MVM-milliárdok offshore cégeknek VI.

2009.06.18. 19:37

Az offshore cégeknek utalt milliárdok ügyében az MVM belső vizsgálata súlyos bűncselekmények gyanúját tárta fel, Kocsisék meghiúsult lehetőségekről beszélnek.

 

86 komment

Címkék: mvm szászandrás kocsisistván

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr601193959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sikhangya 2009.06.19. 01:39:43

Elnézést az érzékeny jobb és bal fültől! A qva a...! Nem ! Inkább a kinai módszer! AKASZTANI!

Drang 2009.06.19. 02:27:28

Azért jó látni, hogy néha még az Indexen is megjelenik a tényleges újságírás.

ftxpmj 2009.06.19. 02:52:58

Nem lett volna hülyeség az a külföldi terjeszkedés, nagy baj, hogy a politikusok 4 évben gondolkodnak, holott generációkban kellene, gyakorlatilag most és az elmúlt néhány évben volt az a helyzet a Balkánon, hogy jól be lehetett volna vásárolni, ahogy tették itt a módszerváltáskor a németek meg a franciák, aztán meg vitték kifele az extraprofitot, ezt mi is megcsinálhattuk volna, ha nem is olyan pofátlan mértékben, mint pl. a franciák.

blr 2009.06.19. 04:32:12

@ftxpmj: Ennek kb. annyira semmi köze a 4 évhez, mint az MVM-nek a szállodaiparhoz...
Egy (akár részben) állami tulajdonú cég, amit az adófizetők tartanak el, ne foglalkozzon olyan dolgokkal, ami nem az elsődleges feladata.
Jó lenne, ha az üvegzseb-törvényt egy kissé komolyabban vennék... Hogy a p*csába történhet meg egy normális országban, hogy állami vállalatok offshore-cégeknek adnak kölcsönt?

::::::vadparaszt:::::: (törölt) 2009.06.19. 04:56:10

Nekem ez nagyüzemi vagyonmentésnek tűnik, amit a tisztánlátás kedvéért lopásnak neveznék. Óriástankerrel hordja a pénzt offshore cégekbe a vesztét szimatoló kormánypárt.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.19. 06:31:41

Hát igen. Ekkora méretü lopás mint amit most a kormánypárt emberei az állami cégek élén végeznek nem látott a világ.
Szóval a kummancshívők jó lesz ha leszállnak a koronaúsztató, orbánbányás témáról.

tangara 2009.06.19. 06:36:54

Ebben az egészben az a vicc, hogy van itt egy nagy állami cég, ami a belső (valószinüleg borzalmas, komcsi berendezkedésű) működése ellenére nyereséget termel. Nem az adófizetők tartják el, csupán simán monopol helyzetben van. A vezetése nem szakmai, mégis megy a szekér, mert helyzetéből adódóan, nincsennek komoly problémái. Viszont semmilyen komoly ellenőrzés nincs felette, gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak, amíg a sáp megy a pártkasszákba.
Azt gondolnám, hogy törvényileg kellene szabályozni, hogy állami cégek, szervezetek ne szerződhessenek bizonytalan hátterű (offshore, tulajdonos büntetett előéletű, stb..) cégekkel. Az ilyen szerződéseknek mindíg legyen egy konkrét személyi felelőse, aki egyedül viszi el a balhét, ha baj van, és nem tesz vallomást. Ja, és minimum 20 év kényszermunka...

Steve 2009.06.19. 07:04:39

Nem értem miért vagy-vagy.. Mindkettő igaz. Lett volna terjeszkedés is és volt komoly lopás, sikkasztás is. Aki szerint ez csak baloldalon fordulhat elő emlékezzen az Orbán kormány alatti szalagcímekre, a székházügyekre, a mostani na meg a korábbi autópálya pályázatokra, na meg arra mit is jelent a Simicskázás. Sajnos egyik kutya másik eb.

Link Elek 2009.06.19. 07:33:04

az hogy panama, vagy elszalasztott lehetoseg mind1.
a torvenytelensegeket meg kell buntetni.

egyebkent kilog a lolab. egeytlen olyan esetet sem latok, amikor az mvm profiljaba illeszkedo ceget akart volna felvasarolni.

a masik ami miatt valoszinutlen, hogy valos munka folyt volna, hogy az mvm uj vezetesenek auditorok segitsegevel kell kideritenie mi tortent, nem pedig a regi vezetes altal adott pontos informaciok alapjan.

Link Elek 2009.06.19. 07:34:49

tangara
allamilag meghatarozott fix az ar, es az mvm monopolium.
vagyis valojaban ugyanugy adobol el, es verssenymentes kornyezetben dagonyázik.

-= If =- 2009.06.19. 07:43:23

Mikor ébredünk végre fel? Gazemberek, tolvajok irányítanak minket, legyen szó egyik vagy másik oldalról, mindkettő fél sáros- de ha kihagyom a politikát, akkor is csak kiművelt fővel rendelkező csalókat látok olyan pozíciókban, amelyek megkövetelnék a tiszta értékrendet. Most még csak a gyomrunk szorul össze az idegességtől, hisz tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a pénzek amik itt eltűntek a mi munkánk forintjai voltak, közvetve hozzánk jutott volna vissza, ha nem lopták volna el azokat. Lassan eljön az a pillanat is, amikor a gyomrunk helyett az öklünk szorul össze... akkor már késő lesz, egyáltalán nem tisztelt urak.

Dr. Kotász 2009.06.19. 07:43:57

Vicceltek? Egy ilyen magas beosztásba való kerülés alapfeltétele, hogy legyen egy csapágyazott talicskád, amivel kihordhatod a pénzt a cégből. Nem képzelitek, hogy egy ilyen magas rangú vezető nem lop csal? Emlegetik a szerb minisztert is a cikkben... Szerintetek? Ő mennyit kaphatott? Úgy értem pénzt? :D A múltkor írt az MTA egy publikációt, hogy a magyar GDP 50%-a tűnik el korrupciós úton. :D Szal nincs mit csodálkozni. Vagyonelkobzás: Elkövetőnek, a családjának, és - amennyiben felderíthető - a strómannjainak. Aztán megfosztanám őket a magyar állampolgárságuktól, és kitenném őket egy vámszabad területen.

légyrésen 2009.06.19. 07:50:53

Nem elég,hogy a gengszterváltás óta elloptak mindent ami mozdítható,hanem tovább folytatják üzelmeiket.Meddig még?
A Kocsis féléket remélem még egyszer felelősségre is vonják.De kik és mikor?!

patipami 2009.06.19. 08:02:55

@sikhangya: Börtönbe zárnám az összes érintett személyt, ott majd előjöhetnének a farbával. ciprus, horvát ország , kajmánszigetek, virgin szigetek, ausztria , svájc,között mentek az átutalások, hogy nyoma vesszen a pénznek. Ha ebből az ügyből sem lesz semmi, akkor itt tényleg mély fertő van. Ámbár lehet magyar titkos szerv is a háttérben és fedőcégként használtak valakiket. Ha az mvm kicsit is jó szándékú lenne , nem is kellett volna offshore cég, anélkül még lehet terjeszkedni

Lexus IS250 (törölt) 2009.06.19. 08:04:07

Gondolom azt mondanom sem kell, hogy egy ilyen cikk újabb szavazatok ezreit dobta a Jobbiknak? Nagy kommancs-nyígás lesz itt, ha ezeket végre egy normális gondolkodású kormány egymás után f@szra húzza. Az a gáz, hogy nincs visszatartó erő, ezek most már minden pofátlanságon túl vannak.

Emiksz 2009.06.19. 08:33:34

Lehet, hogy én vagyok sötét, de ebből a cikkből csak az nem derül ki, ami a címe, vagyis hogy mi volt itt az offshore.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.19. 08:40:04

@Emiksz: Hát, hogy itt olyan cégek kaptak kölcsönt a MVM-től (jogosulatlan pénzintézeti tevékenység)
akik aztán az MVM tulajába tartozó cégeket vásároltak/akartak megvárásolni ezen a pénzen.
Az off shore a szó szerintei az csak a luxemburgi céggel áll meg. De közvetve a többivel is. Ha elolvastad a cikket akkor kiderül, hogy itt a ciprusi cégek is olyanok voltak amiknek már ténylegesen off shore cégek volt a tulajdonosai.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.19. 08:41:11

Az összes ilyen mókust szépen műanyaglakattal lezárni. S addig üljön ameddig le nem rohad a lakat a cellaajtóról!

Idet 2009.06.19. 08:47:43

@blr: Úgy, hogy ez nem egy normális ország.

Steve: Rossz duma ez az "egyik kutya, másik eb" szöveg. Ha így lenne, éljen az anarchia, mert nem lenne valós választási lehetőségünk. Vagy vissza Kádár apánkhoz, éljen a puha diktatúra!Nem kell többé a demokrácia nevű bohóckodásban részt venni. Bajnaiék már "eleget loptak" (hasonszőr,mint a kutya-eb szöveg), szépen kiforogják magukat, eldöcög az ország, minek az a rohanás, nekünk meg nem kell magunkat fölöslegesen megerőltetni gondolkodással, cselekvéssel meg más ilyen időrabló baromsággal. Bulgáriába is lehet menni nyaralni, már ha be nem csődöl az utazási iroda a fizetési kényelmeskedések miatt...

A kulcsmondat, szerintem, Kocsis volt MVM-vezéré: hogyaszondja a Balkán felé terjeszkedő üzleteknek bizonyos "alkotmányos költségei is vannak."
Vajh, mi lehet ez, kedves blog- és nemzettársaim?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.19. 08:49:15

@Idet: arrafelé ezt úgy hívják baksis!
sáp, vesztegetés!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.19. 08:52:27

@ftxpmj: "Balkánon, hogy jól be lehetett volna vásárolni, ahogy tették itt a módszerváltáskor a németek meg a franciák, aztán meg vitték kifele az extraprofitot, ezt mi is megcsinálhattuk volna,"

bocsánat. ki az a mi?

2009.06.19. 09:08:18

Akkor ki nyert ezzel a buktával, az RWE?

Isten tacskója 2009.06.19. 09:09:46

Gyerekek! Az egyik kommentben leírják, hogy terjeszkedni, igazi kapitalista módon üzletteret nyerni legálisan is lehet, sőt, hosszú távon - ahogy tolvaj Szász ügyvéd úr is említi - az lenne a nyerő. Itt egyértelműen pénkivitelről van szó. Mivel kéz kezet mos alapon mindegyik tudja miről van szó, ezért ide-oda helyezgetik egymást, a "népet", "minket" hülyítenek, így megy ez, aztán ha valami előre látható "homokszem" kerül a gépezetbe - kormányváltás lehetősége, szép lassan beindul a kicsinálás, a folyamat elkezdődött akkor, amikor Gyurcsány eltávolította az MVM éléről ezt a strómant (Kocsis), mert azt ugye mindenki látja, hogy a "fejétől bűzlik a hal", én nem vagyok jobber, de az nyílvánvaló, hogy Magyarország miniszterelnökének mindenről tudnia kell! Szóval ha Orbán tiszta közéletet szeretne, akkor először fel kell jelenteni Mo. volt miniszterelnökét, és a haverokat (Puch, Kapolyi, Kocsis, Szász, stb, - mert sokan vannak ám - aztán tovább vizsgálódni. A baj ott van, hogy ezek után Orbánnak is fel kellene jelenteni önmagát meg a haverjait és az sem kizárt, hogy az ő haverjai ugyanazok a srácok, mint a Gyurcsány haverjai! Szóval nem lesz itt akasztás, inkább tényleg egy átlátható, tiszta törvényi szabályozás kellene ide, persze ha a bíróság sem lenne benne nyakig a korrupcióba :-)

kertesati 2009.06.19. 09:12:41

A döntéseket meghozni és az ellenőrzést végezni az igazgatótanács, illetve a felügyelőbizottság feladata. Ezeket a testületeket (a cikk szerint) az ügyletekről tájékoztatták (az is sz ő felelősségük, ha nem kértek tájékoztatást). A lényeg, hogy ezekben a testületekben minden pártnak vannak képviselői, tehát a pártok együtt nyúlták le a pénzünket, s minden bizonnyal az szivárogtatta ki az egészet, akinek kevesebbet adtak a koncból. Javaslom, nevesítsék az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat, s kérdezzék meg, hogyan kerültek a testületbe, s miért vették fel a honoráriumukat. Egyébként a Budapest VI. kerületi panama esetében már vonnak felelősségre pártküldötteket testületi döntés miatt. Jó lenne, ha az állami vállalatok igazgató tanácsaiban és felügyelő bizottságaiban ülő néha fél analfabéta szavazógépeknek, a pártok bizalmi embereinek a számonkéréssel is néha szembe kellene nézniük. Egyenlőre azt sem értem, hogy a sajtó miért bánik velük kesztyűs kézzel, miért nem mutatja ki, ki hány helyen képviseli a pártkasszát, és ezen kívül mihez ért.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.19. 09:14:16

@Isten tacskoja: Ha ez tényleges üzletmenet volt mármint a terjeszkedési kísérlet akkor az új főnök miért nem tudott róla?

Isten tacskója 2009.06.19. 09:18:15

@Noname Cowboy: Hát ez az, erről írtam, csak rosszul fogalmaztam valszeg, szóval ezek az ügyeletek nem arra irányultak elsősorban, hogy az MVM nyereséges, jó üzleteket kössön és ezáltal növelje a befolyását és nyereségét a térségben és a pénzünket (áram, adó) jól, Mo. hasznára forgassa, hanem másért, az állami vagyon magánkézrejátszásra, aztán politikai pártok finanszírozására, honnan veszel el pénzt ha gengszter vagy? Ott, ahol a legnagyobb monopólium van és rengeteg pénz!

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.06.19. 09:20:36

az összes MVM-es ofsóros gazembert a kossuth téren kerékbetörni!

filmre venni, majd kötelező szemléltető és oktató anyagként lejátszani az állami cégekhez belépő munkavállalóknak az első munkanapon.

A vezetők szobáiban meg végtelenített szalagon állandóan lejátszani.

moncayo 2009.06.19. 09:21:03

Fogadjunk, ha Kocsison alkalmaznánk az amerikai törülközős "vizbefujtásos" (amúgy szabályos) kihallgatási technikát, kiderülne, hogy mely párkasszákban, pénztárosoknál és pártelnököknél van a pénz? Mert ilyen volumenben pénz lopni önállóan még egy MVM vez.ig nem tud. Ehhez banki háttér kell. Ha én egy nem uniós cégenk utalok 40 (!) Eurót, a Bank már ezer dokumentet kér, s ezt vajon miért nem teszi meg eurómillióknál? Én sejtem a választ!

Isten tacskója 2009.06.19. 09:22:12

Amúgy Putyin próbálja a legügyesebben csinálni a dolgokat - persze ott is nagy az ellenkezés - és Gyurcsánynak is voltak ebbe az irányba tett lépései (erősebb állami központosítás a főbb, nemzetgazdasági területeken pl. Energiaszektor!) Remélem Orbán ezirányba gondolkodik...

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2009.06.19. 09:24:01

Van itt lóvé! Na itt kell adóztatni!!!

ecpec 2009.06.19. 09:24:05

Jo latni, h talan ossz 1 posztolo nyalta be, a "valodi munka is folyt am", meg a "munka leallitasa mekkora veszteseg az orszagnak" tipusu gyenge mentegetozeseket. :)

Legalabb egy megvalosult uzletet mutattak volna fel. Persze ertem, h miert hiusult meg mind, akkor nem lehetne annyit zsebretenni.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.19. 09:33:30

@ecpec: Hol van az leírva, hogy egy európai terjeszkedéshez ilyen manipuláció szükségs???
Ez csak duma a népeknek, hogy megkajálják!

ecpec 2009.06.19. 09:38:07

@Cowboy: Na hat pont ezt mondom en is. Szerencsere a cikk olvasoi nem kajaljak.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.19. 09:41:11

@ecpec: Ez a baj, hogy csak a cikk olvasói nem kajálják. A többi maunikasó meg józsibarát rajongók elhiszik. S azok vannak többen.
Valahogy azoknak a rétegeknek is fel kellene nyitni a szemét!

Idet 2009.06.19. 09:43:21

@Noname Cowboy: Ezt mindjárt sejtettem. Attól tartok, nem csak a Balkánon létezik ez, mármint az állami kenőpénz, de hogy ezt legálisan is bevegyék a költségekbe, és pacekba mondják egy interjúban, nem túlzás ez egy kicsikét?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.19. 09:45:02

@Idet: Ezeknek ennyire vastagbőr van a képén.
Azt gondolják, hogy ennyire lebutították már a népet, hogy ezeknek ezt is be lehet adni.
Megesznek ezek mindent.

Idet 2009.06.19. 09:45:35

@Noname Cowboy: Teljesen igazad van, de félek, a nyitogatáshoz még egy jól fejlett pajszer sem lenne elegendő...

viragimado 2009.06.19. 09:46:53

És ez csak egy a sok szemét dolog közül!! Ez az ország csak erről szól! Itt már valóban csak egyet lehetne: AKASZTANI!!!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.19. 09:58:30

Lőni hűvös halomban...

ezt egyszerűen elfogadhatatlan, felháborító...

és ha ez így megy akkor igen..jöjjön a jobbik, legyen kibaszott didktatúra és lőjék agyon az összes ilyen ganaj embert.

xenuka 2009.06.19. 10:03:32

HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL

HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL

HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL

Ja, nem!

Kérem, hogy egy 25 tagú vizsgálóbizottságot állítsanak fel,amely minimum 36 hónap mulva beszámol a perlamenti vizsgálóbizottságnak, hogy:

etikailag elítélhető, de a törvényeket szűken értelmezve nem állapítható meg egyértelműen a bűnösség és különben is 900 évre titkosították a dokumentumokat:
terrorveszélyre,
nemzetbiztonságra,
üzleti titokra,
személyiségi jogokra hivatkozva.

HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL

HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL

HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL HALÁL

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.19. 10:06:58

@::::::vadparaszt:::::::
én azt nem értem, és ismét megkérdezem

HOGYAN lehet, hogy egy stratégiai cég vezetése aki a faszomtudja milyen NBH-s szűrőnment keresztül

euro százezreket tud utalgatni ide oda..
nem tűnt ez fel senkinek?
hol az NBH? HOl van a nyolc, vagy mennyi szakszolgálat?
hol a bank? hol a pénzmosási törvény?
HOGYAN LEHET EZ, HOGY MILLIÁRDOKAT UTALGATNAK, NEKEM MEG AZ AUTÓPÁLYAMATRICÁT EGY ÉVIG KÉNE ŐRIZNI?

Isten tacskója 2009.06.19. 10:23:54

@FILTOL: Fején találtad a szöget! Vajon hogy lehet ez? Nem úgy, hogy a NBH csak a "köznépet" figyeli és néhány személyt, céget, esetet meg nem?

Isten tacskója 2009.06.19. 10:28:38

Pl. az NBH figyeli a Budaházyt, a Toroczkait, a "kicsi" adócsalókat, az "áruló tolvaj réteget", azokat, akiket el kell távolítani a hatalom éléről, azokat figyeli és meg is lépik idejében, amit kell! (Budaházyt letartóztatják, Fenyő Jánost, a Rózsa-Flores-t lelövetik, stb.) Az ilyen gazdasági-csalás gyanús esetek 30-40 évre titkosítása milyen "modern nonszensz" egyáltalán!!

Isten tacskója 2009.06.19. 10:31:30

Ennek a blognak az ip számait is simán kijegyzetelik, de tudják azt is, hogy nincs semmire sem bizonyítékunk, ezért hagyják nyugodtan a kommentelőket írogatni, ha valamelyik nick mögé bújó csókánál lenne mondjuk egy pendrive, amin az MVM ügyletek, megbízók, nevek, pénzösszegek szerepelnének, holnap már nem kommentelne az illető!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.19. 10:37:10

@Isten tacskoja: vagy simán az nbh-s mutyi ez megint...

menekítik a pénzt csak valaki köpött.

Isten tacskója 2009.06.19. 10:43:04

"Kedves, csupa kedves, csupa kedves arcot látok
de azért jobb, ha tudjátok
hogy a magunk módján mi is figyeltetünk
aki elôttetek áll az a mi emberünk
elpirultatok
lebuktatok
besúgók és provokátorok


Tudjuk vidékrôl kerültetek fel
és még ez volt a legjobb munkahely
egy program, amit választottatok
besúgók és provokátorok
Koncert közben sose gondolok
rátok"
Kontroll Csoport

Che Pel (törölt) 2009.06.19. 10:49:57

@FILTOL:
Csak az a baj, hogy a mi (a nép) pénzünket menekítik maguknak és a bandájuknak! Akasszuk fel őket, akasszuk fel mind! De addig, amíg még működik a lámpaoszlop gyártás és a kötélverés az országban, hogy legalább a nemzeti ipart erősítsük. Ha nem sietünk, a végén még ezt is kínaiból kell megoldanunk...

Isten tacskója 2009.06.19. 10:52:00

@FILTOL: Az nem is lenne olyan nagy baj, ha nbh-s mutyi lenne, de a mutyiból származó nyereség nem a magyar érdekeket szolgálja legalábbis így látszik kívülről... Ha azokat szolgálná, nem kellene a mellébeszélés és az állandó botrány!

Isten tacskója 2009.06.19. 10:57:19

@Che Pel: Ez az, amit nem tudsz bizonyítani, a te pénzed az, amit a bankban vagy a cihában tartasz! Amit viszont adó és rezsi néven befizetsz a mindenkori "államodnak", annak az útját nem tudod nyomon követni! Itt a baj! Nem hiszünk már azoknak, akik azt mondogatják, hogy az ország érdeke, ez az, amit nem hisz már el az a réteg, aki értelmesebb a "mónikaashow-néző" átlag-paraszttól és egy-két-három gyermeket nevelget! Mikor reggel munkába menet a 139-es buszról nézem az autókat (10-20 millás, vadiúj) akkor gondolkodom el csak igazán ezekról a dolgokról!

Idet 2009.06.19. 11:02:51

@xenuka: Tudod, nagyon igazad van, de ezt a HALÁL dolgot nem kéne forszírozni, mármint úgy törvényen kívül.
Előadódhat a nagy büdös helyzet, hogy ezt is rajtunk fogják alkalmazni, különösebb akadályok nélkül.
Lásd a mai cikket az Indexen a parazita demokráciáról. Kezdődik az agymosás finomított változata. Megszívhatjuk, ha a törvényességre nem vigyázunk, legalább annyira, amennyire lehet.

Che Pel (törölt) 2009.06.19. 11:08:53

@Isten tacskoja:
Azt írtam, hogy a MI pénzünk. Ennek egyenesági folytatása, hogy kutyakötelességük lenne RÁNK költeni azt. Ehelyett a saját és familiárisaik zsebét tömik belőle. Ez szimpla lopás. Sőt, mivel tudunk róla és a határozott akaratunk ellenére történik, így RABLÁS! Ezt a köztörvényes bűncselekményt - ekkora értéknél már - civilizáltabb országokban (pl. Kína) halállal büntetik. És ez egy szimpatikus hozzáállás...

beszóló 2009.06.19. 11:24:46

Érdekes, hogy nem nagyon firtatja senki a felügyelő bizottsági tagok felelősségét. Tudomásom szerint ők azért viselik ezt a fizetett tisztséget, hogy a tulajdonos állam érdekeit képviseljék, valamint a táraság működésének törvényességét ellenőrizzék .Joguk van minden iratba betekinteni, és saját vagyonukkal felelnek.
Tudjuk-e, hogy kik itt az fb tagok? (nyilvános adat)

Azt írják egyes hozzászólók, hogy amennyiben az NBH áll az ügyek mögött, akkor nem baj. Nem baj?

MimiMeirah 2009.06.19. 11:29:20

Azért nem történik felelősségre vonás, mert az eltulajdonított pénzek egy jelentős része a politikai pártokhoz jut (vissza). Így nem érdekük, hogy az olyan szaremberektől (nem szakemberektől), mint Kocsis és bandája megaszabaduljanak. Effektíve Kocsis és társai csak részei (végrehajtói) a rablógazdálgodásnak, ami politikai beállítottságtól függetlenül a politikai pártok irányába gyűrűzik tovább. Valahonnan a pártoknak is pénzre kell szert tennük, ha kampányolni illetve minden egyéb tevékenységüket akarják folytatni. Ebben sokan benne vannak, és a hatalmon lévő kormány beállítottságától függetlenül aktívan működnek. A Kocsis, meg a hozzá hasonló emberek a Fidesznél pont ugyanolyan kiváltságos heéyzetben volt, mint az MSZP ideje alatt. A pénz nagyúr. Van annyi pénz amiért bizonyos emberek jók tudnak lenni szinte minden politikai pártnál.

Che Pel (törölt) 2009.06.19. 11:34:22

@beszóló:
Olyan országokban, ahol tisztességes emberek ülnek a FB-ban, ott - valószínűleg - figyelnek is arra, hogy az adófizetők pénzét az adófizetőknek megfelelő módon költsék el. Nálunk az nincs így, és amíg a mai politikai "elit" van hatalmon, nem is lesz így... Legyen az jobb, vagy bal oldal...

Che Pel (törölt) 2009.06.19. 11:39:53

@MimiMeirah:
Igazad van, de kiegészíteném: szerintem az így elrabolt pénzek nagy része nem a pártokhoz megy, hanem a pártok mögött lévő pénzemberekhez, akik - amúgy - finanszírozzák a pártok működését kampányidőszakban. Mindezt pontosan az ilyen (sokkal) nagyobb pénzekhez jutásért cserébe teszik. A politikusok és családtagjaik - ehhez képest - csak morzsákat kapnak, ami persze még így is bőven elég a dinasztia alapításhoz.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.19. 11:41:15

@MimiMeirah: azért itt nyugodtan nevesíthetnéd a pártokat, nem hinném, hogy Kocsiselvtárs pl. a jobbiknak tolja a pénz, vagy a fidesznek

maradjuk csak az mszp-szdsz-nél.

Isten tacskója 2009.06.19. 11:48:35

Ezek már kb. olyan horderejű ügyek, mint a rendszerváltáskor induló olajgate. Csak most ez az "offshor"-ozgatás tűnik az új módszernek. És még nagyobb baj, hogy az FB-én belülre közönséges utcai bűnözők is beszivárogtak ugyanúgy, mint Oroszországba és nagyjából Közép-Kelet európa más posztkommunista államaiban is. Ezeknek a köröknek más a módszere, mint egy Közgázt végzett, modern értelmiséginek, hiába vagy Te FB tag, ha megfenyegetik a családodat, te sem ugrálsz, na ezt kellene pl. az NBH-nak figyelnie, nade kik dolgoznak a legmagasabb funkciókban mondjuk az NBH-nál, na kik? Vertek már meg oknyomozó újságírót hasonló "felgönygyölítések" miatt, oroszországban meg egyszerűen lelőtték azt az újságírónőt, aki valamit megtudott. Kemény dolgok ezek, amit mi tudunk, az csak mese.

Idet 2009.06.19. 12:00:00

@Che Pel: Még hozzátenném azt, hogy ezek a pénzemberek és társaságok nagyrészt külföldön rezideálnak és onnan irányítanak, a pénzen kívül hatalomra és élettérre is szükségük lévén. Nekem is megvan erről a kedvenc összeesküvés-elméletem, amivel az az egy baj van, hogy megvalósulni látszik...

Che Pel (törölt) 2009.06.19. 12:01:13

@FILTOL:
Kocsissal igazad van! DE, szerinted '98 és '02 között a fityisz nem hasonlóan működött? És nem fog hasonlóan működni '10 után, amikor hatalomra kerül. Az összes, mondom ÖSSZES politikus mocsok rohadék, akiket nagyon messzire el kellene zavarni az országból. Értéket amúgy sem termelnek, csak élősködő csótányok a nemzet testén! Tényleg, már látom az analógiát a másik hasonló bandával. Dik má' FILTOL, há' te nem látod? :-D

Che Pel (törölt) 2009.06.19. 12:10:04

@Idet: Ugyan már! Miért mondod? :-)
Csak az a gond, hogy nem nagyon tudunk ellene tenni... A történelemben mindig is meg voltak a hátulról irányító gazdag (vagy gaz) emberek, akik pl. felhasználták az uralkodókat is a saját céljaik (gazdagodásuk) érdekében... Az egyszerű emberek néha fogták a kaszát-kapát és egyet-kettőt kinyírtak közülük, de nagy általánosságban mindig az történt, amit ezek akartak. És mindig meg van a jogfolytonosság!
Na, ez az igazi összeesküvés-elmélet, mi?! :-D

Zandrás 2009.06.19. 12:51:38

Abban úgy látom megegyezünk, hogy ez közönséges LOPÁS. Ha befektetés lenne, akkor nem kellene előtte ellenőrizhetetlen magán cégekbe áthelyezni az állami vagyont.DE mit lehet ellene tenni?
Tény, hogy égbe kiáltó gazemberség, DE ne legyen senkinek illúziója, hogy a Fidesz vagy a jobbik ezt a kérdést megoldja. Ha nekik nem lenne ugyanannyi v. mégtöbb vaj a fülük mögött ezen a téren, akkor ezt nem lehetne megcsinálni. Kicsi költségvetéssel működő önkormányzatokból több százmillió forintot lopnak ki ők is büntetlenül.
Ha lenne objektíven ítélő bíróság, DE nincs akkor sem feltétlenül a halál, hanem a teljes vagyoni kártérítés lenne a helyes ítélet, ami kellően elrettentő lenne, ha végrehajtanák.
A halál és gyűlölet legfeljebb újabb diktatúrákat szűl, ahol már arra sem lesz lehetőség, hogy hasonló ügyekről beszélni lehessen.

Zandrás 2009.06.19. 13:03:26

Mi lenne a megoldás?
Amikor Jézus itt járt a földön hasonlóan korrupt volt a társadalom. Ő azt mondta: jaj néktek farizeusok, jaj néktek írástudók. Összerakhatatlan terheket köttök össze, de ti magatok az ujjatok helyével sem akarjátok azt érinteni.
Isten ide adta az embereknek a bibliát, amely olyan törvényeket tartalmaz, amelyek alapján élhető társadalmat lehetne berendezni, akár hisz valaki Isten létezésében, akár nem. Csak előítélet mentesen el kell olvasni és mindenki látni fogja, hogy ez az egyedül életképes, működő modell. DE az emberek mindent elkövetnek, hogy ezzel szembe fellázadjanak.
Erre Isten válasza, hogy ad az embereknek olyan vezetőket, akik azt hiszik felettük nincs Isten, így a lelkiismeretüket elfolytják és azt gondolják bármit bűntetlenül meg lehet tenni. ÉS ez korlátozott ideig igaznak is tűnik, DE nem lesz ez mindig így. Van igazságosan ítélő bíró, aki az embereket már most megítéli - ezért vannak rossz vezetőik - DE ők sem fogják elkerülni az ítéletet. Nekik is lesz JAJ, ahol a pénzük már nem sokat fog érni.
Most még tart a kegyelem, akinek van füle a hallásra még változtathat.

Che Pel (törölt) 2009.06.19. 13:04:20

@Zandrás:
Lehet finomkodni is, de az ügyeskedést szül. Ha a teljes vagyonelkobzás alatt az összes hozzátartozójának és közeli ismerősének vagyonelkobzását is érted, akkor működhet, ellenkező esetben a nehéz munkával, vérrel-verítékkel összelopott vagyonkájukat más nevére menekítik át (ld. vagyonnyilatkozatok nevetséges sora), így megúszva a vagyonelkobzás kellemetlen következményeit...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.19. 13:06:17

@Che Pel: Kocsissal igazad van!"

akkor ezt megbeszéltük. Bodoky cikksorozatában egyelőre Kocsis úr és érdekesnek mondható üzlettársi és cégviszonyairól és viselt ügyeiről van szó.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.06.19. 13:10:17

és még valami.

a jogkörökkel rendelkező szerveknek nem KELL feljelentés. a cikksorozat nyomán hivatalból eljárást kelle indítaniuk az ügy kivizsgálására.
a pszáfnak a hitelkihelyezés miatt, a rendőrségnek a sikkasztás miatt az nbh-nak a cég stratégiai helyzet miatt...soroljam?

2004. évi CXL. törvény
a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

29. § (1) A hatósági eljárás az ügyfél kérelmére, bejelentésére, nyilatkozatára, más hatóság kezdeményezésére, külön jogszabályban meghatározott panaszra (a továbbiakban együtt: kérelem) vagy hivatalból indul meg.
(2) A hatóság köteles a hatáskörébe tartozó ügyben illetékességi területén hivatalból megindítani az eljárást, ha
a) ezt jogszabály előírja,
b) erre felügyeleti szerve utasította, a bíróság kötelezte,
c) életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzetről szerez tudomást.

Che Pel (törölt) 2009.06.19. 13:11:10

@Zandrás: Húha, belemelegedtél! :-)
Csak az a baj, hogy a Bibliát (is) emberek szerkesztették össze a saját szájízük szerint, úgy, hogy a keresztény egyház érdekeit szolgálja... Nagyon sok mindent kihagytak belőle, hogy bele tudják gyömöszölni az ÁLTALUK VALLOTT NÉZETEKET, ezzel manipulálva az egyszerű népeket. Így nyugodtan nevezhetnénk a "Szent Írást" a "Kézikönyv a hatalomhoz" kiadványsorozat első hiteles példányának... :-D

Che Pel (törölt) 2009.06.19. 13:15:59

@FILTOL:
Ez is igaz, de érdekes kihallás van a válaszodban. Ezek szerint úgy véled, hogy csak komcsi-szadesz baloldalon leledzenek olyan mocskok, akik a nép vagyonkáját dézsmálják büntetlenül? Ez kicsit strucc-effektusnak tűnik számomra, vagy pedig most töltöd a max. 7. életéved, így nem élhettél 2002 előtt...

Zandrás 2009.06.19. 13:32:26

@Che Pel: Ebben egyetértünk.
Ez pontosabban azt jelentené, hogy az okozott kár négyszeresét kellene megtérítenie. Ha ez nem sikerül, akkor teljes vagyon elkobzás + dolgozhat ő és a családja amíg le nem dolgozza. Ez a szabadság jogainak a korlátozását is jelenti, addig amíg a kárpótlás (okozott kár négyszerese) meg nem történik.

Zandrás 2009.06.19. 13:36:37

@Che Pel: Sokáig én is azt hittem, hogy a biblia kézi könyv a hatalomhoz, DE amikor azzal az eltökélt szándékkal vettem a kezembe, hogy szeretném megtudni az igazságot megdöbbentem. Tudod kikre mondja ki a legszigorúbb ítéletet? A hatalom korrupt képviselőire.

Che Pel (törölt) 2009.06.19. 13:37:34

@Zandrás: és máris bevezettük az adósrabszolgaságot. :-) Vissza az antik görög világ demokráciacsíráihoz...

Zandrás 2009.06.19. 13:42:28

@Che Pel: Nem Te mondtad, hogy nem kell finomkodni?-
Egyébként, ha a bűn nincs megbüntetve, akkor szaporodik mint a gyomok. Nem ezért van ennyi korrupció?

Che Pel (törölt) 2009.06.19. 13:45:01

@Zandrás:
Akkor ezt a részt püspökjeink és bíborosaink, espereseink és kanonokjaink (stb.) nem nagyon olvasták... :-( vagy csak a Biblia-light van meg a könyvespolcukon.

Idet 2009.06.19. 14:05:29

@Che Pel: De még mennyire, hogy megvan! Egy pár ilyen család egyszerűen családi alapítványokba menekíti (privatizálja!) a közpénzeket, kb. egy 100-as nagyságrendű csoporttal kell számolni, akik a legnagyobb vagyonok fölött, és így az országok fölött is diszponálnak. Nemzetközivé lett... Én nem vagyok különösebben oda az oroszokért, de eddig egyedül ők tudták útját állni ennek a folyamatnak. Legalábbis náluk. Az a szegény Hodorkovszkij elvtárs...

Zandrás 2009.06.19. 14:16:01

@Che Pel: Mit mond a biblia-light használókról a biblia?
Azt mondjátok Uram,Uram, DE Ti nem jösztök hozzám és azokat sem engeditek, akik jönnének.

Che Pel (törölt) 2009.06.19. 14:30:35

@Zandrás: Hú, ez nekem már bonyolult... :-) és nem is igazán poszthoz kapcsolódik...

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.06.19. 14:32:27

Kar, hogy te is bulvarosodsz, pedig tenyeg nem vagytok sokan az indexnel, akik kepesek normalis cikkeket irni. Se Ciprus nem offshore se Luxemburg. Simor Andras ugye kapcsan pont valamelyik kollegad magyarazta el itt az indexen, hogy mi az offshore ceg pontos jelentese (en.wikipedia.org/wiki/Offshore_financial_centre) es azt, hogy EU tagallamok miert nem tekinthetok offshore adoparadicsomnak, hogy ott miert nem lehet ilyen cegeket letrehozni.

Kar, pedig ezt az egy apro szenzacihajhasz elemet leszamitva jo a cikk.

ecpec 2009.06.19. 15:41:22

@FILTOL: A legnagyobb ugyekben (ertsd lopasokban) a nagy partok penztarosai (hatteremberei), leulnek es osztozkodnak.
Mashogy nem lehetne olyan ugyeket eltussolni mint pl a gripen. A fidesz most sem veri a nyalat, pedig kihasznalnak minden alkalmat, vagyis ok is megkaphattak a reszuket.

is 2009.06.19. 20:00:03

hát a dolog elég kavaros, én csak egyetlen adalékhoz tudok érdemben hozzászólni. alkotmányos költség bizony van. értsd: a magyar korrupció semekkora a balkánihoz képest, kenni kell még és még és még és még és még...

@ecpec: bizony, 70-30% ugye.

prakp 2009.06.21. 11:00:33

Volt anno itt a Zindexen egy cikksorozat az olajszőkítésről (azt is sikerült elkenniük), abból kiderült, hogy nagyjából az akkori államadósságunknak megfelelő összegű kárt okoztak a rohadékok. Semmi sem történt azóta sem az ügyben. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi katasztrofális helyzetünket kizárólag ennek a mérhetetlen korrupciónak köszönhetjük. Ha pedig a Fidesz sem kezd meggyőző tisztogatásba ezen a téren, nekik se lesz négy évük a hatalomban. Nincs már hova megszorítani, egész egyszerűen. A jelenlegi adóprést sem lehet még középtávon se fenntartani.

prakp 2009.06.21. 11:11:53

Nagyon elkanyarodtam a cikktől, bocsánat. Ha már annyira "bfektetési kölcsönt" akart nyújtani az MVM, nyugodtan lehetett volna pl. a duplájára emelni a paksi kapacitást. Vagy egyéb itthon maradó, munkahelyteremtő beruházásba fogni. (Lásd Tátrai Miklós) Mivel a kommerek abszolút nem ezen a pályán mozgnak, biztosra vehető, lopásról van itt szó. Meglátjuk, mi lesz a feljelentésekből, bár ebből a szempontból eléggé szkeptikus vagyok.

free1111 2009.06.21. 21:12:02

Miért nem szabályos?

Ha egy magyar cégcsoport holdingba szervezi magát, minden további nélkül dönthet úgy, hogy nem titkoltan adóelőnyök miatt is, Cipruson hozza létre a holdingot irányító központi vállalkozást. Ugyanakkor ezt a tevékenységet valóban Ciprusról kell végezni, az ottani alkalmazottakat fizetési listára kell helyezni – ha ez meg is történik, akkor a módszer teljesen legális.

A Wallisnál vagy a Deloitte-nál létrehozott ciprusi cégláncok is lehetnek teljesen legálisak, csak akkor illene néhány kérdést megválaszolni: az érintett cégeknek voltak-e alkalmazottai, azok Ciprusban végezték-e tevékenységüket? Ha nem, akkor miért hozták létre az érintett cégeket? Volt-e más célja is a létrehozásuknak, mint az adóelkerülés? Ki húzott hasznot a cégekből? Ezeket illene az érintett politikusoknak tisztázni. Ha Ciprus vonakodik adatot szolgáltatni, létezhet olyan nemzetközi információcsere vagy jogsegély, amelynek keretében többet is meg lehetne tudni az ottani vállalatokról.

A Wallis és a Delotte cégalapításai nem a rendeltetésszerű joggyakorlatra utalnak. Ők egyetlen címre, a CY-3030, Limassol, Chrysanthou Mylona 3. alatt jegyeztették be – több száz másik céggel együtt – vállalataikat. Vagyis pusztán egy postafiókot hoztak létre.

Az adózással kapcsolatos törvények (például az adózás rendjéről szóló, illetve a társasági adót szabályozó) jogszabályok kimondják: „Az adótörvények alkalmazásában nem minősül rendeltetésszerű joggyakorlásnak az olyan szerződés vagy más jogügylet, amelynek célja az adótörvényben foglalt rendelkezések megkerülése.”

Ezek a struktúrák adóelkerülésre jöttek létre, nem jogszerűek, ezért büntetendők. Ma még az APEH nem megy utána, de ha megismeri az információszerzés professzionális gyakorlatát, lesz még ideje lépéseket tenni. Néhány évig biztosan, aztán persze elévülnek az esetleges szabálytalanságok.
süti beállítások módosítása