Kemény pornó, Rom-Mánia, Balatonring

2010.02.20. 14:58

Kicsoda valójában Kovács Bence János, a spanyol milliárdos, Magyarország 10. leggazdagabb embere? Újságíróként, filmesként zűrös ügyek állnak mögötte. 

Csalásért és okirathamisításért másfél évre ítélték Kovács Bence Jánost 1995-ben. A sávolyi motorpályát előkészítő cég vezetője szerint rágalmazunk.

 

476 komment · 1 trackback

Címkék: ingatlanpanama balatonring grupomilton kovácsbencejános

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr681775927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A golf mindent legyőz – Ilyen ország pedig nincs CCXXIII. 2010.03.30. 16:43:11

  Ombudsmani ajánlás ide vagy oda, a pátyi képviselő-testület megszavazta a Grupo Milton vitatott golf-projektjét. Sőt, még módosította is a területrendezési terv hatályba lépésének időpontját (március 31-ről július 15-re), hogy az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olcsóJános 2010.02.23. 23:41:41

@Magyarországom: Igen! Ilyen ötletre vártam! Aztán hogy legyen az 500 ból 5000 aztán ötvenezer!

Megdobbent 2010.02.24. 02:21:45

Szoval ott al a budos, mosdatlan suttyo a szakadt 5 Ft-os batyus zakojaban, eregeti a randa buzos izzadtsagszagot, es kozben fesztelenul targyal az en penzemrol, hozza az en kepviseloim es valasztott parlamentem hevesen bologatnak derekmagassagban bonyallal.

Koszonom szepen ezt az orszagot, nagyon nagy orom elni benne, de komolyan.

Nah, ha vegulis teljesen ruppotlan leszek, akkor kitalalom, hogy del-kaledoniaban csilliardos lettem, aztan jovok boltolni a faszmagyarokkal, hogy nyomjanak 2 milliardot, en visszanyomok 200 millat es meg le is szopnak.

Szep, dicso, es persze ehhez kepest a balkan a mennyorszag.

Jah igen, nem lennek jo Kovács Bence János, mert soha nem alltam birosag elott, max. polgari felpereskent :/

díjhitelező 2010.02.24. 08:22:27

Ez egy proli stróman. Mások tolják alá a pénz amit kiloptak az államkasszából. Volt már néhány ilyen ember (pl: Fenyő), elmentek külföldre "karriert csinálni, aztán fél év múlva visszajöttek, hogy milliárdosok.

Ingatlanban "utazunk", mi van b@zze'???? LOL

sveiki 2010.02.24. 08:58:07

@díjhitelező: Azért Fenyő karierje nyomokban sem vethető össze KBJ életútjával. Fenyő hozzáment egy amerikai nőhőz. Miután elváltak kapott kb 50000 usd-vel és amerikai állampolgársággal tért haza. Itthon illegálisan másolt filmeket (Vico), de ezzel az amerikai filmipart károsította, bár később velük is megeggyezett. Több száz embernek adott munkát. Az hogy GY lelövette egy üzleti sérelem miatt és azóta is szabadlábon van inkább a magyar igazságszolgáltatást minősíti.

tabaniember 2010.02.24. 09:37:34

Na, még ez is egy vicces kapcsolat Páty és Pécs között (ja, és még Telki, mert Szécsi ott lakik):
"(2009) november 15-én lemondott Szécsi Zsolt a telki önkormányzat településfejlesztési, településüzemeltetési, közbiztonsági és környezetvédelmi bizottságának elnöki posztjáról, melyet 2006 ősze óta tölt be. A pátyi golf-projekt kapcsán összeférhetetlenség merült fel a személyét illetően elsősorban amiatt, hogy 2008. január 3-a óta ugyanő Páty főépítésze is, egyben építészeti tanácsadó volt a golf-beruházást végző Grupo Miltonnál. Szeptembertől Pécs új főépítészévé nevezték ki."
budakeszinetcsapat.network.hu/blog/budakeszi-net-csapat-hirei/mi-is-epulne-patyon-a-grupo-milton-hungary-management-zrt-beruhazasakent
Lásd még mindehhez, csak szemezgetve:
epiteszforum.hu/node/14000
nol.hu/kult/kozbeszerzesi_jogsertes_miatt_megbirsagoltak_a_szepmuveszetit
www.bama.hu/baranya/kultura/az-uj-foepitesz-befedne-a-kiraly-utcat-258466

theVIEW 2010.02.24. 11:36:39

Jöhetne a pulp fiction-ből a kedves színesbőrű szereplő és igazán élvezkedhetne nem kicsit ennek az aljas kis Janika mögött!
Idejön, nagyképűsködik, nyilvánosan lop és csal, nem tud felmutatni semmit, csalónak és rágalmazónak nevez másokat, a politikai és rendőri elit pedig támogatja, gratulálok.
Magyarország, fel kellene már ébredni!
Tényleg ennyire gyáva nép lettünk?

francipapa 2010.02.24. 11:53:16

egész egyszerűen rá kell nézni! Még nem tűnt fel senkinek, hogy ez egy típus. Nincs mögötte semmi, ahogy jött úgy fog menni, vagyonkája is! Nálunk Zsigabarátom surmónak nevezte ezt a jelenséget!!!

murunga 2010.02.24. 12:18:25

@kakukk2: és akkor csekkold a FILE MANAGER-ek pécsi projektjeit - úgy mint toronyház és szabadföldek/építési területek...szépen összeér minden ennél az univerzális építésznél - páty-pécs-telki-milton tengely :]]]

Bodoky - várjuk a szuper KPMG tanulmányt, ha a taszosok kihajtják!!!

figyel-lő 2010.02.24. 13:17:58

@Magyarországom: Írja meg valaki az MFB-nek küldendő levél vázát és rajta. Másolatban kapja még: Alkotmánybíróság, Köztársasági elnök, Miniszterelnök, Mesterházy A. Orbán Viktor, Dávid Ibolya, Vona Gábor, Ki még?

Tekincsa Wakumba 2010.02.24. 13:38:13

@Magyarországom: Ha megirja valaki, és szépen formába, szavakba önti, én is elküldöm, ha kell naponta 10x.
És szerintem sokan tennénk igy.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.02.24. 16:11:15

Bajnai Gordon miniszterelnök

Miniszterelnöki Hivatal

1357 Budapest Pf. 2.

Tisztelt Miniszterelnök úr!

A Magyar Köztársaság Kormánya 2009. október 26. napján hozott határozatában arra utasította az állam kizárólagos tulajdonában álló Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-t (továbbiakban: MFB), hogy a Sávoly Motorcentrum Kft. részére legfeljebb 25 éves lejáratú, 15,3 milliárd forint összegű kölcsönt nyújtson. Emellett a Kormány a határozatában 74,7 millió Euró költségvetési támogatás odaítéléséről is döntött a cég által megvalósítani kívánó projekt részére. A Kormányszóvivői Iroda sajtóban megjelent tájékoztatása szerint a döntést a KPMG tanácsadó cég által készített megvalósíthatósági tanulmány alapozta meg, azonban a kérdéses dokumentum nem ismerhető meg a nyilvánosság számára, mert a tanulmányt megrendelő MFB szerint a benne foglaltak banktitoknak minősülnek, és az MFB a tanulmányt közérdekű adatként kérő újságíró részére az adatszolgáltatást megtagadta.

Bár kulcsfontosságú információk titkosak, a rendelkezésre álló adatokból megállapítható, hogy az állami támogatás és hitel mértéke nem áll arányban a bevételekkel, az esetleges nyereségből történő közvetlen részesedés pedig messze elmarad az állam által felvállalt kockázattól. A közvetlen támogatás mellett az állam vállalta a versenyrendezés jogdíjának fizetését is, melynek jelenleg évi 1,5 milliárd forintos összege jelentősen emelkedhet is a jövőben. Az is kétséges, hogy a beruházásnak köszönhető adóbevételek a licencdíj mértékét elérik-e egyáltalán, ugyanis az állami szerepvállalás mellett felhozható fő érvek tekintetében teljes a bizonytalanság. Munkahelyteremtés, turizmus növekedése, a hitel megtérülése, az állami kezességvállalás indokoltsága, adóbevételek, a projekt hatása a környéken élőkre: pontosan ezek azok a kérdések, melyekre az Önök által eltitkolt tanulmány adhat csak választ.

A Magyar Fejlesztési Bankról szóló törvényi szabályozás előírja, hogy az MFB kizárólag akkor nyújthat hitelt, ha annak visszafizetése, megtérülése az ügyletre vonatkozó üzleti, pénzügyi tervek alapján biztosított. Kétségeink vannak afelől, hogy a projekt menedzsmentjével megbízott Grupo Milton csoport esetében ezek a feltétek fennállnak, hiszen e cégnek a tulajdonosa csalás és közokirat-hamisítás bűntettéért jogerősen elítélt személy. Bár a büntetett előélet hátrányai alól már mentesült, azt gondoljuk, hogy 35 milliárd adóforint kezelését feddhetetlen előéletű ember esetében is kétszer meg kell gondolni.
Álláspontunk szerint egy módja van a beruházást körülvevő, egyre növekvő gyanú eloszlatásának: ha a Kormány nyilvánosságra hozza a támogatás és hitel nyújtását megalapozó hatástanulmányt. Felelős állami vezető tisztában van azzal, hogy a nyilvánosság kontrollja nélkül az elszámoltathatóság elve és a közbizalom sérül. A sávolyi beruházás esetében különösen sok pénz forog kockán, a hatástanulmány pedig egyértelműen közérdekű adat: a hatályos jogszabályok értelmében a költségvetés megterhelésével kapcsolatos adatok nyilvánosak. Nem elfogadható azon az alapon eltitkolni a hatástanulmányt, hogy azt nem a Kormány, hanem az MFB rendelte meg, hiszen nyilvánvaló, hogy a Kormány elismerten erre alapozva döntött, tehát ismeri és kezeli a kérdéses dokumentumot.
Tisztelt Miniszterelnök úr! Kérjük, hogy hozza nyilvánosságra a KPMG tanácsadó cég által készített hatástanulmányt, mert véleményünk szerint ez az egyetlen módja az adóforintjaik elherdálása miatt aggódó állampolgárok megnyugtatásának. Kérjük továbbá, hogy a tanulmány nyilvánosságra hozataláig az MFB által folyósítani kívánt pénzösszegek ügyében ne történjen meg kifizetés: a Kormány jogkörével élve függessze fel az eljárást, és vizsgálják felül a szerződéseket.

Budapest, 2010. február 24.

K-Monitor Közhasznú Egyesület

Társaság a Szabadságjogokért

Transparency International Magyarország

A kiadmány hiteléért felel:

dr. Dénes Balázs elnök s.k

Társaság a Szabadságjogokért

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.02.24. 16:23:00

@bodoky: Nagyszerű! Kíváncsian várom a miniszterelnők úr válaszát!

Man Of Golden Words 2010.02.24. 16:30:53

@bodoky: hogy zajlanak a napjaid hetfo ota? tudom, hogy mar belenyultal egy-ket kenyes ugybe eddig is....de mer az ember ilyenkor otthon aludni?

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.02.24. 16:52:54

Jól elhíreszteltem hogy ha bajom esik, kik lesznek a felelősök érte. Nevek, címek, telefonszámok vannak megfelelő helyeken. Szétraktam a doksikat pár helyre. Légitámogatást kértem pár helyről. Egy átlagos hét a lövészárokban, kösz, megvagyok :)

Man Of Golden Words 2010.02.24. 17:05:10

@bodoky: felelmetes....mint a filmekben :)

amugy drukkolok es remelem, hogy van a tarsolyodban meg nehany tenyfeltaro info, amit el-elcsopogtetsz majd kbj-milton ugyben. nagyon varom a fejlemenyeket, a leleplezest es az igazi botranyt.

hypotheticalfriend 2010.02.24. 17:31:11

@bodoky: Számos civil szervezet egy nagyon hasonló levelet készített elő ma.
Most, hogy ez a levél már elment, talán inkább csatlakoznának ehhez.

Megvan a csatlakozás lehetősége?
Sokan társulnának.

bejgli 2010.02.24. 17:41:39

@bodoky:
"a cég által megvalósítani kívánT projekt"

"melyekre az MFB által eltitkolt tanulmány adhat csak választ." (szerintem)

"Kérjük, hogy hozza nyilvánosságra" Szerintem csak az MFB hozhatja nyilvánosságra - amire viszont a tulajdonos utasíthatja.

Bár nem teljesen tartozik ide, de bele lehetett volna írni kérdésként, hogy a kormány tudta-e, hogy ez a Kovács nevű alak büntetett előéletű, illetve, hogy hogyan győződtek meg a beruházó stabil vagyoni helyzetéről.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.02.24. 17:56:27

Az ellenség (most már az, eddig csak ellenfélnek tekintettem) elkövette azt a baklövést, hogy maffiamódszerrel kicsinálta az egyik fontos forrásomat, informátoromat. Ezt nem tolerálom, innentől személyes a dolog, nem fogok leállni az utolsó töltényig. A civilek felhívásához holnaptól elvileg a TASZ honlapján is csatlakozni lehet majd.

hypotheticalfriend 2010.02.24. 18:11:35

Annyi kérdésem lenne.

Miért csak az MFB kérte fel a KPMG-t, ha az állam vállal garanciát az MFB nyújtotta hitelre? Nem kellett volna közvetlenül a kormánynak felügyelni a hatás- és kockázatelemző céget?

Miért a KPMG-t választották? Miért nem az Ernst&Youngot, a Pricewaterhouse-t vagy a Deloitte-t? Volt tender a hatás- és kockázatelemzési feladatra? 100%-os állami tulajdonban lévő bank és állami garanciavállalás esetén az ilyen szakértő szerződés megkötésénél nem a közbeszerzés szabályai érvényesek? Volt közbeszerzési eljárás? Ha nem, akkor miért nem?

Ha a kormány az állam nevében garanciát vállal, akkor mely hivatal mely tisztségviselője látta és fogadta el a KPMG tanulmányt? Mire alapozva fogadta el?

A KPMG mint kockázatelemző megvizsgálta-e az ügyletben szereplők hátterét? A kérdésre a hivatkozott banktitok megsértése nélkül is lehet válaszolni. Igen? Nem? Vizsgálták-e az ügyletben részt vevő cég vezető tisztségviselőjének múltját, cégének vagyoni helyzetét? Igen? Nem? Figyelembe vették-e, hogy az ügylet több szereplője ellen eljárás folyik? Igen? Nem? Mérlegelték-e annak kockázatát, hogy az ügylet több szereplőjét már elmarasztalta bíróság? Hogyan értékelte kockázatelemzői szemmel azt a tényt a KPMG, hogy az ügyletben szereplő magánszemélyek némelyike köztartozást felhalmozó, csődbe vitt, fantomizált cégeket tulajdonol?

Nem tartja-e aggályosnak azt a tényt, hogy a KPMG-nél landolt több volt kormánypolitikus is? Nem merülhet-e fel így az összeférhetetlenség gyanúja?

maid 2010.02.24. 19:31:24

Ebben az egészben az a felháborító, hogy valószínűleg sunyiban itt olvas egy csomó olyan ember, akinek ez ellen tenni kéne valamit. Politikusok, nemzetbiztonságiak, rendőrök, persze az újságírókról nem is beszélve. Ehhez képest egyetlen ember küzd és jó sokan drukkolunk a háttérből, talán még azok is drukkolnak, akiknek kötelességük vagy lehetőségük lenne tenni valamit. Valószínűleg úgy tekintenek erre az egészre, mint valami jópofa folytatásos regényre, érdeklődve várják, hogy mi lesz és amúgy simán belenéznek reggel a tükörbe.
Felháborító ez az egész...

RESPECT Bodoky!

lukreciaborgia 2010.02.24. 19:51:19

@bodoky: kicsinálta? mármint fizikailag? vagy "csak" parkolópályára kényszerítették?

tabaniember 2010.02.24. 19:58:36

Talán felkérhetnék a kpmg egy másik részlegét:
www.kpmg.hu/index.thtml/hu/services/Advisory/forensic/index.html
Forensic-részlegünk csalással foglalkozó európai munkacsoportjában olyan főállású tanácsadók is dolgoznak, akik korábban igazságügyi könyvvizsgálók, adatbányászattal, csalási kockázatok kezelésével foglalkozó tanácsadók vagy nyomozók voltak. Ha csalás, pénzügyi visszaélés gyanúja merül fel, többek között a beszerzés, a Treasury területén, vagy a kifizetésekkel és bevételekkel, illetve a számlák manipulációjával, pénzmosással kapcsolatban, munkatársaink elvégzik a szükséges nyomozati munkát, tanácsot adnak ügyfeleinknek, és segítik őket - akár szakértőként - a jogi eljárásokban is.

tabaniember 2010.02.24. 20:11:40

Ja, a wiki szerint a KPMG Hungary ügyvezető igazgatója László Csaba, volt pénzügyminiszter (bár a honlapjukon csak a munkatársak között mint adótanácsadó szerepel).
hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1szl%C3%B3_Csaba_%28k%C3%B6zgazd%C3%A1sz%29
www.kpmg.hu/index.thtml/hu/services/Tax/index.html

olcsóJános 2010.02.24. 21:49:15

@kakukk2: Kedves László Csaba! Ki volt az aki "leszólt" a megvalósíthatósági tanulmány végeredménye miatt.? Ön nem mondta, hogy a k. életbe, így is alig tudok bejönni Perbálról!

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.02.24. 22:09:06

Szeretném kérni a Sávolyiakat,

hogy küldjenek friss fotót a MotoGP pályáról az alabbi e-mailre: azen@magyarorszagom.hu

Úgy tudjuk, hamarosan elkészül (legalábbis az ütemterv szerint).

Valamiért a műholdképeken csak üres szántót és havat látunk. Esetleg a föld alatt dolgoznak?

Tudom, nem jó (szem)szögből nézzük.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.02.24. 22:47:28

@lukreciaborgia:
Ha ugyanarra gondolunk (én sejtésem szerint igen), akkor fizikailag nem bántotta, de van a fenyegetéseknek olyan foka, ami már egy családos embert arra kényszerül, hogy szálljon ki az egészből, és hallgasson.

axecco 2010.02.24. 22:50:31

Ez a Kovács Bence János miért nem rohadt bele a pojába????

nagyfeszültség 2010.02.24. 22:58:53

Remélem egyszer valaki arról is ír egy ehhez hasonló kitünő oknyomozó riportot, hogy ki ez a Szabó Stein. Honnan jött, kik fizetik, kiknek dolgozik, hol mindenhol bukkan fel. (Tasnádi ügy, Provident, Rió stb) Kiket és kikre hivatkozva fenyegetőzik, miért járhat fegyverrel, testőrökkel, luxusautókkal, milyen kapcsolata van az MSZP-vel, miért állítja magáról, hogy MOSZAD ügyök? Honnan jött össze a feleségének több mint százmilliós köztartozása és miért nem tudják vagy akarják rajta behajtani? Miért fenyegethet meg újságírókat - és bárkit - közismert bűnözőkkel büntetlenül? STB.

nagyfeszültség 2010.02.24. 23:10:58

@bodoky: Nem, hogy egyedül nem fogsz maradni, de ebből a - kitünő - cikkből soknak merítenek majd bátorságot, hogy ennek a Kovács Bence Jánosnak, a Szabó Steinnek és a Szanyinak a többi sötét ügyét is nyilvánosságra hozzák. Remélem kiderül, hogy az ehhez hasonló mocskosságok csak addig mennek, amig nem kerülnek a nagyobb nyilvánosság elé. Utánna talán - kis késéssel és eleinte nyögvenyelősen - lesznek következményeik. Egyébként a Szabó ellen miért nem teszel feljelentést zsarolásért, vesztegetés kísérletéért,zaklatásért és fenyegetésért?

vadaszok 2010.02.24. 23:29:20

Olvasd! Terjeszd! Add tovább!

tabaniember 2010.02.24. 23:47:07

@nagyfeszültség: jó, jó, ne verd már a Bodokyéval a csalánt. Van most dolga, baja elég. Ha alá is tudod támasztani, amiket mondasz, akkor ott a K-Monitor, lehet lépni. k-monitor.hu/
Más. Érdekes figyelni, ahogy itt mindannyian lelkesen szurkolunk - illetve némelyek lelkesen anyáznak - a névtelenség homályából. Bodoky helyettünk bátor, ismerjük el. Én nagyon hálás vagyok érte. Meg azért is, amit Maid írt, és ezzel szorosan összefügg.
Csak kicsit más: vajon hányan vannak közöttünk, arctalan szurkolók között olyanok, akik még nem adtak vagy kaptak kenőpénzt kicsiben, hányan nem csaltak adót kicsiben stb., stb.? Ismerjük az ősi cinikus bölcsességet: korrupció az, amiből kihagynak... :)
És hányan leszünk, akik névvel is aláírunk tiltakozást, ha majd kell és lehet? Szóval érdemes mindenkinek most gyorsan körülnézni a saját lelkiismeretében, és elhatározni, hogy akkor is az igazság mellé állunk, ha nem páholyból figyeljük az előadást, hanem szereplők vagyunk. Másképp ebből a szarból sose fogunk kijönni, csak úgy, ha ott kezdjük, ahol van esélyünk a változtatásra. Például magunkon. Mert az, hogy mások is csinálnak aljasságokat, sőt sokkal nagyobbakat, nem mentség semmire.

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.02.25. 01:09:10

Kérések:
(1) Akinek van friss fotója a Sávolyi MotoGP "földgyárról" / pályáról, küldje meg. Szeretném kitenni, hogy mindenki lássa, miért nem lesz idén már futam a területen. Tudomásom szerint még a pálya alépítménye sincs kész, a kiszolgálóépületeket még meg sem kezdték építeni.

(2) Pátyon a testület tagjairól azt rebesgetik, hogy "érdekeltek" az ügyben, ezért szavaznak a választópolgárok ellen. Az alpolgármesterről megkaptunk egy szerződést, amely szerint egyik társával összesen 87,1 MióFt-ot kapott egy szántóért. Hektáronként kb. 35MióFt-ot! Ezen a területen az önkormányzat csak a piaci 670eFt/HA-ot kapta!
Tudja valaki, hogy miért ért ennyit Michels Gábor földje? Esetleg tartózkodott-e a szavazásnál, amikor átsorolták? Vagy bejelentette-e azt, hogy nem szavazhat, mert a törvény szerint éritett?

(3) Biztos vannak hasonló érdekes szerződések Sávolyon is. Ha van ilyen szerződés valakinek a birtokában, akkor szívesen elvisszük azt is az ügyészségnek.

docs.google.com/fileview?id=0B89zzmznf2vdMjI0ZmY3MmQtN2M2My00NzU3LTk3OWEtZDc0MzU5MmYwNWJj&hl=hu

hypotheticalfriend 2010.02.25. 15:17:26

@Magyarországom:

Képem az nincs, de idéznék a sávolyi honlapról egy passzust:

"A földeket - miután a hatályos földtörvény szerint külföldiek és jogi személyek nem vásárolhatnak termőföldet - Kiss Béla, a szintén Sedesa-tulajdonú Sávolyi Termálcentrum Kft. ügyvezetője és fia vásárolta fel, afféle zsebszerződés formájában. A pályához és a kiszolgáló létesítményekhez 150 hektár szükséges, Kiss pedig a HVG-nek azt mondta, hogy közel 600 hektárt vásároltak meg. A spanyolok biztosra mentek: a helybéliek szerint tavaly nyáron kezdték felvásárolni a földeket - és nem csak a pályától elkülönülő területre tervezett termálközponthoz -, amikor még elvileg csak a puhatolózásnál tartott a magyar kormány és a Dorna. Az esetleg még el nem kelt, de a beruházásokhoz szükséges földek ára Bobek titkolózása ellenére nyilván már felment, mint ahogy élelmesek egyéb módon is megpróbálnak hasznot húzni a Balatonringből."

Zsebszerződések?! Nem az van, hogy az ilyesmit a törvény bünteni?

www.jogiforum.hu/hirek/2360

Grifter 2010.02.25. 23:20:17

Kommentelés az indexen? Bázze....

Grifter 2010.02.25. 23:32:33

(Ohh, és az önök figyelmébe is ajánlom azt az igen eröltetett egy órás mélymagyart, amikor az echon oknyomoztak ^^ )

swiftplus 2010.02.26. 09:23:06

@axecco: Sokáig gondolkoztam, mi az a po, ha már Janikának van ilyenje. Amire Te gondoltál, az szerintem a pólya.

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.02.26. 10:27:00

Sikerült fotót készíteni a Sávolyi MotoGP pályáról. Ha nem sikerül valamilyen világszabadalmas megoldást találni, hogy az épületek magától felépüljenek, akkor ott idén nem lesz MotoGP, de úgy tűnik, még az asztfaltot sem tudja a Sedesa beépíteni.

Feltettem egy fotót is az 54MdFt-ot érő cégcsoport állítólagos székhelyéről.
A földszinten Blanco ruhabolt, a ház többi része egyszerű társasházi lakás. A jövő héten csinálok az irodáról is pár fotót, hol lakik a mi csákvári "milliárdos" Vadőrünk.

Pátyon "kőgazdagnak" mondta a tisztelt polgármester úr. Gondolom azért van az irodája bérházban, hogy titkolja a vagyonát

magyarorszagom.blog.hu

minimalista 2010.02.26. 10:49:54

@Magyarországom:
Szép munka!

Amúgy sírni tudnék...
Ha ezt is végigviszik itt mindennek vége...

murunga 2010.02.26. 12:58:21

@Magyarországom:
'Pátyon "kőgazdagnak" mondta a tisztelt polgármester úr. Gondolom azért van az irodája bérházban'

minimalista stílusban nyomja biztos...

Man Of Golden Words 2010.02.26. 15:30:37

kbj hol es milyen formaban ismerte el a porno filmben valo szerepleset a korabbi veletlen hasonlosagnak mondott magyarazattal szemben??

tiborc2008 2010.02.26. 17:06:46

Búcsúzóul elkúrnak még pár tízmilliárdot, semmiség az eddigiek mellett.
Senkinek ne legyen szemernyi kétsége, ennek a támogatásnak minden forintja kidobott pénz.
Pedig mennyi lélegeztetőgépet lehetett volna venni az árából.
Sajnos ezt az országot a szervezett bűnözés működteti a saját hasznára.

tiborc2008 2010.02.26. 17:09:14

Hogyan lesz egy kisstílű szélhámosból nagystílű, avagy kulcsár attila kettő.

tiborc2008 2010.02.26. 17:11:01

Ennél a kpmg patkánycégnél valami maszoppos volt pénzügyminiszter-maffiózó nyomja az ipart.

para_zt 2010.02.26. 17:14:50

Zastaqrvaaaa!!!!
Még csak most olvastam a sztorit. Ennyire még az Ablon Groupos történeten sem húztam fel magam!!!!
Mit lehet itt még megtenni? Ha indulna a választáson a pokol kénköves tüze én bíz Isten rájuk szavaznék. Egy ilyen fertőben még a Jobbik sem lehet elég radikális!

Bodoky! Tökös egy fickó Vagy! Hajrá!

tabaniember 2010.02.26. 22:57:53

Na, itt a következő. MNO hír a somogytv.hu-tól átvéve: "Az utóbbi hetekben 3-4 ezer hektár állami tulajdonú földterület került ismeretlenek kezébe banki követeléseik révén. A jelenségről a Nemzeti Vagyonkezelő is tud; egyelőre nem történtek lépések a folyamat megakadályozására.
A dunántúli gazdák kétségbeesetten fordultak a médiához, mert az elmúlt hetekben többször is előfordult, hogy állami földtulajdont jelzálog-követelés fejében árvereztek el. Ez nem csak azt jelenti, hogy a helyben lakó gazdák nem jutnak földhöz, hanem azt is, hogy nemzeti vagyon kerül ismeretlen vásárlókhoz.
Csütörtökön, Fejér megyében kelt el egy kétszázmilliós földterület – egyébként egy földúttal együtt – úgy, hogy a helybéli gazdákat licitálni sem engedték. A Magosz szerint annak ellenére, hogy sajnos nem jogszerűtlen, mégis aggályos az ilyen jellegű földeladás.
A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közleménye szerint piaci értéken tettek ajánlatot a földterületre, ám azt a bank, illetve az árverező nem fogadta el, sőt semmilyen más alkura sem voltak hajlandók. A Vagyonkezelő eddig összesen 1,3 milliárd forint értékű földterület veszett így el, elsősorban Mór és Bábolna környékén. Arra vonatkozólag nincs adat, hogy terhel-e banki jelzálog további állami területeket a Dunántúl más részein."
Milyen bank??? Ki az árverező??? Kik a vevők??? Mit kezel a Vagyonkezelő, ha nem a nemzeti vagyont? Hogy kerülhet arra jelzálog?? Bábolnán??? Húvaze.

hape77 2010.02.28. 02:42:19

Eddig a magyar sajtóban nem jelent még meg ilyen feltáró oknyomozó riport, Senki nem engedte ezt meg magának. Ki van az egész mögött?
Nagyon komoly a háttér az újságíró mögött... És igen ma jelentekzet be a fórumba, mielőtt valaki megkérdőjelezné....

hape77 2010.02.28. 02:49:42

Mint a cikkekből kiderült a Milton nagy maffiózó. De a maffiózók ólnek és Bodoky még mindig vígan elvan. Tehát valaki áll mögötte. Ki is az?....politika vagy üzleti éredek. Ezt mi soha nem fogjuk megtudni....Ki bérelte fel Bodokyt ? Ezt a sorozatot csak úgy nem lehet megírni. Rengeteg ilyen story van az országban... Miért pont ez jött elő ezen elgondolkodik valaki?

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.02.28. 07:27:11

@hape77: Kedves hape77, az teljesen elképzelhetetlen, hogy csak az újságírói munkámat végzem? Az igaz hogy sokan állnak mögöttem: anyám az Index, a TASZ, nevesíthető és nevüket elhallgatni kívánó források. A Milton viszont bűncselekményben való részvétellel vádol, és velem együtt a kedvenc pártomat is le akarja járatni. Nem vagyok el vígan, a becsületemet védem.

patyicasino 2010.02.28. 08:45:00

@hape77:
Ez az a logika., amit Mervóék próbálnak sugallni a faluban, meg most már minden felé, hogy a Kenyeres-Talentis stb. áll a civil felhördülésünk, és összefogásunk mögött. Vagy a tények és körülmények hiányos ismerete, vagy a rosszindulat van mögötte. Mervó esetében sejtjük...

olcsóJános 2010.02.28. 10:11:52

@patyicasino: Azt sejtjük, hogy a talentis miért lett és mit és hogyan nem csinált, de tud valaki arról hogy fenyegetőzött volna?

goncol 2010.02.28. 11:13:36

Kedves bodoky! Ne vedd a szívedre hape hozzászólását! Ő a helyi (Telki) fórumon hasonló bejegyzésekkel támadja a falu polgármesterét és képviselőit, akik ellenzik a Grupo Milton pátyi „beruházását”. Polgármesterünk , aki fantasztikus munkát végzett az elmúlt három és fél évben, mindenki megdöbbenésére és elkeseredésére váratlanul lemondott. Nem látunk más magyarázatot, minthogy megfenyegették, ahogyan Gulyás Dénes országgyűlési képviselőt is, aki szintén felszólalt a Grupo Milton pátyi beruházása kapcsán. Ajánlom mindenki figyelmébe a www.patynemelado.com/ oldalt. Aki nem fél szembesülni azzal, milyen is a mai magyar valóság, az nézze meg a patyicivil.hu oldalon a képviselőtestületi ülést, ahol a lakosság tiltakozása ellenére megszavazták azt a szabályozási terv módosítást és szerződést, ami lehetővé teszi a Grupo Milton pátyi „beruházását.” patyicivil.hu/?p=2831
„Mert embereken fordul meg minden: az intézményeket is ők csinálják. A legjobb alapokra helyezett, nagyszerűen kiagyalt intézmény hiábavaló, ha igazgatásáról jelentéktelenek, buták és erkölcstelenek gondoskodnak.” (Szentkuthy)
Hogy ki áll bodoky mögött? Nagyon sokan állunk mögötte, civilek! És köszönjük a bátorságát és a munkáját!
Hogy ki áll hape mögött? Szerintem Mervó József, a Grupo Milton Zrt. vezérigazgatója. Ezt gondolom.

patyicasino 2010.02.28. 11:57:41

@olcsóJános: Sejtünk ez-azt, akkoriban a Talentisről annyi terjedt el, hogy földszerző , csereberélő politikusok csapata. Szerintem nekünk itt mindegy, hogy ki akar megfojtani meg minket, ugyanolyan fogadtatásra számíthat az összes retek. Mégis azt mondom, hogy nekünk nem a mervó félékkel van a legnagyobb bajunk, hanem a "képviselő testüreggel". /Ez már nyelvújítás!/

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.02.28. 16:03:50

@goncol: A hétfőn lemondott telki polgi esete előtt én is nagyon értetlenül állok. Számomra ez a legvérfagyasztóbb momentum ebben az egész történetben. Ahogyan már korábban is jeleztem, alapvetően emiatt döntöttem úgy, hogy bármeddig elmegyek ebben a sztoriban. Egy amerikai utat is lemondtam. Szeretném megérteni, mi történt vele.

maid 2010.02.28. 19:18:26

@bodoky: Normális országban ezen az ügyön már rég nem egy újságírónak kéne dolgozni. Az alapján amit itt eddig olvastam, az rajzolódott ki, hogy egy egyébként köztiszteletben álló fiatal polgármester fenyegetés hatására pánikszerűen lemondott. Ha egy közösség demokratikusan megválasztott képviselője csak úgy tud kikerülni a maffia szorításából, hogy teljesen kiszáll, az számomra alsó hangon is nemzetbiztonsági kérdés. Ehelyett egy újságíró mondja le az amerikai útját emiatt. Hát mit mondjak, kicsit sem nyugtat meg, amellett persze, hogy minden tiszteletem. De ennek nem így kéne lennie. Egy normális országban persze...

brennero 2010.02.28. 21:23:55

@bodoky: A telki polgármester pedig aggódott a pátyi főépítész "egészségéért",így az még tavaly nov.?dec.?lemondott.A módszerek ebben az ügyben úgy látszik hasonlók.

brennero 2010.02.28. 21:25:23

@maid: Az építész telki lakós és képviselő.

fahrenheit451 2010.02.28. 21:29:42

@maid:
"Mért hallgat a holló? Mért nem szól a róka,
holott más a szokás kétezer év óta?"

ady.kispest.hu/html/hollo&roka.htm

Akarom mondani, miért hallgat a Fidesz, a Magyar Nemzet stb. Na persze, az Echo TV-s mélymagyar után ez nem kérdés... :O
Szerencsére, legalább a királyi rádió foglalkozott az üggyel.

patbateman 2010.02.28. 22:49:06

@brennero: Az ex pátyi főépítész egész véletlenül Mervó szomszédja és a Milton tanácsadója. Ez persze nem összeférhetetlenség. Lemondott, és megy Pécsre főépítésznek - felügyelni a Milton pécsi tevékenységét.

patbateman 2010.02.28. 22:55:41

@brennero: Szécsi Zsolt, Páty ex-főépítésze Mervó szomszédja és a Milton tanácsadója. Amikor kitört a botrány Pátyon, lemondott. Természetesen senkiben sem merült fel, hogy összeférhetetlenség lenne... Azóta Pécs főépítésze, és ott felügyelheti a Milton tevékenységét. Hm.

patbateman 2010.02.28. 22:57:53

na, ez kétszer is ment... no, mindegy. az tényleg sajátos, hogy a 7végén a Kossuth Rádión kívül senki nem foglalkozott az üggyel. ennyit a magyar sajtó függetlenségéről. biztos ennél sokkal fontosabb ügyek vannak.

konfetti.. 2010.03.01. 08:12:51

@goncol: valamint hape és Szécsi jó barátok!

tabaniember 2010.03.01. 11:40:51

Nini. Ezt nézegette már valaki? Most nem érek rá, de ebben is látszanak vicces dolgok...
grupomilton.b13.hu/index.php?f=7&s=1&blogid=11358&arch=200905

Dzsoll 2010.03.01. 12:28:48

@maid: kellene egy levélkampány az NBH-nak?

dankin 2010.03.01. 13:45:25

minden vilagos csukjatok botonbe ezert,azer,amzert de a jo anyatokat ne lopjatok mar az orszag penzet
nem latjatok gatlastalan tolvajok hogy padlon a nemzet,mit akartok meg gatlastalanul lenyulni,vagy ti tenyleg cirkuszt szeretnetek ujra folyon a ver---
a csocselek ti vagytok nem az utcara vonulok,ok vesztenek valamit nem ti beteg tolvajok,nektek nincs isten,haza,es tiszteseg--takarodjatok a lopot holmitokal amig nem keso--fogytan a turelem azt hiszem eleg volt legalabb is nekem,akinek nemtetszik
el lehet meni,ez az en hazam is-nem elado??????????

vazula 2010.03.01. 14:04:38

Ez a GRUPO MILTON cime:
Calle de Salvá, 1
46002 Valencia, Spanyolország
lásd a honlapot (spanyol nyelven)

Ezen a címen:
Ability‎
Andres Alcala Promotores Sl‎
Chacalay‎
Construcciones Valencia Constitucion Sl‎
Hermes‎
Inverpatriarca‎
La Campiña‎
Milton 2006 SL‎

cégek találhatoak

tabaniember 2010.03.01. 14:38:26

grupomilton.b13.hu/index.php?f=7&s=2&blogid=11358&bm=293905
Ezekből az ígéretekből eddig mi valósult meg Pécsett? Megszereztek bagóért 7 baromi értékes ingatlant minimáláron, négy részletben ki is fizették - lehet figyelni, hogy fejlesztés helyett mikor, mekkora haszonnal fogják majd továbbadni őket. Mindenkinek tollas itt a háta?

tabaniember 2010.03.01. 15:08:37

Ezt korábban valaki már berakta, a januári hazai cégbejegyzés szerint egyáltalán nem belvárosi sétálóutcában, hanem a költői nevű, de eléggé semmilyen Ruzafa utcácskában voltak:

II. Cégformától függő adatok
1. A tag(ok) adatai
1/1. MILTON 2006 SOCIEDAD LIMITADA
ES-46000 Valencia, C/Ruzafa 6-9.
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási szám: 8494.kötet 62. lap V-115387
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási hatóság: Valencia Cégnyilvántartó Hivatal
A szavazati jog mértéke minősített többségű befolyást biztosít.
A tagsági jogviszony kezdete: 2009/02/23
Bejegyezés kelte: 2009/03/11
Hatályos: 2009/03/11 ...

Itt látható az az épület is (van különbség): magyarorszagom.blog.hu/

Aki ráér, megnézhetné, vajon mikor költöztek erről a középkategóriás külvárosi lakótelepről a belváros szívébe. Ha igen. Ha nem, miért van más cím bejelentve a magyar cégbíróságon, mint Spanyolországban. Vagy mittomén. Látod: nem tudsz olyan helyre nyúlni ezeknél, ahol ne lenne rögtön valami hazugság, sunyiság, simli.

futura 2010.03.01. 15:21:17

Nagyon jó volt a ma reggeli Tilos Rádiós riport veled.
Személyesen még meggyőzőbb volt az egész eddig elvégzett munkád ebben a Miltonos(brrrr...) ügyben.
Ettől függetlenül nagyon motoszkál bennem, mi az oka, hogy pár hónapja ennyire "borulnak a bilik".
Azt nem hinném, hogy a Jobbiknak ilyen befolyása lenne, a Fidesznek sokszor már nem érdeke a világosan látás.
Van egy olyan érzésem, technokrata kormányunk némelyik tagjának, élén a miniszterelnökkel, támadt egy elhatározás, ebben az interregnumban nyárig,kis rendet vágnak a közéletben.
Nem gondolom, hogy ezt valami összeeskövés szerűen, de mivel már nem tartoznak sehová elszámolni, a tisztességesebb utat választhatták.

futura 2010.03.01. 15:26:35

Tilos Rádió 7téritő c. műsor 9 órától meghallgatható az archivunból.

hypotheticalfriend 2010.03.02. 13:40:10

@kakukk2: Tehát a milliárdos nagyberuházó cég egy lakótelepi bérlakásból működik? Érdekes.

Előbb GONDOLKODJ 2010.03.03. 09:36:52

Ellentmond a józan észnek, hogy 30 millióval "zsarolnak" meg valakit, akinek állítólag 53 milliárd forint vagyona van. Ez teljesen értelmetlen. Komoly zsaroló valószínűleg kerek számokkal dolgozik, nem pedig pitiáner 30 millióval.

Ellentmond a józan észnek, hogy az LMP (nekem nem tényezők) ilyen módszerrel akarjon ilyen kis összeget megszerezni. Ennyit be tudna tenni valamelyik üzleti támogatójuk is.

Ellentmond a józan észnek, hogy akinek van 54 milliárd ft saját vagyona,
az nem tud befektetni a saját "álom-szuper-nyereséges" projektjébe 10 milliárdot, egy pillanat alatt.

Ellentmond a józan észnek, hogy akinek van 54 milliárd ft vagyona, az 4-5 részletben, hosszas sajtó macerálás után fizeti ki a pécsi ingatlanok árát.

Ellentmond a józan észnek, és Kovács Bence János eddig állítólag felhalmozott 45 milliárdos vagyonánka,hogy Kovács a sávolyi beruházás várható hatalmas nyereségét csak úgy megossza másokkal, megossza a magyar állammal.

GONDOLKODJUNK: 2003-ban még nem volt vagyona, mert a Causesecu filmhez kért 50 millió állami támogatást. A 2008-ban kiadott 150 leggazdagabb magyar kiadványban már 10. helyen volt 54 milliárddal Azaz ez a vagyon már 2007 végén, a kiadvány zárásakor "létezett". Ez azt jelenti, hogy pontosan 5 év alatt felhalmozott nyeresége volt 54 milliárd. Szóval ez a leadózott vagyona. Ebben az esetben pedig legalább 150 milliárd forint üzleti forgalma volt az 5 év alatt (Spanyolországban, Magyarországon, Németországban?). Ezt az üzletet, ami ilyen bomba nyereséget hozott - állítása szerint -, soha nem osztotta meg senkivel,
se barát, se üzlettárs, se egyetlen szerződéses partner, se MAGYAR ÁLLAM nem vett részt ezekben az "üzletekben".
Miért gondolja bárki is, hogy 5 év iszonyúan nyereséges üzleti sikerek után "egy magányos farkas" mindent megtesz azért, hogy az MFB és a magyar állam pénzét bevonva osztozzon a hasznon.
Gondolkodjunk együtt! Ilyen történet nincs! Ha valaki 5 év alatt egyedül
"összehoz" 54 milliárdot, annak irtóra nincs szüksége ránk, egyszerű állampolgárokra, és nincs szüksége a mi pénzünkre.

Tehát valamelyik része a történetnek nem frankó! Vagy nincs 54 milliárdja, vagy a projekt nem lesz nyereséges. Esetleg a kettő együtt:
saját pénze sincs, és ez a Sávoly Balatonring MotoGP pedig egy óriási
veszteség csapda .... nekünk.

Ellentmond a józan észnek, hogy egy állítólag szuper-fantasztikus bevételeket hozó, munkahelyeket teremtő projektet ilyen szinten támadjanak Magyarországon. Gondolkodjunk, emlékezzünk vissza. Az elmúlt 20 évben talán csak 3 ilyen beruházás volt, amit ilyen mértékben elleneztek: Sukoró (már bíróság előtt, és nyomozás alatt), Páty, Sávoly.
Soha nem ellenezte a magyar lakosság a valódi, reális alapokon előkészített, termelő célú, vagy turisztikai célú befektetéseket. Nem ellenezte senki a Hankook, Nokia, Mercedes, Audi, Opel, Balaton környéki befektetéseket, vagy éppen a Bezenye kaszinó álmot. Miért nem ellenezték?

Mert a beruházók, befektetők valódi, létező saját tőkét akartak befektetni úgy, hogy ehhez kértek állami támogatást, adóelengedést. Ahogy a magyar állam a szerződésben megkövetelte, letették az önerőt, a saját pénzüket egy magyarországi banknál. Nem szórakoztak azzal, hogy az addig elvégzett munkát számolták önerőnek. Most pedig egyfolytában az
eddig "befektetett beruházás összegét" emlegetik.

Nézzük pontosan, ki, mikor, mit mondott:
Vicente Cotino úr mondta, 2009. júliusában:
"Vicente Cotino Escriva, a kivitelező cégcsoport elnöke az MTI-nek azt is elárulta, hogy eddig HATMILLIÁRD FORINTOT költöttek a beruházásra.
A beruházás teljes költsége megközelítőleg kilencvenmillió euró lesz, ebből negyvenmilliót a Magyar Fejlesztési Bank fedez. A hitelfelvétel tárgyalási folyamata jelenleg is zajlik, szeptember 1-re kell aláírni a szerződést – fogalmazott Cotino Escriva. – Eddig mintegy HATMILLIÁRD FORINTOT költöttünk a beruházásra, az első fázison vagyunk túl, és megközelítőleg a munkálatok összességének mintegy tíz százalékát végeztük el.
Szóval 2009. július 7én: ráköltve 6 milliárd, és MFB szerződés lesz 2009 szeptemberre.

Mit mondott Kovács Bence János 2010 február 25én:
"Sávolyon eddig 7,4 milliárd forintot ruházott be a Milton közművekbe"
Gondolkodjunk: Ha csak a közművekre eddig elköltöttek volna 7,4 milliárdot, azaz kb. 27,4 millió Eurot, és a teljes beruházás Vicente Cotino szerint 90 millió Euró, akkor a maradék 62,60 millió Euro jut a beruházásra. Szakmai probléma, nincs olyan projekt, ami elbírná, hogy csak a közműfejlesztés elvigye a beruházási költség 30%át. Az a beruházás elbukott, amelyiknél ez megtörténik.

Gondolkodjunk a két pénzügyi alternatíváról:
A. 2009. július elején Vicente Cotinomár elköltött 6 milliárdot, most Kovács Bence János még hozzátesz (vagy ezek az összegek fedésben vannak?) 7,4 milliárdot. Akkor eddig elköltöttek volna 13,4 milliárdot, és a teljes beruházás (90 millió Euro) 24,3 milliárd forint.
Azaz a költségvetési keretből még hátra van 10,9 milliárd forint, és el lett költve a büdzsé 55%a.
B. Vicente Cotino által tavaly nyáron említett 6 milliárd forint, és a Kovács Bence János által pár napja mondott 7,4 milliárd forint "fedi egymást". Akkor viszont a következő kérdés merül fel: miként lehetséges az, hogy 2009 július elejéig beruháznak 6 milliárdot, majd az ezt követő 8 hónap alatt csupán 1,4 milliárd beruházás történik, azaz havonta kb 175 millió forint.

Segítsetek már feloldani ezt a matematikai feladatot, mert a kígyónak
ugyanannyinak kell lennie a fejétől a farkáig meg vissza.

Mi lehet az oka annak, hogy Vicente Cotino 2009 július elején azt mondta,
hogy 2009 szeptemberében alá lesz írva a hitelszerződés az MFB-vel, és ez most 2010 március 3án sincs még aláírva.

Legyünk abban biztosak, hogy a PM anyagát elolvasta és megértette az MFB. Látják az egész pénzügyi "konstrukció" célja. Ne gondoljuk azt, hogy a PMben és az MFBben "amatőrök" dolgoznak. Jó tudni, és nagyon jó tapasztalni, hogy nem engedik becsapni magukat, és nem adják a nevüket, szakmai hírnevüket, emberi tisztességüket egy ilyen projekt minősítéséhez. Ne gondoljuk, hogy a gazdasági nyomozók "vakok". Az egész Sávoly történetet meg lehet vizsgálni egy Megvalósíthatósági Tanulmánnyal. A média "hatástanulmányról" ír. Keverik a dolgot. A hatástanulmány azt vizsgálja, hogy egy beruházás milyen hatással van a közvetlen és a távolabbi környezetére: zaj, forgalom, légszennyezés, társadalmi, munkahely, stb. hatásokat vizsgál. A Megvalósíthatósági Tanulmány pedig azt vizsgálja, hogy a beruházásra van-e fizetőképes igény, hogyan lesz finanszírozva, hogyan, mennyi idő alatt fog megtérülni.

Ezt a blogot biztosan olvassa az MFB, PM, APEH, NBH, NNI szakembereinek egy része hivatali kötelességként, vagy magánérdeklődésből. Higyjétek el: jó szakemberek, értenek hozzá, tudják a dolgukat. Tudják a szakmájukat, ezért írták le a PMben az elutasító véleményt, ezért nem adta oda az MFB már egy évvel ezelőtt a pénzt. Az APEH figyeli a számla nélkül gombot felvarró ruhaboltost, akkor biztosan
érdekesnek tartják az APEH szakemberei, hogy valaki 5 év alatt 54 milliárdos vagyont halmozott fel. Hol fizetett adót?

Bízzunk abban, hogy a PM, MFB, APEH és a magyar gazdaság védelmén dolgozó szakemberek tudják a dolgukat. Az eddigiekből látszik, hogy
az ott dolgozó szakembereket nem "vették meg", és leírták a véleményüket.

Érdemes volna a magyar állami alkalmazottaknak megmutatni Sávoly esetében a "messziről jött embernek",hogy lehet, hogy mi Magyarországon nem érünk fel a "nagyívű" hatalmas, nekünk csak jót akaró spanyol befektetői szándékkal, de azért hülyék nem vagyunk.
Vagy ahogy egyszer hallottam, és nagyon igaz: "Igaz, hogy nem vagyok pesti, de azért ennyire hiszékeny sem vagyok."

pacmanbud 2010.03.03. 10:19:56

Kedves Tamás,
Egyetértve az előző hozzászólókkal szerintem tényleg tisztáznod kellene magad a Racing Managementes zsarolási ügyben!
Ideje lenne leírni, valójában mi is történt. Hogyan találtak meg ezek az emberek, ki közvetítette őket, mit mikor adtak át neked. Mivel fenyegettek meg mikor nem adtad nekik vissza.
Szerintem A Racingesek valóban alvilági alakok. Hiába magyarázzák, hogy nem ZSAROLTUNK, csak pénzt kértünk. De azért eljuttatnak hozzád egy PORNO filmet amit visszakövetelnek!
Ez nagyon meleg szerintem!
Jobb lenne ha a nyilvánosság előtt nyíltan tisztáznád az ügyet teljes részletességgel.
A RENDŐRSÉGEN egyébként biztos felteszik a kérdéseket neked. Mennyire komoly lehetne egy ilyen NYOMOZÁS az INDEX nyilvánossága előtt!
Hajrá igazság!
Ebben az országban nincs titok

vazula 2010.03.03. 11:48:38

343578 - SEDESA EASTERN EUROPE SOCIEDAD LIMITADA.
Nombramientos. Apo.Manc.: IBAÑEZ CUENCA JOSE MARIA;MESZAROS ALEXANDRA. Datos registrales. T 9066, L 6350, F 56,
S 8, H V 134941, I/A 2 (24.07.09).

Lovastengerész 2010.03.11. 14:23:07

Az Utólsó Talicska...

mármint a balatonring projekt,
nyilván azért a nagy lihegés, mert
ez az utolsó talicska pénz amit ez a
kormány és érdekeltségi köre indít
közpénzekkel megrakva a magán és pártszférába.

figyelem, a második vágány mellett kérjük vigyázzanak..:)

timsoo 2010.03.11. 16:35:54

Érdemes lenni elővenni azt a történelmi fogalmat, hogy "Passzív ellenállás" (!)
HA nem állítják le ezt a lopkodást/pénzelherdálást stb. kiemelten gondolok itt a Balatonringre.

Ha megvalósítják, van aki csatlakozik hozzám? :)

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.03.11. 19:42:51

Király vagy Bodoky! Sok sok ilyen cikket írj még. Megérdemlik az ilyem sumákolók, hogy a nyilvánosság tudjon róluk.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.03.11. 19:50:56

És egyébként ez a Pátyon lévő elhagyott narancsligeten :-) épülő megagigaluxuslakópark is a végén majd olyan ledurrant szellemkomplexum lesz mint az ugyancsak spanyol érdekeltségben épített Király utcai Central Passage?

index.hu/belfold/budapest/2009/07/20/megis_csodas_a_kiraly_utcai_szellemhaz/

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.03.11. 20:02:26

"Mit mondott Kovács Bence János 2010 február 25én:
"Sávolyon eddig 7,4 milliárd forintot ruházott be a Milton közművekbe""

Azé ez is érdekes ám. 7,4 milliárd forint ment el közműfejlesztésre? Hát mi épült ott eddig? Nem egy versenypályáról van szó? Minek egy 4 kilométeres betoncsík alá 7,4 milliárd forintos közműfejlesztés? Ki néz hülyének kit?

marx karcsi 2010.03.11. 20:59:24

Ebben az országban mindenkit palira lehet venni, ilyen hülyék lennénk? Ha igen akkor megérdemeljük, de mintha a civil kurázsi kezdeni működni.
Ld. ennek a sávolyi/pátyi szélhámosságnak is lassan a végére érünk, Zuchmann rabbi úr is felmondott, talán sejt valamit, a többiek is kifarolnak majd, remélem.

Hayna 2010.03.12. 05:12:41

Ez a mutyi nem jön össze.

fahrenheit451 2010.03.12. 06:48:08

Éberség, elvtársak!

Most hogy a sávolyi beruházás bukni látszik, a szerencsi biomassza erőműbe akarnak áttalicskázni 20 milliárdot - szintén MFB hitel formájában:

www.borsonline.hu/news.php?hid=27914

Tudom, hogy volt már itt a fórumon, de ismétlés a korrupció-ellenes fellépés anyja...

TotoHU 2010.03.18. 23:43:43

Vajon melyik politikusnak mennyit dobott ez a zsíros geci a sávolyi bizniszért?
Vajon sportolni fog akkor ez a tokás kis zsírsertés, amikor az övsömöre már a bokájáig ér?

A srác a magyar rendszerváltás mindapéldánya. Tehetségtelen, aljas hazudozó, képmutató zsírféreg.

Eltaposni, kicsinálni, tönkretenni az összes ilyen mutyikirályt!

TotoHU 2010.03.18. 23:45:34

@TotoHU: Ja és jogerősen elítélét bűnöző.
Is.
Merthogy így kezdte őkelme, innen focizta-nyalta-szopta magát feljebb a 10. leggazdagabb magyar címig.

szerintem az ország addig szar hely lesz, amíg az ilyenek élnek-virulnak!

Előbb GONDOLKODJ 2010.03.19. 08:31:34

@PeterBlau: A szennyvíztisztító 350 millió volt, a szennyvízcsatorna pedig 300. Az összesen 650, mondjuk legyen 700 millió Forint.

Pontosan ezt a dilemmát feszegette az MFB is, hogy miért értékeli a berházó az addig elvégzett földmunkát 6,8 milliárd Forintra. Mert az tény, hogy csak, és kizárólag a pálya alatti FÖLDMUNKA van készen, nem a betonozás. Nincs egyetlen épület sem, még alapozásuk sincs az épületeknek.

Köztudott, hogy az ilyen "sík területen megvalósuló vonalas létesítményeknek" forintban legfeljebb az 5%a a földmunka, a többi beton, irányítás, elektronika, szegélyek, épületek stb. teszi ki a 95%ot.

Tehát a Kovács Bence János 6,8 milliárd be van építve a pályába eddig számítást befejezve ez azt jelenti, hogy ennek a munkának, ennek az összegnek még a 19szeresét kell beépíteni, tehát még hátra van 129,2 milliárd forint beépítése.

A matematika az MFB, a PM és a MAGYAR ÁLLAM, A MAGYAR NÉP oldalán van. A MAGYAR NÉP MI VAGYUNK.

MAGYARORSZÁG NEM Spanyolország.

Előbb GONDOLKODJ 2010.03.19. 08:42:49

@marx karcsi: Nem lehet palira venni az országot.

Korábban nem voltál még itt, ezért írom le ismét: a KPMG, PM, MFB alkalmazottai, akik elovasták a Grupo Milton (és konszolidált mérlegben társai) anyagait, azok jelezték vezetőik felé, és végül a Kormány felé meggyőződésüket, hogy ez egy hatalmas átverés előkészülete.

Dr. Gyenesei ezt időben megértette, átlátta, és már 2009 februárjában, augusztusában, decemberében, és most is egyértelműen nyilatkozott, lépett.

Dr. Niklai Ákos folyamatosan értette, tudta, és amikor elszakadt a cérna, lépett.

Suchmann (a nevek pontos írása fontos, nem Z betű van a neve elején, bár lehet, hogy Zuschlagra akartál utalni, ezzel az "elírással) folyamatosan tudta, megértette, látta, hogy miről van szó. Tudta. Megértette. Átlátta.
Azt, hogy miért teszi, amit tesz....... Hát....... Nem is tudom.....

De eszembe jutott egy mondás: "Van az a pénz, amiért korpásodik a haj."
Suchmanné elég korpásnak látszott a TVben.

GONDOLKODJ:
Suchmann nem rabbi. Lemaradtál róla, de korábban megállapodtunk itt a blogon, hogy burkoltan sincs zsidózás, de cigányozás sem. Kérlek, burkoltan se zsidózz.

Dzsoll 2010.03.19. 08:48:13

@Előbb GONDOLKODJ: bennfentes forrásból tudom, hogy a 6 csillagos hotelek alá különleges alapozási technológia kell, ezért volt olyan drága földmunka.

másik forrásom szerint ez lett volna a világon a harmadik 6 csillagos hotel.

csak szegény pátyiakat sajnálom, hogy őket kvázi lesuttyózva megpróbálják lekenyerezni egy 4 vagy ötcsillagossal. sávoly miért különb?

Előbb GONDOLKODJ 2010.03.19. 09:22:28

@Dzsoll: 6 csillagos Szálloda Sávolyon??? Én úgy tudtam, hogy 7 csillagos lesz. Most akkor már ezt is elvették a Sávolyiaktól, egy 6 csillagossal
akarják kiszúrni a szemüket.

Az ottaniak nem érdemlik meg a Burdzs Al Arab szintű 6 csillagost.

Igen abban igazad van, a részben homokos talajra, részben tengerre épült Burdzs Al Arab (hogy pontos legyen mindenkinek DUBAIBAN van) alapozása valóban drága volt.

Azt viszont tényleg pontosan tudom, hogy jelenleg éppen 30%os telítettséggel dolgoznak ....... DUBAIBAN. Ami ugye nem Sávoly.

figyel-lő 2010.03.19. 09:42:57

@Előbb GONDOLKODJ: Gyenesei blogjában is visszaköszön Bobek siráma a gigantikus szennyvízcsatorna rendszerről.
Tévedés! Gigantikus legfeljebb a tisztító telep lehetne (ha az?) a faluban ugyanaz a gravitációs rendszer épült átemelőkkel, ami minden más Mo-i faluban. A telepnek pedig tudnia kellene a kis ill. a változó mennyiséget megtisztítania. Az igaz, hogy a telep üzemeltetése valamivel drágább kis mennyiség esetén, de leginkább az amortizáció miatt van így. Tisztánlátás végett: Sávoly méretű falu szennyvízberuházása (600 lakos, 60-100m3/nap kapacitás) tisztítóval csatornahálózattal kompletten 300 Millió, utána lehet nézni! Ennyit kepott a falu, ami fölötte van az a pályáé vagy egyéb machináció.

Man Of Golden Words 2010.03.29. 23:08:51

hmm....ezek szerint megiscsak magyar lakosrol van szo:

kovacs bence janos
lakcim: 2824 vargesztes, szena u. 339 hrsz

forras: paty onkorm. - milton 2006 jelzalogszerzodes tervezete (bognar andras eloterjesztese)

tabaniember 2010.03.30. 00:21:30

Megint beragadt egy komment?

tintamin 2010.04.15. 22:17:41

Jézusom, ekkora maffiózót!
Amit ez a csávó Pátyon csinál űberdurva!

Akit nem lehet megkenni (majdnem a teljes képviselőtestület, lásd videó a cikkben), azt nagyon keményem megfenyegeti.

Ocsmánybasszus, ez sporttámogatáson keresztül beúszunk a politikusokhoz meg még erősebb, plusz megvesszük kilóra a megvehető politikusokat.

Kurvára elromlik az ember kedve, hogy ilyen ocsmány gengszterek élnek köztünk, és az "országérdek" milyen szinten elsilányul, és akkor megy a rívás meg a csodálkozás, hogy jön fel a szélsőjobb....

Magyarország, én így szeretlek...

Előbb GONDOLKODJ 2010.04.18. 18:49:33

A MILTON név eredete egyszerű, szokványos, és a választás is érthető.

Mint köztudott, az egyik alapkönyv, szinte tankönyv kezdő szélhámosoknak, az Ilf-Petrov páros Osztap Bender nevű világbajnok szélhámos története.

Ilf-Petrov: Aranyborjú 1961-es kiadás, 160. oldal fejezetcíme:
Homérosz, MILTON, Panyikovszkij

Gondoljatok bele:
- Homérosz Group??? ez olyan görögös, és antik.
- Panyikovszkij Group??? Ez sem túl szerencsés elnevezés.
- Grupo MILTON! Végre egy jó név.

Jozsef Katona 2013.04.07. 22:34:04

en ismerem a kovacs bencet o egy maffiozo aki egy spanyol nacionalista politikus jobkeze amugy csakvai o is es az alakszandra is:) egy igazi genylada
süti beállítások módosítása