Páty vezetőit nem érdekli az ombudsman

2010.03.29. 21:52

A pátyi képviselő-testület hétfőn elfogadta a golf-projekt beruházójával, a Grupo Miltonnal kötendő településrendezési szerződést, valamint a jelzálogra vonatkozó kitételeket.

75 komment · 1 trackback

Címkék: páty kutyakomédia grupomilton

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr831879295

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A golf mindent legyőz – Ilyen ország pedig nincs CCXXIII. 2010.03.30. 16:43:11

  Ombudsmani ajánlás ide vagy oda, a pátyi képviselő-testület megszavazta a Grupo Milton vitatott golf-projektjét. Sőt, még módosította is a területrendezési terv hatályba lépésének időpontját (március 31-ről július 15-re), hogy az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.03.29. 22:38:55

Komolyan nem hiszem el, hogy ennyire dilettáns pénzéhes faszkalap képviselőtestület van még az országban!

jokerdes 2010.03.29. 22:40:56

A korábbi népszavazás a terület szabályozási tervéről szólt. Most van kb. 3 hónap idő. Azalatt le lehetne vajon bonyolítani egy újabbat? Pl. az ombudsman állásfoglalása kapcsán? „Egyetért-e azzal, hogy az állásfoglalás szerint hatályon kívül helyezzék a rendeletet?” Peresze ennél jobban megfogalmazva. Nem ismerem a helyi népszavazásra vonatkozó jogszabályokat, gondolom itt is érvényes, hogy azonos ügyben nem lehet bizonyos határidőn belül újabbat kiírni. Esetleg ha van itt hozzáértő, véleményezze, vagy javasoljon jobb/jogszabályszerű kérdést!
Az előző érvényességéhez sem sok hiányzott, azóta indult be a sajtó, sok minden kiderült a „befektetőről”, törvényességről, stb. Szóval ha lehetne kiírni, szerintem komoly sansza volna a sikernek.

Leonce 2010.03.29. 22:41:26

9 : 4

9 emberen múlik??
Kit mivel zsaroltak meg?? MErt itt a józan ész már nem játszik. Ezeket megzsarolták...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.03.29. 22:54:55

@patyi.matador: Alábecsültem a képviselőket. Nem sejtettem, hogy ekkora gazemberek. Hazaáruló banda!

rimtom 2010.03.29. 22:57:00

Apokalipszis most.
Attól tartok ez már megállíthatatlan ha csak nem láncoljuk magunkat a pátyi hivatalhoz... Én nem tudom mi kell hogy a döntéshozók észhez térjenek. Hogy tudnak ezek után is nyugodt lelkiismerettel aludni?! Számomra felfoghatatlan, hogy a Pátyon élő pátyi képviselők hogy tudják elárulni saját falujukat... Itt már nem csak a pénz beszél szerintem.

vadaszok 2010.03.29. 22:59:30

@Noname Cowboy: Ne tessék már ilyen naivnak lenni.
Nem dilettánsok, hanem hétpróbás gazemberek. @Visegrádi: Nem zsaroltak meg itt senkit, minden szolgálatért megfelelő fizetség jár.
Az önkormányzati rendszer óta valamennyi pátyi testület zavaros ingatlanügyekbe bukott bele.
A haladó hagyomány folytatódik.
Véget csak egy hetedik kerületihez hasonló vádalku tudna vetni az ügynek.

rimtom 2010.03.29. 23:00:54

Most nagyon elkeseredtem. Nem akarom elhinni hogy ez itt, velünk ez megtörténhet. Nem történhet meg! Ha az ombudsman az Ab-hoz fordul akkor még vissza lehetne fordítani a dolgot ugye?

(Attól félek, elkezdik a beruházást mielőtt annyit mondhatnánk fapapucs)

Patyimutyi · http://zipp.hu/belfold/2010/07/21/a_patyi_golfmeccset_meg_jatsszak 2010.03.29. 23:11:32

Mindenki pozitívan szavazó képviselő vidám volt, és egymásnak gratulálva veregették meg Roki barátunk (Mervó József) hátát.
Ha ott lett volna Ben Coloman (Kovács Bence János), akkor átnyújtották volna az Önkormányzat kulcsát is.
Egyszeri polgármesterünk (Bognár Bandibácsi) aranyosan oda-odamondogatott, kedvesen népnevelő mondatokban okította az ellenzékkel csókólózó ombocmannak. Szerinte a hínárszerű jogaszabályok miatt lehetetlen teljesen törvényes módon rendeleteket alkotni. És ezt az ügyet hóekeszerűen tolja maga előtt a szilikonvölgy fejlesztője. Kifelémenet még néhány embert megfenyegetett, az egyik riporternek neki is ugrott, de illedelmesen mégsem ütött.

[A szavak majdnem pontosan így hangoztak el, kisebb leegyszerűsítésekkel. Gondoltam is, hogy egy teljes Fülig Jimmy veszett el Bandibácsiban]

rimtom 2010.03.29. 23:17:28

De ha vissza is bontja, visszafordíthatatlan károkat okoz majd...

tabaniember 2010.03.29. 23:28:42

@Patyimutyi: A mervó nem lehet a roki. A roki ugyanis a korábbi, más témákhoz írt kommentjei alapján egy jól iskolázott, viszonylag művelt, nagyon jó íráskészségű, elég éles agyú gennyláda. A mervónak valami csicskása lehet, de nem ő maga.

tabaniember 2010.03.29. 23:39:52

@Patyimutyi: Azt hiszem, ideje lenne elővenni a redőnyhúzómat. Babette anyó

sárkányfő 2010.03.29. 23:40:56

Mervó,

jól nyomod. Tényleg. Ezt a csatát megnyerted. Gratula. De a vége bukás lesz. Tuti. Fogadunk? Mondjuk egy golfütőbe, hm? Stílszerű lenne.

Bognár polgármester úr!

A helyzet az, hogy maga nem Páty érdekeit képviseli.
A helyzet az, hogy maga a Grupó Milton érdekeit képviseli.

Ezzel megszegi mind morális, mind jogi természetű kötelezettségeit.

Higgye el, bukott ügyet szolgál. És nem csak erről van szó. Maga túl kicsi ehhez. Maga nem profi, ez a nagyfiúk játéka. Magát az orránál fogva vezetik. Mit gondol, kit fognak elővenni, ha beüt a bukta? Mervót? KBJ-t? Ugyan. Ők képviselték üzleti érdekeiket. Aki itt a jogi terhet, a felelősséget viseli, az maga. Fogalma sincs milyen vékony jégen jár. Hideg lesz a víz, nagyon hideg, amikor majd belezuhan.

Bodoky és fórumtársak:

Oké. Ki jelenti fel őket holnap különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésért?

A további csevejhez kérem adjátok meg a testületből a 9 támogató szavazó nevét. Kíváncsi ember vagyok...

Patyimutyi · http://zipp.hu/belfold/2010/07/21/a_patyi_golfmeccset_meg_jatsszak 2010.03.30. 01:40:26

@ó jaj: Félreérted a helyzetet.
Mervó barátunk nem arra hajt, hogy ott bármit is építsen.
Az M1-menti terület is csak addig érdekelte őt, amíg a 14Mióeuró értéken megvett területet 24MióEuróér Oboa Ben Cenobival eladta.
Volt is balhé belőle, mert a tényleges vevők 30 Mióeurót dobtak össze. A különbözet a 24-14 között azóta sem lett meg. Elveszett valamely ciprióta bankszámlán. Azóta más az aláíró a cégnél.

De út, lehajtó nem épült, az út engedélyezési terv "nem sikerült". Így nem kellett azt megépíteni sem. Sem adót fizetni. ... és még sok mindent erre hivatkozva nem kellett.

Ma megszavazta a testület, hogy az Evern Invest Kft. 2008-as kötelezettségét elengedték. Ha jól emlékszem az 5 mió euró volt.

docs.google.com/fileview?id=0B1lqqEBadFjgNDc0YmRjZTUtMjYwMy00OGZmLTljNzUtNzQ2ZTE4NWQxZjJm&hl=hu

Ezért veregették ma egymás vállát. Sikerült ma 5 Mióeurót (ami azért testvérek között is min 1.3 MdFt) megspórolniuk a megbízójuknak.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.30. 01:43:56

@ó jaj: Reise, reise, Seemann reise
Jeder tut's auf seine Weise
Der eine stößt den Speer zum Mann
Der andere zum Fische dann

www.youtube.com/watch?v=G54l-SKM_14

fahrenheit451 2010.03.30. 06:23:15

@Patyimutyi: Hát, ha ez történt, az egyértelműen kimeríti a hűtlen kezelést. Ezt egyelőre még nem találtam meg a szerződésben, ha megmutatnád, megköszönném.

Viszont a szerződésből világos, hogy nincs egy fillérük sem, az elkerülő utat is pályázati pénzből tervezik, amelynek elnyerése érdekében válalták, hogy "lobbyznak". Közpénzek lenyúlása itt a cél, akárcsak Sávolynál.

Remélem, hamarosan követik Hunvaldot...

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.03.30. 06:29:38

Tegnap említettem a Jászteles telefonos szakember és a lépcső esetét.
Említettem a lépcső hatékony nevelési hatását.

Szomorúan látom, hogy ebben az esetben is bőven érik a lépcső projekt:(((

352jj84736 2010.03.30. 07:23:52

komment másolva Telki saját forumábol:
(irta valaki aki ott volt)

Norbival és BG-vel (bár én csak másfél órát voltam ott, de éppen elég volt) részben végigélvezhettem a testületi kabarét éppen a legjobb szakaszban.

Megérte elmenni. Az ember ezt nehezen hiszi el, ha nem a saját szemével látja. Itt már nem számít semmi. Bandi bácsi lazán beszél ülés közben a családjával telefonon (éppen mikor Tollner Józsi kvázi hozzá beszélt), simán kijelentheti, hogy megfenyegették az értékbecslőt. Sal Béla Leo igen tisztelt "megvezetett" képviselő gond nélkül konzultált gruppóékkal folyamatosan, kb. fél percenként nézett hátra MJ-re, hogy na most mit kell tennem, MJ-ék a fő képviselők mögött állva folyamatosan utasításokat osztogattak, hirtelen javaslatokat dugtak Sal Béla elé, aki azt gond nélkül, mint konszenzusos elogadott! javaslatot olvasott fel. Legjobban az tetszett, mikor kiderült, hogy a településrendezési szerződésben egymás utáni két oldalon az egyik területen szerepelt egy besorolás ami egy másik, előtte lévő oldalon nem (és ezt az ellenző képviselők "által" észlelték is alpolgiék és MJ-ék), MJ lazán odabökte MG alpolgármesternek, hogy: akkor azt húzd ki. A végleges szerződésből! Amit nem sokkal utána megszavaztak! És lehetne még sorolni.

A 3-4 ellenzőn kívül Sal Béla és Michels Gábor alpolgármesteren kívül a többi képviselő gyakorlatilag meg sem szólalt, csak várták a vezényszavakat és szavaztak amikor kellett. Ahogy ki volt adva nekik. Ez szomorú. Kérdés, hogy milyüket féltették jobban. Mindenki tudja mire gondolok.

A július 15-i halasztó hatállyal egyértelműen azt akarják elérni, hogy addig jogilag ne lehessen támadni, mert nem lépett életbe. így időt nyerhetnek. És ki tudja mire megy ki a játék. Én attól félek nem véletlen ez, mert mint tudjuk sajnos nyílvánvaló, hogy a leendő kormány mögötti erőkkel igen jó kapcsolatokat ápolnak. És hát sok mindent el lehet akkor majd intézni. Netán addigra már az ombudsman sem lesz a hivatalában. És ki tudja mi történik az AB-vel is.

Ha az előbb vázolt szcenárió megtörténhet, akkor lehúzhatjuk a rolót. Ki kell mondanunk, hogy gyakorlatilag a háttérből bűnőző oligarchiák irányítják az országot. És az is borzasztó, hogy mindig találnak olyat, aki megvehető és nem fél a következményektől.

352jj84736 2010.03.30. 07:30:41

Olvastam a Dailysharkon már megirták Mervo Jozsef adatait a lakcimével együtt:
dailyshark.blog.hu/2009/12/14/kik_allnak_a_patyi_befektetes_mogott

A grupo Milton domain regisztráciojában benne van a munkahelyi cime és a mobil telefonja is:
www.domain.hu/domain/domainsearch/whois.html?domain=grupomilton.hu&ekes=grupomilton.hu&crypt=zbdesim93s6skbk84t8q9t1iuo91l444&printable=&code=t5cln

Most már tudni lehet hol lapul ez a pattkány.

28sf23843334 2010.03.30. 07:43:59

@ó jaj:
itt az egész banda az önkori honlapján:
www.paty.hu/kepviselok/
Nem irták ki a vezetékes számokhoz Páty telefon körzetszámát az 23.

bemasolom ide a hon laprol:

Dr. Bognár András
Polgármester Kossuth u. 151. 06-20-497-4479
343-376

Balogh István Arany J. u. 10. 06-30-970-4186
Junek Mariann Füzespatak u. 4. 06-20-534-5164
Kind László Kovács I. u. 1. 06-70-291-5658
Király Endre Móricz Zs. u. 63. 06-20-951-8168
Kollár Tamás Rákóczi u. 43. 06-20-347-9453
Michels Gábor Körtés u. 2. 06-30-9412-600
Porkoláb József Arany J. u. 4. 06-20-561-0445
Dr. Sal Béla Leó Fazekas M. u. 26. 06-30-989-6235
Sági György Árpád u. 29. 06-30-9703-134
Soós István Rákóczi u. 4. 06-20-236-3399
343-805
Szabó István Bartók B. u. 4. 06-20-416-2065
343-210
Tollner József Dózsa György út 2/D. 06-20-399-2233
Zsarnóczay István Tulipán u. 21. 06-30-290-9452

Nyilvános adatok a honlaprol inen masolva:
www.paty.hu/kepviselok/

88632328782 2010.03.30. 07:56:17

Bognar Andrasnak es a többi kepviselönek lehet elmondani ezeket a Büntetö törvényeket:

Zsarolás
323. § 464(1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön és ezzel kárt okoz, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a zsarolást
a) bűnszövetségben,
b) élet vagy testi épség elleni avagy más hasonlóan súlyos fenyegetéssel,
c) hivatalos személyként e jelleg felhasználásával avagy hivatalos megbízás vagy minőség színlelésével
követik el.

Hűtlen kezelés
319. § (1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el.
(2) A büntetés vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka 321 vagy pénzbüntetés, ha a hűtlen kezelés kisebb vagyoni hátrányt okoz.
(3) A büntetés bűntett miatt
a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés nagyobb vagyoni hátrányt,
b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés jelentős vagyoni hátrányt,
c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés különösen nagy vagyoni hátrányt
d) 637 öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés különösen jelentős vagyoni hátrányt
okoz.

88632328782 2010.03.30. 07:59:22

Polgármesteri Hivatal
2071 Páty, Kossuth utca 83.
web oldalukról telefon számok
www.paty.hu/hivatal/

Hivatali telefonkönyv

Polgármester: (23) 555-531

Jegyző és Titkárság: (23) 555-532
Igazgatási iroda: (23) 555-533
Műszaki iroda: (23) 555-534
Adóigazgatási iroda: (23) 555-535
Pénzügyi iroda: (23) 555-536

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.03.30. 08:55:18

Pátyiak!

A július 15-ig történő halasztás egyértelműen a szabadságolási időszak kijátszására történik.

A forgatóköny nem túl bonyolult.
1.) Kihasználják a szabadságok miatti alacsony tiltakozó létszámot.
2.) A szabadságon lévő önkormányzati képviselők egymásra testálják a szavazati jogokat és egyirányba szavaznak.
3.) Az ujságírásban és híradásban ez az időszak uborkaszezon, senki nem fog az új gyűlésről tudósítani.

1968 nyarán De Gaulle pont így verte le a párizsi diáklázadást. A lakosság hétvégén elhúzott kikapcsolódni Párizsból és ekkorra indították a rendőrattakot.

Az elv ugyanaz.

Leonce 2010.03.30. 08:56:49

Kik a térség országgyűlési képviselő jelöltjei? Ők mivel kampányolnak? Mit mondanak? Vagy diszkréten kihagyják a témát?

patbateman 2010.03.30. 09:23:16

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: Nem véletlen a halasztás, és ez nem a nyári szabadságokhoz kapcsolódik, hanem egyrészt amíg hatályba nem lép a szabályozási terv, addig az ombudsman nem tudja azt megtámadni, másrészt valószínűleg valamit várnak a Fidesztől (ugye közben sor kerül az OGY-i választásokra). Addigra a véleményező hivatalokból sokan repülni fognak, és a köv. kormány talál olyan "szakembereket", akik áldásukat adják az egészhez.
Nem véletlen a Fidesz hallgatása. Nézd meg, megjelent-e akár egy cikk is a Magyar Nemzetben. NEM, pedig elsőként egy MN-es újságíró készített riportot az ügyről, majd jött az udvarias e-mail, hogy sajnos a cikk leközlése nem aktuális, és majd visszatérnek a kérdésre. És azóta sem vált aktuálissá!!!

yarisugi 2010.03.30. 09:30:57

@Visegrádi:
PEST megye 10. sz. OEVK (Pilisvörösvár) képviselő jelöltek:

FIDESZ: Gulyás Dénes
Jelenleg is ő a képviselő. A pátyi beruházás ellen foglalt állást. Megfenyegették. Kezdeményezésére a pátyi testület fideszes tagjait kirúgták a Fideszből. Információk szerint az ügyről tud a frakció vezető Navracsics is aki Budakeszin lakik és képben van. Gulyás tájékoztatta Navracsicsot és Orbánt, állítólag nem tudnak Mervóék kapcsolatairól. Lehet hogy Mervóék fideszes támogatása alacsonyabb szintű vagy csak blöff.

JOBBIK: Dr Lenhardt Balázs
Jogász és közgazdász. Információk szerint az ügyet ismeri és ellenzi a beruházást. Programja szerint "Kiemelt célja az országot romlásba döntő politikusbűnözők felelősségre vonása, a magyar érdek érvényre juttatása a gazdaság területén".

A többi jelölt aki indulhat a kerületben:

MSZP: Sass Szabolcs
LMP: Szél Bernadett

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.03.30. 09:33:57

@patbateman:

Köszönöm.
Akkor viszont a választások előtt tudatni kell a fidesszel, hogy Páty "non coronat". A fideszre.

főkút 2010.03.30. 09:35:26

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: helyesbítek,

Zsámbéki medence + Budakeszi

aszpirin 2010.03.30. 14:10:13

Tényleg, a fideszes tájszínház miért kerüli Pátyot???
Mindenfelé járnak, a Zsámbéki medence nem kedvenc...

"Tegnap a pátyi képviselőtestüreg folytatta az ámokfutását,"

paty-golflakopark-megaprojekt.blog.hu/

főkút 2010.03.30. 17:25:36

@aszpirin: Talán ha a környékbeli falvak rendezvényein (ha vannak ilyenek) a közönségből valaki mint érintett rá kérdezne, hogy mi a véleménye a kedves képviselőjelölt uraknak, a pátyi gigaberuházásról? Ezernél több gépkocsit zúdítanak a már így is túlzsúfolt utakra. Mi a helyzet az M0-val?
Mintha Budakeszin lenne ilyen rendezvény?
A fenn belinkelt videókon a 10-es utat szinte mindenki megemlíti, de azt hogy milyen merénylet készül a Budakeszi út, Telki és Páty ellen, nem nagyon feszegették.

nowhere to run 2010.03.30. 20:08:17

HVG.hu március 23:

Tollner József: "...Megfenyegették a beruházás elleni parlamenti felszólalása után Gulyás Dénest, körzetünk országgyűlési képviselőjét is. Ő nem tett feljelentést, de örülnék neki, ha a rendőrség hivatalból nyomozna az ügyben. Könnyű dolguk lenne, mert az SMS-sel ment a küldő száma is...."

Lehet hogy az az SMS is csak "félrement"....Mondja már meg valaki hogy Gulyás miért falaz a fenyegető(k)nek?....Egy országgyűlési képviselőbe bárki beletörölheti a lábát? Ettől a képviselőtől hogy lehet elvárni hogy a közösség érdekeit képviselje ha még a saját érdekét sem képes?

Egyébként a július 15-öt nem kell túl misztifikálni, kell pár hónap amíg az ombudsman is kellően beijed. A telki polgi kikészítése is 2-3 hónapot vett igénybe...

Kitartás Bodoky!

sárkányfő 2010.03.30. 22:02:49

@Patyimutyi: Szia,
ezt írtad: "Az M1-menti terület is csak addig érdekelte őt, amíg a 14Mióeuró értéken megvett területet 24MióEuróér Oboa Ben Cenobival eladta.
Volt is balhé belőle, mert a tényleges vevők 30 Mióeurót dobtak össze. A különbözet a 24-14 között azóta sem lett meg. Elveszett valamely ciprióta bankszámlán. Azóta más az aláíró a cégnél."

Ezt nem nagyon tudom mi, dobnál ehhez egy linket?
És ha már észben sem lehet tartani hány ingatlanpanamás ügy kapcsolódik ehhez a bandához (csak most fejből: Sávoly, Páty, Terézváros, Magtárház, Taszár, és gyanús még Pécs és Szekszárd, meg ez is, és már emlegetik Balatonvilágost is), nem kéne egy táblázat, amely csak címszavakban felsorolja ezeket, meg az ügyletek volumenét?

A másikban is igazad lehet, ezek már akkor is sokat nyertek, ha nem épül semmi, és itt röhögnek rajtunk hogy a kamu demóprojekteiken hörgünk, holott azok csak a parasztvakítás részei.

@bodoky: Köszi, de sajnos csak angolul értek... egy netes fordítóba beleraktam, de csak egy zagyvaság jött ki.

@28sf23843334: Köszi!

vizafogó 2010.03.30. 22:18:44

@vadaszok: Nem akarok itt politizálni, de valaki erre is gondolt a jelöltek között:

ÉSSZERŰ TERÜLETFEJLESZTÉST, MERT A ROSSZ MINŐSÉGŰ LEVEGŐ ÉS A ZAJSZENNYEZÉS TÖNKRETESZI AZ ÉLETTERÜNKET!
A városon belüli szabad telkek beépítését új területek parcellázása helyett, hogy megőrizzük a vidékünk tájképét, és továbbra is friss, jó levegőt élvezhessünk, eközben „Budapest tüdeje” maradhassunk.
A közösségi terek nélküli zsúfolt beépítések elkerülését, mert nem a telekből kihozott haszon számít, hanem az élhető környezet.

SZELÍD TURIZMUST!
Természeti értékeink megőrzését, az élhető környezetért, és hogy erre alapozva megőrizhessük a Budai hegyek és a Pilis turisztikai rangját.

www.gulyasdenes.hu/index1.html
www.valasztas2010.jobbik.hu/#
www.sassszabolcs.hu/hirek/5455-Sass-Szabolcs-Piliscsaban-Szabo-Imre-kornyezetvedelmi-miniszterrel
lmpilisbuda.blog.hu/2010/02/07/az_lmp_pilis_budavideki_tersegi_programja

tabaniember 2010.03.30. 23:06:24

@nowhere to run: Azt azért ne felejtsd el, hogy Gulyás "civilben" operaénekes, nem pedig maffiózó. Vigyen haza egy papírkardot az Opera kelléktárából, vagy hogy gondolod? A rendőrség nem testőrség, akkor is nehezen mozdulnak, ha már vér folyik. Testőrökkel a gengszterek veszik körül magukat, nekik aztán van mitől félni.

aszpirin 2010.03.31. 06:49:19

@főkút: Sajnos a legközelebbi fórum Táton (35km) volt, ahol Kövér Laci volt a hívónév. Sajnos utólag tudtam meg, hogy Bayer is ott volt, így elmentem volna :-(((

hypotheticalfriend 2010.03.31. 08:26:03

Kedves Fidesz!
Lenne itt egy kis elszámoltatni való. Vagy ez csak kampányduma? Vagy nem, vagy igen, vagy nem? Ki tudja? Szóval hogy is van ez az elszámoltatás dolog?
Mert most előre bizonyíthatna a Fidesz, hogy lesz elszámoltatás. Ha hallgat, azzal azt üzeni, hogy nem lesz. Maximum pár nyomorult kirakatper, aztán süllyedés vissza a mutyimocsárba.
Kedves Fidesz! Nyilván tudjátok, hogy tudjuk, hogy tudjátok, hogy tudjuk. Nem az a kérdés, hogy éríntettek vagytok-e. Azok vagytok. A kérdés az, hogy hajlandóak vagytok-e lemondani némi profitról és úgy tenni, ahogy ígéritek, vagy már a választások előtt szartok az egészbe. Mert az is üzenet. És van még bőven idő a választásokig, hogy ez az üzenet beterítse a médiát.
Nem kellene sokat tennetek. Nem kell megtámadni az embereiteket. Elég lenne annyit mondani nyilvánosan, hogy az ügy ki lesz vizsgálva. Akkor ez az üzlet nem valóslhat meg, mert nyilván nem akartok úgy indulni, hogy szemebköpitek magatokat. Mindenki megnyugszik, ti mutyizhattok tovább máshol ugyanezzel a vállakozói körrel, legfeljebb más cégnevek alatt. Egyedül a pátyi képviselőtestület megy a levesbe, de azok amúgy is csak értéktelen parasztok a táblán és az életben is.
Nem láttok ebben logikát, kedves Fidesz?
És még a szocikon is rúhattok egy jó nagyot. Piszkáljátok meg a témát és hamar rájöttök, hogy hogyan. Megérné.
Én bízom a józan pragmatizmusban.

vadaszok 2010.03.31. 09:51:30

@hypotheticalfriend: Ha jól szavazol, akkor még legalább két évig nézheted azt a kilenc képviselőt akik gátlástalanul a botrányos újpáty ügy mögé álltak.
Már a madarak is azt csiripelik, hogy a fidesz a remélt többségével két évvel elhalasztja az önkormányzati választásokat.

Akkor ezek a képviselők, már az önálló Újpátyon laknak az ajándékba kapott iker villájukban (a másik felét kiadják), és már az ottani önkormányzat szavazó automatái. Le sem tudod váltani őket.

Dzsoll 2010.03.31. 10:44:47

@vadaszok: de bármikor kiugorhat egy szarvas!

hypotheticalfriend 2010.03.31. 10:45:02

@vadaszok: Nagyon meglepődnék, ha két év múlva nem lenne legalább két pátyi képvielő börtönben. Bármilyen kormány jön.

vadaszok 2010.03.31. 11:02:18

@hypotheticalfriend: Ezzel a politikai hátszéllel?
Magyarországon?
Ott, ahol a politikai osztály jelentős része köztörvényes bűnöző?
Nem véletlenül itt nyomulnak a spanyolok.
Ebben az országban felelős, állami hivatalnokok ültek egy asztalnál a feddhetetlen kbj és mj urakkal nagyon magas összegű közpénz sorsáról tárgyalva.

hypotheticalfriend 2010.03.31. 11:25:10

@vadaszok: Van a nyilvánosságnak olyan szintje, ami mellett már egyszerűen kénytelenek bűnösöket prezentálni. Nyilván nem Mervó lesz az és nem is a nagypolitika háttéremberei. A helyi képviselőket fogják megbaszni. Átvitt és szó szerinti értelemben is.
Ez helyi ügynek indult, most már országos, harosan európai lesz. Nincs leállás, itt fejek fognak hullani. Minél tovább menek el, annál nagyobb halakat kell majd beáldozni.

vadaszok 2010.03.31. 12:40:24

@hypotheticalfriend: Nem értek egyet.
Nekem az a véleményem, hogy minden bűnöző kerüljön börtönbe. Mi az, hogy "nyilván.."
Nincs nyilván. (Europa többi részén)

Albánia: Ramiz Ali köztársasági elnök, kilencéves börtönbüntetés
Bulgária: Todor Zsivkov első számú pártvezető, köztörvényes bűnök, hét év
Bulgária: Georgi Atanaszov miniszterelnök, állami pénzek hűtlen kezelése, 10 év
Franciaország: Alain Juppé, kormányfő, pártfinanszírozás, 14 hónap felfüggesztett
Görögország: Georgiosz Papadopuloszt, hazaárulás, halál/életfogytiglan
Jugoszlávia: Slobodan Milosevic, elnök, háborús bűnök, meghalt
Németország: Erich Honecker, keletnémet párt politikus, tűzparancs, betegség miatt elengedték
Németország: Egon Krenz, keletnémet párt politikus, tűzparancs, 6 és fél év börtön
Olaszország: Giulio Andreotti kormányfő, maffia, 24 évi börtön
Olaszország: Silvio Berlusconi miniszterelnök, korrupció, felmentették
Olaszország: Bettino Craxi kormányfő, korrupció, 27 év börtön
Románia: Nicolae Ceausescu elnök, kivégezték

www.impulzus.ro/index.php?p=news&act=show&cid=9970

hypotheticalfriend 2010.03.31. 12:57:26

@vadaszok: Persze, ha kiderül bárkiről bármi, akkor go to sitt. De ezt kétlem. Aki itt teljes bizonyossággal bűnt követ el, az a kilenc pátyi képviselő élükön furkócskával.
Mervó egy vállakozó, nem képviselő. Amíg nincs róla valami adat, hogy lefizetett valakit, megfenyegetett valakit, vagy nem tartotta be a törvényt, addig csak él a képviselők által biztosított lehetőséggel. A politikai felsővezetés pedig rejtekezik, bujkál és háttéregyezségeket köt.

vadaszok 2010.03.31. 18:09:06

@hypotheticalfriend: Valami dereng az alagút végén.

33 év 8 hónap + teljes vagyonelkobzás

Zuschlag János MSZP országgyűlési képviselője, az Ifjú Szocialisták Mozgalom ügyvezető elnöke, a Bács-Kiskun megyei MSZP ügyvezető elnöke, kiskunhalasi önkormányzati képviselő, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja. 8,5 év börtön

Lados István Zuschlag János személyi titkára, a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták tagja, az MSZP zuglói szervezetének tagja. Együttműködése miatt enyhe ítéletet kapott, 2 év börtön

Katus Ferenc a Bács-Kiskun megyei közgyűlés MSZP-frakciójának tagja, MSZP-s önkormányzati képviselő Kiskunhalason, 5,5 év börtön

Őri András, a Fiatal Baloldal Zala megyei elnöke. 4 év börtön

Krausz Csaba, újbudai MSZP-s önkormányzati képviselő, az Ifjú Szocialisták elnöke, 3 év börtön

Marsovszky Balázs, a Fiatal Baloldal fővárosi elnöke. 2 év 4 hónap börtön

Kullai Tamás, az Atlasz Egyesület és az Y-Generáció Egyesület tiszteletbeli elnöke, MSZP önkormányzati képviselője Kecskeméten. 3 év 4 hónap börtön

Vámosi Zsolt közgazdász, Együtt a Harmadik Évezredért Alapítvány elnöke 1 millió forint pénzbüntetés

Prácser László, 1 év 4 hónap börtön

Szente Zsolt ügyvéd, Zuschlag jogi ügyeit, ingatlanvásárlását intézte, 400 ezer forint pénzbüntetés

Győrfi Ludovic, Zuschlag János személyi fitnesz-trénere 10 hónap fogház

Kubatov Iván, számlákat állított ki elszámolásokhoz, 2 év börtön

Horváth Tibor, civil szervezetek iratai égtek el 10 hónap börtön

Földes Gábor hamis számlákat állított ki 200 ezer forint pénzbüntetés

Kemecsei Árpád, a zuglói önkormányzat szocialista képviselője, a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. divízióvezetője 300 ezer forint pénzbüntetés

Szilágyi Gabriella, ügyvéd, közreműködött a hamis számlák beszerzésében. Felmentés vádak alól.

sárkányfő 2010.03.31. 18:17:29

@fahrenheit451: na így már értem, nagyon jó!
én nem bánom, ha nehéz és hosszú a fight, annál édesebb a végén a győzelem :) egyszer élünk, nem kérek a könnyű sikerekből... ;)

hypotheticalfriend 2010.03.31. 19:03:51

@vadaszok: Mintha pont ebbe a körbe tartozna Újhelyi és Gyurcsány is, nem? Aztán mit látunk? Pátyon is hozzájuk vezetnek a szálak. Biztos véletlen...

vadaszok 2010.03.31. 21:18:07

@hypotheticalfriend: Sporthírek.
A Fidesz elnöke szinte minden meccsen megjelenik a székesfehérvári Sóstói Stadion díszpáholyában,...Ott ül mellette ... a sávolyi motorpálya-beruházás ügyében ismertté vált Kovács Bence János, a Grupo Milton ingatlanfejlesztő vezérigazgatója

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20100324-orban-viktor-szerepe-a-magyar-fociban.html

ornithogalum 2010.03.31. 21:37:31

@vadaszok: melyik a Kovács Bence János?

ornithogalum 2010.03.31. 21:48:08

aha, a cikket nem is olvastam, a képet kerestem csak.
@vadaszok: ha idézel, tegyél már ki idézőjelet, légyszives!

vadaszok 2010.03.31. 21:53:06

@ornithogalum: bocs
@Man Of Golden Words: kösz
Annyira beizgultam, amikor elképzeltem, hogy a szék alatt esetleg titokban fogják egymás kezét, hogy megfeledkeztem az idézőjelről.

főkút 2010.04.01. 10:53:55

Rejtélyes irat???!!!

Magát megnevezni nem akaró informátorom egy kézzel írott papírlapot juttatott el hozzám melyet elmondása szerint ma hajnalban a Pince-hegyről gyalogosan hazafele tartva, talált nem messze az önkormányzat épületétől.
A tudósítói jegyzetnek látszó szöveg, mely valószínűleg egy megbeszélésen készült, sajnos számomra nem értelmezhető, ezért változatlanul közlöm.

„2010. április 1.-én 0:01 rendkiv., zártk. k.testül.ül.
j.v. mindenki + én

mindenki lemond, többen indokolnak

AB NBH-s tapaszt. és kapcs. alapján, biztonságtechn. cég alapít, GM teljes ing. vagyon. őrzés,
GS Megvásár. a Fredi (?) pincét és borkimérést nyit.
GM Befejez. burgundia lakópark.
IB nem indokol, unja
MJ Összeférhet.len az ök. fenntart. intézm. vez.áll.
LK nem indokol, már unja
EK megbiz. Zsámb. Kany. Egy. -től, leválás P-tól, önnáló telep. pm.
TK Zsámbékon indul ősszel
JP bicikl. ellopták, újra taxi
BS uszoda ig. áll. B.örs.
IS hun gárda
ISz kész. Bécs-Bp maratonra
JT golf edzői tanf.
IZs új egyesület VKMF (vágjunk ki minden fát)
én phd, szöveg értés

vége 2010. április 1.-én 1:28”

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.01. 13:04:39

@főkút: Éjfélkor, amint már tudjuk, bizottság szállt ki a házba, amelynek többek közt Zseldibin is tagja volt; felcsöngették Nyikanor Ivanovicsot, közölték vele Berlioz halálhírét, és vele együtt fölmentek az 50-es számú lakásba.

főkút 2010.04.01. 13:15:44

@bodoky: az elülső teremben valami dörrent, valami csörrent, és zakatolva-csilingelve rázendített, majd éles, magas férfihang ordított fel zenekísérettel: Halleluja!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.02. 16:33:57

@vadaszok:

Néztem egy jó darabig az elsőt. Elegem lett belőle. A gyomromban érzem az undort attól az antidemokratikus, síma, tekintélyelvű értelmiségi dumától amivel operálnak. LMP=motherhood and applepie. (Ez angol gúny a magától értetődő, kifogásolhatatlan jókat üresen kínálókra). Jólismert olcsó technika. Akiknek most még illúzióik vannak velük szemben, azoknak ez el fog múlni.

vadaszok 2010.04.02. 16:56:00

Hallgasd végig az összeset.
Nekünk itt Magyarországon ezek jutottak, és a vadászok.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.02. 17:17:48

@vadaszok:

(És a vadászok? - fáradt vagyok nagyon, nem fog az agyam.) Egyébként meg miért?, van más is.

vadaszok 2010.04.02. 17:29:46

@A Nép - Te vagy!: Igen. Az ilyenből nagyon sok van itthon.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.02. 17:57:42

@vadaszok:

Majd öszeszedem magam és nézem a többit is. Bár dolgozni sem ártana.

ferencimi 2010.04.08. 15:40:34

Nem érdekeli ezeket semmi sem jog sem ombuddsman, ha egy szer akarnak valamit. LMP majd hatalomra kerül, után a eladják ők a telket!

S az nem tuti h jobb lesz. Egyértelmű h kötödésik utasítják oket h harcoljanak zöld érdekekbe burkolva.

ferencimi 2010.04.08. 15:45:06

Szerintem hambuchnak tartogatják azt a földet.

Amúgy meg át kell ezt gondolni. Ugyanis a beruházás sok pénzt hozna afaluba, sok turistát. Ami csak jó. Hát nézzék meg az Osztrák falvakat, mennyit profitálnak a turizmusból.

nálunk miért kell a falunak putrinak lennie?

Dzsoll 2010.04.08. 19:15:04

@ferencimi: Te is bértollnok vagy, vagy csak ennyire szűklátókörű? Mikor hozott egy lakótelep turistát valahova? Az osztrákoknak gyönyörű hegyeik vannak, lakótelep-mentes falvaik, stb.
Pátyra soha nem fog jönni turista, akármit csinálnak.
Viszont a magyar viszonylatban szép Zsámbéki Medencét eléggé tönkretenné a tervezett gettó.

patbateman 2010.04.08. 23:17:48

@Dzsoll: Bértollnok a javából. Máshol is tevékenykedik. Szted milyen az órabérük ezeknek? K. unalmas lehet naphosszat ugyanazt a 3 mondatot ismételgetni így-úgy variálva...

főkút 2010.04.08. 23:51:40

@Dzsoll: Bocsánat, régen jött. Nekem vannak olyan régi útikalauzaim, amelyek Pátyot, mit turisztikai célpontot tüntetik fel és sorolják a látnivalókat.

De az utóbbi 20 év ingatlan gengszterei mindent jóvátehetetlenül leromboltak és még mindig senki nem ül.
Burgundia és a Pince-hegy egy Mo.i Grinzing lehetett volna. A legutolsó baromság, hogy a nagyon régi terméskő útburkolatra aszfaltot terítettek.
A Füzes-patak partján már nem fogsz hazasétálni vasárnap a templomból/kocsmából.
A falun kívül feltöltötték (!!!) beszántották a faluban meg szétmutyizták.
A Főkút-forrás környéki kopárosok beépítésére sem kell sokat várnod.
A kastély parkról, uszodáról, Munkás-térről, sportpályáról stb. már nem is beszélek.
süti beállítások módosítása