Kihátrált a Fidesz a titoktörvény mögül

2008.10.02. 10:53

Itt a titoktörvény-tervezettel kapcsolatos cikkemet lehet véleményezni.

Előzmények:

Végrehajtást kért a TASZ az NBH ellen

Soha az életben nem derül ki - Földes Ádám és Molnár Péter az államtitok-törvényről

Bonus track (az Euroastra 10 pontos találata):

Lénárt Ferenc: Magán titkosszolgálatok hazai megjelenése és működése

12 komment

Címkék: nbh tasz titoktörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr91692176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DA 2008.10.02. 12:17:47

namost akkor jó, h a Fidesz kihátrált, nem?

itcmí 2008.10.02. 12:52:50

Az nekem se világos, miért is baj ez?

Egy dolog lehet, ez pedig a szokásos fidesz-gyűlölet, ami nélkül indexes újságíró nem is lehet valaki. Rúgjunk egyet beléjük, mert attól jobban érezzük magunkat - megint ez működött. Jó törvényt kéne a Kormánynak alkotni, nem pedig csartázni meg tarkabarkamarhaságokkal foglalkozni.

IS 2008.10.02. 12:56:38

a FIDESZ nem mondta, hogy rossz a törvény. jól lefidesz-gyűlöletezitek a Túlkapások könyv szerzőjét :-) de ez így jó, egyik poszt: FIDESZ bérenc, másik poszt MSZP bérenc. csak el ne rontsátok!

ha törvényt kell hozni, mert mindenki azt mondja, akkor törvényt kell hozni. akkor aki elszalad abban a tudatban, hogy nélküle nem tudják megcisnálni, az szemét paraszt, akármire hivatkozik is. annak csak az a fontos, hogy nehogy valami meglegyen.

Independent 2008.10.02. 13:09:33

Nyilván a részletek nagyon kuszák és szövevényesek, mégis úgy látom, szűkítsék a titkosítható anyagok körét, erős kontroll alatt legyen mindenféle titkosítás, azt akár felül lehessen vizsgáltatni, viszont aki államtitkot hoz nyilvánosságra, annak a sitkón a helye.

Independent 2008.10.02. 13:11:32

itcmí, figyu: "Hétfőn kiderült az is, hogy a korábban konszenzusközeli törvényjavaslatot a Fidesz ma már nem támogatja. A legnagyobb ellenzéki párt szerint Szilvásy György, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter tevékenysége, és Laborcz Sándor NBH-főigazgatói kinevezése miatt nem teremthető meg a kétharmados többség a javaslat egyes részeinek elfogadásához.

egyedem-begyedem 2008.10.02. 13:46:15

Itcmi, kispajtás, talán olvasni is kéne, nem csak irkálni.

"A jelenleg hatályos titoktörvénynél azonban a jogvédők szerint még ez a törvénytervezet is jobb lenne, mert az még a rendszerváltás előtti szemléletet tükrözi"

Ezt fúrta meg a Fidesz. Nyilván örömmel, mert a mostani törvény nekik is hasznos lesz, amikor kormányon lesznek.

Sipi 2008.10.02. 14:36:31

bizony..
jol fog meg jonni ez a diktatorikus titoktorveny a fidesznek, amikor ujsagirok eletet kell tonkretenni...
ugye emlekszunk meg a juszt elleni boszorkanyuldozesre..
fuggetlenul attol, hogy jusztnak igaza volt, vagy sem, a fidesz-kormany altali meghurcolasa a jelenlegi titoktorveny fonaksagainak teljes kiaknazasaval - sot, neha egy kis rasegitessel - remek pelda volt.
gondolom hogy most lebegtetik az elorehozott valasztasokat es elofordulhat, hogy esetleg nem ez a kormany csinalj avegig az elkovetkezo ket evet, nem akarnak maguknak elore jogi problemakat generalni.

zenész 2008.10.02. 14:44:10

.. hát igen, igen. Mit is akar akkor a jobboldal? Hogy ne derüljön ki semmi? Vagy rosszul értelmezem?

viks 2008.10.02. 16:05:03

Ugye nem képzelte senki, hogy ha a FIDESZ a hatalomra jut, majd ugyanolyan mocskolódás lesz a HirTV ben csak ellenük?

Kell az a kis gyeplő még hogy befogassák a szájukat azoknak a mocskos liberális ge*nek majd akik ellenük prédikálnak.

K.Z. 2008.10.02. 17:05:16

Szeritem velőtrázóan gusztustalan, és álságos, ahogy a Fidesz ezt kezeli. Miért nem látják a Fidesz-hívők, hogy pártjuk - ki tudja miért - linkel az ügyben: hiszen pont a "Szilvásy-banda" v. bármilyen "titkosszolgálati hálózat" (copyright by Navracsics) ellenük a legjobb fegyver lenne egy ilyen törvény!

Más:
Azért az édes anyuka az összes újságíró "érdekvédelmi" tömörülésnek - Muosz stb. Ezek hol a fenében vannak? Eötvös Pál mi a frászt csinál, hol lobbizik, hogy az újságírók szempontjai is bekerüljenek az új PTK-ba, amely IRM-es tervezetében büszkén állapítja meg, hogy (pontatlanu)idézzem " a sajtóra vonatkozó szabályozás nem változik".
Hol vannak a ún. független - jobboldali - újságírói testületek? Jelzem: még csak be sem jelentkeztek az ún "civil" lobbilistára. Azaz: semmit. Mire költik el ezek a befizetett tagdíjat?

kipu · http://www.metacafe.com/watch/10223063/mtva_trollh_rad/ 2008.10.02. 17:10:39

zenész,

nem, hanem hogy minél hamarabb megbukjon és eltakarodjon ez a szemét, aberrált, az állam nemzetbiztonsági szerveit is saját pártos érdekeikre kihasználó, korrupt, mocskolódó, félelemkeltő tetves maszopos banda.

csaszar.gabor 2008.10.02. 17:37:30

A titkosítást csak(majdnem) a gengszterek elfedésére használták eddig! Lásd olajmaffia 100 évre titkosítva. Az államtitkok gyorsan elévülnek, 3-5 év alatt a különböző titkosszolgálatok ezeket felderítik. A további titkolódzásnak tehát nincs értelme! A titoktörvény az elévülési idő után (BTK) értelmetlen, csak a hibázók és a bűnözők érdekeit szolgálja. Titkosítás igenis legyen max. 5 évre!

Csaszi.
süti beállítások módosítása