MVM-milliárdok offshore cégeknek VII.

2009.06.26. 12:42

A brit cégnyilvántartásban fellelhető irat szerint „Mrs. Istvan Kocsis” a fő tulajdonosa annak az offshore hátterű brit cégnek, amely egymilliárd forintért adott bérbe az MVM-nek egy horvátországi szállodát. Az MVM akkori vezére Kocsis István volt.

220 komment

Címkék: mvm offshore szászandrás kocsisistván

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr451209797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bardocz · http://www.bardocz.com 2009.06.29. 11:56:27

Kéne egy kiemelten közhasznúegyesületet alapítani, mondjuk "Népítélet" néven, aminek fel lehetne ajánlani az SZJA 1%-át.

Aki felajánlott, az szavazhatna, hogy kit nem szeretne az élők között látni. Aki a legtöbb szavazatot kapta, annak a fejére az összegyűlt pénzt felajánlanák.

Szerintem a sok kicsiből épp elég összejönne hogy valaki felvállajla az ilyenek agyonlövését....

Ja ez SZVSZ, és soha semmilyen módon nem szeretnék senkit normális emberek kiirtására kapacitálni!

vagye1 2009.06.29. 12:04:36

Korábbi kommentemhez elfelejtettem hozzátenni:
Egy HVG interjú alapján kiderült Kocsis mögött Csányi áll. Csányi most keresi a jó viszonyt ( máris viszonozzák ) a hatalomra készülő Fidesszel.
Kocsis egy nagyon mocskos exkomcsi, de sajnos ennek fényében már most borítékolható, hogy haja szála sem görbül meg a kormányváltás után (sem )
Én személy szerint nagyon örülnék neki ha sittre kerüne, ez lenne az igazság minimuma.
Varga Sabjánról csak annyit, az erőműben egy igen agilis fiatal kolléga, aki a szakma nagy tekintélyes is volt egyben Varga-S alá volt rendelve. Ez a hatalommániás majom anélkül, hogy fingja lett volna bármihez lépten nyomon betartott a fiatal szakembernek, aki inkább vette a kalapját. Nem is értette senki, ez ahólyag mit keres az atomerőműben szaktudás nélkül magas pozícióban. Azóta lejött a megfejtés, keresztrejtvény módon: lovas járművet hajtó 6 betűvel k-val kezdődik és milliárdokat lop.

kacsa65 2009.06.29. 12:05:01

@szazso2: Drága barátom! Ha kis csokorba szeded hozzászólásaimat, talán észreveszed, hogy:

1. Nem állok egyik oldalon sem, sőt a mai magyar politikának minden oldalát/pártját tartom korruptnak, alkalmatlannak, üldözendőnek (beleértve a szélsőjobbot is). Tehát én NEM a másik oldal vagyok, csak azért mert nem a Te oldaladon állok.

2. Én nem használtam veled kapcsolatban semmilyen minősítő jelzőt, Te viszont érvek helyett inkább ezt az eszközt használod nagy előszeretettel. No, ez minősít téged jelzők helyett.

3. Fentiekből következőleg NEKEM nincs szükségem tükörbe nézésre, ahogy Te javaslod. Úgy 30 éve tisztességesen fizetem az adómat, nem én loptam, hanem abból a néhány millióból, amit a béremből eddig levontak azok is, akiket Te most olyan vehemensen védelmezel!

Az eddig leírtak miatt úgy gondolom, hogy nem egy szellemi messerschmidt-tel van dolgom, úgyhogy feléd ez volt az utolsó kommentem. Ha majd esetleg értelmesen vitázni is kezdesz, akkor talán...

borsoo 2009.06.29. 12:06:48

Én megértem a nagy felindulását mindenkinek, de azt nem értem, hogy a faszba tud ennyi felnőtt ember LEÍRNI ilyen embertelen hülyeséget. Létezik jogállami intézmény a társadalomra káros személyek és tevékenységek visszaszorítására. Igaz, most épp nem működik túl jól.

kpityu2 2009.06.29. 12:09:08

@szazso2: Szóval aki kevesebbet lop az erkölcsösebb ?

átlátó 2009.06.29. 12:15:03

Néhány magánészrevételem:
Bodoky, te megint nem nyugszol és ez tetszik nekem is. :)
Mire elolvastam az egyébként érthető összefüggéseket a szemem is elfáradt.
Továbbá szomorúan veszem tudomásul, hogy azon kívül, hogy mi itt jól kibeszéljük magunkat, - mindenki ártatlan. Ez üggyel kapcsolatosan gondoltam.
Amíg nyílvánosan egy Dr.Martens típúsú (nem reklámnak szántam, de a lábbeli erre nagyon praktikus) acélbetétes bakkancsal nagy nyílvánosság előtt az ilyen csak az evolúciónak köszönhetően kétlábon járó élőlényeket picsán nem rugdaljuk, a helyzet nem is fog változni.
Tudom, én egy szélsőségesen radikális állat vagyok és ezen nem is fogok vitatkozni. Mentségemre, hogy én már nagyon unom, hogy "vezetőink" csak és kizárólag az erkölcsi nullák szintjén a közösből csak és kizárólag a saját zsebük megtömésével foglalkoznak, minden más tevékenységük ennek álcázásával kimerül.
Nem kell fizetni azért, hogy én egy ilyen tetűt jó minőségű csúzlival, méretes csapágygolyó segítségével őszinteségre bírjak. Csak rossz időben, rossz helyen legyek.
Köszönöm Bodoky Tamás, hogy akaratod ellenére mindjárt a reggeli kávézásom alatt sikerült az agyat felbaszni bennem.

frompearly 2009.06.29. 12:15:20

kurv* jó a cikk ,csak sz*rt se ér!Hetente leírja az index ,mno ,stb...hogy ilyen-olyan milliárdos visszaélés=lopás=bűncselekményt követnek el állami tulajdonban lévő cégek ,vezető beosztásban lévő tagjai karöltve a politikusokkal ,meglopva minket, akik rendesen fizetjük az adót...ÉS? Történt valaha is valami?NEM ,nem is fog az emberek "immunissá" válnak előbb utóbb az ilyen hírekre...Pedig lenne minek kiderülni ...
4es metro, megyerihíd, margithíd, Mvm ,bkv ,vérteserőmű ,KingsCity ,Ingatlan panamák VI,VII kerület , ...stb ,Senki nem tud semmit és mindenki tud mindent...Ezek a Kocsis ,Kapolyi ,Gurcsány,Bajnai ,Hiller félék meg röhögnek a markukba hiszen érinthetetlenek szállítják a megrendelőknek a milliárdokat!
Hajrá Magyarok!

kacsa65 2009.06.29. 12:16:56

@borsoo:
kedves Kacsa, a magasfokú vitakulturádhoz nyilván hozzátartozik, hogy a nem sikerül különbséget tenned az elefánt és a kisegér, a hazugság és a csúsztatás, a lopás és a boldogulás, a rombolás és az építés között. De akkor minek vitetkozni?

Kedves Borsó, segíts nekem kérlek különbséget tenni:
akkor az MVM elefánt, a Tokaj meg kisegér. A BKV hazugság, a Grippen meg csúsztatás. Paks lopás, a jóképességű tanárember kőbányája a semmiből boldogulás. A Nemzeti építés, a Gödör meg... Ja, az is az!

Nekem mind kivétel nélkül hazugság, lopás, rombolás és ezen aztán tényleg nem akarok "vitetkozni".

brokeness 2009.06.29. 12:17:16

De utáltam ezeket a KISZ-es fömuftikat.Amerre nézek most is mindenütt ott vannak,és vezetö pozicióban.Akkor csak elvtelen karrierista barmok voltak, most meg elvtelen ,karrierista tolvaj maffiózok( még egy prájmminisztert is adtak az országnak;).

hablabla 2009.06.29. 12:19:55

A titkosszolgálat egyszerűen csinálja ki, senkinek sem fog hiányozni. Vagy ha ez túl durva megoldás, akkor demokratikusan csinálják ki pl. méreggel. Javaslom a liberális ciánt, az nem tesz különbséget. Felőlem pöcsölhetnek átvilágítással, úgyis zsákutca. Erről is a tolvaj magyar polgárok tehetnek, akik direkt deviza hitelt vettek fel. Ideje adót emelni, hogy tudjuk hol a helyünk. :)

1&Emir 2009.06.29. 12:31:54

No ehhez mit szóltok? "Gigantikus kártérítést követelnek a magyar államtól
900 millió eurós, tehát nagyjából 250 milliárd forintos kártérítést követel a magyar államtól az Electrabel és az AES, írja a Napi Gazdaság. Ezt a magyar viszonylatban igen nagy összeget azért bukhatjuk el, mert nem tartottuk be két erőmű privatizációs szerződésében foglaltakat."
Márpedi ha elbukhatjuk akkor el is fogjuk bukni.Uraim ez az igazi biznisz!Szinte biztos ,hogy ebből is kimaradok.Ah dehogy is juszt is bekerülök mint adófizető!

kpityu2 2009.06.29. 12:37:10

@1&Emir: Ugyan ugyan. Majd erre is hoznak valami törvényt. Nem az a fajta társaság ez, aki megijed egy kis módosítástól ha úgy látja jónak. Még büszkék is lesznek, hogy mennyit megtakarítanak az országnak.

hosszú lépés 2009.06.29. 12:54:55

Muhaha megaLOL ország, olyan jó az állampolgárának lenni.

szazso2 2009.06.29. 13:09:55

@kpityu2: nem, de nem egy kutya mindkét oldal.

borsoo 2009.06.29. 13:11:30

@kacsa65: köszönöm válaszod,
>az MVM elefánt, a Tokaj meg kisegér
Az MVM: Pár miliárd, a te zsebedből
és Tokaj: pár hold föld?
>BKV hazugság, a Grippen meg csúsztatás
A BKV: pocsék szolgáltatás, a környezetünkben a legdrágább, dőbbenetes mértékű állami kiegészítés minden évben, mellette izgalmas tanácsadói szerződések
Grippen: ha jól értem, ez volna az egyik kutya, másik Fidesz, miért is?
satöbbi. Szerinted tényleg jó az arányérzéked?

Ábránd 2009.06.29. 13:11:53

Sziasztok!

A Magyar Korona Országában országunkban - elérkezett a rendcsinálás ideje.
Le kell számolnunk, és el kell számoltatnunk sok politikust és un. hozzájuk kölel álló Vállalkozót. Nem mehet tovább, hogy MVM - Kocsisok, vagy Dunaújvárosi Vasmű - Orbánok sajátítsák ki és adják Júdea kezére őseink földjét!
Nem lehet, hogy magyar gyerekeink ne születhessenek meg, mert államunk törvényei a parazitákat támogatják!
Ez a két pillér az, amin az új-régi államunknak nyugodnia kell!

Elektronikus Köztársaságot, Önképviseletet!


Szebb Jövőt!

szazso2 2009.06.29. 13:13:05

@kacsa65: köszönöm, lemondanék róla, további demagógiára nem tartok igényt.
bármit is állítasz, elfogult vagy a baloldal iránt. csak elegánsabb azt állítani, hogy mindegyik pártot elutasítod. emögött egy erős balos elkötelezettség húzódik meg. de ez a baloldal felett eljárt az idő.

Ábránd 2009.06.29. 13:15:35

@Ábránd: A hév elragadott és hibáztam. Jól:
A Magyar Korona Országában - országunkban - elérkezett a rendcsinálás ideje.
Le kell számolnunk a "meghélhetési" politikusokkal,és el kell számoltatnunk sokukat és un. hozzájuk kölel álló Vállalkozókkal.
Sajnálom...

Ábránd 2009.06.29. 13:16:42

@Ábránd: Ccc. újabb javítandó:
"megélhetési" Sorry.

Ábránd 2009.06.29. 13:20:36

@Ábránd:
Akkor nyugodtabban, égyben az egész:

Sziasztok!

A Magyar Korona Országában országunkban - elérkezett a rendcsinálás ideje.
A Magyar Korona Országában - országunkban - elérkezett a rendcsinálás ideje.
Le kell számolnunk a "megélhetési" politikusokkal - és el kell számoltatnunk sokukat - és az un. "hozzájuk kölel álló Vállalkozókkal".
Nem mehet tovább, hogy MVM - Kocsisok, vagy Dunaújvárosi Vasmű - Orbánok sajátítsák ki és adják Júdea kezére őseink földjét!
Nem lehet, hogy magyar gyerekeink ne születhessenek meg, mert államunk törvényei a parazitákat támogatják!
Ez a két pillér az, amin az új-régi államunknak nyugodnia kell!

Elektronikus Köztársaságot, Önképviseletet!


Szebb Jövőt!

Mind. Amp. 2009.06.29. 13:21:06

Valaki tudja, hogy

1. miért van még a Kocsis (és becses neje) még mindig szabadlábon?

2. miért "vezeti" még mindig a BKV-t?

3. egyáltalán miért nem menekült hetekkel ezelőtt külföldre (mint pl. Kulcsár elvtárs)?

Ezt talán még nálunk sem lehet elsikálni.

Ábránd 2009.06.29. 13:22:21

Nem tudok nyugodt maradni. Baj?!?!?!?!?!??!!
Remélem így is érthető vagyok.

Ábránd 2009.06.29. 13:24:42

@Mind. Amp.: Hová menekülnének? Sztem minden országnak van ilyen JÓ MUNKÁS EMBERE, nem kell nekik import! Szabadlábon? Hahaha: Ne feledjük, jelenleg Ők diktálnak...

kpityu2 2009.06.29. 13:28:14

@szazso2: Egy szint után igen. És szerintem elértük már azt a szintet.

szazso2 2009.06.29. 13:32:02

@kpityu2: szerintem nem, mert mint ahogy ez a cikk is mutatja, nap mint nap újabb és újabb zavaros ügyek kerülnek elő a szoclibek házatájáról. sajnos ez még nem a mélypont, tudnak ők még lejebb menni. az ország 2/3-a szerint menniük kell, ilyen sokan tévednének?

borsoo 2009.06.29. 13:41:16

@bodoky: szia, még sok ilyen cikk kéne, commentezhető, egyre nagyobb nyilvánosság, és nagyon bízom benne, hogy nem szélsőséges megnyilvánulások fognak majd erősődni, ha végre nagy sokára rács mögé kerülnek azok, akik egészen nyilvánvalóan az adófizetők kárára tesznek nap mint nap, legitimista vagy akár köztörvényes módon. Köszönöm a cikket. Ugyanitt meg kell mondanom, megdöbbentő számomra az írott szó elértéktelenedése - melyben az újságíróknak épp úgy szerepe van, mint az internetnek és az anonimitásnak - hogy képesek felhasználók olyasmit leírni, ami a hetséges legnagyobb távolságban van a tízparancsolattól.

Swind 2009.06.29. 14:03:01

Talan nem a tyuktolvajok ellen kene tarsadalmi osszefogas, btk modositas, meg Jobbik "majd mi rendet csinalunk" part, hanem a gazdasagi bunozok ellen akik mindannyiunktol lopnak milliokat, 100 miliokat, milliardokat drakoi szigorral buntetni.

Peldaul ha 100 million felul lopott, sikkasztott, vagy megkarositotta a kozt: Kotel.
Igen kotel es teljes vagyonelkobzas, meg a 3. unokatestverenek is. Na igy lenne rend.
Mondjatok meg, hol van az a part aki megigeri ezt?

kpityu2 2009.06.29. 14:06:39

@szazso2: Természetesen húzzanak el. Csak afelől vannak kételyeim, hogy a másik oldal a keresztényi erkölcs megtestesülése lenne. Magyarul: nem árt rövid pórázon tartani őket, és nem arra számítani, hogy velük elérkezett a kánaán.

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2009.06.29. 14:09:51

40-50 Milliárd bevételt remélnek az Ingatlanadótól, miközben az elmúlt 7-8 évben 1000 milliárdot OFFSHORE-oltak maguk közt szét!

De ezt nem álíltom, kérdezem, természetesen! :P :)

szazso2 2009.06.29. 14:11:32

@kpityu2: egyetértek. a jobboldallal szemben is kritikusnak kell lenni, és tényleg nem a kánaán fog elérkezni. De az 1998-2002 időkből kiindulva, mégis többet, jobbat, erkölcsösebbet várok. Valahogy egészségesen fejlődött az ország, ami a 2002-es választással megtört, majd mély zuhanás jött. ezt tetézik még a kocsis féle ügyek.

lübecker 2009.06.29. 14:11:38

Kocsis Istvánné a Jobbik ügynöke.
A Jobbik a mai napon +20% szavazatot szerzett a következő parlamenti választáson.
Ugyanott lámpavas eladó.

gagauzz kalauzz 2009.06.29. 14:11:55

Nekem egy mellékszál teccett, mégpedig az, hogy felbukkant aláíróként Varga-Sabján László ügyvezető neve. Ugyanilyen néven futott egy figura annó, aki a KISZ KB egyik titkára volt az átkosban. Feleim, nincs kecmec, itt az egész kiszes nomenklatúra átmentette magát a gazdaság vezető és jól tejelő pozícióiba. Valszeg ez a network uralja az egész korrupcióipart az országban.

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2009.06.29. 14:11:57

Mrs. : még ezt sem tudták helyesen bejegyeztetni, nem hiába Moszkvában oroszul tanultak a marxista egyetemen, nem angolul.

Vagy azóta nemet váltott? :o

ui: ezek is kérdések, nem állítások

M@snev 2009.06.29. 14:12:46

...van, amikor a Kínai Népi Kommunista Párt is ideál tud lenni...ha már Károly Róbertet elfeledtük: aki lop, vágják le a kezét; aki a rábízott közvagyont herdálja, akasszák fel!

Tanulják meg egyszer s mindenkorra, lesz következmény.

Ábránd 2009.06.29. 14:17:02

...és csak ez a kommentelés - mint gőz szelep - maradt volna nekünk?!?!?!? Szerintem pontosan tudja az emlegetett nomenklatúra, hogy milyen fainul kiköcsögözzök, meg szétalázzuk őket itt. De melyikük nem szarja le? Hmm?
De ez hoz megoldást?
Legkésőbb jövőre, szavazz a Szebb Jövőre!

kpityu2 2009.06.29. 14:23:02

@Ábránd:
"A természet lágy ölén jól esik a sziklatúra,
A jó levegőt biztosítja a proletárdiktatúra."

kokoro 2009.06.29. 14:31:44

"névbitorlás" - az év vicce :-)

vadaszok 2009.06.29. 14:33:23

Deja vu

1978 - az MVM vállalati bulin a főkönyvelő és az igazgató felesége összevesznek, hogy melyikük férjének a szeretője csinosabb….

2008 - az MVM vállalati bulin a fideszes és az emeszpés összevesznek, hogy kinek a pártja tud jobban lopni….

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2009.06.29. 14:49:42

@Ábránd: egy válasz lenne. Nem megyünk el választani. Senki (nemzeti egység). :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2009.06.29. 14:52:03

@tonchyka: szerintem ezt is mosolyogva olvassa Kocsis István. Majd még uzsonna előtt aláír egy BKV szerződést egy családi beszállítóval 800 milláról.
Mondjuk lánctalpas perui villamosokat vesznek, légkondi nélkül.

kacsa65 2009.06.29. 15:08:31

@borsoo: Szia Borsó, akkor csak az arányérzék végett fussunk neki mégegyszer: Tokajt el lehetne bagatellizálni azzal, hogy néhány hold föld, bár a lopás akkor is lopás maradna, de ott a Tokaj Kereskedőház Rt. elsíbolásáról volt szó, ami több milliárd (több mint az MVM-es 1Mrd ugye?). A Gripen ügy szintén több 10 milliárdos umbulda ami Viktorhoz köthető és valahogy hallgattál arról, hogy egy tanárnak miből tellett több kőbányára és utána miért pont tőle lehetett csak az autópálya építésekhez követ rendelni az alaphoz? Persze már el kellett adni mindet, mert a megrendelések anno elmaradtak, de láss csodát, ma ugyanonnan ugyanazt a követ hordják megint, csak ma már MSZP-közeli cégeknek fialnak.
Valamiért bassza a csőröm, hogy mindkét felet szemét tolvajnak tartom, de az egyik oldal legalább csendben marad (talán szégyenli magát azok helyett akire szavazott) a másik meg próbálja kisebbíteni az elkövetett rablások, sikkasztások súlyát (talán próbálja felmenteni a zászlóvivőit) ahelyett, hogy mindkét oldal kitaszítaná a saját gazembereit, sőt, még Én vagyok elfogult, ugye?
Amiről csak álmodhatunk, az egy 20 (vagy 60?) évre visszamenő vagyonelszámoltatás lenne, de akkor tényleg mindenkire kiterjedően. Aki lopott, annak teljes vagyonelkobzás. Rendesen kiürülne a Parlament. De naív aki ezt lehetségesnek tartaná...

átlátó 2009.06.29. 15:21:05

Most, hogy még a kommenteket is elolvastam sikrült mégjobban fölbaszni magam. Akasztani akarok és szarok minden magyarázatra az akcióban résztvevők részéről. A K A S Z T A N I , mert a picsánrugdalás az semmi.

szazso2 2009.06.29. 15:35:10

@kacsa65: elvileg jól hangzik, amit leírtál. csak NEM igaz. Az MVM-nél még több ilyen milliárdos ügy van...
és szerintem a baloldal azért marad csendben, mert lapít, mint szar a gazban. esélye sincs a dolgok kicsinyítésére, mert a dolgok ordítanak...

elszámoltatás: egyet értek Veled. bár szerintem elsősorban az mszp/szdsz padsorok ürülnének ki. ugye Megyó is célzott a szadesz nagy lenyulásaira, róluk sem szabad megfeledkezni..

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.06.29. 15:45:02

ügyészség mit csinál?
rendőrség mit csinál?
szervezett bűnözés elleni tököm tudja milyen renzsőr szervezet mit csinál?
parlamenti pártok hol a faszba vannak most?
köcsög demszky (mr 10%) mit csinál, most hol a f@szba van?

az összes rohadt börtöntölteléket agyon kéne verni. nyilvánosan. érzelemmentesen. hosszan, hogy fájjon.

bajnainak is ez a szlogene "fájni fog". nekünk már fáj. fájjon nekik is!

vagye1 2009.06.29. 15:50:12

szazso2 ! El vagy tévedve ! Emlékszel amikor deutsch még trabanttal járt a parlamentbe? Azóta kistafírungozta feleségét, ágyasát és hogy-hogynem drága ingatlant is tudott venne szátalan gyerek nevelése mellet.
De említhetném a mohácsi faroslemezgyár egykori irányítóját aki most a sportbizottságot vezeti, szintén tízszeresen gazdagodott.
Ne legyenek illúzióid. Emlékszel még a Lookhead kurvára senator Selmecire? Attól, hogy Keller nem tudta bizonyítani mert az ügyek jól le voltak védve még megtörténtek.
Kétségtelen, hogy a rafinált szocik sokkal többet loptak, mert ebben lényegesen nagyobb volt a rutinjuk, de emezek is ahol hozzáfértek megtették.
Igazából ez vezetett a jobbik előretöréséhez, mert bennük még bíznak, hiszen egyrészt hangzatos demagóg dumájuk azt mondatja amit hallani akarnak az emberek, és el is tudják hitetni, hogy meg tudják csinálni. Az összes többi így vagy úgy megégette magát Torgyántól Herényin és Orbánon valamint Kókán át az ilyen díszpintyekig. Mondjuk Kocsis is volt MSZMP-s, MDF-es és most Csányin keresztül a Fidesz felé dörgölődzik. Félek ezért fogja megúszni.
csak a paksi szemétségéért Kínában kivégezték volna.
Apropó Paks, hoyg értsd: Kocsis feladata volt némi kampánypénz biztosítása. de ne legyenek illúzióid a Fidesz anno ugyanilyen célból odatette Bajit az adóügyest akinek annyi köze volt az atomtechnikához mint tyúknak a harangöntéshez. Viszont Viktor minden tolna, fejér és baranya megyei gyűlésére ingyen hordták az erőműves buszok az embereket, a biztonságtechnikai osztály költségvetéséből meg nagyon sok mindenre futotta.

Karesz (Charlie) 2009.06.29. 16:02:02


Ábránd 2009.06.29. 13:22:21
"Nem tudok nyugodt maradni. Baj?!?!?!?!?!??!!"
nem
"Remélem így is érthető vagyok."
igen, de nem az egyetlen fasiszta itten!

kenguru30 2009.06.29. 16:04:22

Bodoky úr gratulálok!

Karesz (Charlie) 2009.06.29. 16:07:14


hablabla 2009.06.29. 12:19:55
"A titkosszolgálat egyszerűen csinálja ki, senkinek sem fog hiányozni. Vagy ha ez túl durva megoldás, akkor demokratikusan csinálják ki pl. méreggel..."

arra nem goldolsz hogy a titkosszolgalat is ők?
nem alajuk tartozik, ők maguk..

szazso2 2009.06.29. 16:10:10

@vagye1: bizonyos dolgokkal egyetértek, bizonyos dolgokkal nem. a lényeg talán az, hogy Kellernek semmit sem sikerült bizonyítania. Ergo btk-t kimerítő dolgok nem voltak, tehát még ha történtek is dolgok (bizonyára volt 1-2 ügy), azok jogilag rendben voltak. De manapság nap mint nap bukkannak elő kétes ügyek, ld. legutóbb a dombovári polgármestert, de ld. hunvaldot, verokot stb. szóval most ipari szinten megy a lenyulás, miközben az ország a mélyben. és persze, hogy attól félnek, hogy 2/3 esetén kemény elszámoltatások lesznek.
még ha 98-02 között volt is ügy (bizonyára volt, de nem ennyi, és nem ilyen mértékben), az ország legalább fejlődött, a régió vezető országa voltunk. és most??.... az utolsók...

1&Emir 2009.06.29. 16:10:48

No most akkor kik loptak többet a fideszesek,vagy aszoc-libek?Ez itt a kérdés ,válsszatok!

Karesz (Charlie) 2009.06.29. 16:13:16

engem az is bosszant hogy ezt a cikket lehet kommentelni de azt amiben azt irjak hogy az off-shore cegeket szidni NEM MENO azt persze nem...

szazso2 2009.06.29. 16:15:14

@1&Emir: szoclibek. fényévekkel többet. és szépen le is buknak.

PuruttyaIrto (törölt) 2009.06.29. 16:17:03

Élete végéig börtönben töltse az idejét!

tonchyka 2009.06.29. 16:22:45

A kúrva anyjukat nekiek!

tonchyka 2009.06.29. 16:23:19

A kúrva anyjukat mindegyiknek!

Karesz (Charlie) 2009.06.29. 16:23:28

szazso2 2009.06.29. 16:10:10
kacsa es borsoo
az egyik legnehezebb dolog felmerni azt, hogy mekkora a korrupcio, mindeki megadja a valaszt erzelmei szerint, ki lopott tobbet, de nem lehet tudni.
nem tudni mennyi volt a grippen kenopenze, mennyi az utantoltes, mennyi a sportcsarnok, es mennyibe kerult a princ fele bank feltokesitese, stb.

"Kellernek semmit sem sikerült bizonyítania. Ergo btk-t kimerítő dolgok nem voltak, tehát még ha történtek is dolgok (bizonyára volt 1-2 ügy), azok jogilag rendben voltak."
ne viccelj ! azt nem tudod elkepzelni, hogy megallapodtak, hogy nem boritjak a bilit?
cserebe, hatalomovaltaskor meg nem szivatjak oket...??? meglassatok nem lesz itt felelossegrevonas semmi...
bar igeny volna ra...

" a régió vezető országa voltunk. és most??.... az utolsók..."
allitolag lettorszag mar hatrabb van mint mi...
(es izland, anglia, irorszag is, de ok fejlettebek, regiek)

"1&Emir 2009.06.29. 16:10:48
No most akkor kik loptak többet a fideszesek,vagy aszoc-libek?Ez itt a kérdés ,válsszatok! "
tokmindegy.

az a gond, hogy en megertek minden indulatot de mindeki csak a partfinanszirozasban gondolkodik, az meg nehany milliard ft evente... jo ahhoz, hogy megszerezzek, csinalnak 3-szor akkora kart de az se sok. Viszont privatizaltak az orszagot es ennek sokszorosa a bankok altal kivitt nyereseg az miert nem faj senkinek?

tonchyka 2009.06.29. 16:24:57

Bodoky Úr!
Kérem,hogy a dokumentumok birtokában tegyen rendőrségi és ügyészségi feljelentést.Bár úgy is tisztára mossák magukat ezek.Pénz beszél...

chillman 2009.06.29. 16:29:25

sittre velük.. megnézném pl. Draskovics, Veres milyen arcot vágna a kamerába miközben rojtosra kúrják a seggüket..

szazso2 2009.06.29. 16:40:49

@Karesz (Charlie): sztem Kellernek és a szociknak az lett volna a jó, ha borul a bili, és jól ráhúzzák a lepedőt a fideszre. lehetett volna nyomatni, hogy a fidesz ilyen meg ilyen ügyekben volt benne, ennyi meg ennyi mrd-t síboltak el. ezzel szemben a keller kommandó semmit sem talált. persze néhány ballib újság/tv ennek ellenére is folyamatos mocskolja, vádolja a fideszt, de erre a legújabb mérések szerint csak 9% a vevő. a többiek el akarják ezt a bagázst söpörni. és utána a bilit is rájuk borítani, mert azzal jó néhány évre meg lehet tőlük szabadulni.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.06.29. 16:43:45

@chillman:
teljesen jó ötlet. erre lehetne aztán jó kis rálittyyy sót csinálni.

én nem szeretem a reálitty sókat de ezt pl nagyon szívesen nézném.
apám, draskovics arckifejezését nézni amint egy (mondjuk csak a példa kedvéért mert ilyen nevű bűnözők nincsenek) rafajel vagy egy sztojka vagy egy kolompár reszeli hátulról.

óriási!

1&Emir 2009.06.29. 16:50:03

Ebben az országban aki a rendszerváltáskor nem lopott eleget az most már ne reménykedjen.azok aki már meglopták a vélt járandágukat,egyyyre inkább ügyelnek arra ,hogy a maradékot még elcsaklizzák /párt függetlenül/.A fideszes vezetők kevesebbet loptak mondják egyesek.Igen mert balf...
ok voltak , mondják a szocik.Ha ugyanis nem lettek volna olyan mohók fiatal korukban még ma is hatalmon lehetnének.És most sokkal több zseton lehetne zsebükben.A hatalom birtokában igyekeztek ők is mindent lenyelni .Ez lett a vesztük.Most ,hogy a maradék vészesen fogy űvöltenek mind a kutyák ha ráléptek a farkukra,s várják ,hogy sajnájuk őket.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2009.06.29. 16:51:05

Drága Olvasók, ismételten kérem hogy tartózkodjunk a büntető törvénykönyvbe ütköző megnyilvánulásoktól! Igaza van @borsoo-nak, "létezik jogállami intézmény a társadalomra káros személyek és tevékenységek visszaszorítására". Én a jogállami megoldások híve vagyok, legyenek azok Önök is.

Karesz (Charlie) 2009.06.29. 16:54:34

szazso2 2009.06.29. 16:40:49
@Karesz (Charlie): "sztem Kellernek és a szociknak az lett volna a jó, ha borul a bili, és jól ráhúzzák a lepedőt a fideszre."
sztem is. kellernek szemelyesen jobb lett volna ha talal valamit, de ot bealdoztak.

a szocik meg an bloc nem is leteznek, vannak liberalisok meg verbalodaliak koztuk, no es persze milliardosok...

en hiszek az osszeeskuves elmeletekben, igy a 70-30%-os megosztasban is.

Török Szultán 2009.06.29. 17:04:01

Pofám leszakad, méghogy névazonosság...Ez elképesztő hogy ilyen nyíltan hülyének néznek mindenkit!
Gratula a cikkhez!

Török Szultán 2009.06.29. 17:08:13

@bodoky: egyetértek, főleg ha ennek az ügynek lesz "jogállami" következménye. Ha nem, akkor viszont végképp elveszítem az országunk jogállamiságába vetett hitemet. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül...

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.06.29. 17:12:49

@bodoky:

igazad van, de szerinted lesz bármilyen jogállami következménye ezeknek a stikliknek?

sekszpír apánk is megmondta (ráf trenzlésőn):

"akkor e vagyunk e jó fejek ha kussolunk és hagyjuk magunk átbaszni,
avagy ha baltát ragadunk, s léehemteljük kendet (népiesch megszólítása a "névbitorló" kocsis alteregónak)?"

nyafnyaff 2009.06.29. 17:34:37

Ezek az állítólagos nem állami cégek igazgatói milyen szuper képzésekben részesültek a Kádár korszakban (nagy részük a CCP-ben), hogy ennyire polihistorok, ma az áramhoz értünk, holnap BKV-t vezetünk… , és még meddig vezetik ezek az országot?

Kegyetlen 2009.06.29. 19:08:16

ez a Kocsis Hermann Ottó és Draskovics Tibor után ismét egy igazi polihisztor, mindenhez értő ember: atomerőműhöz, közlekedéshez, lopáshoz.

szémsit 2009.06.29. 19:12:12

Sohasem szimpatizáltam a szélsőjobbal, de most már én is előre hozott választásokat, Jobbikot és rendet akarok ebben a "kurva" országban!
Ha kell, féljenek (a szó minden értelmében)az ilyenek, akik az ország szétlopásából éltek és élnek most is!

Mogorva_ 2009.06.29. 19:23:48

És ezek a kedves emberek nem börtönben vannak, hanem mindenféle állami cégeknél igazgatók. MÉG MINDIG !!!!

vermeer 2009.06.29. 19:25:43

most éppen nem követtem mélységeiben a cikket, de úgy látom, hogy még mindig csak a felszínt kapargatjuk és minden további nélkül éldegélnek azok, akik ebből sok pénzt vettek ki. nem is veszi elő őket egyetlen élő ember sem az elkövetkezendő 8-10 évben ismerve az ügymenetet. ha megtehetném, simán felkötnék mindenkit, akinek köze volt M.o-n ezehhez a "posztszocialista betüremkedéshez"...

csendeske 2009.06.29. 20:03:58

Ha valaki egy kicsit figyelné most a BKV körüli eseményeket, lehet, hogy nem két év múlva csodálkoznánk a feltárt dölgokon. Kocsis elvtárs biztos nem nyugszik, most már fullos lehetősége van Mesterházi Ernővel (Demszky titkos pénzezős embere) a totális lopkodásra, mivel mindenkit kinyírt maga körül, aki nem hozzá volt lojális, vagy nem volt beszarva.
Ne utólag legyünk okosak, hanem figyeljünk erősen, hamár a rendszer engedi az ilyen embereket csúcsvezető beosztásban "tevékenykedni"!

hablabla 2009.06.29. 20:24:00

@bodoky:
Egyetértek veled, én is a jogállami megoldások híve vagyok és élnék is vele: mi az hogy! A fa..szopó g.ci k.rva anyját ennek az ingyenélő, Kocsi Istvánnak. Remélem a sitten kötsz ki, ahol majd jól megba..nak, te tróger.
Ez még belefér a szólásszabadságba? Többet úgy érzem úgyse tehetek.

Ezek az ügyek nem így voltak kitalálva. A válság, a kormányváltó hangulat mozgatja a jogállam intézményeit a rendrakásra.
Vállalhatatlanul nagy károkat okoztak az országnak. Kíváncsi leszek kinek a támogatását élvezte. Ha a miniszterek tudta nélkül megtehette mindezt, akkor valóban egy felszínes, megvezethető politikai elitünk van. Nem hogy az ország irányítását, de egy óvodás csoport átvezetését se bíznám rájuk a zebrán.

foolproof 2009.06.29. 20:30:11

Minden elismeresem, Bodoky ur, hat hiaba, a gonzo-mentalitas nem vesz el, csak atalakul! Kerdezni szeretnek valamit: Amikor Japanban eltel,( jo, biztos eltel mashol is, de en csak errol tudok) ugye hianyoztak ezek a kis meghitt mutyik, hogy a vernyomasod rendben legyen? Vagy probaltal ettol az egesz katyvasztol fuggetlenedni kisse?

Csak azert erdekel, mert en kb. 3 evet toltottem az UK-ban mostanig, de a lelepeskori 2006-os Mo.-hoz kepest a mostani kb. egy szarralott Beiruthoz hasonlit, mar a kozallapotokat es -hangulatot tekintve. Mostansag tervezem re-emigraciomat, hiaba, ahogy az angilusok mondjak, timing is everything :-). Nincsenek illuzoim, de azert mindig jolesik, hogy vannak, akik kicsit megkavargatjak ezt a pocegodrot. Kicsit frocsog, aztan persze mi is, de hatha ettol majd valtozik valami. Tovabbi (remelhetoleg nem eletveszelyes) tenyfeltarast kivanok!

remindegy 2009.06.29. 21:24:22

Miért kell a törvényszerűn így csodálkozni/felháborodni? Állami hivatal és korrupció? És ez kicsit pofátlanabbul lopott , mint a többi? Több, mint fél évszázad komcsiizmus után jó lenne felébredni, és rájönni, hogy a politikusok és bürökraták 99%-a korrupt, tehát minnél kevesebb van belőlük annál jobb. (lásd anarchokapitalizmus)

gagauzz kalauzz 2009.06.29. 21:34:58

Az a lényeg, hogy a családi pótlék, a kisemberek pár ezer forintos ebédjegyének adómentessége, a gyes/gyed: felháborító PAZARLÁS, a koraszülött jóléti állam kigyomlálandó rákos daganata (hogy ezzel a képzavarral éljek) a milliárdos baloldali (sic!) rablóbanda és az alfelüket tisztogató baráti sajtó szerint :)))

gaga 2009.06.29. 21:47:49

Nem lehet az, hogy 'Mrs Istvan Kocsis' az valójában a Zorbán offshore nickje? Mer' ettől a sötétben bújkáló fasisztátul minden kitelik...

Akárki Akármit Mond 2009.06.29. 21:58:01

Azért az 1 milliárd valakinek csak jó volt nem????
Talán azokat kéne megtalálni.
A vezetőket pedig teljes vagyonukkal felelőssé kellene tenni azért amit csinálnak. Kevesebb lenne a sikkasztás mert most feláll, lemond, megkapja a végkielégítést és senki nem vonja őt felelősségre. Kéz kezet most.
Ha nem deríthető ki a felelős, akkor a vezérigazgatót ítélni el. Különben mi a faszért ül abban a székben ha nem tud a dolgokról??? Bezzeg a lét felmarkolja nem?
Ha egy boltban egy pénztáros téved, levonják a fizetéséből. Ez miért nem igaz a felső vezetőknél???

Akárki Akármit Mond 2009.06.29. 22:00:37

"létezik jogállami intézmény a társadalomra káros személyek és tevékenységek visszaszorítására". Én a jogállami megoldások híve vagyok, legyenek azok Önök is.

A jogállam már rég elveszett, szerinted hány állami vezető ül börtönben??? milliárdok, tíz, néha SZÁZ milliárdok tűntek el. És hányat ítéltek el????

biohouse 2009.06.29. 22:07:30

Úgy tűnik ezt az egész rendszerváltozást a komcsik vezényelték le, remekül. Minden kispajtás megkapta a feladatát és jutalmát. A veszélyesebbeket meg jól megvették, pl Viktort. Mert honnan is volt a papának kőbányája.
Ha lenne kollektív büntetés, azt hiszem nem lenne igazságtalan, minden kommancs és kommancs-kapcsolatú állami vezető mehetne a levesbe. Tegyük fel 30% ártatlan. És? A daganat csak a környező egészséges szövetekkel együtt távolítható el! Már, ha valaki meg akar itt egyáltalán gyógyulni.

Mit tehetünk? Semmit. Mondhatnám meg kell várni, míg ez a geberáció kihal. De akkor már én sem élek. Különben is, a technikákat a fiatalok újratanulják, pl Zuchschlag.

Egy svájci rendszert tudnék elképzelni, sok-sok népszavazással. Sokba kerül, igen, de a lopás is.
Először is minden népszavazás legyen érvényes, akárhányan is mennek el. Aki nem megy el, azt nem érdekli, mindegy neki. Aki szavaz, annak nem mindegy. Így egy 10%-os tenni akaró kisebbség is nyomást tudna gyakorolni a kormámyra.
Világos, bármiről nem lehet népszavazni (pl vizitdíj és tandíj), de lehetne arról, hogy kisebb legyen a parlament, maximum mennyi minisztérium szükséges,hogy egy képviselő csak 2 ciklusban lehetne képviselő, csakúgy mint egy polgármester, vagy országos hivatal vezetője.
Talán lehetne a politikusoknak szigorúbb az átvilágítása,vagyonosodási vizsgálata, nem szükséges a mentelmi jog,a politikusként elkövetett mutyizás pedig súlyosbító tényező.
Csökkenteni kéne a parlamenti küszöb mértékét, és el kéne gondolkozni egy kétházas parlamentről is, ahol valóban (és ellenőrzötten) független civil szervezetek felügyelnék a pártok törvénykezési munkáját.
Én nem látok más lehetőséget.

gombosg 2009.06.29. 23:33:17

@biohouse:
Jó, csináljuk. Hogy kezdjünk neki?

Én még fiatal vagyok. Figyelem az eseményeket. Remek, tényleg. Van BÁRMI, amit TENNI lehet a szövegelésen kívül?

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.06.29. 23:48:20

Teljes elszámoltatás kell 25 évre visszamenőleg. Bűnös vagyont elkobozni hetegíziglen, bűnöst felkötni a segédeivel együtt.

€papa 2009.06.30. 00:35:52

@biohouse: Nagyon egyet tudok érteni Veled! Kezdjük meg az aláírás gyűjtést. Szerintem egy hét alatt meglenne az elég szavazat, és utána ugyanazokkal az aktív fórumozókkal, már mehetne is a népszavazás. Vagy talán egy kicsit idealista vagyok?

vadaszok 2009.06.30. 00:40:16

index.hu/gazdasag/vilag/2009/06/29/150_evre_iteltek_madoffot/

"A tárgyaláson Madoff bocsánatot kért, azt mondta, nincs mentség arra, amit tett........Madoff és felesége elvesztette az összes vagyonát, az ingatlanjaikat. ........."

Ki emlékszik, hogy mikor is bukott le az ürge? Három hónapja?
Bokody meg már több mint egy éve (?) sztárolja itt a Kocsist.

Nagypipa 2009.06.30. 02:38:06

Mikor fogja már valaki kirúgni az impotends Demszkyt (a Kovács jelenlegi munkáltatóját) és a Kovácsot? Meddig lehet még húzni ezt a simlisséget?

Nagypipa 2009.06.30. 02:38:36

Módosítás: Kovács helyett Kocsis értendő.

gombosg 2009.06.30. 08:57:10

@vadaszok:
És mióta csinálta a csávó a bizniszt? :P

biohouse 2009.06.30. 09:36:35

Kell egy koordinátor, egy jogász.


Jelenleg ez a szabály: "Az eredményes népszavazás kritériuma, hogy az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele, de legalább az összes választópolgár több mint egynegyede a feltett kérdésre azonos választ adjon."

Ennek a szabálynak a második felét el kellene törölni. A legalább az összes választópolgár egynegyede azt jelenti, hogy 2 millió 5 ezer ember egyformán szavazzon.

Szerintem semmiféle korlátozás nem kellene, akit érdekel eljön, aki nem jön el annak mindegy.

Az első lépés tehát, hogy kétmillió szavazót rá kell beszélni, hogy egy ilyen változtatást megszavazzon. Nyilván lennének pro és kontra érvek kampányok, érdekek szerint. A pártoknak ez kényelmetlen lenne, tehát az ellenszél (ellenpropaganda) hatalmas lenne. Egyáltalán kérdés, hogyan sikerülne kétmillió emberhez az üzenetet eljuttatni.

gombosg 2009.06.30. 14:47:47

Jó, jó, jól hangzik! Én is idealista vagyok! :D
Az internet hatalma végtelen.

Egyébként komolyan, HOGYAN lehetne ilyeneket megvalósítani?

"...de lehetne arról, hogy kisebb legyen a parlament, maximum mennyi minisztérium szükséges,hogy egy képviselő csak 2 ciklusban lehetne képviselő, csakúgy mint egy polgármester, vagy országos hivatal vezetője.
Talán lehetne a politikusoknak szigorúbb az átvilágítása,vagyonosodási vizsgálata, nem szükséges a mentelmi jog,a politikusként elkövetett mutyizás pedig súlyosbító tényező.
Csökkenteni kéne a parlamenti küszöb mértékét,..."

Van olyan párt / politikai kezdeményezés, akiknek ez érdeke? Vagy széllel szemben pisálás volna az egész?

biohouse 2009.06.30. 17:37:16

Ha ilyen volna, hogy népszavazással szüntessük meg a korrupciót, talán elmenne 2 millió ember szavazni. De így nem lehet kérdést feltenni.
Hogyan lehetne akkor a jelenlegi rendszert, amelyben a pártok nem az országért, hanem önmagukért vannak, megváltoztatni? Milyen kérdést lehetne a nép elé vinni, amely megindit valami változást, és el is megy legalább kétmillió emberszavazni?
Ezt a kérdést kéne megtalálni. Pl azon gondolkoztam, mi lenne, ha titkosszolgálatok a köztársasági elnök alá tartoznának, és nem az aktuális kormáy felügyelné öket? Mert titkosszolgálati módszerekkel könnyebb lenne a korrupciót felderíteni, és a titkosszolgálatokat nem blokkolná a kormány, amely tagjai, támogatói a fő tolvajok.
És a második lépés, hogy a főméltóságokat, a nép választaná és nem a parlament. Akkor is pártemberek jutnának hatalomhoz?
Pl szerintem Sólyom jó közt. elnök. Függetlennek tűnik. Mi lenne, ha egy kis hatalma is lenne?

gombosg 2009.06.30. 18:54:22

@biohouse:
Főleg az első kérdés tűnik átvihetőnek. Szerinted mit hozhatnának fel ellene?

zsg? 2009.07.02. 09:48:57

Szörnyű belegondolni is, hogy itt tart ma Magyarország. Hogy az interneten eldugott kis blogok lettek az egyetlen fórum, ahol a mainstream nagyfiúk rablóbandájával érdemben foglalkozik bárki is. Miközben ők röhögnek rajtunk és büntetlenül lopnak tovább, egyre többet és egyre nyíltabban.

Mit kéne ahhoz tenni, hogy végre egy kocsist itt is elintézzen a hivatalból eljáró ügyészség? Hogy egy ilyen ügy kipattanása után hónapokon belül arról értesüljünk, hogy xx év börtön és vagyonelkobzás?

Ha ehhez a jobbikra kell szavazni, akkor isten bizony meg fogom tenni (pedig gondolkozó emberként ehhez nagy elszánásra lesz szükségem). Csak nehogy ők is aklimatizálódjanak, mint a fidesz (amint odakerültek, ők is elkezdtek lopni, pedig előtte nagy volt a szájuk).

hazafi5 2009.07.08. 03:16:09

Tudja valaki,hogy Varga Sabján Úrnak milyen szerepe lehet az ügyben? Elképzelhető, hogy Ő is benne van a felelősök csoportjában?

hazafi5 2009.07.08. 03:18:34

hol lehet még részleteket olvasni az ügyről?
Köszönettel Karesz

hazafi5 2009.07.09. 01:44:55

Számomra hihetetlen,hogy 2 napig több mint 200 hozzászólás született, most mg már senkit sem érdekelnek a részletek?
Most az háborította fel a hozzászólókat ami ténylegesen történt, vagy csak háborognak megszokásból?
Szükségem lenne rá, hogy a fenti kérdésekre reagáljon valaki!
Köszi, Karesz

tonchyka 2009.07.27. 16:52:00

Most olvasom hogy koholmány minden vád ami Kocsis István és felesége ellen íródott!Gondolom ezt mindenki elhiszi.

M@snev 2010.03.22. 02:52:35

Gratula a Pulitzerhez (is)!

Amikor ez (mármint az MVM-) és a hasonló ügyek felmerülnek bennem (szóval gyakorlatilag majd minden héten legalább egyszer vagy többször), olyankor valahogy nem is érzem Budaházyékat igazán bűnösnek. Tudom, csúnya dolog...de ha belegondolok, hogy ez így megy a rendszerváltozás óta, hogy a politika asszisztál és szinte törvényes kereteket alakít ki ahhoz, hogy lopjanak, csaljanak (emlékezzünk csak a legnagyobbra az elsők között, az "olaj-bizniszre"), akkor egyáltalán nem érzem sem magam hibásnak a gondolataimért, sem azokat szörnyetegnek, akik megelégelték a hiábavaló várakozást, hogy majd a jog és a törvények igazságot hoznak.
FRÁSZT!

Peripetia 2011.08.24. 11:28:50

@Ábránd: Üzenet a múltba: A kocsisok, az orbánok még mindig közöttünk vannak és továbbra is rontják a levegőt. Éljen orbá
nia
süti beállítások módosítása