miért nekem címezted. Biztosan nekem szántad? Ha igen, akkor nem bánnám ha segítenél, mire utal a „Hát akkor már”? Mikor? És milyen hangfelvételek? Egyáltalán, stb. Mi köze ENNEK (minek?) Bodokyhoz?
Kukkot sem értek.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.02.28. 21:35:14

Most beszéltem Szabados Krisztiánnal (PC) telefonon. Azt állítja, hogy csak az ő jóindulatán múlott, hogy nem tudatos zsarolóként, hanem "eszközként" kerültem a sajtóanyagba, azt ő finomitotta rajta. Azt nem árulja el, hogy az eredeti sajtóanyagot ki készítette. Szabados szerint az, hogy megjelenhetett a Hírszerzőn a csütörtöki Gavra-cikk, csak az ő jóindulatának köszönhető, és sokat tartotta a hátát miatta az általa meg nem nevezett megrendelők felé.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 21:41:28

Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita. Persze, hogy nem: normális.

fahrenheit451 2010.02.28. 21:41:40

@A Nép - Te vagy!: Azért, mert Te írtad, hogy neked is bajod van a Political Capitallel. Én meg erről asszociáltam a tavalyi UD Zrt botrányra...

fahrenheit451 2010.02.28. 21:44:38

@bodoky: És Szabados tudja, hogy ezeket megírod itt a blogodon?

A csütörtöki Gavra-cikk tényleg egész korrekt volt a Hírszerzőtől.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 21:48:20

@fahrenheit451:

Értem, kösz. Összehasonlíthatlanul kisebb és más természetű dologra utaltam. Azt is csak elég öncélúan, senki által nem érthetően, mindössze szolidaritást jelezve.

tabaniember 2010.02.28. 22:19:08

@A Nép - Te vagy!: Szamár vagy, édes népem. Itt hadonászom négy topikban mindkét szar ellen napok óta. A csirkefogókat természetesen jól seggbe kell lőni sóspuskával, ha azt akarják, ami itt körvonalazódott, hát rohadjon rájuk a lakat. Védi őket a nyű. És eszemben sincs "bomlasztani". Csak én már elég öreg madár(néni) vagyok, és komolyan gondolom, amit mondtam: a másik ember másféle gondolkodását hasznos ismerni, még akkor is, ha nem értünk egyet. Akár azért, hogy azután a saját fegyvereivel küzdjünk ellene, vagy megtaláljuk a gyenge pontjait, akár azért - és ez se megvetendő szempont -, mert lehetnek igazságok is abban, amit mond. Azok pedig az objektív igazsághoz is közelebb vihetnek. Már ha az a cél. Az enyém mindenképpen, mindig az. Már csak azért is, mert az objektív igazság, amiben végül mindenki kénytelen egyetérteni, segít kibékíteni az ellentéteket, én pedig a béke barátja vagyok. Tehát 1) össze kell szedni az információkat, a lehető legtöbbet, ahogy Bodoky, és aztán 2) GONDOLKODNI / ÉRTELMEZNI. A végén pedig 3) összefoglalni, leírni, cselekedni. Ez a sorrend nem változtatható, mert abból baj lesz.
Más. Mi az, hogy "áltárgyilagos"? Minek alapján minősítgetsz, ha el se olvastad a korábbi kommentjeimet? (Előző mondat, 1. pont.) Ne légy már ilyen hebrencs.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.02.28. 22:37:06

@kakukk2:

Szamár? Lehet. De hol a hiba? Láttad, fölhívták a figyelmem, hogy (részlegesen) félreértelmeztelek. Nem a személyedre akartam reagálni, hanem a beírásodra. Tény, hogy kiderült a motivációd nem az volt a – fönntartom – szerencsétlen megközelítésedre amit a látszatnak engedve föltettem. Ezért, ha gondold kérhetek bocsánatot is.

De ne haragudj egy szikrát sem változott az álláspontom az áltárgyilagosságról. Ez így mind szép és magasztos amiket mondsz (nem ismétlem) de nem minden helyzetben alkalmazható. A helyzet ahol bevetetted, olyan, hogy egyszerűen nem tartozik hozzá. Azt gyanítom itt te fogtál mellé, ugyanúgy ahogy én, amikor nem néztem miket írtál korábban. Te azért, mert, elnézést a kifejezésért, de kenetteljes általánosságokat soroltál föl, ami itt bizonyos (javaslom ne ismételjük meg és általabáan is hagyjuk inkbb a fenébe, mert ez itt másról hivatott szólni) konkrétumok vonatkozásában teljességgel értelmetlen. Remélem ezen a ponton elhagyhatjuk az egész kérdést. Hallottam mit mondtál, te is, hogy én mit, de ennyi ide elég. Jó?

fahrenheit451 2010.02.28. 22:43:15

@bodoky: Az, hogy a PC-hez köthető az ellened indított támadás, úgy értelmezendő, hogy ez nem a Milton akciója volt, hanem a mögötte álló érdekcsoportoké, aki jelentős politikai hátszéllel rendelkeznek?

jokerdes 2010.02.28. 22:47:14

@bodoky: Szabadostól ez jóindulat??? Lényegében megvédte a megrendelőjét egy 100 % pervesztéstől. Ha nyíltan zsarolónak neveznek, még ügyvéd se kell. A PC beszállása a buliba megérne egy külön cikket, eddig többé-kevésbé korrekt társaságnak tűntek, persze a piachoz képest értendő.
Ennél fontosabb, hogy Oszkó tul.képp nyilvánosan borított (csendesen, de a tényen nem változtat). Mi lehet még kérdés a Kormány számára? Ebből jól kijönni már nem lehet. Tisztább volna a "szükséges" millárdokat közvetlenül pártkasszába utalni, legalább a tényleges károkozás (kifizetetlen alvállakozók, szétbarmold területek) csökkenne.

bomi 2010.02.28. 23:18:34

@bodoky: Ez valami eszméletlenül durva. Jól teszed, hogy megosztod ezeket az információkat a nyilvánossággal. Remélem, felvetted a beszélgetéseket (és biztonságos helyen tárolod). Hogyha ebből nem lesz országos, sokszereplős pártfinanszírozási botrány, akkor... Vigyázz magadra!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.01. 00:04:44

Szerintem ha úgy érezzük, nyugodtan aggódhatunk magunkban Tamásért, de nem hiszem, hogy helyes ennek nevében mintegy ijesztgetni. Semmi kétségem, hogy pontosan tudja mit csinál, minek mi az értelme. Nálunk – legkevesebb többünknél – és konkréten nálam, biztos, hogy sokkal jobban átlátja. Nem szorul tőlünk erről általános jellegű fölvilágosításra. Hogy azonosolunk az ügyével az ilyesmi nélkül is nyilvánvaló.

tabaniember 2010.03.01. 00:10:26

@A Nép - Te vagy!: Természetesen, kérhetsz bocsánatot. Asszem Veled még senki nem beszélt emberi hangon. Ezt abból gondolom, hogy "kenetteljes általánosságnak" és túl "magasztosnak" találod, ha valaki nem berúgja az ajtót, és köszönés nélkül lő, hanem megpróbálja más szinteken is átgondolni és körüljárni a dolgokat. Oké, az elvont gondolkodásra picit idősebb korban válik éretté az ember, lehet, hogy az életkorodban tévedek. Elolvastad a kommentjeimet, nem értetted meg, kár. De azt azért ne döntsd el egyedül, hogy miről szól a beszélgetés. Hátha vannak itt olyanok is, akik hajlandóak gondolkodni azon, amit írtam. Sávoly és Páty konkrét ügyében természetesen továbbra is maximálisan egyetértünk.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.01. 00:22:49

@kakukk2:

Abban –, kérek bocsánatot. A többibe kár, hogy nem tudtál belenyugodni. Tévedsz róluk, és nem volna baj, ha eszebejutna, hogy ezáltal éppen azokat az elveket nem alkalmazod magad – pedig ez olyan téma amiben nehézség nélkül lehetne – amiket olyanban tanácsoltál ahol nem alkalmazhatóak. Búcsúzok.

tabaniember 2010.03.01. 00:38:00

Rendben, megbocsátok :) Aludj jól. Majd még beszélgetünk, remélem.

tabaniember 2010.03.01. 00:48:48

Kedves Bodoky, még ezt találtam a kispárna felé futtomban: www.ecorys.hu/ecorys.php?id=menu7
De most már tényleg jó éjt mindenkinek.

Vfair 2010.03.01. 10:36:15

Mikor lesz érdemes ránéznünk az index főoldalára? :)

vizipipa 2010.03.01. 12:20:06

@bodoky:
1. Elismerés és köszönet Bodokynak. A mi pénzünket védi.

@Philips:
2. "3, Nem igaz, és valótlan tényállítás, hogy a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. a Grupo Miltonhoz köthető."
Te magad rakod be a céginfót, hogy a WCM helyén 2009.11.16.ig a Milton volt. Csak azóta van WCM. KBJ-nek tehát valamilyen módon van (és egyértelműen volt) köze az ügyhöz.
Csak remélni merem, hogy a Milton --> WCM csere a magyar illetékesek ébredésének egyik jele, bár a kormányhatározat dátuma: 2009. 10. 16. idején még a Milton volt! Íme a kormányhatározat:

http://www.bm.hu/web/jog_terv.nsf/0/141994F072CACDACC125766400481AC1/$FILE/1179_2009_Korm-hat.pdf

Az is rejtély miért húzódott az MFB hitel ügye 2008. decemberétől 2009. októberéig.

@igyugyaz:
3. "Tehát Vincente Cotino a Pontia Capital tulajdonosa, ez azért érdekes mert a Pontia Capital (egy 2007-ben alakult venture capital cég) ugyancsak 50%-ban tualjdonos a WMC-nek."
Örülnék, ha megmutatnád ezt a linket, mert más forrás szerint: a WCM-ben 50% vce, 45% Jorge Martinez Aspar, 5% Facundo Garcia de la Cuadra.

www.motorshow1.hu/downloads/balatonring/Balatonring_2resz.pdf

rbatty 2010.03.01. 15:05:59

Még egy kis porhintés a Sedesáról:

Gugli Sedesa kormányzati negyed

igyugyaz 2010.03.01. 17:42:41

@vizipipa:

www.pontia.es/english/operaciones.html

"Creation of Worldwide Circuit Management

A company dedicated to the organization and management of large-scale sports events and installations, and specifically those related to the world of motor racing. As part of a Seed Capital operation, Pontia Capital holds a 50% share in this company"

fahrenheit451 2010.03.02. 01:05:51

@szzsömi: Kormányzati negyed? Az is ők voltak? Kezdek besokallni...

rbatty 2010.03.02. 08:26:49

@fahrenheit451: Akkori hírek szerint a Sedesa volt az "egyik" fő esélyes a kormányzati negyed pályázaton, de valamiért visszaléptek. Voltak terveik Csepel Manhattan-szerűvé alakítására is.
Gugli

figyel-lő 2010.03.02. 13:48:06

A SEDESA a Strabag és a Vegyépszer stb. utáni űrt kívánja betölteni! Értve vagyok?
Pechje a válság és hogy agresszív, mint az itteni helytartói is.

Man Of Golden Words 2010.03.02. 16:32:02

@szzsömi: csak eselyes, de visszalepett. a trigranit volt ott szinte vegig.

de akarhogyis...az egesz ugy teljesen elokeszitetlen volt. legalabbis nagyon ugy tunik.

kozlony 2010.03.02. 20:47:29

@szzsömi: A spanyol modell és fő iránya: 2006.szept.-okt.

What kind of structure is Sedesa Construction
creating in the international area?
Our idea is not to carry out detailed work in
different places, but rather to look for a solid
presence in each country and its corresponding
business structure, in order to work alongside local
partners. This was the success of the project of
restoration on the historical centre of Bucharest.
In which countries are such ideas being
implemented?
Our most notable advances are currently in
Romania. The aim here is to establish the Spanish
model in other locations, whilst taking care to
respect the idiosyncrasy of each individual country.
Our next task is to reproduce this structure in
Hungary. There are, however, exceptions to this.
In Morocco, for example, our activity in the near
future will focus on the execution of specific
projects, and our medium-term plan is to study
the possibility of working in many other countries,
including Montenegro and Bosnia.

kozlony 2010.03.02. 22:16:08

@szzsömi: Mondtam!
A spanyol modell és fő iránya lliria-Bukarest-Sávoly/Páty-Marocco-Montenegro-Bosznia.

Állítólag ezeken a helyeken működik a Gürtel/lliria modell. :(

www.wochenblatt.es/1000003/1000000/0/21308/article.html
www.mediterranea.org/cae/lliria/index.htm

rbatty 2010.03.02. 22:37:37

@kozlony: Ez Maffia! Nem szabad ezeket itthon érvényesülni hagyni!!!

"The said 17 persons is accused of misappropriation of public funds, abuse, tax evasion and falsification of accounting records. (...)
In the application, several construction companies are mentioned by name who have received in the course of several years, contracts worth 1.3 million euros. In return, they financed several public acts and events of the party. The group Sedesa, whose president, a cousin of Vice President of the Valencian Government is said to have received a total of € 539,000, most orders."

Google fordítóból, mert németül sajna nem tudok, (igaz, spanyolul se) angolra viszonylag érthetően fordít.

fahrenheit451 2010.03.02. 23:49:29

@Man Of Golden Words: Szép... Valakik erre is elköltötték 11 milliárd pesetánkat...

vadaszok 2010.03.03. 00:38:37

@kozlony: De jó ötlet!
Korrupciós index alapján piacot választani.
Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe!

pacmanbud 2010.03.03. 10:22:53

Kedves Tamás,
Egyetértve az előző hozzászólókkal szerintem tényleg tisztáznod kellene magad a Racing Managementes zsarolási ügyben!
Ideje lenne leírni, valójában mi is történt. Hogyan találtak meg ezek az emberek, ki közvetítette őket, mit mikor adtak át neked. Mivel fenyegettek meg mikor nem adtad nekik vissza.
Szerintem A Racingesek valóban alvilági alakok. Hiába magyarázzák, hogy nem ZSAROLTUNK, csak pénzt kértünk. De azért eljuttatnak hozzád egy PORNO filmet amit visszakövetelnek!
Ez nagyon meleg szerintem!
Jobb lenne ha a nyilvánosság előtt nyíltan tisztáznád az ügyet teljes részletességgel.
A RENDŐRSÉGEN egyébként biztos felteszik a kérdéseket neked. Mennyire komoly lehetne egy ilyen NYOMOZÁS az INDEX nyilvánossága előtt!
Hajrá igazság!
Ebben az országban nincs titok

Előbb GONDOLKODJ 2010.03.03. 15:32:44

Ellentmond a józan észnek, hogy 30 millióval "zsarolnak" meg valakit, akinek állítólag 53 milliárd forint vagyona van. Ez teljesen értelmetlen. Komoly zsaroló valószínűleg kerek számokkal dolgozik, nem pedig pitiáner 30 millióval.

Ellentmond a józan észnek, hogy az LMP (nekem nem tényezők) ilyen módszerrel akarjon ilyen kis összeget megszerezni. Ennyit be tudna tenni valamelyik üzleti támogatójuk is.

Ellentmond a józan észnek, hogy akinek van 54 milliárd ft saját vagyona,
az nem tud befektetni a saját "álom-szuper-nyereséges" projektjébe 10 milliárdot, egy pillanat alatt.

Ellentmond a józan észnek, hogy akinek van 54 milliárd ft vagyona, az 4-5 részletben, hosszas sajtó macerálás után fizeti ki a pécsi ingatlanok árát.

Ellentmond a józan észnek, és Kovács Bence János eddig állítólag felhalmozott 45 milliárdos vagyonánka,hogy Kovács a sávolyi beruházás várható hatalmas nyereségét csak úgy megossza másokkal, megossza a magyar állammal.

GONDOLKODJUNK: 2003-ban még nem volt vagyona, mert a Causesecu filmhez kért 50 millió állami támogatást. A 2008-ban kiadott 150 leggazdagabb magyar kiadványban már 10. helyen volt 54 milliárddal Azaz ez a vagyon már 2007 végén, a kiadvány zárásakor "létezett". Ez azt jelenti, hogy pontosan 5 év alatt felhalmozott nyeresége volt 54 milliárd. Szóval ez a leadózott vagyona. Ebben az esetben pedig legalább 150 milliárd forint üzleti forgalma volt az 5 év alatt (Spanyolországban, Magyarországon, Németországban?). Ezt az üzletet, ami ilyen bomba nyereséget hozott - állítása szerint -, soha nem osztotta meg senkivel,
se barát, se üzlettárs, se egyetlen szerződéses partner, se MAGYAR ÁLLAM nem vett részt ezekben az "üzletekben".
Miért gondolja bárki is, hogy 5 év iszonyúan nyereséges üzleti sikerek után "egy magányos farkas" mindent megtesz azért, hogy az MFB és a magyar állam pénzét bevonva osztozzon a hasznon.
Gondolkodjunk együtt! Ilyen történet nincs! Ha valaki 5 év alatt egyedül
"összehoz" 54 milliárdot, annak irtóra nincs szüksége ránk, egyszerű állampolgárokra, és nincs szüksége a mi pénzünkre.

Tehát valamelyik része a történetnek nem frankó! Vagy nincs 54 milliárdja, vagy a projekt nem lesz nyereséges. Esetleg a kettő együtt:
saját pénze sincs, és ez a Sávoly Balatonring MotoGP pedig egy óriási
veszteség csapda .... nekünk.

Ellentmond a józan észnek, hogy egy állítólag szuper-fantasztikus bevételeket hozó, munkahelyeket teremtő projektet ilyen szinten támadjanak Magyarországon. Gondolkodjunk, emlékezzünk vissza. Az elmúlt 20 évben talán csak 3 ilyen beruházás volt, amit ilyen mértékben elleneztek: Sukoró (már bíróság előtt, és nyomozás alatt), Páty, Sávoly.
Soha nem ellenezte a magyar lakosság a valódi, reális alapokon előkészített, termelő célú, vagy turisztikai célú befektetéseket. Nem ellenezte senki a Hankook, Nokia, Mercedes, Audi, Opel, Balaton környéki befektetéseket, vagy éppen a Bezenye kaszinó álmot. Miért nem ellenezték?

Mert a beruházók, befektetők valódi, létező saját tőkét akartak befektetni úgy, hogy ehhez kértek állami támogatást, adóelengedést. Ahogy a magyar állam a szerződésben megkövetelte, letették az önerőt, a saját pénzüket egy magyarországi banknál. Nem szórakoztak azzal, hogy az addig elvégzett munkát számolták önerőnek. Most pedig egyfolytában az
eddig "befektetett beruházás összegét" emlegetik.

Nézzük pontosan, ki, mikor, mit mondott:
Vicente Cotino úr mondta, 2009. júliusában:
"Vicente Cotino Escriva, a kivitelező cégcsoport elnöke az MTI-nek azt is elárulta, hogy eddig HATMILLIÁRD FORINTOT költöttek a beruházásra.
A beruházás teljes költsége megközelítőleg kilencvenmillió euró lesz, ebből negyvenmilliót a Magyar Fejlesztési Bank fedez. A hitelfelvétel tárgyalási folyamata jelenleg is zajlik, szeptember 1-re kell aláírni a szerződést – fogalmazott Cotino Escriva. – Eddig mintegy HATMILLIÁRD FORINTOT költöttünk a beruházásra, az első fázison vagyunk túl, és megközelítőleg a munkálatok összességének mintegy tíz százalékát végeztük el.
Szóval 2009. július 7én: ráköltve 6 milliárd, és MFB szerződés lesz 2009 szeptemberre.

Mit mondott Kovács Bence János 2010 február 25én:
"Sávolyon eddig 7,4 milliárd forintot ruházott be a Milton közművekbe"
Gondolkodjunk: Ha csak a közművekre eddig elköltöttek volna 7,4 milliárdot, azaz kb. 27,4 millió Eurot, és a teljes beruházás Vicente Cotino szerint 90 millió Euró, akkor a maradék 62,60 millió Euro jut a beruházásra. Szakmai probléma, nincs olyan projekt, ami elbírná, hogy csak a közműfejlesztés elvigye a beruházási költség 30%át. Az a beruházás elbukott, amelyiknél ez megtörténik.

Gondolkodjunk a két pénzügyi alternatíváról:
A. 2009. július elején Vicente Cotinomár elköltött 6 milliárdot, most Kovács Bence János még hozzátesz (vagy ezek az összegek fedésben vannak?) 7,4 milliárdot. Akkor eddig elköltöttek volna 13,4 milliárdot, és a teljes beruházás (90 millió Euro) 24,3 milliárd forint.
Azaz a költségvetési keretből még hátra van 10,9 milliárd forint, és el lett költve a büdzsé 55%a.
B. Vicente Cotino által tavaly nyáron említett 6 milliárd forint, és a Kovács Bence János által pár napja mondott 7,4 milliárd forint "fedi egymást". Akkor viszont a következő kérdés merül fel: miként lehetséges az, hogy 2009 július elejéig beruháznak 6 milliárdot, majd az ezt követő 8 hónap alatt csupán 1,4 milliárd beruházás történik, azaz havonta kb 175 millió forint.

Segítsetek már feloldani ezt a matematikai feladatot, mert a kígyónak
ugyanannyinak kell lennie a fejétől a farkáig meg vissza.

Mi lehet az oka annak, hogy Vicente Cotino 2009 július elején azt mondta,
hogy 2009 szeptemberében alá lesz írva a hitelszerződés az MFB-vel, és ez most 2010 március 3án sincs még aláírva.

Legyünk abban biztosak, hogy a PM anyagát elolvasta és megértette az MFB. Látják az egész pénzügyi "konstrukció" célja. Ne gondoljuk azt, hogy a PMben és az MFBben "amatőrök" dolgoznak. Jó tudni, és nagyon jó tapasztalni, hogy nem engedik becsapni magukat, és nem adják a nevüket, szakmai hírnevüket, emberi tisztességüket egy ilyen projekt minősítéséhez. Ne gondoljuk, hogy a gazdasági nyomozók "vakok". Az egész Sávoly történetet meg lehet vizsgálni egy Megvalósíthatósági Tanulmánnyal. A média "hatástanulmányról" ír. Keverik a dolgot. A hatástanulmány azt vizsgálja, hogy egy beruházás milyen hatással van a közvetlen és a távolabbi környezetére: zaj, forgalom, légszennyezés, társadalmi, munkahely, stb. hatásokat vizsgál. A Megvalósíthatósági Tanulmány pedig azt vizsgálja, hogy a beruházásra van-e fizetőképes igény, hogyan lesz finanszírozva, hogyan, mennyi idő alatt fog megtérülni.

Ezt a blogot biztosan olvassa az MFB, PM, APEH, NBH, NNI szakembereinek egy része hivatali kötelességként, vagy magánérdeklődésből. Higyjétek el: jó szakemberek, értenek hozzá, tudják a dolgukat. Tudják a szakmájukat, ezért írták le a PMben az elutasító véleményt, ezért nem adta oda az MFB már egy évvel ezelőtt a pénzt. Az APEH figyeli a számla nélkül gombot felvarró ruhaboltost, akkor biztosan
érdekesnek tartják az APEH szakemberei, hogy valaki 5 év alatt 54 milliárdos vagyont halmozott fel. Hol fizetett adót?

Bízzunk abban, hogy a PM, MFB, APEH és a magyar gazdaság védelmén dolgozó szakemberek tudják a dolgukat. Az eddigiekből látszik, hogy
az ott dolgozó szakembereket nem "vették meg", és leírták a véleményüket.

Érdemes volna a magyar állami alkalmazottaknak megmutatni Sávoly esetében a "messziről jött embernek",hogy lehet, hogy mi Magyarországon nem érünk fel a "nagyívű" hatalmas, nekünk csak jót akaró spanyol befektetői szándékkal, de azért hülyék nem vagyunk.
Vagy ahogy egyszer hallottam, és nagyon igaz: "Igaz, hogy nem vagyok pesti, de azért ennyire hiszékeny sem vagyok."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.06. 20:34:52

nagyon helyes

börtönben a helye a barbár pornósnak

de nem fakadok sírva ha kötélre kerül, akkor sem