Az elszámoltatás vakfoltjai I.: Az MVM alkotmányos költsége

2010.09.21. 08:35

"A BKV korrupciós ügyei eltörpülnek az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek Zrt.-nél (MVM) folyó gazemberségekhez képest" - interpellálta tavaly a miniszterelnököt a Fidesz, a kormányváltás óta viszont nem háborgatták ezt a csontvázat. A Nemzeti Nyomozó Iroda másfél éve vizsgálja az állami áramszolgáltatónál és egyes leányvállalatainál 2007-2008-ban lebonyolított, tízmilliárdos nagyságrendű vagyonvesztést okozó tranzakciókat. Forrásaink szerint a nyomozás már fényt derített az offshore cégekhez vándorolt eurómilliók sorsára, azt viszont nem tudjuk, hogy az eredményhirdetés miért várat magára... 

(>>> Élet és Irodalom, 2010. szeptember 10.)

Update: Papcsák miért áll meg a tanácsadói poliprendszer, a bábolnai földek meg a Gyurcsányt megörökítő Déri fotóriporter ügye körül, és miért nem vizsgálódik az eltűnt pénzek tekintetében alighanem magasan listavezető MVM ügyeivel kapcsolatban? 

(>>> Kovács Zoltán: Védett férfiak, Élet és Irodalom, 2010. szeptember 17.)

Update: Kifogással fordult a Fővárosi Bírósághoz a Lehet Más a Politika, mert anélkül, hogy a bíróság ennek bármilyen indokát adta volna – újabb négy hónapra halasztotta az LMP és az MVM közötti perben a tárgyalást. 

(>>> Mikor válnak végre nyilvánossá a Kocsis-iratok? LMP-közlemény, 2010. szeptember 30.)

Update: Az erőmű nem ment csődbe, az Energetika Állandó Választottbíróság jogerős ítélete szerint nem jött létre a System Consulting Zrt. és az erőmű között szerződés, így erre alapítottan nem történhetett károkozás sem.

(>>> Kapolyi László álláspontja, Élet és Irodalom, 2010. október 8.)

Update: Azon kölcsönszerződést, amely alapján a Kárpát Energo Zrt. a PII részére a kölcsönt folyósította, a Kárpát Energo Zrt. nevében Dr. Kapolyi László írta alá, és a kölcsön összegét is Dr. Kapolyi László utalta el a PII részére.

(>>> Válasz Kapolyi Lászlónak, Élet és Irodalom, 2010. október 15.)

Update: Miként került az állami vállalat élére a feljelentésekkel tarkított felszámolói múlttal bíró Magyari József, a Kossuth Holding Vagyonkezelő Rt. egykori tulajdonos-vezérigazgatója?

(>>> Rajnai Attila: A vértesi csődgombolyítók, Élet és Irodalom, 2010. október 29.)

6 komment · 2 trackback

Címkék: mvm szászandrás kocsisistván kapolyilászló életésirodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr392311776

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pénzügyi tönkretételünk története 2010.10.13. 21:20:00

  Mindig új hiteleket veszünk fel, romló feltételekkel, hogy meglévő hiteleink adósságszolgálatát fizetni tudjuk Hogyan lett a 22-ből 230 s a százból nulla? E képletben az előbbi az adósság, az utóbbi a népvagyon. A rendszerváltás óta a nemzetgaz...

Trackback: TomLantos és Caligula lova 2010.09.27. 19:37:30

    Schmitt Pál államfő pénteken az ENSZ-közgyűlésen jelentette be, hogy Magyarország kisebbségekkel és a toleranciával foglalkozó intézetet hoz létre, melyet az egykori demokrata politikusról neveznek majd el. A Jobbik tiltakozik a tervezet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2010.09.21. 09:55:19

Inkább rávernék a balhét a Kocsisra, nem volna tök mindegy? Kocsis kibuktatta nagy szorgalommal a Hagyót és társait BKV-ügyben. Mi szükség van még rá? Egyértelműen sáros MVM-ügyben. Lőjék esetleg tarkón, majd varrják rá a bulit. Akkor tartható lenne a jelenlegi látszólagos politikai felállás :)

magwas 2010.09.22. 12:07:11

Tamás, kezdesz végre magadhoz térni?

mediocris 2010.09.30. 01:24:11

Jó volt újra Bodoky cikket olvasni :). Ezen azért nevettem egyet:
"Kocsis István (58) a Budapesti Műszaki Egyetemen kezdte pályafutását oktatóként és kollégiumigazgatóként."

Úgy látszik az egyetem az alfa és omega ha mutyizásról van szó, egyfajta alma mater for corruption.

Azt hiszem a védett emberek nem lesznek vizsgálva amíg van parlamenti kötődésük. Ismerős is mondta az APEH-nél hogy vannak emberek akiket nem vizsgálhatnak. Ha jönne az utasítás hogy vizsgálják őket is, akkor lenne elszámoltatás. Választás után is csak pár kegyvesztett mszpst lehetett csak elővenni.

zsg? 2010.10.26. 17:47:40

Azt vettétek, hogy a Jozef Rohác csak két évet kapott és meg sem vádolták az aranykéz utcával?

Egyből eszembe jutott a Juhász Ferencnek tulajdonított, két évvel ezelőtti bennfentes levél, amely a Rohác - egyik - megbízójaként a fideszes Demetert jelölte meg. Erre ma egy ismerten "konzervatív" beállítottságú bíró által vezett eljárásban éppen csak nem paskolgatják meg a sorozatgyilkos vállát, majd Rohác szabadon kisétál a börtönből.

Magyarország, én így szeretlek.
süti beállítások módosítása