Mai Bádogdob - A gyermekek választójoga

2011.05.31. 07:31

Az ötlet gazdája Demény Pál amerikában élő demográfus, Magyarországon a Fidesz vetette fel a Demeny-voting ötletét. A demokrácia története során folyamatosan bővült a választásra jogosultak köre, mára a gyermekek az egyetlen olyan széles társadalmi csoport, amelyet kizárnak a választójogból. Pedig ez a korosztály esélyes a leghosszabban és a legnagyobb mértékben viselni a politikai döntések következményeit. A választójog rájuk való kiterjesztése számos kérdést vet fel: mi legyen a korhatár, kell-e egyáltalán? Személyesen szavazzon a kiskorú, vagy gondviselője útján? Hogyan változtatná meg a pártok politikáját és támogatottságát ez a kibővített szavazóbázis? Ezekre a kérdésekre keressük a választ vendégeinkkel: az ötlet gazdájával, Demény Pállal, Fülöp Sándorral, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosával, és Tordai Csaba alkotmányjogásszal, volt államtitkárral.

Bádogdob - a Tilos Rádió (FM 90.3) közéleti-jogi háttérműsora, minden kedden 16:30-18:00 között. Műsorkészítők: Bodoky Tamás, Bodolai László, Gerényi Gábor, Ruzsin Ami, Szalay Tamás, Ződi Zsolt.

Szólj hozzá!

Címkék: fülöpsándor bádogdob gyerekszavazat tordaicsaba deménypál

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr462945176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása