Kiszerkesztett a Global Voices

2010.05.16. 17:07

"Tamás Bodoky resigned from his job, but his story received special media coverage and generated public conversation on how important the role of investigative journalism is in Hungary, at a time when stories like the Páty case have to be investigated and reported."

>>> Hungary: The Story of an Investigative Journalist (Global Voices)

Egy Károlis hallgatóm is meginterjúvolt az iskolaújság-blognak:

"Mert tanítani egyébként nagyon szeretek, nagyon jó élmény, főleg mikor kitaláltam, hogy az óráimon blogos iskolaújságot szerkesszünk, akkor éreztem, hogy ezt szívesen csinálom. Továbbá azt gondolom, hogy újságot írni úgy lehet megtanulni, ha újságírnak az emberek."

>>> A tanáraink másik oldala: interjú Bodoky Tamással

 

15 komment

Címkék: sávoly cenzúra tanítás oknyomozás páty

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr182007594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maid 2010.05.16. 20:13:07

Már vártam egy ideje, hogy nemzetközileg is felfigyeljenek erre. Grat.

Bebé 2010.05.17. 11:00:38

Na, végre! Számítottam rá. :)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.05.17. 11:26:28

Utálok ilyesmivel kisszerűsködni, tehát bocsánat meg minden hasonló, de nem valami szerencsés itt a cím.

„Kiszerkeszteni” nem annyit jelent, hogy írni valakiről (ahogyan úgy nézem Tamás a szót itt hibásan használja), hanem azt, hogy elmarasztalóan, támadóan, a személyt pl. leleplezően írni róla. Itt meg, hacsak nem néztem valamit nagyon el, ilyesmiről éppenhogy nincs szó, sőt. „Kiszerkeszteni” azzal rokon értelmileg, hogy kipellengérezni, kiprédikálni.

Egyébiránt én is nagyon örülök a fejleménynek. Nyilván.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.05.17. 11:51:47

@vadaszok:

Már úgy érted, hogy Tamás egy fajta viccből adta volna így a címet? Talán, bár kétlem, mert nem igazán látom ha mégis igaz, a poént. Pedig esküszöm volt már rá példa, hogy működött a humorérzékem.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.05.17. 12:09:22

@vadaszok:

Ahogy nagyon strapálom az agyam, kezdek hajlani rá, hogy lehet, hogy mégis igazad van. Az biztos, hogy magamtól nem esett volna le. Na jó.

vadaszok 2010.05.17. 12:50:10

@A Nép - Te vagy!: :)
Máskülönben dicsekvésnek tűnne.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.05.17. 12:59:09

@vadaszok:

Aha. Ezzel együtt nem érzem, hogy az lenne, csak tényközlés. Főleg ha vesszük, hogy volt már egy halom hasonló különböző műsorokról ilyen túl szerénység kísérletek nélkül. De kétségkívül inkább lehet efféléről szó, mint rossz szóhasználatról, ahogy először nagyon meglepve gondoltam. Úgy látszik erre is áll a hallgattál volna, bölcs maradtál volna esete. „Meg fogom vizsgáltatni az agyvelőmet.”
Kétely esetén ezentúl hozzád fordulok.

kozlony 2010.06.07. 22:49:59

@A Nép - Te vagy!: fényes jövődet
1. Spanyol a 2. világnyelv. (mínusz kínai)
2. Ha ezek egy vadőrrel ilyen szintre jutottak az mszpfidesz koalícióban, akkor ez egy fejezetet meg ér a kibulizottban. (Pátyon indul ingyenes spanyol nyelvtanfolyam?)
süti beállítások módosítása