MVM-milliárdok offshore cégeknek XIV.

2009.11.03. 19:22

 A paksi Erzsébet Szálló felújításánál 1,5 milliárd forintos megbízást kapott az atomerőműtől egy HM-közeli családi vállalkozás. A panamai szálon Svájcig és Liechtensteinig jutottunk.

37 komment

Címkék: mvm szászandrás kocsisistván kapolyilászló

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr811496717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.11.04. 11:33:25

Mi kell még ahhoz, hogy ezeket a kurva MSZMP KB patkánytojásaiból kikelt gerinctelen férgeket (Kapolyi, Kocsis, ésatöbbi ésatöbbi) nyilvánosan kivégezzék!!!!!

Hogy lehet, hogy ezeket a rohadékokat még nem sittelték le.

Most hol van draskovics "olajmaffiát építő és védő" béla (vagy a fasz tudja mi a neve ennek a rohadéknak)?
Most miért nem háborog?

Németh András 2009.11.04. 11:47:28

éljen soká magyarisztán

M.Líviusz 2009.11.04. 11:48:31

remélem jó sokáig fognak ezek a faszfejek kenyeren és vízen élni

paprika007 2009.11.04. 11:55:36

Azért a gázerőművek kapcsán előb vagy utóbb eljut az újságíró Dunaújvárosba is valamint a tatabánya -Szolnok- Szeged -Nagykanizsa vonalra amit a Pomázi Csaba nevável fémjelzett dunaújvárosi lakosoktól elsíbolt összegekből épülnek csakúgy mint az ausztriai síparadicsomban levő szálloda vagy a romániai erdők.

Vegyi Ali 2009.11.04. 12:17:03

Én mem vagyok nagy fanja a fidesznek, de ha elintézik, hogy Kapolyi, Gyurcsány, Bajnai, Kóka, meg még vagy 20-30 szoci/szdsz-es (vagy közeli) milliárdos élete hátralévő részében reggelente a Moszkva téren ácsorogjon egy kis segédmunkáért, vagy csak simán éhenvesszen egy 38 négyzetméteres panelben a Havannán, akkor aláírom, hogy életem hátralévő részében mindig rájuk fogok szavazni.

átlátó 2009.11.04. 12:21:16

Megelégedéssel tölt el, hogy vannak újságírók, - most például egészen konkrétan Bodoky Tamásra gondolok,- akik nem csak tátják a szájukat, hanem jártatják is.
Köszönöm és további kitartást ehhez, mint emberileg, mint szakmailag! :)

átlátó 2009.11.04. 12:22:48

Ja. Jut eszembe nekem is a kötél, lámpavas kombó. Mint örök rebellis radikálisnak. :)

soproni1 2009.11.04. 12:24:18

Hálisten lenyúlásban megvan a nagykoalició !

Én nem vagyok a lopás ellen, mert csak az nem lop, akinek nincs rá lehetősége, de akkor már ne vigyék ki az országból, hanem itt építsenek belőle házat, vegyenek autót, fektessék be, akkor legalább visszajön hozzánk a pénz.

ótska szarházy 2009.11.04. 12:30:46

nem tudtok berakni több képet erről a hotelről?

sikisiki (törölt) 2009.11.04. 12:31:00

És azt nem akarja kicsit nyomozgatni az Index, hogy a vakcinagyártó Omninvest kinek a tulajdona valójában? Pedig érdekes lenne az eredmény...

efxemx 2009.11.04. 12:32:32

Hungarian Oceans 11:
Kapolyi,
Kocsis,
Bajnai,
Oszkó,
..... etc.

hariel 2009.11.04. 12:57:14

@sikisiki: Többségi tulajdonos: SUMPTER Pharmaceuticals Limited
CY- Larnaca Cyprus, Arch. Makarios III Avenue 9. 1. em. 106.

Felesleges errő nyomozni, semmi illegális nincs abban, ha egy külföldi (nevezzük offshore-nak) cég tulajdonol egy magyar céget. Az viszont már illegális, hogy állami pénzeket tüntetett el az MVM.

Csak két példa:
Trigránit Zrt. - tulajdonos: TriGranit Holding Limited, Ciprus

Index.hu Zrt. - tulajdonos: Whitestone International Ltd., Seychelles

vércseharcsa 2009.11.04. 13:01:50

@hariel:

azt a kurva! az index is?

csodálom, hogy bodoky-t még engedik itt publikálni!

Vegyi Ali,

csatlakozom a javaslatodhoz!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.11.04. 13:03:23

@hariel: Az omninvest esetében azért ez eléggé megkérdőjelezendő.
Minden előzetes pályázat nélkül megrendel nála az állam egy 6mrd forintos vakcinatételt.
Úgy, hogy az államnak semmi köze a céghez!!!
Ez felettébb érdekes.

prukker 2009.11.04. 13:13:52

Nem véletlen, hoy Kocsist egyszer sem támadta a fidesz. Szerintetek miért? Kis cuslágjanit pitbullok cincálták szét 60 milláért, mert az nem osztott senkinek. Kocsist még csak meg sem említették, ő biztosan osztott.
Vagy nézzétek a mostani rádiófrekvencia hisztit. Nem arra gondolo, hogy sírnak a bumeráng hallgatói, mert azt leszarom, hanem arra, hogy ismét összeállt a két nagy tolvajbanda, és kimutyizták egymásnak azt, amit a másik nélkül nem tudtak volna.
Parasztvakítás, hogy egymásra acsarkodnak a pártok, és nem csak a már említette neveket lehetne összefüggésbe hozni a lámpavassal, hanem jócskán a másik oldalról is. Várhyegi, simicska, orbán, mikola,....
És most ezeket fogjuk megválasztani, mert ezek régebben másztak bele a pofánkba, szélesen és cinikusan röhögve azon, ha valami nem tetszett.
Az lenne megoldás, ha valami véletlen folytán a Parlament kihalna és teljesen újakat hoznánk be a hatalomba. Mondjuk 2 évre, aztán válogatnánk, hogy ki odavaló és ki nem (egy újabb szavazásra gondolok)
Aki ezek után valamelyik oldal mellett teszi le a voksát az egy agyatlan, manipulálható zombi, egy ostoba birka.
nahát...:)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.11.04. 13:27:40

Itt csak az tenne rendet, ha elzavarnánk a mostani klientúrát. A következőkkel pedig olyan törvényeket alkottatni, hogy felelősségre vonhatóak legyenek. Aki lop annak keze levág. Elrettennének a lopkodástól. Tényleg a köz érdekében végzett munka legyen a képviselősdi.

Droidfigyelő (törölt) 2009.11.04. 13:34:58

@Vegyi Ali:

"Én mem vagyok nagy fanja a fidesznek, de ha elintézik, hogy Kapolyi, Gyurcsány, Bajnai, Kóka, meg még vagy 20-30 szoci/szdsz-es (vagy közeli) milliárdos élete hátralévő részében reggelente a Moszkva téren ácsorogjon egy kis segédmunkáért, vagy csak simán éhenvesszen egy 38 négyzetméteres panelben a Havannán, akkor aláírom, hogy életem hátralévő részében mindig rájuk fogok szavazni."

Teljesen igazad van. Csak tegyük melléjük még Simicska Lajost, Glattfelder Bélát, Fellegi Tamást, Kövér Szilárdot, Kövér Lászlót, Járai Zsigmondot, Orbán Viktort (szentségtörés, tudom, de sajnos nem lehet kihagyni), mert illik következetesnek lenni.

És akkor ki maradt? MDF, KDNP, SZDSZ, LMP, Jobbik? Egyik rosszabb, mint a másik. (Hahaha, bónusz szellemesség.) Na, ez itt a baj. Mindenki nyakig sáros.

U.i. : És persze, Leisztinger Tamást, Nobilis Kristófot (csakhogy kiegyensúlyozottan döntsünk), Csányi Sándort és Demján Sándort is utaljuk a Havannára. És akkor még nem beszéltünk a pártközeli egykori olajosokról. Hát így.

sikisiki (törölt) 2009.11.04. 13:38:25

@hariel: Alapítunk monopol piacot, állam szerződik (15 évre ha igaz) vakcinagyártásra, ad 2 milliárd forintot a kutatáshoz, majd rendel 4 milliárdért egy még nem kész, és nem vizsgált vakcinából. Egy 1millió ft-al alapított cégtől, amely 98%-ban ismeretlen tulajdonosi hátterű. Amely a vakcinát nem kívánja az EU-ban bevezetni, mert az 10milliókba (meg 2 éves eljárásba) kerül. Azért én kíváncsi lennék, kinek a zsebét dagasztja egy ilyen tutibiztos üzlet.

alpha5 2009.11.04. 13:52:41

A régi mondás még mindig igaz: oszd meg és uralkodj!

Droidfigyelő (törölt) 2009.11.04. 13:56:00

@prukker:

Gazd. pol. államtitkár, mez.gazd-vidékfejl. biz.alelnök - ezen időkre vonatkozik a Havannázásom. Enyhíti az ítéletemet, hogy EU-képviselőként még csinál is vmit.

bambapacák 2009.11.04. 14:14:50

Sajnos nem vagyok annyira bamba, hogy ne emlékezzek az elmúlt 40 évre. Kijelenthetem, hogy a gengszterváltás előtti időszakban egyenletesebben terült a lopkodás, sokat csak a teljesen szemérmetlen balfaszok loptak, mint a segg hülye Czinege. A kádár féle árverésen látszott, hogy mennyi kacat volt ott, legalább nem akart olyan fényűzést mint ceauşescu., vagy előtte a méghőbörödött tito. Akkoriban jól a háttéremberek éltek, pl emlékszem egy nagy hatalmú TSZ elnökre Szeged környékén, annak a hetvenes években háreme, uszodája, vadászházai kocsik gk vezetőkkel álltak a rendelkezésére. Mostanság meg a befolyással üzletelés minden politika közeli fő bevétele. (Olvasom, hogy Humwaldnak házai, nyaralói, kocsijai, repülője volt, pedig hol volt ő egy nehézsúlyú pártpolitikustól? Sajnos nem hiszem, hogy a fityisz kiéhezett "segítő" háttere nem várja lihegve, kiéhezve a lakomára szólító választást, de szeretném hinni, hogy tán visszafogják öket valamelyest. Ez a mostani "vezető" gárda és gazda/parazita siserehada már teljesen elvadult és még most is két pofára zabálják a konc maradékát. Miközben a HajduBét leszopogatásában olyan aktív és kereatív Bajnai (igazi Leisztinger stílusban) símán bedöntött a semmibe kb 2 milliárdnyi értéket bukott kistermelőt a "sírgödörbe", most itt osztja nekünk az észt a szükségről, a spórolásról. Az elmúlt 20 év alatt kb a teljes államadóság kétszeresét lopták el és akkor be sem számoltam azt az 1200-1700 milliárdot, amilyen állami tuljdon elpárolgott. Nem tudom ki jöhetne rendet csinálni, de legjobb lenne ha Teréz Anya és a hasonló korúként elment Andre Kostolany gyermekének kellene lennie. Jellemző, hogy a közösségi elvonások 100 milláin vitáznak, amikor egy MMV, BKV símán elsíbolja z évi milliárdokat tanulmányokra, nyugdíj előttiek búcsúajándékára (ha valaki egy jól szervezett amcsi cégnél nyugdíjba megy, kap a hűségért egy sokszor elég jelentős bónuszt, nálumk 2 hónappal elmenetele előtt felmondanak neki és kap 12-18 hónap fizetést, titoktartást (el kell titkolnia mennyi a veszteség)....Talán Saudi_Arábiából kellene néhány bírót importálnunk, meg egy két hóhért.. ki tudja, címlistám lenne.

vércseharcsa 2009.11.04. 14:21:02

@Droidfigyelő:

ott a pont!

Amúgy ezt az országot már annyira lezüllesztette a politikai """""elit""""", hogy még egy Monty Piton-os anarcho-szindikalista közösség is jobban vezetné az országot, pedig ott (mint tudjuk) minden héten más gyakorolja a végrehajtó hatalmat.

Egyébként emlékszik valaki arra, hogy a most futó "titánok" - Orbán, ifjabb Bárándy, Deutch, Zuschlag, etc. és a többi ingyenélőnek volt e valaha IGAZI munkája? munkahelye???

Úgy értem olyan ahova be kellett járni reggelenként és érdemi munkát kellett végezni!

Artúr Doki 2009.11.04. 15:09:48

Lassan-lassan csak-csak beindul az Erzsébet Szálló.
Szépen csinosítják,ma is elmentem mellette.
5 milliárdból már lehet valamit tákolni,kár hogy egy részét szétlopták...
Bizonyára lesz benne Kocsis-terem meg talán Molnár Pince is...)))

karakter 2009.11.04. 15:32:22

Lassan,lassan lehet összejönne a 3.000 milliárd Ft?

Droidfigyelő (törölt) 2009.11.04. 15:50:45

@prukker:

Gazd. pol. államtitkár, mez.gazd-vidékfejl. biz.alelnök - ezen időkre vonatkozik a Havannázásom. Enyhíti az ítéletemet, hogy EU-képviselőként még csinál is vmit.

vizipipa 2009.11.04. 16:27:48

Bodokynak kalapemelés!

@félreértitek már megint:
ne féltsd Draskovicsot, ő már kihúzza a hátralevő fél évet. Legyél viszont résen, hogy mi lesz azután. Csak ne kövess el szeppukut, ha azután sem történik semmi.
Én nem leszek meglepve (Millenáris Kht., Ezüsthajó Kft., Defend Security Kft., Országimázs Központ, Happy End Kft., Wermer András, Vegyépszer, Sportfólió Kht., CD Hungary Rt.).

mindegykivagyok 2009.11.04. 17:34:01

Ezek hirdettek korupcio ellenes kampànyt!Az Elefàntnak selymes bababöre van az övékhez képest!
Ezeket az Andràsy uton lévö fàkra kellene felhuzni
elrettentö példaként!Tàblàval a nyakukon,hogy igy
jàr aki Hazàjàt és Népèt meglopja!

átlátó 2009.11.04. 18:21:11

Most már semmi, de semmi nem jut eszembe. Csak és kizárólagosan a lámpavas és az ő párja a kötél. Nem kérdezni, akasztani. Lábuknál fogva kihúzni az irodájukból és ott az épület előtt. Előtte a határt lezárni! :)

SOPIANAE 2009.11.04. 22:19:57

Abban az esetben, ha a "jövendőbeli" Fidesz kormány alatt nem lépünk vissza a szocializmusba, a mai 20 évesek gyermekei előtt talán már kiegyenesedik a kapitalizmus görbe útja. Nekik nem fog problémát okozni, hogy vannak gazdagok és vannak még gazdagabbak. Nem fognak problémázni azon, hogy pénzért veszik a hatalmat, nem úgy mint most a kicsiny hazánkban, ahol a hatalommal szerzik a pénzt. Habár a nyugati demokráciákban is a legjobb beruházás az, melynek a megrendelője az állam (pl.:hadi ipar, mert a jelszó, a hazát meg kell védeni). Nekünk az sem jó, aki úgy kerül a hatalomba, hogy már van pénze, vagyona. Nekünk az sem jó, ha valaki a hatalmával élve vagy visszaélve lesz gazdag. Pedig ez lesz még néhány évig, ill. mindaddig amig újabb és újabb "társaság" jelenik meg a politikai életben, hirdetve, hogy ők aztán nem ..., hogy ők mindent jól..., hogy csak is ők és ők...! Látható, hogy a fejlett demokráciákban sem megy másképp, pedig ott a demokráciát egy "kicsit régebb óta" művelik. Az, hogy egy ember becsületes vagy becstelen, tisztességes vagy tisztességtelen, emberszerető vagy fajgyűlölő, okos vagy buta > nem politikai hovatartozás kérdése. Nem mindig a "másikra" kellene mutogatni, hanem azon kellene gondolkodnunk, hogy mi állampolgárok mit tudnánk tenni a számunkra rossz helyzet megváltoztatása érdekében!

tollas 2009.11.08. 11:33:55

Mi kell még és meddig kell várni, hogy Kocsis végre eltűnjön az állami pénzek környékéről is.

Ez vagyok 2009.11.08. 16:19:03

Még régebben volt egy beírás az Omninvesttel kapcsolatban. Itt van egy céginfós hivatkozás. A tulajdonosok a tagok, akiket a végén lehet látni.
www.e-cegjegyzek.hu/info/page/ceginfo

Ez vagyok 2009.11.08. 16:28:56

Bocsánat. Kikerestem az Omninvestet és annak a hivatkozását másoltam be ide, de hogy-hogy nem csak a főlap hivatkozását lehet másolni. Akit érdekel mégis kattintson a cégkeresés a cég elnevezése szerint és az utolsó Omninvest céget kiválasztva a tárolt cégkivonatot lehíva több adat is megjelenik.

Ez vagyok 2009.11.08. 16:31:09

1. A tag(ok) adatai
1/18. Laczkó Tamás
HU-1221 Budapest, Péter Pál u. 149.
Hatályos: 1996/07/05 ...

1/24. SUMPTER Pharmaceuticals Limited
CY- Larnaca Cyprus, Arch. Makarios III Avenue 9. 1. em. 106.
A szavazati jog mértéke minősített többségű befolyást biztosít.
A tagsági jogviszony kezdete: 2000/10/11

A változás időpontja: 2009/03/12
Bejegyezés kelte: 2009/03/24
Hatályos: 2009/03/12 ...

Ez vagyok 2009.11.08. 16:35:38

Na, egyből ezt kellett volna bemásolnom. Már mit nem vesződök ezzel :) Pedig lehet, hogy nem is érdekel senkit :) Lényeg, hogy van egy magyar magánszemély tulaja is és 1997-től hétszáznegyvenhárommillió Ft a jegyzett tőkéje. Vagyis azt nem az ciprusi cég adta, mert csak 2000-től tag.
süti beállítások módosítása