Esztergom: közpénzből perlik az újságírókat

2011.01.22. 11:15

A Szeretgom portált kiadó cég ellen indított perek között olyan is akad, amelyet fórumhozzászólások miatt indított a volt polgármester, például a „Duzsó”, „Antidepresszáns”, illetve „Kunigunda” nicknév alatt kommentelő felhasználók a beadvány szerint jó hírnevét sértő megnyilvánulásai miatt.

>>> Esztergom: közpénzből perlik az újságírókat (Mindennapi.hu, 2011. január 21.)

2 komment

Címkék: esztergom sajtófenyítés meggyestamás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr442604622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BakterHouse 2011.01.22. 15:27:28

Az esztergomi Fidesz és a loose cannonként viselkedő Meggyes Tamás esete hasonlóan szimbolikus, mint pl. Schmitt Pál köztársasági elnöksége, vagy az NMHH és a médiatv. Sokat kell miatta magyarázkodni, ráadásul folyamatosan kínos szituációkat eredményez. És a kompromisszum egyik esetben sem igazán jellemző, sőt, pl. Esztergom ügyében ennek még a nyomát sem találni.
Elsőre érthetetlen, és legfeljebb hatalmi arroganciával és cinizmussal magyarázható ez a sok, hosszú távon inkább visszaütő jelenség (l. pl Orbán EPP meghallgatását és annak interpretációit, amibe már – mindannyiunk szórakoztatására – Deutsch Tamás is látványosan beszállt), viszont egy (hatalmi szempontból magyarázható) oka azért van: méginkább sikerül hiszterizálni a közéletet és a közhangulatot (úgy látszik ez törvényszerű: ha ellenzékben van a Fidesz, akkor utcai zavargások vannak, ha kormányon, akkor a mindenkori hatalom által kézben tartott média szítja a tüzet), a mag egybentartásához valahogy mindig szükség van az állandó harckészültségre, a külső (belső) veszély, az ellenségkép folyamatos sulykolására. Kár, hogy az egész ország issza ennek a levét.
Inkább a militarizált diktatúrákra jellemző az ilyen hangulat és az ilyen propaganda, példa erre az arab világ és Észak-Afrika jópár országa (és nem, Mo-ot nem tartom diktatúrának, a hisztéria viszont zavar). Elszomorító ez az 1984-re hajazó hangulat 2011-ben. Ma már megvan a magunk napi 10 perc gyűlölete is.

Hosszú távon ez azért mégis rossz stratégiának tűnik, a kétharmados parlamenti többség sokban múlott az alacsony szavazói részvételen, a jobboldallal nem igazán szimpatizálók és a baloldal támogatói inmobilisak maradtak, míg a Fidesz és a jobboldal sikerrel mozdította meg minden szavazóját és a bizonytalanok egy részét. Az ennyire hiszterizált hangulat, a hatalom cinizmusa azonban nyomot hagy az emberekben, alkalom adtán ösztönzi őket a büntető szavazásra, ahogy ezt a legtöbb eddigi kormány el is érte.

Agyalap 2011.01.24. 15:00:02

@BakterHouse: Ne aggódj, a következő választáson másképp lesz. Valamikor 2034-ben, mert 2014-re kicsit félve tekintek...
süti beállítások módosítása