A Heti Válasz Strabag-dossziéja

2008.10.08. 17:49

Az utóbbi négy évben 13,5 milliárd forint folyt át azon az Euro:contact nevű magyar cégen, amely - az osztrák sajtó szerint - Strabag-pénzeket juttatott a magyar politika feketekasszáiba.

>>> Az ügyészség bekérte a Heti Válasz dokumentumait

A Heti Válasz szerint a versenyhivatal mentes maradt a korrupciós kísérletektől.

>>> Csak a GVH-tól tartott a Strabag

A Heti Válasz szerint az SZDSZ összesen 147 millió forintot, konzervatív politikusok hatodannyi támogatást kaptak egy alapítványon keresztül.

>>> Kuncze hazudott a Strabag-pénzről

Bonus track: Vajda Éva remek publija

>>> Lop, csal, hazudik: Strabag, Bawag, Gripen

 

24 komment

Címkék: strabag hetiválasz bódisandrás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr16703698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SO FUCKING WHAT 2008.10.08. 19:05:42

STRABAG=ELÁSSUK A JÖVŐT!!

rubik 2008.10.08. 19:21:03

Biztos, hogy nekünk itt jobbos lapok cikkeit kell olvasnunk? Én eddig azért olvastam az Indexet, mert FÜGGETLENNEK tűnt. Kérem ezen hagyományok folytatását, vagy mondják ki, hogy ezentúl ez jobboldali médium, felvásárolta Csányi, vagy akárki és én akkor nem jövök ide többet.

tadj 2008.10.08. 19:57:49

Ja, neked azt jelenti a függetlenség, hogy csak balos lapokból szemezget az Index?
Másfelől pedig, nem tökmindegy, hogy melyik lap oknyomoz egy olyan cég után, amelyhez többek között a te adóforintjaid is vándorolnak, nem éppen törvényszerűen? (mert a két év alatti 2,47 milliárdos GVH-s bírság ezt igazolja)

is 2008.10.08. 20:18:05

pártfinanszírozás. amíg az SZDSZ rá van kényszerítve, hogy a Siemens meg a STRABAG pénzelje titokban, mert nyilvánosan nem lehet, addig ez a fizetség. Combino, útépítés

megvan a FIDESZ cégkapcsolati rendszere is, ők is megkapják a maguk megrendeléseit (szintén oknyomozható, megvannak az adatok). az MSZP-nek is megvan, ők is megkapják (ez is oknyomozható, erre is szép példák vannak).

ezek után ki volt, aki kiállt, hogy ezt ne folytassuk így, és ki volt, aki nem hagyta, hogy 10 millióra emeljék az 1 milliós kampányköltést?

Silcon 2008.10.08. 20:54:12

rubik
Ez nem elkötelezettség és a Heti Válasz sem egy Magyar Nemzet. Egyszerűen valahol megálljt kell mondani. Keller is próbálkozott, neki nem jött össze. Elhiszem, hogy most nem jó balosnak és liberálisnak lenni, mert mindenki őket szapulja, de ezt a csapnivaló teljesítményüknek köszönhetik.
Az Orbángyűlölet valahol ott alakult ki, hogy működésük nem kedvezett a baloldal szavazóinak jelentős részét kitevő segélyezetti és bizonyos nyugdíjas köröknek. (Nyugdíj: differenciált emelések voltak, azaz az alacsonyabbakat jobban emelték, a magasabbakat kevésbé. Költői kérdés: kiknek is volt magasabb?) Gyurcsány is azonnal visszatalált a törzsközönséghez a "reform" bukta után, ld. a benyújtott költségvetést amelyben tabu a segély és a nyugdíj.

Kivlov 2008.10.08. 21:01:12

rubik 2008.10.08. 19:21:03

az index olyan messze van a függetlenségtől, mint a kelemen annácska a szűziességtől.

emigrante 2008.10.08. 21:18:38

Neha elgondolkozom, nem kellene-e hazamennem dolgozni. Ilyen hirek olvasasa utan elmegy a kedvem attol, hogy akar egy forintot is fizessek a magyar allamkasszaba. Csak azokat sajnalom, akik tisszessegesen fizetik az adoikat.

Bande\' 2008.10.08. 21:40:25

A Strabag annyira tarott a GVH-tól hogy gyakorlatilag kiürített mindent és most Magyar Aszfalt-ként nyomul, pont azért, hogy ne lehessen a közbeszerzésekből kinyomni. (Köszönhetően annak a bizonyos feljegyzésnek a sorrendről...ami el is tűnt)Ugyanez pepitában: Betonútból lett Euroaszfalt. És ha valaki a pártállásoktól lenne rosszul: szerintetek a Vegyépszernek kellett közbeszerzéssel bajlódni az M7 felújításkor? Nem, de biztos teljesen véletlenül: tuti nincs köze a politikához...

Kefe 2008.10.08. 21:49:12

Hobby-Politikusok magyar Operettországban és ki foglalkozik az égető dolgokkal, akár a napi politikával? Nem ezért marad amatörstátuszban (politikai értelemben) a társaság, mert gazdasági pozíciószerzésük és a pártkassza feltöltése a proiritásuk? A kisstílű seftelés, személyes hatalombiztosítás elviszi minden energiájukat és megint mi polgárok bánjuk..) Kiváncsi vagyok, hogy ez STRABAG ügy mikor fullad ki, máshol újságírok az ilyen ügyek felderítésére Pulitzer díjat kapnak, remélem itt is lesz elhivatott, nem korumpálható ember, aki a kitartó.

Silcon 2008.10.08. 21:56:14

Bande: "a Vegyépszernek kellett közbeszerzéssel bajlódni az M7 felújításkor?"
Nem, de ha már se..nyalásról van szó, akkor már inkább a sajátunkat :)
Milyen nemzetiségű cégek is nyerték az iraki újjáépítési pénzeket?

Nash vs. Keynes 2008.10.08. 22:01:25

"pártfinanszírozás. amíg az SZDSZ rá van kényszerítve.."

Kényszerből lopnak? Mit is kell egy párton finanszírozni? A vezetők villáit..?

balfékek 2008.10.08. 22:07:24

Rubik, menj orosz alá a klubrádióba.
Senki nem független, pláne te nem munkásőrivadék.
A cikkel ne is törődj, érezd csak rosszul magad a saját bőrödben. Monnyuk ha én baloldali lennék biztos tudatmódosítóval bírnám csak ki.
Aludjatok szépen, álmodjatok szovjet háborús filmekről gyerekek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.08. 22:09:53

LOL

Nincs ma ebben az országban "független" médium ... valahonnan mindenki kapja a pénzt, és aki a pénzt adja, az diktál ...

Az igazság meg sose fog kiderülni, a Strabag-SZDSZ-Puch csontváz is megy a szekrénybe a többi mellé ...

Bit Rot 2008.10.08. 23:11:52

Aki az SZDSZ-Strabag korrupciót emlegeti az egyből jobboldali???

Nem kellene inkább szembenézni azzal, hogy "egyesek" KEDVENCEI LOPNAK???

TI miért nem loptok a boltban?
Ja, hogy titeket lecsuknának vagy megvernének. A kedvenceitektől pedig elnézitek ezt?

Normális???

Öreg Róka 2008.10.09. 01:00:44

Én a helyetekben nem egymást szapulnám. Észre kellene venni már, mindegy, hogy bal vagy jobb. Mindegyik a MI "fejünk felett lopja ki alólunk a párnát".
Ma M.o.-on kialakult egy klikk, amelyik egymásnak adogatja a labdát/kilincset és bársonyszékeket. Mindegy, hogy a vezérük Viktor vagy Ferenc. A mögöttük álló herék a TE pénzedre vadásznak.
Amíg a jónép dobogó szívvel hallgatja a parlamenti cirkuszt, és nem veszi észre, hogy közben a háta mögött viszik a tyúkot az ólból, addig EZEK mindent megengednek maguknak.

Na csá. Kellemes szapulást... én megyek a puskáért.

guszti 2008.10.09. 01:57:08

"Az Orbángyűlölet valahol ott alakult ki, hogy működésük nem kedvezett a baloldal szavazóinak jelentős részét kitevő segélyezetti és bizonyos nyugdíjas köröknek."
- hát szerintem nem. Akkor épp azok tartották a lop-stop táblát, akiknek most én tartanám. Persze akkor ezért még bírtam rájuk szavazni. Most már nem, de attól még nem értem miért kéne szeretnem a vityit. Merthogy "orbángyűlöletem" gyökereit talán simicskánál, kövérnél, mikolánál, semjénnél, meg a gőgös dzsentroid arisztokratákért, a "túl jó" szakemberek pártkáderekre cseréléséért, a kisztitkárfajzat slepjéért, klerikálfaskó kirohanásaiért, népfrontos tanácsadóiért, estébé, estébé, ezekért utáljuk őt, szerintem sokan.
Szóval boldogságos szadeszka attól nem lesz jobb fej, hogy előtte a zorbán is szar fej volt, mert mára van ő is annyira szar fej, de ettől viszont a vityi nem lesz szimpibb egy szállal sem, 6 v 8 év elteltével sem.

guszti 2008.10.09. 02:11:12

bocs, mondat közben elveszett a ragozás, de talán lehet érteni.
De tényleg nem értem azt akinek még mindig polárosan az agya. Kakaóbiztos vagy millenáris, strabag vagy vegyépszer, leisztinger vagy simicska, olajmaffiózó vagy ingatlangengszter, tényleg ezek közül akartok választani életetek végéig? Tényleg ennyire fontos hogy találjatok magatoknak egy kövér földesúr-segget?

Menekülj innét! 2008.10.09. 02:56:07

hányásország, Szenny Máfia Országa.

Menekülj innét! 2008.10.09. 02:57:51

Nem azéé, de mitől lenne baloldali a maszopp, meg mitől liberális a szadesz? Hogy annak hazudják magukat?

Székely Csabáné · http://Tekintetes 2008.10.09. 07:55:57

Öreg Róka!!!

A szívemből szóltál! A Te meglátásod a legtisztább! Talán a puskát kihagyhatnánk a dologból! Remélem anélkül is egyre többen veszik észre, hogy mind a két oldal hülyíti a jónépet.
Attól kell csak félni, hogy túl sokan vannak akik hasznot húznak ebből, ezért érdekük fenntartani a meglévő állapotot.

gróf 2008.10.09. 09:23:48

Ugye ezt hívják megélhetési bűnözésnek?
Egész jól meg lehet belőle élni.

LV 2008.10.09. 09:54:56

Nem vagyok semmelyik pártnak sem a híve. Legjobb lenne a 0 párt rendszer. Mindenki egyénileg kellene bejusson parlamentbe, önkormányzatba. Ha pedig nem felel meg a választóknak a továbbiakban, akkor helyére azonnal lehessen újra választani valakit. Talán ez jobb demokrácia lenne.
Egyébként hogy ki a rosszabb vagy jobb? Amióta ez az SZDSZ-MSZP hazaáruló banda van az államadósság évente 1000 milliárd forinttal több, mint az Orbán kormány alatt volt.
Lehet hogy nem volt közbeszerzés a Vegyépszer útépítéskor, de akkor 1.5 milliárd forint volt 1 km autópálya. Utána 1 évvel MSZP-SZDSZ kormánynál "közbeszerzéssel" 3 milliárd forint fölé került a kilóméterenkénti ár.
2002 előtt lett volna például lehetőségem a cég bővítésére a kormány segítségével (akkor még kezdő vállalkozó voltam és nem gondoltam rá). 2002 óta hiába is próbálnék nem írnak ki pályázatot vagy ha kiírnak akkor a beadványra még aznap megkapom, hogy elutasították (Nem a megfelelő név volt rajta. Nem "Veres" vagy "Gyurcsány", stb. kezdetű a nevem.)
Egyébként 2002 óta az én és a vállalkozásom terhei nem csökkentek, hanem nőttek és most kb. 12 órát kell dolgoznom ugyanannyi pénzért mint 2002-ben.
2002 óta folyamatosan bombáz az APEH és társai banda különböző papírokkal, hogy nem vagyok egészség biztosított nem fizettem be az adót nem adtam bevallást, stb. Miközben online bevallást készítek, felmegyek a netes oldalra és látom, hogy minden ok. De ha nem megyek be egyeztetni, akkor 100.000 ft bírságot kapok. Nem csökkent a bürokrácia, hanem nőtt.
Egyre több az ingyenélő a településen is ahol lakok.
Persze ennek a kormánynak nem érdeke munkára szorítani a biztos szavazó táborát. Egyszerűbb pénzelni őket és az ő általuk adott pénztől függővétenni. Csakhogy én meg beledöglök a sok munkába.

Nagyon "örülök" amikor hallom a hírekben, hogy teljesült a kormány hiány célja.
Ha én volnék ott és nem adnék pénzt a kórház fentartásra, nem adnék pénzt még a működésre sem semmilyen állami intézménynél + szétverném a még éppenhogy működő iskolarendszert és az egészségügyet, akkor nálam is megmaradna a pénz.
2002 előtt még működött valami itt ebben az országban. Most semmi sem.

Mi az ami 2002 óta változott:
Nagyobb lett az évenkénti államadósság.
Leromlott az utak állapota.
Kevesebb pénzem van ugyanannyi munkáért.
Állandóan csesztetnek állami intézmények, pedig nincs igazuk.
A posta nem hozza ki és nem viszi ki a leveleimet.
Eddig 9 írásban dokumentált esetet tudok bárkinek bizonyítani.
Főtávval nem tudok elszámolni, mert nem hajlandó kiadni iratokat nekem, amivel tudnám bizonyítani a fűtés fogyasztásomat.
Bármelyik közmű cég bármikor bevezethet velem szemben új díjakat és nem tehetek ellene semmit.
Nem mehetek tüntetni, mert betiltják.
Rám lőnek az utcán ha nemzeti ünnepen kimegyek az utcára.
Az SZDSZ-MSZP pártolók sérthetetlenek lettek (kivétel Zuschlag, de lehet hogy nem is kap büntetést). Veres János Szilvásy György, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, stb. bizonyíthatóan bűnözők, csak éppen elévült vagy nem tárgyalják bűneiket.

Az Orbán kormány idején szerintem is voltak gyanús pénzek, de azóta 1000-szeres lett a rablás.
A mérték most már kibírhatatlan.
Nagyon sajnálom azokat az agyilag gyenge embereket, akik a mostani krományt védik.

Hispan07 2008.10.09. 10:38:56

Tisztelt Index!

Követelem, hogy soha többé ne jelenjen meg a portálon semmilyen SZDSZ-hez vagy MSZP-hez köthető korrupciós és egyéb büntetőjogilag szankcionálható ügyről szóló iromány!

mi lesz az Indexel, mi lesz Magyarországgal, ha rubik és a cuclibkommer pajtásai nem jönnek ide többet?! nem, nem kockáztathatunk!

ui.: mruhháhhhá, büdös a saját szarotok, széplelkű balos fostalicskák? egyem a zuzátok :)

fec2000 2008.10.09. 12:10:51

"Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel"

vagy mi

Kezdem úgy gondolni, hogy az SZDSZ csak a pénzgyűjtéshez összeálltak pártja. Hogy velünk, SZDSZ-en kívüliekkel mi lesz az őt nem érdekli.

A rendszerváltáskor történt, hogy az induló pártoknak az állam pénzt adott. Minden párt a tagszámához képest kapott. Volt egy ürge, aki csakúgy bemondott egy pártnevet (arra ügyelt, hogy regisztrált legyen), s hozzá 30 000 tagot. Rakat pénzt zsebelt be.
engem a STRABAG ügy is erre emlékeztet.
süti beállítások módosítása