A Fradiért harcolt a tévészékháznál

2008.12.12. 00:24

Hat kődobálót felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság az MTV-székház 2006-os ostroma miatt. Egyikük azt vallotta, hogy azért támadt a rendőrökre, hogy a Ferencváros ismét az NBI-ben játszhasson. A közel negyven vádlottból egyelőre csak azokat ítélték el, akik beismerő vallomást tettek. A székházat védő vidéki rendőrök hiába kértek erősítést annak idején.

>>> Valótlan tényállítás, hogy a tévészékházat védő rendőrökhöz nem engedték oda a Rebisznek a közvetlen közelben tartózkodó osztagait?

 

64 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr76818292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hazaffy · http://mondjonle.blog.hu 2008.12.12. 09:41:37

Hajlamos vagyok feltételezni, hogy a Fradi kirúgása az NBI-ből egy gondosan felépített provokáció része volt, a fentiek szerint nem is haszontalan része.

BékiPeti · http://kiberloves.blogspot.com 2008.12.12. 14:42:04

Ezen a képen azt az "ismerős karlendítést" miért két karral csinálja az úriember?
index.hu/cikkepek/0609/belfold/teve2/.gdata/gp_15.jpg
Szerintem ez nem az, mint aminek láttatni akarja a képaláírás szerkesztője.

ksion 2008.12.12. 14:52:27

BékiPeti: pedig az pontosan az a karlendítés...ez bizony erős szélsőbal, tökéletes Lenini mozdulat.


A leggázabb, hogy szerencsétlen kisrendőrök azóta sem mondták el a véleményüket, panaszaikat nyilvánosan. És azok a rendőrtársak sem, akik tőlük pár utcára álldogáltak.

Tanar 2008.12.12. 14:53:27

Sajnálom a kisrendőröket.A vezetőik nullák.Akkor kiadják a parancsot most meg letagadják.de ez jellemző a magyar " elitre ".Ilyen alapon miért küldtek oda egyáltalán rendöröket.Mentek volna oda ők, beleértve az összes pártveztőt, parlamenti képviselőt.Majd ők megvédték volna a TV székházát,a mentelmi jogukkal.

travis 2008.12.12. 14:54:04

Hazaffy,

A Fradit ne keverjük ide. A Fradi törzsszurkolók mindenben provokációt látnak, ami nem a javukat szolgálja.
A többség pont leszarja, hogy melyik ligában van a Fradi, az ugyanis nem közügy! Kötelességüket teljesítő rendőrök "beáldozása", és ártatlan emberek tömeges megalázása és szétlövetése pedig olyannyira közügy, hogy normális országban fejek hullnak porba miatta, a legfelsőbb szintekig.

vabra 2008.12.12. 14:54:10

A cikk jó, azzal a pontosítással, hogy az akkori rendőri vezetőket nem cserélték le teljesen. Van, aki még mindig megyei főkapitány.

palika 2008.12.12. 15:05:08

Tisztelt Bodoky úr,
Önt, sajnos, ezek az események már oly mértékben elragadták, hogy immár nem képes higgadt, mérlegelt álláspontot kialakítani.
Az a kijelentés, hogy az akkori "rendőri vezetés beáldozta a kisrendőröket" az összeesküvéselméletek körébe tartozik, és nyilvánvalóan nem igazolható tényállítás. Még jobb esetben is csak rosszindulatú feltételezésről beszélhetünk, mert, gondolom, Önnek vagy az interjúalanyának erre semmiféle bizonyítéka nincs. A magyar bírói gyakorlat ismeretében e kjelentés tekintetében csak azért úszhatják majd meg elmarasztalás nélkül a polgári jogi pert, mert a bíróság azt véleményként és nem tényállításként fogja értékelni, a véleményeket pedig a rendőrségnek (mint közintézménynek) el kell viselnie. De ha véleményt fogalmaz meg, akkor ott nem tényt állít. érti, ugye?
ÜDv,
P

x-101 2008.12.12. 15:06:21

svábyt miért nem fényképeztétek le?

travis 2008.12.12. 15:18:52

palika,

"nyilvánvalóan nem igazolható tényállítás"

Ebben miért olyan biztos?
Nekem egy budapesti rendőr hadnagy mondta el a történteket, szinte szóról szóra úgy, ahogy Bodoky úr és Szima Judit az említett cikkben állították. Az már más kérdés, hogy amikor szerettem volna összekötni ezt a rendőr ismerősömet Bodoky-val, egy beszélgetés erejéig, akkor természetesen az illető nemet mondott, féltvén munkahelyét.
De szerintem csak idő kérdése, hogy egy bátor rendőr előálljon, és elmondja, milyen parancsokat kaptak, és kitől. Gyanítom, ez a kormányváltásig nem fog bekövetkezni, de aztán remélhetőleg presztízsügyet csinál belőle az eljövendő hatalom.

Caldee 2008.12.12. 15:38:45

Atyaúristen, egyik kép címe: "Feltűnően kopasz fiatalok, ismerős karlendítés" A képen a férfi mindkét kezét magasba lendíti és mutatóujjával az égbe mutat, erre írja azt az index, hogy "ismerős karlendítés" burkoltan utalva a náci karlendítésre, ez az index, jellemző, mocskos csúsztatások, hazugságok, hányinger...

Caldee 2008.12.12. 15:40:36

Csak most nézem, hogy már megemlítették előttem ez az "apró tévedést" :)

travis 2008.12.12. 15:42:27

Caldee, és a többiek!

Az "ismerős karlendítés" nem a náci karmozdulatra utal, hanem a futballpályákon megszokott mindkét kéz előre-fölfelé típusú orkjelzésre, miközben üvöltik, hogy "mi vaaaan, mi vaaan!"
Jó reggelt, agyalágyultak!

kisember 2008.12.12. 15:44:10

Néhány összeesküvés-elméleti "tény" adalékként:

1. A székházhoz vezényelt rendőrök baranyai frissen végzett közlekedésiek voltak, akik osztálykirándulásra jöttek, és nem sejtették, miért is kaptak "jutalmat". A célt csak azok tudták, akik közkinccsé tették a beszédet is, meg adtak nekik pajzsnak látszó tárnyakat.

2. Szegény Petrétei aznap éjjel többször könyörgött Böszmének telefonon, hogy beküldhesse a saroknyira álló különleges alakulatokat. Feri válasza: "Nem, mert még nem folyt elég vér..."

3. A kommandósok parancsnokai eltűntek a helyszínről, "nem kaptak parancsot", így nem mozdulhattak.

4. A beépített hűbéres provokátorokon kívül voltak megvásárolt OPNI-látogatók is (szegények azóta hontalanok), mert ha elkapja valamelyiket egy tisztességes rendőr, és bevallja, hogy pénzt kapott, ott van róla a sokéves elmegyógyintézetis kórlap, biztos csak képzelődik.

Sorolhatnám még a következő napok eseményeit is, ezeket máshol már tanítják, olyan című előadások keretében, mint pl. "Hogyan csináljunk járókelőkből (pl Nyugati tér szeptember 20) oszlatható csőcseléket", vagy "Hogyan nyerjünk főpolgármesterválasztást egy kis médiával szerkesztve frissen tálalt randalírozásos lelki terrorral"

Persze ezek csak összeesküvés-elméletek, mint ahogy a szegedi betegcsere is csak véletlen volt, Béla bácsi vejének köze sem volt a Kulcsárhoz. Elegánsabb, mint lófej az ágyban...

hátramozdító 2008.12.12. 15:48:11

Az áldozathozatal kérdésétől kicsit elkanyarodva: Az ostrom óta nem értem a tévéseket. Ugye azidőtájt Baló György éppen valami hallatlanul izgalmas, 1%-os nézettségű kerekasztalbeszélgetéses műsorral volt képernyőn. S jöttek a tüntetők, petícióstul...
Vajon mit tett volna ebben a helyzetben a BBC vagy a CNN újságírója? Hiszen azok az ilyen témákért mennek a válságövezetekbe, életveszélyes helyzetekbe... A magyar televíziózás doyenje pedig... Miért nem engedték be a petíciót vivő öt embert? BREAKING NEWS! Féltek? Ugyan mitől? Ha beengedtek volna öt tüntetőt petíciót felolvasni, mi lett volna? Vagy bosszút áll érte a kormány? Megfelelő kommentálással simán megoldotta volna ezt a problémát is egy újságíró. Mondom egy ÚJSÁGÍRÓ. Egy olyan, aki felismeri a lehetőséget, a HÍR értékét. Mekkora műsort lehetett volna csinálni ebből? Itt a kamera srácok, ide olvassatok, utána feltennék pár kérdést, beszélgetünk kicsit, jó? Lett volna ostrom? De amíg közpénzből szórhatják a milliárdokat, perszehogy tojnak a nézettségre, azt csinálják, ami nekik tetszik,kassza csingiling, csókolom.

Mencser László 2008.12.12. 15:50:04

ÉN VAGYOK A KÉPEKEN SZEREPLŐ ZÖLD PÓLÓS EMBER
Kedves sorokat olvasó embertársaim!!!
Közlöm a szerkesztőséggel,olvasókkal,hogy a TV székházhoz nem a ferencváros kiesése miatt mentem.
Többek között azért sem mert a szívem az UJPESTÉRT dobog 40 éve.Várnám a szerkesztőség válaszát,hogy milyen alapon tette közre a fényképemet.

pszichológia-i háttér támogató 2008.12.12. 15:52:10

De, most komolyan, ne nézzük már ennyire hülyének ezeket az szurkolókat.
Szerintem azzal Ők is tisztában vannak, hogy a TV székház felgyújtása nem juttaja vissza a fradit az NBI-be.
Sajnálom és persze megértem , ha nem akarnak nagy büntetést a nyakukba azzal , hogy elismerik tele a bakancsuk az MSZMP- vel és ezért törtek zúztak. Én nem hallottam , hogy bárki is azt skandálná vissza a fradit az NBI be, ellenben azt , hogy gyurcsány takarodj azt elég intezíven lehetett hallani.

Bár nem vagyok ORFK sajtós ,de amikor nekiment a tömeg a rendőr sorfalnak akkor jeleztem a barátomnak , hogy készűljön fel a lovas , vagy kutyás tömegoszlatásra. Miután megkérnek mindenkit hogy távvozzon a térről akkor a lehető leggyorsabban távozzunk.
Én éreztem magam a leghülyébben amikor 15-20 perc után is csak egy nyomorult locsolókocsit tudtak bevetni.

Az pedig nem csoda, hogy a locsolókocsiból a rendőrök élve jutottak ki.
Miután azt kezdük el kiabálni, hogy nem bántunk gyertek ki MI NEM HAZUDUNK. Kérdezzék meg Őket talán még emlékeznek rá.
Az oldalsó utcákban álló rendőrökön lehetett láttni , hogy nagyon viszket a kezük és mennének a társaiknak segíteni.

travis 2008.12.12. 15:52:51

hátramozdító,

A média nem épp így működik. 'Betörtél hozzánk? Ja, akkor ülj már le és beszélgessünk, ha már itt vagy!' Ez neked a közszolgálat?
Őrjöngő csőcselék petícióját nem olvassuk be, semmilyen körülmények között, mivel nem közügyi, hanem büntetőjogi kategória.
A CNN és a BBC sosem kerül volna ilyen helyzetbe, mert az ottani rendőrség tudja, érti, és teszi a dolgát, amennyiben gyújtogató bűnözőkkel van dolga.

travis 2008.12.12. 15:54:03

Mencser,

"Várnám a szerkesztőség válaszát,hogy milyen alapon tette közre a fényképemet."

Akkor pampoghatnál, ha a neved is ki lett volna írva. Így viszont jobb, ha hallgatsz.

pipedog 2008.12.12. 15:57:40

kisember , hátramozdító teljesen igazatok van

Mencser László 2008.12.12. 15:59:23

Travis
Úgy érzem,hogy az olvasottság érdekében nincs joguk VALÓTLAN dolgokat állítani.Kerestek pár képet,majd szerkesztettek hozzá egy VALÓTLAN,KITALÁLT cikket!

travis 2008.12.12. 16:01:33

Mencser,

Mik a valótlan dolgok? Az hogy ott voltál? Hiszen rajta vagy a képen, te mondtad.
Melyik a kitalált cikk?

Ja, és nem vagyok indexes.

megmondó 2008.12.12. 16:01:37

Szomorú ez az egész történet.
Az a baj, hogy mindenki kamuzik, és hogy nincs jogállam. (Pl. írhatja az index, hogy baranyai kisrendőrök voltak, de akkor legalább ne hozzon le olyan képet, amin látszik a rebiszes karjelző)
Jogállamban, ha valaki ideges, akkor menjen orvoshoz, vagy pszichológushoz, de az idegesség nem jogosítja fel a nemzeti vagyon rombolására, és nem jogosítja fel az állam jelképének számító rendőrökkel szembeni erőszakra.
Jogállamban a bíróságok is tisztességesen szoktak ítélkezni, és az ilyen súlyos bűncselekmények elkövetőit nem felfüggesztettre ítélik, meg jogkövetkezmények alól mentesítik, hanem elveszik a kedvüket az idióta vadulástól.

Mielőtt bárki azzal vádolna, hogy fletó seggét nyalom: jogállamban nem ismert olyan miniszterelnök, akinél a miniszteri kinevezés alapfeltétele, hogy az illetőnek közismert maffiás múltja legyen.

Hát ez a kis hazánk, Abszurdisztán.

Fájjon bárhogy, Ficonak van igaza: a magyarok mindent elkúrtak.

pszichológia-i háttér támogató 2008.12.12. 16:03:53

tarvis a TV-be nem törtek be hanem bementek, de hála az ott dolgozó ORK (biztonsági ) már nem engedett ki mindenki .
Ezekután jöttek a parlament elé , hogy elmeséljék mi történt . Ekkor indult meg a tömeg a parlamenttől a székházhoz.

De had ne most meséljem ell mi történt ott
Én ott voltam tudom mit láttam

pszichológia-i háttér támogató 2008.12.12. 16:06:27

ki hívja jogállamnak ami itt folyik ?
a képviselők lopnak csalnak hazudnak , ja és törvényeket is hoznak .

Nekem ez inkább perverz államnak tűnik

Caldee 2008.12.12. 16:06:36

Travis! Neked is jó reggelt, jó neked, hogy te még ilyen naív, jóindulatú birka vagy, de ha nem Magyarországon laksz, akkor még talán megérthető írásod.agyalágyult.:)

hátramozdító 2008.12.12. 16:08:06

Travis,

Én nem voltam ott, de úgy láttam a HÍR tévében, hogy az őrjöngés az után kezdődött, amikor nemet mondtak a tévések a petíció beolvasására. Egyetértünk abban, hogy a rombolás és a gyújtogatás büntetőjogi kategória, de ugye láttunk már terroristákkal, sorozatgyilkosokkal készült interjúkat. Mint hírt. Tehát továbbra sem értem, hogy az MTV-nél miért nem ugrottak rá az eseményekre...

travis 2008.12.12. 16:10:30

"tarvis a TV-be nem törtek be hanem bementek, de hála az ott dolgozó ORK (biztonsági ) már nem engedett ki mindenki ."

Én úgy tudom, Toroczkaiék be sem mentek az elején a székházba, mert nem engedték be őket, a petíciót meg nem vették át, aztán elmentek az emberekért a Kossuth térre.
Videofelvétel van róla.

A székházfoglalás után jogellenesen tartózkodott minden randalírozó az épületen belül, mivel az MTV székház nem 0-24 óráig szabadon látogatható intézmény. Úgyhogy a rendőrség jól döntött, amikor kifelé már nem engedett embereket.
Jó hogy nem azt mondod, hogy ha a bankrabló bement a bankba, akkor miután végzett, tessék neki szabad elvonulást is biztosítani. :((

travis 2008.12.12. 16:16:57

hátramozdító,

Azért mert Toroczkai és csürhéje egy szélsőjobboldali deviáns szervezet, és mint olyan, a világon sehol nem kötelesek beolvasni egy ilyen csoport követeléseit.
Most komolyan. Szerinted közszolgálati dolog-e az, hogy a Fradi kerüljön vissza az NB I-be?
Toroczkai és Buda(senki)házy két közveszélyes anarchista, akiket már rég meg kellett volna regulázni. De itthon az echoTV meg még felületet biztosít nekik, mintha bármiféle politikai témyezők lennének.

svejk_a_derék_katona 2008.12.12. 16:17:08

csak Toroczkai jött vissza , hogy nem engedték be őke,t és egy társát ott tartották az ORK-ok.

A TV előtt már javában égtek az autók amikor a M1 sé M2 javában kussolt .
IGEN CNN valószínüleg az első percől az utolsóig tudta volna dokumentálni, hogy mi történt . Mert nekik ez nem volt hír

tlac 2008.12.12. 16:18:47

"Miközben egyszerűen lenyűgözött az a szakszerűség, amellyel a rendőrség tette a dolgát és védett engem, tisztességes adófizető állampolgárt, az motoszkált a fejemben, hogy nem kéne valahogy ezt megköszönni? Természetesen akár fizetésemelésre is gondolok, de talán az lenne még jobb, hogy a munkakörülményeiken javíthatnánk. Pl. lakás, jobb felszerelés, családosoknak nagyobb támogatás, nyaralás, beiskolázás, akármi. Amit ők most megtettek értünk, és kimondom: a Hazáért, az példamutató. Jó lenne, ha két hét múlva is emlékeznénk erre, és az illetékesek megtennék ezzel kapcsolatban a dolgukat."

travis 2008.12.12. 16:19:41

"de ugye láttunk már terroristákkal, sorozatgyilkosokkal készült interjúkat. Mint hírt."

Igen, de ott gyilkosokként is vannak kezelve. Tehát nem úgy ülnek a stúdióban, mint Matúz Gábor műsorában, hogy "Budaházy György, hazafi".
ja és a terroristákkal készült interjú esetében a tévé keresi meg a delikvenst, és nem pedig az tör be a stúdióba. :)

mencser 2008.12.12. 16:25:11

Travis
Kedves barátom az ,hogy a fradiért votam ott,nem igaz.Az emberek NEM a ferencváros miatt vonutok oda!!
Az a baj,hogy neked hiába magyaráz az ember ,NEMAKAROD megérteni.

travis 2008.12.12. 16:28:26

mencser,

Nem arról van szó, hogy te más miatt mentél oda, én ezt készséggel elhiszem.
A probléma az, hogy a legtöbben azt hitték, hogy miután betörtek egy közszolgálati tévécsatornához, ott felolvashatnak egy olyan petíciót, ami a kedvenc focicsapatuk érdekeit szolgálja.
Ez abszurdum!

hátramozdító 2008.12.12. 16:28:36

Travis,

Pontosan erről van szó, házhoz jött a téma. Én továbbra is úgy gondolom, hogy megfelelő hozzáállással kezelhető lett volna a helyzet. Mondjuk első lépésként megbeszélik a hőbörgők vezetőivel, hogy maximum öt ember fér be a stúdióba. Ezek után egy távolságtartó, objektív felvezetés: A következő percekben a Kossuth-téri tüntetők olvassák fel a petíciójukat. Pont. Felolvassák. Pár kérdés, amivel rá lehet világítani a követelésekben rejlő végtelen ostobaságra, pölö hol az összefüggés a Fradi és a Gyurcsány-beszéd között? Szóval szerintem egy igazi újságíró komoly riportot csinálhatott volna. Újságíró.

travis 2008.12.12. 16:29:04

nyilván voltak más követelések is, de helyzet abszurditását ez fejezi ki a legjobban.

hátramozdító 2008.12.12. 16:34:08

Hangsúlyozom, hogy én úgy tudom, odavonultak, beszóltak, hogy petíciózni szeretnének, közben a tömeg skandált.

Majd, amikor elhajtották a vezetőiket, akkor indult az ostrom.

Nem voltam ott, tehát elnézést, ha tévednék.

travis 2008.12.12. 16:35:09

hátramozdító,

1. "Pontosan erről van szó, házhoz jött a téma"
Ez így igaz, de a csatornának joga van azt eldönteni, hogy él-e ezzel a lehetőséggel, vagy sem.
Ne feledjük, hogy pár száz ember volt odakinn. Ha ezt vesszük figyelembe, és hozzávesszük a "tömeg" felfokozott érzelmi állapotát, és nem éppen barátságos attitűdjét, azt hiszem jogos volt az MTV döntése, hogy inkább kihagyták.
Ha százezrek tüntetnek napok óta, az már más tészta! Az már akár közügy is lehet. Ott már akadhat olyan ember, aki kultúráltan, mérsékelten elő tudja vezetni a tömeg akaratát.

svejk_a_derék_katona 2008.12.12. 16:39:41

ezt komolyan mondod ? pár száz ember ?
kát utcával mellette voltak a Kossuth téren akik közzül nagyonsokan átmentek a Tv elé.
a tévé előtt alig lehetett elférni pár száz . (biztos ottvoltál ) vagy csak két nap múlva nézted az M1 műsorát

Wave 2008.12.12. 17:24:02

Alljon mar meg a menet, komolyan mondjatok, hogy be kellett volna olvasni a koveteleseiket, csak azert mert Toroczkaiek kertek, es volt a szekhaz elott nehany ezer ember? Mostantol ez a modja annak, hogy az ember musoridot kapjon? Ez tetszeni fog a multiknak is, olcsobb, mint megvenni a reklamsavot. Megfizetsz par ezer embert, hogy skandaljak hogy Persil, aztan a reszleteket mar a studioban lehet elmeselni.

mérsékelt 2008.12.12. 17:28:52

hátramozdító:

Te mi a fenéről beszélsz? A köztévének, közrádiónak szerinted az a dolga, hogy közölje a sztrájkra készülő, a sztrájkoló, a hülye főnökök ellen ágáló, a miniszterelnök távozását követelő, a libamájat drágálló, a fasiszta jelszavakat ordibáló, a helyi polgármester leváltásáért küzdő, az Oroszországba vízummentesen utazni akaró, és a többi tömegek követeléseit? Magadnál vagy? A különböző tiltakozó csoportok a Szabadság téren vagy a Pollack Mihály téren verekedhetnek egymással, hogy ki jut főműsoridős petíció-ötperchez? Ezek után persze; Ma esti műsorunk:
18.45 Petíció a libák tömése ellen
18.50 Tiltakozás a dráguló aranyár ellen
18.55 Ne fogják be a pesti kóbor kutyákat!
A Kóbor Kutyák Lelki Világáért Egyesület petíciója
19.00 Filmsorozat
19.20 Vesszen a kormány!
19.25 Dohányzó kocsmákat!
19.30 Híradó
20.00 Olcsó laptopot!
20.05 Tiltakozás az OTP-részvények értékveszése ellen
20.10 Megsüketülünk!
A Multiplexmozi-előadások Hangereje Ellen Küzdő Liga petíciója
20.15 Film
21.30 Ki nyert ma?
A székházat ma ostromlók közül bejutott szervezetek közleménye
21.35 Miért tetszett felgyújtani a környéken az autókat?
Beszélgetés a múlt héten a székházon kívül rekedt hazafias gondolkodókkal
21.55 Mobilt mindenkinek!
22.00 Akkor is sztrájkolunk!
A szolgáltatásait igénybe vevő légitársaságokat elvesztett Budapest Airport két éve sztrájkoló dolgozóinak magazinja
22.10 Legyen népautó a Jaguár!
22.15 Táncoljunk, sztrájkoljunk!
Munkabeszüntetés-szervezési kiskáté. Vendégeink: a vasutas szakszervezetek vezetői.
22.30 Film
23.30 Nem bírjuk a főnökünket
Ankét az arcukat nem vállaló kft-alkalmazottakkal, akik nem dolgoznak ugyan, de hevesen szidják a céget. (ebédidőben készült felvétel)
23.45 Film
közben: romeltakarítás a székház előtti téren.

Hát, ez tényleg remek lenne.

mérsékelt 2008.12.12. 17:44:24

Nem mellesleg:
1. Toroczkaiéknál este semmiféle petíció nem volt. (Amit éjszaka végül átvettek tőlük, azt nem sokkal előtte, tehát hajnali fél kettő körül körmölte valaki egy kockás füzetből kitépett lapra, és valóban szerepelt benne, hogy a Fradit vissza az NB I-be.)
2. Az "urakat" az első látogatás után megkérték, hogy távozzanak, mert ez nem hangosbemondó, hanem egy működő intézmény. Távoztak is, ám amikor a biztonsági őrök be akarták zárni a kaput, az egyik magán-tévétársaság riportere diszkréten a kapu nyílásába helyezte a bakancsos lábát, vigyorogva a biztonsági őrre, hogy "nem megy, mi?". Az erről készült felvétel talán megvan még a Szentendrei úton.
3. A Nemzeti Bankba se lehet besétálni csak úgy, mert nincs nálam apró, és ha Nemzeti Bank, hát akkor adjanak nekem pénzt, mert nem tudok dobálni a parkolóautomatába.
Ennyit erről.

Tgr 2008.12.12. 17:45:34

"Hangsúlyozom, hogy én úgy tudom, odavonultak, beszóltak, hogy petíciózni szeretnének, közben a tömeg skandált.

Majd, amikor elhajtották a vezetőiket, akkor indult az ostrom."

Tomcat szerint ( bombagyar.hu/index.php?post=1615 ) odavonultak, elhajtották őket, erre Toroczkai kitalált egy mesét, hogy az egyik társukat ottfogták a biztonságiak, és ezt hallva indult meg a tömeg a Kossuth térről.

svejk_a_derék_katona 2008.12.12. 18:34:47

wave
nem, senki nem gondolta, hogy bemegy és felolvas, csak úgy az utcáról .
De ha jól emlékszem abban az időben mintha több ezer ember állt kint a parlament előtt hetekig, akiknek volt mondandójuk. És ezt szerették volna talán megosztani a többiekkel is akik nem tudnak feljönni Pestre.

mérsékelt 2008.12.12. 18:59:32

pipedog2
Valóban, és amit követeltek, az benne volt az újságokban, azt szajkózták a rádió- és tévécsatornák, mi több, az sms-hírszolgáltatás, és láss csodát: az internet különböző portáljai is, méghozzá vérmérséklet szerint.
Sőt, a kultúrországok is helyszíni tudósításokat adtak.
Talán nem volt elég lehetőség a gondolatok megosztására? Valószínűleg a fent felsoroltak kevésnek mutatkoztak. A tévészékház meg közel van a Parlamenthez, hát sétáljunk át, aztán olvassuk be.
Te jó ég...

papamaci1 2008.12.12. 19:01:07

Cui prodest ? Kinek áll érdekében ?
A cél: a kormány bevezethesse a rendkívüli állapotot.
Az eszköz: legalább egy rendőr halála.
A kudarc oka: az emberek kimentették a rendőröket a lángoló autóból. A pajzsok megvédték a kisrendőröket a kövektől.
A bunkók kevesebben voltak mint a józanok.

biker 2008.12.12. 19:47:20

Az egy igaz, kormánybuktató szittya magyarok petíciója:
1. Gyurcsány kapja be!
2. a Fradi legyen újra elsőosztályú, vagy legalább játszon az NB1.-ben!
2./b az Újpest nyerje meg a BL-t!
3. a sör legyen ingyenes minden hazafinak!
4. a metro álljon meg a házunk előtt!
5. Tomcat pólóboltot nyithasson a westendben!
6. Kárpátia koncertet a Puskás stadionba!
7. Az iskolában legyen tananyag a hátra fele nyilazás!
8. Csak nagy mellű nők lehessenek Pesten!
9. Vidéken is több nagy mellű nőt!
10. tiszta víz!
11. Minden igaz szittya ostromló kapjon holnapig tíz milkát (nem a csokit)
12. pont

cbc 2008.12.12. 23:53:30

Úgy tűnik a rendőrség fikázása egyes "újságírók" számára immár megélhetési kategóriává vált. Amúgy ha már ez így van, érdemes lenne egy kicsit Google-zni, hogy ki is valójában ez a szakszervezeti hölgy....

hauptrichter 2008.12.13. 00:05:02

Én örülök, hogy az újságíró terítéken tartja a témát, megszólalhatnak azok is, akik merik bírálni gyurcsányt (a cikkben és a kommentekben is), ha áttételesen is, de elmondják róla az igazat,hogy messze nem az az "államférfi", akinek szeretne látszani, hanem egy sötét, aljas gondolkodású, hideg, provokátorokat beküldő, számító manipulátor, a "sötét" oldalról.... sajnálom, ez van, és köszönöm a bátorságot a Bátraknak és jó volt hallani, hogy a tüntatők (amellett, hogy tilos volna kisrendőröket kővel dobálni, hiszen azok között is nagyon sok rendes ember van)nem is akarták bántani pl. a vízágyú legénységét.

hauptrichter 2008.12.13. 00:16:58

Még valami: kedves Bodoky Tamás, nagyon kíváncsiak vagyunk mi is az ORFK válaszlevelére! Persze valószínűleg hallgatnak majd mint az a bizonyos a gazban vagy lesz egy - a megfelelő kurzusokon szintén tanítható - csúsztatásos, félrebeszélős válaszuk... szép magyar mondással élve: hogy nem sül le a pofájukről a bőr (már bocsánat az indulatért, de még ez is finomított vélemény volt...)

Rob67 2008.12.13. 06:31:55

hátramozdító
Te mekkora egy barom vagy ecsém :)
Elképzelem, ahogy majd mostantól kezdve, a tanácsoddal felvértezve, minden csoport akik sokan vanna és hangosak azok mehetnek az MTV-be petíciót olvasni...
Már csak a problémák elkerülése végett engedni kell.
Naja. Mennek a vasutasok, a békávésok, a tanárok, a közszolgák, a malévosok.
Meg persze a Honvéd drukkerek ha kikap a csapat, meg a kozmetikusok ha nincsen olcsú arckrém, és persze a webtervezők is ha felháborítónak élik meg hogy nincsen mindekinek saját weboldala.
Szép terv.
Vagy csak bizonyos hangerő vagy létszám felett, esetleg politikai hovatartozás vizsgálata után adatott ilyen lehetőség?
A demokrácia szép dolog, egyetértek.
De mivel én is demokráciában és NYUGALOMBAN élnék, ezért már akkor sem értettem hogy azok akik az én nyugalmamat ilyen lázongással, utcai randalírozással megzavarják, akik miatt az akkor 18 éves fiamat napokig nem engedtem az utcára, nos az ilyeneket a demokrácia és az én és sokunk állampolgári nyugalmának védelmében, miért is nem lehetett a helyszínen agyonlőni?
Azonnal.
Nem petíció, nem bűnbánás után ejnyebejnye a bíróságon. A faszt. Golyót.
Vagy ha már nem kapták meg, akkkor börtönt, 10 évet.
Mégis ki az akinek bármilyen okból engedélyezett ekkora felfordulást csinálni.
Szerintem senkinek.
Vagy mindenkinek van joga mindenre.
Nekem is.
És legközelebb bevéltsam? Ha elegem van ebből, akkor én lőhetek közéjük?
Hiszen nekem is vannak jogaim...
Golyót

Rob67 2008.12.13. 06:41:20

pszichológia-i háttér támogató
Ha ott voltál neked is golyót vagy legalább börtönt kellett volna kapni.
Te miért nem állsz bíróség előtt?
A politikai lojalitás arra már nem terjed ki?

GuloGulo 2008.12.13. 09:33:50

Nekem csak egy észrevételem lenne. Beismerték hogy bűnt követtek el, kaptak 3évig felfüggeszett másfél éves bürtönt. Tehát ha szépen letelik 3 év, akkor megúszták. (Ha jól értem.) Hol itt a büntetés?
-Bíró bácsi szánom-bánom, csúnya dolog volt rendőröket dobálni nagy kövekkel, autókat felgyújtani, tv-székházat szétverni, fölgyújtani.
Igérem 3 évig nem fogok ilyet csinálni.
- Jól van fiam, elmehetsz.

Eszem megáll.

athumra 2008.12.13. 13:17:34

GuloGulo

Nekem is megáll az eszem!
Emlékeim szerint hivatalos személy elleni erőszak több éves börtönnel fenyegetett bűncselekmény.
Hogyan lehet ezért, pláne minősített esetben: "csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette" felfüggesztett büntetést kapni???
Hol van itt a jogállam, hol a jogbiztonság?
A csőcseléket - és mindenki ebbe a kategóriába tartozik aki még ha csak nézőként is de jelen volt! - példásan meg kell büntetni!

Lehet tüntetni a kormány ellen, ehhez joga van mindenkinek. De ezen jog gyakorlásának meg vannak a törvényes keretei. Ebbe nem fér bele, hogy az utcán parkoló autókat felgyújtjuk, ablakaikat betörjük.
Egy magát demokratának tartó ember, tiszteli mások tulajdonát!

Aki meg a rendbontókat igyekszik hazafinak beállítani az maga is a csőcselék része!

lampaules 2008.12.13. 13:37:04

Van a tv székház, ami ugye egy állami intézmény, és van a rendőrség, akinek kiemelt feladata az állami intézmények védelme szükség esetén. A rohamrendőrök között is nyílván vannak erősebb és kevésbé kiképzett osztagok. Ergo akkor nem a legjobb egységet kellett volna odaküldeni?
Rossz volt nézni szegény rendőr bakákat a túlerővel szemben.

Ergo van alapja annak amit a csaj nyilatkozott. És annak is, ahogy helyretették a csőcseléket később a rohamrendőrök.

travis 2008.12.13. 13:48:58

"Tankot is bevetettek a rendőri erők megtörésére"

Ennél a résznél hangosan felröhögtem.

travis 2008.12.13. 13:52:17

"Tankot is bevetettek a rendőri erők megtörésére"

Ettől még mindig nem térek magamhoz.
A Magyar Rendőrség a legújabb Moldova-groteszk.

svejk_a_derék_katona 2008.12.13. 14:05:47

rob67
ott voltam , de nem törtem, zúztam .
És ennek az egésznek egy felelőse van ezt mindenki tudja.

Persze azzal magyarázzák, a választási hazudozásokat, hogy azért hazudtunk mert tudtuk, hogy elbasztuk, de rendbe akarjuk tenni.
Mostmár lathatjuk mennyire rendbe tudta tenni ez a hatalmas szakértő banda.
a szlovákok szembeköpnek és mehetünk bocsánatot kérni .
az EU folyamatosan baszogat minket a törvénytelenségek miatt. (nem sorolom fel olvass van elég)
mégegyszer mondom nem lesz gáz ár emelés

mérsékelt 2008.12.13. 19:23:57

pipedog2
"Ennek ez egésznek egy felelőse van, ezt mindenki tudja" - kíváncsi lennék, kire gondolsz:))
Toroczkaira? Gondára? Nyilván nem, csak gondoltam, megkérdezlek:))

Ha persze merő véletlenségből a miniszterelnökre gondolsz, akkor feltennék én egy aprócska kérdést. Pláne, hogy ott voltál, de nem törtél. Se nem zúztál.

Te a miniszterelnökre, vagy a pártjára szavaztál 2006-ban? Mert ha igen, miután meggyőztek a szövegeikkel a választási kampányban és ezért rájuk adtad a szavazatodat, akkor megértem a felháborodásodat, hogy átbasztak.

Ha viszont nem a miniszterelnökre vagy nem a pártjára adtad a voksodat, akkor regéld már el, légy kedves, hogy téged ki baszott át a választások előtt vagy után?

Világos a gondolatmenetem?

Nehogy azt mondd, hogy úgy amúgy te nagyon empatikus módon együttérzel a maszop-szavazókkal, és azok helyett is odavonultál hőbörögni, akik másutt laknak, a maszopra voksoltak, így őket is átbaszták, de idő/pénz/kedv híján nem tudtak csatlakozni a köveket dobáló, átbaszott maszop-szimpatizánsokhoz...

Talán egyértelmű, hogy én nem oda szavaztam, de nem is vonulok sehova sem, pláne nem árpádsávos zászlóval, Lonsdale-felsőben, felbontott utcakővel az egyik, Molotov-koktéllal a másik kezemben.

Azon viszont nem kicsit háborgok, hogy a nekem - akkoriban - szimpatikus párt például mennyire elbaszta velem együtt sok százezer ember életét, amikor 2000-ben elindította a lakástámogatási rendszert "hihetetlenül kedvező kamattal". És ez csak egy, közvetlenül az én életemet megkeserítő, utóbb károsnak bizonyuló döntés volt.
És akkor nem beszélek az "egyetemi diplomát minden magyarnak!"-akcióról, minek következtében ma már snassz szakmunkásnak lenni. Így nincsenek lakatosok, asztalosok, hűtőgép-szerelők, és a többi. Mert persze, mindenkinek diplomát, hadd nőjön a képzett munkanélküliek száma.

Az utolsó csepp pedig az volt az én pár évvel ezelőtt még kedves pártom részéről, hogy a hetekben hangosan utasította vissza azt a maszopos javaslatot, hogy radikálisan csökkentsék a képviselői juttatásokat (számla nélkül felvehető pénzek, lakhatási és utazási támogatás, és a többi.)

Summa summarum: mostanra jutottam el odáig, hogy konkrétan NINCS olyan párt vagy szervezet(sem a parlamentben, se azon kívül), akire szavaznék.

2010-ben ezek miatt meg leszek lőve, hogy hova szavazzak, de ez legyen az én gondom.
Pont.

Rob67 2008.12.13. 19:26:59

pipedog2
A válaszod alapján ergo, ha nem tetszik amit bármely hatalmon lévő politikai erő tesz , nem tesz, hazudik akkor nekem jogom van ezt bármely eszközzel megtorolni? Mert én vagyok a nép?
Viccelsz ugye?
Ez a demokrácia nálad?

A demokrácia akkor nálam a fegyverviselést jelenti. Ergo ha valaki olyat tesz ami nekem nem teszik, akkor elégtétel veszek.
Mondjuk lelövöm.
Hiszen a felelőse megvan.
Na én a vérét akarom.
Elegem van abból hogy ilyen barmok miatt nem engedem ki a gyerekeimet az ünnepnapok közelében.
Mert demokrácia van.
A faszt, vért akarok már!
Letöltendő börtönbüntetést!
A szólásszabadságba nekem nem fér bele, ha engem vagy a családomat bármely okból veszély fenyegeti. Márpedig ezeken a napokon ez van.
Tehát fegyverbe!

Kotit 2008.12.13. 20:17:23

Rob67: Ahhoz képest, hogy szemlátomást write-only üzemmódban vagy, egy dologban még igazad is van: a meghozott itéletek mindkét irányban röhejesen alacsonyak, a köhajigáló "csöcselék" esetében éppúgy, mint a megbilincselt embert szarrá verö "rendör" esetében.

csodaszerva 2008.12.13. 23:59:00

Bodokynak meg sok sok erőt/egészséget kívánok -mint kádár érában elvtársak egymásnak, betűhelytelen kiejtéssel anno- ehhez a nemes küzdelemhez!
Há csak történik má valami előrelépés is az 50 visszalépés közben, mielőtt ez a turáni átkos magyar kihal..

travis 2008.12.14. 00:09:07

Hülye úr!

"Ha viszont nem a miniszterelnökre vagy nem a pártjára adtad a voksodat, akkor regéld már el, légy kedves, hogy téged ki baszott át a választások előtt vagy után?"

Egy megválasztott miniszterelnök nem csak az őrá szavazóknak tartozik elszámolással, hanem minden egyes állampolgárnak. Világos, senkikém?

törzsmókus 2009.01.25. 23:23:23

mérsékelt: lehetmas pont hu -t ismered?

bodoky: „A keresett oldalt valószínüleg eltávolították, megváltoztatták a nevét vagy jelenleg nem elérhető.” :(
süti beállítások módosítása