Kitüntetett az adatvédelmi biztos - Sólyom és Majtényi forognak a sírjukban

2010.06.30. 19:59

Sólyom László és Majtényi László ma biztos forognának a sírjukban, ha neaggyisten már meghaltak volna: nevük elhallgatását kérő forrásaim szerint permanens belháború van az országgyűlési biztosok hivatalában, ezért rögtön két díjátadó ünnepség volt a Nádor utca 22-ben. Jóri András adatvédelmi biztos, Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok biztosa és Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek ombudsmanja a demokratikus jogállamiság nagyobb dicsőségére már az ombudsmani díjak átadásán sem mutatkoznak együtt Szabó Mátéval, az állampolgári jogok országgyűlési biztosával. Vagy fordítva, Szabó "főombudsman" Máté nem tüntet ki együtt a szerinte alacsonyabb rangú harcostársaival. Péterfalvi Attila hivatalvezető, volt adatvédelmi ombudsman a hírek szerint Szabó oldalát erősíti ebben az igazán magyaros konfliktban. Az okokat csak találgatni tudom... 

[MTI] Átadta a Justitia Regnorum Fundamentum-díjakat a kisebbségi ombudsman, az adatvédelmi biztos és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa szerdán Budapesten; Kállai Ernő Horváth István ügyvédet, Jóri András Bodoky Tamás újságírót, Fülöp Sándor Kindler József egyetemi tanárt részesítette az ombudsmanok által alapított elismerésben.
 
Kállai Ernő beszédében köszönetet mondott azoknak, akik tesznek a szegregáció ellen, még ha ez nem is népszerű. "Meghajtom a fejemet Horváth István előtt, aki napjainkban is vállalja ezt a küzdelmet" - fogalmazott az ombudsman. Horváth István, aki az Amnesty International Magyarországi Egyesületének alapító tagja, a díj átvétele után azt mondta, a kisebbségekért a legtöbbet ügyvédként tudott tenni, és nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ombudsmani kitüntetésben részesítették ezért.
 
Jóri András Bodoky Tamást méltatva azt mondta, a tényfeltáró újságírás nélkülözhetetlen a közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez fűződő alkotmányos jog valós érvényesülése szempontjából. Bodoky Tamás kiemelkedő, példaértékű tényfeltáró újságírói tevékenységéért vehette át a díjat. Bodoky Tamás a díjat megköszönve egyebek között arról beszélt, hogy a különböző közérdekű adatok politikai, gazdasági érdekek mentén, nem legális úton jutnak el a sajtóhoz.
 
Fülöp Sándor a köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a rendszerszerű megközelítés a környezetvédelem alapproblémája ma is, s ezen a területen Kindler József útmutatása számukra mindennapos eszköz. Mint a méltatásban elhangzott, hogy Kindler József, a Corvinus Egyetem professzora az üzleti tudományok mellett az alternatív közgazdasági gondolkodás egyik legrangosabb magyar képviselője. Számos alapítványt hozott létre, alapítója volt a Védegyletnek és az MDF-nek. Kindler József az elismerés átvétele után Szerb Antal idézetekkel mondott köszönetet a kitüntetésért.        
 
Az ünnepségen részt vett Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke.
 
Az ombudsmanok által 2007-ben alapított díjat az emberi és állampolgári jogok védelme területén kifejtett kiemelkedő helytállás, szakmai tevékenység elismeréseként ítélik oda az intézmény megalakulásának évfordulója alkalmából, amely az első biztosok megválasztásának napja. Minden országgyűlési biztos évente egy-egy díjat adományozhat. A Justitia Regnorum Fundamentum, "Az igazság a birodalmak alapja" I. Ferenc osztrák császár és magyar király jelmondata volt.
 
Szabó Máté általános ombudsman a Justitia Regnorum Fundamentum-díjat délelőtt adta át Radoszáv Miklósnak, a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat általános igazgatóhelyettesének a gyermekvédelem területén kifejtett több évtizedes kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

 

10 komment · 1 trackback

Címkék: magyarisztán önfényezés példamutatás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr652121543

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Kedves Négerek!" 2010.07.02. 11:56:06

Schmitt Pál megválasztása sok aggályt okozott a politikai spektrum mindkét(!) oldalán. Az index szerint Kövér „Sámson” László körmeszakadtáig harcolt a Nemzet Palibájának megválasztása ellen, bár figyelembe véve, hogy a komenistákat dús lob...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yeto 2010.06.30. 22:45:47

No. Fucking. Way. Reggelente elmegyek a Nádor utcai ombudsmanpalota előtt, de ezentúl köpni is fogok. Délután nem mert akkor sietek :-)

magwas 2010.06.30. 23:08:06

Gratula a kinevezésedhez!

Péterfalvitól nem meglepő ez a dolog, nem véletlenül kapott Nagy Testvér díjat anno.

magwas 2010.06.30. 23:09:21

s/kinevezésedhez/díjadhoz/

Hepciás 2010.07.01. 19:01:56

Gratulálunk. Sólyom és Majtényi még nem hunytak el, de dolgozunk rajta:-)

Falusi_metálos 2010.07.02. 08:44:39

A díj jó helyre került!

Gratula :))))

kamm 2010.07.04. 08:23:47

SJ ujra irt az immar eltunofelben levo Grupo Miltonrol: hvg.hu/velemeny/20100702_grupo_milton_pecs/2

BakterHouse 2010.07.19. 03:18:43

gratula, csak így tovább, és a bádogdob is szépen beindul...

fahrenheit451 2010.07.20. 11:34:09

Granula! Csak így tovább!
süti beállítások módosítása