A nagy Omninvest-svindli

2009.11.30. 11:04

Oltatni muszáj, de miért kellene megbíznunk egy olyan cég vakcinájában, amelyiktől használt autót sem vennénk szívesen?

460 komment · 1 trackback

Címkék: offshore h1n1 omninvest

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr11562724

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: RE: A nagy Omninvest-svindli 2009.12.02. 11:23:02

Reakció Bodoky Tamás jegyzetére. - Gyorsan, gyorsan, hozzátok a tömlőket, ott a tűzcsap, csatlakozzunk rá azonnal! - Álljunk csak meg egy szóra, tűzoltó urak! - Mit akar, hagyjon minket dolgozni! Nem látja, hogy ég az a ház? - De látom. Az enyém. Én hí...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koholmány 2009.12.01. 11:43:12

Ez eddig a legjobb cikked :)))

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.12.01. 11:56:41

Tényleg nagyon jó cikk. Már csak egy kérdés marad: mit lehet ilyenkor tenni? Mert, feltételezem, a forradalom nem őket fogja először falhoz állítani.

alfredo20 (törölt) 2009.12.01. 12:03:49

A European Medicines Agency három vakcinát javasol az EU területére, a negyedik jóváhagyása folyamatban van.
www.emea.europa.eu/influenza/vaccines/home.htm
Miért nem jó Magyarországnak az a vakcina, amit az egész EU-ban használnak? Miért nem élhetek úgy, mintha az EU-ban lennénk?

Unbiased 2009.12.01. 12:08:47

Az Omninvest nagyot kaszál, a kormány meg inkompetens a terítésben, és ennek az egész bulinak persze mi isszuk meg a levét.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.12.01. 12:11:07

@alfredo20: Nem a vakcinával van itt a gond, hanem a cég hátterével.

tommybravo 2009.12.01. 12:12:17

Az Omninvest lop, a kormány tolvaj. Efelől nincs kétség a témával kapcsolatosan.

Viszont ez már neccesebb: "ezáltal nagyjából a drogkereskedők által kínált szerek és a kéretlen reklámemailekben hirdetett hamis potencianövelők előállítóival vállalnak azonos mértékű - azaz semennyi - felelősséget a termékeikért."

A hatóanyagot nem az Omninvest bemondására törzskönyvezték, hanem az OGYI is vizsgálta, azóta pedig a WHO is nyilatkozott róla.

A cég jogi hátterét és az oltóanyag hatékonyságát szét kellene választani. Tegyük fel, hogy "lebukik" az Omninvest, és kiderül, hogy személyesen Gyurcsány Ferenc zsebébe ment a nagy lé. Ettől még nem kell majd kidobni az összes, már megrendelt oltóanyagot, hiszen azzal emberek egészségét és életét lehet megvédeni.

jagger3 · www.jagger.hu 2009.12.01. 12:12:31

Jó cikk, csak kár, hogy nincs sok következménye.
Magyarországon akkor és csak akkor mondható el, hogy megvolt a rendszerváltás, ha ek és a hasonló jelenségek eltünnek. Csak az átláthatóság a garancia.
Szeretném tudni, hogy a szemkilövők becsukódnak, az ilyen cégek pedig kitiltódnak pártállástól függetlenül. Igy adó is maradna, és aki nem fogadja el ezt annak kívül tágasabb
Ilyen az én hungarizmusom.
Kitartás!

okostojgli (törölt) 2009.12.01. 12:16:36

Kíváncsi lennék, hogy megszületik-e ez a cikk jövőre a választások után is ha ugyan úgy semmi nem lesz nyilvános mint ahogy most sem az.

goatfucker 2009.12.01. 12:17:40

ezt a honlapot ajánlom mindenkinek:

www.theflucase.com

Kicsit más szemszögből mutatja be a dolgokat mint a mainstream media. Amúgy meg Kanadában pont a Pandemrix oltóanyagot vonták vissza amit az EU olyan lelkesen ajánlgat...

balfék 2009.12.01. 12:18:10

Az extraprofit kinél keletkezik világosítson már fel valaki? Az árrés nem az Omninvestnél csapódik le, hanem az államnál, ami 4 millió ingyenes oltást biztosít. Az árrés minimális enyhítése a 4 millió adag árának. Úgy látom jobban tetszett volna , ha külföldről szerezzük be többszörös áron és fél év múlva, mert talán addigra tudnának szállítani. Akkor azért vernétek a nyálatokat. Sok balfasz.

Bit Rot 2009.12.01. 12:21:54

"Az oltóanyagot és az oltást övező politikai hisztéria pedig oda vezethet, hogy ha esetleg bedurvul a járvány, tényleg megritkul majd a nemzeti ellenállás egyre szélesedő tábora"

110 millió Mexikóiból kb. 300 halott volt. Azért nagyon nem ritkul majd a nemzeti ellenállás tábora.

Másrészt: felőlem lehet jó az oltószer, de lépjen elő az Omninvest tulajdonosa, vegyék közvetlen tulajdonba a magyar tolvajok!
Engem még az is jobban megnyugtatna.

hhh. 2009.12.01. 12:22:48

balfék, nem az árral meg ilyenekkel van a baj. kerüljön, amibe kerül. de az a minimum, hogy egy ilyen jellegű cég tulajdonosi szerkezete nyilvános.
nagyon jó cikk.

Bit Rot 2009.12.01. 12:23:08

@balfék:
Te tulajdonos vagy a ciprusi cégben?

Másrészt mi az, hogy az állam pénzzel TÁMOGATJA az adócsalást?
Mert ez az Omninvest sztori egy többmilliárdos adócsalás!

Vagy, ha nem adócsalás, akkor én se csalok adót a piacon, amikor számla nélkül veszem a barackot, csak "adóoptimalizálok".

Sealed tender 2009.12.01. 12:23:37

@tommybravo:
De ha az OGYI vizsgálat és a WHO jóváhagyás ellenére két év múlva kiderül, hogy mégis volt valami mellékhatása a vakcinának, ami miatt szörös pöcs nő a fejedre, akkor kit fogsz perelni? Egy három milliós Kft-t és egy ciprusi off shore céget??? Ne legyenek kétségeid addigra már egy forint sem lesz az egyikben sem és azt sem fogod megtudni, hogy ki vitte ki belöle.

Austrian 2009.12.01. 12:25:04

A WHO eddig csak ajánlásokat tett az államoknak, azonban nemrég változtattak a szabályzaton és pandémia esetében pedig kötelez. Aztán kicsit később érdekes módon változtatta meg a pandemia definicióját, hogy egy ilyen gyengébb influenza is pandemianak minősüljön. Azonban a változások alapján már a szezonális influenzára is pandémiát hirdethetnek ki.

vimeo.com/7298827

Egyelőre az államok még nem köteleznek, bár jogilag a WHO változásai miatt már elvileg kötelezővé is tehetik az oltás. De úgy látszik a nép önszántából is beszedi a vakcínát.
Ez egy jó teszt, hogy a nép még mennyire hallgat az államhatalomra, mennyire bízik annak messiási szerepében.

Egy másik szakértő véleménye a folyamatokról:

www.dailypaul.com/node/114835

devadel 2009.12.01. 12:25:58

hajlandók vagyunk azon az autópályán autózni, amit gyanús közpénzprivatizációval építettek. hajlandók vagyunk olyan hídon járni amit gyanús közpénzprivatizációval újítanak fel. hajlandók vagyunk olyan pártokra szavazni, melyek választási kampánya teljes egészéből gyanús közpénzprivatizációból folyik. hajlandók vagyunk olyan országban élni, ahol gyakorlatilag a teljes hatalmi és gazdasági elit gyanús közpénzprivatizációval foglalkozik.

de nem vagyunk hajlandók megmenteni saját és gyerekeink életét olyan oltással megmenteni, amely gyanús közpénzprivatizációval keletkezett.

teljesen hülyék vagyunk? igen.

Mawhonic 2009.12.01. 12:26:52

Vazze, már megint ez az offshore baromság!!

Az nem zavar, hogy Ciprus EU-tagállam és már évek óta ugyanolyan feltételek mellett alapítasz-üzemeltetsz ott céget, mint bármelyik más tagállamban?
Ja, hogy akkor már nem lenne miről cikket írni, ha egy angol Ltd. vagy egy német GmbH lenne a tulajdonos? Elég egy offshore szócskát biggyeszteni a cikk elejére, és máris beindul az össznépi hőbörgés.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.12.01. 12:27:20

igaza van a doktorovicsnak egy kis sóoldat nem árthat

ftxpmj 2009.12.01. 12:30:04

14 év alatt 15 milliárd olyan sok lenne? Úgy hogy közben valódi teljesítmény is áll mögötte, mert a vakcinákat csak legyártják már 14 éve és a minőséggel nem volt gond soha.

Azt is bele kellett volna írni a a cikkbe, hogy azért őrülhetünk is, hogy van egy ilyen technológiájú cég ma Magyarországon, mert ha nekünk is valamelyik amerikai gyógyszergyártól kellene rendelnünk, akkor egy esetleges nagy baj esetén megnézhetnénk, hogy vajon a 300 millió amerikai, 80 millió német, brit, spanyol vagy a csóró magyar egyszerre jutna-e vakcinához, arról nem is beszélve, hogy olcsón kapjuk vakcinát, mert arról is lehetne írni, hogy mi szükség van az 1000 Ft-os gyártói árra még 1000-et rátenni, a külföldi vakcina meg 4000 Ft-tól indulna + szállítás(messzebbről), hűtés, patikai árrés stb..

Mezix · http://www.hajoepitok.hu 2009.12.01. 12:31:33

Gyurcsány-kláné az Omnivest?
2009. november 24. 22:35:04

Omninvest - Magyar Oltóanyag Művek

Ha már betegségekről esik szó, érdemes rávilágítani, hogy egy igazi betegség, hogyan válik a politika betegségévé.

Az Omninvest, az a cég, ami oltja a lakosságot, tevékenységét egy pilisborosjenői házban végzi, ahol az ott lévő asztalokon tojásokat injekcióznak. A beoltott tojásokban szaporodik a vírus, ez az alapanyag. Valójában nincs is semmilyen különleges gyár, de még gyártósor se, akár egy sapkagyártó vállalkozás is lehetne egy kis magyar faluban, csak tojások, meg asztalok, semmi filmekből ismert fölös kellék, csak az ottani élet, a magyar valóság.

Fresenius Intézet Személyes Támogatásával

Az oltás ügyben lassan az az érzése alakul ki az embernek, hogy a hatóságok üzleti érdek alapján nyomják ennyire, mintha az Ariel mosóporról lenne szó meg a Fresenius intézetről, ami mindig a legújabb Ariel termékről mond szépeket.

Hát igy van itt is, az Országos Epidemiológiai Központ, /lényegében az ottani járványügy/ vezetői szorosan együttműködnek az Omninvesttel, pénzt kapnak, vagy kaptak tőle. Itt van például dr. Jankovics István orvos. Régebben neki alacsonyabb lehetett a boldogságindexe, ezért elment dolgozni az Omninvesthez, onnan kapta a fizetését. Belátta persze, hogy másutt is vannak feladatai, így visszament a járványügyhöz, és ő lett a Légúti Járvány Osztály főorvosa, micsoda szerencse és már nyár végén elkezdett járványt prédikálni. Teljesen meg van győződve róla, hogy talán nem halunk meg annyian, mint a spanyolnáthában, ez szép:

Említi, hogy három évig biztosan lesz fertőzés, ezért oltás is, talán tud egy céget, aki gyárt ilyesmit.

Ha a következő írást átfutjuk, olyan mintha ma írták volna, pedig 2005-ös cikk, csak abból lehet látni, hogy itt Jankovics még Omninvest tanácsadóként nyilatkozik, az Omninvest alkalmazottja:

Tehát az Omninvest tulajdonképpen saját magát ellenőrzi az OEK fedőnév alatt működő állítólag független állami intézmény segítségével.

Jankovics kolléga pedig a TV-ben nyilvánosan lealázza azokat, akik nem óhajtanak az akcióhoz agy nélkül bólogatni. És közben ide-oda ingázik a gyártó és az ellenőrző személyiségprofilja között.

Az Omninvest más Barátai

Egy Omninvest dolgozó Kaizinger Zoltán is, a Felügyelő Bizottság tagja, ez a szerv a cég üzleti folyamatainak ellenőrzését végzi, itt kapott állást.

Korábban a Belügyminisztérium Állambiztonsági Főcsoportfőnökségén dolgozott a III/III./2-b. alosztályon, ahol főképp politikai csoportosulások megfigyelésével foglalkozott, az SZDSZével, időnként provokációk szervezésével, mint a Fidesz esetében, ő találta ki, hogy a Fidesz ügynököt épített be 1988-ban a belügybe, hogy rájöjjön kik figyelik őket, meg bombamerényletet szervez a Fidesz, vagy, hogy a Fidesz tagjaiból amerikai tisztek Angliában ügynököket képeznek. Részlet a jelentéséből: "Nyitva maradt az a kérdés, hogy a managerképző alkalmas-e esetleges tanulmányozó, kiválasztó tevékenységre, amely után Angliában az itt kiszemelt emberekkel folyna a jelzett kiképzés."

Mivel alacsony volta boldogságindexe őt is felvették dolgozni az Omninvestbe. Hol is dolgozhatna másutt mint az Általános Műveknél, ahol oltóanyaggyártással éppúgy foglalkoznak, mint politikai ügyekkel, pénzügyi tranzakciókkal, befolyásolással, könyvírással és fenyegetéssel.

Valóban ez a cég lehet egyedül alkalmas arra, hogy a magyar népköztársaság számára előállítsa az influenza oltóanyagot. Semmilyen más cég nem tud nyugaton, ilyen oltást csinálni , így a gyógyszertárban sem lehet kapni más oltóanyagot, ez van, ezt kell szeretni, nyugatról nem kell semmi.

Az Omninvest általában orvos-félékből, kalandorokból és titkosszolgákból áll, úgy is jött létre. A kormányelőterjesztésen Matejka-Székely és az Omninvestesek együtt dolgoznak.

Az Omninvest egy régi barátja Szilágyi N. Péter jegyzi a kormányelőterjesztést, aki közismerten bármire kapható. Ő segített Matejka egyik patronált cégének megnyerni a vénytendert, ellen is jegyezte, pedig nem volt jogtanácsos abban az időben, csak tanácsadó:

Hol van már az a kor, amikor még bármit lehetett

Az Omninvest jó barátja, patrónusa még Szilvásy István az Állami Egészségügyi Központ kis hatalmú vezetője, a közkedvelt Szilvásy György testvére. Gyakran mutatkoznak együtt, még közös cikkeket is írogatnak:

Érdekes ez a megjegyzés a kapcsolatfelvételre a cikkben: Mailing address: State Health Center, Városmajor u. 49, Budapest 1122, Hungary. Phone: 36 70 948 9731. Fax: 36 23 360 566. E-mail: zoltanvajo@gmail.com

Az Állami Egészségügyi Központ vezetője ugyanis Szilvásy István, nem Vajó Zoltán, ő az Omninvest kutatási vezetője. De hát barátok, időnként összekeverik, ki hol is lakik, Vajó az ÁEK-ban, vagy Szilvásy az

Omninvestben? - mindegy

Vajó az Omninvestben olyan jól kutatta volna azt a vakcinát, és talált néhány tucat embert, akiken kísérletezhetett, de nem akart több önkéntes jönni. Szilvásy István gondolta besegít, és valahogy felfuttatják azt a vakcinát. El is rendelte, hogy a rendőröket be kell oltani az Omninvestes haverja cuccával, amiből később együtt írtak cikket:

"A tesztelés a már ideiglenes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező, bevizsgált, ártalmatlanított vírust tartalmazó oltóanyaggal történne. Így azok, akik a vizsgálatban részt vesznek, védettséget szerezhetnek a jelenleg ismert H5N1-es madárinfluenza-vírus által okozott fertőzésekkel szemben, valamint bizonyos fokú védelmet a jövőben világjárványt okozó új madárinfluenza-vírus ellen is"

Mert ugye hát ez a Belügy, hiszen mindegy is, hogy az 1988as-as állambiztonság tisztje van ott, vagy két darab Szilvásy, mindig belügy marad, az Omninvest és barátainak belügye.

Érdekes hogy a támogatott vakcinák között szerepel a Novartis gyógyszergyártó cég által forgalmazott Begrivac oltóanyag, ami ugyancsak hatásos a H1N1 ellen és a fogyasztói ára is alacsonyabb 46 Ft-al, de ez mit sem számít ma már. A lényeg, hogy az Omninvest üzlete menjen, még ha hitelből is.

Oszkó Péter persze mint a kormány egyetlen értelmes tagja ellenezte a hitelfelvételt és a költségvetés túlterhelését, pont egy olyan cég miatt, ami mögött offshore áll, de Székelyék átnyomták rajta, aztán beküldték az oroszokhoz a Malév-ügybe, így sokat nem tehetett egymaga.

Ez is több azonban, mint amit a kormány tett.

A Mindenbe Fektető Gyurcsány Ferenc és Barátai

Volt idő, amikor a hős vezérünk még hatalomban volt, és személyesen járt Indonéziában, ahol vett egy bányát, erőművet, vasutat, kikötőt stb, afféle szuvenírokat. Egy laborcégen a Diagon Kft-n keresztül hajtotta végre a tranzakciót, ami cserébe egészségügyi üzleteket kapott:

"Indonéziában 1995-ben létesített gyártó-üzemet a Diagon Kft, profilja a gyógyászati, laboratóriumi vizsgálatoknál használatos reagensek gyártása. Megkezdte tevékenységét Jakartában a Ganz-Transelektro projekt-koordinációs irodája (multinacionális német partnerének alvállalkozójaként a magyar vállalat szerződéses partnere a PLN nemzeti villamos energia vállalatnak, az együttműködés tárgya: erőmű építésében való közreműködés)"

Gyurcsánynak meg végre nem volt Európában, a nehezen összegyűjtött vagyona, hogy ne vehesse el tőle senki. Akkortájt a madárinfluenza, a H5N1 már komoly problémának számított Ázsiában. Gyurcsány megérezte a trendet, üzletet lehet csinálni. Úgyis van egy baráti cég az Omninvest, aki minden évben nyeri az oltás bestialitást verseny nélkül, velük összeállva nagy pénzt le lehet szedni. Egy járványban nem lehet azt mondani, hogy sok a gyógyszer ára. Hazajött, megbeszélte Szilvásyval, hogy rányomulnak erre az üzletre, meg az Omninvest régi belügyeseivel. Kihirdették a veszélyt, úgy mint mostanában, majd kihirdették a járványt. Járványellenes védekezés címén megnyerettek az Omninvesttel 4 milliárd Ft-ot, amivel az azóta se bír elszámolni. Aztán, hogy ne derüljön ki, hogy nincs kutatási eredmény,papíron eladták a termék jogait messzire.

2006. Február 15-én Gyurcsány személyesen is megerősítette, hogy Magyarországra ért a madárvírus, és rendkívüli tanácskozást tartott barátaival.

2006. március 12-én Gyurcsány Ferenc személyesen látogat Pilisborosjenőre, hogy felügyelje az Omninvest kutatási eredményeit a jenői házban.

A mi hős vezérünk Gyurcsány Ferenc azt találta mondani, hogy remek üzlet ez a madárjárvány és Magyarország, vagyis persze az Omninvest fogja megtalálni az ellenszert, és ez óriási üzlet, nagy pénz lesz mindenkinek, főleg neki.

Gyurcsányék már kezdtek ellódulni a tömeges oltás irányába, mikor rájuk szóltak külföldről, hogy nem kellene ezt csinálni, mert Európában pánikot okozhatnak ezzel. Így e helyett azt találták ki B tervként, hogy az állami fejlesztési pénzeket egy nevetséges pár napos tenderen odaadják az Omninvestnek, így kapott munka nélkül több milliárdot az Omninvest:

Két milliárdot az MFB-től, 2 milliárdot az NKTH-tól.

Viszont meg kellett ígérni, hogy kifejlesztenek valamit. Eredmény kell majd.

Túl sok mindent azonban nem sikerült kifejleszteni, így, hogy ne maradjon nyom eladták a nemzetközileg körözött Attila sejknek Irakba:

Hát ez volt a forgatókönyv, csak B terv lett belőle, most 2009-ben jöhet az

A terv..

Az Általános Művek korábban

A cég tulajdonosa a Sumpter Pharmaceuticals Limited Cipruson, ami mögött egy változó érdekkör áll.

Kié valójában a cég, nem számít, a népet úgyse érdekli, csak az hogy jó e a vakcina vagy nem jó. Mit számít kié, Senki se tudja, Gyurcsányé vagy Gálszécsié vagy Nikolitsé, Szilvásyé nem lényeges. Egyáltalán van itt még tulajdonos, vagy csak ellenőrzi egy csoport?

Törzsváltás Sámánokkal

A törzsváltás egy egyszerűsített engedélyezési eljárás. Az engedélyezési eljárás lényege, hogy hasonló betegség, járvány esetén, a korábban másra kiadott engedélyek módosíthatóak. A gyorsított eljárással az Egészségügyi Világszervezet által veszélyesnek ítélt vírus elleni gyorsan lehet reagálni, a védőoltás mihamarabb elő lehet állítani.

Mivel az előző évben ilyen a H5N1 (madárinfluenza) volt így most annak a "törzsváltását" engedélyezte az Országos Gyógyszerészeti Intézet.

Az engedély megszerzéséhez ki kell zárni az új vakcina toxicitását illetve állatkísérletek és kisebb klinikai vizsgálatot kell elvégezni azért, hogy bebizonyítsák, nem jelentkezik a korábbinál több mellékhatás. Tehát ha a H5N1-nél kihullott a laborpatkány szőre, akkor ez most is belefér.

A törzsváltással tudták leggyorsabban megadni a haver Ominivestnek az engedélyt. Ez nem csak gyors, de kényelmes megoldás is, gyermekgyógyászati vizsgálati tervet sem kell külön jóváhagyatni az EMEA-val /European Medicines Agency/. 2009. szeptember 28-án kiadják az engedélyt.

Tehát akár évente a törzsváltással gyorsan elérhető, hogy az Egészségügyi Világszervezet egyszerűsített eljárását meglovagolva közpénzt költsön az állam vakcina gyártásra ezzel is támogatva a magyar gyógyszeripart.

Köszönjük!

Az Előterjesztésben leírják, hogy a Ominvest előállítási technológiája "régi bár, de" bevált és egyébként is lényegtelen ugyanis az egyszerűsített engedélyezési eljárás alapján a tavalyi H5N1 (madárinfluenza vírus) vakcinájának engedélyezési papírjait nem kell elhajítani csak a H5-ből ki kell 4-et vonni és kész a törzsváltás: H1N1, Voila

Hogy miért van erre szükség? Azért mert a H5N1 már "ölt Ázsiában". Ennyi információ elég is volt ahhoz ez év júliusban, hogy elrendeljék az Omninvest forgalmának 6,6 milliárdos emelését, elképesztő!

Kockázatokról és Mellékhatásokról

2009. májusban Magyarország még semmilyen H1N1 vírustörzzsel nem rendelkezett, ezért oltóanyaga sem lehetett:

2009. Júniusban kezdenek érdemben hozzá, de lassan haladnak:

Az oltást ezt követően gyorsan megpróbálták előállítani. Júliusra már volt, de tesztelésre, mellékhatás-vizsgálatokra már nem maradt idő, hiszen az legalább fél évet lökött volna a projecten.

2009. Szeptember 28-án megkapják az engedélyt, az Omninvest vezetője azonban elmondja, hogy csupán kb. 170 emberen tesztelték az ügyet:

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet napok alatt adja meg az Omninvest új oltóanyagára az engedélyt, miközben tény, hogy a harmadik csoportos vizsgálatokhoz hónapok kellenek. Vagyis csak nyugati készítmények jöhettek volna szóba, amiket már az EU és a WHO tesztelt.

Ez azonban kiütötte volna az Omninvestet az üzletből.

Az Omninvest oltóanyag egyéb formális hibákban is szenved, dobozán nincs feltüntetve a lejárati idő, az ampullákon nem szerepel a gyártási idő. Ezen felül a dobozban lévő betegtájékoztató sem azonos az Országos Gyógyszerészeti Intézet által elfogadott jelenleg érvényes betegtájékoztatóval.

Ha a helyes tájékoztatót végül megtaláljuk, annak negyedik pontja a mellékhatásokról szól. Említést tesz arról, hogy bizonyos súlyosabb mellékhatások tízezer esetből egyszer fordulnak elő. Ez azt is jelenti, hogy 10 ezer vizsgált oltással rendelkeztek a gyógyszer kibocsátásakor, ami nyilvánvalóan nem igaz.

Az Omninvest oltóanyaga teljes vírusos oltás, ami azt jelenti, hogy a jó esetben elhalt teljes vírust, az őt körülvevő anyagokkal együtt tartalmazza. Ez ma már korszerűtlen és veszélyes, mert csak tisztított halott vírust szabad beadni.

A vakcina thimerosal-t tartalmaz. A thimerosal, amit magyar nyelven tiomerzálnak kell nevezni, egy higanytartalmú szerves vegyület, ami a szervezetben etilhigannyá és tiosaliciláttá bomlik. 1930 óta használják tartósítószerként oltásokban és gyógyszerekben a baktériumok és a gombák elszaporodása ellen.

A US Federal Safety Guideline szereplő maximálisan megengedhető napi metilhiganyadag szájon át történő bevitel esetén, 0,1 mikrogramm/testsúlykg/nap.

A H1N1 vakcinák Tiomerzál tartalma:

Omninvest 50mikrogr tartalmaz.
A GSK féle 5mikrogr.-ot.
a Novartis,Baxter,Sanofi féle nem tartalmaz
Az Oltási Reakciók Jelentési Rendszere Vaccine Adverse Events Reporting System, VAERS tartalmaz adatokat az ügyre nézve is.

A thimerosal emberi hatását gyéren vizsgálták Magyarországon az Omninvest laboratóriumaiban. Az amerikai adatok szerint viszontösszefüggés van a thimerosal szint és az autizmus, a beszédzavarok és a szívbajok egyre növekvő előfordulása között. Ráadásul az egyadagos ampullák használata fölöslegessé teszi a tartósítószereket az oltásokban.

Gyerekek esetén ez a vegyület hajlamosít az autizmus kialakítására, ez jól feltárt problémakör:

A thimerosal bárányoknál szembe cseppentve terméketlenséget okozott, ami felveti a veszélyét annak, hogy ez embernél is előfordulhat. A gyermekkorban higanymérgezést szenvedettek közt feltűnően sok a meddő ember. Amikor patkányokkal etilhiganyt lélegeztettek be, két generáción keresztül tapasztaltak termékenységi problémákat.

A szervetlen higanyra hasonló veszélyek jellemzők. Számos állatvizsgálatban genetikai károsodást illetve termékenységi problémákat okozott. Egy vizsgálatban egereknél a higanyklorid csökkent termékenységet és élettartamot idézett elő. /petefészek sorvadást idézett elő a higanymérgezés jele nélkül is/

Egy korai vizsgálat a születési rendellenességek szignifikáns növekedését mutatta ki a thimerosal alkalmazása kapcsán. A szívpanaszokkal való összefüggéseinek is kiterjedt vizsgálatai vannak. Esetleg meg kellene kérdezni az engedélyező államot, hogy valójában hány emberen tesztelték az Omninvest oltóanyagát. Nehogy az derüljön ki, hogy csak H5N1 tesztek voltak, azokból is kevés, és törzsváltással átléptették H1N1re, mellékhatás vizsgálat nélkül.

Reméljük, a Magyar népköztársaság járványügyi szakemberei erre figyelemmel, minden körülményt mérlegelve engedélyezték a törzsváltást.

Egy számháború vesztese

Mivel a külföldi vakcinák nagyon drágák 4-6 ezer Ft ezért Magyar vakcinát kell adni honfitársainknak. A 6 millió db oltóanyag beszerzésének igénye hogyan jött ki?

Az Omninvest külföldi értékesítései után 14% a Magyar államot illeti. Csakhogy senkinek sem kell a magyar oltóanyag még ingyen sem.

A beszerzés forrásigényének maximum 10%-a terhelheti a 2009 költségvetést, a 2010-es költségvetést nem terhelheti. Akkor ezek szerint a következő kormány fogja ezt a tételt is elszámolni.

6 millió db oltóanyag beszerzése 1102,5 Ft/db megállapított áron összesen 6,615 Milliárd Ft forrást igényel. Úgy tervezték, hogy 4 millió db-ot térítésmentes felhasználásra 2 millió db-ot nagykereskedelmi forgalomba helyeznek. A vakcina 50%-kal növelt áron kerül a forgalmazókhoz, ami 1652,8 Ft/db-ot jelent 2 millió oltóanyaggal számolva 3 milliárd 307,6 millió Ft bevétel. Ebből következik, hogyha az állam értékesíteni tudja a 2 millió db vakcinát, akkor a maradék 4 millió oltóanyag ára csak 3 milliárd 307,6 millió Ft ami 826,9 Ft/db egységárnak felel meg. Természetesen az állam nem képes finanszírozni a teljes vételárat, ezért hitel felvételéhez kénytelen folyamodni, amit beleépítettek a nagykereskedelmi árba ez konkrétan 10%-kos árnövekedést eredményez, ami azt jelenti, hogy a vakcina végső nagykereskedelmi ára 1819,2 Ft/db.

A kormánynak mindenképp el kell adni, az Omninvest oltóanyagát, mert az abból bejövő haszon finanszírozná, az állami felhasználást. Tehát az államnak egyértelműen célja és feladata a 2 millió vakcina eladása ellenkező esetben a költségvetést a teljes vételár és a kamatok terhelik.

De ha hitelt kell felvenni ahhoz, hogy finanszírozni tudja az állam a vásárlást akkor az a 6.615,2 millió forinton felül plusz 10%, tehát az összesen 7,276 milliárd Ft.

A térítésmentes vakcinákat 3 hullámban vásárolja meg az állam. Az első 727 ezer darabot 2009.október 1. és 2009. december 31. -e között. A másodikat 1 636 500 db-ot 2010. március 31. fizetési határidővel. Az utolsó 1 636 500 db-ot 2010. április 30. határidővel. Ami összesen 4,2 milliárd Ft-ot jelent.

Nem baj, meggyógyulunk, mert felelős és komolyan gondolkodó emberek irányítják az országot.

És ha mégis járvány lesz..?

orvian 2009.12.01. 12:32:13

@okostojgli: Ugye Te is tudod a választ?

Santer 2009.12.01. 12:32:47

Isssstenem de kurvajó ez már megint:)

Attila sejknél már konkrétan visítottam a röhögéstől:)

MazdásPali 2009.12.01. 12:32:57

Hat kicsit pontosabban kéne az adatokat írni, mert ez így részigazság. Ami érdekes: A cég már 1997 óta ciprusi bejegyzésű Sumpter Pharma résztulajdona, a másik tulajdonos Laczkó Tamás a mai napig. Érdekes módon 1997 óta eltelt 12 év, ilyen olyan kormányzással és ez senkit nem zavart, nem zavarta a Fidesz kormányt sem anno!!! Vakcinát akkor is gyártottak.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez így rendben van, nincs rednben és az a felvetés, hogy az emberek elbizonytalanodásához ez az ismeretlen tulajdonosi háttér nagy mértékben hozzájárul, nagyon is helytálló, és igen nagymértékben élhet az ember annak gyanújával, hogy itt bizony nagy pénzeket nyúlnak le.
itt vannak a cégadatok:

1. A tag(ok) adatai
1/1. Vajó Gyöngyvér

Hatályos: 1991. december 11. - 1991. december 30.
1/2. Vajó Péter

Hatályos: 1991. december 11. - 1992. április 10.
1/3. Laczkó Tamás

Hatályos: 1991. december 30. - 1992. április 10.
1/4. Vajó Péter

Hatályos: 1992. április 10. - 1995. április 21.
1/5. Laczkó Tamás

Hatályos: 1992. április 10. - 1992. október 5.
1/6. Gácsi Mihály

Hatályos: 1992. április 10. - 1995. április 21.
1/7. Gácsi Mihályné

Hatályos: 1992. április 10. - 1995. április 21.
1/8. Laczkó Dániel

Hatályos: 1992. április 10. - 1994. január 14.
1/9. Laczkó Dánielné

Hatályos: 1992. április 10. - 1992. október 5.
1/10. Laczkó Tamás
HU- 1046 Budapest, Dallos Ida u. 7.
Hatályos: 1992. október 5. - 1994. január 14.
1/11. TUCONA International Trading and Consulting
Landstrasse 35. Po. Box 1138 Vaduz, Liechtenstein
Hatályos: 1993. október 22. - 1996. április 22.
1/12. Laczkó Tamás
HU- 1046 Budapest, Dallos Ida u. 7.
Hatályos: 1996. február 27. - 1996. április 22.
1/13. Vajó Péter
HU- 1114 Budapest, Kosztolányi D. tér 11.
Hatályos: 1995. április 21. - 1996. április 22.
1/14. Vajó Péter
HU- 1114 Budapest, Kosztolányi D. tér 11.
Hatályos: 1996. április 22. - 1996. július 5.
1/15. Laczkó Tamás
HU- 1221 Budapest, Péter Pál u. 149.
Hatályos: 1996. április 22. - 1996. július 5.
1/16. TUCONA International Trading and Consulting Establishment
CH- Mart Str. 17. 8890 Flums, Svájc
Hatályos: 1996. április 22. - 1997. május 26.
1/17. Vajó Péter
HU- 1114 Budapest, Kosztolányi D. tér 11.
Hatályos: 1996. július 5. - 2003. február 12. [*]
[Megjelent a Cégközlöny 2003/22. (2003. május 29.) számában]
1/18. Laczkó Tamás
HU- 1221 Budapest, Péter Pál u. 149.
Hatályos: 1996. július 5. - ...
1/19. ECONET Kft. Képv.: Hudy Ferenc
HU- 1117 Budapest, Nándorfejérvár köz 10.
Hatályos: 1996. július 5. - 2003. február 12. [*]
[Megjelent a Cégközlöny 2003/22. (2003. május 29.) számában]
1/20. TUCONA International Trading and Consulting Establishment
Mart. Str. 17. 8890 Flumas Svájc
Hatályos: 1997. május 26. - 1997. június 5.
1/21. SUMPTER PHARMACEUTICALS Limited
CY- 9. Arch. Makarios III. Avenue 1 floor, Office 106. Larnaca Cyprus
Hatályos: 1997. június 5. - 1997. június 5.
1/22. SUMPTER PHARMACEUTICALS LIMITED
CY- 9 Arch. Makaios III. Avenue 1 st floor, Office 106, Larnaca Cyprus
Hatályos: 1997. június 5. - 2000. október 11. [*]
[Megjelent a Cégközlöny 2001/8. (2001. február 22.) számában]
1/23. SUMPTER Pharmaceuticals Limited
CY- Larnaca, Cyprus 9 Arch. Makarios III. , Avenue, 1 st.floor Office 106.
Kézbesítési megbízott:
Dr. Pintér Zoltán (an.: Brankovics Ilona)
1026 Budapest, Pasaréti út 129.
A társaság irányítását biztosító befolyásolás mértéke: 90.56662% közvetlen
A változás (törlés) időpontja: 2009. március 12.
Törlés kelte: 2009. március 24.
Hatályos: 2000. október 11. - 2009. március 12. [*]
[Megjelent a Cégközlöny 2001/8. számában]
[Megjelent a Cégközlöny 2009/15. számában]
1/24. SUMPTER Pharmaceuticals Limited
CY- Larnaca Cyprus , Arch. Makarios III. 9.
A szavazati jog mértéke minősített többségű befolyást biztosít.
A tagsági jogviszony kezdete: 2000. október 11.
A változás időpontja: 2009. március 12.
Bejegyzés kelte: 2009. március 24.
Hatályos: 2009. március 12. - ... [*]

Mezix · http://www.hajoepitok.hu 2009.12.01. 12:33:25

@mutyi_zsír: Bocsi a hosszú bejegyzésért. Ezt a szöveget egy haveromtól kaptam e-mailen, gondoltam megosztom veletek.
Üdv

Talon 2009.12.01. 12:34:25

Ebből is látszik, amit sejteni lehet, a két párt gazdaságilag egy lobbi, akik valószínűleg osztoznak az ilyen bulikon.

Semmilyen racionális ok nincs arra, hogy a tulajdonosi szerkezet anoním legyen, vagy hogy esetleg több ilyen cég működjön netán. De ez Magyarország.

És ettől még a vakcina lehet jó, de amint fentebb írták, jobban szeretném, ha tudnám, hogy kinek a fejét kell megsimogatni, ha minden klafa, vagy kit kellene seggbe rúgni, ha valami nem gromek.

Amanitin3 2009.12.01. 12:37:22

Ha engem megválasztotok miniszterelnöknek, két dolgot fogok azonnal bevezetni:
- a kormányzatnak legkésőbb a legközelebbi választások előtt két hónappal nyílvánosságra kell hoznia az összes aláírt szerződését.
- az állam nem szerződhet kívülálló számára tisztázhatatlan tulajdonosi hátterű céggel.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2009.12.01. 12:37:55

Mindig olyan furcsa érzés, amikor a Bodoky offshore-ozik egy kellemeset, miközben a munkaadója, az Index is offshore tulajdonban van.

És mivel hébe-hóba vannak állami hirdetések az Indexen, ezért azokkal a reklámokkal a kormány az adócsalást támogatja?

orvian 2009.12.01. 12:39:19

Jelzem:ki nem szarja le,hogy ki, mit keres rajta,ha az egészségről van szó?
Ha szarul vagy,az nem kormányfüggő(bár ma sokaknak az).
A legocsmányabb az,hogy ebbe politikusok(is keményen)beleszóltak.

efxemx 2009.12.01. 12:39:29

Keszül egy par szoba, hivjuk "kaptarnak" amiben csak az allami offshore-osok fognak ulni,

a BVOP-nal mar atalakitas alatt van egy-ket muintezmeny VIP szobaztatasra,

tik-tak-tik-tak....

is 2009.12.01. 12:39:50

ez így kerek lenne. de. kérünk szépen egy ellenpróbát: a németországi vakcinagyár pontosan milyen státuszban van? annak az adatai mennyire nyilvánosak? azt is fegyvergyárként kezelik, vagy ott gyárlátogatást szerveznek iskolásoknak?

az biztos, hogy a nyugati vakcinák drágábbak, mint az Omnivesté, 1050Ft-ból csak az Omninvest szállít Magyarországnak. nagyon nehéz ebből még korrumpálni, lopni is. szerző elfelejti ezt az adatot megemlíteni. a legolcsóbb nyugati vakcina 16 euro (>4000Ft). nagyon nem látszik, hogy ha ez egy nyilvános, állami tulajdonú cég lenne, akkor olcsóbb lenne a vakcina.

szóval ok, hogy a tulajdonosi kört kapargatjuk, de a vakcinára, és az árképzésre vonatkozó sanda gyanúsítgatások, melyek semmilyen adattal nincsenek alátámasztva, hát ez olyan általános Bodokys lett. lehet is érezni a mondatokból, hogy kínnal-keservvel vannak írva, hogy kijöjjön a flekk. volt ennél már sokkal jobb is (pl. a két, konkrét rendőrös 2006 október 23-i).

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2009.12.01. 12:40:35

Tessék, Bodoky munkaadójának tulajdonosa:

Whitestone International Ltd.
Victoria, Francis Rachel Str
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási szám: 033383
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási hatóság: Seychelles Szigetek Köztársaság

Csülök 2009.12.01. 12:42:56

A legsunyibb bejegyzés az, hogy "a WHO által gyanúsnak talált vakcina".
A WHO szerint a magyar vakcina (igen az Omninvest által gyártott vakcina) az egyik legbiztosabb, legjobb a világon.

porthosz 2009.12.01. 12:50:00

@devadel:
"hajlandók vagyunk azon az autópályán autózni, amit gyanús közpénzprivatizációval építettek. hajlandók vagyunk olyan hídon járni amit gyanús közpénzprivatizációval újítanak fel"

Igen, csak ugye ha egyszer végigmentél az autópályán, akkor nem fogsz utánna 5 évvel meghalni azért mert végigmentél rajta annó... Kérdezd meg az iraki veteránokat ez ügyben...

Másrészt, ha az autópálya kátyus sz@r mert kispórolták (akarom mondani ellopták) belőle az anyagot, akkor lassabban mész rajta, vagy egyáltalán nem is mész rá, mert látod hogy mi a baj. Ha viszont ugyanez van az oltóanyaggal, akkor mit csinálsz, lassabban oltatod be magad?...

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2009.12.01. 12:52:05

@Csülök: Figyelj jobban oda, a H5N1 (madárinfluenza) vakcinára mondtam, hogy a WHO szerint kamugyanús:

www.monstersandcritics.com/news/health/news/article_1169159.php/WHO_unsure_about_Hungary_s_bird_flu_vaccine

alfredo20 (törölt) 2009.12.01. 12:52:53

@Csülök: erre te hol találtál írást? Én sokat kerestem a WHO oldalán is, és egyetlen szó sincs a magyar vakcináról.
Érdeklődve várom

PePe58 2009.12.01. 12:55:17

Nagyon okos cikk! A hülyék még hülyébbek lesznek tőle! Gratula!
A környezetemben lévő nem beoltatók nagy ívben leszarják, hogy ki a tulajdonos meg hogy ki meg mi hol van vagy nincs bejegyzve! Az egy nagy baromság, hogy ez miatt nem oltatják be magukat!

cilidoktornéni 2009.12.01. 12:55:43

Ha jól emlékszem, akkor kapta meg az Omninvest az influenza oltások gyártási jogát, mikor a Fidesz volt kormányon. Egyébként már az Orbán-gyerekek is be vannak oltva apukájuk szíves közlése szerint. Nem kéne legalább utánuk menni, ha már a szakmai érvek nem számítanak?

MazdásPali 2009.12.01. 12:56:22

Összességében valószínűleg a vakcina még így is sokkal olcsóbb, mint amit akkor kéne elkölteni, ha valaki elkapná a virust és súlyos szövődményekkel kezelnék a kórházban!
Hozzáteszem az Omninvestnél dolgozó szakemberek magas szinvonalat képviseltek és kipviselnek a napjainkban is, az oltáson egy percet sem gondolkodtam, rögtőn beoltattam magam.
A tulajdonosi háttér pedig szerintem nagoyn is magyar és valószínűbb, hogy a két nagy párt mögött húzódó érdekszféra is képviselteti magát benne, bár lehet, hogy most a Fideszes brancsot valami érdeksérelem érhette, mert a vakcina elleni agitáció nagyon beindult az oltási kampány előtt a szokásos csatornákon keresztül.

sashimi 2009.12.01. 12:57:13

Az iras oly merteku tamadas a fidesz tisztelt enoke farpofainak integritasa ellen, hogy vegerol hianyolom a hazai vazelin forgalmazok tamogatasat jelzo (x) karaktersorozatot.

bz249 2009.12.01. 12:57:34

Mennyi ido alatt mutalodik ez a H1N1 ize? Mert ezen mulik jo-e barmire ez az oltas... jelenleg olyan veszelyes ez az ize, mint kozuton autozni. Ha mondjuk felteve, de nem megengedve jonne egy bitang kemeny uj valtozat jo lesz-e az ellen is a mostani anyag? Ha nem akkor megvarom mig 9 alvaltozat utan itt lesz a tenyleg veszelyes, majd azellen beoltatom magam.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2009.12.01. 12:57:39

@hüjehalyó: Az Index nem állami megrendelésekből él. Ettől függetlenül szerintem is nagyon kínos az offshore tulajdonos.

dshk 2009.12.01. 13:00:32

@mutyi_zsír: hát eléggé mást írnak a wikipedián erről az anyagról: en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal

Accordion 2009.12.01. 13:00:58

Nincs ezzel semmi baj.
A titkosszolgálatokat pont ilyen módon lehet kifizetni.
Az Egymásért-egy-másért lebukott, maradt még sok további és pl. ez a módszer is.
Szerintem, ha pár milliárdot kapnak belőle bakancsra, akkor sokat mondok.
Gondolj bele, még a hazafiság is benne van, hiszen össznemzeti ügyből adózzuk le szépen a titkosszolgáknak, mégsem lenne helyes, ha csak mondjuk a csirketermelőktől szerezné be a pénzt a sok titokzatos szolga.
Más lehetőségük nagyon nincs is valójában.
De azért kapják be a mocskok, hogy jobblábas bakancsot vesznek belőle, ha érted mire mondom.

Alil 2009.12.01. 13:01:32

igen, és ebből is látszik, hogy különbség van tulajdonos és a cégnél dolgozó emberek (szakemberek) között.
Azért, mert a tulajdonos g. lobbista és csaló, nem biztos, hogy az Omnivest végtermékei szarok.

PePe58 2009.12.01. 13:04:40

@cilidoktornéni:
Állítólag Orbán egy vidéki kis lapnak nyilatkozott. Persze kiállni az "emberek" (régen polgárok) elé ugyi az már nem megy! Az nem férne be a jelenlegi stratégiába! Még akkor sem ha esetleg a sok szemellenzős birka követné és az ő példájára beoltatná magát.

Alil 2009.12.01. 13:07:56

de az biztos, hogy a tulaj jól megszedte magát, ha nem is ebből a vakcinából, de az elmúlt 10 év állami megrendeléseiből... és ahogy az már lenni szokott: jutott abból bőven bal zsebbe is meg jobb zsebbe is... itt nem az offshore cég a gond, hanem a korrupció.
Az, hogy egy állami megrendelésből élő cég úgy érzi, szívesebben adja adóját egy másik államnak, az viszont aljas dolog. Ezt szabályozni kellene, mert velünk szemben ez nem korrekt.

orvian 2009.12.01. 13:09:32

ÉS:HÁTHA MÉGIS

A nol.hu (2009. nov. 22.) a Kisalföld c. lapra hivatkozva arról tájékoztat, hogy Orbán Viktor beoltatja magát és öt gyermekét az újinfluenza ellen.

Tehát továbbra sincs köz-, de már van magánveszély? Esetleg úgy van vele, mint az egyszeri erdélyi dakota bácsi: - Én inkább amondó vagyok, hogy van isten, mert hátha mégis lenni talál!

Mindenesetre szólni kéne a többieknek.

-ila-

orvian 2009.12.01. 13:11:52

Ez hogy van:ellene beszéltetünk,de azért védekezünk?

piha 2009.12.01. 13:13:12

Gratulálok! Nagyon jó hogy megírtad!!!
Sokan vagyunk, akik ilyen kérdésekre keresnek válaszokat.
Vigyázz magadra!

wattafilling 2009.12.01. 13:14:00

Nem feltétlen az Omninvest esete - bár ki tudja -, e mi van akkor, ha én az állam vagyok, és a kezemben akarok tartani valamit, amiről látszólag úgy döntök, hogy privát - mondjuk, mert az EU szabályozza... Ha elrejthetem állami tulajdonosi mivoltomat offsórral, miért ne? Tudom, ez csak fikció... és natúr hülyeség.

Alil 2009.12.01. 13:14:56

balfék:
Az Omnivest szted árrés nélkül dolgozott? Csupán szívjóságból???

Az állam pedig jól megszedte magát a víruson? Az állam te meg én vagyunk! Szóval, most gazdagok lettünk? Tele a Kincstár? Akkor hol az a lé, amiről beszélsz?

tlac 2009.12.01. 13:15:10

Bolgár úr kábé két hetet folyamatosan rugózott a műsorában az oltáson és hogy mennyire okos aki oltat, és a fránya ellenzék megin károg, meg minden.

márvesztes 2009.12.01. 13:15:47

"Az Index nem állami megrendelésekből él. Ettől függetlenül szerintem is nagyon kínos az offshore tulajdonos."

OK Tamás. DCM. (Don't come on Monday)

sharak 2009.12.01. 13:16:38

@koholmány:
Nem igazán ismerem a cikkszerzőjének többi cikkét, ha azonban ez a legjobb, milyen is lehet a többi.

Szomorú, hogy a média tele van fertözött kismamákkal. fiatal emberekkel, gyerekekkel, idősebb emberekkel és az foglalkoztatja a cikkírókat, amiről ez a cikk szól.

Arról persze nincs cikk, hogy hány valódi, tekintélyes szakember vagy szakmai szervezet javasolja és sürgeti az embereket minél előbb oltassa be magát mert esetleg nagy baj lesz.

Ha mindaz igaz lenne, amiről ez a cikk szól azok a neves szakemberek és szakmai szervezetek nem állnának a védőoltás mellé és nem nevüket ezen vakcina használatához.

Kit érdekel, hogy ki a tulajdonos vagy miköze a kormányhoz, egyéb szervezetekhez, ha a vakcina jó és olyan katasztrófákat képes elhárítani, mint ami minap is történt a fiatal kismamával vagy a 18 éves fiatalemberrel vagy az idős emberekkel.

Az életünknek nem arról kellene szólnia, hogy keressük a kákán a csomót, hanem arról, mi az ami megelözi a bajt és mi az ami képes elhárítani a veszélyt ha már a baj megtörtént.

A tisztelt cikkíró esetleg erről is irhatna a mocskolódáson kivül.
Többet használna a köznek.

Szőke kisfiú 2009.12.01. 13:16:45

Én azt szeretném kérdezni a cikkíró bácsitól, hogy egy Uniós ország mióta minősül offshore-nak?

on the other hand 2009.12.01. 13:17:23

szinte az első értelmes írás erről az egészről, grat.

Öreg Sam 2009.12.01. 13:18:13

@devadel:

Igen,ezek vagyunk mi!
Egy szebb jövőről álmodozom,ahol nem a birka népet lehet megvezetni svindlereknek,hanem mi választjuk ki azokat,akik bennünket képviselnek. Azonnal visszahivni,aki bármilyen szinten bekormozódik.
Valami nagyon félrement...
Mindenütt a "hatalom" birtoklásáról beszélünk,holott a megválasztottaknak szolgáknak kellene lenniük,a választók szolgáinak.
Hááát,betli lett a dolog...
Ha ez sokáig igy megy,Radnótit rendelek a temetésemre: Oly korban éltem én...

PePe58 2009.12.01. 13:19:54

@sharak:
"... A tisztelt cikkíró esetleg erről is irhatna a mocskolódáson kivül."

Ebben az országban ez már nem hír! (sajnos)

kötözködő 2009.12.01. 13:23:39

@Mawhonic: így van, mióta ők is meg mi is EU-tagok vagyunk, nem nevezhető offshore-nak. De ez egy csomó embert nem zavar.

Publius Decius Mus 2009.12.01. 13:23:59

Most itt mi írogatunk nyilvános adócsalásról stb. és mind tudjuk, hogy mi lesz utána? SEMMI

bontókalapács...... http:/ /sportblog.blog.hu 2009.12.01. 13:25:00

Nem tartozom a titokzatos Omninvest tulajdonosok körébe. De felháborítónak tartom már azt a propagandát, ami a H1N1 oltás ellen megy, jelentős részt olyan emberek szájából/tollából, akik amúgy beoltatták magukat. És miközben magzatával együtt meghal egy kismama az influenzában, addig a terhes kolléganőmnek sem a házi, sem az üzemi orvos nem hajlandó beadni az oltást, sőt őt magát is teljesen elbizonytalanították már az interneten keringő össze-vissza tanácsok. Ki vállalja a felelősséget ezekért az életekért? A nagyhangú pofázók, akik politikai/bizalmatlansági alapon ágálnak és agitálnak az oltás ellen? És milyen észérvek alapján? Amire az említett orvosok hivatkoznak, hogy ez csak egy felfújt dolog, amivel a válságról próbálják elterelni a figyelmet? Vagy hogy valakik milliárdokat tesznek zsebre a „kétes” (amúgy WHO által elfogadott) vakcináért? Nem érdekel, kik és mennyit keresnek rajta. Az Algopyrinen is sokat keresnek. Észérvnek majd azt nevezem, ha mutat valaki nekem egy beoltottat, aki meghalt az új influenzában.

Martian (törölt) 2009.12.01. 13:25:39

Szóval a Sciennet és az Omninvest ügyek üzenete az, hogyha pénzügyi svindlivel akarsz meggazdagodni, legalább vond bele a buliba a politikai érdekszférát! :))

alfredo20 (törölt) 2009.12.01. 13:25:43

@sharak: honnan tudod, hogy a vakcina jó? Ki a tekintélyes szakember? Hol van egyetlen sor is egy külföldi szakértőtől, aki kimondja, hogy jó a magyar vakcina? Tényleg szeretnék látni egy ilyen dokumentumot

lakobalan 2009.12.01. 13:26:08

OK, OK, csak azt is hozzá kéne tenni, hogy I. Viktor alatt is ez a cég szállította az influenza elleni vakcinát, és akkor ez egyáltalán nem zavarta a mélymagyarokat...

Alil 2009.12.01. 13:28:30

Bocsánat, engem érdekel, hogy ki a tulajdonos és hogy hová kerül a pénz. Mert az én pénzem is. Ha a könyvelőd az adód egy részét a saját zsebébe varázsolna, nem érdekelne? Engem igen.

Itt ugyanez zajlik, nagyban. Megválasztasz embereket, hogy elrendezzék a közös ügyeinket, ezért fizetsz nekik, de ők azt kevésnek találják és trükközni kezdenek... Az ilyet ki kell rúgni, hadd repüljön. Ennyi.

Alvarez 2009.12.01. 13:30:27

Bodoky, ha az USA-ból szerezzük be az oltóanyagot négyszeres áron, akkor elmész oda is kutakodni, hogy mi az amerikai cég tulajdonosi háttere?

Amúgy ezt az oltás dolgot nagyon jól megszervezte a magyar állam, rá se ismerek. Az összes egészségügyi mutatóban az eu-s listák végén kullogunk, de valamiben mégis sikerül alakítani. Ez alapján dílernek nevezni az államot, hát egy kicsit igazságtalan.

Nem Magyar Nemzet színvonal ez?

drukkker 2009.12.01. 13:30:43

Nekem az a véleményem, hogy a cikk írója végtelen humorosnak érzi annak megírását.
Talán érdemes volna elgondolkzni az évekkel ezelőtt rabló privatizációban megszerzett Videoton, Ikarusz gyár és a hozzájuk hasonló nagyvállalatok megánosítása utáni állami megrendelések sorozatán, majd a cégek tönkre menetelének folyamatán is.
A cikk írója előre közölte, hogy ő ugyan kamikáze módon beoltatta magát a magyar vakcinával, de ennek ellenére kételkedik annak javító hatásaiban.
Sajnos a mai újságírók hangulatkeltéssel foglalkoznak, és aki ebben a járványos helyzetben, amikor bizony emberek halnak meg, mert bedőltek a politika agymosásának és nem hittek a szakembereknek, ennyire mocskos irományokat hoznak nyilvánosságra, kínába kívánom őket, ahol a súlyos emberi és gazdasági bűnökért halál jár. A cikk elolvasása után hányingerem támadt.

egyenlítő 2009.12.01. 13:31:32

1. Tessék mondani, ha a tulajdonosok részvényesek (NyRt) lennének, akkor kit is lehetne felelősségre vonni, és miért? Mi az, amiért a tulajdonos felel?

2. A cégnek nincs akkora kapacitása, hogy belátható időn belül külföldre is értékesítsen, sőt, nem is adhat el, amig a belföldi készleteket fel nem töltötte. Az EU-s engedélyeztetés folyamatban van, de nincs miért kapkodni.

3. Svédország után nálunk a legnagyobb az oltottak aránya Európában. Ennyit a bizalmatlanságról.

Az árat és az offshorozást már ne is említsem.

makimajom 2009.12.01. 13:33:16

@alfredo20: Nincs! Ne oltass! Tedd meg értünk!

Remélem azok közül, akiknek a járvány közepén az a fontos, hogy off- vagy onshore cég állítja elő az oltást, jó sokan nem oltatják be magukat és kapa.

Meg remélem az se oltat, aki szerint a drága eu-s oltást kellene venni a harmadannyiba kerülő magyar helyett. Mert ugye biztos ami biztos, tuti zárjuk el az esetleges bevételtől - ami az Omninvest oltásból jön - az egészségügyet. Gazdagítsuk inkább pl a briteket. Ők úgyis szegények.

Mennyi idióta ember él itt.

wattafilling 2009.12.01. 13:33:59

Még 1: Biztosan úgy kell lennie, hogy egy termék minőségét a termék előállítását végző cég tulajdonosa, befektetője fémjelzi és nem a munkát végző szakemberek?

Alil 2009.12.01. 13:34:17

De változik. Te döntesz arról, hogy kire fogsz szavazni. Aki már leszerepelt, mehet a francba. Én se a Fideszre, se az MSZP-re nem szavazok soha többé. (Se szdsz, se mdf, de ezek eddig se jöttek szóba)
A tökéletes alkalmazottat nehéz megtalálni. Még csak 10 éve keressük, nyugalom. Meg fogjuk találni. De ezek közül bármelyiket visszaszavazni... öngyilkosság lenne.

pzkpfw VI 2009.12.01. 13:35:07

A cikk döbbenetesen jó.

drukkker 2009.12.01. 13:35:24

@Alil: Beigazolódott?
Tudod az valamit jelent amikor lopják a vakcinát, mert a környező országokban csillagásazi összeget fizetnek érte a fekete piacon. Szerintem a jobboldal nem tud kiszálni az általa kitalált és folyamatosan használt negatív kampányából, a jó is rossz a jelige.
Aztán valamennyi fideszes ellenpropaganda réges rég be van oltav a Magyar anyaggal. Ezt Pesti úr is elismerte. Valami jót csinált a kormány, ezért savanyú a szőlő.

Lámpaoltó 2009.12.01. 13:35:35

akkor most occsak, vagy azzal is Gyurcsit és bandáját támogatom? Mert akkor inkább a zinflú :D

s_marky 2009.12.01. 13:39:04

Olcsá Te is svájci cuccal,mint én!

ftxpmj 2009.12.01. 13:39:46

@bodoky:
Az Index nem kap állami lóvét?!

Nézd csak meg az Indafotó-t, érdekes dolgot látsz a jobb alsó sarokban, "Magyarország célba ér", arra is kaptatok állami/uniós lóvét.... Erről lesz főoldalas cikk meg "oknyomozás", hogy ki is áll az Index mögött?

Az Index sztem ahhoz elég nagy véleményformáló erő manapság(állami pénzzel is megtámogatva), hogy tudjuk, hogy személy szerint is ki áll mögötte, Angliában azért lehet tudni, hogy egy Ruppert Murdoch milyen lapokat futtat és fel is vállalja, hogy éppen kit támogat politikailag, eddig Munkáspárt, mostanában inkább, ha jól tudom a konzervatívokat.

Alil 2009.12.01. 13:40:56

@drukkker: te miről beszélsz? Én beoltattam magam és a családom is. Semmi bajom a vakciánával. A korrupcióval van bajom. De azzal nagyon sok!!!

hegyilany 2009.12.01. 13:43:08

Csak azt nem értem, miért most megy a hiszti. A 90-es évek eleje óta ez (az amúgy elismert orvosok, kutatók által életrehívott) cég gyártja a szezonális influenza-vakcinákat, jópénzért. Eddig miért nem volt ez baj?
Inkább azon kéne háborogni, hogy miért tesz rá pártunkéskormányunk egy adag vakcina árára 4-500 Ft-ot...

MazdásPali 2009.12.01. 13:43:34

Aki nem oltja be magát annak csak egy régi mondás jut eszembe: "aki hülye, halljon meg"

Bocs ez nagyon cinikus lett

MazdásPali 2009.12.01. 13:44:15

hegyilany: a válasz egyszerű, valaki nem kapott a mézescsuporból :)

Alil 2009.12.01. 13:44:39

@hegyilany: mert eddig fogyott belőle párezer szezononként, most meg négymillió.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 13:45:51

@hegyilany: Háát csak mert eddig nemigen volt probléma az "offshore". Csak miután így elhatalmasodott ezért most minden állami megrendeléssel élő céget górcső alá kell vonni. Miért nem itthon adózik tisztességgel ha már az állam kistafírozza nem kevés pénzzel.

facebookmarketing.hu 2009.12.01. 13:47:47

Szerintem a védekezés a legfontosabb, amire nem csak most hanem minden évben oda kell figyelni.
Ajánlom a v1n1.com-ot.
járványbolt :D

Alil 2009.12.01. 13:48:52

@yuppieman: mármint a megelőzés?

orvian 2009.12.01. 13:51:12

Lehet félni: Para-Kovács azt mondta:"Anyukámat beoltották,és egyre jobban hasonlít Lendvai Ildikóra"
Szomorú,hogy ezek a mondatok elhangozhattak.
És aki nem úgy érti,ahogy Ő mondta,azt is sajnálom.
Ma(sajnos),itt tartunk.
Bellum omnium contra omnes.

Patrick Bateman 2009.12.01. 13:53:10

A vakcina alighanem van olyan jó, mint bármelyik másik, de ez sohasem fog kiderülni, hacsak valóban nem nő minden oltató fejére szőrös pöcs, vagy nem fogják egy hónap múlva talpig Hazmat-ruhában vasvillával kihányni a tetemeket a karácsonyfa alól.
Két dologgal van gond. Az első az, hogy az utóbbi egy évben a lakosságnak volt szerencséje megszponzorálni egy bankmentő csomagot, minek eredményeként európai szinten is kimagasló pénzügyi eredményekkel tud büszkélkedni megtépázott pénzvilágunk. Fogyó kedvvel hajítok még néhány milliárdot a pénzesbödön közeléből épp eloldalogni kényszerülő politikai elit egzisztenciális megtámogatására.
A második a félelem marketingje. Most, hogy a reklámpiac is rogyadozik, új sales toollá nőtte ki magát a befosatás. Eladtak már ezzel nekünk sok mindent, CFC-mentes dezodort, globális felmelegedést, széndioxidkvótát, war on terrort. Nem kéne pozitív tanulási görbét szolgáltatni ehhez, mert öl, butít és nyomorba dönt.
Occam borotvája: ha valóban probléma lenne a háegyenegy, kötelező lenne a védőoltás. Minden valóban kínos betegség ellen az. Kérem, kapcsolja ki.

Alil 2009.12.01. 13:53:16

@orvian: félni szabad, lopni nem. maradjunk ennyiben. (azért az egy jó poén volt, sztem:-))) már ha poén volt:-)))

dshk 2009.12.01. 13:53:27

@Alil: "mert eddig fogyott belőle párezer szezononként"

Egymillió az milyen számrendszerben párezer? :)

adom 2009.12.01. 13:54:00

Az ujsadiras sokkal tobbet tett azert, hogy senki ne tartsa semmire, mint a politika! Szerintem azert offsor ceg all mogotte, mert mit szolnanak az emberek, ha kiderulne, hogy egy ilyen cegnek 3-4 kulonbozo partbol jott a tulajdonosa, es az egyik cigany, a masik zsido a harmadik meg hatrafele nyilazo szittya! De nem mutogathatna amasikra egyik se, hogy o a rossz, ha kiderulne, hogy szerdankent egyutt vacsoraznak a ceg irodajaban! Persze az ujsagirok es bloggerek:) rohognek a markukba, hogy van mirol irni!

yarisugi 2009.12.01. 13:55:28

@orvian:
Ott tévedés lesz valsz, Parakovács anyukáját lehet Botoxxal oltották be.

trafikuty 2009.12.01. 13:56:53

Offshore = off shore,

azaz nem a tengerparton legyezik magukat a tulajok, hanem valahol egy messzi, sötét rengeteg mélyén keverik a mérget a nemzethalálhoz ...

Az egész cikk egy baromság!

beszóló 2009.12.01. 13:56:56

A cikkben van egy fontos összefoglaló arról, hogy milyen célból működtetnek egy társaságot offsore, vagy ahhoz hasonló elven regisztrált és adózó társaságként.
Kedves hozzászólók, erre kellene figyelni, hiszen Bodoky megírta, hogy nem az oltóanyagot kívánja minősíteni.

EgyetértekBodokyval abban, hogy állami megbízást ne kapjon olyan társaság, amelynek tulajdonosa ismeretlen, amelynek tulajdonosa a megbízásból szerzett jövedelme után nem Magyarországon adózik, és amelyik egy esetleges hibás teljesítés után nem vonható felelősségre.

Ez nemzetbiztonsági kérdés is. Sajnos pont azoknak kellene vizsgálnia, akik vélhetően aktív szereplői az ügynek. Örkényi.

vincemate 2009.12.01. 13:58:06

Rendben, gyanus a ceg. Csak azt nem ertem, hogy az miert nem merul fel benned, hogy ez a beoltas elleni hiszti meg a remhirek sem csak ugy maguktol lesznek? Hogy esetleg azok mogott is egy erdekcsoport all? Nem feltetlenul politikai (hiszen tenyleg eleg nagy a partok kozott az egyetertes, hogy oltatni kell), hanem gazdasagi, konkurens cegekhez kotheto?

Te azt sugallod, hogy esetleg az egesz politikai elitnek erdeke az Omninvest penzzel teletomese (mert ok is kapnak belole, nyilvan). Csakhogy legalabb ennyire elkepzelhetonek tartom, hogy az ellenzok sem puszta emberbarati meggyozodesbol teszik. Legalabb ennyire erdekes, hogy vajon kiknek erdeke az, hogy az emberek ne oltassak be magukat, es az Omninvest bukjon. Akar ennek is utana lehetne jarni, mert ugy lenne igazan kerek es hiteles, amit irsz.

b2006 2009.12.01. 13:58:28

Ha valaki esetleg komolyan aggódik a vakcina hatásai miatt de nem ért hozzá akkor talán megnyugtatja hogy az omninvest termékeit és működését szigorúan és rendszeresen ellenőrzik különböző omninvesttől független szervezetek, OGYI, ISO minőségellenőrző cégek. Az influenza vakcina pedig egy egyszerű dolog, régóta csinálják, nem nehéz a gyártást ellenőrizní, nincs benne semmi misztikus, követhetetlen folyamat. A politikai kavarások és a pénzügyi homály egy más kérdés, valószínűleg nélkülözhetetlen volt ahhoz hogy Mo-n gyártsanak egy saját vakcinát és nem pedig szokás szerint vegyenek valamit amit egy normálisabb országban gyártottak. Svédorszában többször említették pozitív példaként Magyarországot az elmúlt hetekben... mert mennyivel rosszabb egy új járvány esetén sorban állni a sok egyéb vásárolni akaró ország között egy külföldi cégnél oltóanyagért mint legyártatni az oltóanyagot egy saját céggel ami az állami juttatásokért cserében szükség esetén ezt megcsinálja.

Alil 2009.12.01. 13:58:53

@Patrick Bateman: komolyan? ez amolyan alamizsna volt? Hát én ezt nem tudom elhinni, ne haragudj.

sztem az oltás azért nem kötelező, mert nem írja elő a WHO. Meg azért, mert félnek ők is. A felelősségtől.

Ettől függetlenül én is azt mondom: mindenki oltassa be magát, ahogy én is tettem.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 13:59:54

@beszóló: Pontosan.
Csak a legtöbben átfutják a cikket. S az jön le neki, hogy Bodoky szapulja az egészet. Pedig csak az probléma amit én is leírtam 1000x, hogy káros egy céget még stratégiainak is hívni ameddig nem itthon adózik minden jövedelméből! Erre pedig ilyen esetben szerintem kötelezni kellene.

tonchyka 2009.12.01. 14:00:44

Szégyen az ha már a nemzetegészségüggyel is így szórakozunk,szórakoznak.Én elhiszem hogy jó a magyar vakcina.Hogy a vállalkozások miért menekülnek offshore cégekben azon pedig a mindenkori magyar kormány adósarc politikája a felelős.Mert a vállalkozó nem hajlandó 62-66 % adót/sarcot/ fizetni, hogy utána a költségvetésbe áramló adómilliárdokat inproduktív személyek utalgassák fantom cégeknek,anonim személyeknek, nevetséges,a bűncselekmény kategóriáját magasan kimerítő "jogcímeken",Érdekes módon az általam mélyen tisztelt Bodoky Tamásnak ezt nagyon jól kell tudnia.Itt egy termék jött létre azt mondják jó színvonalon.És ha sérelmezhető is az anonimitás,az ehhez vezető út bűnöseit szerintem máshol kell keresni!Mert a magyar találékony és nem bolond!

piha 2009.12.01. 14:00:54

@sharak:

"Kit érdekel, hogy ki a tulajdonos vagy miköze a kormányhoz, egyéb szervezetekhez, ha a vakcina jó és olyan katasztrófákat képes elhárítani, mint ami minap is történt a fiatal kismamával vagy a 18 éves fiatalemberrel vagy az idős emberekkel."

Nem értünk egyet. Az oltóanyag jó-e vagy rossz, az egy kérdés (a) és az, hogy hogyan, milyen cégcsoporton keresztül jön létre, és milyen kormányzási módszerek újabb megjelenése itt Mo-n (b) az más kérdés. Az (a) független (b)-től.
A cikk nem (a)-ról, hanem (b)-ről szól.

Neked sem lenne mindegy, ha pl. egy termék amit szívesen vásárolsz, az kitűnő, jó árú termék lenne, csak éppen gyermekmunka eredményeként jön létre. Ha ez neked mindegy, akkor no comment.

yarisugi 2009.12.01. 14:01:11

@Patrick Bateman:
De az a baj hogy nincs sehol értelmes és hiteles információ ami elmondaná:

Ha nem vagy beoltva és elkapod a h1n1et akkor először is kapsz egy ötnapos baromi lázat, aztán az esetek X %-ában ehhez jön meg a tüdőgyulladás, Y %-ában tüdővérzés, Z %-ban egyéb bajok.

X Y és Z esetekből V, W és Q % tuti kihal.

"Töltse ki ezt a tesztet és megkapja hány % esélye van arra hogy életben maradjon."

Ha ilyen információ lenne akkor az emberek fel tudnák mérni a veszélyt és dönthetnének. Így csak találgatnak, aztán jön a pletyka a vakcinába rejtett telavivi távirányítós halálcsipről és ufódrogról. Mellébeszélés helyett egyértelmű és reészletes tájékoztatás kellene.

Alil 2009.12.01. 14:02:19

@beszóló: így van, egyetértek.

Alil 2009.12.01. 14:06:27

@yarisugi: de nem volt idejük hagyományos módon kikísérletezni a végeredményt. Épp ez a gond. Nincs tájékoztató, nem volt rá idő...
A szokásos eljárást alkalmazták, baj nem lehet, de klinikai kísérletezés nem történt.
Ha jól tudom.

hegyilany 2009.12.01. 14:07:42

@Alil: Amennyire tudom, évente kb. egymillió influenzaoltást osztanak ki, ha nem többet.

lilita 2009.12.01. 14:07:52

@egyenlítő: Teljesen igazad van.
Arról nem is beszélve, hogy a Bokody által problémát jelentő ("az elmúlt 14 évben legalább 15 milliárd forintot pengetett ki a költségvetés az Omninvest Kft.-nek úgy, hogy közben senki nem tudhatja, kinek a számlájára csorognak be a korlátlan monopolhelyzetbe segített cégnek fizetett milliárdok.")pénzbefolyás könnyen ellenőrizhető. Az Omninvest mérlege ingyenesen hozzáférhető. Ebből látszik, hogy Magyarországon adózik (nem is tehetne mást, mivel magyar), osztalékot (amit a tulajdonos kaphatna) pedig sem 2007-ben, sem 2008-ban nem fizetett. Akkor miről is beszél Bokody?

kraut 2009.12.01. 14:08:45

ha a szerző szerint racionális és érthető ha valaki politikai ellenszenv kapcsán nem oltatja be magát... hát akkor ezzel a logikával folytatva a szerző felelős azon emberek haláláért akik ezen felbuzdulva nem oltatnak és meghalnak, jól.

gratulálok Bodoky "oknyomozó" Tamásnak, nálam megnyerte a Demagógia Emlék-péniszgyűrűt, örökös tagság...

yarisugi 2009.12.01. 14:10:09

@piha:
A gyerekmunkás analógia rossz.

Ha egy gyerekek által készített ruhát veszel fel és az megfelel a gyártási szabványoknak és nem lesz tőle bajod akkor legfeljebb morális alapon mondhatod hogy nem veszed meg mert kurvaannyát aki gyerekekkel dolgoztat. A ruha ettől még teljesíti a funkcióját.

De ha a ruhát a legjobban fizetett munkások gyártják paradicsomi körülmények között és te megveszed, megvéd a hidegtől, örülsz mert nem fagysz meg, aztán kiderül hogy a 11. mosás után átalakul a molekuláris szerkezete és ha utána felveszed, beleég a husodba csontig, akkor mi lesz?

Itt sokan attól paráznak sztem hogy valami ilyesmi lesz és addigra nem lehet megtalálni a felelősöket.

Fermat (törölt) 2009.12.01. 14:10:30

Miert van az, hogy a rendszeres eves influenza jarvany eseten nem cikkeznek minden nap, arrol, hogy ujabb 276 ember kohog reggel? Olyankor miert nem porog naponta a body count? Tudomasom szerint az eves flu 250-500 ezer emberi eletet kovetel. Ennel a vilagvege H1N1-nel meg talan mar a 8 ezret is eleri a halottak szama. Szerintem kb. ennyien halnak meg kigyomarasban...

egyenlítő 2009.12.01. 14:10:52

@beszóló:

"állami megbízást ne kapjon olyan társaság, amelynek tulajdonosa ismeretlen, amelynek tulajdonosa a megbízásból szerzett jövedelme után nem Magyarországon adózik, és amelyik egy esetleges hibás teljesítés után nem vonható felelősségre."

Pl. egy NyRt. (bárhol bejegyzett) tulajdonosait hogyan és miért lehet felelősségre vonni?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 14:11:35

@lilita: Ha ez neked megvan akkor elő vele!!

Csak épp az a baj, hogy a tulajdonosi kör révén ki tudja vinni a pénzt az országból!

Nick@Day 2009.12.01. 14:12:33

Hány ember haljon meg, hogy a magyarok elhigyjék, nem a politika/zsidók/cigányok/mszpsek/libelárisok hada esküdött össze ellenük, hogy kifosszák őket ?

A Tamiflu Magyarországon is kapható (ma is), ha nem tetszik a saját portéka, lehet importot is venni. Bár, a patikusok is lehetnek a pártok kezében, így marad az internet. Persze azt meg az űrlények üzemeltetik, hogy végre leigázzák a magyarokat.

Alil 2009.12.01. 14:12:43

@hegyilany: jójó, elnézést kérek!!! akkor az egymillió évenete az nem négymillió, mint most (egybekötötten ajánlva a szezonálissal, akkor ezek szerint minimum ötmillió vakcináról van szó ebben a szezonban). Hát az nem kevés.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 14:12:53

@Fermat: Hehe! Épp ezért érzem, hogy valami nem egészen kerek ebben h1n1 sztoryban!

yarisugi 2009.12.01. 14:14:14

@Fermat:
Itt asszem az a különbség arról beszélnek hogy a szezonális flu az öreg vagy lerobbant szervezetü embereket viszi el inkább, az átlagember legyűri 1 hét alatt vagy lábon átvészeli, a fazonális új disznó flu viszont a fiatal és erősebb korosztályokból is ki nyiffanthat sok embert, aggresszivabb mint a sima flu.

lilita 2009.12.01. 14:14:20

@tonchyka:
Az Omninvest nem offshore, hanem magyar cég, magyar szabályok szerint adózik. Csak az osztalék egy részét kaphatnák "adóparadicsomban". Mellesleg Ciprus az EU tagja, s mint ilyen nem lehet offshore, maximum kedvezőbben adózhat ott a cég. Ez pl. annyit jelent, hogy az osztalék után kisebb az adó. Jogkövetés esetén viszont (ha magyar magánszemélyek a tulajdonosok), ezt a tulajdonosoknak a magyar szabályok szerint le kell adózniuk.

Fermat (törölt) 2009.12.01. 14:17:48

@yarisugi: Amikor par honapja Angliat tamadta a jarvany, kb. 4 nap alatt atvonult azon, aki elkapta. Ertem, hogy a fiatalokra veszelyesebb, de azert ezek a szamok engem nem rettentenek meg tulzottan.

degreen 2009.12.01. 14:18:07

egy oltóanyag, amit alig teszteltek, alig pár emberen?
amit politikusok reklámoznak?
azt miért nem reklámozzák sehol, hogy csak a fluval a-b -vel együtt van értelme beadni?

lilita 2009.12.01. 14:18:57

@Noname Cowboy:
Az IRM honlapjáról bárki letöltheti. Nem tudják másként kivinni a pénzt csak osztalékként. Van még egy módszer, a beszámlázás. Beszámlázásra viszont a kapcsolt vállalkozás miatt kötelező transzferárképzés van. Ha drágábban számlázol, mint független felek között történne, akkor adóalapot kell növelned, tehát itt adózol.

NEC 2009.12.01. 14:19:29

egyes musorok azt sugalltak, hogy az offshore ceg az a NBH-hoz tartozik, mert strategiai ceg az Omninvest es az allam igy finanszirozza a titkoszolgalatok kulfoldi ugyleteit

yarisugi 2009.12.01. 14:20:06

@Nick@Day:
Tamifluval az az egy baj van hogy a mellékhatásai között "nem gyakori" cimszóval sorolnak fel elég ijesztő hatásokat. Nem azt irják hogy "ritka" hanem hogy nem gyakori, tehát éppen nem ritka. Ezek között előkelő helyen állnak a mentális, neuropszichikai és hasonló zavarok, tudatzavarok, önveszélyes viselkedési zavarok. Az ilyen mellékhatások különösen a serdülőket és a fiatalokat veszélyeztetik. A tájékoztatóban ki is emelik ha ilyet észlel bárki, azonnal orvoshoz kell fordulni.

Japánban két pofára falják a Tamiflut minden flu járvány idején és ott sok ilyen esetről számoltak be. A Tamiflu hatásosnak mondott és kipróbált szer de lehet cserébe átrendezi az agyadat és megzavarodsz és esetleg lefejezed saját magadat a konyha közepén. Az nem jó.

Inpolem 2009.12.01. 14:20:13

jajj, hat ez magyarorszag, ahol az offshore szitokszó lett.
termeszetesen ha valaki nem oltatja be magát az offshore háttér miatt, aztán jól belehal a vírus szövődményeibe, ki a hibás? na ki? természetesen a gyurcsány, de minimum a bajnai. najó egy kicsit az orbán is. azért szeretem ezt az országot, mert itt bármit rá lehet fogni a vezető politikusokra.
kevés a fizetésed? a kormány a hibás. elküldtek a munkahelyedről? a kormány a hibás. nem oltod be magad? persze, hogy nem, mert a draskovicsnak tegnap furán állt az a kevés haja is.

azzal értek egyet, aki az árak és a feltételek/cég háttér más országokkal való összehasonlítását hiányolja. ha nem lenne az omninvest és külföldről szereznénk be a vakcinát (ami még nem ért volna mellesleg ide, mert elakadt/ellopták/egy titkárnő nem vette fel a telefont/illetve a pénzt még nem fizették ki/eltűnt), akkor minden nap három cikket olvashatnánk arról, hogy miért nincs egy magyar stratégiai cég, amely megcsinálja nekünk a vakcinát, oszt jól szétosztja, természetesen ingyen.

az index offshore háttere csak az offshore szitokszóként használata miatt kínos, másért miért lenne az?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 14:20:39

@lilita: Csak sajnos nem derül ki, hogy Ciprusról a lé merre folyik tovább. Valószínűleg tényleges adóparadicsomba. A Ciprusi "offshore" cégek inkább csak fedőcégnek tűnnek, hogy a többi valós offshore céget eltüntessék. Illetve, hogy a pénzek nyomát eleve eltüntessék.

Alil 2009.12.01. 14:20:54

@yarisugi: itt az a baj, hogy szavazol emberekre, rájuk bízod, hogy kezeljék a közös ügyeinket, a (közös) pénzünket, ezért még fizetést is adsz nekik, és ők aztán nem (kizárólag) a közös érdekeket tartják szem előtt, hanem (elsősorban)a sajátjukat.
Itt kezdődik és végződik is a probléma.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 14:21:32

@lilita: Nyomsz egy linket! Mivel ugye úgy is megnézted. Tehát neked megvan.

yarisugi 2009.12.01. 14:23:32

Azért az érdekelne hogy ha a Patásorbán beoltatta magát és a pereputtyot akkor a Gyurcsók meg Drazsé és a többiek a cirkuszból szintén?

Alvarez 2009.12.01. 14:24:22

@Noname Cowboy: Ha azt szeretnénk, hogy az állami megrendelések szállítói minden adót itt fizessenek, akkor még Észak-Koreánál is jobban magunkra kéne húzni a rolót.

Alil 2009.12.01. 14:25:40

@Alvarez: miért? sztem is teljesen jogos elvárás.

lilita 2009.12.01. 14:26:22

@Noname Cowboy: www.e-beszamolo.irm.hu/kereses-Default.aspx

Ezek után beírod pl a cégjegyzék számot (13-09-072374), vagy omninvest-et. Mindent látsz, még a kiegészítő mellékletét is, amiben megismétli a mérleg adatait is.
Bokody is rápislanthatott volna mielőtt vádaskodik.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 14:28:22

@Alvarez: Ha a cég magyar akkor adózzon itt. Ez miért lenne Észak-Korea??
Ha itt bevételt képző tevénységet folytat akkor az után itt adózzon. Ne vigye rögtön a Kajmán szigetekre! Ennyi.

lilita 2009.12.01. 14:29:12

@Noname Cowboy:
Abban legalább egy véleményen vagyunk, hogy amennyiben nincs osztalék, akkor nincs mit eltünteni?

ecpec 2009.12.01. 14:29:13

@lilita: hozzaerto hozzaszolasod utan nem tudom elkepzelni, h ne tudd hogy folyik a penzkivet.

Azert elmondom: Ciprusi ceg nem azert kell mert keveset adozik, hanem mert nem firtatjak a tulajdonosokat, ami altalaban egy valodi offshore ceg, aminek a tulajdonosa egy stroman. A lanc vegen egy offshore bank all, ahova az adozatlan penz bekerul, es onnan visszakerul egy lathatatlan zsebbe.

Ez a legegyszerubb verzio, ennel lehet meg nyakatekertebb, de az ado es osztalek szavakat sohasem talalod meg benne.

Alvarez 2009.12.01. 14:29:35

@Alil: szerinted a japán Toshiba, amelyik leszállít egy PET-CT készüléket a magyar állam megrendelésére, az hol adózik? Jobb ha tudod, hogy az állami megrendelések döntő részét külföldi tulajdonosú cégek szállítják.

Ibn al-Haiszam 2009.12.01. 14:29:48

Kedves Bodoky ur,

Kerem roviden vazolja fel a Pfizer, a Novartis es a Bayer AG tulajdonosi strukturajat!

Jaj, nem sikerult? Akkor most mar az Aszpirint is iranyitjak (peldaul Tel-Avivbol)?

alfredo20 (törölt) 2009.12.01. 14:30:57

egy cikk a román helyzetről. Összefoglalva: az általunk lesajnált "balkáni" Romániában vettek volna ugyan a GSK vakcinájából, de a világ egyik legnagyobb gyógyszergyártója nem vállalt teljeskörű felelőséget. Emellett nem szeretnének olyan vakcinát, amit nem teszteltek alaposan.
Ehhez képest Magyarországon (amit a csernobili felhők is elkerülnek, meg ahol mindig minden a legnagyobb rendben van, a lakosságot nem fenyegeti veszély) egy arctalan cég teszteletlenül kiszór pár millió vakcinát.
SZóval én nagyon szívesen hinnék, de nem hagyják.

Adriean Videanu egészségügyi miniszter csütörtökön kijelentette, hogy amennyiben nem sikerül egyezségre jutni a céggel, a román gyártmányú oltást használják majd, amely egyelőre azonban nincs letesztelve. A miniszter keresi az áthidaló megoldást, miután a vállalat közölte, hogy nem vállalja a felelősséget az esetleges mellékhatásokért.
Videanu hangsúlyozta, hogy a bukaresti Cantacuzino immunológiai intézet ugyan elkészítette már a román gyártású oltást, de nagyon nehéz önkénteseket találni az oltóanyag tesztelésére.

A kormány a múlt héten úgy határozott, hogy félmillió adagot szerez be külföldről, hogy beolthassa a betegség által veszélyeztetett, 6-15 év közötti gyerekeket.

Videanu nyilatkozata azt követően hangzott el, hogy Emil Boc miniszterelnök azt kérte szerdán a szaktárcától, ne vásároljon vakcinát külföldről, ha a gyártó nem vállalja a felelősséget az esetleges mellékhatásokért. Románia a Glaxo Smith Kline céggel folytat tárgyalásokat. A Mediafax hírügynökség szerint a román aggodalmakat az ébresztette fel, hogy Lengyelország korábban visszamondta a szóban forgó cégtől a megrendeléseket.

Alil 2009.12.01. 14:32:12

@Alvarez: jó, de arról volt szó, hogy magyar cég itthon adózzon. nem arról, hogy japán cég hol adózik...

tényleg 2009.12.01. 14:34:06

Ez a H1N1, ami nalunk van, veszelyesebb, mint egy atlagos szezonalis influenza? Ha jol tudom, utobbiban evente itthon 2-3 ezer ember szokott meghalni, eddig ettol 14-15 ember halt meg. Akkor miert van ez az egesz felhajtas?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.12.01. 14:35:31

tudtommal nem túl triviális egyértelműen és gyorsan kimutatni a H1N1 vírus jelenlétét.

alig hiszem, hogy ha van is ilyen eljárás, az elérhető lenne pl háziorvosi szinten. éppen ezért nagyon nehéz biztosra megmondani, hány influenzás fertőződött valójában H1N1gyel.

amíg a járványriadót a "kiemelkedően sok, influenzás tünetekkel orvoshoz forduló beteg" címszó alatt adják ki, addig semmi különbség nincs az előző évek gyakorlatához viszonyítva.

valaki írta itt, hogy a média tele van fertőzött kismamákkal, stb. tele.
és hogy még riasztóbb legyen, minden tv és rádió félóránként ismétli.
de nem azzal van tele, hogy vírusos eredetű tüdővérzésben haldoklik a fél ország.
egyenlőre a fertőzéshez hitelesen kapcsolható halálozási ráta nem tér el számottevően a többi influenzától. az influenza pedig veszélyes betegség, évente sokan meghalnak benne.

szintén a média kapta fel a 15 éves fiú H1N1hez köthető halálát. Azt persze nem mondták el, hogy krónikus légzőszervi beteg (asztmás) valamit erősen túlsúlyos volt. a who veszélyeztetettségi jelentésében mindkét dolog kiemelkedő helyen szerepel.

a "bezzeg a spanyolnátha"-t kántálók hajlamosak elfelejtetni, hogy 1918-ban nem álltak rendelkezésre antibiotikumok, amivel a vírusos fertőzés utáni bakteriális eredetű szövődményeket/felülfertőződést hatékonyan kezelni tudták volna.

tényleg 2009.12.01. 14:36:13

@tényleg: Persze ez koltoi kerdes volt, a valasz eleg egyertelmu: valakik ezen szeretnenek sok egyeb mutyi utan meg jobban meggazdagodni.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 14:36:59

@lilita: Csak kérdés, hogy mire megy egy szolgáltatásra kiadás 1.3mrd Ft. Mert ugye könyvelési trükkel marad csak éppen a kasszában pénz.
Tehát??

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.12.01. 14:37:52

a sok komolyság után pedig szórakozzanak egy jót:

www.youtube.com/watch?v=MtRJvilGTng#t=6m22s

eredeti Mézga család, 1980ból.

dr.lány 2009.12.01. 14:38:04

nagyon szellemesek a legújabb kreatív oknyomozó kaján fejtegetések. valószínűleg senki nem tudja, milyen is a lélegeztetőgép és senkinek sincs amúgy is folyton féltett, várandós közeli rokona.

én naponta látok lélegeztetett "mélyaltatott" (hogy ezt ki találta ki???) betegeket közelről. ha bármilyen intézkedés egy kicsit is közelebbvisz ahhoz, hogy a terhes rokonom mindezt elkerülje, biztos, hogy megteszem. még ha a zsebemből is fizetik az Omninvestet. Legyen.
Emberek! egy hét alatt 3 terhes a respirátoron NAGYON NAGYON sok!!! nem értitek???

Alil 2009.12.01. 14:38:22

@tényleg: mert szezonális influenzán kisgyerekkorodtól átestél már többször is, van némi védettséged, de h1n1 a háború óta nem volt, ezért nem tudni, milyen következményekkel járna egy valódi járvány.

Alvarez 2009.12.01. 14:38:28

@Noname Cowboy: nálad mi az, hogy magyar egy cég? A General Electric magyar, mert itt van a Zrt székhelye, vagy külföldi, mert a tulajok 99,999%-ka nem magyar?

A globalizált világban teljesen értelmetlen az ilyen megkülönböztetés.

lilita 2009.12.01. 14:38:42

@ecpec:
Nem is abban kell megtalálnom az adó és osztalék szavakat, hanem a magyar cég (Omninvest) könyvelésében. A nyílvános adatok alapján a tulajdonosnak nem fizetett.

Alvarez 2009.12.01. 14:40:36

@Alil: az nem okoz lelki problémát nálad, hogy az echte magyar kkv-k kurvára nem fizetnek semmilyen adót a millió könyvelési trükknek következtében?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 14:41:46

@Alvarez: Azt mondtam, hogy az itt végzett tevékenyége után itt adózzon az itt létrehozott magyar adójogszabályoknak és magyar cégjognak megfelelően alapított vállalkozás. Azért ha egy GE vagy Matushita stb.. nemigen szokott offshore on keresztül ide dolgozni. Az hogy az otthoni jövedelmét milyen Kajmán-szigeteki cégeken futtatja az az Ő dolga.

Bit Rot 2009.12.01. 14:41:56

@yarisugi:
Mexikóban él 110 millió ember, abból 2009-ben 656 halottat számoltak.
Ha ezt vetítjük Magyarországra, akkor az 60 halott a 10 millióból.

Franciaország lakossága 65 millió, ebből 114 halott.
Az vetítve 10 halott Magyarországon.

Alil 2009.12.01. 14:42:09

@Alvarez: mivel az osztalékot a tulajdonos költi el, nem a székhely, én arra szavaznék, hogy a tulajdonos alapján határozzuk meg:-)

SzTibu 2009.12.01. 14:42:21

Valaki azért postolhatna egy statisztikát, hogy jelenleg hogy állunk a a hagyományos infuenza által okozott halálesetekkel és a H1N1 haláleseteivel. Ha jól sejtem, a hagyományos még mindig több embert öl meg...

Bit Rot 2009.12.01. 14:42:37

@Alvarez:
"az nem okoz lelki problémát nálad, hogy az echte magyar kkv-k kurvára nem fizetnek semmilyen adót a millió könyvelési trükknek következtében? "

Mondjuk ez nem igaz.

Alil 2009.12.01. 14:43:58

@Alvarez: de. szted ezek alapján senki se fizessen adót, azt jó van??? vagy aki akar fizessen, aki nem akar, az ne???
vagy mégis mit gondolsz jónak Te magad?

lilita 2009.12.01. 14:45:28

@Noname Cowboy:
Kérdezd meg tőlük! Abból gondolom, hogy nem a tulajdonos kapja, mert transzferárról nem írnak. Simán el tudom képzelni, hogy bérmunka. Persze az is lehet, hogy adócsalás. Én csupán azt vonom kétségbe, hogy az állítólagos offshore jelent bármilyen előnyt. Törvény szerint nem előny. Adócsaló viszont tiszta magyar cégként is lehetsz. RT-ként se ismered a tulajdonosokat. Tőzsdei cégként nagy valószínűséggel zömében külföldiek. Akkor most Egis és Richter temékeket se vásárolsz, mert a tulajok nem itt adóznak?

vadaszok 2009.12.01. 14:48:08

@lilita: Kedves! A pénzt nem is osztalékban szokás megfizetni, mert azt még adózni is kell. Az omninvest az 1,9 mlrd bevétellel szemben elszámolt 1,8 mlrd költséget. Kitudja hogy a ktg. számlákból mennyit állított ki az anyacég közvetlenül, vagy közvetve és az mögött milyen teljesítmény volt. Így lehet tiszta nyereséget csinálni, nem holmi osztalékból. Erről Oszkó úr tudna mesélni. Ilyen ügyekben adott korábban, (nem ingyen) tanácsokat.

ecpec 2009.12.01. 14:48:35

@lilita: kosz, h becsatoltad a az eredmenykimutatast. Ez alapjan meg is mondom mennyi a tenyleges tulajdonos tiszta jovedelme
- 1.340.000.000 (adozatlan, svajci maganszamlan)
- nehany 10milla (magyar adozott)

A baj ezzel csak annyi, hogy jogilag ugyan egy magan cegrol van szo, ami akar azt csinalhatna amit akar, de valojaban, es errol szolnak Bodoky cikkei, itt az allami penzek kimenekiteserol, elsikkasztasarol van szo.
Nyilt titok, csak nehez bebizonyitani, ezert mindenk erintett verheti a nyalat, h nem is igy van es jol beperelnek.

M.Islander 2009.12.01. 14:50:37

remek cikk, remélhetőleg idővel megtudjuk kik bújkálnak az off-shore mögött.
a zoltás meg 1 baromság, eddig csak olyanok halltak bele a röfináthába, akiket más betegség amúgy is elvitt volna néhány napon belül.
jövőre majd kreálnak újabb vírust és vakcinát, valószínűleg már 3-4 oltásra lesz szükség, a média óránként beszámol a 3 megbetegedett aktuális állapotáról és a tömeg hisztérikusan fogja követelni, hogy dögöljön meg mindenki, aki nem oltatja be magát.
szép új világ!

Alvarez 2009.12.01. 14:52:39

@ecpec: "itt az allami penzek kimenekiteserol, elsikkasztasarol van szo."

Azért az Omninvest szállított cserébe oltóanyagot, mélyen a világpiaci ár alatt. Sikkasztásról hol volt szó? Ezt még nem is hallottam.

lilita 2009.12.01. 14:52:48

@ecpec:
Elárulnád a tikot. Szolgáltatást ki számlázta, és mire? Te tudod? A ciprusi anyacéggel ezek szerint nics kapcsolatban (svájci bankszámla), akkor mit is számít a tulajdonos?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 14:53:18

@lilita: De pl az Egis és a Richter esetében miután privatizáltattak nem állami csecsen lógnak mint az Omninvest. Így olyan tulajdonosi struktúrával rendelkeznek amilyennel akarnak.
Kérdem én, hogy az Omninvest mi mást gyárt még? Milyen más bevételei vannak? Van neki nem állami megrendelésekből származó bevétele?

dr.lány 2009.12.01. 14:53:36

@mîkæl: kedves mikael, tájékoztatásodul közlöm, hogy terhes nők légúti fertőzés miatt NEM szoktak életveszélyes állapotba kerülni, főleg nem hárman egy hét alatt, vagy ketten egy régióban egy hét alatt

lilita 2009.12.01. 14:54:18

@mîkæl:
A terhességbe mióta halnak bele?

Alvarez 2009.12.01. 14:55:34

@Noname Cowboy: A Richter és az Egis a társadalombiztosítás csecsén lóg. Húúú az mennyivel jobb...

hosszú lépés 2009.12.01. 14:56:00

Biztos van lejjebb de nem sokkal.

Érdekes, ilyenkor hirtelen azt tudom mondani, hogy leszarom ki és hogyan nyúl le milliárdokat az M6-os felesleges alagútjaiból vagy bárhonnan máshonnan - de konkrétan emberi életeket helyezni politikai csatározások középpontjába és nem utolsó sorban privát üzleti érdekek elé... Mit lehet erre mondani? Nem tudom eldönteni, hogy az a nagyobb baj, hogy van ez a jelenség vagy az, hogy a népharag nem söpri el ezt az elitet, oldaltól függetlenül.

(Egyébként én is beoltattam magam, legalább én ne hurcoljam haza a vírust. A gyerek most múlt három, a másodikat januárra várjuk. Eddig nem találtunk olyan orvost aki javasolta volna, hogy rajtam kívül bárki megkapja az oltást... Közben meg elég az Index címlapjára tekinteni.)

A cikk amúgy tényleg nagyon jó. Nem olvastam végig a kommenteket de ha ezen fogást talál bármelyik oldal felkent védője akkor már meg is van, hogy hol van a lejjebb.

ecpec 2009.12.01. 14:56:31

@lilita: mintha nem szertned megerteni mi tortenik.
lehet, h a magyar ceg torvenyesnek latszik szamodra, mivel van merlege, lezart uzleti eve stb. A hivatalos konyvekben sohasem fogsz olyan sorokat latni, mint miniszterium megvesztegetese, partkasszaba visszaadva, ezek mind csak a hatterinfok es a tapaszatalatok alapjan valoszinusithetok.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 14:56:43

@Alvarez: Pl nem tudok róla, hogy konkrétan megcélozva állami megrendelést kapnának. Csak úgy direktbe! Vagy?

lilita 2009.12.01. 14:58:48

@Noname Cowboy:
Na látod ezzel értek egyet. Kizárólag állami megrendelésekre (nyereséges) alapítsunk állami vállalatot. Ha azonban magáncég zömmel állami megrendelésekre alakul, akkor ez felveti a korrupció gyanúját. Ez azonban független a tulajdonosoktól (offshore, hajléktalan, külföldi stb.) Aki csalni akar, az csal.

ki kicsoda 2009.12.01. 14:58:58

www.digitaljournal.com/article/282049

Canada's H1N1 vaccine campaign costs over $1.5 billion so far

A 32 milliós kanadai lakosság oltása, 1,5 milliárd CAD-ba került. a harmada akkor 0,5 milliárd CAD = 86,368,346,792.67 HUF

tényleg 2009.12.01. 15:00:44

@Alil: De hat itt a jarvany! A vilagon szazezrek betegedtek mar meg es ennek csak toredeke halt meg. Pont mint a szezonalis influenza eseteben, nem? Ettol meg persze minden egyes ember halala ilyeszto es szomoru. En csak azt szeretnem tudni targyilagos ervekkel alatamasztva, miert most van hiszti?

jakabaaa 2009.12.01. 15:02:47

világos, hogy igazi az, ha egy állam!!! rendelkezik a saját vakcinagyártó kapacitással. Mint hadsereggel.
Lám, cseheknél senki se sáros Gripen ügyben.
2 + 2 pedig különben is akármennyi.....

ecpec 2009.12.01. 15:04:00

@Alvarez, @lilita: a leszallitott aru eloallitasi ktg-e az eredmenykimutatas szerint kb olyan 10%-a az arbevetelenk.

A tobbi penz utja: ciprusi ceg beszamlaz kamu tanacsadast, ebbol cipruson marad par milla 10%os adoval, a tobbit beszamlazza egy offshore ceg. Valsz innen meg tobb offshore ceg is szamlaz, mindegyik svajci, lichtensteini bank hatterel, a penz ezeken a szamlakon landol, majd onnan egy borondbe.

lilita 2009.12.01. 15:04:06

@ecpec:
Miért? Az echte magyar cégeknél találsz ilyen rovatot?
Nekem csak az eszetlen offshore-ozással, meg a tényleges tulajdonosok keresésével van bajom. A tényleges tulajdonost igen nehéz megtalálni, amikor strómanok (hajléktalanok, külföldiek) nevén van a cég.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 15:04:29

@lilita: Ez utóbbiban egyetértünk. Ezért kellene, hogy az állam a vele szerződőket rövidpórázon fogja.

Bit Rot 2009.12.01. 15:04:56

@tényleg:
"En csak azt szeretnem tudni targyilagos ervekkel alatamasztva, miert most van hiszti?"

Mert most van rá igény (a politikai szférából).

Addig se gondol senki a bankokra, a válságra, meg arra, hogy a politikusok miért lopnak továbbra is folyamatosan, miközben megszorítások vannak?

Alil 2009.12.01. 15:05:09

@tényleg: mondom, mert h1n1 nem volt az 50-es évek óta, ergo az öregeket kivéve senki nem találkozott még a vírussal... és NEM TUDNI kinek hogy reagál rá a szervezete.

lilita 2009.12.01. 15:06:47

@ecpec:
Ha a ciprusi cég beszámláz, akkor vagy reális a költség (transzferár), vagy növelni kell az adóalapot. Itt ilyen nem történt, tehát a beszámlázást el lehet felejteni, vagy adócsalás történt, ezt meg majd az Apeh elintézi, mint az összes többi kapcsoltnál.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 15:09:00

@lilita: Mondjuk kíváncsi vagyok arra a 1.3mrd szolgáltatási kiadásra. Mivel a lé ott távozik valószínűleg.

le vent 2009.12.01. 15:09:32

Baszki, ha még egyszer leírja valaki hogy az Omninvest nem itthon adózik azt lefejelem, virtuálisan persze :-). A cég tulajdonosai nem itthon adóznak, de a cég itthon adózik. Szerintetek, nem fizet társasági adót, bér utánni közterheket, stb? Még az osztalékot is csak adózott eredményből lehet fizetni. És ha nem azt vajon hogyan baszki? Ennyit értetek hozzá.

eax_ 2009.12.01. 15:12:07

Azert nem volna rossz, ha a cikkiro legalabb az alapfogalmakkal tisztaban lenne, pl. hogy mi is az az offshore ceg.

tényleg 2009.12.01. 15:12:40

@Bit Rot: Teljesen egyetertek. Akkor viszont a legjobb, amit tehetunk, hogy ignoraljuk a mestersegesen gerjesztett hangulatot es annak remenyeben, hogy a kozeljovoben lesznek vagyonelkobzasok es sok eves bortonbuntetesek, az orszag epitesere iranyitjuk becses figyelmunket.

lilita 2009.12.01. 15:12:43

@Noname Cowboy:
Én is. De ez sajnos a legtöbb "ilyen" cégnél így megy.
Miért nem erre kérdeznek rá az újságírók, miért az értelmetlen offshore szöveget szajkózzák? Persze az érdekes, hogy az oltóanyag ára még így is kifejezetten olcsó. Az is lehet, hogy korrekt a cég.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 15:14:41

@le vent: Nézzed meg a talyi mérleget!
osztalék nincs adót is csak morzsákat.

ecpec 2009.12.01. 15:16:33

@lilita:
a kamu beszamlazast ne ugy kepzeld, h erkezik egy level ciprusbol 'kamuszamla' cimmel, amit az apeh majd jol lefulel. gondolom tartozik hozza 100 kg dokumentacio, know-how, licenc stb cimen. az apehnak ennyi eleg, es latom neked is.

a lenyeg ebbol mar tobb hozzaszolotol elhangzott:
- meg a latszatat is kerulni kell annak, hogy egy allami megrendeles sorsa ilyen csatornakra keruljon
- a tulszamlazasnak meg a latszatat is kerulni kell
- meg a latszatat is kerulni kell, h bennfentes megrendelseknek

Ha ez megtortenne, akkor lenne esely a tisztesseges uzlet velelmezesere.

Alil 2009.12.01. 15:18:52

@lilita: ja, az apeh az olyan, elintézős... hah, ne röhögtess!!!
Tavaly írtam nekik egy adócsaló cégről (amelyik NEM VOLT HAJLANDÓ áfás számlát adni. "Ők olyat nem szoktak, nincs is áfás számla-tömbjük..."). Több mint egy év múlva reagált az apeh a levelemre! Kérik a bizonyítékokat. Egy év után!!! El tudom képzelni, milyen hatékonyak!!!
A szóban forgó cég egyébként azóta is él és virul.
Tényleg, csak egyszer olvasnék róla, hogy az apeh "elintézett" egyetlen nagykutya céget is... ők csak a kisemberrel mernek ujjat húzni, sarcolni. azt viszont valóban nagyon bátran csinálják. Grat!

pelinkovac 2009.12.01. 15:20:05

Legjobb személyes tudomásom szerint annak idején a H5N1 elleni vakcinát az Országos Epidemiológiai Központban fejlesztették ki.(Akkoriban még Johann Béla nevét viselte az intézet, pár éve azonban - állítólagos fasiszta múltja miatt - törölték a nevét és eltávolították a mellszobrát a magyar közegészségügy megalapítójának.) Akkor Bujdosó László volt az országos tisztifőorvos, aki egyébként ma is tisztifőorvos, csak regionális (Veszprém központú régió.) Ő akkor azzal dicsekedett, hogyha bejön a vakciaüzlet, bearanyoztatja a Fodor-termet, ami az egykori Közegészségügyi Központ legnagyobb előadóterme. A pontos összefüggést az OEK és az OKK között nem ismerem, de mindketten az ÁNTSZ égisze alatt működtek akkoriban. Mára az OKK szervezetileg szétesett...

Aztán a vakcina gyártását kiszervezték... Van egy tippem Bujdosóval kapcsolatban, aki mellesleg a Nemzeti Pandémiás Bizottság elnöke is napjainkban. Azt hiszem itt az érdekek és az események igencsak egybevágnak.

tényleg 2009.12.01. 15:21:30

@Alil: Kedves Alil! Szazezrek talalkoztak mar a H1N1-el es tulnyomo tobbseguk ugyanugy tulelte, mint a szezonalis influenzat. Akkor miert kulonlegesen veszelyes a H1N1? Nem latok itt semmifele nagyobb, titokzatos, jovobeli veszelyforrast, mint ami egy 'normalis' influenzanal megvan. Sot, ha ez egy ritka torzs, akkor koznapi ertelemben igencsak toketlen, ha ennek ellenere ilyen kicsi a halalozasi arany, nem kell felni tole. Persze valojaban igencsak okos, mert a parazitaknak sem erdeke kinyirni a hordozot, jobb nekik egy elo szervezet, amiben szaporodhatnak es ahonnan szetterjedhetnek. Ettol persze atvalthat terminatorra barmikor, csak ez a szezonalis influenzanal ugyanigy megeshetett volna, illetve megeshetne most, vagy barmmikor a jovoben, nem?

Komponista 2009.12.01. 15:21:45

A nagy érdeklődésre való tekintettel felfedem az Omninvest tulajdonosi körét: Karl Marx, Ludwig Feuerbach, és Friedrich Nietzsche. Most jobb?

PiBá 2009.12.01. 15:24:42

" Régen a vakcinát mi gyártottuk az OEK elődjében, az Országos Közegészségügyi Intézetben, csak odaadtuk az Omninvestnek, mert nekik volt a fejlesztésre 700 millió forintjuk. De ez a gyártási technológiát nem befolyásolja. Addig lehet ilyen gyorsan engedélyeztetni a vakcinát, amíg a technológia nem változik. Csak a vírust kell mindig kicserélni benne, minden más ugyanaz, mint volt tavaly, tavalyelőtt meg 50 éve. A WHO-előírásoknak megfelelően csak a hatékonyságot kellett megvizsgálni: elég-e a vírusmennyiség ahhoz, hogy a vakcina a kipróbálásban részt vevő 380 embert immunizálja. Azért is támadják ezt, mert akik átálltak a szövettenyészeti és olajos adjuvánst tartalmazó vakcinára, azoknak több mint egy évig terjedő procedúra, amíg sikerül a terméküket törzskönyveztetni."

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=20094

pelinkovac 2009.12.01. 15:24:48

Látom itt is akadnak fizetett aggódók... Jobb lenne előbb annak utánanézni, hogy hány krónikus beteg és - esetleg - terhes nő halt meg az elmúlt években a normál influenza szövődményeiben.

Én inkább csak ezen adatok közzététele után rohannék sikítva a gyógyszertárba vakcináért...

Alil 2009.12.01. 15:26:11

@tényleg: én nem mondtam, hogy veszélyes. azt mondtam: NEM TUDNI előre, hogy hogyan fogunk rá reagálni, mert nem alakult ki ellene semmilyen védettség annál, aki az ötvenes évek után született. (figyi, te magaddal beszélgetsz, nem veszed észre? szállj le rólam!)

valakimas 2009.12.01. 15:26:43

Talán nem is kellett volna ezt a cikket megírni.
Valami pozitív téma nem volt ?
Borzasztó, hogy itt mindenről kiderül, hogy hazugságokra épült. Azt sem értem, hogy 40 évig a HUMAN oltóanyagkutató fejlesztette részben, és gyártotta kizárólagosan magyarországon az összes oltóanyagot. Ez ugye több külföldi tulajdonos után végül a TEVA birtokába került. Akkor amikor állami cég volt még, nem volt stratégiai kérdés az oltóanyag gyártás-ellátás ? Ráadásul exportja miatt még veszteséges sem volt sosem. MIért adták el, ha olyan fontos ez a dolog - ami egyébként szerintem is stratégiai kérdés.

ecpec 2009.12.01. 15:27:28

@lilita, latom lassan meggyozod magad, h van esely arra, h nincs minden rendben:)

csak annyit, meg, h az 'offshorozas' csak kilatastalan, de nem ertelmetlen. nemetorszagban pont az elmult honapokban kerult cimlapra. nekik kicsit nagyobb az erdekervenyesito erejuk, es lassan kikenyszeritik pl svajcbol az ilyen esetek felderitesenk tamogatasat

ugyanez usaban mar evekkel ezelott megtortent.

mi itthon egyelore meg csak be sem latjuk, h van ilyen (pl te), es az ujsagirok 'offshorozasa' az elso lepes.

NEmáááá 2009.12.01. 15:29:45

"Borzasztó, hogy itt mindenről kiderül, hogy hazugságokra épült"
Bizony bizony egy egy végtelenül korrupt
szemét dszar ország, ahol a politikai elit
felekezeti hovatartozástól függetlenül rabló
gazemberek gyülekezete !
Atomot rájuk ( és ránk is!)

preston 2009.12.01. 15:30:40

1)én évekig a vilag egyik vezető gyógyszercégénél dolgoztam, bizony off shore szervezeten keresztül történtek az eladások, de most is egy sor világcéget tudok, amelyek igy dolgoznak. ez senkit sem zavar, mert az offshore egy pénzügyi-jogi mechanizmus, ez ellen a megoldás ellen az amerikai adóhivatal sem tiltakozott, csak látni akarta a konszolidált (minden egységet figyelembe vevő) mérleget.

freagle 2009.12.01. 15:32:03

bodoky, te egy barom vagy.

1. A felelősséget a gyártó cég vállalja. Annak meg ismert az igazgatója, az alkalmazottai, a telephelye, minden. Baromság azt állítani, hogy a tulajdonosok ismeretlensége felelőtlenséget jelent.

2. A gyártási technológia tök ugyanaz, mint a szezonális influenza elleni oltóanyag esetében. Egyetlen dolog más, az immunkávlaszt kialakító vírustörzs. 15 éve oltják ugyanezzel az anyaggal a lakosságot, így egészen pontosan tudható, mi lesz a következménye ennek a védőoltásnak. Pont az, mint a Fluval AB-nek, azaz semmi.

3. A vakcinával már beoltottak 1,5 millió magyar embert (az össz. európai 5 millió beoltottból!). Összesen 57 esetben jeleztek egyáltalán mellékhatást. Mi a jó fene bizonyíték kell még neked, hogy az anyag biztonságos?

Hány kismamának kell még meghalnia ahhoz, hogy abbahagyjátok végre ezt a szemét, aljas és gusztustalan ellenpropagandát????

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 15:35:50

@freagle: Hello elolvastad végig?
Beoltatta magát s mindenkit arra is biztat!
A lényeg nem ez! De hát aki hülye az is mard!

pelinkovac 2009.12.01. 15:36:05

@freagle:

Szóval te is a propaganda része vagy? Te mennyit kapsz? Ne vedd sértésnek! Manapság a jó bornak is kell cégér...

blr 2009.12.01. 15:37:23

@hosszú lépés: "Egyébként én is beoltattam magam, legalább én ne hurcoljam haza a vírust. A gyerek most múlt három, a másodikat januárra várjuk. Eddig nem találtunk olyan orvost aki javasolta volna, hogy rajtam kívül bárki megkapja az oltást... Közben meg elég az Index címlapjára tekinteni."

Na, ez az igazi b+, ugyanis hiába oltatod be magad, ugyanúgy hazaviheted a gyereknek és a terhes feleségednek.

nigh5 2009.12.01. 15:38:10

Nem értem ezt az off shore-ozást, függetlenül attól, hogy OK, állami monopol szervezet nem üzleteljen monopol heélyzetbe hozott céggel. S mindegy, hogy kft/rt vagy llc!

Mert egyrészt Mo is egy kurva nagy off shore, hiszen rimánkodunk, hogy a multik jöjjenek ide, alig kell nálunk (hivatalosan) adót fizetni. Ha megnézi valaki pl. a Vodafone Zrt. adózatlan és az adózott eredményét, látja, hogy ugyanaz. Azaz Kovács Bt. több nyereségadót fizet! Vagy nézzétek meg az Audira nem vonatkozó 4%-os különadót, vagy Csányi szingapur-i játékait.

Egyszerű! Nem kellene a pénz jó részét ellopni, jó részé elb*szni, nagy részét munkanélkül kifizetni a un. társadalmi béke szólama alatt, hanem, ha 100 Ft megtermelt jövedelemből a tulajdonosnál nem kevesebb, mint 10 Ft. marad, akkor értelmetlen lenne Cipruson vagy máshol kavarni!

P1415 2009.12.01. 15:41:23

Nehezen szántam rá magam, de egy hónapja beoltattam magam. Most éppen beteg vagyok, köhögök, remélem nem H1N1, de ki tudja.
Én arra várok, hogy megjelenik egy hír, miszerint egy beoltott súlyosan megbetegedett vagy meghalt. EZ lenne az igazi ellenérv az oltás ellen. Viszont elég nagy az esélye, hogy az ilyen esetet agyonhallgatják.

preston 2009.12.01. 15:43:01

2)a vakcinagyártási technológiák ismertek, ami változó, az az adott virus. az újinfluenza virusa egy mutans és ellene nem jó a szezonálisnak nevezett influenza elleni vakcina. minden oltásnak, minden gyógyszernek vannak nem kivánatos mellékhatásai, tessék elolvasni figyelmesen a gyógyszer mellé adott leirást. a minden nap használt aszpirin nem tesz jót a vesének és a gyomor-bélrendszer nyálkahártyájának stb. az oltasnál a nagyon kis valószinüségü kedvezőtlen mellékhatást kell összehasonlitani
egy sokkal valószinübb fertőzés lehetséges komoly
következményeivel.

3) azért beszelünk az ujinfluenzáról sokat, mert a hagyományos influenza ellen már a népesség nagy részének van kisebb-nagyobb szerzett védelme, ami nem segit az újinfluenza ellen. ezért kedvezőtlen esetben gyors és fatális lefolyású megbetegedések alakulhatnak ki pillanatok alatt. legyetek nyugodtak, minden fideszes politikusnak van már bevallott-vagy be-nem vallott oltása.

tényleg 2009.12.01. 15:45:08

@Alil: Ne haragudj, kezdo vagyok, tenyleg. Csak arra szerettem volna ravilagitani, hogy a NEM TUDNI-ban tevedsz. Es persze kozben magamat is gyozkodom, igazad van, hogy ezt az oltast nem kell beadatnom magamnak, se a csaladomnak. Mert nem tudni...

yarisugi 2009.12.01. 15:51:29

Na most akkor azt kellene értelmesen kifejtenie valakinek hogy mekkora az esélye hogy az oltás után sokkal később valami hosszú távú károsodás lép fel az oltottaknál.

Egyik vélemény:
Semmi esélye mert tök ugyanez az összetétele a sima flu oltásnak is amit 15 éve nyomnak és még senkinek se lett három pöcse vagy pszichopata gyereke tőle, csak a vírustörzs más.

Másik vélemény:
Teljesen más az egész cucc, 2 hónapig alig tesztelték, kásőbbi károsodásokat tesztelni lehetetlen volt, és aki beoltatja magát ezzel, az orosz rulettet játszik a sorssal, tét a későbbi élete.

Na itt tegyen valaki igazságot.

tényleg 2009.12.01. 15:53:30

@preston: Te talan tudsz valaszolni a kerdesemre: A vilagon szazezrek betegedtek mar meg H1N1-ben es ennek csak toredeke halt meg, hasonlo aranyban, mint a szezonalis influenza eseteben, nem? Hol van itt a hianyzo vedettsegre utalo kezzelfoghato bizonyitek? Kedvezőtlen esetben a szezonalis influenza hatasara pont ugyanugy gyors és fatális lefolyású megbetegedések alakulhatnak ki pillanatok alatt!

papamaci1 2009.12.01. 15:53:43

Adják vissza a Phylaxia-Human-t !!!
Qrvajó szérumokat és oltóanyagokat gyártottunk ott!!

papamaci1 2009.12.01. 15:59:45

@yarisugi: A szezonális influ oltóanyagait se tesztelik long term.....

Mire kész a teszt lemegy a járvány !!!

Patrick Bateman 2009.12.01. 16:00:52

@tényleg: valószínűleg semmivel sem nagyobb az esély, mint a szezonális flu elleni védőoltásnál, de nem is ez a baj, nem kellene ezt összemosni. Kártékony hatást tulajdonítani a vakcinának kb. ugyanolyan alaptalan rémhírterjesztés, mint ami a tulajdonképpeni H1N1 "pandémia" körül zajlik. Nem káros, egyszerűen szükségtelen. Az erre költött cca. 6 milliárdot értelmesebben is el lehetett volna helyezni az eü. költségvetésben, pl. nem kellene Szegeden műtéteket halogatni.

Alikam 2009.12.01. 16:07:05

Micsoda egy idióta cikk. Bár a zsindex mostanság nagyon szereti a H1N1-el riogatni az embereket, állandóan a címlapon van egy éppen meghalt kismama, vagy egy kisfiú.

Nagyon etikus, bár ahogy néztem ezeket a cigányszájú zsindexeseket a videókon, hát nem is csodálkozom nagyon:)

Éhesló 2009.12.01. 16:07:51

A tulajdonosi háttér magyarosch "tisztaságát" összekeverni egy influenza elleni vakcina minőségével és hatásosságával meglehetősen primitív észjárásra vall.
Az az állítás ami szerint "WHO szerint is kamugyanús H5N1-vakcinát" emleget a legordasabb hazugsága a postnak. A vakcinát a WHO tesztelte és azon kevés (talán féltucatnyi) vakcina közt ismerte el, amelyek képesek immunreakciót kiváltva védelmet adni a beoltottaknak.
A cikk többi részének hihetőségét ez a durva hazugság lenullázza, a postíróval együtt.

yarisugi 2009.12.01. 16:11:56

@papamaci1:
De ha csak a vírustörzs változik az anyagban és minden más segédanyag meg szer adalék változatlan akkor nyugodtan lehetne tesztelni hogy aki kapott X. évben egy ilyen oltást, annak lesz-e baja később. Megnézik 10 év múlva hogy lett-e 3 pöcse vagy más baja.

Attól még olthatják szezonálisan közben hiszen az anyag ugyanaz csak a vírustörzs más benne.

Lehet lesz 10 év múlva 3 pöcse és ha előtte kapott újabb oltást akkor 15. évben lesz még 3 és így tovább. Csak kiderülne.

OmegA404 (törölt) 2009.12.01. 16:13:52

Nekem azt mondja meg valaki, hogy miért nem egy állami gyógyszergyár vagy mondjuk egy tőzsdei gyógyszergyár tolja a vakcinát?

Miért kell sötétben settekedő adócsaló mutyistákkal foglakozni?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 16:16:53

@OmegA404: Háát ezt a gittet rágjuk itt egy ideje! :D

igima 2009.12.01. 16:21:06

.... volt itt szó még sokkal korábban, hogy a dobozon mi van rajta, meg mi nincs....namármost, mind a gyártási idő, mind a végső felhasználási időpont szerepel rajta.....
.... higanyügyileg (tiomerzál) meg csak annyi, hogy a gyerekem hároméves koráig kismillió kötelező oltást kapott, köztük bőveb volt olyan amiben e nevezett anyag szerepelt :((((, tetszett ez nekem vagy sem (jelzem, mivel kötelező sem a fiolát, sem a dobozt a szülő ált nem látja. orvos beadja és kész. apelláta nuku...) sőt a külföldön született ivadékom amig nem szerezte be az x darab hiányzó oltást nem mehett közösségbe... +ántsz meg egyebek által be voltunk fenyítve rendessen.
... lényeg a lényeg...a vakcina körüli hiszti nekem nem világos...gondolom fontosabb noncs...
.... az, hogy a cég olyan amilyen az meg inkább tükör....

Patrick Bateman 2009.12.01. 16:26:36

Én inkább olyasmit sejtek a nagy nyavajgás mögött, hogy Omniék berendezkedtek egy sokmillió tételes szállításra, ezt le kellene gyártaniuk, de nem mennek a tervezett ütemben a kiszállítások, nekik pedig tárolniuk kellene, meg ugye addig le van kötve a kapacitás, mással nem nagyon tudnak foglalkozni, érthető, hogy erőlködnek...
Mindez persze csak munkahipotézis.

orvian 2009.12.01. 16:35:42

@Alikam: HOSSZÚ ÉLETET neked,hozott szellemi közegedben.
Itt idáig nem erről szólt a dolog.
Mostantól"cigányszájú zsindexes" vagyok.

Astronomy Domine 2009.12.01. 16:39:14

Ha nem lenne oltóanyag Magyarországon, akkor azért pampognátok.
Szerencsétlenek.

M.Islander 2009.12.01. 16:40:14

dr.lány 2009.12.01. 14:53:36
lilita 2009.12.01. 14:54:18
Hölgyeim, fájdalom, de a családok kérésére semmilyen érdemi információval nem tud szolgálni a sajtó...
addig is rendszeres ugrabugrát és egy kis olvasnivalót ajánlanék (jajj, ezek a gonosz kanadaiak! hogy mik vannak és hogy kell vigyázni!!):
www.natursziget.com/page.php?show/articles/view/topic/nagyvilag/artid/20091123-h1n1-ellen-d-vitamin-es-testmozgas

ladybuksi 2009.12.01. 16:44:32

Kurvára nem érdekel, hogy kié az Omn, csak az, hogy jó- e az oltóanyaga. 15 éve használjuk az influenza elleni védőoltását, eddig senkit nem zavart, hogy kié a cég. Ez az oltóanyag lényegét, technológiáját tekintve, ugyanaz, mint a korábbiak, csak a vírustörzs más, mint a korábbi(minden évben más a vírustörzs, mert az influenza vírus állandóan mutálódik).
A mellékhatások: olvassatok el BÁRMILYEN gyógyszer használati utasítását: felsorolhatatlanul sok, minden gyógyszernél. Éppen csak azt nem írják bele, hogy ha lenyeled a dobozt, esélyed van megfulladni.

Az egész cirkusz mögött csak politikai okokból keltett hisztéria van.

M.Islander 2009.12.01. 16:52:06

ladybuksi 2009.12.01. 16:44:32
tényleg ennyire nehéz kihámozni a cikkből, hogy a szerző azt tartja felháborítónak, hogy közpénzek felett diszponáló emberek maguknak osztogatják a suskát mindenféle off-shore cég mögé bújva?
uez a gond a Vegyépszerrel, amelyik mindenféle előzetes tapasztalat nélkül, kormányoktól függetlenül építi az autópályákat q. drágán (sok felé kell osztani a pénzből).

The_Genius 2009.12.01. 16:52:22

Héj tik!

Mérnem kérdeztek már meg egy-két kórboncnokot, hogy az utóbbi 4-6 hétben hány boncolásnál mutatták ki a h1n1-et vagy szövődményét, mint halálokot?
És ebből mennyi volt az oltott személy?
Szerintem meglepődnétek!
Bár nem tudom, erről szabad-e beszélni. Vagy nem szabad?

TPZ 2009.12.01. 16:55:15

@freagle: "A vakcinával már beoltottak 1,5 millió magyar embert (az össz. európai 5 millió beoltottból!). Összesen 57 esetben jeleztek egyáltalán mellékhatást. Mi a jó fene bizonyíték kell még neked, hogy az anyag biztonságos?"

Elmondanám, hogy az orvosnak semmilyen jelentési kötelezettsége (lehetősége) nincs a mellékhatásokkal kapcsolatban. Csak anyám kezelt több idegbénulásos tünettel rendelkező pácienst, mindnél az oltás után jelentkezett a tünet. Talán nem véletlen, hogy az egészségügyben még mindig alacsony az oltási hajlandóság. Csak gondoltam hozzáteszem, nem lebeszélni akarok senkit.

Egyébként idén már 27 ember halt meg a zebrán közlekedési balesetben.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.12.01. 17:01:08

@ladybuksi:

meg az, hogy eddig te meg én megvettük a saját zsebünkből az oltást, ha akartuk. így évente eladtak néhány százezret.
ha akarod, ugye ez most is megtehetnéd. piac van, a gyártó gyárt, a fogyasztó fogyaszt.

a gyártó, ha jól méri fel a piacot, akkor jól kaszál. közben persze kockáztat. vállalkozik. legalábbis így volt eddig, az omninvest meg mégse ment csődbe.

most meg állambácsi megvett előre 4 millió darabot. csak úgy, mert most jó gazda.
ugye érződik az ugrás a nagyságrendben?

egyébként meg milyen beszédes név ez az Omninvest...

ZioN 2009.12.01. 17:04:34

Nagyon gyenge írás.

hapcika 2009.12.01. 17:08:36

@TPZ: Januárban majd újra írd le a véleményedet. Szerintem te is változtatni fogsz rajta, mint Mikola vagy Pesti. Legyen neked is a rokonságodban egy kismama H1N1 fertőzött oltás nélkül és rájösz milyen nagy a veszély. Januárra szerintem több lesz a kismamahalál, mint zebrán elütött ember. Megéri?

The_Genius 2009.12.01. 17:14:46

Már most többszöröse az oltás által okozott halálesetek száma ezeknél...

phaidros 2009.12.01. 17:16:12

A "Ciprus EU"-zóknak:

Cipruson a mai napig két konstrukció van: offshore és rezidens. Ha Te ott élsz az év felében, jogosult vagy a 10%-os adóra, ami rezidensként megillet, és a kettős adózást elkerülő egyezmény miatt itt nem kell leadóznod. Cserébe mindenki tudja a nevedet (nincs nominális igazgató).

A másik az offshore, amikor nominális igazgató működteti a céget. Igen, egy EU tagállamban, most is.

"Nagyon gyenge írás"-ozók: röhögök rajtatok...

phaidros 2009.12.01. 17:17:01

@The_Genius: persze-persze. Vedd be a gyógyszered.

Laurel 2009.12.01. 17:17:08

Beadattam, mert nem volt más. De nagyon dühít, hogy ha már piaci áron fizetem az oltást, miért nem választhatok. Miért nem vehetem meg az ismertebb (elismertebb) gyógyszergyártók termékeit. Hajlandó lettem volna kifizetni a Novartis gyártmányt is, nem utolsósorban azért mert az a gyártó kevésbé ellenszenves, mint az Omnivest

reálisan 2009.12.01. 17:19:36

Itt sokan védik az Omnivest-et, pedig nyilvánvaló, hogy itt valami nincs rendben. Állam nem rendelhet ilyen hatalmas tételeket olyan cégtől, amelynél nem ismerhető meg a tulajdonos. És szerintem 15 milliárdot sem pumpálhat bele. A cikkben van egy kis csúsztatás, pártfüggetlennek mondja a támogatás, holott csak a szoci kormányok támogatták ezt a sötét ügyet is. Emlékszem ez még a Medgyesi kormány idején indult!

Chalabre (törölt) 2009.12.01. 17:19:48

Miért kellett például ezt a szerződést is titkosítani? Miért nem ismerhetjük? Egyáltalán mi titkosítani való van egy közpénzen való vásárlásnak? Nem a mi adófizető forintjainkból fizették ki a vakcinákat? Akkor nem tartozik ránk???

pulykamaki 2009.12.01. 17:20:39

Emberek, hát nem látjátok? Ekkora ingyenreklámot még egy cég sem kapott! MO-n már mindenki ismeri a cég nevét,

2009.12.01. 17:27:04

@looksha: Állítólag ez a vakcina sokkal olcsóbb, mint a nyugatiak, de ezt soha nem fogjuk megtudni, részben az állami pénzpumpa miatt, ami megzavarja a kalkulációt, részben mert nem volt versenyeztetés.

Az is érthetetlen, hogy miért nem kötelessége a háziorvosnak beadni ezt az oltást és/vagy miért nem finanszírozza ezt az OEP? Mi kerül ezen 2000 forintba?

@TPZ: szerintem van jelentési kötelezettsége, lehetősége mindenképp van, erre az OGYI-nak külön főosztálya van. Persze ha a beteg nem jelentkezik nála, sőt az idegorvos se jelenti az esetet, akkor nem fog bekerülni a statisztikába, de ebben kevéssé hiszek. Hiszen az idegorvoshoz is háziorvosi beutaló kell, ott meg rögzíteni kell az esetet.

preston 2009.12.01. 17:27:05

@tényleg: nem értem a kérdésedben levő hivatkozásokat.évszázadok óta vannak influenza járványok, azonban 1918-ban spanyol nátha néven egy olyan mutáns virus ölt meg rövid idő alatt milliókat, ami hasonlit, vagy egyező a mostani
ujinfluenza virussal. influenza betegségek lefolyása között nagy különbség van, a népesség nagy részének van szerzett védettsége a szezonalis influenza ellen, az ujinfluenzát okozó virusmutáns ellen ez a védettség nem segit. az ujinfluenza magzatkárositó magas lázat okozhat pillanatok alatt, kivédhetetlen virusos tüdőgyulladást vagy egyéb gyors lefolyású betegségeket. de szerintem ezeket a kérdéseket vitasák meg a szakemberek. nem hiszem, hogy egyéb gyógyszerrel kapcsolatban, vagy a feltehetően benned már meglévő sok védőoltással kapcsolatban mindezeket a kérdéseket felteszed. az is biztos, hogy a vakcinagyártók pénzt akarnak keresni, de ez is áll minden gyógyszerre. szóval, felejtsd el ezt a tébolyt az ujinfluenza körül és adasd be magadnak és családodnak mind a kettőt.itt a forumon olvashatsz hozzáértő véleményeket és totál bugyuta dolgokat.

The_Genius 2009.12.01. 17:27:39

@phaidros: Történetesen közeli rokonom kórboncnok, kedves barátom. Szerinted én a kisujjamból szopom, mi?

Patrick Bateman 2009.12.01. 17:28:29

@hapcika: A kismamahalál színtisztán marketingkategória. Alighanem meg fogsz rendülni, de békeidőben is halnak a kismamák. Mint ahogy mindenki más is.
"Januárra szerintem több lesz a kismamahalál, mint zebrán elütött ember."-írod.

Számon fogom rajtad kérni. Januárban. Majd tartunk egy body countot, de addigra már azokat fogjuk sajnálni, akik szénmonoxidmérgezésben haltak meg.

Chalabre (törölt) 2009.12.01. 17:33:12

A vakcina kommunikációja csúfosan megbukott. Csak kijelentenek, utasítanak, mint a birkákat: "Oltani kell!", "Aki nem oltatja magát felelőtlen" stb... Azonban információ, indoklás nuku. Oltsunk, mert ők aszongyák! Miért kellene hinnünk nekik? Hiteltelenek. Legalább levezetnék mi, miért, hogyan van, miért szükséges, és érvelnének az ellenvélemények irányába is, ahogy értelmes emberek között szokás... Nem így lehet meggyőzni a gondolkodó, értelmes lényeket?

Ehelyett parancsokat és néma csendet kapunk. Majd csodálkoznak, hogy csak nő a bizonytalanság, a hitetlenség? Én örülök, hogy kezdenek nőni a kételyek, hogy már nem fogadunk el bármit csak úgy. Kérdéseink vannak, és nem hiszünk alaptalanul. Csak így tovább! Nem kell birkamód tűrni!

The_Genius 2009.12.01. 17:35:06

@preston: A legfrissebb kutatások szerint az 1918-as spanyolnátha járványt streptococcus okozhatta, melynek tünetei nagyon hasonlóak voltak az akkoriban is létező influenza járványokhoz.
Jelzem, hogy a streptococcus ma is tízezreket ölne meg, ha nem lennének antibiotikumok. Akkoriban nem voltak.

Állapotosakat eddig is tilos volt influenza ellen oltani! De ez most nem számít valamiért... Kíváncsi lennék, hogy a megbetegedő állapotos nők közül ki volt, aki védőoltásban részesült, vagy a közvetlen környezetében 1-5 nappal korábban valaki oltatta magát. Ezt ugye senki sem vizsgálja.
Egy ismerősöm viszont vizsgálta saját laboratóriumában a védőoltást. Tartalmazott élő vírust. Ami azt is jelenti, hogy az oltott egyidejűleg vírushordozó és terjesztő is lehet. Amennyiben olyan oltóanyagot kap, ami élő vírustörzseket is tartalmaz. A gyártás során ez nem küszöbölhető ki 100%-osan.
Gratulálok!

hird 2009.12.01. 17:35:20

A cikke alapvetően egyet lehet érteni - csak valahogy nagyon zavar - és így már kissé hiteltelenné teszi - a végére biggyesztett "vörös farok", a kommunista idők újságírói standardja: a cikk végén nyalunk egyet a megrendelő ülepén. A cikk vége tipikus vörös farok:

"...a H1N1-oltást elutasítók magas aránya az egész magyar állam iránti totális, és sajnos teljesen racionális, észérvekkel alátámasztható bizalmatlanságot tükrözi."

Na persze hiszen éppen folyik a jobboldali kampány a cég kapcsán - aminek a tényfeltáró része, a cikk ehhez kapcsolódó részeivel együtt nagyon helyes is.

De csakúgy, mint a jobboldalnál, a cikknél is hitelteleníti az egészet a politikai haszonlesés. Mert mi más lehetne az az ordenáré csúsztatás, hogy "a vakcinát azért nem adatja be magának sok ember, mert szerinte a kormány hazug, és csaló".

(az idézetben szereplő "állam" csak a vörös farok szerecsenmosdatása - itt kormányt szeretett volna írni, csak az már túl egyértelmű lett volna -, hiszen mindenki tudja, hogy erős politikai korelláció van a magukat nem beoltatók között, másrészt a cikkben is lonsdale-los fiúkról volt szó korábban.)

Tudom, hogy váltás lesz és ezért szükséges a következő királyt is nyalni, csak akkor is gusztustalan látni az ilyesmit.

preston 2009.12.01. 17:36:04

omega: nincsenek állami gyógyszergyárak, te aludtál vagy húsz évet? az gyárt, aki tud, mert van technológiája és akar. hogyan lehet ezt szabályozni? az is gyártson aki nem tud és nem akar-?

preston 2009.12.01. 17:39:26

patrick: biztos igazad van, de ez nem derült ki, mert a patikák nem rendeltek és készleteztek oltóanyagot, nem volt rendszeres kiszállitás sem. ezen túlmenően nagyon sokan vártak is az oltással, hátha elmulik a nyavalya magától...

phaidros 2009.12.01. 17:41:40

@The_Genius: itt elég sok mindent elég sokan az ujjukból szopnak, főleg tényállításokat.

preston 2009.12.01. 17:44:50

genius: nem látok semmi statisztikát az állitásod mögött. persze a legegyszerübb azt mondani, hogy az oltottak hullanak mint a legyek, de ,,ezek,, nem publikálják , mert nem szabad stb. ez csak politikai duma. mindenhol vannak oltás ellenes indulatok, aktivista csoportok, van olyan hely is amerikában, ahol már régen elfeledett fertőző járványok jönnek vissza, mert az embereket lebeszélték a védőoltásról.

TPZ 2009.12.01. 17:47:31

@hapcika, @iii:: Vélemény és tény két különböző dolog.

Benikuty 2009.12.01. 17:52:45

Kedves Bodoky úr, megtudhatnánk valami konkrétumot eme izgalmas témában? Esetleg ezt is soroljuk be a felületes, hatásvadász produktumok közé? Netán.

The_Genius 2009.12.01. 17:59:04

@preston: Én nem politizálok, mert nem érdekel. Ugyanúgy, ahogy az sem, hogy ki milyen szarral injekciózza magát. Mindenkinek a maga dolga.
Megtettem ami tőlem tellett!

preston 2009.12.01. 18:27:09

Genius: légyszives utaljál a spanyolnáthás forrásodra. én ugy tudom, hogy spanyolnáthás tetemeket vizsgáltak északi fagyott temetőkben és ujnáthához hasonló virulens influenzavirusok nyomait találták bennük.
a virus viszont az állapotost is megtalálja, aki a védettséget még teherbeesés előtt is megkaphatták. viszont az ujinfluenzás magas láz végzetes lehet a magzatra.
ismeretem szerint nem tilos terheseket beoltani influenza ellen, mert nem élő virust tartalmazó vakcináról van szó, ezt egyébként a kezelő orvos belátására bizzák.!
,,,Egy ismerősöm viszont vizsgálta saját laboratóriumában a védőoltást. Tartalmazott élő vírust. Ami azt is jelenti, hogy az oltott egyidejűleg vírushordozó és terjesztő is lehet.,,, itt valami keveredés van. ismeretem szerint oltás után lehet valaki virushordozó, ha ráköhögnek, de a virus nem betegiti meg és nem szaporodik el benne, de ez a virus nem az oltóanyagból származik. a sokat vitatott influenzaoltás nem tartalmaz élő virust.

Patrick Bateman 2009.12.01. 19:01:45

@The_Genius: ",Egy ismerősöm viszont vizsgálta saját laboratóriumában a védőoltást. Tartalmazott élő vírust".
Milyen laboratórium ez? Azt tudod, ugye, hogy a vírusok fénymikroszkópban nem látszanak?

Veér Farkas 2009.12.01. 19:16:28

Ennyi helyesírási hibát még indexes cikkben is rég olvastam utoljára.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.12.01. 19:25:34

@Veér Farkas: pedig az indexen nagy hagyománya van az igénytelen írásnak :)

Kis Hableány 2009.12.01. 19:58:46

Valaki mondja már meg nekem hogy hogyan győzzem meg a pasimat arról hogy oltasson mert jó a magyarvakcina??
Azt hiszi hogy szőrös fasz nő a homlokára és hogy a díjnyertes spermái megfulladnak a higanyban.
Valami jó ellenérvet várok.

Kis Hableány 2009.12.01. 20:00:02

Kár hogy nincs az oltóanyagban valami faroknövesztő dolog.Akkor ő is oltatna bizonyára azonnal.

JillandJack 2009.12.01. 20:00:15

A cikk végével (hogy ez a purparlé a magyar kormánnyal szembeni bizalmatlanságnak szól) annyiban vitatkozom, hogy nemcsak itthon, de világszerte soha nem látott, jól szervezett hiszti folyik a védőoltásokkal szemben. A jelek szerint a szcientológusok finanszírozásában folyó, elsöprő erejű kampányban (a webes IQ-tesztek Óperenciás tengerén túl) kapóra jönnek az olyan "tudós" elmék, mint David Icke, aki szerint Erzsébet királynő „reptoid humanoid” (Aki nem hiszi, járjon utána! Bármit is jelentsen ez, mutat némi azonosságot Xenu világával.) Kapóra jön a bátor „oknyomozó” újságíró – nem, nem a Bodoky, hanem az oltástagadók vezércsillaga, – Jane Burgermeister, aki októberben Svájcban véletlenül pont a helyi szci egyház vezetője után lépett fel egy konferencián. A fogorvosból vírus- és CIA-szakértővé avanzsált Leonard Horowitzról és az „új német medicina” gurujának, Dr. Ryke Geerd Hamernek hagymázas elméleteiről ne is beszéljünk.

JillandJack 2009.12.01. 20:02:57

Csak a hülye nem látja, hogy a fél-, negyed-, százmilliomod igazságok mögött ugyanolyan profitérdekek húzódnak, amelyek ellen az egészség harcosai előszeretettel fellépnek. Homeopátiás cég a főszponzora a felsorolt őrületeknek helyt adó ezoterikus oldalnak, off-shore cégek Seychelle-től Californiáig, (az „egyház” központja államáig) visszakövethető sora áll regisztrált domaintulajdonosként a vitaminszabadsag.com mögött. Vajon az „ártalmatlan” lórúgás-vitaminokban mi van ennyire titkolnivaló?
Ami az orvosok, szakemberek, tudósok dolga lenne, hogy megvívják tényeken, kutatásokon, észérveken, tapasztalatokon alapuló csatáikat, félőrültek játékszerévé lett, a még gondolkodó ember pedig próbáljon meg kiigazodni az etil- és metilhigany-vegyületek, alumíniumszulfátok és egyebek erdejében. Mondjuk, akkora kárt biztosan nem okoznak, mint az emberi hülyeség.

Kis Hableány 2009.12.01. 20:11:03

Remélem hogy a hosszabb távú mellékhatása a nagyobb mell és kevesebb ránc lesz.

JillandJack 2009.12.01. 20:31:56

Kis Hableány, keress inkább olyan pasit, akinak úgy vagy jó, ahogy vagy.
De ha mégsem, egy kis érv a meggyőzéshez (a farokméretre sajnos nincs hatással).
A Fluval P egyike az Európában jelenleg elismerten hatékony vakcináknak (lásd www.eurosurveillance.org). A vakcina élő kórokozót nem tartalmaz, hasonló technológiával készült, mint a Fluval AB, amelyből kb. 16 millió dózist az ország problémamentesen felhasznált az elmúlt évtizedekben.
A Fluval P stabilizáló anyagként tiomerzált (etil-higany vegyület), adjuvánsként aluminium-foszfát gélt tartalmaz. A tiomerzál vízoldékony, etil származékként a szervezetből napokon belül teljes mértékben kiürül, ártalmatlan.
A másik sokat kritizált vegyület az oltásban az alumíniumfoszfát. Az Al-foszfát gél évtizedek óta alkalmazott, kipróbált szer, Al-szulfát van pl. a sütőporban. Napi engedélyezett mennyisége 0,6-1,0 gramm testtömeg-kilogrammonként (60 kg-os ember esetén 36-60 gramm, utána lehet nézni tudatos vásárlói oldalakon. A vakcinában ennek a töredéke (a felnőttben 0,6 gramm) található, egy jó kis térfogatnövelt látványpékséges kenyérben több van belőle!!!
Nem bizonyított az az állítás, ami az autizmust egyik vagy másik anyaggal hozza összefüggésbe. (Az autisták számának látványos növekedése sokkal inkább köthető a jobb diagnosztizáláshoz, pár évtizede a súlyosabb eseteket még értelmi fogyatékosoknak minősítették volna.)

kpityu2 2009.12.01. 20:43:33

Basszus. Ránéztem annak a bizonyos bloggernek az oldalára. Az eszem megáll.

The_Genius 2009.12.01. 20:50:13

Beszéljetek kórboncnokkal, nagyon okosok!
Csak ezt javasolhatom...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.12.01. 20:54:09

"tulajdonosai pedig rejtőzködnek, és ezáltal nagyjából a drogkereskedők által kínált szerek és a kéretlen reklámemailekben hirdetett hamis potencianövelők előállítóival vállalnak azonos mértékű - azaz semennyi - felelősséget a termékeikért."

Hülye ez a Bodoky? Miről beszél ez? Nem lehet beperelni az Omninvestet? Nincs felelősségbiztosítása? A GSK részvényesei mi a fenéért vállalnak felelősséget? Oknyomozó újságírás, egek... :(

Csendes Gyerek · http://csendesgyerek.blog.hu 2009.12.01. 20:54:11

Tamás, köszi a munkádat, fantasztikus vagy, külön egyszemélyes "túlélő-iparág", a lassan szétrohadó magyar tényfeltáró újságírás egyik utolsó bástyája. Keep on shootin'!

aszekelyek 2009.12.01. 20:57:03

A kérdés nem a vakcina, hanem a gyártó államilag fleto által kistafírozott tulajkörét miért is rejtegetik.Milliárdokról van szó, közpénzről. ja és Angliában a Tescoban lehet H1n1 vakcinát venni. Semmiféle ehhez hasonló mutyi, titkolózás, , még hasonló sem. Azt nem kérem ideírni, amit a nol-ra is, hogy a FIDESz is omninvesttől renelt influenzaoltóanyagot, mert az bár igaz, de az egy másik tulajdonosi kör volt. Akinek fleto 2oo6-ban milliárdokat adott, nem az volt a tulaja. Nem is titkolták, nem is rejtegették. Arról tudnánk a jó kellertől, ha lett volna egy piciri kis bibi, abban az omninvestben.

mrs. white 2009.12.01. 20:58:29

Szuper a cikk teljesen logikus azonban mégis csak részben tudok egyet érteni vele. Amivel egyetértek az a felvezetés. Nyílvánvalóan a halál vagy egy lélegeztetőgépen töltött hetek, de akár csak egy laza két hétig tartó lázzal szemben sem tűnik drága opciónak akármennyi pénz egy vakcináért. Kicsit tovább gondolva tömeges fertőzés esetén a nem oltók belegondoltak-e abba hogy van-e a szocialisták által oly sokat emlegetett elegendő lélegeztető gép az intenzív osztályon? A mai hír szerint eddig 50-70 ezer ember eshetett át a betegségen kb 400-at kórházban áplnak talán 15-en haltak meg ha nem maradtam le semmiről azutóbbi pár órában és a memóriám se hagy cserbe. Ez azt jelenti (ilyen mintavétel már közvéleménykutatók álma), hogy kb. minden 150. fertőzött kórházban végzi, és minden 4000. fertőzött meghal. Eddig a hírek szerint a kismamákat leszámítva 2 egészséges volt kockázati tényező nélkül. Tehát minden 30000. amúgy egészséges meghal a fertőzésben. Erre normál ésszel azt mondaná mindenki akkor oltatunk mert annyira nem jó esélyek vannak ha kismama vagyok akkor pláne. Nézzük a tényeket a kismama környezetében mindenki beoltotta magát csak ő nem. Valószinűleg próbáltak védekezni, mivel normálisan nem volt kommunikálva pont a legveszélyeztetebbeet nem oltották be. ma volt először normálisan leírva miért működik másképp egy kismamánál a betegség, már ha valaki olvasta az indexet. Hányan lehettek ezek? Vajon hányan nézték ezzel szemben a lantművész lepedő akrobatikáját tegnap este? Csodálkoznék ha nem az utóbbi lett volna nézettebb. Egy ilyen oltós cég valóban stratégiai kell hogy legyen egy országban. Az össz európai 6 milliós oltással szemben nálunk kb 1.7- nél járnak. Ez kurva jó arány amire akár büszkék is lehetnénk. Ha nem ilyen offshore cég háttér lenne és normális kommunikáció zajlana akkor talán még több lenne. azt is megkockáztatom minimális veszteségek fordulnának elő. A közvetlen környezetemben alig vannak akik oltották magukat a következő okok miatt. 1 Az egész csak vaklárma. 2 Chip (ilyen is volt nem kell nevetni) 3, Offshore cég lopás stb. 4. Mellékhatás 5 év múlva meghalok tőle stb. 5. Ha beadják azonnal meghalok. 6. Egy boncmester ismerős aki mondta, hogy az oltás után halt meg valaki 3 nappal. 7. Az orvosom nem ajánlotta, és ő sem oltja be magát (a magyarral biztos nem talán külföldivel esetleg akkor ha nagy lesz a baj.) Ja és egész pártálástól független, megrögzött szocik ugyanugy vélekednek mint a cikkíró által gondolt vagy felmért jobboldaliak. Nekem az egészből annyi jött le, hogy maga az orvostársadalom is megosztott volt a kérdésben és ez a bizonytalanság a rárakódó amugy is meglévő emberi hülyeséggel + a minimum gyanús hátterű offshore céggel együtt okozta a mostani állapotot, és ami miatt nem az omnivest-re kenném teljes mértékben hogy szinte az egész kontinensen ugyanezzel a hitelességi problámával küzdenek, csehországtól franciaországig. Pedig nem mindenhol offshore cég csinálja a vakcinát. Az más kérdés, hogy most azt látják az emberek, hogy egy bankot muszály megmenteni aminek a vezetője természetes utána extra jutalmat kap, a H1N1 vakcinát gyártó cég részvénye egy nap alatt a 60 szorosára emelkedik a tőzsdén stb. Általános bizalmatlanság van minden országban mindennel szemben, csak azt felejtik el hogy nem a szocikkal és az offshore céggel babrál ki valaki ha nem oltatja be magát hanem saját magával ha a szerencsétlensége úgy hozza.

aszekelyek 2009.12.01. 21:08:09

@JillandJack: megerősítem, Németországban is van ez a hiszti. Körlevelek...., a magyar kormány azért sokat tett érte, hogy kicsit sem legyen megbízható-ebben a témában sem. Nem zárnám ki,ők is a frankóval oltatták magukat, a plebs meg kapta a másikat. Ahogyan a német kormány tette. Arról nem hallottunk, hogy kiszervezték a németek a normál tejesztési láncból maguknak, hogy sokkal több follyon be belőle, mint más influenza vírus elleni oltóanyagokból. Mert itt leginkább ez a bibi. Jó ez a hasonlat a címben. Nem vennék tőlük használt autó, mert ott is előírás az eredetvizsgálat. Nem lehet 2%-os tulajdonossal eladni.'oo %-ossal lehet. Nem cipruson bejegyzettel.Meg adót és átírást is kell fizetni. Ja és használtautóra nincs tömérdek közpénz sem.

aszekelyek 2009.12.01. 21:16:40

@mrs. white: nem tartod furcsának, mekkora médiacirkusz van ekörül? Más években is meghaltak az influenza vírus szövődményei következtében hasonló számban. Az idősek szépen elmentek, felvették a védőoltást, oszt jónapot. Valakik itt nagyon tuparoztak, jóelőre... és ellentétes infokkal, zavarkeltéssel. Az pedig nem az ellenzék. Ők a szakmai részbe nem ütötték az orrukat. Az üzletibe annál inkább, mivel az a dolguk. Lehet, hogy a zavaros infok épp ezt akarták volna elfedni, a titkosított szerződés tartalmát.Üzletileg.

aszekelyek 2009.12.01. 21:18:58

@Astronomy Domine: amikor többmilliárdot kaptak laborra? Na az lenne a cifra.., te vagy a szerencsétlen....

mrs. white 2009.12.01. 21:19:47

Ukrajnában valszeg minden pénzt megadtak, volna azért hogy legyen oltóanyag (mármint a pórnép), ezért kicsit érthetetlen ez a 2000 forinton való szarakodás. Megmondom őszíntén engem kifejezetten iritált volna ha nem m o ra gyártanak hanem jó pénzért nyugatra, itt meg le van szarva az ember. A külföldi egézségügyi finanszírozást figyelembe véve biztos lehet benne mindenki, hogy többszöröse kint. Elvégre a tamiflu sem véletlenül 5000 forint, amit itt nem gyártanak. Akinek peig a mecibe költ el ennyit de erre sajnálja no comment. Egyébként szigorúan gazdasági oldalról számolva kiváncsi lennék hány vakcina jön ki egy intenzív osztályos áplosból lélegeztető géppel. A gyerekem nyáron 5 napig volt kórházban allergivál kapott két injekciót megfigyelés stb. minimális kaja kb szerintem 3000 forinttól nem volt több a kettő. A számlán 70000 forint szerepelt. Lehet gondolkozni, hogy megérné-e ingyenesen adni. Az már más kérdés hogy ez a kormány mindenből pénzt akar csinálni, pedig hosszú távon rosszabbul jön ki.

Addsa 2009.12.01. 21:26:40

OFFSHORE
********
Én sem nagyon látom át az offshore céges dolgokat, de társasági adót, osztalék adót nyereség után szokás fizetni.

Nyereség = bevétel - kiadás. (Nagyon durván)

Ha van elég kiadás, akkor nincs nyereség -> nincs társasági adó és osztalék, tehát osztalékadó sincs.

Marad a talán erre a helyzetre kitalált különadó és az iparűzési. Nomeg a foglalkoztatás után járó adók és járulékok, hacsak nem az offshore cég alkalmazottai dolgoznak itten...

H1N1
****
Beoltattuk magunkat. Ettől függetlenül mindenki elmehet a picsába, aki ennek a kommunikációját ebbe az irányba terelte. Nem akarok nagyon Gyurcsányozni, de azért az ő becses nevéhez fűződik a kormány teljes hitelvesztése és kommunikációs pokol elszabadulása Magyarországon.

mrs. white 2009.12.01. 21:28:19

@aszekelyek: Sok mindent furcsának találok. A hagyományos infulenzába is ennyien halnak meg. A különbség hogy abba egézséges nem szokott nem úgy mint H1n1-be, mint ahogy most a 24 éves srác, meg a második eset akinek szintén semmi baja nem volt. Most nem oltatták be többen magukat mint a hagyományossal, holott ez mindenkire veszélyes nem öregség és immunrendszer függő. ezért azt várta volnqa az ember hogy lényegesen nagyobb lesz a keletje. Megjegyzem a hagyományossal én sem szoktam mert ha elkapom kibirom, annak nagyon minimális a kockázata, hogy szövődmény alakuljon ki. Talán segített volna ha nem infulenzának hívják, mert ez lényegesen különbözik a hatását tekintve, akkor lámpás gyulladna az emberek fejében, nem csak a pár száz halott után. Az ellnzéket különös vádolni amikor a vezére is lenyilatkozza hogy beoltatja magát. Lehet, hogy pont ez a hír nem jutott volna el a hívekhez? Nem hiszem.

hapcika 2009.12.01. 21:28:58

@Patrick Bateman: Tudod januárra ér ide a járvány, van másfél- két hónap. Jelenlegi állás 16 halott és ebből egy kismama és még a csecsemőt se tudták megmenteni. Csendes most a járvány, de január közepére kemény lesz a helyzet.
@TPZ: 16:1

hamisnero 2009.12.01. 21:29:06

sunyi cikk, az a célja, hogy fenntartsa a minnél rosszabb, annál jobb légkörét. mivel most már nem jöhet azzal, hogy a vakcina káros, vagy legalább nem hasznos, illetve felesleges, stb. hát megpróbálja a kételyt máshogy fenntartani. tényfeltárásnak álcázza a cikket, de továbbra is a védőoltás elleni hisztéria fenntartása a célja. idézem: Oltatni muszáj, de miért kellene megbíznunk egy olyan cég vakcinájában, amelyiktől használt autót sem vennénk szívesen? azaz lótúrót tényfeltárás, a lényeg az, hogy minnél több emberben maradjon meg a kétely. ez annyira magyar dolog, a mindennel elégedetlen, mindenre gyanakvó, mindent kifordító okoskodó sunyiskodás. offshorozzál annak a kismamának, aki ma halt meg, aljas ember. ha nem lennének hozzád hasonlók, lehet, még élne. aki meg meg van győződve arról, hogy ez az oltási mizéria csak egy átverés, "zsindexes" (de tipikus hozzászóló volt ez is) kamu, ne oltassa magát. és azt az egészet csak a meg nem született kiskölök miatt mondom, akinek az anyja már a jégen van.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.01. 21:29:33

Az addig oké, hogy tisztázzuk a tulajdonosi hátteret, de biztos, hogy ez most a legfontosabb? Van lehetőségünk máshonnan megfelelő mennyiséget időben beszerezni? Olcsóbb lenne? nem.

"rendkívül gyanús vakcina" "az NBH által garantált minőségű oltóanyag"

Ezek a sunyiságok felnyomták az agyvizemet. Az oltóanyag hatásosságának és a cég tulajdonosi szerkezetének nincs köze egymáshoz. Az oltóanyag hatásosságát nem az NBH szavatolja, hanem a cég szakmai múltja és a WHO, szóval szerintem per pillanat ez fontosabb, és minden olyan dolog, ami kételyt ébreszt a vakcinával szemben, az káros. Ne felejtsük el a dolgot, ha lement a járvány, akkor vegyük elő, de most inkább az oltások mellett kéne kampányolni ezerrel.

Borda4444 2009.12.01. 21:32:29

@aszekelyek: Engem egyetlen dolog érdekel - mégha egyedül is maradok az érdeklődésemmel: egészen véletlenül nem mi v a l a m e n n y i e n e g y ü t t vagyunk a magyar állam? Vagy talán nem is vagyunk annyira együtt? Ha pedig ez utóbbi eset fönnáll, mivégre ez a sok hívságos indulat???? Valaki ugyan határozza már meg (definiálja)a számomra EZT a demokráciát, amelynek a határai csak az egyik oldalról érezhetőek.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.01. 21:34:15

@Fedor: Te semn vetted le a lényeget!
A cikk főképp arról szól, hogy a cég (elvonatkoztatva tudásukról) egy mocskos mutyi része. Ezzel van tel a töke mindenkinek! Ennyi. A többi körítés.
Tamás leírja, hogy Ö is oltatott és minden ki oltasson. De látom ez már nem jutott el a tudatotokig!

hapcika 2009.12.01. 21:34:35

@Chalabre: Milyen kommunikáció a jó neked? Megtudod, ha két hétig 40 fokos lázad lesz és nem biztos, hogy megúszod agykárosodás nélkül, vagy roncs tüdővel. Ez a jó kommunikáció?

hapcika 2009.12.01. 21:35:51

@Noname Cowboy: A céget 2000-ben alapították.

The_Genius 2009.12.01. 21:36:57

Az oltóanyag hatásosságát SEMMI sem szavatolja.
A megrendelő kormány ugyanis nem.
Az azt beadó háziorvos nem.
Az árusító patika nem.
Az engedélyező kormányszerv nem.

Az oltóanyag hatásosságáért a gyártó cég a felelősséget vállaló jogi személy. A cégen keresztül pedig az ügyvezető és a tulajdonosok.

Nem kell többet hozzá tennem...

hapcika 2009.12.01. 21:43:36

@The_Genius: A WHO elismerte, hogy a jelenlegi vakcinák közül a magyar a leghatásosabb. Tudom te sokat adsz Biri néne a cigány vajákosasszony véleményére, de azért próbálj meg az interneten is utána nézni. A kurucinfot próbád meg kihagyni.

JillandJack 2009.12.01. 21:49:17

@aszekelyek: 1.)Magyarországon MINDENKI ugyanazt az oltóanyagot kapta, persze, van, aki szerint Falus a "kupakost", de ha valakinek van szeme, látja, hogy az a tű töve volt a fecskendőn.Az eredeti képek az Ántsz oldalán: www.antsz.hu/portal/down/kulso/aktualis/ujinfluenza/ANTSZvezetokoltasa.pdf.
2) A kockázati csoportokba tartozóknak (gyerek, terhes, krónikus beteg, eü-i dolgozó, tanár, stb) 4 millió ingyenes oltóanyag áll a rendelkezésére, ha nem állna, az lenne a baj, hogy "ez a mocsok kormány" hagyja pusztulni a magyart". Ha rendelkezésre állna, de nem itthoni, hanem a jóval drágább külföldi, akkor az lenne a baj. Mert akkor az ismert tulajdonosi hátterű "mocskos multik" kapnák a pénzt. Kevés dologban vagyunk manapság világszínvonalon, de vírusvédelemben igen.Ennek örülni kéne, semmint fujjogni. 3) A hócipőm tele van a "már megint rosszul kommunikál a kormány" fajtájú picsogással. Chipbeültetésre, cionista összeesküvésre, eszetlen légből kapott állításokra, alulképzett körzeti orvosok riogatására akkor sem lehetne befogadó füleket remélve válaszolni, ha Morvai Krisztina és baráti köre lenne az Omninvest főrészvényese. Pont ez a baj a hisztivel: a tényeket, észérveket kiszorítja, és mennyivel jobban eladja a Blikk, Bors, Napi Ász aktuális számát. Ma már az a hír járta körbe orvos körökben, hogy ja, persze, az intenzíven lévő kismamák az oltás miatt kerültek oda. Reménytelen.

Szúnyog 2009.12.01. 21:52:21

Én azt szeretném, ha végre feltenné valaki azokat a kérdéseket, amiket a lengyel egészségügyminiszter, majd valaki meg is válaszolná azokat.
Én nem különösebben félek a H1N1-től, s be sem oltatom magam, mint máskor sem.

cso zsi 2009.12.01. 22:08:30

Vélemények? Tények?
Előbbi is van, de senki sem kíváncsi rá. Az utóbbit is tudom prezentálni.
Lehet, hogy az Omninvest tizenéve ontja a hagyományos influenza elleni oltást, mégis csak pár éve "ajánlják".
Gőzöm nincs a hatékonyságáról, se pro, se kontra.

Ausztrál rokon család nyakába vette a nagyvilágot, megjárták Mexikót, USA-t, majd angliai és európai útjuk során a májust nálunk töltötték. Később Ázsiában is eltöltöttek pár hetet, majd hazatértek.
Köszönik, jól vannak.
Lehet gyorsabban kirándulni, mint ahogy terjed egy fertőzés?
Lehettek-e vírusgazdák, és fertőztek meg mindenkit maguk körül?
Immunizálódhattunk-e az egy hónapnyi együttlét alatt?
Az is tény, hogy ez idő alatt nagy mennyiségű, és (számukra) magas alkoholtartalmú "egészségvédő" szerekkel öblögettünk esténként. :)))

Köszönöm, jól vagyunk. Bár após és anyós két hete beoltatta magát, mert a dokijuk javasolta.
Apósnak van pár egészségügyi problémája, lehet, hogy nem árt.
De az is a tények közé sorolandó, hogy az eddigi (átlagban elenyésző) haláleseteknél mindig volt valami egyéb baja a betegeknek.

Vincenzo testvér 2009.12.01. 22:09:10

Két dolgot szeretnék csak hozzátenni, testvéreim: 1. ha államtitokleng be valamit, akkor abban a szocik is és a fidesz is benne van, ne is akarjatok többet tudni.
2. Ha a kormány azt szeretné, hogy az emberek nagy számban oltassák be magukat, akkor tartsanak egy nemzeti napot, ahol bejelentik, hogy minket elkerül a járvány, és semmi értelme védőoltást kérni. No, akkor talán még én is szaladnék az orvoshoz.

JillandJack 2009.12.01. 22:09:36

Szúnyog, mire is gondolsz? Van több mint 10 évre visszamenően 16 millió Fluval AB-ről elegendő ismeret, a P csak a vírustörzsben tér el, a vivőanyagok ugyanazok. Aki lemond a védelemről, nem bátor nemzeti hős, hanem ostoba. Amit szintén a jelenlegi járvány adataiból egyértelműen látni: nem az idősek között szedi a legtöbb áldozatát, hanem a gyerekek, fiatalok közt.
Itt vannak adatok:
ecdc.europa.eu/en/healthtopics/Pages/Influenza_A(H1N1)_Outbreak.aspx

miskagyerek 2009.12.01. 22:23:33

Aki valamit ért a gyógyszerregisztráláshoz, tudja,mennyi időt, dokumentációt, vizsgálatot követelő folyamat ez. Vakcinák esetében ez fokozottan igaz.Gyanúsan gyors volt (a külföldi vakcinák bejegyzése is, nem véletlen a francia botrány).Ettől még valószínűleg működik a magyar vakcina, és nem gyilkol, de sajnos itt is sánta a dolog. Nem véletlenül tartotta távol a cég az európai bejegyzéstől a terméket (éves magyar forgalmának mindössze fél százalékát kellett volna kifizetni csillagászati üzlet ellenében, mégsem tették)Az ilyen érzékeny termék esetében nincs helye a titkolózásnak, sumáknak, ami minden bizonnyal, sajnos ott lapul. Külön kell választani a két kérdést: oltatok, vagy nem, illetve, hogy szemet hunyunk az etikátlan, vagy kétes hátterű eseteknek, vagy következetesen bánunk a vállalkozó szférával. Oltasson (még ezzel az Omninvest cikkel is) mindenki, aki úgy érzi, hogy oltani kell.Ha az Omninvestet nem kezelték volna"különlegesen" a vakcina még létrejöhetett volna. Sokkal fajsúlyosabb, gyógyszerre specializált cégek állnának készen az előállításra. A törzs jött a WHO-tól, amit némi tojásban kitenyésztettek, nem egy atombomba, de még csak nem is golzóstoll szintű találmány. A terméket nem az Omninvest fejlesztette ki, semmiféle különleges tudomány birtokában nem állnak, hacsak a kapcsolatrendszert nem vesszük annak, aminek révén a kiváltságos státuszt ilyen titkosított formában több, mint gyanús körülmények között, magukra kaparták. A baj, hogy a két dolgot összemosva megint két pártra tudják mesterségesen szakítani a közvéleményt, ami pedig napként világosan különálló téma. A beadás érzelmi dilemmája mögé bújtatni a teljesen racionális és nyilvánvaló, a politikát is igénybe vevő gazdasági akciót, etikátlan, törvénytelen és kiemelten üldözendő társadalmi probléma. Ehhez sokára fogunk felnőni.

Új Nick 2009.12.01. 22:25:50

Amint a cikkíró is megírta... A kettő teljesen független egymástól. Nem is értem, miért a vakcináról folyik a vita, nyilván mellébeszélés. Én elhiszem, hogy jó és hatásos.
De azért azt lássuk be, hogy a vakcinát nem a tulaj gyártja, és történetesen egy átlátható, normálisan adózó cég pont ilyen jól le tudná gyártani.

Kábé, mintha arról vitatkoznátok, hogy jó-jó, hogy a maffia gyártja a sztrádát olaszországbam, de nincs rajta kátyú. Remek. Gratulálok. Akkor már le van szarva, hogy a maffia építi? Vagy az a tétel, hogy jó sztrádát csak a maffia tud építeni!?

terelés. és a kormány ugyanezt csinálja.

BorSodó 2009.12.01. 22:26:29

Egy kis kiegészítés:
Azon kívül, amit a cikk leírt, megtudhatjuk, hogy a svindli részeként ráadásul a know-how-t is átjátszották az Omninvest részére:
"A magyar gyártási technológiát Takátsy Gyula főorvos találta ki, több mint 50 éve. Olyan ügyesen, hogy nincsen szabadalmaztatva, és mégsem sikerült senkinek ellopnia.
...Régen a vakcinát mi gyártottuk az OEK elődjében, az Országos Közegészségügyi Intézetben, csak odaadtuk az Omninvestnek..."

forrás: www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=20094

cso zsi 2009.12.01. 22:28:43

@JillandJack: Erre már nyugaton is felfigyeltek.
Mi hiányzik belőlük, ami nekünk megadatott?

Új Nick 2009.12.01. 22:30:30

... felteszik nekik a kérdést, hogy ki gazdagszik az állami milliárdokon + a fix megrendelésen, és az orrodra basszák az ajtót, hogy jó a vakcina a többihez semmi közöd! a hülye birkák meg ezt tudomásul veszik.

én is be fogom oltatni magam, mert elhiszem, hogy vannak Magyarországon nagytudású, képzett és felelős szakemberek, akik, minthogy ezzel máshol nemigen tudnak foglalkozni, éppen itt gyártanak vakcinát. ettől még rohadtul felkúrja az agyam, hogy ennyire hülyének néznek.

Patrick Bateman 2009.12.01. 22:33:36

@hapcika: Ja, igen, a járvány tetőzése két hónap múlva lesz. Az olajkészletek meg ötven évre elegendőek. Már idestova negyven éve.
Januárban visszatérünk a kérdésre. Nominálisan több halálos áldozat lesz, mint egy kommersz szezonális influenza egy évében, tisztelettel megkövetlek. Mindemellett figyeljünk kicsit oda: a média ugyebár kb. két esetben merte egyértelműen kijelenteni, hogy XY a H1N1 fertőzés szövődményeibe halt bele. Minden más esetben arról volt szó, hogy "szervezetében megtalálták a H1N1 vírusát". Ez távolról sem ugyanaz.

monyon le 2009.12.01. 22:39:31

Biztos vagyok benne, ha az oltóanyagra rá lenne írva hogy a potenciát is növeli, illetve milliomos leszek tőle hosszabb távon rohannának azaz emberek a patikába beadatni.

Nőknek külön trendi oltóanyag készülhetne, gyerekeknek meg Thomas a gőzmozdonyos.

A cikkre reagálva. Magam sem tudom, hogy ebben az országban az UFÓK, az MLM cégek, vagy a Szcientológiai egyház, esetleg a megbúvó munkásőrök vezetnek bennünket az orrunknál fogva.

Tóth Ágas 2009.12.01. 22:45:53

Nagyon diszkriminatívnak, sőt sovinisztának érzem, hogy negatív fényben tünteti fel a szerző azt, ha valaki úgy dönt: a Kajmán szigeteken adózik. Miért, talán a kajmán-szigeteki embereknek nem jár adóbevétel? Az ő országuk nem fejlődhet? Ott nem épülhetnek iskolák, kórházak?

Egyenes út ez oda, hogy hamarosan a közbeszéd részévé váljon: a kajmán-szigeteki emberek rosszabbak a magyaroknál. Ez pedig már szalonfasizmus!

BorSodó 2009.12.01. 22:50:13

@Kettes:
"Hülye ez a Bodoky? Miről beszél ez? Nem lehet beperelni az Omninvestet? Nincs felelősségbiztosítása? A GSK részvényesei mi a fenéért vállalnak felelősséget? Oknyomozó újságírás, egek... :("

Egy hárommilliós alaptőkéjű céget beperelni: kidobott pénz... Ippeg hogy nem hülye a Bodoki :)

Valaki feljebb felhozta a pénz kiszivattyúzása tárgykörben a kapcsolt vállalkozásokat: honnan tudjuk melyik a kapcsolt vállalkozás, ha a tulajdonosok nem ismertek? Hüm.

bretman 2009.12.01. 22:52:29

@Patrick Bateman:

"média ugyebár kb. két esetben merte egyértelműen kijelenteni, hogy XY a H1N1 fertőzés szövődményeibe halt bele."

Melyik kettő?

bretman 2009.12.01. 23:03:54

Egyébként a szerző ott téved, hogy elhiszi a Fidesz-propagandát arról, hogy az emberek azért nem oltatnak, mert a tulajdonos egy off-shore-cég.

Komolyan ennyire ostobának gondolja az embereket, hogy amikor az életükről van szó, akkor az alapján döntenek, hogy hogyan adózik a gyógyszergyártó???

Sokan azért nem oltattak, mert elhitték a suttogó propagandát arról, hogy az oltás veszélyes, belehalnak az emberek, meg, hogy csak beteg emberek halnak meg H1N1-ben és elég, ha sok vitamint eszünk.

Két dolgot nem értek.
1. A cégnek állítólag 1997 óta ugyanaz a tulajdonosi szerkezete. Miért most lett baj - eddig miért nem volt az?
2. Ha Magyarországon a működőképtelen állam miatt nem oltatnak az emberek, akkor Franciaországban mi miatt? Szintén a működőképtelen magyar állam miatt?

Qqriq 2009.12.01. 23:17:14

Azért engem az is érdekelne, mitől lesz a gyógyszertárakban ez a vakcina 1000 Ft-tal drágább, mint amiért az adócsaló cég gyártja?
Azért ők csak letettek egy terméket....
A forgalmazáson vajon ki kaszál?

NightLord 2009.12.01. 23:19:51

@Tóth Ágas: Téged véletlenül sem zavar, hogy a te pénzedből a kajmán szigeteken épül iskola / kórház, és nem Magyarországon? Gratulálok.

NightLord 2009.12.01. 23:21:38

@bretman: Nem kell ezt túlmisztifikálni, az emberek szvsz azért nem oltattak eddig, mert nem hitték el, hogy ez az influenza valóban más lesz, mint a többi. Most, hogy egyre több az olyan haláleset, ami a "hagyományos" influenzák esetében nem volt megszokott, szvsz látványosan növekszik az oltási kedv.

Aldobói Feldob 2009.12.01. 23:31:35

tegnap a parlamentben a tisztelt törvényhozók épp a pártfinanszírozásról szóló törvénymódosítást nem szavazták meg. kell ehhez hozzátenni valamit még? majd pont ezek fogják betiltani az offshore háterű cégek hazai működését. pedig már réges-rég meg kellett volna tenniük. aha. reménytelen az egész.

lilita 2009.12.01. 23:35:07

@BorSodó:
Sajna 740 milliót "lefelejtettél". A cég jegyzett tőkéje ugyanis 743 millió Ft.
A kapcsolt vállalkozásnak akkor van jelentősége, ha számláznak egymásnak (és nem a piaci áron), mert ilyenkor az adóalapot meg kell növelni. Az Omninvest nem tett ilyet, tehát vélhetően a fő tulajdonosa nem számlázott, vagy piaci áron tette.

BorSodó 2009.12.01. 23:44:51

@ preston
"ujinfluenza" "hagyományos influenza" - honnan szedtek ilyen baromságokat, jó hogy nem hagyományos mosópor...
Leegyszerűsítve van A, B, és C influenzavírus. Most az A-ról van szó, ami a H1, H2, H3 és az N1, N2 antigének variációiból áll össze, és hajlamos a felszini antigének gyors változására, ilyenkor van járványra esély. Ez szerencsére csak 10-15 évente áll elő. A nagyobb járványoknál rendszerint a H1N1 és a H3N2 a ludas. Ebből következően egy ma 50 éves ember - ha néha-néha volt influenzás (szinte biztos), nagy eséllyel már találkozott a H1N1 variációval, vagyis kevésbé van veszélyben.
A halálos kimenetelt az esetek többségében a bakteriális felülfertőződés következtében beálló tüdőgyula okozza. Ezért az idősebbeket célszerű az ellen is oltatni. Rossz hír, hogy az oltás mellett még náthás lehetsz, esetleg fosol, mert a fertőzés kapuja nincs védve, csak enyhébb lefolyású lesz a náthád.

Nálunk tudtommal nem csak egy oltóanyag van forgalomban, tehát lehet szerezni olyat is, amiben alumínium/higany/teljes vírus nincs, nem is magyar. Bár magát az oltóanyagot nem a politikusok gyártották, így azzal valszeg nincs is baj - Bodoky is ezt mondja. A járványra tekintettel egyik se nagyon van tesztelve, a H5N1 vakcina farvizén készültek. A magyar vakcinát 352 fő 18 éven felüli, és 20 fő 3-18 évesen tesztelték, terheseken és egy év alattiakon természetesen egyáltalán nem. Aki össze akarja hasonlítani őket, annak javaslom elolvasni:
www.ogyi.hu/dynamic/Fluval_Focetria_Pandemrix_Celvapan091109_1.doc
A magyar vakcina leírása: www.ogyi.hu/dynamic/kiseroirat/bh_0000033901_20091102150320.doc

A járványügyi szakembereknek egyébként kötelességük rábeszélni a honpolgárt az oltásra, mert ha mindenki otthon taknyol, összeomlik a gazdaság. Főleg most.

Ja, és elnézést a blogtulajtól ugyanis ez itt offtopic.

bretman 2009.12.02. 00:02:06

@NightLord:

Ezt azt hiszem benézted, Tóth Ágas nyilvánvalóan ironizált. Egyben téved: az Omninvest nem a Kajmán-szigeteken adózik, hanem Cipruson, csak az nem hangzik olyan jól.

bretman 2009.12.02. 00:04:31

@NightLord:

Ha nemzetbiztonsági bizottság volnék, én azért szívesen megbíznám az NBH-t azzal is, hogy derítse fel: hány háziorvos mondta azt a pácienseinek, hogy ne oltassák be magukat és közülük hányan találkoztak az előző hetekben a GlaxoSmithKline orvoslátogatójával...

SakmaN · http://www.sargakazi.hu 2009.12.02. 00:04:54

H5N1 fertőzésbe (és/vagy szövődményeibe) hány ember halt bele Magyarországon 2006-ban? Akkor is volt hiszti...

bretman 2009.12.02. 00:12:21

@Patrick Bateman:

"média ugyebár kb. két esetben merte egyértelműen kijelenteni, hogy XY a H1N1 fertőzés szövődményeibe halt bele."

Na jó, megyek aludni, nem akarom, hogy válasz nélkül maradjon ez a hülyeség. December elsején ez szerepel az ÁNTSZ honlapján (mivelhogy egyetlen médium sem alkalmaz kórboncnokokat, a számokat innen veszik):

"A hazai influenzajárvánnyal összefüggésbe hozható halottak száma ezzel 16-ra emelkedett. A kórbonctani és a kórszövettani vizsgálatok alapján 8 esetben a beteg halálát bizonyíthatóan az A(H1N1)v influenzavírus okozta, 8 esetben a vizsgálatok még nem zárultak le."

www.antsz.hu/portal/down/kulso/aktualis/ujinfluenza/kismama20091201.pdf

bretman 2009.12.02. 00:16:44

@SakmaN:

Természetesen egy sem, mert az, amiről beszélsz, a madárinfluenza és az nem terjedt emberről emberre. A hiszti pedig arról szólt, hogy meg kellett akadályozni, hogy a madárinfluenza vírusa mutálódjon egy emberi influenza vírussal és az már az emberek közt is terjedjen. Ezért kellett kinyírni minden tenyésztett szárnyast ott, ahol fertőzött állatot találtak.

Egy kicsit elkéstél ezzel a bejegyzéssel. Ezt néhány hónapja írogatták az oltásellenesek, amikor még nem volt egy halott sem. Ezzel akarták igazolni, hogy most se lesz. De lett.

SakmaN · http://www.sargakazi.hu 2009.12.02. 00:23:24

@bretman: Igazad van :-O, mutogatták a TV-ben hogy ölik halomra a csikkeneket. De az Omninvest akkor is csinált faya vakcinát... Hátha...

SakmaN · http://www.sargakazi.hu 2009.12.02. 00:29:59

A vakcinában nincs élő vírus... Az iskolában a fél osztályt beoltották (mi nem kértük). Volt olyan gyerek, akire semmilyen hatással nem volt az oltás. Aztán volt 1 napos hiányzás minimál lázzal, volt 5 napos 39 fokos "immunreakció", és az egyik gyerek 2 hétig hiányzott, mert az oltás UTÁN másnapra 40 fokos lázzal ágynak dőlt, és persze VÉGIGFERTŐZTE az egész családját! Lehet, hogy csak véletlen, és egyébként is beteg lett volna másnapra. Jelzem, mindenki túlélte.

BorSodó 2009.12.02. 00:33:11

lilita

"Sajna 740 milliót "lefelejtettél". A cég jegyzett tőkéje ugyanis 743 millió Ft."

Na ez jó hír: mondjuk 748 ember perelheti 1 millióra, (6 millió vakcináról beszélünk, ez 0,01% körül van; elég egy apró szennyeződéses hiba) feltéve, hogy olyan hülyék, hogy a számlájukon van a pénz (erről is tudsz valamit?) :)
Ha Te Guillem-Barré-s leszel, elég egy milka a hátralevő életedben?

"A kapcsolt vállalkozásnak akkor van jelentősége, ha számláznak egymásnak (és nem a piaci áron), mert ilyenkor az adóalapot meg kell növelni. Az Omninvest nem tett ilyet, tehát vélhetően a fő tulajdonosa nem számlázott, vagy piaci áron tette."

Beszarás, azt is tudod, kik számláztak nekik??!!
Amúgy nem bészél mágyár nyelv? Kapcsolt vállalkozás az is, ha a tulaj MÁSIK cége számláz neki. Ha nem tudod ki az eredeti tulaj, és - esetleg egy másik offshore cégen keresztül tulajdonolt - cége számláz neki, akkor honnan tudod, hogy melyik a kapcsolt vállalkozás? Nagyon eccerű vagy gondolkodásilag. Éppen ez a probléma az offshore-jellegű (anonim hátterű) cégekkel. Erről szól a cikk! Arról nem beszélve, hogy ha nem tudod kik ők, honnan tudod, hogy az itthoni pénzügyi, és ami még súlyosabb, szakmai engedélyező szervek mely tagjai érintettek (összeférhetetlenség!) benne? Lista kering a neten arról is, milyen szakmai döntéshozók fordultak meg a cég alkalmazottai között.
eastcasablanca4.freeblog.hu/archives/2009/11/20/4495567/

BorSodó 2009.12.02. 01:19:16

@lilita

"A cég jegyzett tőkéje ugyanis 743 millió Ft."

Ez is megérne egy misét: magyar magánszemélyek egy laza 700 millás alaptőkeemelést hajtanak végre. Nyilván az adózott jövedelmükből. A nagymama nyugdíját összespórolták. Erre mit látok a cégkivonatukban:

9/12. 5247'92 Tüzelő- és építőanyag kiskereskedelem
Hatályos: ... - 1998/02/06 [*]
9/21. 5041'92 Gépjármű-üzemanyag nagykereskedelem
Hatályos: ... - 1998/02/06 [*]
[Megjelent a Cégközlöny 1998/22. számában]
9/22. 5042'92 Gépjármű-üzemanyag kiskereskedelem
Hatályos: ... - 1998/02/06 [*]
[Megjelent a Cégközlöny 1998/22. számában]

Ájvé.

BorSodó 2009.12.02. 01:27:09

@Tóth Ágas
Teljesen érthető az álláspontod, ha a Kajmán-szgk-en lakol... :)
Monnyuk szerezhetnél valami kecót óccsón nekünk is... Elég ha teteje van, ne verjen az eső :)

Lord_co 2009.12.02. 02:09:13

@bretman: Azt nem tudom, hogy kikkel találkozott, de nekem hetekig nem volt hajlandó beadni. És amikor ma mégis, akkor meg nem a szurit írta be a nagykönyvbe/számítógépbe, hanem azt, hogy belgyógyászati vizsgálat. Szóval én mától a háziorvosi statisztikákat is fenntartással kezelem.

BandW (törölt) 2009.12.02. 04:44:09

Nagy kár, hogy a cikkből nem derül ki, hogy akkor mialófax is az a nagy svindli.

Csak annyi, hogy a magyar ember ha offsórt lát, leereszkedik nekije a nagy vörös köd a szemére, az agyát elborítja valami mérhetetlen köd, és kijelenti, hogy az offsór vakcina rossz, a nem offsór vakcina meg jó.

Mert ilyenkor orvos is a magyar.
Máskor meg mérnök vagy közgazdász.

bretman 2009.12.02. 04:49:45

@BorSodó:

"Ha Te Guillem-Barré-s leszel, elég egy milka a hátralevő életedben?"

Bőven. Ha ugyanis nem tartozol abba az 1-2 százalékba, aki (kezelés híján) belehal, akkor a gyógyulás teljes. Csak lassú: fél évbe is beletelik.

Egyébként, igen: egymillió influenza ellen beoltott emberből 1 Guillan-Barré-s lesz. Csak az a baj, hogy azok közt, akik nem oltatják be magukat és elkapják, százezerből 1 lesz Guillan-Barrés. A Guillan-Barré ugyanis autoimmun betegség: amiatt alakul ki, hogy a szervezet irtózatosan elkezd küzdeni egy vírus ellen.

Vagyis: nem az oltás okozza, hanem a vírus. És micsoda meglepetés: az oltásban lévő elölt vírus tizedannyiszor okoz Guillan-Barrét, mint a járványt okozó élő vírus...

És nyugodj meg: mindegyik vakcina tesztelve van. A magyar is és a külföldiek is. Azok, amelyeknek engedélye van az EU-ban, nem idén szerezték, hanem az elmúlt években. Nem a H1N1-re, hanem az influenzára. Az Omninvestnek meg azért nincs, mert az elmúlt években nem akart betörni az európai vakcinapiacra, ugyanis telített volt "szezonális influenza" elleni szerekkel.

A mostani oltások ezektől egyetlen tényezőben különböznek: a vírusban. Az viszont minden évben különbözik. Ha minden vírusra évekig tesztelni kéne az oltóanyagot, akkor egyáltalán nem lenne influenza védőoltás: a vírus ugyanis minden évben más. Tavaly is más volt, meg tavaly előtt is.

bretman 2009.12.02. 04:59:03

@SakmaN:

Hiába írod nagybetűvel, akkor is baromság marad. A védőoltás mellékhatásai nem fertőzőek.

A védőoltásban elölt vírus van, az nem fertőz. Ellenben lehetséges, hogy az oltás pillanatában már benne volt a vírus. az influenza lappangási ideje ugyanis 3-7 nap, a védőoltás pedig egy hét után kezd hatni és nagyjából két hét után ad teljes védettséget (ami ráadásul 70-90 százalékot jelent, vagyis: ha 1000 be nem oltott emberből 200 betegszik meg, akkor 1000 beoltott emberből is megbetegszik 20-60).

A 16 eddigi halott közt is volt egy (ha jól hallottam), aki kapott védőoltást. Csak túl későn.

BandW (törölt) 2009.12.02. 05:16:36

Amúgy meg a betűhalmaz gépelője is a klikkelésből él, úgyhogy igazán nem lehet felróni neki, hogy azt csinálja, amit a bulvárojságírónak csinálni kell.

Vesz egy olyan témát, ami foglalkoztatja az embereket, belekever pár, az átlagember számára irritáló szócskát minoffsór meg svindli, guglizik párat, oszt fárad a kasszához.

Amúgy meg mindenki azzal oltatja magát, amivel akarja.
Ha nem omninvestessel, akkor azzal.
Oszt beadják neki.
Csak akkor meg ugye nincsen jó kis botrányszagú hír, abból nincs klikkelés, és abból nincs bevétel.

Hát ennyit a magyar ojságírói "felelősségtudat"-ról.

Pipas 2009.12.02. 07:33:22

"egy jó kis térfogatnövelt látványpékséges kenyérben több van belőle": Ha, ha, ha! Kenyeret intravénásan! ;)

Aladár69 2009.12.02. 07:47:03

ez az egész Omninvest ügy egy politikai hisztériakeltés, semmi más. Ha 14 éve kezdte el a cégbe pumpálni a pénzt az állam, akkor igencsak beleesett a Fidesz kormány is ebbe az időszakba, és biztos vagyok benne, hogy Kövér Lászlóval az élen minden fontos információt begyűjtöttek erről a cégről. Jövő áprilisban teljesen le fog kerülni a napirendről ez a kérdés, hirtelen az Omninvest lesz a legkedvesebb barátunk és a világ legjobb vakcináját fogja gyártani és a beoltottak aránya 16%-ról megugrik 66%-ra. Ennyi.
A mostani hisztéria csak a választási kampány része, az eccerű nép meg eszi a hülye híreket. Ráharapnak egy szóra (offshore) és ezen csámcsognak hónapokig. Ügyes kormánynak igazából nincs is szüksége offshore cégre, hogy a pénzeket kilopja. (lásd, autópálya építés - Vegyépszer vs. Strabag, focipálya beléptető rendszer beszerzés, BKV és MÁV pénzek, stb.) És persze ott vannak az igazi nagy falatok, amikor a két nagy párt kéz a kézben bassza át a népet és jót röhögnek a színfalak mögött (Postabank állami szerepvállalás a szükséges 30 milliárd helyett 170 milliárd)

Csacsicska 2009.12.02. 08:01:17

Szerintem egy gyógyszer esetében igenis fontos kérdés, hogy ki gyártja a gyógyszert.

Ez például a gyártás körülményeinek ellenőrzése miatt fontos – nem egészen mindegy, hogy a gyógyszert egy sufniban keverik ki, vagy szakszerű körülmények között gyártják-e. (Ma már egy vágóhíd technikai körülményei sem akármilyenek). Azután fontos ismerni a gyártókat azért is, mert ha mégis valami gáz lenne a gyógyszerrel, hát valakinek azért felelősséget kell vállalnia. Anyagilag és erkölcsileg egyaránt.

Mint tudjuk a H1N1 vakcina „gyorstalpaló” módon készül – a szakemberek azt mondják, nincs idő arra, hogy a bevizsgálás és engedélyezés a
a szokásosan több évet is elérje. Nyilvánvaló, hogy a járvány sem várja meg a szokásos bevizsgálást – tehát engedni kell a gyógyszer szakmai ellenőrzésének szigorából. Ezt az engedékenységet valamelyest kompenzálhatja, ha a gyártó cég MINDEN tekintetben ismert.

Ismert a cég technológiailag - tehát mondjuk a dolgozók kezet mosnak, mielőtt a gyógyszert fiolákba préselik és ismert szervezetileg, mondjuk például akkor, ha a gyógyszer mégsem az influenza ellen véd, hanem köröm nő miatta az orrunk hegyére.

Az offshore cégek ismeretlen tulajdonosi köre NEM alkalmas arra, hogy felelősségre vonható legyen egy gyorsan gyártott, emiatt esetleg kedvezőtlen hatást kifejtő gyógyszer gyártója még akkor sem, ha a cég eszközei mondjuk országon belül vannak. Különösen az ilyen rapid fejlesztés-gyártás során fordulhatnak elő problémák.

Teljesen igaza van Bodokynak, amikor kiemeli a gyártó offshore jellegét, mert esetünkben ez abszolút elérhetetlenséget jelent. Gondoljunk csak arra, hogy – EU ide- vagy oda – minden nemzetnek önálló jogrendszere van: a maga korlátaival. Éppen most láttuk, hogy egy Írországban honos, de Magyarországon halálos gázolást elkövetőt évek alatt sem sikerült magyar bíróság elé állítani. Vajon mit ér a gyógyszer-gyártók felelőssége, ha Cipruson kell esetleg érvényesíteni a felelősségüket?

Nem feltétlenül kisíbolt pénzre kell ilyenkor gondolni, hanem arra, hogy az Oninvest tulajdonosai – tudván, hogy a kockázatuk nagy – a felelősségüket „exportálják” más országba. Így persze könnyű 1.000 forintért egy gyógyszert forgalomba hozni – ha mögé kellene tenni az anyagi felelősséget (más szavakkal: erkölcsi kauciót), a gyógyszer azonnal 4.000 forintba kerülne. Nem véletlen, hogy ilyen gyógyszerek fejlesztését nem vállalják a nagy gyógyszergyártó cégek, noha mind a szellemi, mind a technikai feltétek adottak lennének.

Én is súlyos hibának tartom, hogy a magyar hatóságok kellő körültekintés nélkül választották ki a vakcina gyártóját. Bodokynak igaza van, amikor az offshore jelleget piszkálja – és persze még az is lehet, hogy nagy pénzekről is beszélhetnénk.

fidusz 2009.12.02. 08:02:50

Forgóajtók és vakcinák
lmv.hu/forgoajtok_es_vakcinak

Bodokynak igaza van, a cég homályos tulajdonosi háttere az összefonódások nem erősítik a bizalom kialakulását. A vállalat és kormányzat közötti forgóajtó pedig ezt a bizalmatlanságot erősíti, és erősen megkérdőjelezi az oltást propagáló OEK főorvos függetlenségét is.

balfék 2009.12.02. 08:09:04

@BandW: Mi meg vagyunk olyan balfékek, hogy klikkjeinkkel tömjük egy offshort fikázó offshore cég zsebét tömni.

balfék 2009.12.02. 08:14:02

@fidusz: A bankok tulajdonosi hátterét ismeri mindenki? Az OTP-nek kik a tulajdonosai pld., különös tekintettel a részvény tulajdonosokra? Abban sem kevés állami pénz van. Kötelező számlavezetés, ami jelentős üzlet egy magáncégnek.

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2009.12.02. 08:29:28

500 Ft/vakcina kiszállítási díjat fizettet meg az Állam. Ha csak ezt számolom, ezer vakcina egy csomagtartóban is elfér, így egy-egy menet félmillióba kerül az adófizetőknek.

Nem semmi, ugye?
Túl nagyot kaszálnak egyesek, mások egészségén.

Pedig az Államnak lenne feladata megóvni a Polgárokat, az adók fejében!!!

Ciprusi offshore cég? Mint a kengurus piramisjáték, a Sciennet ? Khm.

talpi 2009.12.02. 08:37:53

Kedves Mindenki!
Mindenem tele van ezzel az országgal, s azzal ami itt megy.
Kezdődött azzal, hogy a H1N1 ellen nem kell oltás, mert nem is veszélyes. Aztán kiderült, hogy veszélyes és mégis kell az oltás. Akkor meg az jött, hogy szar az oltóanyag, amiről az derült ki, hogy az egyik legjobb a világon. Ezután az következett, hogy drága. Ez sem igaz, mert kb. féláron van a világpiachoz képest. Most meg az a kérdés, hogy ki a gyártó cég tulajdonosa.
Hát itt mindenki hülye?
Azzal kapcsolatban, hogy ez miért így történik mindenki vonja le saját maga a következtetést.
Kinek az érdeke az ország minden szempontból történő destabilizálása?
Amúgy hallottam, hogy a Műjégpálya jégkészítő gépéhez hasonló rendszerű, de 50X nagyobb teljesítményű gép beszerzéséhez készítik elő a tendert bizonyos körök, mert nem biztos, hogy az időjárással el lehet intézni a jövő téli koronázáshoz a Duna befagyasztását.

arcsi 2009.12.02. 08:41:11

Szerintem jó a cikk, nagyon összeszedett és tényfeltáró.A gazdaság minden területéről kellenének ilyen cikkek, talán egyszer elfogy a társadalom tűrőképessége, és felakaszanak pár ember lámpavasra, nagyon remélem minél elöbb.

hatR 2009.12.02. 08:43:17

na most akkor mi van a higany tartalommal, van adat?

vagy vegyek egyet es nezzem meg magam? :D

tin_opener 2009.12.02. 08:44:11

Bodoky Tamásnak most is igaza van.
Ennek ellenére szeretném leszögezni, hogy
a.) Környezetemben sokan kaptak már sertés-influenza oltást mindenféle korosztályokból;
a1.) Közülük egyetlen egynél sem jelentkeztek kellemetlen mellékhatások;
a2.) Közülük eddig egyetlen egy sem betegedett meg;
b.) Az oltás gyártásának nagyon magyaros körülményei ellenére az oltás ártalmas voltának kockázata elhanyagolhatóan kicsinek látszik, így az oltás elhárítása legalább annyira irracionális és rossz döntés, mint éjszakai bombatámadás idején az ünnepi kivilágítás.
c.) Az öngyilkosságnak vannak az oltás elhárításánál sokkal biztosabb módszerei, ahol még az időpont is szabadon megválasztható.

pannonfunk 2009.12.02. 08:45:33

Emberek! Oltsátok be magatokat! Ha lesz 6 millió beoltott ember, akkor nem lesz járvány, így nem kapom meg énsem. És akkor nem kell mérlegelnem, hogy az oltás elleni mellékhatás a rosszabb vagy az, hogy megbetegszem. Köszi.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.12.02. 08:48:38

nem adok 10 évet, kötelezőek lesznek az ilyen oltások. már ha ilyen értetlenek az emberek, hogy meg KELL venniük.
www.youtube.com/watch?v=MtRJvilGTng&feature=related
6:00-tól

sas70 2009.12.02. 08:56:18

Na vajon miért nem lehet tudni, hogy kik a valódi tulajdonosok? Azért mert akkor kiderülne, hogy ki, mennyit tesz zsebre állami vagy részben pénzekből. A biotechnológiai kutatás, a gyógyszerkutatás, gyógyszer forgalmazás óriási üzlet, elképesztő nyereséggel. A panelprolinak, meg nem kell tudni, egyesek miből vesznek luxusautót, illetve az orvos egy külföldi, (lehetőleg a bahamákra vagy hasonló helyekre szervezett) konferencia után, miért éppen azt a gyógyszert írja fel neki. Mellesleg ez is iskolapéldája a pártok és az üzleti élet összefonódásának. Csak azért transzparens ez most, mert emberek egészsége múlhat rajta. Amíg íróasztalokról, vagy szoftverekről van szó, addig a kutyát nem érdekli.

tin_opener 2009.12.02. 08:57:18

@hatR:
Az oltóanyaghoz az ANTSZ által mellékelt részletes "betegtájékoztató" szerint, - amelynek nem lényegtelen hibája, hogy gyógyszerész, immunológus, és orvosi diplomát is igényel a megértése, - az oltóanyagnak higanytartalma nincs.

pannonfunk 2009.12.02. 09:06:00

@tin_opener: ez hülyeség. Van. azt nem tudom, hogy több-e vagy kevesebb, mint másokban, de nem sok. Pl. egy tengeri hal konzervben több van.

Tier Nan G 2009.12.02. 09:07:09

Minden relatív.
A fő probléma ott kezdődik, hogy egy ilyen területet privatizálnak, de hát 4 év az 4 év, ez alatt kell annyit lopni, amit lehet.

Az, aki a TV-ből, vagy újságokból próbál meg következtetéseket levonni, azokat sajnálni tudom, és javasolni nekik a Mónika show-t, mint egyszeri pénzkereseti lehetőséget.
TV-ben csak olyan híreket adnak, aminek HÍRÉRTÉKE van, és az objektivitás innen nagyon de nagyon hiányzik....

Asimov valamit nagyon megérzett az Alapítvány trilógiájával. Azzal a különbséggel, hogy sokkal kisebb tömegekre is működik az elmélete.
Nagy tömegben az ember rettentő statikussá válik, és aki ért hozzá 1-1 kis szál megmozgatásával nagyon jól tud hatni rá.

példa 1.:
Dubai. szigeteket épitenek a tengeren, felhőkaprcolókat a sivatagba. tűlük nyugatra nem is olyan nagyon messze pedig 1000-ek halnak éhen naponta. A reláció egyértelmű, de senki sem hangoztatja, és az emberek megszokták, hogy ez igy van jól. Ha a megfelelő emberek megrezgetnék a szálakat, hogy hékás, nézzél már ki a fejedből, kéne rajtuk segíteni, akkor hirtelen mindenki cselekedne, nehogy kimaradjon a sorból.

Hírérték:
újinfluenza. Elég csak számolni, és mögébiggyeszteni minden cikknek, simán indul a tömeghisztéria. Persze a tipikus hírszerkesztés itt is megvan. Mert életkörülményekről, életvitelről, egyéb betegségekről egyik sem tesz említést. Gyakran még az életkort is kihagyják. És ezek nagyon fontos körülmények.
Baleseteknél sem mindegy, hogy 50nel elszállt egy autó, és fának ütközött, vagy ónos eső után ködben éjszaka 50nel elszállt egy autó és fának ütközött. Remélem érezni a különbséget. NA az influenza esetében pont ezt csinálják....

pannonfunk 2009.12.02. 09:08:08

Azt meg tudja-e mondani valaki, hogy a mostani H1N1 miben különbözik a '86 decemberi H1N1-től? Azt ugyanis megkaptam (meg pár millió ember Kelet-Európában). Mekkora keresztvédettségre lehet számítani?

Info az amerikai járványügyi központ '87 áprilisi jelentéséből:

www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/00000899.htm

pannonfunk 2009.12.02. 09:13:51

@Muja Csirke: jaja. A médiának rohadt nagy felelőssége lenne a tájékoztatásban. Volt ugye a '15 éves kecskeméti fiú'. Na, akkor tessék megmondani, ő egészséges volt, vagy sem? Persze ha ezt így megkérdezed, az emberek többsége azt fogja mondani, hogy persze, hogy egészséges. Aztán a média botrányt szagolt, orvosi műhibára gyanakodott, rászálltak az ügyre. Na ekkor derült ki, hogy a fiú azon felül, hogy kórosan elhízott volt, két éve akut tüdőproblémával kezelték, saját felelősségére hagyta el a kórházat. És akkor tegyük fel megint a kérdést: rizikócsoportba tartozott? Ma már úgy hallgatom a híreket, hogy a hír: "Meghallt egy állami gondozott 18 éves fiú H1N1-be", lefordítom magamnak: "meghallt egy, a tüdejét totál szétszipuzó, immunrendszerét taccsravágó 18 éves gyerek".

pannonfunk 2009.12.02. 09:15:51

meg meghalt, hallani hallunk két füllel, tragikus a helyesírásom, bocs...

tin_opener 2009.12.02. 09:21:47

@sas70:
"Amíg íróasztalokról, vagy szoftverekről van szó, addig a kutyát nem érdekli."

Ami a közigazgatás, államigazgatás és oktatás számára történt szoftver-beszerzéseket illeti, azt hiszem tévedsz:
Én például nagyon ideges vagyok a Windows-okra kidobott tízmilliárdok miatt, melyeknek egyetlen jól látható eredménye, hogy a Microsoft által szállított DVD és CD adathordozók is esetenként hibásak és 3-5 évvel korábbi szoftververziókat tartalmaznak.

Ugyanakkor az Országos Meteorológiai Szolgálat számára beszerzett többszázmilliós High Performance Comuting (hardver) rendszerről is előre tudom, hogy az OMSZ weboldalán továbbra is csak óránkénti (gyakorlatilag 1.5 óránkénti) frissítésben lesznek láthatók a hőmérsékleti és szélsebességi adatok. A méregdrága HPC computer csak az OMSZ nem-ingyenes szolgáltatásait fogja feldobni és leginkább csak az OMSZ vezetésének és dolgozóinak zsebét fogja tömni a közpénzen történt beruházás. Ez a magyar módi.

grésa 2009.12.02. 09:26:39

az biztos, hogy egykori fejesek mutyizták össze a céget, de ez miért érdekes? Nem az a lényeg, hogy van oltóanyag? A legtöbb országban még most sincs! Ráadásul nem is globalizált multik a tulajok, hanem jó magyar emberkék. Hogy a leninizmus utálja az ilyesmit? elégedjünk meg annyival, hogy a tulajdonban, gazdagságban nincs igazság... nem is lesz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.02. 09:34:27

Az mennyire szar, hogy például a titokzatos Attila sejk dolgában hiába van ott a cím alatt, hogy a forrás a Magyar Nemzet, természetesen nem a mno.hu-ra mutat a link, mert körberöhögné minden épelméjű ember, hanem a Nemzeti Kutatási és Technológiai Intézet oldalára, mert az komolyan néz ki.

Muhaha.

Szar az oltóanyag, meneküljünk!!!!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.02. 09:37:30

@pannonfunk:

ugyan eddig semmiféle mellékhatás nem jelentkezett, de rettegj! ha eleget böngészed a magyar nemzetet, biztosan találsz a rettenetesen durva mellékhatásokról cikket, persze két oldallal odébb, mint ahol a fidesz valamelyik poltikusa veri az asztalt, hogy a kormány miatt nincs beoltva mindenki.

tin_opener 2009.12.02. 09:40:26

@pannonfunk:

"Van [ Hg tartalma a magyar oltóanyagnak ], azt nem tudom, hogy több-e vagy kevesebb, mint másokban, de nem sok. Pl. egy tengeri hal konzervben több van."

Persze, csakis tömgspektrometriával kimutatható mennyiségben v.sz. Hg is tényleg van, - majdnem bármelyik, nem rövid felezési idejű elem/izotóp - bármilyen mintában van. Kb. annyi, mint hatóanyag a homeopátiás "készítményekben", vagy arany az általad belélegzett levegőben.

preston 2009.12.02. 09:50:13

a virusok vizsgálata, a járványok kialakulása és terjedése, oltóanyag kifejlesztése,engedélyeztetése gyártási technológia kiépitése - ezek mind-mind olyan szakterületei az egészségügynek, ahol okos dolgokat nem minden gyakorló orvos tud-mer mondani.itt igazán érvényes , hogy ha egy picit már értesz hozzá, akkor látod, hogy mennyire nem értesz az egészhez.hasonlóan nem egyszerü dolog a nemzetközi értékesités, kutató-fejlesztő cég anyagi és azdózási ügye.
ez azonban kevés.
a mostani vitába belekavar a politika, belekavarnak az orvosi köpenybe bújt scientológusok, a saját anyagi érdekeik mögé bújt patikusok, akik nem rendeltek oltószert és a túlterhelt-sértett körzeti orvosok, kamarák stb.
ja és a csodavitamin-gyártók, az ellenérdekelt gyógyszergyártók stb.
én nem vagyok szakember, ennek ellenére egyértelmü, hogy itt a forumon totál hülyeségek, google oldalról kimásolt okosságok és hozzáértés vegyesen megtalálható.
megkérdezem, hogy minden gyógyszerrel kapcsolatban szeretnétek teljes infóval rendelkezni, minden mellékhatást érteni és értékelni? tudjátok , kik állnak a naponta vásárolt gyógyszerek mögött? tudjátok például azt, hogy a magyar vakcina ellen előhozott érvek (higany, autizmus)nagy részét már más ügyekben is előhozták és megcáfolták a szakemberek? átlátjátok az óriáscégek vagy akár a kisebb gyógyszergyártók tulajdonosi hátterét? tudjátok, hogy a szitokszóként emlegetett offshore megoldásokat a legtöbb nemzetközi nagycég legálisan alkalmazza?
tudjátok, hogy az offshore cégeket teljesen legálisan Magyarországon is lehet (vagy lehetett, de most nem nézek utána) alapitani?
A legtöbben nemmel kell , hogy válaszoljunk ezekre a kérdésekre. én ezekről a dolgokról tudok egy nagyon keveset és ezért értem, hogy nem tudok hozzászolni az alapkérdésekhez.
az ujinfluenza tényleges veszély,az oltóanyag mellékhatása pedig nagyon kis valószinüségü elméleti veszély, amit minden nap elfogadunk a vásárolt gyógyszerekkel.
családomban mindenki megkapta az oltást mind a szezonális, mind az újinfluenza ellen.
az egész vita pedig nonszensz.

pannonfunk 2009.12.02. 10:12:12

@mavo: Bocs, nem szoktam ilyeneket mondani, de most mégis megkérdezném, hogy mi a halál f.nak kell személyeskedni és vádaskodni. Nem rettegek, mérlegelek. Nem olvasok Magyar Nemzetet.

pannonfunk 2009.12.02. 10:13:41

@tin_opener: Bocs, ezek szerint nem ment át az üzenetem, mégegyszer: egy halkonzervben TÖBB higany van, mint a magyar oltóanyagban.

tin_opener 2009.12.02. 10:22:13

@preston:
"megkérdezem, hogy minden gyógyszerrel kapcsolatban szeretnétek teljes infóval rendelkezni, minden mellékhatást érteni és értékelni? tudjátok , kik állnak a naponta vásárolt gyógyszerek mögött?"

a.)Nem, én pl. nem szeretnék minden gyógyszerrel kapcsolatban teljes infóval rendelkezni, de az jó lenne, ha az OGYI manapság is 100%-osan megbízható lenne, akár a gyógyszergyárak is azok voltak a megboldogult átkosban.

b.)Hogy kik állnak "a naponta vásárolt gyógyszerek mögött", az pl. engem csak azért érdekel, mert tudom hogy van olyan gyógyszer, melynek közvetlen alapanyagát v. hatóanyagát tízezertonnás tételekben állítja elő a vegyipar manapság is, tehát a hatóanyag meglehetősen filléres, mégis 0.1g-ot/1 tablettát 100 Ft-ért kapok belőle (igaz "gyógyszerkönyvi" tisztasággal és kőporral tablettázva) a patikában, holott szerintem ez a 100Ft. lagalább 100 darab tabletta árát fedezi tisztes profit mellett.

LastScout 2009.12.02. 10:28:39

Én nem vagyok félős, nem azért nem oltattam be magam... Egész más oka van, amit sehol nem emlegetnek... mégpedig:
1. Fizessem ki azt amit az én adómból csinálnak
2. Fizessek a beadásért annak aki egyébként is az én adómból él
3. És mindeközben olyan emberek kapják meg ingyen, akik egyébként is az adóból kapják a fizetésük....

Ez a dolog egy kicsit felháborít... ha annyira jó a GDP-nek, hogy mindenki beoltatja magát, akkor miért nem kapom meg én is ingyen?
És az is mindenesetre furcsa, hogy még senkivel nem találkoztam, és nem is ismerek senkit, aki ismerne olyat, aki elkapta volna...

LastScout 2009.12.02. 10:31:24

Ja... nem tudom, hogy világ szinten hogy állnak az emberek ehhez a dologhoz, de furcsa, hogy nagyon nem megy az oltás, és egyszercsak felröppen a hír, hogy hoppá már találtak mutálódott vírust is, ami sokkal kockázatosabb, de a mutáció a védettséget nem befolyásolja, úgyhogy jó az eddigi vakcina...
Kicsit olyan teleshop feelingje van.

tin_opener 2009.12.02. 10:44:27

@preston:
Én csak arra volnék kíváncsi, hogy a gyógyszeriparban az átlag-profitráta csak 10'000%-os, vagy meghaladja a 10'000'000%-ot is ?
Ennyiben és csak ennyiben érdekes a magyar oltóanyag tulajdonosi háttere is.

Tulajdonképpen azt is kérdezhetnénk, hogy kik nevezik ki a magyar kormányokat, a gyógyszergyártók, avagy a MATÁV, esetleg az OTP?

pannonfunk 2009.12.02. 10:45:36

@tin_opener: Persze az idő mindent megszépít, de anyukám körzeti orvos volt, és tudna sokat mesélni pl. a 'megbízható' gyógyszergyárak fogamzásgátlóiról, amely méhvérzést okozott.

Azt egyébként kiszámoltad, hogy egy tízezertonnás tételből hány 0.1 grammos tabletta jön ki, és a teljes magyar lakosság (beleértve a csecsemők is) hány óránként kellene bevenni egy szemet, hogy elfogyaszzuk ezt a mennyiséget? Megsúgom, a teljes magyar lakosság az év 365 napjában, minden nap 24 órájában, azaz éjszaka is, 50 percenként kellene bevenni egy tablettát, hogy elfogyjon az (csak egyszer!) tízezertonnás adag. Mivel nem szedünk éjszakánként tablettát, nyílván valami olyan gyógyszerről van szó, amit reggelente 20-asával, harmincasával tömünk magunkba, mert a napi 2-3 ezer Ftért nagyon is megéri. Persze lehet, hogy nem mindenki, csak a lakosság 10%-a (én pl. senkiről nem tudok, hogy harmincasával szedne tablettákat), de ha csak 10%-ék, akkor bizony ők naponta 300 tablettácskát tolnak le a reggeli mellé, vidáman kifizetve ezért a napi 30 ezer HUF-ot, mer' hát az annyira jó, nem?

Kicsit egetverő hülyeségeket írtál, gondolom a röpke számolásomból rájöttél. És persze gondolom az előállítási költségekről való elképzeléseid is hasonlóan helytállóak.

De hogy ne csak számokat dobáljunk bele a nagyvilágba, elárulnád, hogy melyik hatóanyagról van szó?

preston 2009.12.02. 11:37:08

@tin_opener:
ad a) nem tudok hozzászolni, nem látom, hogy OGYI miben hibás. A gyógyszergyárakat eladták, bizonyos termékeket régen a kgst-n belül tudtak gyártani, ma ezek gyártása jogilag problémás lehetne,új nagy termékek kifejlesztéséhez ezekben a gyárakban ugysem lenne elég pénz, lehetőség. az europai piacon megjelenni nagyon drága dolog, például a vakcinákról mindent butaságot megirtak, de arról nem nagyon van szó. hogy a drága piacrakerülés mellett kikkel kellene ott harcolni,
ahol nem nagyon van ilyen magyar termék.

ad 2)itt azért elveted a sulykot. konkrét példákon tudom, hogy egy komoly termék kifejlesztése százmillió dollárokba kerül.ezt az összeget valahol előzetesen meg kell keresni. és aztán mégegyszer meg kell keresni a kifejlesztett termék kereskedelmével, ami szintén nem egyszerü dolog, mert mindenre vannak analógok és persze gyorsan megjelennek a jog nélküli u.n. generikus termékek. én itt egyébként arra utaltam, hogy senkit nem érdekel, kinek a kezében vannak egy gyógyszertár részvényei, mig ez a kérdés állandóan felmerül a magyar oltóanyag kapcsán.
amit te tisztes profitnak nevezel, az sem olyan egyszerü dolog.

preston 2009.12.02. 11:53:26

@tin_opener: megpróbálok komoly választ adni, bár a kérdés nem sugal sok komolyságot.
sok ezer laboratórium foglalkozik világszerte hasznos vegyületek (,,molekulák,,) keresésével a tengerek fenekén, a sivatagok homokjában stb. ha a millió molekula közül egyről kiderül, hogy valamire jó, akkor megnézik, hogy milyen nemkivánatos hatásai vannak és hogyan lehet gyártani, majd évekig kisérleteznek állatokon és csak ezután embereken, ha már minden tekintetben veszélytelen a szer. mig ez a folyamat tart , a kislaboratóriumot a molekulával együtt megveszik olyan cégek, ahol a drága fejlesztésekre is van pénz. de lehet, hogy közben más is talál ilyen vagy hasonló szert vagy jobbat. a folyamat öt-tiz évig tart és akármennyibe kerülhet. ha egy óriáscégnek nincsenek ilyen új fejlesztései, csődbe megy, megveszik, ha lejár a védelme az új terméknek, vagy már előbb is, akárki gyárthatja és akármennyiért eladhatja...
ugyhogy a profitot az egész rendszerhez költségeihez kell mérni, nem pedig az indiában vagy kinában utángyártott hatóanyag árához. ha nem igy teszel, megáll a folyamat, holnap nem fog senki sem drága termékeket fejleszteni.

pannonfunk 2009.12.02. 11:59:05

@preston: Bizony ez így van. És több előadást láttam, pl. a Richtertől, hogy a klinikai tesztelés viszi el a legtöbb pénzt. Négy fázison kell átmennie a gyógyszer-jelöltnek, és ebből az utolsó kettő annyira költséges, hogy a Richter gondolkozott azon, hogy több gyógyszerjelöltjét elviszi a kettes fázisig, és ott eladja nagyobb gyógyszerkutatónak, mert nem bírja megfinanszírozni az utolsó két lépcsőt.

bice boca 2009.12.02. 11:59:45

Az első disznóság, az oltóanyag gyártás részben privatilizálása,és a pakkból kiárusítás, a cég nem túl bizalomgerjesztő. Az elejétől kellene felgöngyölni az ügyet, nemszak a ciprusi szál zűrös, hanem a kótyavetélés is

tin_opener 2009.12.02. 13:10:55

@pannonfunk:
"Azt egyébként kiszámoltad, hogy egy tízezertonnás tételből hány 0.1 grammos tabletta jön ki,....
Kicsit egetverő hülyeségeket írtál, gondolom a röpke számolásomból rájöttél."

Szerintem nem én írtam hülyeségeket. És itt nem szükséges számolgatni sem. "Röpke számolgatásodból" egészen másra jöttem rá, pl. arra, hogy neked matekból legfeljebb kettesed lehetett, de ezzel is erősen túlértékeltek.

Én ugyanis ezt írtam, kérlek, olvasd vissza:
"van olyan gyógyszer, melynek közvetlen alapanyagát v. hatóanyagát tízezertonnás tételekben állítja elő a vegyipar manapság is..."

Én azt nem állítottam, hogy mind a 10'000 tonna alapanyagot a gyógszeripar használja fel mondjuk ASPIRIN gyártására. Az alapanyag árát mégis filléressé teszi/teheti az, hogy szintézise nagyon nagy tételben történik, mert mondjuk többek között élelmiszeripari tartósítószer is készül belőle, esetleg műtrágya, festék vagy robbanóanyag.

Logikai mankóként felhívom figyelmedet, hogy nem kell, hogy ez az alapanyag maga tartósítószer, festék, műtrágya v. robbanóanyag legyen. Csak az szükségeltetik, hogy ilyenek szintézisének egyik kiindulási anyagaként szolgáljon.

Sajnálom, de figyelmetlen voltál, és logikai hibád folytán cikiztél engem.
Netán a Bologna-conform oktatás áldozata vagy?
Fogadd őszinte részvétemet.

vomit 2009.12.02. 13:34:28

es ettol a fejtol mit vasarolnatok szivesen?
www.novilist.hr/Vijesti/milinovic-lagao-gradani-potpisom.aspx

a cikk szerint a miniszter ur elfelejtette kibontani az igazsagnak azt a szeletet, miszerint a beoltott az alairasaval atveszi magara a felelosseget a gyartotol, az allamtol meg ugy kb. mindenkitol.

Croatian Health Minister Has Failed To Explain Implications of Signing Swine Flu Consent Forms, Says Lawyer
theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2151

pannonfunk 2009.12.02. 13:34:39

@tin_opener: Leírtad egyszer, kétszer, most akkor bemásolom neked harmadszor is:

"van olyan gyógyszer, melynek közvetlen alapanyagát v. hatóanyagát tízezertonnás tételekben állítja elő a vegyipar manapság is..."

bizony, bizony ott van a hatóanyag is. Még mindig nem tudjuk, hogy mi az ez aminózus hatóanyag, de ugye ebből van 0.1 gramm egy tablettában. Megint idéznék tőled:

"tehát a hatóanyag meglehetősen filléres, mégis 0.1g-ot/1 tablettát 100 Ft-ért kapok belőle"

És az az igazság, hogy

0.1 * 27.39 * 24 *365 * 10000000 gramm = 10000 tonna.

Mellesleg ha már itt tartunk: legyen jó napod, és mondjuk azt, hogy csak tévedésből írtad a 100000 tonna alapanyag/hatóanyag-ot, és csak és kizárólag alapanyagot akartál írni. Akkor vegyünk egy egyszerű példát, ha már felhoztad, aszpirin. Az aszpirin hatóanyaga acetil-szalicilsav (most tekintsünk el attól, hogy világéletemben csak 500mg-os kiszerelésben láttam, 100mg-osban sose...), alapanyaga a fenol, ebből már tényleg gyárt tízezer tonnaszám a vegyipar. Ebből első lépésben szalicilsavat készítenek a Kolbe-Smith technológiával, aztán ezt még észteresíteni is kell, ugye. Kérdés: van-e értelme egy filléres alapanyagot összehasonlítani a végtermékkel, úgy, hogy közben pár lépést átugrunk? 1kg feonlból mennyi acetil-szalicilsavat lehet előállítani? Pl. az észteresítésnek elég alacsony a kitermelési rátája. Mennyibe kerül a gyártási technológia (pl. a Kolbe-Smith reakció során a magas nyomás fenntartása) Mibe kerül az anyagot tisztítani? Kiszerelni tablettákba? Garantálni, hogy a hatóanyagtartalom szabványszerinti tartományban legyen. Ha ennek utánaszámolsz, akkor hányszoros árrés keletkezik? Ennek alapján nem érzed logikai hibának azt, hogy a filléres alapanyagot hasonlítjuk össze a drága végtermékkel, úgy hogy közben a gyártási költségeket elhanyagoljuk? (Ha mér szóba hoztad a logikai hibát...)

tin_opener 2009.12.02. 13:37:34

@ preston 2009.12.02. 11:37:08 és
@ preston 2009.12.02. 11:53:26

Kivétel nélkül mindenben igazad van, abban is, hogy a 10'000 % - 10'000'000 % profittal elvetettem a sulykot.
Elismerem, hogy valahonnan fedezni kell a kutatás növekvő költségeit.

Az OGYI-t én csak abban hibáztatom, hogy ma már egy ilyen oltóanyag forgalomba hozatala előtt eltekint a gyógyszer "teljes" klinikai tesztjétől, ami emlékezetem szerint jóval hosszabb, mint 1-2 hónap. Maga az E.Ü. miniszter mondotta volt, hogy az igazi teszt az oltás összlakossági alkalmazása lesz.
Ma már nincsenek tengeri malacok és majmok ?

vomit 2009.12.02. 13:44:20

@preston: legyszi ebben keresd meg, hogyan akartak masszirozni az adatokat, hogy valahogyan elfedjek a kapcsolatot a thiomerzal es az autizmus kozott. az egyik tanacskozo bejelentette, hogy a sajat unokajat inkabb megis kihagyna belole.

Simpsonwood Meeting Transcript On Issue Of Mercury In Vaccines
www.scribd.com/doc/2887572/
www.autismhelpforyou.com/Simpsonwood_And_Puerto%20%20Rico.htm

[i]Our first male in the line of the next generation, and I do not want that grandson to get a Thimerosal containing vaccine until we know better what is going on.
It will probably take a long time. In the meantime, and I know there are probably implications for this internationally, but in the
meantime I think I want that grandson to only be given Thimerosal-free vaccines.[/i]

pannonfunk 2009.12.02. 13:44:33

@tin_opener: Meg a gyártási költségeket is, ld. előbbi válaszom...

pannonfunk 2009.12.02. 13:46:54

@vomit: Majd ha nekem is lesz valami fasza kis vállalkozásom, mondjuk kiadok valami könyvet, hogy a Xenuk irányítanak minket, akkor majd én is befektetek néhány száz dollárt, hogy vegyek pár .com-os domaint, és teleírjam bármivel. Aztán majd a hívek ingyen és bérmentve reklámozzák, hogy íme, itt a bizonyíték.

Google 2009.12.02. 14:30:16

Van itt egy eléggé elterjedt félreértés.
Nem az a lényeg, hogy egy oltás -vagy bármi más, amivel élünk - olcsó legyen, hanem az, hogy hatékony, célnak megfelelő legyen.
Nehezen tudom elképzelni a Gyurcsány-Apró klánról - mert, félreértés ne essék, most is róluk beszélünk -, nincsenek tisztában azzal, ha külföldi oltóanyaghoz is hozzájuthatnánk, akkor nem az ők off-shore nyavalyájukkal traktálnánk magunkat. Megeshet az is, hogy ez egy célnak teljesen megfelelő, korrekt anyag, csak kár, hogy mára már a bizalom teljesen oda. És nem csak az egészségügyi kormányzattal szembeni.
Bizalom nélkül már vírus sem kell feltétlenül az ilyen-olyan megbetegedésekhez.
Abból, amit eddig összeolvastam, úgy értettem, hogy ketten a beoltottak közül is meghaltak már. És ez elgondolkodtató.
Arányaiban ez kb. annyi lenne, mint a nem beoltottaknál.
Lehet, rosszul gondolom?
Valakik csúf játékot űznek velünk, és itt nem feltétlenül anyagi ügyekre gondolok. Az az ő esetükben magától értetődő. Nem szentek, de maguk felé hajlik a kezük. Náluk ez már hagyomány.

pannonfunk 2009.12.02. 14:45:52

@Google: Hm errol a ket halalesetrol info? Ez uj.

hapcika 2009.12.02. 15:16:20

@Patrick Bateman: 17 esetben mutatták ki egyértelműen és ebből 2 kismamánál. Nő a veszély, de lemerném fogadni te is beoltattad magad és most ennek védelméből osztogatod rémhíreidet.

hapcika 2009.12.02. 15:19:29

@hapcika: Bocs 1994-ben alapították, 2000-ben az Orbán kormány kötött kizárólagos megállapodást.

Éhesló 2009.12.02. 15:24:35

@Noname Cowboy:
Bármelyikre: Fluval AB (15 millió adag 14 év alatt), H5N1 (Ezt validálta a WHO), 6 millió adag (idén legyártva).
Egyik sem rosszabb, mint bárki másé, sőt nem igényel dupla oltást a védettség kialakulásához.

Éhesló 2009.12.02. 15:26:47

@bodoky: Sehol nem nyilatkoztam a vevőkről.
A WHO által elismert H5N1 vakcinák listája megtalálható a honlapjukon.

BorSodó 2009.12.02. 15:30:51

"Ha ugyanis nem tartozol abba az 1-2 százalékba, aki (kezelés híján) belehal, akkor a gyógyulás teljes."

No comment.

Egyébként, igen: egymillió influenza ellen beoltott emberből 1 Guillan-Barré-s lesz. Csak az a baj, hogy azok közt, akik nem oltatják be magukat és elkapják, százezerből 1 lesz Guillan-Barrés."

Na ez a lényeg: ...és elkapják! Mert az, hogy elkapod-e a vírust, az ugye 50-50 %. Ha beadatod, az meg 100%. Ezt kell mindenkinek eldöntenie.

"És nyugodj meg: mindegyik vakcina tesztelve van."

És nem nyugszom meg, NINCS. Feljebb belinkeltem az OGYI összehasonlítását. Válts át write on üzemmódból olvasóba.

Hogy ezeket miért nekem írod, végképp nem értem, mert én nem kampányoltam az oltás ellen, sőt, azt írtam, időseket célszerű a bakteriális felülfertőződés ellen is beoltatni.
Meg azt is írtam, hogy nem ez a cikk témája.

BorSodó 2009.12.02. 16:10:20

@hatR
"na most akkor mi van a higany tartalommal, van adat?

vagy vegyek egyet es nezzem meg magam? :D"

Az összetételben szereplő tiomerzál a higanyvegyület. Nem tudom hány éves vagy, ha régebben kaptál oltásokat, akkor "be van lőve" a tűrőképességed. :)
Egyébként ki van próbálva a magyar vakcina (ez nem=klinikai teszt, azt nézik, az immunválasz kiváltásához elegendő mennyiségű vírus van-e a vakcinában) 352 felnőtt és 20 3-18 éves kapott próbaként, egyik se hótt bele a higanyba.

Még egyszer írom: többféle oltás van engedélyezve nálunk!
Fluval P, Pandemrix tartalmaz higanyvegyületet, Celvapan és a Focetria egyes csomagolása nem. Ha valaki ettől parázna.
Még egyszer itt van a vakcinák összehasonlítása:
www.ogyi.hu/dynamic/Fluval_Focetria_Pandemrix_Celvapan091109_1.doc

tin_opener 2009.12.02. 16:13:48

@pannonfunk:
""van olyan gyógyszer, melynek közvetlen alapanyagát v. hatóanyagát tízezertonnás tételekben állítja elő a vegyipar manapság is..."

Nos ott van az a bizonyos "v.", azaz "vagy".
Abban, hogy mi a "logikai vagy" jelentése a hétköznapi életben (megengedő vagy), remélem nem kell vitatkoznunk.

Mellesleg a gyógyszerkönyvi minőségű acetylszalicilsav esetleg nem vegyipari termék?

Az alábbi oldal szerint az, és igen olcsónak tűnik:
www.the-innovation-group.com/ChemProfiles/Acetylsalicylic%20Acid.htm

Itt írva vagyon az árról, hogy
"Current: $3.90 per pound"
Ez durván felfelé kerekítve: 12$/kilogramm,
azaz nagyjából, megint felülről becsülve:
Az acetilszalicilsav (Aspirin hatóanyag) ára 2400Ft/kilogramm.

Itt az is írva vagyon, hogy az USA-ban, 2002-ben 23.9 millió fontot, azaz hozzávetőleg 10 millió kilogrammot, azaz 10'000 tonnát állítottak elő belőle, tehát éppen eltaláltam a vegyipari előállítás nagyságrendjét.

Most, mivel egy kg-ból szerinted is 2000 db. 500 mg-os tabletta jön ki, ezért
egy tabletta hatóanyagának ára 2400Ft/2000darab == 1.2Ft/darab
Megjegyzés: tisztítás nem kell, mert az oldalon eleve a kristályos, gyógyszerkönyvi minőségű aspirin (acetylszalicilsav) árak szerepelnek.

Nos, nem tudom, hogy mennyi számolandó tablettázásra és dobozolásra, a profitra, szállításra, a patikai árrésre, és a magasan kvalifikált biztonsági őrök évi 6 hetes, bahamai kirándulásaira a nagyszülőkkel és gyerekekkel.
(K+F az Aspirinhez nem kell, mert már 150 éves is elmúlt.)

Ezért vegyük az 1.2Ft-os hatóanyag-ár dupláját,
legyen így egy tabletta 0.5g-os ASPIRIN tabletta ára 2.4Ft.
Ugyanekor a patikában 10 darabos kiszerelésben 52 Ft/darab ezen Aspirin ára.
Hát kérem, ezek szerint irdatlan drága dolgok a hozzáadott tabletta-hordozóanyag (kőpor) és a tablettázás, dobozolás + egyéb rablási jogalapok:
hisz 20 szorosára emelik a végfelhasználói árat.

Hát ennyit a gyógyszeripar tisztes árképzéséről és a Te számításaid helyességéről, mely utóbbiak szerint a 10'000 tonnás nagyipari Aspirin-szintézis eleve csak az én hülyeségem.

Tanácsom: ha 20-szal szorozva veszed a cipőtalpad hosszát forintban, jobb eredményre jutsz az 1 doboz (10 darab) Aspirin patikai árának tippelésekor!

BorSodó 2009.12.02. 16:18:40

@Google
"Abból, amit eddig összeolvastam, úgy értettem, hogy ketten a beoltottak közül is meghaltak már."

Ilyet szerintem sehol nem olvashattál, mert ember felelősséggel ilyet ki nem jelenthetett.
Mellesleg az immunitás kialakulásához kell vagy két hét, továbbá oltott ember is náthás lesz, mert a védettség nem a nyálkahártyádon jelentkezik, hanem az immunrendszered nem engedi, hogy nagyobb gebasz alakuljon ki.

preston 2009.12.02. 16:27:12

@vomit: jól felkészültél thiomersal elleni érvekben.de ez csak egy tudományos vita, érdekek vitája , szakemberek vitája. idézeted nem jelent semmit, csak egy db szakember véleménye. ezzel nyugodtan szembe lehet az europai vakcinagyártók vagy más europai intézmények hivatalos állásfoglalását állitani, mely szerint nincs bizonyitható kapcsolat az autizmus, vagy más idegrendszeri zavaz és az etil-thiomersal felhasználása között. a viták miatt a gyártók igyekeznek kikerülni a használatát, de járványoknál gyakran használatos sokadagot tartalmazó üvegcséknél egyelőre ez a célszerü.

BorSodó 2009.12.02. 16:37:24

@tin_opener
"K+F az Aspirinhez nem kell, mert már 150 éves is elmúlt."

Hát ahhoz nem, de kellene pölö új antibiotikumok kifejlesztéséhez, mert a meglevőkre rezisztensek a bacik. Na éppen ez nem folyik jelenleg, mert "megkutyálták magukat" a gyóccercégek: majd egy frászt fejlesztünk, ha nem tudunk rajta pokoli mértékben keresni. Így aztán a dokik szedik elő a harminc éves antibiotikumokat, hátha azokat már "elfelejtették" a gonosz coccusok.

Az igaz, hogy a K+F aztán télleg követhetetlen, az öreg kaporszakállú se tudja kibogozni, mennyibe került egy új gyógyszer kifejlesztése. Nálunk is irdatlan nyúlások vannak ezen a területen, csak oda nem lát be az eccerű paraszt.

BorSodó 2009.12.02. 16:51:12

@vomit

"a cikk szerint a miniszter ur elfelejtette kibontani az igazsagnak azt a szeletet, miszerint a beoltott az alairasaval atveszi magara a felelosseget a gyartotol, az allamtol meg ugy kb. mindenkitol."

Az ismert rizikótényezőkre vonatkozóan, azaz amit a gyógyszerleírásban közölnek veled. De ha pl. gyártástechnológiai hiba miatt szar minőségű az oltóanyag, amit kaptál, akkor fennáll a gyártó felelőssége. Ha műtétet végeznek rajtad, akkor kell ez a nyilatkozat.

preston 2009.12.02. 16:51:32

@tin_opener: egy oltóanyag esetén a klinikai teszteket nem úgy kell értelmezni, mint egy uj szer esetében.a vakcinának minden parametere egyezik a szokványos szezonális influenza elleni vakcinával, csak éppen most az adott ujinfluenza elleni virusra van beélesitve. ezt viszonylag egyszerü tesztekkel igazolni lehet.

BorSodó 2009.12.02. 16:52:18

jav. kiadás: akkor IS kell ez a nyilatkozat.

preston 2009.12.02. 17:12:32

@tin_opener: nem tudom, hogy komolyan irod-e amit irsz, vagy csak a hecc kedvéért. te még annyit sem engedsz meg, mint a kgst idején, hogy a gép kilojáért kategóriák szerint lehessen számolni, egy lapát mégsem kerülhetett annyiba per kg mint egy müszer.
hivjál fel néhány helyet, ahol tablettáznak, ahogy te irod , kőport. csodálkozni fogsz, mennyibe kerül egy tabletta. vannak helyek afrikában, ahol egyszerü körülmények között dolgoznak, még ott sem mész sokra a számitasoddal.
amit irtál, tényleg nincs sok értelme. tegyük fel tényleg vennél egy tonna hatóanyagot. legyen az az általad megadott akármi. nem tudom, milyen forrás, de a mintát be kell vizsgálni és csak engedéllyel , törzskönyvvel rendelkező helyről vásárolhatsz.a bevizsgáláshoz fenn kell tartanod egy labort, utána behozod az alapanyagot, a segédanyagokat, (kőport!!) engedélyezteted a gyártási technológiát, bevizsgáltatod a végterméket, egy ismert szer esetén kevesebb dokumentum kell, de ez is néhányezer oldal, majd
eseleg bebizonyitod drága kisérletekkel, hogy a szered biológiailag és gyógyszerhatását tekintve is olyan , amilyen, gyártási eljárásod megfelel az ugynevezett gmp követelményeinek, alapanyagod is, kőporod is ilyen, rendelkezik minden tanusitvánnyal, megtervezed és beszerzed a tablettázógép présszerszámait, bevezeted a piacra a szert, végigjárod a patikákat, az orvosokat, hirdetéseket adsz fel és igy tovább. ezután már csak egy bökkenő van, nem tudsz aszpirint gyártani, mert ennek van egy olyan nem publikus titka, amit száz éve nem tudnak megfejteni. ezért van a bayernek aszpirinja, egyébként nem csak 500 mg egységben, hanem másban is, plusz van védett
változata, ami nem oldódik a gyomorban, szóval a gyógyszer egy kicsit több annál, amit viccesen leirtál.és ezért többe kerül.

preston 2009.12.02. 17:15:26

@BorSodó: szóval ez sem olyan egyszerü, mint fent irom, senki sem tudja, mi a bayer aszpirin gyártási titka.sőt, még azt sem tudják pontosan, mire és hogyan hat.

preston 2009.12.02. 17:16:57

@tin_opener: viszont a kalkulációd hozzávetőlegesen alkalmazható, ha szarvasmarháknak készitesz nyalósót.

tin_opener 2009.12.02. 17:26:14

Az ANTSZ beteg-tájékoztatóban szerepel segédanyagként a TIOMERZÁL. Így ez -korábbi állításommal ellentétben- azt jelenti, hogy higany van ebben a vakcinában és nem csak tömegspektrométerrel kimutatható mennyiségben.
Hogy mennyi van egy adagban, az nem szerepel az ANTSZ tájékoztatóban.
Ennek ellenére családomban és ismerőseim között eddig senkinél sem okozott észrevehető tüneteket az oltás, pedig lehetnek vagy százan.

preston 2009.12.02. 17:26:54

@Google: öregem, itt beszélgetünk egy témáról, ki mit gondol.te ugy lehetsz, mint a moriczka a viccben, mindenről a f@sz jut eszedbe.lehet, hogy neked ez valamiféle kötelességed, vagy tanúságtételed? nekem semmilyen klán nem jut eszembe az ügyről, a virus is az oltóanyag is pártsemleges.a magyar gyártó akármilyen tulajdonosai nem zavartak senkit 15 évig, engem most sem zavar, de azt sem tudom, hogy kinek van bayer vagy pfizer vagy shell részvénye, pedig például benzint sem veszel , ha nem tisztázott a tulajdonosi háttér. ja és, mi a jó pedigree, ki gyárthat jó gyógyszert és ki nem?

pannonfunk 2009.12.02. 17:29:22

@tin_opener:

Ha K+F-et nem akarsz számolni, akkor viszont ne a Bayer Aspirin árával számoljál, hiszen a Bayer Aspirin árában nem csak a múlt K+F-e van benne, hanem a jövő gyógyszerééi is. Nézzed meg a gyógyszerfejlesztők és a gyógyszert csak előállítók közötti aszpirin árában a különbséget, pl itt:

www.medscape.com/druginfo/pricebrandimage?cid=med&drugid=1082&drugname=Aspirin+Oral&monotype=pricebrandimage

pl. 325mg-os aszpirin

ADVANCE PHARM
Approx. Price: $4.08 per 1000Each

BAYER INC.
Approx. Price: $10.1 per 200Each

Úgyhogy az generikus gyártók ára már nem is olyan vészes a nagyipari árhoz képest.

Sajnos a gyógyszerfejlesztés meg ennyibe kerül, meg kell fizetni. Cserébe
azt igérik a fejlesztők, hogy 20-30 év múlva ha lesz valami súlyosabb bajod, vesznek tőled vért reggel, és délutánra megmondják, hogy mit kell szedned ahhoz, hogy minnél hamarabb meggyógyuljál és minnél kisebb legyen a mellékhatás kockázata.

Azért kösz az adatokat, az mondd valamit, hogy a hülye amcsik évente 16 ezer tonna aszpirint tömnek magukba, váljon egészségükre...

Ferlategla (törölt) 2009.12.02. 17:37:42

@BorSodó:
"...többféle oltás van engedélyezve nálunk!
Fluval P, Pandemrix tartalmaz higanyvegyületet, Celvapan és a Focetria egyes csomagolása nem."

Hogyan kellene értelmeznem, hogy az utóbbi kettő "EGYES CSOMAGOLÁSA" nem tartalmaz higanyt? + Nem tudod véletlenül, hogy a Focetria teljes vagy split vírust tartalmaz-e? lehet, h vaksi vagyok, de számomra erről az egy termékről ez az adat nem volt feltüntetve az általad belinkelt anyagban...

Ferlategla (törölt) 2009.12.02. 17:40:18

de számomra úgy tűnt, hogy erről az egy termékről*

preston 2009.12.02. 17:48:35

@pannonfunk: de ebből le kell venned azt a mennyiséget, amit magyar amatőr gyártók fognak felhasználni, kőporral keverve, plusz még az állatgyógyszergyártók esetleg az exportot is.

preston 2009.12.02. 17:52:54

@Ferlategla: nem fogok utánanézni, de lehet , hogy erre válaszoltam. ha sok adag van az ampullában, akkor fokozottan kell ügyelni arra, hogy ne kontaminálódjon az egyes oltások között, ezért lehet, hogy itt nem tudták az egyébként nagyon széles korben használatos thiomerzalt nélkülözni, de az egy adagos ampullánál ezt megoldották.

BorSodó 2009.12.02. 18:11:56

@Ferlategla

Prőbálkozz meg minnyá az első sorral :)

FLUVAL P szuszpenziós injekció
Pandémiás influenza vakcina (teljes vírus, inaktivált, adjuvált)

Focetria szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben (ebben nincs higany)
Pandémiás influenza elleni vakcina (felszíni antigén, inaktivált, adjuvált)
és
Focetria szuszpenziós injekció többadagos tartályban (ebben van higany)
Pandémiás influenza elleni vakcina (felszíni antigén, inaktivált, adjuvált)

Pandemrix szuszpenzió és emulzió emulziós injekcióhoz
Pandémiás influenza (H1N1)v vakcina (split virion, inaktivált, adjuvánshoz kötött)

Celvapan szuszpenziós injekció
Pandémiás influenza vakcina (H1N1) (teljes virion, Vero-sejtekben előállított, inaktivált

Ezek szerint teljes elölt vírus: Fluval és Celvapan,
split vírus: Pandemrix,
felszini antigen :Focetria

Két sorral lejjebb: SEGÉDANYAGOK - ahol van tiomerzál az tartalmaz higanyt.
Ezek: Fluval, Focetria többadagos tartályban és Pandemrix.
Nincs tiomerzal: Focetria egy adagos fecskendő és Celvapan.

Jesszus. Akinek egy ilyen táblázat elolvasása is gond, az télleg forduljon orvosához, gyógyszerészéhez.

preston 2009.12.02. 18:13:25

szülészeti szakkollégium :
Tóth Zoltán az állásfoglalást ismertetve közölte: az összegyűlt tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy a H1N1 vírus a korábbi influenzavírusoknál sokkal agresszívabb. Különösen igaz ez a várandós nők esetében - ők legalább tízszeresen veszélyeztetettek - tette hozzá. Mindenképpen javasolt (ám nem tehető kötelezővé) a H1N1 elleni vakcina beadása a terheseknek. A professzor azt mondta, az Omninvest által gyártott magyar oltóanyag, amelyet az Egészségügyi Világszervezet londoni laboratóriuma az egyik leghatásosabbnak ítélt, nem okoz fejlődési rendellenességet a magzatban. Épp ellenkezőleg: olyan ellenanyag termelését indítja el az anyában, amely nemcsak a nőt, hanem születendő gyermeket is megvédi a betegségtől - hangsúlyozta.
Hozzátette: a felnőtt szervezetben termelődő ellenanyag az anyatejen keresztül egyéves korukig a megszületett csecsemőket is megóvja a fertőzéstől. A professzor kiemelte, a szakmai kollégium állásfoglalása szerint nem elegendő, ha csak a várandósok környezetét oltják be, ugyanis a vírust annak ellenére is továbbadhatja valaki, hogy ő maga (a vakcina következtében előállt védettsége okán) nem betegszik meg

Google 2009.12.02. 18:14:23

@preston:

Igen, tényleg mindenről ugyanaz jut az eszembe. Jelesül az, hogy egy olyan kormányunk van, melyben fikarcnyi bizalmam nincs. Magamra veszem: nekem nincs.
Nem látom azt, hogy ez az egészségügyi kormányzat a gyógyszergyártókkal/vakcinagyártókkal szemben az emberket részesítené előnyben. Nem látom azt, hogy értem harcolnának.
Azzal, hogy a háziorvosok pénzt kérnek a vakcina beadásáért ők is érdekeltekké válnak, egy kis pénz nekik sem jön rosszul ebben a nagy córeszban.
Ez a kormány a lehető legtöbb embert akarja a cinkosává tenni, hogy valahogy túlélje az elkerülhetetlent.
Ha ezek csak az én problémáim, semmi baj nincs.

tin_opener 2009.12.02. 18:15:36

@preston:
"viszont a kalkulációd hozzávetőlegesen alkalmazható, ha szarvasmarháknak készitesz nyalósót."

Ezt készséggel elismerem, sőt szerintem kijelentésed így erősítve is megfelelne a valóságnak:

A kalkulációm hozzávetőlegesen IS CSAK AKKOR alkalmazható, ha szarvasmarháknak készitek nyalósót.

pannonfunk 2009.12.02. 18:18:30

Na, most olvasom a legújabb hírt az indexen. A '21 éves kismama' az ugye egy bizonyos etnikumhoz tartozik, jó eséllyel? Minden rasszista hátsó szándék nélkül kérdezem: ugye az egészségi állapota az életkörülményeinek megfelelőek? Annak a sansza a priori, hogy az általános egészségi állapota lényegesen rosszabb, mint a széles ismerettségi körömnek meg jómagamnak, elég nagy, ugye?

pannonfunk 2009.12.02. 18:22:15

@BorSodó: Ugye a felszíni antigén a H1 meg az N1, ugye? Sokadszor kérdezem, ha már találkoztam a H1N1-gyel '86 decemberében, akkor abból mennyivel több/kevesebb immunitásom van, mintha Focetriát adatnék be?

Mert a fél ország átesett 86/87 telén H1N1-ben, info itt:

www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/00000899.htm

preston 2009.12.02. 18:29:50

@pannonfunk: namost megfogtál, elolvastam a hirt, a főorvost oláhnak hivják, más etnikai elemet nem találtam, ezek szerint a kismama a román kisebbséghez tartozik. miből következtetsz etnikumra? kora miatt? vagy valamit tényleg nem értek. amúgy sok minden hozzájárulhatott az esethez, egy orvos az anamnézisből sok mindenre következtethetne, cukorbaj, elhanyagolt vagy meglevő egyéb betegség, legyengült immunrendszer, korábbi oltások hiánya, de itt orvost kell kérdezni.

BorSodó 2009.12.02. 18:32:45

@preston

"szóval ez sem olyan egyszerü, mint fent irom, senki sem tudja, mi a bayer aszpirin gyártási titka.sőt, még azt sem tudják pontosan, mire és hogyan hat."

Ami ugye viccosnak tűnik így kimondva, pedig valójában félelmetes. Egy csomó területen bekötött szemmel száguld előre ezerrel az emberiség.
Egyébként kiváncsi leszek, mikor jelennek meg nálunk is ezek az antibiotikum rezisztens (média nevén húsevő) törzsek. Lesz majd hisztéria.

pannonfunk 2009.12.02. 18:45:25

Egyszerűen csak szeretném tudni, hogy a súlyosan megbetegedettek között mennyi az egészséges. Mert ugye, ha nem mondják be, hogy beteg, akkor arra következtetünk, hogy akkor egészséges, de hát ez nem biztos.

preston 2009.12.02. 18:56:30

@pannonfunk: nem valószinü, hogy azzal a törzzsel találkoztál, ami az ujinfluenza neven fut. mint látod, nincs keresztvédelem, a szezonális elleni oltóanyag nem segit stb. mint a linkből is látod, a megnevezett oltóanyagot eredetileg egy másik influenza virus ellen fejlesztették ki. oltasd be magad.

pannonfunk 2009.12.02. 19:10:25

@preston: Biztos, hogy nem ugyanazzal, ami most fut, de az akkorin is H1 és N1 volt a felszínen. És biztos, hogy azt kaptam el, az volt Kelet-Európában. Emlékszem, hogy masszívan nagy járvány volt. És elnézést az értetlenségemért, de milyen linket kell néznem és mit kell ott látnom?

BorSodó 2009.12.02. 19:17:28

@pannonfunk

'Ugye a felszíni antigén a H1 meg az N1, ugye? Sokadszor kérdezem, ha már találkoztam a H1N1-gyel '86 decemberében, akkor abból mennyivel több/kevesebb immunitásom van, mintha Focetriát adatnék be?

Hát igen. Értem a kérdést.
Előrebocsátom: a BorSodó az egy öntet, nem pedig virológus szakértő!
Próbáld úgy elképzelni, hogy a két antigén a vírus felületén valami mintát alkot, pölö H1H1N1H1. Az A vírusra az jellemző, hogy ez a minta hirtelen átrendeződik pölö N1H1N1H1. Innentől lőttek az immunitásodnak, ezért lehet járvány. A szakirodalom szerint a nagyobb járványokat ált, a H1N1 és a H3N2 okozta eddig. Ebből kiindulva az idősebb generáció nem egyszer találkoz(hat)ott már H1N1-gyel, nyalván minél többször, annál részletesebb a káderlapja.

A kérdésedre konkrét válasz tehát nem adható, mert:
1. nem bizonyítható, hogy 86-ban megvolt neked a kórság, ill hányszor volt meg összesen.
2. ha igen, a kaporszakállú se tudja kimutatni, mire "emlékszik" konkrétan a te immunrendszered.
3. a szakemberek is vitáznak azon, melyik tipusú immunizálás a jobb, eccerű paraszti eszem azt diktálja, hogy pillanatnyilag a teljes vírus "tanítja meg" a legjobban ezt a bizonyos mintát, igaz, csak addig, amíg űjra nem változik, onnantól a felszini antigén meg a teljes vírus azonos kategóriába kerül.
Amit leírtam szigorúan magánvélemény :)

preston 2009.12.02. 19:18:20

lehet , hogy felületesen olvastam az altalad megadott hvatkozást, avagy linket, ott azt irják, hogy a szóbanforgó vakcinát kisérleti jelleggel egy másik influenza virus ellen dolgozták ki, talán ez a madárinfluenza lehetett.
később ezt a vakcinát az ujinfluenza virusra alakitották át. persze, lehet, hogy nem értem jól a történetet.

BorSodó 2009.12.02. 19:49:12

preston
"mint látod, nincs keresztvédelem, a szezonális elleni oltóanyag nem segit stb. mint a linkből is látod, a megnevezett oltóanyagot eredetileg egy másik influenza virus ellen fejlesztették ki. oltasd be magad."

Én pölö nem is tudom, mi a "szezonális influenza" (beszabehu ettől az elnevezéstől), egyáltalán A vagy B vírus. Pötyögje már be aki tudja.

BorSodó 2009.12.02. 20:18:01

@preston

"a szóbanforgó vakcinát kisérleti jelleggel egy másik influenza virus ellen dolgozták ki, talán ez a madárinfluenza lehetett.
később ezt a vakcinát az ujinfluenza virusra alakitották át. persze, lehet, hogy nem értem jól a történetet."

Nem hát.
Olvasgassunk már ámberek!
Ezeket korábban már mind tisztáztuk:
1. Magyarországon 50 éve (ötven!) ugyanazzal a technológiával állítják elő a vakcinát, óttogattyák a tojzlikat az aktuális virussal. (Ezt kapta meg az Omninvest állam bácsitól, grátisz)
2. A technológia van engedélyeztetve.
3. Az új vakcinát úgy állítják elő, hogy beszerzik a nagy laboroktól az új vírustörzset, és mától azzal óttogatnak, tehát ugyanaz a technológia, csak "törzscsere" történt. Ezért nem kell újra engedélyezgetni meg klinikai tesztelgetni. Egyedül azt nézik meg, mennyi vírus kell egy adagba, hogy hasson, ez az un. kipróbálás (leánykori nevén immunogenitási adatok gyűjtése), ez esetünkben 375 fő próbaoltását jelentette.

Ki ne találja már valaki, hogy a madárinfluenza elleni oltást reszelték át a mostanira. Jesszus!

preston 2009.12.02. 21:46:33

@BorSodó:
lehet , hogy figyelmetlenül fejeztem ki magam. nézd meg a focetria történetét , szerintem a megnevezett virustörzs egy szárnyasinfluenza virus
erre inditották az oltóanyag kifejlesztését, majd
szavaddal élve, átreszelték , az ujinfluenzára.
persze az ott annyira szárnyas, mint ez itt sertés.
tévedés fenntartva.

Google 2009.12.02. 21:51:34

Az egyik egy magánszemély, aki két százalékot birtokol, a másik 98 százalék birtokosa pedig egy ciprusi cég, amelynek képviselőjével szokott találkozni a taggyűléseken - ezt mondta Zimonyi Ferenc, az Omninvest Kft. ügyvezető igazgatója.

Milyen érdekes, hogy választások előtt megint kap egy kis pénzt az Omninvest, akárcsak 2006-ban:

www.fn.hu/uzlet/20060222/kinek_haszna_vakcinagyarto/

pannonfunk 2009.12.02. 21:55:13

@BorSodó: Nem mintha sokkal többet tudnék, de az biztos, hogy mind a H1, mind az N1 felszíni fehérje, és az, hogy milyen mintázatban van a felszínen, nem számít. Sőt, ha találkozunk egy másik vírussal, és már csak a H vagy csak az N azonos, akkor is lesz valamelyes védelmünk. Ez általában nem elég a teljes immunitáshoz, de a betegség lefolyása enyhébb lesz. Viszont van még további 6 molekula, amire immunválaszt ad a szervezetünk. Erről fogalmam nincs, hogy micsoda, és ebben is különbözhet a mostani a '86-ostól. És nyilván vannak más részei is a vírusnak, és az, hogy mennyire betegít meg, ettől is függ.

Az, hogy H1N1 járvány volt, onnan lehet tudni, hogy csak ez volt az NDK-ban, Csehszlovákiában, Magyarországon, Jugoszláviában abban az évben. És pl. az iskolában mindenki elkapta, amikor már csak a diákok kb. 10%-a jött be, haza is küldtek minket, és pár nap múlva mi is elkaptuk.

pannonfunk 2009.12.02. 22:09:24

@BorSodó:
A Fluval-P-ben a A/California/7/2009 (H1N1)-szerű NYMC X-179/A reassz. törzs van, info:
http://www.kalkulus.hu/blogs.3848.Fluval+P+szuszpenziós+injekció+(H1N1+-+új+influenza+elleni+vakcina)

A FluvalAB idén pedig a következő antigéneket tartalmazza:
A/Brisbane/59/2007 (H1N1)-szerű IVR- 148 reassz.
törzs
A/Uruguay/716/2007 (H3N2)-szerű NYMC X-175C reassz. törzs
B/Brisbane/60/2008 törzs
forrás:
www.hgye.hu/site/data/docs/flu/1_szamu_melleklet_oltoanyagok_20090924.pdf

Na, most légy okos, domokos... A FluvalAB-ben is van H1N1 szerű vírus, de azt mondják, hogy a FluvalAB nem jó a H1N1 influenzára...

preston 2009.12.02. 22:38:33

@pannonfunk: itt az interneten akarsz bizonyitékot arra, hogy a két vakcina azonos védettséget ad, vagy csak ugy irod ezeket?

bretman 2009.12.02. 23:21:09

@pannonfunk:

Most azt akarod mondani, hogy magyar nő 21 éves korban nem szül? És mi van, ha mélyen vallásos és nagycsaládot akart? Vagy a magyarok már nem is lehetnek mélyen katolikusok?

Egyébként lehet koncentrálni a 24 éves zalai fiúra is, aki logikád szerint nem valószínű, hogy "etnikum", hiszen a kórházigazgató azt mondta, hogy egy barátja fia. És róla elmondták, hogy semmi baja nem volt. Ahogy a 33 éves szekszárdi férfinak sem, aki még az első áldozatok egyikeként simán összeesett az udvaron és meghalt. Az apja valami helyi tótumfaktum, ezek szerint ő sem "etnikum".

bretman 2009.12.02. 23:27:08

@pannonfunk:

Egyébként szerintem pont fordítva torzulnak a hírek. Akikről azt mondják, hogy súlyos alapbetegségük volt, azokról vajon tudják-e az emberek, hogy mi volt az a súlyos alapbetegség?

Például a 15 éves fiúról elmondták, hogy súlyos tüdőbeteg volt. Csak azt nem, hogy a súlyos tüdőbetegség az asztma. Vajon hány asztmás gyerek szülei gondolnak arra, amikor azt hallják a hírben, hogy súlyos tüdőbetegség, hogy a gyerekükről van szó?

És vajon hányan tudják, hogy a túlsúly (pontosabban a kóros elhízottság) is veszélyes? És hány kövér ember gondolja magát kövérnek?

cso zsi 2009.12.03. 00:17:21

@bretman: Ha 16 évest írtak volna, akkor sem feltétlenül egyértelmű.
Anno, amikor a leendő nejem középsuliba járt, a másodikosok közül ketten hagyták abba az iskolát, mert várandósak lettek.
84-ben (19 évesen) megszülte a fiunkat, 85-ben a lányunkat.
Ettől (sajnos??) még nem tartozunk bizonyos etnikai csoportba. Mer á segílyke az jól gyútt vóna ákkoriban. Mert anno a család egy főre vetített jövedelme 6-8 forinttal meghaladta az alsó szintet, így mindenféle kedvezménytől elestünk, mert "gazdagok" voltunk.
De akkor immunis-e a család a jelenlegi vírussal szemben, vagy sem?
Mert az öt éves kisfiam valószínűleg nem. Vagy igen, ha az ausztrál rokonok hoztak magukkal Mexikóból.

cso zsi 2009.12.03. 00:19:57

@bretman: Mintha az AIDS sem magában lenne veszélyes, hanem a legyengültet pusztítja? Javítson ki, aki biztosat és jól tud.

szkeptikuss 2009.12.03. 06:19:24

"Szolgaságunk idejében
Minden ember csak beszélt,
Mi valánk a legelsők, kik
Tenni mertünk a honért!
Mi emeltük föl először
A cselekvés zászlaját,
Mi riasztók föl zajunkkal
Nagy álmából a hazát!
A földet, mely koporsó volt
S benn egy nemzet a halott,
Megillettük, és tizennégy
Milljom szív földobogott.

Egy szóvá s egy érzelemmé
Olvadt össze a haza,
Az érzelem „lelkesülés”,
A szó „szabadság” vala.
Oh, ez ritka szép látvány volt,
S majd ha vénül a világ,
Elmondják az unokáknak
Ezt a kort a nagyapák."

Ki lenne az a "Mi valánk?" Nincs senki...
Az arcátlan, gátlástalan MSZP?
A dölyfös és felfuvalkodott FIDESZ, ahol nem egy vezető életében nem dolgozott még?
A buta és eszement "magunkfajta-magukfajta" Jobbik?

„Hallja kendtek!
Sem ide nem, sem oda nem
Fütyül a madárka, hanem
(Jobb felől üt) nekem fütyül,
(Bal felől üt) s nekem fütyül:
Elmehetnek.”

Addig kéne kicsit észbekapni amíg:

"S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl."

S ne a megvetés üljön - legalább!

The_Genius 2009.12.03. 08:25:00

Milyen érdekes, hogy az omninvest offshore háttere nem adócsalás.
A sciennetes főnököt ugyanezért lesittelték....

Fanyarország...

ebfül 2009.12.03. 08:59:01

@szkeptikuss: miért? Az MSZP-ben dolgozott valaki életében? Az állami cégeknél betöltött igen zsíros elnökségi tagságoknak titulált paprikajancsi pozíciókat leszámítva? Vagy az MDF/SZDSZ-ben? Tényleg vannak még ezek a pártok?
Ez szerintem párttól független dolog.

cso zsi 2009.12.03. 09:00:11

Ma reggel az óvodában főként azok hiányoztak, akiket a múlt héten oltottak be.

preston 2009.12.03. 09:20:41

látom, hogy mára csak ti maradtatok, chasztuska brigád. hát csak irjatok egymásnak. byby.

gyárvárosi 2009.12.03. 11:55:16

Ha én, vagy egy családtagom beteg lesz, nem érdekel, hogy a kínai természetgyógyász, az indiai jógi, vagy a Yale-n végzett orvos és az általa javasolt gyógyszer gyógyít-e meg. Gondolom ezzel mások is így vannak. Nem érdekel, hogy az Omninvest-nek ki a fene a tulajdonosa, ha jó az injekció amit gyártanak. Nem tudom a kenyérgyárnak kik a tulajdonosai, nem tudom, a hitelező bankom kiket rejt tulajaként, mint ahogy nem tudom azt sem,hogy az általam vásárolt autót gyártó cég kinek a tulajdona. Mégis megveszem, használom a termékeiket. Különösen annak a fényében érdekes a dolog, ahogy kezdődött. Emlékezzünk csak: Szijjártó (mindenhez értő) Péter nemzethalált vizionált, merthogy nincs elég oltóanyag! Lett, Európában az elsők között. Majd jöttek a tudós orvosok, "nem jó, sok a mellékhatás stb." mondatai. Kiderült, hogy ez sem egészen igaz. Most a tulajdonosi kör az érdekes!
Közben sajnos már az elbizonytalanított emberek közül haltak meg! Remélem ezek az ügybuzgó ellendrukkerek el tudnak számolni a lekiismeretükkel!

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2009.12.03. 13:26:57

Én azért erősen meg vagyok lepve hogy minden oké azzal hogy egy stratégiai céget ki birtokol.
Lényeg az hogy ezidáig minden rendben ment és a többi nem is számít.

Azért kíváncsi lennék hogy mit szólnának hozzá ha mondjuk kiderülne hogy a tulajok között valami fanatikus iszlamista barmok vannak akik támogatják a nyugat elleni terrorizmust.
Biztos ennek tudatában is nyugodtan beoltaná mindenki magát, hiszen eddig minden oké volt biztos fel sem merül a fundametalistákban hogy pl. az oltással együtt valami más "vicces" dolgot is beadjanak az embereknek ami pár év alatt fejti ki a hatását.
Tudom ez már konteo meg minden, csak rá akartam világítani azt hogy pont egy ilyen cég esetében nagyon nem mindegy hogy kinek a kezében van és mennyire lehet megbízni abban a kézben.

pannonfunk 2009.12.03. 13:37:06

@preston: Egyszerűen szeretnék többet megtudni erről.

pannonfunk 2009.12.03. 13:41:43

@cso zsi: @bretman: Senki egy szóval nem mondta, hogy egyértelmű, és nem mondtam, hogy nem-roma nem szülhet fiatalon. De elég jó esély van rá, hogy az volt. Egyrészt van egy trend is, hogy a fiatalok általában később szülnek, másrészt meg van ebben egy vidéki/városi különbség is, vidéken, bár egyre kevésbé, de még mindig hamarabb szülnek. És mégegyszer: én csak /a prioir/ esélyeket latolgatok.

pannonfunk 2009.12.03. 13:46:28

@bretman: Egyébként bemondták, hogy asztma. Akinek olyan súlyos az asztmája, hogy gyógyszert kell rá szednie, az tudja, hogy súlyos betegség.

És abban igazat adok, hogy a súlyos betegekről is tudnunk kellene, hogy mi is volt az a betegségük. A 2009.12.02. 23:21:09 kommentedben szereplő két eset az, amiről én is úgy tudom, hogy nem rizikófaktorba tartozó fiatalok. Csak azt nem tudjuk, hogy mennyiből lett ez, mert arról is csak becslésünk van, hogy hányan kapták el a betegséget, és abból mennyi volt a rizikófaktorba tartozó, és mennyi az egészséges.

BorSodó 2009.12.03. 18:06:31

preston
"lehet , hogy figyelmetlenül fejeztem ki magam. nézd meg a focetria történetét , szerintem a megnevezett virustörzs egy szárnyasinfluenza virus
erre inditották az oltóanyag kifejlesztését, majd
szavaddal élve, átreszelték , az ujinfluenzára.
persze az ott annyira szárnyas, mint ez itt sertés.
tévedés fenntartva."

Ez a törzscsere, ahogy írtam. Kifejlesztenek egy vakcinagyártó módszert, mindegy melyik vírussal, azt engedélyezik a hatóságok, utána aktualizálják a vírustörzset, és azzal folytatják a termelést, ezért nincs új engedélyezési és tesztelési kötelezettség.

"A Focetria-t először kísérleti vakcinaként fejlesztették ki, az A/Vietnam/1194/2004 nevű influenzavírus H5N1 törzsének felhasználásával. A vállalat a kísérleti vakcina ellenanyag-termelést kiváltó képességét (immunogenitás) hasonlította össze az említett influenzavírus-törzzsel szemben a világméretű járvány kialakulását megelőzően.
A H1N1-járvány kitörését követően a vállalat a Focetria-ban lévő vírustörzset kicserélte a járványt okozó H1N1-törzsre, és a változásról benyújtotta a vonatkozó adatokat az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek bizottságának (CHMP)"
Forrás: www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/focetria/H-710-hu1.pdf

M, az állat 2009.12.03. 18:43:23

régebben elkezdtem írni egy listát, hogy szerintem kiket fog elsőként falhoz állítani a forradalom. jelenleg nem írom, mert k*rva hosszú lett.

BorSodó 2009.12.03. 19:04:00

@pannonfunk
"Nem mintha sokkal többet tudnék,..."

Mégiscsak egy külön szakma ez, nálamnál komolyabb hadvezérek kellenek a vasgőzökhöz való ilyetén leásáshoz :) Szerintem találsz hozzá anyagot a neten, ha érdekel.

"de az biztos, hogy mind a H1, mind az N1 felszíni fehérje, és az, hogy milyen mintázatban van a felszínen, nem számít. Sőt, ha találkozunk egy másik vírussal, és már csak a H vagy csak az N azonos, akkor is lesz valamelyes védelmünk. Ez általában nem elég a teljes immunitáshoz, de a betegség lefolyása enyhébb lesz."

No én úgy értettem, hogy az eredeti kérdés az, mi ad nagyobb védettséget, a csak felszíni
antigént tartalmazó Focetria, vagy egy korábbi kiadós, bár más törzs által okozott influ. Mindenképpen a Focetria javára írandó már az is, hogy friss infó az immunrendszer részére, szemben a 20 évvel korábbi fertőzéssel, és a mostani törzsből származik. Hogy a törzsek milyen szinten különülnek el, háát... erre mondtam, hogy a kérdést értem :)

Az, hogy H1N1 járvány volt, onnan lehet tudni, hogy csak ez volt az NDK-ban, Csehszlovákiában, Magyarországon, Jugoszláviában abban az évben."

Simán lehet, általában eddig a nagy járványokat, ha A virusok, akkor a H1N1, H3N2 okozták. 76-ban az USA-ban volt pölö egy bazi nagy H1N1, tv-reklámokkal igyekeztek rábírni a jónépet a vakcinázásra. Ott is szép kis üzlet volt ez. Voltak utána Guillain-Barré-s balhék is, vagy 5-6, persze fene tudja hány tízmilló oltást adtak be.

BorSodó 2009.12.03. 19:13:23

@cso zsi
"Mintha az AIDS sem magában lenne veszélyes, hanem a legyengültet pusztítja? Javítson ki, aki biztosat és jól tud."

Ez a tipikus csapba szarni - szarba csapni eset, ami ugye nem mindegy :)
Az AIDS nyírja ki az immunrendszeredet, ha erős vagy lassabban, ha eleve lepusztítottad magad pölö drogozással, akkor gyorsabban, ezért aztán minden vacak betegség kitör rajtad, sőt el is visz. Viszont megnevettettél.

preston 2009.12.03. 22:07:07

@BorSodó:
hát, nem egészen. én erre utaltam:
,,The unprecedented epizootic of avian influenza A (H5N1) viruses among birds continues to cause human disease with high mortality and to pose the threat of a pandemic.,,
erre a törzsre indult az oltóanyag fejlesztése, amikor mindenki arra számitott, igy indul majd az
amit most ujinfluenzának neveznek.
te viszont :
,,Olvasgassunk már ámberek!
Ezeket korábban már mind tisztáztuk:
... csak "törzscsere" történt....
Ki ne találja már valaki, hogy a madárinfluenza elleni oltást reszelték át a mostanira. Jesszus! ,,,
persze nem egyértelmü, hogy mi a törzscsere és a nem teljesen exact átreszelés értelme.

Csacsicska 2009.12.03. 22:24:11

@gyárvárosi: Nincs egészen igazad, mert bizonyos dolgokat nem szabad mechanikusan összehasonlítani.

Egy hibásan kifejlesztett gyógyszernek – akár évekkel később – jelentkező káros mellékhatásai is lehetnek. Ezért lenne fontos, hogy tudjuk: kik a gyártó tulajdonosai, hiszen baj esetén elő lehetne venni őket – például megfizettetve velük a gyógykezelés árát, stb.

A nagy probléma, hogy járványok esetében nincs idő a gyógyszerek teljes körű vizsgálatára, ami – a mai tudásunk szerinti – későbbi szövődményeket is kizárja. Az idő szorít: a járvány sietteti a fejlesztést, ami magában hordozza a tévedés lehetőségét.

Ez az oka annak, hogy a világ nagy gyógyszergyárai nem tépik magukat az ilyen gyógyszerek fejlesztésével, noha mind a szellemi, mind a technikai lehetőségeik messze jobbak, mint mondjuk az Oninvest lehetőségei. De tartanak a tévedés miatti felelősségtől és inkább hagyják a „kicsiket” belemászni a slamasztikába.

Az Omnivest esetében egy – egyenlőre – ismeretlen tulajdonosi kör nem fosik ennyire: pontosan tudják, hogy ha gáz van, elbújhatnak egy Ciprusi strohman-cég mögé. A hibát a Magyar Állam egészségügyi kormányzata követi el, amikor ilyen esetben szóba áll olyan céggel, aminek a tulajdonosi háttere nem ismert. Legyen bármekkora egy járvány fenyegetése, ekkora hibát kormányzati szervek nem követhetnek el!

A napi hírekből tudható, hogy az egészségügyi kormányzat, nyugdíjas és aktív titkos-szolgák és az Omninvest között évekre visszamenő családias kapcsolat alakult. Különösen figyelemre méltó a titkosszolgálatok ismételt megjelenése: láthatóan minden nagyobb üzletben, közbeszerzésben megjelennek és leszedik a sápot. Nem ez az első eset, hogy a titkosszolgálati kapcsolatok kerülnek elő – ami azért mégiscsak furcsa dolog, a rendszerváltást után 20 évvel. Ideje lenne őket kemény kézzel megfogni – akár gyökeres átszervezéssel és tömeges elbocsátásokkal is.

BorSodó 2009.12.03. 23:03:47

@preston
Minden oltóanyaggyártó cégnek megvan a saját módszere "technológiája", amivel a flu-vakcinákat előállítják. Ez (a technológia) van bemutatva, letesztelve stb. WHO meg nemzeti hatóságok előtt. Ezt a módszert nem a H5N1 megjelenésekor kezdték el alkalmazni, hanem jóval régebben, a magyarok, mondom, 50 éve. A "törzscsere" a WHO (teljesen exact) megfogalmazása arra, hogy a már bevált technológiában az újonnann izolált vírussal helyettesítik a régit, és annak a tapasztalatait kiegészítve az idei immunnogenitási eredményekkel, rögtön lehet forgalmazni. A H1N1-et pl 2009 áprilisban izolálták először Kaliforniában, innen a törzs neve is, és októberre készen kellett lennie egy hegy oltóanyagnak, ez baromi rövid idő. Ha nincs ez a rövidített eljárás, még mindig levelezgetnének. Ez minden évben így van a szezonális fluval is.

Hogy a külföldi cégek változtattak-e valamit a technológián, és emiatt volt új engedélyezési eljárás a H5N1-hez tavaly, nem tudom. Lehet, hogy igen, és most már az idei vakcinát a H5N1-es módszerrel állították elő. A magyar esetén bizonyosan nem, igaz a magyar leírás nem is hivatkozik a H5N1-re. (Pedig GyF annak idején bejelentette, hogy elkészült)
Az Omninvest pl. állítólag megpróbálkozott a szövettenyészetes technológiával is, de beletört a bicsakjuk az engedélyeztetések kőccségeibe. 2006-ban 2 milliárd állami támogatást kaptak "fejlesztésre", nem tunni micsináltak vele, mert a vakcina ugyanazzal a módszerrel készül most is.

BorSodó 2009.12.03. 23:13:57

@Csacsicska
"A nagy probléma, hogy járványok esetében nincs idő a gyógyszerek teljes körű vizsgálatára, ami – a mai tudásunk szerinti – későbbi szövődményeket is kizárja. Az idő szorít: a járvány sietteti a fejlesztést, ami magában hordozza a tévedés lehetőségét."

Pont ezért alkalmazza az Omninvest a generációk óta futó gyártási módszert, semmin nem változtatnak, még a higanytartalmú tartósítószeren se, nehogy váratlan kölcsönhatások lépjenek fel. Nem a legmodernebb, de legalább az elmúlt idő alatt minden kisülhetett róla, ami ki akart.

Doktor Kotász 2009.12.04. 00:22:38

@Csacsicska: "A nagy probléma, hogy járványok esetében nincs idő a gyógyszerek teljes körű vizsgálatára, ami – a mai tudásunk szerinti – későbbi szövődményeket is kizárja. Az idő szorít: a járvány sietteti a fejlesztést, ami magában hordozza a tévedés lehetőségét.

Ez az oka annak, hogy a világ nagy gyógyszergyárai nem tépik magukat az ilyen gyógyszerek fejlesztésével, noha mind a szellemi, mind a technikai lehetőségeik messze jobbak, mint mondjuk az Oninvest lehetőségei. De tartanak a tévedés miatti felelősségtől és inkább hagyják a „kicsiket” belemászni a slamasztikába."

A technológia vagy 50 éves, amivel az oltás készült. Teljesen kipróbált. Egyszerűen csak hozzáadnak legyengített H1N1 vírust. Így ad olyan védettséget, mintha már elkaptad volna a betegséget, és kigyógyultál belőle.

A gyógyszergyáraknak meg üzletileg nem érdeke, hogy egy 1000 forintos oltást adjanak el neked a betegséget kezelő győgyszerek helyett.

preston 2009.12.04. 09:36:48

@Csacsicska:
1) mindennek meg van a helye és funkciója,vannak gyógyszergyárak, ahol készül oltóanyag és gyógyszer, van ahol csak az egyik.a vakcina inkább a megelőzés eszköze.
2)a tulajdonosi érdekek szövevénye globális, ez ellen csak egyet lehet tenni, bezárkozni és szocializmust épiteni. de hát az államtulajdon is korrupt és pazarló .
ez a szövevény egy országon belül is létezik.
3)a járvány elleni védekezés laikusok által is érthető higiéniás ( kézmosás, ne prüsszkölj rám, stb), népnevelései (menj orvoshoz, törödj magaddal stb) szervezési (ne utazz oda, karantén, legyen védőoltás, legyen érhető ovosi magatartás stb)kérdésektől gyakorló orvosok által is nehezen követhető szaktudomány kérdésekig terjed (viruskutatás, gyógyszergyártási technológia stb)
4)amit ez ügyben a Dunában kavarog, az napi politikai acsarkodás ( semmi sem jó, ami kormányzati), üzleti érdekek( konkurencia, scientológiai maszlag stb) napi szintü butaság hordaléka.
5) itt a neten is vannak egyszerüen érdeklődök, politikai és scientológiai köntösben üzleti szarkeverők, tehát a nagybetüs valóság.
6) a közelmultban megváltozott a tulajdonosi háttere a világ két vezető gyógyszerbirodalmának.
érdekli ez a kivülállókat? mi a magyar cég és mi a magyar érdek? itt aztán nagy tere van a demagógiának. nem tudom a pékség tulajdonosi hátterét, nem tudom a gyógyszertár és az ott árult szerek gyártóinak tulajdonosi hátterét, napi szinten nem izgat senkit, kié a gázszolgáltató, a vizmüvek és a malév.15 évig nem izgatott senkit, hogy kik az omninvest tulajdonosai, megrendeléseket kaptak a fidesz és az mszp kormányaitól, az apeh nem állitja, hogy nem adóznak, a nemzetközi és magyar szakmai szervek szerint hatékony az oltóanyag, eddig nem vitték-vették, de már nemzetközileg is elismert az ellátottság.
7) persze közben mindenki megnyilvánul, természete és érdeke szerint.laikusok lesznek részei egy sok évtizedes nagyrészt lefutott szakmai vitának arról, hogy egy rendszeresen használt, elfogadott konzerválószervtől esetleg megmérgeződünk, megkukulunk. közben cigarettázunk, iszunk, bizonyitottan rossz hatású szerekkel kezelt húsokat eszünk, szivjuk az kipuffogógázt vagy a szénmonoxidot, óvszer nélkül szeretkezünk, terjesztjük a herpeszt vagy chlamidiát.
8)azért az értelmesebbje beoltatja magát, a hivatalból hülye politikusok is már régen megkapták a szurit, mert nem szeretnének virusos tüdőgyulladást kapni nem beszélve az egyéb rondaságokról, ami a szövödmények között van.

svajci 2009.12.04. 12:57:53

A 2009.12.03 /13:26 -os véleményt a következökkel szeretném kiegésziteni:
Svajcban a NOVARTIS és a GlaxoSmithKline oltoanyagot hasznaljak. Mindkettö nagy multu Svàjci gyogyszergyàr, minden nyivanos a szerzödéssel kapcsolatban igy ezen a téren nincs bizalmatlansag.
Magyarorszagon a kormàny titokban tartja az oltoanyag eredetét és a gyàrto tulajdonosi körét ami csak fokozza a bizalmatlansagot az emberekben.
A titkositasnak pedig valamilyen oka és célja van.
Képzeljük el, ha néhany év mulva emberek ezrei fognak birosaghoz fordulni kartéritésért az oltoanyag okozta mellékhatasok vagy -Isten ments-halalesetek miatt. A birosag azt fogja mondani, hogy nem ismerhetjük meg a tulajdonosokat és a szerzödéseket mert azok titkosak! Es ha mondjuk a birosagnak sikerül feloldatni a titkositast, akkor majd észreveszik, hogy egy fedezet nélküli kis cégröl van szo aki mar a maradék tökét is kimentette a cégböl a felelösök pedig elszivarogtak.
@prostatikus vogon jeltz:

dshk 2009.12.04. 13:36:51

@Csacsicska: "Ezért lenne fontos, hogy tudjuk: kik a gyártó tulajdonosai, hiszen baj esetén elő lehetne venni őket – például megfizettetve velük a gyógykezelés árát, stb."

ez így marhaság. Egy cég hibájáért a cég a felelős, nem a tulajdonosai.

preston 2009.12.04. 14:18:20

@svajci: itt már nem sokan olvasnak.ennek ellenére: a második emlitett cég nem svájci.légyszives add meg a linket, ha a szerződések nyilvánosak. milyen kormánytitok fedi az oltóanyag eredetét? sorold már fel a fenti két multi tulajdonosait, elég , ha csak azokat akik egy százalék feletti részvénnyel rendelkeznek.aztán miért nem tudja a biróság legalább annyira felfedni a kártérités cimzettjét? a cégekkel sok minden történhet, akár kicsik, akár nagyok. a svájci cég viszonylag nemrég jött létre két másikból, a nem svájci sem igy született, ahogy most van.magyarországon bejegyzett, itten müködő cégről van szó, magyar személyzettel, magyar adófizetéssel, még csak osztalékot sem fizettek. 15 éve vannak a piacon.
mik ezek a zavaros gondolatok? szerinted ne legyen oltás? vitamincéget képviselsz,vagy konkurenst? vagy csak ugy ?

Josef (K.) 2009.12.04. 14:49:03

Érdemes még megnézni az Omnivesttel kapcsolatban kialakult tegnapi és mai vitát (kb az 510. bejegyzéstől "mavo" és "Falafel" között) a reakción:

reakcio.blog.hu/2009/11/04/a_felelem_bere_6_milliard?fullcommentlist=1#comments

vctor 2009.12.04. 17:06:04

kíváncsi lennék ha pártatlanul, nemzetközileg pályáztatnák hatékonyság/ár szempontból a vakcína beszerzését, hanyadik helyen végezne az omnivest..

preston 2009.12.04. 17:23:45

@vctor: ez egy jó kérdés. az az ár, amit itthon kell fizetni alacsonyabb , mint a környező országokban, a magyar vakcinát jónal értékelik. viszont nagyon sok tényező van egy tenderen,ami nem csak a vakcina jóságát vagy hatékonyságát tükrözi. kérhetnek hozzá tesztet, ingyen akármit, szolgáltatást, ami torzitja az eredményt. ugy tudom, hogy a világpiacon nincs szabad szállitási kapacitás sehol, semmiféle hatékony oltóanyagra.

Csacsicska 2009.12.04. 20:21:21

@dshk: Alighanem másként látjuk a dolgot.

A cégvezetés (az Omninvest estében állítólag őket ismerjük) általában alkalmazottakból áll, akik a cég tulajdonosainak (őket ugye nem ismerjük) felelnek. Ha jól teszik a dolgukat, akkor a cég tulajdonosai (társaságok esetében = közgyűlés, vagy taggyűlés), az éves mérleg elfogadásakor un. felmentvényt adnak a cégvezetésnek. Ez magyarul azt jelenti, hogy a cég tulajdonosa – az eredmények ismeretében - felmenti az operatív vezetőket minden korábbi GAZDÁLKODÁSI felelősség alól. Innentől kezdve a cég operatív vezetőit (ma menedzsmentnek mondják ezt) nem lehet felelősségre vonni a korábban történtekért. Ezzel minden haszon (vagy akár veszteség) és felelősség átszáll a tulajdonosokra.

Ámde!

Miután egy normális cégnél évente egyszer készítenek mérleget, elvileg az Omninvest ismert vezetői várhatóan 2010 májusa körül (ekkor készül el az éves mérleg és fogadja el azt a tulajdonos) mentesülnek a felelősségük alól.

Mondjuk 2010 szeptemberében – ez persze csak feltételezés – háromlábú kisfiúk kezdenek születni olyan anyukáktól, akik megkapták az Omninvest készítményét. A szülők ebben az esetben a céget fogják perelni és a pert alighanem (hosszú évek múlva) meg is fogják nyerni. Közben persze a cég bezár – de a tulajdonosok azért megtalálhatók lesznek. Ezért van szükség a tulajdonosi kör ismeretére is. Ha az Omnivest Magyarországon lenne bejegyezve, akkor a tulajdonosok ismertek lennének a nyilvános cégbírósági adatokból – legfeljebb a tulajdonosok közötti tulajdoni arányokat nem lehetne felderíteni.

A ciprusi bejegyzésből viszont csakis a strohman neve derül ki, akinek nem kötelessége ismertetni, kik a megbízói. Ennyit arról, hogy miért kell ismerni a tulajdonost, különösen olyan cégek esetében, amiknek nincs nagy múltja – és amely cégek olyan tevékenységet folytatnak, aminek a következményei csak hosszú évek után derülhetnek ki.

(És azért nem lehet egyszerűen összehasonlítani a gázműveket, a telefontársaságot, a kolbász-gyárat, vagy az autógyárakat a gyógyszergyárakkal. Az előbbiek tevékenységének eredménye azonnal fogyasztásra kerül – és az esetleges káros következmények azonnal megjelennek - de leginkább semmi hatásuk nincs az emberi egészségre sem rövid, sem hosszú távon.)

Ami a nagy gyógyszergyártó cégeket illeti: ezek NYÍLT részvénytársaságok, ahol számtalan kisebb-nagyobb részvényes a tulajdonos – őket személy szerint persze nem ismerjük - de a részvényeik értékével felelnek a cég tevékenységéért. A piacra került (kibocsátott) részvények értéke viszont ismert: rendszerint hatalmas összegekről van szó. Gyógyszergyárak esetében is feltétlenül igaz, hiszen ők mindig tartalékolnak „nem várt” eseményekre, még az alaposan bevizsgált gyógyszerek esetében is. Sok-sok példa van arra, hogy engedéllyel forgalmazott gyógyszerek ellen – a forgalmazásuk megkezdése után évekkel – milliós kártérítésekkel lépnek fel. Ilyenkor a megfelelő tartalékokkal rendelkező gyógyszergyárak rendszerint (csendben és sokat) fizetnek.

Végül: azt hiszem, az Omnivest ciprusi bejegyzésének EGYETLEN és LEGFONTOSABB oka, hogy a tulajdonosok szeretnének ismeretlenek maradni a közvélemény előtt. Nyilvánvalóan olyan – hatalmi helyzetben lévő - potentátokról van szó, akik szeretnének a hatalomban maradni, meg lehúzni a zsét az adódó lehetőségekről is. Hatalomban lévőként el tudják intézni, hogy az ügylet a cégükhöz kerüljön – ahonnan azután kiszedik a nyereséget. Lehetnek ők akár az egészségügyi kormányzat vezetői, titkos-szolgák, ügyészek, bírók, parlamenti képviselők, katonák vagy akárkik. A ciprusi bejegyzés majdnem lehetetlenné teszi a személyük azonosítását – és ez a lényeg.

Ehhez képest nem is érdekli őket a felelősség.

A Magyar Államnak persze tudnia kellene, hogy végső soron kiket bíz meg ilyen fontos és felelősség-teljes feladattal, mint az influenza elleni oltóanyag elkészítése. Csakhogy a Magyar Állam azért nem vizsgálja ezt a kérdést, mert akiknek a vizsgálatot kellene szorgalmazniuk (felsorolás két bekezdéssel fentebb), azok az Omninvest igazi tulajdonosai.

Ilyen egyszerű ez a dolog.

Ellenpróbaként gondoljuk végig: ha egy egyszerű munkanélküli segélyt akarunk kapni, akkor még a vércsoportunkat is be kell vallani…

pulykamaki 2009.12.04. 20:46:47

@Csacsicska: "Ha az Omnivest Magyarországon lenne bejegyezve"
Omninvest oltóanyagtermelő és kutatásfejlesztő kereskedelmi Kft a nevük. Magyarországi bejegyzett cég. Különben hogy lehetne kft........

preston 2009.12.04. 23:41:13

@Csacsicska: tudod, ugy néz ki, hogy valakiknek a magyar vakcina, vagy a vakcinázás vagy a gyártó de legalább a kormány -egyenként, vagy külön -külön nem jó. neked nem tetszik, hogy nem tudod a tulajok nevét. az offshore megoldast a nagy gyógyszercegek is alkalmazzák, nem feltétlenül, hogy ne fizessenek adót.ez egy adózó legális kft. ha tudod, hogy Gipsz Jakab és neje a tulaj, akkor ez mit segit a gondodon.egy kft tulajai csak a tőke erejéig felelnek. bünös gondatalanság esetén pedig az igazgató felel, lecsukják esetleg elveszik a vagyonát. ez valójában nem segit a gondjaidon, hogy pár év multán hogyan lehet milliókra perelni a céget. és bizony ez igy van mindenhol, a pék is megmérgezhet, a patikus rossz orvosságot ad stb, sehol sem lehet nagy osszeget perelni, maximum amennyit a biztositó ad.gondolom az állam is perelhető és ez igy van minden államilag engedélyezett hazai vagy import gyógyszerrel.

Csacsicska 2009.12.05. 18:49:22

@pulykamaki: @preston: Benne vagytok a felsorolásban?

pulykamaki 2009.12.06. 10:07:52

@Csacsicska: Nem, de legalább a honlapjukat nézd meg és nem irkálsz csacsiságokat

"Leona" 2009.12.06. 19:34:00

Szánalmas az eset. Az ország szánalmas.
Egy szánalmas ország, erőtlen állampolgárai vagyunk, mi a mozgásterünk?? Itt kommentelni??
Háhá....komoly:(

soldat 2009.12.08. 09:38:33

Én tényleg attól félek, hogy ha sok ilyen cikket írtok, akkor az állam előbb-utóbb bezárja az Indexet.

tengo que ir A la bama 2009.12.10. 00:17:20

"Egy a Gazprom-szerződés és Hagyó Miklós kalandos múltjának ügyében feltűnően jól értesült titokzatos blogger szerint a tulajdonosi kör „orvos-félékből, kalandorokból és titkosszolgákból áll”, és egy a politikai viszonyok függvényében változó érdekkör ellenőrzi a céget [8], így tarthatta meg privilegizált megrendeléseit, támogatásait ciklusokon át." Azaz: eastcasablanca2.bravejournal.com/ , www.eastcasablanca.bravejournal.com/ , eastcasablanca4.freeblog.hu/.
AKIK ÍROHAGTJÁK EZEKET, AZOKNAK NINCS OFFSHORE-JA?

Why am I here? 2009.12.10. 15:55:56

Es kozben szepen hatterben ujra kezdodik a Kulcsar ugy.. de most ahogy nezem meg elozetes letartoztatasban sem lesz.. igy szabad labon... es aztan jon meg 4 ev.. es hoppa... mar olyan reg tortent ez, hogy mar semmit sem lehet bizonyitani es raadasul ugyis lejart az idokorlat vagy vmi... es fizet parszaz forint es kesz... bmeg..*sohaj*

sutianap 2009.12.10. 16:23:37

szóval, én gyógyszerész vagyok. A következő problémáim vannak:
1. elinditanak egy nyomást a média felől, valóságos szőnyegbombázást- De a készitmény nem elérhető. A gyógyszernagykereskedésekben nincs belistázva és senki nem tudja, hogyan is lehetne hozzájutni. (gyógyszertár csak hivatalos, engdélyezett gyógyszernagykereskedőtől vehet gyógyszert.)
2. tájékoztatnak, hogy az OKI fogja forgalmazni (de ő nem nagyker) -hirtelen lett nagyker. engedélye
3. az előrendelés szerint 20 darabos gyűjtőcsomagolásban lehet hozzájutni, (és tényleg nincs rajta lejárati idő, ami kötelező lenne), tájékoztatnak, hogy 36 órán belül hozzájutunk a készitményhez. De se nagyker. szerződésünk, se semmink nincs az OKI-val!
4. másfél hét múlva érkeznek meg az első "rendléseink" (mivel semmi hivatalos szerződésünk nincs a szállitóval) és nem az OKI hozza ki, hanem az Europharma (velük sincs szerződésünk)
5. megjelenik valaki a városi ÁNTSZ-től, és hoz egy doboz készitményt, - no nekik végképp nincs gyógyszerforgalmazási engedélyük - vegyük át, egy OKI által kiállitott megrendelővel (se szállitólevél, se számla, se szerződés)
6. tájékoztatnak, hogy a további beszerzéseinket a városi ÁNTSZ-nél tehetjük meg. ?????
7. felállitják az oltópontokat, ahol pénzért oltják a delikvenseket, MILYEN JOGON? mióta van az oltópontoknak gyógyszerkiskereskedelmi engedélye?
8. a külföldi készitményeket nem engedik forgalmazni, pedig EU-s engedélyük van, MIÉRT?
sima flu.vac-ban meg igen
9. megjelenik az ellenőrzés,miszerint a flu. antibiotikumok fogyását az ÁNTSZ tüzetesen vizsgálja
10. senki nem ad arról tájékoztatást, hogy hatásos flu. antibiotikumok vannak forgalomban, rezisztencia nélkül
11. és hogy a leghamarabb besuvasztották őket a kábitószerrendtartásba. MIÉRT? nem szerepelnek a nemzetközi kábitószeregyezmény semmilyen besorolásában (antibiotikumok)

valaki keressen már egy jogászt aki ismerős a gyógyszerügyben és lögyen szives adjon be egy pert, mert ez egy vicc

hapcika 2009.12.11. 09:28:16

Én vevő vagyok.
1. A Nagyker az mondja ő nem szállít olyan oltóanyagot, ami nem listás. Az Oki-nak nincs elegendő gépjárműve.
2. A gyógyszertárban közölték velem nincs lista, nincs igény ezért nem rendelnek. Mikor közölni akarta volna, hogy milyen káros anyagokat tartalmaz, félbeszakítottam, hogy ez nem gyógyszerészi, hanem orvosi hatáskör és mivel felírták, kértem adja ki, erre azt mondta nincs.
3.Egy másik patikában kiváltottam és az orvos beoltott.
4.Az oltópontokon ingyenes oltást is adnak, nem csak pénzest.
5.Külföldi készítmények a WHO szerint gyengébbek a magyarnál és egy ország sem engedte meg a keveredést, hogy ellenőrízhetetlenné váljon a védekezést. Behozataluk csak a patikusok zsebét vastagítaná.
6.szept. magyar bevizsgálás és engedély.
okt.eleje EU-s engedély, okt. közepe WHO engedély.
7. Nem kellene a politika oldalán mozognia a patikusoknak és orvosoknak. A polgári körös ellenállás is politikai megnyilvánulás.
8. Nem hiszem, hogy normális ember az, aki az oltás ellen van.

hapcika 2009.12.11. 09:32:14

@tengo que ir A la bama: Azt is írták az oltóanyag a Fideszesekre káros, még hülyébbek lesznek tőle.

sutianap 2009.12.11. 12:54:52

@hapcika: ez nem politika volt amit leirtam, csak kizárólag szakmai.Amit viszont te irsz, az már politika. Egy szót se szóltam arról, hogy ne oltassa magát valaki. Mindenki önállóan eldöntheti. "A rohadék patikusok meg halálra hiznak a 14%-os átlagárrrésel!" gratulálok!

hapcika 2009.12.11. 20:47:27

@sutianap: Olvasom én is a patikákban a tévén a szövegeket, mit tartalmaz és mit nem. Mikoláék óta hazug banda a patikusoké.

hamisnero 2009.12.12. 19:32:57

ahogy már írtam, a cikk célja a hisztéria fenntartása. akát életek árán is. sikerült. de a sok jólértesült féligaszságbirtokos végre kimondhatta ami a bögyében volt. ez oké, de most csá, nekem szűk a karám.

tengo que ir A la bama 2009.12.14. 00:46:09

@hapcika: Szerintem félreértetél. Vannak alatta NAGY betűk.:)

bomi 2010.06.26. 13:13:23

Most már (hogy ő már ismeri, inkább) nem firtatja a Fidesz az Omninvest tulajdonosi hátterét:
nol.hu/belfold/20100625-kie_a_vakcinabiznisz_

pannonfunk 2010.06.26. 14:50:23

@bomi: Ja, nem firtatják, csak visszaperlik a kétmilliárdot. Szerintem egy átlagembernek az is bőven elég lesz... :-O

Patrick Bateman 2010.06.28. 19:11:39

@hapcika: Kedves hapcika! Elmúlt január, ígéretemhez híven visszatérnék a kérdésre. Tényleg kemény a helyzet, vagy most már belátod, hogy ügyesen lehúztak bennünket? Remélem, azért visszahajlik a tanulási görbe, és a következő már nem fog összejönni.
süti beállítások módosítása