TASZ - Meghívó tárgyalásra

2010.11.10. 12:18

Bodoky Tamás vs. Magyar Fejlesztési Bank

 

A sávolyi motorpálya megépítését 2010 tavaszán 35 milliárd forinttal támogatta volna a Kormány. Az állami beruházás megvalósíthatóságáról szóló, a KPMG pénzügyi tanácsadó cég által készített, először eltitkolt megvalósíthatósági tanulmányt a közvélemény nyomására nyilvánosságra hozták. A tanulmány kiadásáért indított per azonban nem vált érdektelenné: egyrészt a tanulmányból önkényesen kitakartak lényeges részadatokat, másrészt a bíróságnak döntenie kell abban az elvi kérdésben, hogy egy 100%-os állami tulajdonú bank milyen adatokat titkolhat el. Az újságíró jogi képviseletét ellátó TASZ továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy a Magyar Fejlesztési Banknak egyes állami nagyberuházásokba történő bevonása nem eredményezheti, hogy banktitokra hivatkozva eltitkolhatóak legyenek a költségvetési források felhasználásával kapcsolatos adatok. Az első fokon született ítélet a hatástanulmány teljes nyilvánosságra hozatalát rendelte el, de a döntés ellen fellebbezett az alperes. A bíróságnak lehetősége van precedens értékű döntést hoznia.  

  

A másodfokúfokú tárgyalásra

2010. november 11-én, csütörtökön, 08.30 órakor

kerül sor

a

Fővárosi Ítélőtábla V. számú tárgyalójában.

 

(1026 Budapest, Fekete Sas u. 3)

 

Kérjük, a rendelkezésére álló eszközökkel segítse elő, hogy az ügyről minél többen tudomást szerezhessenek!

2 komment

Címkék: mfb tasz balatonring kpmg grupomilton

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr532438199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maid 2010.11.10. 20:39:54

"...a bíróságnak döntenie kell abban az elvi kérdésben, hogy egy 100%-os állami tulajdonú bank milyen adatokat titkolhat el."
Ez már csak azért is fontos, mert ha így haladunk, hamarosan csak 100%-os állami tulajdonú bankok lesznek nálunk, szóval csak hajrá! :)
süti beállítások módosítása