Kint vagyok a placcon

2010.04.21. 19:39

"A 2006-os tüntetések rendőri túlkapásainak feltárásával országos hírnevet szerzett magának. Oknyomozó munkája eredményeként robbant ki a botrány Sávoly körül. Minden létező szakmai díj tulajdonosa, többek között a Pulitzer-emlékdíjé is. Legutóbbi cikkéből az Index.hu portálon, a megjelenése után vett ki egy bekezdést a főszerkesztő, ezért felmondott. Tényfeltáró újságírásról, a magyar média cenzúrájáról Bodoky Tamást kérdeztük."

78 komment

Címkék: álláskeresés beszólás önfényezés

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr611940802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mediocris 2010.04.21. 23:51:02

Aggódva tanakodnak a műtő előtt az index szülei, melyet megtámadott a cenzúra betegsége. Mivel az online újságírás jövője a tét, ezért megbíztak egy kínai cenzúra specialistát hogy segítsen.

-Te, van valami esély hogy felépül, Imre?
-Nem tudom. Bo doki nagyon tamáskodott.
-Ebben nincsen semmi új, Péter.

magwas 2010.04.22. 06:17:47

Kiváncsian várom hogy hol fogod tovább csinálni.
Nagyon nagy szükség van a munkádra, sajnos.

@mediocris: ÁÁÁÁÁ, felterjesztelek "beyond fostalicska" tagre a szóviccblogon.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.22. 08:06:34

Bodoky!

Sajnálattal olvastam, hogy elhagytad az Indexet. A magam részéről többé nem olvasom azt az internetes lapot, ahol egy beszari főszerkesztő (aki a saját alkalmatlanságát bizonyította most már sokadjára) a saját kis szaros egszisztenciája miatt megfekszik a (jelek szerint nyakig korrupt ügyekben lubickoló) tulajdonosnak.

A díjak amiket az utóbbi időben kaptál jól jelzi a munkád értékét és fontosságát, egyúttal megmutatja az ordító különbséget az újságírás és a zugfirkálás között.

A tisztességes emberek figyelme követni fog oda ahova mész.
"Omnia mea mecum porto."

A többieknek meg marad a Zújpéter és a Zindex.

Új Péter!

Te meg kapd be!

Patyimutyi · http://zipp.hu/belfold/2010/07/21/a_patyi_golfmeccset_meg_jatsszak 2010.04.22. 08:22:44

nem tudok kommentelni a kotottpalya.blog.hu-n. Egyszerűen letíltottak, pedig csak kritizáltam a helyesírást és azt, hogy érdektelen témával címlapra engednek egy sztroit. Valószínűleg ott a baj, hogy egyetlen sértő vagy vulgáris kifejezést sem tettem bele a kommentembe.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.22. 08:53:11

@Patyimutyi:

Megkezdődött az ügyek agyonhallgatása. Elindították az érdektelenségi gőzgépet. Mossák az agyakat. Kétségbeesetten próbálják a múltat ignorálni.

Tisztára mint az 1984.

mediocris 2010.04.22. 08:54:09

@Patyimutyi: Az én hozzászólásom is kitörölte korábban. Igaz ez nem cenzúra, hanem moderálás. Én csak annyit írtam hogy nézessen utána kinek a zsebébe megy a MÁV-os 140 milliárd :). Úgy látom nem szereti az oknyomozást, hiába hazai pálya. Mindegy. Nem zavarom többet. Biztosan valami hasznosabb dologgal tölti az idejét.

igenigen 2010.04.22. 10:04:19

TE, akkor most mi VAN IMRE?
ÚJ híreim vannak PÉTER!
BE kell avatkozni, DE a MÁTRON is kéri a részét...

Dzsoll 2010.04.22. 11:08:22

első körben én is feltettem az index.hu-t a tiltólistára.

guszti 2010.04.22. 12:09:53

Úgy látom az index vezérkarban fortélyos félelem igazgat, Pátyról kussolni, félnetek jó lesz. Egy Spirk-Magyari anyag jelent meg headlinerben, nem egész 3 órával ezelőtt, ami tippeket ad a fidesznek, miket kellene még vizsgálni, azokon kívül, amiket már jelezték hogy akarnak. Páty nem volt a fidesz listáján - szemet is szúrt - de a mai indexesről is hiányzik. Pedig ebben is van minden, Margithídtól völgyhídon át pártfinanszig, de olyan, lejáró félben levő lemezek is, mint sávoly, vagy a strabag. (Egyikre már nyomtak egy cancelt, másikban kihalt a fősáros párt.)
Asszem minden érthető, anno Vágvölgyi alatt sem ért megharapni a kenyéradó postabank kezét a narancsnál. Most meg itt kezd öregedni a főnök, meg is jobbult kicsit, meg mintha lustulna is, legalábbis unja már a permanens lázadást. Semmi baj, újabb 10 év, és a Szili majd egy újabb, radikálisabb fórumon fikázza majd volt munkahelyét.
Felvásárolta ezt is a RAMJAC, uncsi már a sok stressz, sokkal fontosabb a gyerek, meg hogy raboljon a balin. Szép volt, ennyi volt.

Átvitel honvéd 2010.04.22. 12:51:08

Pár héttel v. egy-két hónappal ezelőtt Bodoky egyik cikkének kommentjei között "értetlenkedtem", hogy O.K., hogy ez a leleplezés-téma az Indexnek hirtelen ilyen fontos lett, de hogy' lehet az, hogy épp "ez" az ügy az, amelyik. Az értetlenkedésem egészen pontosan arra vonatkozott -- bár ezt nem részleteztem, azzal a célzattal, hogy aki akar, értse --, hogy észrevételem szerint az Index szívesen tetszeleg a "független" médiaszereplő "szerepében". Miközben nekem (aki elég régóta olvas különféle magyar forrásokat, és elég régen figyeli a politikai "mozgásokat") mindig is az volt, és ma is az vele kapcsolatban az érzésem, hogy az Indexnél a "függetlenséget" tekintve nem kicsit vastagon lóg ki a lóláb. Az egészben az volt az egyetlen kérdés, hogy a sávolyi és a pátyi balhék boncolgatása -- amennyiben az Index vezetésének- és a mögötte állóknak az érdekét nézzük -- Bodoky tudtával, "érdek-egyeztetéssel", valamilyen konkrét politikai célú "összeesküvésben" történik-e, vagy az Index és Bodoky egymástól függetlenül "mozognak".

Most eltelt néhány hét, és azt látom, hogy kiborult a bili. ...Azt gondolom, hogy választ kaptam. Ezek szerint ha az Index vezéreinek volt is abban "érdeke", hogy a balhé nagy nyilvánosságot kapjon, ez pillanatnyi (esetleg nem is konkrét politikai) érdek volt, és nem volt mögötte Bodoky, és az Index közötti "egyeztetés".

...Hát ja, az ilyesmi veszélyes... :-D

Bodoky-ban akkor azt kell mondanom, hogy nem csalódtam, ahogy nem csalódtam az Indexben sem.

...Nem tudom, hogy igazam van-e, de azt gondolom, hogy az ilyen, "felfújt" médiaszereplők, mint az Index, szükségképpen mindig valamilyen "érdek" mentén mozognak. Ezt az okozza, hogy pénzügyi értelemben nem önjáróak -- ha megfeszülnek, sem tudják kitermelni az önmaguk lábon tartásához és az újságírók kifizetéséhez szükséges pénzt. ...Én még nem láttam olyan magyar sajtóorgánumot, amely profitorientált volt, és független tudott volna maradni. Ha Bodoky későbbi sorsát nézem, épp ezért nem vagyok túlságosan nyugodt. Ui. ha ilyen news-nál keres melót, akkor kb. két eset lehetséges: vagy olyat talál, ahol az "érdekei" egybeesnek a tulajéval (és olyan "tényfeltáró"-újságíró lesz, mint azok, akik az MNO-nak vagy a NOL-nak "tényfeltárnak", "nyilvánvalóan" mindenféle "szándékoltságtól" mentesen), vagy nem talál. ...Alternatívaként csak olyat tudok elképzelni, ahol nem politikai, hanem pusztán "olvasottsági" okból talál pozíciót (mivel a cikkei várhatóan sok olvasót vonzanak) -- de az ilyen szerintem elég törékeny ügy; az első kritikusabb esetben az lesz, mint most ezekkel a "komoly, felnőtt" srácokkal az Indexnél.

Vagy esetleg kitalál valamit maga.

Remélem, sikerülni fog.

bomi 2010.04.22. 13:37:11

@guszti: Ez nekem is feltűnt. Ha külön nem is akarták előszedni, de Sávolynál megemlíthették volna – de ott is csak a Sedesát nevesítették, GM, MJ, KBJ, de még a szoci támogatók sem lettek megemlítve, az egyetlen link is a(z egyébként elég jól összeszedett, a bukta előtt pár nappal megjelent) Dudás-cikkre mutat (az egyébként hosszú cikkben a fentiek közül csak Suchman kap egy zárójeles említést).
Botrányos, és nem oszlatja a gyanút az elmúlt napok történéseinek okával kapcsolatban...

Bebé 2010.04.22. 16:34:12

“Neked NEM jár az indulat" avagy Tevan lekurvaanyázta az olvasóit

"Mi történik ilyenkor egy normális szerkesztőségben? A főszerkesztő kérdő tekintettel megvárja beosztottjának felmondólevelét, majd rábólint. Ha nem, akkor úgy rúgja ki, hogy meg sem áll valami szennyportálig, ahol kedvére kigecózhatja magát az olvasón, ha éppen olyanja van. Itt semmi ilyesmi nem történt, azon kívül, hogy Bodoky felmondását elfogadta Uj Péter. Tevanról nincsenek hírek. Ha szerencsénk van, nem is lesznek. Ennyi elég volt. Ha már oly sokszor szóba kerül a hitelesség, ezek után mit gondoljunk?"

Bővebben: holdrablo.hu/2010/04/22/kurva-anyjat-az-olvasonak/

kozlony 2010.04.22. 16:54:40

@bomi: Ha, a - törvény szerint nyilvános - földhivatali adatokat nem úgy dugnák el a mo.-i rezsimek, mint a Nemzetbiztonsági Hivatal archív anyagait. Szörfözhetnél benne egy kicsit (mint ahogy Szlovákiában az ottani állampolgárok ezt megtehetik), akkor nagyon sok kérdésedre választ kapnál. Ha kicsit megfuttatnád a keresőt, mondjuk a Zsámbéki-medence és környékén. Lehet, hogy az Indexes cenzúra sem lenne ennyire meglepő. Az átláthatatlanság Magyarországon a politikai osztály „közérdeke”. Az átláthatatlanság Pátyon a helyi képviselő-testület többségének „közérdeke”.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.22. 17:27:41

Ez az egész olyan mai Magyaros.
Én úgy látom, hogy országunkból kiveszőben van a tisztesség.

Büszke lehet magára ez a bajusz marci meg ez a horgász jenő.

Áá hagyjuk. Előbb nem utóbb mindkettő beleszalad egy baszott nagy pofonba.

Fiúk! Amit nektek is tanulnotok kell: Mindig van erősebb.

..és most ne a fizikai erőszakra gondoljatok. Gondoljatok arra az ifjú titánra vagy valaki valakijére aki talán még most érettségizik, de 5-6 év múlva Ő fog kibaszni benneteket.

Gyakoroljátok a hüppögést! Szükségetek lesz rá!

zéRIGO 2010.04.22. 23:53:40

azé ájjunk már meg egy kicsit!
Én egy másik újságtól hajbókoltam erre félelemből.
Félek, mert a vezérkar állítólag tárgyal ezzel az emberrel. Újságírók vagyunk, piciny közösség, kiderülnek a dolgok. Most is kiderült, hogy nem annyira egyértelmű itt az áldozati szerep.
Mi nem akarunk egy ilyennel együtt dolgozni.

Ezzel az emberrel, aki volt annyira gerinces és egy konfliktus után, névtelenül elküldte a kollégái adatait a kurucinfóra, hogy tessék itt van néhány zsidó, lehet rugdosni!!! Bravó, emberségből egyes!

Ezzel, aki a grupós ügy után üldözési mániássá lett, és azt is támadójának vélte, aki nem az, közben pedig emberek százai, vagyis most látom csak mindössze néhányan, de tapsolnak neki, miközben ez az ember morálisan csőddé vált. Többet hisz magáról, mint ami. Szép eredményt ért el, de az élet megy tovább. Másokhoz rohangálni, hogy teregesse ki a házi szennyest, bizony nem szép dolog, vagy ha az is, hát én nem szívesen laknék vele egy fedél alatt.

Szakemberhez kellene fordulni kedves BT, mielőtt komolyabbá nem válik a dolog, és a végén magad ellen fordulsz, csakhogy kikiabálhasd, téged bántanak.
Egyetlen ellenséged van, Bodoky Tamásnak hívják. Magányos, frusztrált, üldözési mániás, és roppantmód féregformájú.
És ez a vélemény független az újságírói munkádtól. Mint emberről írtam. Mert hiszem, hogy még lehet belőled az. És csak reménykedem, hogy a büdös életben nem találkozunk.

köszönöm, hogy leírhattam, hajrá lmp!

főkút 2010.04.23. 00:07:17

Azért ez egy egyenletes teljesítmény.
Az előttem szóló a Danóczy, Tollner, röpirat után megszülte a Bodokyt is. (itt még a fénymásolást, és postaládázást is megtakarította, dicséretet érdemel)
A high-level GM kommunikációs csapat ismét csúcsra járatva.
Engem ez nagyon szórakoztat, mondhatnám élvezem.

mediocris 2010.04.23. 00:39:25

@igenigen: Bedét nagy hiba volt kihagynom :).

Aggódva tanakodnak a műtő előtt az index szülei, melyet megtámadott a cenzúra betegsége. Mivel az online újságírás jövője a tét, ezért megbíztak egy kínai cenzúra specialistát hogy segítsen.

-Te, van valami esély hogy felépül, Imre?
-Nem tudom. Bo doki nagyon tamáskodott.
-Nincsen ebben semmi új, Péter. Be tudnánk rakni egy másik bekezdést?
-Be, de Márton szerint NEM MENŐ.

Nomen est Omen.

Imre, aki nem kerüli a konfliktust, sőt keresi a bajt. Fennhéjazva idejön kioktatni.
Imre: jelentése uralkodó, híres, hatalmas
"Az Imre név nyughatatlan természet kialakulását támogatja. Fiatalon erős vágyat érez, hogy valami maradandót alkosson, vagy olyan dolgot tegyen, ami hasznára lehet az egész emberiségnek. Ez a név találékony, éles eszű, módszeresen gondolkodó ember fejlődését segíti, aki viszont nem tud kitartóan egy dologgal foglalkozni, mert türelmetlen és nem elég figyelmes ahhoz, hogy a részletekre összpontosítson. Becsvágyó, idealista és igazán alkotó, energikus egyéniség, de cselekvési kedvét leginkább hangulatokban és érzésekben éli ki, nem pedig gyakorlati előrehaladásra használja."

Tamás, aki már senkinek sem hisz, mindenki gyanús, mégis csodálatnak örvend.
jelentése: Iker, csodálatos
"A Tamás név különösen érzékeny, álmodozó személyiséggel ajándékozza meg meg viselőit. Sikeresek lehetnek különféle művészeti ágakban. Mivel nem hajlandók figyelembe venni gyakorlati és üzleti szempontokat, meglehet, hogy anyagi sikerek nem koronázzák a befektetett energiát. Sok mindent éreznek és érzékelnek, amit nem feltétlenül értenek. Előfordul, hogy mások gondolatai úgy befolyásolják őket, hogy észre sem veszik. Szívesen segítenek másokon."

Péter: Aki nem hajlandó magyarázkodni és keményen kiáll a döntései mellett.
jelentése: szikla
"A Péter keresztnév erős egyéniséget, függetlenséget, önbizalmat adhat viselőjének. A legkevésbé sem hajlandó meghajolni mások akaratának, meglehetősen keményfejű, kompromisszumra nem hajlandó."

Márton: Aki mindig megmondja.
jelentése: merész, harcias, bátor

mediocris 2010.04.23. 00:47:40

@zéRIGO: Az szerintem nem titok hogy Bodoky nem normális. Normális ember nem megy el oknyomozónak, nem köp bele gazdag és hatalmas levesébe, nem megy katonának frontvonalra, nem ugrik ki repülőből, stb. Normális ember szépen, nyugodtan, boldogságban éli a saját életét. Sajnos sok a nem normális ember, akinek szintén böki a szemét a nép megvezetése, és úgy érzik tenniük kell valamit.

Azért az mindenképpen pozitív hogy itt legalább nem moderáltak téged ki. Ez is valami, nem?

u.i. A buzi kis golfpályád meg nem fog megépülni Pátyon. Sőt, a börtönben téged fognak először seggbek****(censored).

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.23. 00:53:21

@zéRIGO: soha nem adtam semmit a kurucinfónak. de annyit támadtatok ilyenekkel, hogy ma - életemben először - tényleg beszéltem a tomcattel. önbeteljesítő lesz ez a rágalom, ha még sokat ugráltok bameg :)

tolom 2010.04.23. 02:31:09

@zéRIGO: Úgy gondolom hogy az a frusztrált és az üldözési mániás, és annak kéne szakemberhez fordulnia, aki bármiféle alap nélkül konkrét vádakat állít. Ez hozzászólás ez pont olyan, mint Porkoláb József demagóg levele Tollner Józsefhez, mint a névtelen szórólap, és a Danóczy-t lejárató röpirat. Itt ugyan bulváros elemként csak az antiszemitizmus és a szélsőségekkel való (kurucinfó) való kapcsolattartás lett kreálva. Értem én, hogy fogynak az eszköztárból a dolgok, de ezen a szinten ilyenekkel már nem tudnak eredményt elérni.

Bebé 2010.04.23. 03:10:40

@zéRIGO: KIZÁRTNAK tartom, hogy Bodoky listázna. Bármiről. A tárgyról - amivel sározni akarod - ne is beszéljünk.

Azt külön görénységnek tartom, hogy origos munkatársnak tünteted fel magad te ostoba papucsállatka! Mert átlátszó vagy, mint egy 5x5 cm-es folpack, még akkor is, ha a Duna-parton volt az a darab csomagolási műanyag hónapokig, és (1)120-an léptek, köptek rá.

A butaságnál - tudod - egy dolog félelmetesebb: az, amikor manipulációval párosul.

Süllyedj el - lehetőleg máma még - az Áfonya utcában - lehetőleg a flaszterban!

Bebé 2010.04.23. 03:18:57

@bodoky: Te aztán igazán tudsz mindet a tud. hátterekről! Ne hagyd magad! Ez azt jelenti: ha már érzékeltél, aztán észleltél (önbeteljesítő jóslatot) akkor, emeled magasabb szintre, bammeg!

murunga 2010.04.23. 09:29:01

zéRIGO 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

sztem csak át kéne lépni, mint egy kutyaszart...csúszásra sem érdemes

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.23. 10:03:28

@murunga: ha nem vigyázok, az lesz a vége hogy szerveződik körém egy korrekt kis maffia a nagy maffiaellenes harc melléktermékeként :)

murunga 2010.04.23. 10:44:51

hát nem t'om miért ez a válogatás...gondolom a jobbikok is szivesen dolgoznának az ilyen sittes társaságo(ko)n. remélhetőleg jó erős kis kontroll-csoport lesznek odabent a kupolás nagycirkuszban is...kellettek ennek az országnak ők is sajna - ezen azért a korábbi politikai elit (sárga, narancs, ződ) elgondolkodhatna.

fahrenheit451 2010.04.23. 11:24:23

Ami a cenzúrát illet, most már belső forrásból származó információim is vannak arról, hogy a fidesz-közeli sajtóban bizony ez a Sávoly-Páty téma nagyon kényes ügynek számít, és még csak beszélni sem szabad róla. Szóval, a nagy hallgatás nem érzéki csalódás eredménye. Bizony, félnek a zújságírók is foglalkozni ezzel.

Azt hiszem, nem véletlen, hogy UP-ék is beijedtek.

Dzsoll 2010.04.23. 12:58:20

@fahrenheit451: nem kizárt, hogy valamelyik nagyágyú akar beszállni ha meglesz a rendezési terv, de egyelőre nem adja a nevét hozzá.
(amit nem is csodálok)

főkút 2010.04.23. 14:17:18

@Dzsoll: Lehet, hogy ezért ilyen bátrak a kilencek is, mert szabad elvonulást ígértek nekik?

patbateman 2010.04.23. 16:06:04

@főkút: Annál talán még többet. A legutóbbi (talán 2 héttel ezelőtti) Kossuth Rádiós műsorban áfonyasztríti barátunk lassú nyugalommal közölte, hogy az Alkotmánybíróság nem fogja őket elmeszelni. Kijelentő mód.
Kár, hogy Pörzse et. nem mesélte el nyilvánosan, hogy ki volt a telefonvonal túlsó végén, amikor nem mehetett le a műsora. Sokminden máshogy alakult volna az elmúlt 2 hétben.

Dzsoll 2010.04.23. 16:22:27

@patbateman: Reméljük az AB-re nincs befolyása. Ha van, akkor úgyis megette a fene az egész redves országot, Páty és Sávoly a legkisebb baj.

PhilConnors 2010.04.23. 17:30:37

Eddig is mindig disznófejű nagyurak irányították ezt az országot, csak néha járt erre egy-egy török/tatár vendég. Egyedül ezek a piszok civilek, meg ludasmatyik zavarták a nyugodt, békés garázdakráciát.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.04.23. 18:44:33

@patbateman:
Hmm, ezek szerint Mervósítani fogják az Alkotmánybíróságot?
Egy kis támogatást tolnak még a Videotonnak, és már el is intézi a Fidesz?
Mindenesetre miután kinyilvánították, melyik az a 13 ügy, amivel foglalkozni akarnak (vagyis ha már kenyeret nem tudnak, legalább cirkuszt adnak) és nem volt rajta se Sávoly, se Páty, nem sok jót lehet várni...

patbateman 2010.04.23. 23:03:08

@Dzsoll: @Daily Shark: Remélem, ez nem következik be, bár Mervó monoton hangon ismertette ezirányú elképzelését... Az ombudsmant azonban eltávolíthatják, illetve az ellenzők közül sokakat az ilyen-olyan hivatalokból, minisztériumokból.
És ami sztem a kulcs lehet, hogy M és KBJ csak az előretolt csapat. Csak sejtéseink lehetnek, hogy kik lehetnek mögöttük.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.24. 01:46:59

@bodoky: lehet h ez lenne a megoldás.
bárányt nem lehet a farkasra küldeni

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.24. 13:18:40

@tesz-vesz:

asszem túl finom eufemizmus a kérdéded

inkább úgy kellene h

@zéRIGO:
Te kinek a droidja vagy ?
+
Mennyit kápét kaptál ezért ?

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.24. 22:33:17

@tesz-vesz:

Wir halten zusammen,
wir halten einander aus,
wir halten zueinander;
niemand hält uns auf.

www.youtube.com/watch?v=sZRGdvngd8M&feature=player_embedded

:)

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.24. 22:38:36

@bodoky: az annyuk istenit, ebben a pillanatban szedette le a kopirájtmaffia a youtuberól a klipet. myspace még megy:

vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=104482055

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.24. 23:06:42

@bodoky:

találtam egy másik hasonló dalocskát:

először a szöveg:

hey pig
yeah you
hey pig piggy pig pig pig
all of my fears came true
black and blue and broken bones you left me here
i'm all alone my little piggy needed something new
nothing can stop me now
I don't care anymore
nothing can stop me now
I just don't care
hey pig
nothing's turning out the way I planned
hey pig there's a lot of things I hoped
you could help me understand
what am I supposed to do I lost my shit because of you
nothing can stop me now
I don't care anymore
nothing can stop me now
I just don't care
nothing can stop me now
you don't need me anymore

-----------------------------
azt hiszem passzol a mostani helyzetedhez
AKA
te vs a volt munkaadóid

:DDD

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.24. 23:09:33

@bodoky:

2 féle verzió van:

1. origi, a nyugisabb:
http://www.youtube.com/watch#!v=4NOYCzRzZIs&feature=related

2. nin remix (saját magukat remixelték):
www.youtube.com/watch?v=EBSK2SOTdjU

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.24. 23:10:48

1. origi, a nyugisabb:

http://www.youtube.com/watch#!v=4NOYCzRzZIs&feature=related

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.24. 23:11:31

(hááát nem szereti, nem ismeri fel)

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.24. 23:14:35

@szorokin: nem, nekem nem erről szól, a rammsteint nézd, nekem arról szól.

vadaszok 2010.04.25. 00:25:37

Összetartunk,
Kitartunk egymásért,
Egymáshoz tartozunk,
Feltarthatatlanok vagyunk.

Nem egy műfordítás, de kb. ez.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.25. 00:32:33

@vadaszok: jaja, kb. ez, de az egész szöveg nagyon ütős. egyébként fent van millió helyen, az túlzó elvárás hogy előbb googlezzon a kommenter, és csak azután rinyáljon? meg van a google translate is, bár az néha tényleg nagyon vicces dolgokat ad :)

en.affenknecht.com/lyrics/rammstein-haifisch-lyric-with-english-translation/

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.25. 01:21:41

@bodoky:

nothing's turning out the way I planned
nothing can stop me now

ez azé passzol a pogromodba ;)

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.25. 08:34:10

@szorokin: nem, nem passzol, nem érted. nincs bennem harag, csalódottság, bosszúvágy vagy semmi ilyesmi. azok a sötét oldal fegyverei :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.25. 13:38:44

@bodoky:

az jó. :))

magyarul simán továbbléptél, UP-n Tevanon, az index-en.. (a nariról és BBE ről nem is beszélve)

sok ember asszem nem tudna ilyen bölcs lenni, stb
:))

+ 1 ok a tiszteletemre ....

Elemer 2010.04.25. 18:54:21

@bodoky: Tomcat egy közötrvényes bünöző, ha hozzá fordultál akkor tényleg nem stimmel nálad valami.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.25. 20:13:34

@Elemer:

Mérő László is leállt vitázni Tomcattel ...
ettől még nem lett náci.

attól h vki beszél vkivel...
ez szerinted beszéd útján terjedő kór ??

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.25. 20:25:04

@Elemer:

el kell határolódni bizonyos emberektől.

ugye ezt gondolod.

főpélda, tessék:
a maszop elhatárolódott a jobbiktól, a jobbikos esélyesebb képviselőktől, azzal h nem lépett vissza a javukra

miközben, ha figyelembe vesszük a maszop
fő szlogenjét:
mentsük meg a demokráciát, a hazát, stb

ha a maszop tényleg a demokráciáért harcolt volna, akkor visszalépett volna 10-12 helyen a jobbikosok javára, így elérhette volna a célját.
(ha tényleg meg akarta volna akadályozni a 2/3-ot)
és
nemcsak az LMPt baszogatta volna...

a 2/3-ad az 2/3 ..
ha TÉNYLEG a demokrácia megmentéséről lett volna szó,
akkor másképp cselekedtek volna ...

de győzött a zsigeri utálat
vagy a pontos számítás, mert ezt akarták.

pfffff.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.25. 20:27:36

@Elemer:

de ugye a demokrácia hogyléte valójában le van szarva by maszop.

képmutatás 100%
demokrácia melletti kiállás, max 20%

@bodoky:

bocs a heves
OFF-olásért...

mediocris 2010.04.25. 20:55:24

@Elemer: Na de uram, mi ez a kirekesztő magatartás? Szerintem csak a szűklátókörű emberek határolódnak el másoktól, ítélkeznek mások felett. Nem értem hogy miért akarják az emberek elkerülni a nem kívánt dolgokat, ahelyett hogy azon dolgoznának hogy elérjék amit szeretnének. Tamás miért ne dolgozhatna együtt valakivel, ha közös a cél? Az kit érdekel hogy köztörvényes bűnöző? Ha te beszélsz vele, akkor te is az leszel? Egyébként meg ki nem lopott már? Az elnökök is lopnak!

www.youtube.com/watch?v=Ry3FX87vepM

Elemer 2010.04.26. 11:01:56

Nem igazán értem a reakciókat. Nem tudom, hogy tomcat náci-e én azt mondtam, hogy bűnöző. Legutóbb akkor hallottam róla a hírekben, amikor valami rekordmennyiségű cédulát hamisított az egyik választáson, ahol elindult. Előtte is többször volt letartóztatva és lehet róla olvasni, hogy szereti megverni a neki nem tetsző embereket. Nem kell elhatárolódni, ezt egy hülyeségnek tartom, de ebből a kommentből nekem az jött le, hogy vigyázzatok köcsögök, „mert addig támadtatok” hogy beszéltem tomcattel is. Ez így nekem fenyegetésnek hangzott. Én kedveltem Bodoky írásait, az ügy kirobbanása idején igazat is adtam neki (el lehet olvasni a korábbi postban) de most már kicsit árnyaltabban látom a helyzetet és kezdek hinni azoknak akik paranoiásnak és wannabe mártírnak tartják.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.26. 12:27:59

@Elemer: nem én fordultam hozzá, ő keresett meg hogy dolgozzak a bombahírnek, beszéltünk, elmondtam neki hogy én nem ebben gondolkodom, akkor most benácultam? basszus :)

vadaszok 2010.04.26. 12:59:39

Az utolsó bekezdés. 2.0

A mai közlemény utolsó bekezdését húzta ki a szerkesztő (mindannyian tőle tudjuk, hogy ez nem cenzúra)a zindex közlésből:

"A szóban forgó területet egyébként – amelyet a székesfehérváriak Alsóvárosi-rétnek hívnak – 2008-ban a Grupo Milton spanyol partnercége, a Sedesa kívánta megszerezni, de ezt a fehérvári civilek megakadályozták. A befektető elérte azonban, hogy a védett területrészeket kivonták a védettség alól, sőt az Országos Területrendezési Tervet is módosították a „törvényesség” látszatának érdekében."

paranoia e ? (copyright: szorokin)

murunga 2010.04.26. 14:53:52

@Elemer: "...és lehet róla olvasni, hogy szereti megverni a neki nem tetsző embereket."

hát én láttam élőben ezt a kandúrt, max. 'megverETTETni' verziót nézném ki belőle :)))

murunga 2010.04.26. 14:55:51

@bodoky: imperialistakomcsinácianarchista, te!!! :DDD

maid 2010.04.26. 15:09:21

@bodoky: tényleg meg a címkézés rendesen, úgy látszik most ezekben a napokban az idegbeteg és/vagy náci van műsoron. Kíváncsi vagyok, mi lesz a következő :/

Elemer 2010.04.26. 15:26:08

Bodoky: könyörgöm ki se ejtettem azt a szót a klaviatúrámon, hogy náci. Azok kezdték ezt el, akik nekem válaszoltak. Fogalmam sincs, hogy Tomcat náci-e, én csak a bűncselekményeiről beszéltem. Így ahogy elírtad más a helyzet, csak nekem az előzőből az jött le, hogy addig bántottak téged, hogy megkerested és segítséget kértél tőle. Bocsánat. Ez a bombahir valami új kurucinfó vagy micsoda?

nemacsuka · http://nemacsuka.blog.hu 2010.04.26. 16:06:55

Kicsit nyalaztam az eredeti cikk (Paty...) kommentjeit, hogy megertsem. Nyilvan nem allithatom, hogy megertettem, de talan tisztabban latok.

Ez egy boduletes felreertes, mindenkinek sikerult a kavarasban ilyen-olyan hibat elkovetnie, de a szetvalassal mindenki a leheto legrosszabbul jar: a szerzo, az olvaso, es az Index is. Mind ennek a kozos nevezoje a publicitas: Bodoky kerlelhetetlensegukrol nevezetesse valt irasai az index nagy latogatottsaganak segitsegevel jutnak el a legtobb emberhez, az olvasoknak az indexen keresztul a legegyszerubb ezekrol az ugyekrol tajekozodni (igy az is belebotlik, aki nem akar, s nem csak egy tenyfeltarasra specializalodott portalon keresztul, vagy blogon keresztul lehet elerni, melyek reteg-erdeklodest tudnak csak elerni) es az index is ezek segitsegevel tud szinvonalas tartalmat szolgaltatni.

E-mail, SMS, blog-comment tapasztalatok szerint nem a konfliktusok rendezesere szolgal, csak eszkalalodnak a konfliktusok. Nagy levegot kellene venni, es asztalhoz ulni. Mindenkinek ez volna a legjobb.

Csak az en 2centem.

bomi 2010.04.26. 17:44:34

@nemacsuka: Abban nem vagyok biztos, hogy az egész pusztán félreértés lett volna. A következmények, egyes megnyilatkozások és más jelek sem erre utalnak.
Ugyanakkor a jelenlegi információm alapján egyet kell hogy értsek veled abban (ezt a véleményemet már megfogalmaztam néhányszor itt a blogon is), hogy ezzel a lépéssel mindannyian rosszabbul járunk, legalábbis rövid távon. Az indoklásoddal is egyetértek.
Viszont Tamás is azt írta, hogy szívesen maradt volna az indexnél, de csak az általa megfogalmazott feltétellel (amelynek egyébként szvsz. alapvető normának kellene lennie, legalábbis ilyen cikkek esetében). Ebbe UP nem ment bele, és elfogadta a felmondást. És nem vagyok biztos benne, hogy hosszabb távon Tamás következetességének/makacsságának nem lesz pozitív hozadéka.

mediocris 2010.04.27. 00:09:22

@bodoky: Mondtam én hogy ezt már nem mosod le magadról :).

@nemacsuka: @bomi: @Elemer:
Mindenképp volt pozitív hozadéka. Bodoky kilépése óta én már számítok rá hogy az olvasott cikket megvágták. Korábban ez bennem fel sem merült az indexen. Ennek az ügynek volt sajtóvisszhangja is, ami szintén nagyon pozitív. Az egész sajtó morális válságba került, ugyanis kiderült hogy nem lehet megírni bizonyos dolgokat. Ez nem csak az index, hanem az egész szakma szégyene. Nem akarom UP-re és Tevanra kenni az egészet. Ők is felelősök, de csak részben. Megértem hogy UP panaszkodik a bíróságokra is, mert egy Killer-Keller ügyért elítélni egy lapot azért tényleg gáz. Én az sajtóban, a törvényhozásban és a bíróságokban egyaránt csalódtam. Az kivágott Bodoky bekezdéseket én olvasni szeretném, és a normális közegben ezeket nem lenne szabad kivágni. Kiábrándító hogy ma 4-5 újságot kéne olvasni hogy kiegyensúlyozott és tájékozott véleményed legyen. Nekem erre se időm, se kedvem nincs.

Tamás, az nem megoldás hogy egy szerző a saját blogján közölje a vágatlan cikket? Így kaphatna publicitást is a cikk, és a teljes verzió is elérhető lenne. Akár szabadúszóként közölhetnéd a cikkeid az indexen vagy máshol.

mediocris 2010.04.27. 00:17:11

@Elemer: Köztörvényes bűnöző nagyon sok ül a parlamentben is, csak náluk valamiért nem emelkedik jogerőre. Csak egyet mondok, Gyurcsány Ferenc. Még meg is választották :D. Szerintem nem baj ha elítélsz embereket, de ne a közvélemény alapján tedd. Adott esetben a köztörvényes bűnöző lehet hogy nem jelent semmit. Tomcat nekem sem szimpatikus, főleg miután kijelentette hogy az irodagyújtogatás normális dolog, a "magyaroknak" joguk van ilyet tenni ha bántalmazzák őket. Ettől függetlenül én támogatnám ha közös a cél. Nem az ember a lényeg, hanem a tettei. Pontosabban nem is a múltbéli tettei, hanem amit tenni akar/fog.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.27. 00:44:48

@vadaszok:

"paranoia e ? (copyright: szorokin) "

:DDDD

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.27. 00:50:43

@murunga:

"@bodoky: imperialistakomcsinácianarchista, te!!! :DDD "

magasabb fokozatba...

tenáciholotagadóhelótázó-judeoplutokratanáciüldöző-tényfeltáróballibesexnaris.-
SŐŐŐŐŐT
bodoky, te multi/oligarcha-bérenc !!

grrrrrrrrrrrrrrrrrr.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.27. 00:57:13

@Elemer:

Köztörvényes bűnöző-ről beszélsz
miközben kurucinfora utalsz
....
ez afféle kifinomult implicit
(nem explicit) nácizás ??

".."
én nem mondtam ki h náci vagy, csak az "új kurucinfo"-val (annak Tomketjével) álltál le beszélni/
keveredtél fertőző beszélő viszonyba ...
".."

ld feljebb a nácikkal való fertőző kommunikációs összefüggéseket....

pffffff.

Elemer 2010.04.27. 19:14:01

@szorokin: Most látom, hogy konkrétan te voltál az aki ezt a náci dolgot bedobta és erre az én nyakamba akarod varrni! Marha jó! Megesküszöm neked az életemre, hogy eszemben sem volt arra utalni, hogy Bodoky vagy akár Tomcat náci lenne. Főleg, hogy bodoky közismerten LMP szimpatizáns, így azért vicces lenne. Egyszerűen arról van szó, hogy félreértelmeztem azt az ominózus mondatát, azt hittem, hogy fenyegetésnek szánta, ezért elnézést kérek. Nem tőled, mert te szemmel láthatóan nem vagy komplett, vagy valamiért nagyon bekattantál ebbe a náci témába, hanem bodokytól.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.27. 20:46:16

@Elemer:

csak abban az egy kommentben náciztam
az egy példa volt..
Mérő László vs Tomcat-el kapcsolatban konkrétan a náci szó használtatott sokszor a mancsban.

Nem állítottam, hogy náciztál.

Az egy szemléltető példa volt.

és épp h
NEM a nácizáson volt a hangsúly,
HANEM az agyatlan gépies elhatárolódáson.

a következő kommentjeimben sem a náciságról/nácizásról, hanem
a többféle okból való elhatárolódásról írtam
ill
ennek konkrét esetbeni következményeiről.

+
a elhatárolódó és ezzel párhuzamosan megbélyegző magatartásról.
(az előző két szorokin pl
erről szólna, ha komolyan vesszük:
szorokin 2010.04.27. 00:50:43
szorokin 2010.04.27. 00:57:13
)

---------------
konkrétan pl:
az eljárásod:

"
@bodoky: Tomcat egy közötrvényes bünöző, ha hozzá fordultál akkor tényleg nem stimmel nálad valami.
"

skatulya megkeres:"közötrvényes bünöző" (az nem náci, biza)
=>
elhatárolódó és ezzel párhuzamosan megbélyegző magatartás:
=>
"akkor tényleg nem stimmel nálad valami."

--------------------------------------------
az implicit nácizásos állításomat meg tartom,
mert ÁLL.

(
szorokin 2010.04.27. 00:57:13
@Elemer:

[
bodoky.blog.hu/2010/04/21/kint_vagyok_a_placcon/fullcommentlist/1#c9607793
]
)
süti beállítások módosítása