Lotyaszájú helyett labdabubus?

2010.04.02. 00:00

Hypotheticalfriend remek kommentjét megint kiemelem :)

Ez van. A lotyaszájút lecseréljük a labdabubusra. Legalább nem lesz bonyolult dolguk a kenőpénzeseknek. Nem kell kinyomozni, hogy milyen szivart, konyakot, autómárkát szeret a főnök, szőkét, vagy a barnát csiporássza. Elég neki, ha pattog és kerek. Meg van véve.
Szóval, már csak ki kell számolni, hogy menyibe kerül ma egy miniszterelnök. Mert kapni legalább lehet, ugye.


 

 

 

Aszongyahogy:
focitámogatás 300 millió
meccsjegyek 200 ezer
aláírt mezek 200 ezer
focilabda, aláírt szuvenírek 50 ezer
utaztatás, kaja, pia, kurvák 650 ezer
egyéb 200 ezer
azannyimint: háromszáz-egymillió-háromszázezer forint. Kábé. Áfa nincs. Zsebbe megy, érted.

Na, úgy látszik, ma ennyiért már lehet venni használt miniszterelnököt. Elég drága. Ahhoz képest, hogy nem brand new. Ázsiában már egy-két millióért lehet kapni. Igaz, hogy nem sokat ér, mert hamis. Afrikában még olcsóbb a miniszterelnök. Használt terepjáróért, tévékészülékért, kalasnyikovért is be lehet szerezni, igaz, ott nem négy évenként van update, hanem sűrűbben, mert gyorsabban amortizálódnak a miniszterelnökök a gyakori kivégzések miatt. Szóval végső soron megéri itt beszerezni. Nyugatabbra nem kapsz ennyiért. Egy svéd miniszterelnök például marha drága. És nem lehet focilabdával fizetni.
Ha lenne pénzem, én is vennék egyet, isten bizony. Jól mutatna a vitrinben a nippek között.

Ott lenne a bólogató fejű porcelánkutya és az ólomkristály hamutartó között. 
Az én miniszterelnököm.

Sajnos, ahogy a pénzügyi helyzetemet látom – válság, megszorítások - csak lejárt miniszterelnököt engedhetek meg magamnak. Egy Medgyessyt vagy Gyurcsányt már utánad dobnak, hozzácsomagolják a chipses zacskóhoz, meg a zabpelyhes dobozhoz. Szóval nem kéne. Olyan lúzer dolog, már a félhülye Kálmánkának is van lejárt miniszterelnöke. Aztán mire megy vele? Csajozni nem lehet vele, foglalja a helyet, porfogó. 

Szóval, amíg nem engedhetek meg magamnak egy rendes, aptudét miniszterelnököt, idei modellt, addig inkább nem is kell. De most amúgy sem aktuális. Mert meg vagyok szorulva. Válság, megszorítások... Spórolnom kell. Drága a gáz, meg enni is szeretek. Néha.

Hozzáteszem, gyorsan lehetne cáfolni a kézenfekvő, magától adódó gyanút, ha lenne rá szándék. De nincs. Hogy is lenne, mikor valaki pizsama helyett Reál mezben alukál és aláírt lasztit ölel magához maci helyett...

Khm. Hajrá Spanyolország, hajrá Spanyolok? 

261 komment · 2 trackback

Címkék: orbánviktor grupomilton kovácsbencejános

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr91888339

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Álom narancsban és rózsaszínben 2010.04.05. 00:12:19

Húsz évvel a rendszerváltás után elértünk oda, hogy a rendszerváltó pártoknak jóformán híre-pora sem maradt. A két egykori legnagyobb, egymással rivalizáló párt most kényszerházasságban él, és esélyük is alig van, hogy képviselőt küldjenek a parlamentb...

Trackback: Páty 5 - Hajrá Spanyolország, Hajrá Spanyolok? 2010.04.02. 14:57:54

A nagypolitika hallgat a pátyi ingatlanpanamáról. Kivétel nélkül az összes nagy párt. Hogy miért is van ez, arról a HVG írt egy remek cikket. Itt pedig "nemzetmegváltó führerünk" látható, amint a foci iránti szeretetét elégíti ki. Gömbölyű is...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buzgómócsing 2010.04.02. 00:33:34

Most komolyan, ez a legnagyobb gáz Orbánnal? Ennyi? Mert ez így nagyon kevés...

osborne 2010.04.02. 01:05:41

Mókás kis 'komment-poszt'. Felajánlanám a leégett Hypotheticalfriend nicknek Bajnait 1 forintért, igaz ő is focizik és nem teljesen friss már de épp ráér majd. Deal?

hypotheticalfriend 2010.04.02. 06:53:36

@osborne: Köszi. Én inkább mégse szeretnék miniszterelnököt. Azt szeretném, ha végre odacsapna az asztalra a leendő és azt mondaná, hogy mindegy mennyi pénzt pumpáltatok a fociba, bűnözők vagytok, fel is út, le is út.
Csak ebben az esetben nyugodnék meg. És még mindig reménykedem. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyire egyszerűen lehet pozíciókat és törvényenfelüliséget vásárolni. Nem hiszem el, hogy elfogadható egy miniszterelnöknek elítélt, jelenleg is épp aktív szélhámosok társasága.

hypotheticalfriend 2010.04.02. 07:47:45

Taktikai javaslatként felvethetem a Gyurcsány - Evern Invest - Eston - Bajnai - Újhelyi - Suchman - kormányzati negyed - Taszár irány erős boncolgatását? Az ügy és az ügyről való hallgatás mégsem ugyanakkora fajsúlyú dolog.

Mert azt azért tegyük hozzá, az aránytalanságok elkerülése végett, hogy a nagy pénzt, milliárdokat, itt is, meg Sávolynál is nem a Fidesz húzta, hanem a szocik.
Úgy tetszik, az a bevett módszer, hogy a nagy pénz egyik oldali pénzestalicskás kilogisztikázásához mindig meg kell venni a másik oldal hallgatását néhány Nokiás dobozzal. Omerta. A biztonsági őr mindig benne van a sikeres bankrablásban.
De a hallgatás, nem reagálás nyilván nem összemérhető bűn az effektív csalással, hűtlen kezeléssel, panamázással. És most nem mentegetődzöm, és nem is mentegetek senkit, bár megfordult a fejemben, hogy minek pofázok itt, hisz még előttem az élet, gyerekeket kellene felnevelnem. A betoncsizma mindig szorít, de tavasszal, az újjászületés, a feltámadás idején kiváltképp.

Ha valakinek ex-bűnözők fizetik a drága hobbiját, az önmagában még nem bűn. Feltéve, hogy hivatalba lépése napján intézkedik a stiklis ügyek kivizsgálásáról és az elszámoltatásoknál nem nézi, hogy az elszámoltatott adott-e futballmezt, vagy nem. Szóval most még csak a gyanú sötét, ordas árnya vetül a jövőre. A naiv reményeket majd pár hónap múlva kell lehúzni a vécén. De remélem, nem éljük ezt meg és tényleg lesz mindenkire vonatkozó elszámoltatás.
Én minden naivitásomat összeszedve reménykedem.

Azt is mondhatnám, hogy hiszek önben Orbán Viktor, mert nincs más választásom.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.02. 07:58:48

@hypotheticalfriend: Nem csak szélhámosok, titkosszolgálatok is benne vannak a buliban. Szerintem nem is csak magyarok. Biztos jó társaság ez egy miniszterelnöknek?

hypotheticalfriend 2010.04.02. 08:17:26

@bodoky:
A titkosszolgálatok a keleti blokk ráksejtei.
A test működik valahogy, de működik benne a rák is valahogy teljesen máshogy.
Azt látni kell, hogy a keleit blokk titkosszolgálatai nem felenek meg a nyugati demokráciák szolgálatainak. Azok is tele vannak súlyos ügyekkel, stiklikkel és borzasztó visszaélésekkel, ez a természetükhöz tartozik. De működésük jórészt mégis az őket létrehozó államot szolgálja, azaz végső soron a demokrácia polgárait. Nálunk ez máshogy van. Nálunk a szolgálatok a demokrácia ellenében működnek. Ide vonultak vissza az előző rendszer prominensei. A szolgálatok az előző rendszer túlélőinek érdekeit képviselik és ezért nagyon veszélyesek, végső soron képesek lehetnek arra, hogy belülről szétrohasszák a demokráciát.

Nálunk onnét lehet tudni, hogy kinek mekkora a tényleges politikai hatalma, hogy mekkora a befolyása a szolgálatokra, vagy megfordítva, mekkor a szolgálatok befolyása rá nézve. Komoly szolgálati kapcsolatok kommoly politikai befolyással járnak.

Ahogy a rákot sem lehet megreformálni, a szolgálatokat sem. Kemoterápia kellene és sugarazás. Nyilvános ügynökakták és teljes kipucolása a rendszernek. Ennek lehetőségét elvesztettük. Most ez hagymázas utópia.
Sajnos egy rákos demokráciában élünk. Csak nem veszünk tudomást a betegségről, mert minek, ha úgyis gyógyíthatatlan. Nem is számítok hosszú életre. A mi kis demokráciánk azért egyre gyengébb és levertebb, mert beteg és nincs kezelve. Ismered a mondást: a túlélési esélye végső soron mindenkinek nulla.

Viszont így csak annyiban fogunk különbözni egy nevenincs afrikai törzsi területtől, hogy az egymást váltó hadurak emberei nem lövik az embereket platós Isuzuról. Mondjuk ez sem kevés, lássuk be. És ha ránézünk a térképre és egy észak-déli tengelyen elhelyezzük magunkat, akkor láthatjuk, hogy az északi rendes demokráciák és az afrikai kannibál hadurak területei között kábé félúton vagyunk, ha leszámítoljuk a tengert, ahol nincs jogrend, csak szardíniák. Nincs semmi meglepő az itteni állapotokban, a korrupció mértéke megfelel geopolitikai pozíciónknak, nemzetkarakterünk pedig kultúr-topológiailag (jó szó, nem, most találtam ki) adekvát. Ahogy mindig mondtam: ez kulturális kérdés, és a kultúra lassan változik. A képzeletbeli tengelyen kicsit közelíthetünk a polgári demokráciák felé, de úgy kell elképzelni a rendszert, mint egy gumilepedőt, aminek a közepére rárajzoljuk Magyarország kontúrjait. Ha elkezdjük húzni Magyarországot észak felé, akkor csak egy darabig megy, utána a gumi – a tőlünk délre lévő országok és persze Afrika kultúrája – visszahúz. Soha nem leszünk Norvégia. Ahhoz először Szomáliából kellene Norvégiát csinálni, ami abszolute mission impossible. Vagy el lehet szakítani a gumilepedőt. De most nem ilyen időket élünk.

Azt hiszem elkalandoztam a témától.

bomi 2010.04.02. 08:19:30

@Buzgómócsing: @osborne: Reméljük, hogy tényleg ez a legnagyobb gáz Orbánnal. Ezt ugyanis lét perc alatt, arcvesztés nélkül cáfolhatná, idézem @hypotheticalfriend: kiváló írásából a vonatkozó részt:
"...gyorsan lehetne cáfolni a kézenfekvő, magától adódó gyanút, ha lenne rá szándék"
Bizony. Ráadásul Orbánnak meg sem kéne szólalnia az ügyben, bőven megtenné egy-egy egyértelmű elítélő nyilatkozat Cser-Palkovicstól vagy akármelyik fideszes megmondótól (az "ingatlanbefektetők" ügyeiben, akár egyúttal a szocik mutyiban való, már bizonyított érintettségét magaslabdaként lecsapva). Persze ehhez elkelne az idáig ezekben az ügyekben gyanúsan (mit gyanúsan, bűnös összefonódásokat bizonyító "erővel") hallgató Fidesz-közeli médiumok hangos támogatása.
Hiába játszik bármire is a Fidesz a hallgatásával, napról napra erősíti a meggyőződést, hogy ők is benne vannak a mutyiban, érintettek. Mert ha nem lennének, akkor teljességgel magyarázhatatlan lenne ez a csönd a részükről.
@Kivagyok!:
Az ilyen kijelentésekkel azért vigyázz. Bizonyíték? Én legalábbis semmi erre utalót nem olvastam eddig.

bomi 2010.04.02. 08:23:05

@bomi: lét perc -> két perc. És mikor elkezdtem írni, nem olvastam még @hypotheticalfriend: kommentjét, azzal teljesen egyetértek.

bomi 2010.04.02. 08:29:10

@hypotheticalfriend: Micsoda tisztánlátás! Tamás egyébként sok ilyen ügybe beletenyerelt, titkosszolgálati falakba ütközött itt is, ott is (a mostani ügyeken kívül pl. az Omninvest, az MVM-Kocsis, de talán a legtöbb ügyben, amelynek a mélyére ásott).

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.02. 10:26:52

Az eddigi cikkek közül ezt egyáltalán nem értem. :(
Az én készülékemben van a hiba?

hypotheticalfriend 2010.04.02. 10:47:43

@RAMBO:
Az egész ingatlanpanama-ámokfutást a Fidesz és a Fidesz média mély hallgatása övezi. Mivel tyúkperekben is elszámoltatást hirdettek, a hallgatás különös. Volt, egészen addig, amíg napvilágot nem láttak azok a fotók, amin Orbán Viktor és a szélhámosságért és közokirathamisításért elítélt, ex-pornós Kovács Bence János, a pátyi és sávolyi panamák mögött álló figura együtt nem parádéznak egy rendezvényen. Az derült még ki, hogy fent nevezett vállakozó háromszáz millió forintot adományozott Orbán kedvenc focicsapatának, sőt, úgy fest, hogy az alcsúti fociakadémiára is ő szervezte meg a Real Madrid jelenlétét.
Nagyon úgy fest, hogy a leendő miniszterelnököt a focin keresztül fogták meg, vezették még az is lehet, hogy megvették a hallgatását.
Ez több, mint szomorú. Ez tragikus.
Persze a dolog cáfolható és nagyon remélem, hogy cáfolva is lesz. Végülis nem kötelező egy támogatóról mindent tudni még a botrány kirobbanása előtt. Viszont kötelező tőle elhatárolódni a botrány kirobbanása után.
Ez az ügy van akkora horderejű, hogy a Fidesz felvegye az elszámoltatási listájára. És ennyivel már tisztázná is magát a gyanú alól a Fidesz.

hypotheticalfriend 2010.04.02. 10:49:09

(javítom a mondatot)

...fogták meg, vezették meg...

meis (törölt) 2010.04.02. 10:58:41

Ideje volna a fidesznek valami új csókát találni, orbánnak nem kéne ennyire nyomulni. ha nem ő lett volna a jelöltjük, már 4 éve is megnyerhették volna, de nyilván a fidesz székházban ilyenre még gondolni se szabad, mert egyből megszólal a riasztó.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.02. 11:19:39

Miről szól a poszt (komment)?

Mert se füle, se farka, vagy én nem ittam még elég kávét ma reggel ...

Man Of Golden Words 2010.04.02. 11:20:43

@meis: az mar gondolatbunnek minosul :)

hypotheticalfriend 2010.04.02. 11:34:39

@zero: Mondtam Bodokynak, hogy ne emelje ki, most itt lehet kommendánskodni. Kicsit belterjes a dolog, ha nem követted a történetet, nem értheted. De kettővel feljebb magetalálod a választ.
A kávé jó ötlet...

kozlony 2010.04.02. 11:37:01

@RAMBO: @zero:

www.footballtop21.com/hu/node/1460

A képeken látható kockás zakós, jól öltözött urat Kovács Bence Jánosnak hívják.
A másikat, lehet, hogy ti is felismeritek.

kozlony 2010.04.02. 11:39:17

@RAMBO: @zero:

www.footballtop21.com/hu/node/1460

A képeken kockás zakóban látható, jólöltözött urat Kovács Bence Jánosnak hívják.
A másikat lehet, hogy ti is felismeritek. :(

kozlony 2010.04.02. 11:39:52

mégse veszett el. Sorry

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.04.02. 11:47:20

Jön a diktatúra, és Bodoky Szilyvel együtt fog követ törni egy dolomitbányában. Tóta W lesz a kápó.

Man Of Golden Words 2010.04.02. 11:47:54

@kozlony: azt lehet tudni, hogy orban mikor jart a helyszinen, a tekintelyes uzletember tarsasagaban?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.02. 11:51:45

@hypotheticalfriend: értem, köszi, egyetlen háttérinformáció sem volt meg nekem.

vizipipa 2010.04.02. 11:55:54

Ez a link nagyon ide illik: Miért hallgat az ingatlan-botrányokról a politika?

hvg.hu/velemeny/20100401_ingatlan_spanyol_modell

honeva 2010.04.02. 12:01:28

Hogy ez már milyen öreg lett! Nekem ilyen ráncos miniszterelnök nem is kéne otthonra. Nem lehetne esetleg valami kisimultabbat, szexisebbet? Az sokkal drágább lenne? Vagy kevésbé fociorientált?

noirp 2010.04.02. 12:09:50

Azt az egyet nem értem, h ha örül a meznek, mért vág ilyen kininkeserű pofát. A 2001-ből ismerős önelégült, bölcs mosoly már nem megy? Elég rossz reklámfotó lenne ebből, ezzel a kiégett, nyűtt fejjel.

kozlony 2010.04.02. 12:10:41

@Man Of Golden Words: 2008. november 25.
A vicces az, hogy a Real Madrid aznap éppen külföldön játszott (BATE Boriszov-Real Madrid), ezért sok fontos emberrel nem hiszem, hogy találkozhattak.
Este pedig lehet, hogy buli volt mert elég másnaposan néz ki.

hypotheticalfriend 2010.04.02. 12:12:38

Tök mindegy, hogy hogy néz ki, ha elzavarja a tolvajokat. Sőt, a zavarásban még talán segít is, ha nem egy pubi.

Man Of Golden Words 2010.04.02. 12:15:58

@kozlony: koszi

feltehetem a naiv kerdest: egy hasznalt miniszterelnok nem nez(et) utana (embereivel), hogy kivel kirandulgat, mutatkozik kulfoldon? (amibol kesobb esetleg meg problema adodhat)

devadel 2010.04.02. 12:51:07

@Man Of Golden Words: akinek esetleg bármi illúziója lenne azzal kapcsolatosan, hogy szegény ártatlan orbánt csak megvezették, gondoljon bele abba, hogy a még induló fideszt egyszerűen hamis áfavisszaigénylésből finanszírozták (lásd kaya ibrahim ügy), vagy abba, hogy magyarország eddigi legnagyobb vesztegetési ügye melyik kormány és miniszterelnök nevéhet fűződik (igen, gripen beszerzés, igen, orbán viktor).

és akkor még a kőbányákról, országimázsról nem is beszéltünk.

elszámoltatás... piha.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.02. 12:59:48

@Buzgómócsing:

Nem fárasztó mindig mindent elrelativizálással próbálni hárítani? Számomra nagyon.

A helyzet az, hogy a kérdésed rossz. Semmi nem indokolja azt a föltevést, hogy csak a legnagyobb gázról lehet írni. Lehet írni EGY gázról is. A kérdés csak az, valóban az-e, igaz-e? Szerinted – úgy látszik – igaz, mert, hogy gáz, azt te sem tagadod. Az az összes problémád, hogy szerinted nem a legnagyobb. Azzal viszont vitatkoznék, hogy kevés. Ha egy miniszterelnököt meg lehet venni, az nagy gáz. Rossz neked, ha nem látod, mert akkor eladhatja a kispárnát is a fejed alól.

hypotheticalfriend 2010.04.02. 13:04:38

index.hu/belfold/2010/04/02/bajnai_interju/

Csak, hogy együtt lássuk a képet, a konc felett összehajló figurákat.

Előttem a vízió: Kovács Bence János nehéz kezei a két miniszterelenök vállán, a háttérben pedig néhány homályos alak oroszul, vagy bolgárul (?)sutyorog. Kilép közülük egy hórihorgas, táncosléptű és behúzza a függönyt. Benntről kihallatszik, ahogy osztozkodnak. Agyin tvoj, agyin moj, agyin tvoj, agyin moj...

Mitya Ivanov 2010.04.02. 13:08:13

@devadel: milyen kőbányák? Talán szőlőbányák, ez a helyes balliberális terminológia.

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 13:14:55

Az a sanda gyanúm, túlspilázzátok a labdabubus személyes jelentőségét és befolyását a témára. A gazdaság mindig megpróbál a politikához dörgölőzni, és azért azt is írjuk le zárójelben, hogy az is egy minőségi különbség már, hogy a sztori nem arról szól, hogy bubusunk a titkosszolga klientúra segítségével kiporszívózza az ofsórjaiba a közpénz milliárdokat az állami megrendeléseken keresztül, hogy vegyen egy újabb ibizai nyaralót és ferrarit..
Kérdés, hogy van e olyan titkos szerződés amiben ezért a támogatásért a jelzésértékű fotókon túl másra is igény tarthat a kockás zakós úr. Kétlem. A real meg sokkal inkább jön ide puskás emléke miatt mint bármiféle gyanús muki hívó szavára. Szóval meglátjuk a választások után mi lesz. Remélem elhajtják ezt a ..... a ...... ......-ra.
ps. Azért meglepne, ha egy ekkora kormányzati befolyással rendelkező "spanyol befektető" ugyanilyen jó pozíciókkal feküdne a fidesznél is.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.02. 13:16:39

@A Nép - Te vagy!:

"Az mind semmi. Mi leszünk a dolomit."

:)))))))))))))))

Ezen nagyon jóízűt röhögtem. Lehet, hogy később már sírni fogok?

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.02. 13:18:18

Nekem erről a Zorbán képről egyik volt barátném kedves, értelmes vizslája jut eszembe. Kölyökkorában az tudta így ráncolni a homlokát.

Csak úgy mondom. Semmi célzatosság nem volt benne.

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 13:18:39

amúgy bodoky polgártárs, "az utaztatás, kaja, pia, kurvák 650 ezer" beszólást kicsit erőltetettnek érzem. A kurvák miatt..

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.02. 13:22:46

@Nash vs. Keynes:

Nekem rémlik a távolról sem megnyugtató tokaji szőlő panama. Ott viktor valahogy úgy védekezett, hogy nem a nyilvánvaló lopás tényét cáfolta, hanem azt, hogy aznap nem is volt közgyűlés.

Az, hogy ezt a védekezést elfogadták már nem is minősítem.

Mondom ezt úgy, hogy a tököm tele van a "rendszerváltáskori" összes párttal, ingyenélő képviselőivel. AZ összessel kivétel nélkül.

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 13:23:51

@devadel: nemtom hannan van összehasonlítási alapod.. egyrészt grippen ügyről nemtom, hogy kiderült volna bármi, másrészt meg mivel vetetted össze? A siemens pozíciójával, vagy az metrókocsikkal? Esetleg a strabag (madarak és virágok) lobbi tanácsadó cégével? Az elmúlt 8 évben ideszoktatták Európa deklaráltan legkorruptabb cégeit, ami egy dolog, de közben olyan dilettánsul vezették az országot, hogy elbactak 10 évet az életünkből és kormányzati pozícióba hozták az igazi (nem operett) széljobbott. Na ez a gáz.

hypotheticalfriend 2010.04.02. 13:28:18

@Nash vs. Keynes:

Ezt nem Bodoky írta, hanem én. A citált mondat nem Orbánt jellemzi, hanem Kovács Bence Jánost.
Az ex-pornós meggyőzési eszköztárának ez az egyik fele. A másik, amikor emberek nem mernek nyilatkozni, mert félnek, hogy rájuk gyújtják a házat. (Na ezt viszont tényleg Bodoky írta a Rom-mániás cikkben. Csak mielőtt rossz házszámra küldik az erős fiúkat...) Bocs, Bodoky Tamás :)

Man Of Golden Words 2010.04.02. 13:28:20

@hypotheticalfriend: a bajnai interju nekem ures locsi-fecsi

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.02. 13:34:05

@bomi: If you want a Big Brother, you get all that comes with it :)

devadel 2010.04.02. 13:34:52

@Mitya Ivanov: aki orbán lopásairól beszél, az ballib, aki a komcsik lopásairól beszél, az náci. tudom. eccerű világ eccerű embereknek. grat.

a többieknek: pont ezért fognak tőletek MINDIG lopni, mert a sajátjaitoknak megbocsátotok. hát, meg is érdemlitek.

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 13:36:53

Hát nyilván akik a ballib szaksajtón szocializálódtak a rendszerváltás óta, azoknak nehéz elvonatkoztatni a kolbásztöltős gumicsizmás patásorbán képétől. A fenti cikkekben látom az erőlködést de a konkrétumot nem, ami nyilván nem jelent semmit csak azt, hogy vagy nincs, vagy nem publikus. Viszont ha már pár évig kibírtátok az ibrahimozás meg a szőlőbányák nélkül legalább néhány hónapot várjatok még, mert az elmúlt 8 év pofátlan dilettantizmusának a tükrében így nem üt.
A politika tőlünk nagyobb demokrácia kultúrával rendelkező országokban is mocskos dolog. Naiv aki azt hiszi, hogy gyurcsányék bejáratott "hadigépezete" ellen elég a virágokkal integetés. Nyilván minkét oldalnak megvannak a maga szürke eminenciásai és sakkjátékosai. Ha ez alapján nem is lehet eldönteni ki a szimpi, az alapján el lehet, hogy milyen céljai és milyen eredményei vannak. Ebben a szoci liberális oldal csúfosan megbukott. Nem én mondom ezt hanem az utca embere. Mindenkinek meg kell alkudnia egy kicsit az elveivel a céljai érdekében. Sajnos.
Amúgy innen is gratulálok Bodoky Tamásnak és minden hozzá hasonló oknyomozó újságírónak. Többet tesznek ők az igazi polgári demokráciáért mint a politikusi népszerűségi lista első 10 helyezettje együttvéve.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.02. 13:37:37

@Nash vs. Keynes:

Kurváztatás erőltetett?
Nos akkor:

Kb. 2 éve a kormány képviselői a baráti és kifejezetten demokratikus kínába látogatott a két ország gazdasági kapcsolatait élénkítendő. A konferencia kb 2 hétig tartott a kínai gazdaság fellegvárában Hong Kongban (ez itt vicc volt. aki járatos a témában az tudja, hogy Hong Kong az angolok kivonulása uóta inkább már csak vicc, a fő súlypontok áttevődtek a Shenzen Shanghai vonalra).

Vót kulturális program is az elvtársaknak. Ezt a kultúra fellegvárában (Makaón) tartották.

A küldöttség tagja volt Lendvai Botoksz Ildikó is aki nulla, zéró, semmi, programon nem vett részt mondván még az üzleti programok is kurvázásban végződnek (no persze ez akkor sem menti Ildikó nénit az alól, hogy lófaszt se csinált két héten keresztül - bár a makaói kultúrprogramra ami kaszinólátogatás volt - azért benevezett).

Ezzel csak annyit szeretnék jelezni, hogy ha állami szinten kurváznak (és itt most álljunk vigyázzba és csöndes főhajtással emlékezzünk az Istenhegyi úti kuplerájban lebukott kisgazda politikusokra valamint koalíciós kollégájukra - magas srác, hullámos hosszú haj, fülbevaló és sok hátrahagyott menyecske, most éppen az EU parlament titkárnőin dolgozik rendületlenül) akkor a "...az utaztatás, kaja, pia, kurvák 650 ezer..." kitétel miért erős?

Vfair 2010.04.02. 13:37:41

@Nash vs. Keynes:
rossz a címzett: Bodoky csak az első sort írta - azt kellene értelmezned.

A sztori többi részéhez pedig az alábbí tegeket adom:
Sávoly, MotoGP, Pátyi mutyi, Golfváros, Grupo Milton, Mervó, Kovács-Bence, Sedesa, Magasház, átminősítés, MFB-hitel, közpénzlenyúlás, korrupció, életveszélyes fenyegetés, MNO/MagyarNemzet:csönd, MagyarHírlap:csönd, HírTV:csönd, Fidesz:csönd, NOL/Népszabadság:csönd, MSZP:csönd

Elég ennyi?
Kkorábbi bejegyzések visszaolvasása rulez

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 13:40:45

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe:
mert ha konkrétan kurvázás gyanújába tudod keverni verest egy fotó alapján az itt belefér. De ha orbán vételárát sorolod fel listaszerűen és oda szúrod be, akkor tedd mellé a fényképet is. Ha van neked.

devadel 2010.04.02. 13:41:21

@Nash vs. Keynes: a gripen ügyről kiderült minden, aztán a vesztegető cég kifizetett egy végtelen nagy büntetést angliában, csak hogy ne firtassák tovább az ügyet.
amúgy meg a nagyságrendet úgy tudod kiszámolni, hogy a beszerzés összegét megszorzod a szokásos százalékkal :-)

nálam nem csökkenti a lopás súlyosságát, hogy a másik oldal is lopott. nem vagyok begőzölt fan egyik oldalon sem.

a siemens egyébként több mint száz éve van magyarországon. azután, hogy megszüntették a korrupciót (gondolom átmenetileg) a cégnél, egyharmaddal csökkent a bevételük magyarországon. most rugják ki éppen a vezért.

Mitya Ivanov 2010.04.02. 13:41:49

@devadel:
a te stílusodban reagálok: Aki a Zorbán lopásairól beszél az KOMCSI, aki a KOMCSIK lopásairól beszél, az NÁCI. Vágod remélem, hogy mindenki vagy náci, vagy komcsi

***
a dolomitbányás sztori a Kurir vagy nem tudom melyik szennylap kreálmánya volt, vedd fel a kapcsolatot Zarándok Jánossal, talán elmondja, hogy mennyiért mondta azt, amit mondott.

Ugye a piroslap blogra, vagy a fideszfigyelő blogra is jársz nyomatni ezt a poltikailag korrekt szövegedet.
Erre mondják hogy álságos.

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 13:42:51

@Vfair: Jogos az ippon a csönd miatt, de a lóvét akkor is az mszp dobja össze ehhez a bulihoz még..

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.02. 13:43:23

@hypotheticalfriend:

Van ebben egy jó adag fölösleges determinizmus amit a „demokráciánk” állapotáról írtál. Szerintem megpróbálhatnál szembenézni azzal a lehetőséggel, hogy az ilyen megközelítés egy fajta saját (nemzeti) bizonyítvány magyarázata. Gyakran találkozok hasonló megfogalmazásokkal. Mélyen nem értek velük velük egyet. A vicc az, hogy éppen (ahogy lassan kirajzolódsz előttem) hozzád a legméltatlanabb. A megköelítés tehetetlenséget suggall. Azt, hogy OK, itt vagyunk, ennek így kell mennie, igazán véltoztani úgysem lehet rajta, legjobb ha belenyugszunk, fölösleges ugrálni. Remélem látod, hogy ha ilyen következtetést nem is vontál le és nem is akartál nyilván levonni, ha az alaptétel igaz, ez következik belőle?

Szerintem pedig egyáltalaán nem a földrajzi helyzetünk miatt olyanok a viszonyok, amilyenek. Csak tetszetős az ilyen megközelítés. Most így van, de semmi sem mutat arra, főképp nem bizonyítja semmi, hogy így is kellett lennie, hogy más lehetőség nem volt. Volt, csak izé, kibulizták, hogy ne legyen. Ami van, nem a társadalomból szükségszerűen adódó valami, hanem ellenkezőleg, egy fajta esetleges és különleges perverzitás.

Ez az egész érettség meg nem érettség a demokráciára megközelítés amiről annyit lehet hallani, egy értelmetlen mellékvágány, a soks sok bizonytványmagyarázó, egyszerre önvígasztaló és mazohisztikusan önkínzó technika része, és úgy ahogy van, semmi értelme. Amior nics demokrácia, vagy alig pislákol. akkor el lehet mondani ezeket az evidenciának látszó bölcsességelet és nehén nem bólogatni rájuk. De lehet nem. Nézd meg mondjuk Németorszégot a nácik alatt. Elég meggyőzőnek tűnhetett Weimar után az érv, hogy azért (is) van olyan rendszer, mert a német nép nem érett a demokráciára. Milyen érdekes, hogy amint azt sikerült kívülről leverni, amint megkapta lehetőséget rá, a német nép egyszerre mennyire árett lett rá. A magyr nép ugyanolyan érett, csaka elhetőséget kellen megkapnia. De nem kapta meg, mert elkibulizták az orra elől. Nagyon értelmetlen a demokráciára érettségnek a fölvetése. Ahol a megközelítsedből mégis bejön valami (mert bejön, hiszen annak a teszetőssének is van valami csak msáfajta és részleges) alapja, az máshol van. Nem a demokratikus hagyományok az érdekesek. Ami számít, ami télnyleg fontos, az a pluralizmus hagymománya. Ez hiányzik az említett néger országodból, de még a (besorolásoban) keleti civilizációjú közeli országokból is nagyrészt? Mi viszont nyugati keresztény országként ezer éve osztjuk a pluralizmus hagyományait. Ez él a magyar népben, akkor is, ha a közelmúlt keleti civilizációjú befolyása némileg megzavarta a képet. Tehát vannak civilizációs szempontok, de nicsenek iélyen fokozatos földrajzi átmentek, meghatározók. Semmi gumilepedő. Ha lenne, nem volna éertlme pont a saját nem kis és nem kis értékű erőfesztésednek. Amit csinálsz nagyon helyes, de kötelező egyidejűleg hinni a magyar népben. Enélkül nem lehet seki sem demokrata. Namost világos, hogy te hiszel is, bízol is benne, csak időnként megjelennek benned a megtört köztudatot át- meg átszövő ellenkező előjelű lemondás kísértések. Le velük!

Vfair 2010.04.02. 13:45:40

@Nash vs. Keynes: ahogy mondod: még...

Viszont 4 milliós stiklikért is rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Fidesz - itt meg milliárdos közpénzlenyúlásról beszélünk!
A hallgatás több mint beszédes...

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.02. 13:46:11

Önkéntest kérek aki megtanít gépelni! Szörnyű a melléütseim száma. Bocsánat. Remélem azért kivehető.

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 13:47:02

@devadel: sajnos pont amiatt amit leírtál nem derült ki semmi, pl az sem miért akartunk hirtelen légi utántöltést is a gépekhez. Amúgy a svédek adták messze a legnagyobb ellentételezést, ami megint egy olyasfajta dolog ami koncepcionálisan jó dolog.. Igazad van abban amit írsz, mindegy ki lop, de ne csak akkor vedd észre a különbségeket amikor a saját politikai preferenciádat akarod valamivel alátámasztani.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.02. 13:47:29

@Nash vs. Keynes:

Grippen ügyről csak a következők derültek ki:

1.) A sárkányszerkezetük nyomába sem ér az akkor már több mint egy évtizede hadrendbe állított MIG29esekének.
2.) A MIG 29es egy célhardvernek felel meg. Repülési tulajdonságai, fegyverzete messze felülmúlja a Grippent.
3.) A MIG29-es Izraeli elektronikával felturbózva ugyanarra a fejlett harcászati elektronikai szintre lehetett volna hozni mint a grippent ráadásul a vadászgépek már itt voltak csak az elektronikát kellett volna beépíteni (ja, hogy ezt akkor miért nem csinálták meg? talán azért mert egy több milliárd eurós ügyből többet lehet lopni mint egy többszázmillió FORINTosból)

Az, hogy magyarországon nem volt, nincs Grippen ügy a mi jólfejlett demokráciánk ékes bizonyítéka. Érdekes módon svédországban, angliában, ausztriában sőt még csehországban
is van Grippen ügy. De ez természetes. Hiszen AZOK a demokráciak kutya fasza a mi fejlett demokráciánkhoz képest.

Ugye?

Mitya Ivanov 2010.04.02. 13:50:09

@Vfair: vannak emberek, akik mindig megtalálják azt, hogy kit kell kilóra megvenni és hogyan, milyen eszközöket alkalmazva. Ez történt most is, és mind Suchman, mind a Fidesz elég későn jöttek rá, hogy mi is történik körülöttük, vagyis velük.

Suchman rendezett egy színjátékot és lelépett, a Fidesz pedig nem tud ellépni, ezért gáz ez az egész és ezért nagyon sokat mondó a hallgatás.
A Fidesz egyik balatoni erős embere, azt mondta nem hivatalosan, hogy a pártnak nincs hivatalos álláspontja, ő nem is tudja mit gondoljon a Balatonring projektről. Itt ez nekem gyanús volt, mert egy olyan ember mondta ezt, aki általában gyorsan átlát mindent.

vagabund622 2010.04.02. 13:56:28

Az egészben a legfaszább, hogy a KBJ a Zarándok embere

hypotheticalfriend 2010.04.02. 13:56:35

@A Nép - Te vagy!: Vannak ellenpéldák, de azt sem lehet tagadni, hogy a vannak determinizmusok is.
A földrajzi és gazdasági kapcsolatok hálójából nehéz szabadulni, de még nehezebb a megszokások, a kultúra hálójából.
Tudom, hogy ezzel nem értesz egyet.
A kitörés a determinált helyzetből áldozatokkal jár. Na, ez az amit senki nem akar meghozni.
Vagyis visszajutunk oda, hogy a helyzet determinált. De nem változtathatatlan.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.02. 13:56:41

@devadel:

a siemens ügyet azért is lehetett hosszú ideig eltussolni mert a siemens "keresztfinanszírozta" az üzletágait.

Klasszikus példa a pályafelújítás, modernizálás és mozdony, hajtómű alkatrész beszerzés.

A győri vonal távközlési és informatikai rendszerének modernizálását pl. grátisz adta a siemens a MÁVnak, miután horror áron adott el hajtómű alkatrészeket és mozdonyt a vasútnak.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.02. 13:57:24

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe:

Nem fogsz. Nem gondoltam komolyan. Nagyon jó dolgok vannak folyamatban egyrészt itt, másrészt más értelemben – nekem úgy tűnik – a Seres Mária féle Civil Mozgalomban, aminek úgy nézem hasonló a szelleme. Hóvirágok, vagy bimbóik.

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 14:00:41

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe:
szét fogjuk offolni a topikot, de speciel a témában némileg otthon vagyok úgyhogy izé:
Nekünk egy olcsón üzemeltethető stabil (és a szövetségesi rendszerünkből biztosított) alkatrészellátással rendelkező (kis) vadászgép kellett légtér ellenőrzésre. A Mig-ről minden elmondható csak ezek nem. A migek egy részét jó ideje kannibalizálták, mert az oroszok vagy szar alkatrészt küldtek,vagy semmilyent és sokra mennek a manőverező képességükkel ha a modern légi harcot 200km-ről vívják.. Elavult a haderőnk. Én amúgy F-16-ra szavaztam volna, de azt meg a szocik fúrták meg egy szaftos kis botránnyal. :) Ettől függetlenül nagyon tökösek a migek szó se róla, de te sem fogsz munkába v8-as Cadillackel-el járni, csak mert jól lehet autós moziban gyereket csinálni a hátsó ülésen, ugye?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.02. 14:01:41

@hypotheticalfriend:

Ha nem változtathatlan, akkor nem determinált. Mindenesetre az itteni kereteknél ez mind többet igényelne. És persze nem csak neked szólt. Ezt arra, hogy tudod.

hypotheticalfriend 2010.04.02. 14:04:25

@Nash vs. Keynes:
Azt hiszem az itt írók többségéről nyugodtan el lehet mondani, hogy sem patásorbán, sem gyurcsánybohóc oldalán nem állnak. Az, hogy Orbán személye szóba került, nem ballib téma. Szóba hozta magát, amikor szóba állt egy bűnözővel, elfogadta a pénzét és azóta mélyen hallgat a bűnöző viselt dolgairól. Ahogy Bajnai mentegetődzése is több, mint beszédes. De a legbeszédesebb, hogy ugyanazért a gazdasági politikai csoportért hallgat az egyik és mentegetődzik a másik miniszterelnök. Akik amúgy a médiában egymás állítólagos ellenfelei. Na itt a huncutség.

(Egyébként Nash, ha engem kérdezel.)

meis (törölt) 2010.04.02. 14:04:41

ne@Őrnagy Őrnagy: ja, csak nem Tóta W lenne a kápó, hanem szabóz.

devadel 2010.04.02. 14:05:04

@Nash vs. Keynes: nincs politikai preferenciám. a széles nemszavazó réteghez tartozom, mert gazemberekre nem szavazok.

a kiderült alatt nem azt értem, hogy leültettek-e valakit, hanem azt, hogy teljesen nyilvánvaló, miért változott meg az utolsó héten minden szakértői ajánlás és előkészített döntés ellenére, az orbán által külön összehívott titkos kormányértekezletet követően a döntés a gripen javára. ugyanúgy, ahogy az összes többi környező érintett országban. véletlenül :-)

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 14:07:14

@hypotheticalfriend: Szerintem is Nash :)
Teljesen igazad van, én is piszkosul duzzogva fogok orbánra szavazni, csak hogy meglegyen a 2/3 és valaki végre szétrúgja a seggét ennek az egész béna pazarló rendszernek amit 20 éve bebetonoztak ide az "alapító atyák"

hypotheticalfriend 2010.04.02. 14:08:21

@A Nép - Te vagy!: Értem én. Én se lennék itt, ha nem hinném, hogy változtatható. Ennél nagyobb dolgokat is véghez vittek már. Hoztak létre államokat, leigáztak népeket, meghódítottak földrészeket, szóval a változtatás lehetősége, elvben adott, csak a gyakorlati keretei nincsenek meg momentán. Kellene hárommillió öntudatos, eszes és kellően tájékozott szavazópolgár, vagy egy despota, vagy egy megszálló hatalom. Ezek közül most egy sincs elérhető közelségben. Ezért itt és most számomra inkább úgy tűnik, hogy csak kis, helyi változásokra lehet számítani, azért is meg kell harcolni. Lásd: Páty.

hypotheticalfriend 2010.04.02. 14:11:08

@Nash vs. Keynes: Ezért aggasztó, ha azt látja az ember, hogy seggek szétrúgása helyett már most seggek kinyalásával van elfoglalva az említett úr.
A szétrúgásos történettel semmi bajom, sőt fel is ajánlottam néhány okkal szétrúgandó tepsi valagat.

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 14:11:39

@devadel: ez azért ennyire nem triviális. Ha mindenki tudja hogy itt fizetnie kell a nyertesnek, akkor ezt a konkurens konzorciumok is tudhatták nem? Nem hiszem, hogy ebben a kérdésben bárhol meglepetésként érné az ilyesmi a hadiipari beszállítókat :). Franc sem akarja védeni őket, de pont egy harcértékét tekintve jobb választást simán ellensúlyozhat egy gazdaságilag jobb ellentételezési ajánlat nem? Ez egy politikai döntés volt egyértelműen.

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 14:13:59

@hypotheticalfriend: az a gáz, hogy ez az egész nem az olyanok szavazatán múlik akik egyáltalán hvg-t 168 órát vagy heti választ olvasnak, sőt, egyáltalán olvasnak..

hypotheticalfriend 2010.04.02. 14:16:21

@Nash vs. Keynes:
Hát ez ősproblémája a demokráciának.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.02. 14:17:19

@Nash vs. Keynes: sztem a fidesz 2/3-tól nem várható rendszer-, vagy módszerváltás, legfeljebb szelektív kayaimbrahimozásra és operett-elszámoltatásra lehet számítani. ha változtatni akarsz, ott az LMP, igazán radikális elszámoltatóknak meg a Minda-féle Tempó pártot ajánlom figyelmébe :)

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 14:17:22

@hypotheticalfriend: A két politikai elit közt nem ott látok különbséget, hogy melyik áll jobban ellen a korrupció csábításának, hanem ott, hogy melyik mennyire tartja szem előtt az ország (és benne én meg a családom) közép és hosszútávú érdekeit.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.02. 14:20:19

@Nash vs. Keynes:

mélységes tisztelettel de erre a kérdésre

"Ettől függetlenül nagyon tökösek a migek szó se róla, de te sem fogsz munkába v8-as Cadillackel-el járni, csak mert jól lehet autós moziban gyereket csinálni a hátsó ülésen, ugye?"
a válaszom határozott igen lenne, ha megengedhetném magamnak és nem zavarna a környezetszennyezés mellet a fogyasztása:)

Ezen nem fogunk összeveszni (legfeljebb az offolás miatt elküldenek minket kapálni) de én pont azt mondom, hoyg ésszerű modernizálással ezeket a meglévő gépeket
1.) Nato kompitabilitilstalá (copyright by Mr SZekeres) lehett volna tenni.
2.) Pont az általad említett hiányosságokat pótolni lehett volna.

A fogyasztásuk tragikus maradt volna, de ha csak a grippenek értékének egytizedét üzemanyagban megkapták volna azóta is repülnének, leszállás nélkül.

A 90es évek legelején volt egy konferencia Taszáron. AZ oroszok és az amerikaiak ott mutatták be a gépeiket. AZ oroszok a mig29et az usa az f16ot nyomta.

A következő beszélgetés zajlott le:
USA fejlesztő: bla bla bla ilyen jó olyan jó.
Orosz fejlesztő: bla bla bla a mig29es 2 machal tud repülni.
USA fejlesztő: ...hát én nem tudom, hogy miért is van szükség 2machra olyan elektronika mellet mint az f16os.
orosz fejlesztő:...én beszéltem már olyan orosz pilótával akire rálőttek egy stingert afganisztánban. ő nagyon örült annak, hoyg a mig29 bírta a 2 machot.

vicces sztori, de ha most a régi mig29esek szolgálnának új elektronikával akkor a (még ha többet is fogyasztanak) grippen projekt árának tizedénél sem tartanánk.

bocs a hosszú unalmas offért.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.02. 14:20:38

@hypotheticalfriend:

Én valahogy úgy látom, hogy az a hárommilió (több) megvan, csak módszeresen öszezavarták őket. Nem gyávák, nem meghunyászkodók, csak elérték akinek ez hasznos, hogy nagyon kuszák a fogalmaik. Amíg a referencia pontok azok, hogy melyik párt, miért az, addig kuszák is maradnak. De ezt a Sávoly dolgot mind a hárommillió világosan érti. Ez átfokuszálja a gondolkodést arra ahol eleve kellett volna lennie sőt volt is, amíg mesterségesen gerjesztett álprobléma özönnel el nem térítették. A valóság ügyeire, arra, hogy a dolgokat így érdemes csak nézni. Ennyiben sokkal fontosabb ez, mint kis helyi változás. Akit elér, az egy kicsit megtisztul.

hypotheticalfriend 2010.04.02. 14:22:15

@Nash vs. Keynes: Elárulom neked, hogy egyik sem tartja szem előtt még csak fikarcnyit sem. Az elképzelhető, hogy van valami más, amit szem előtt tartanak és annak a hozadékaként te és a családod jobban fog élni, de a közjó, mint olyan már nagyon régóta nem szerepel semmilyen kimutatható mértékben a politika döntésbefolyásoló preferenciái között.

Neked nem kell felvázolni játékelméleti modelleket, gondolom felismered a nem túl bonyolult mintázatokat. Altruizmus nem létezik, csak nehezen felismerhető önzés.

hypotheticalfriend 2010.04.02. 14:30:51

@A Nép - Te vagy!: Praktikusan nem látok különbséget az összezavartság miatt rosszul döntő és a gyávaság miatt rosszul döntő tömegek között. Mindekettő csak akkor fog máshogy dönteni, ha a külső körülmények ezt lehetővé teszik nekik.
Te és még néhányan azon dolgoztok, hogy ez így legyen. Mások, mint például Bodoky, azon ügyködnek, hogy addig, amíg nem sikerül a körülményeket megváltoztatni, ellenőrizzék azokat, akik a körülményekből hasznot húznak mások kárára. te az összezavartságot próbálod meg eloszlatni, Bodoky pedig helyettünk sem fél.

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 14:35:21

@bodoky: pedig muszáj lesz nekik. Valszeg egy imf féle hiánynövelési engedménynek (amit adószerkezet átalakításra és gazdaságélénkítésre lehet fordítani) ez lesz az ára. Nagy a fogadkozás, hogy megcsinálják, és jobb ezt mindenféle jobbikos és szoci alkuk nélkül mint azokkal. Egyszerűen csak azért mert nincs már idő alkudozni. Majd annyit költünk évente hitelkamatokra mint egészségügyre. Megfolytja a gazdaságot teljesen ha így megy tovább. Egyre többen érzik és értik, hogy a rádióban hallott furcsa szavak (gdp csökkenés, meg hiánycél, meg ország felár kockázat) nem csak úri huncutságok, hanem durván bele tudnak tenyerelni az életünkbe a bérünkön, a kiskereskedelmi árakon a törlesztőrészleteken keresztül. Drága lecke ez mindenkinek, hogy ne csak a Kende könyveiből vagy a Magyar Nemzet vezércikkeiből döntse el mit támogat, de LMP vagy a többiek most szvsz elvesztegetett szavazatok. Ha bejutnak mutathatnak egy igazi alternatívát a következetes és felelős politizálásra, de hogy ez mikor lesz elég egy kormányképes erőt adó támogatás összegyűjtésére azt csak Allah tudja. Most még biztos nem.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.04.02. 14:36:02

Jó cikk, kösz!

Én is elindultam a múltkor ezen a vonalon az OV-hez írt nyílt levélben.

Persze semmi megnyugtató választ nem kaptam. SŐt, a hallgatás elég beszédes válasz.

Ez sajnos eléggé zavar, mert azt hittem, ha tényleg pozitív változásokat akarok, ő most az egyetlen alternatíva.

patbateman 2010.04.02. 14:37:18

@Nash vs. Keynes: Szerinted ki kinek a strómanja?

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.02. 14:38:29

@devadel: nem értek egyet a nemszavazókkal, a kedvenc Bibó idézetem szerint "a szabadságszerető ember minden felismert közérdek ügyében kezdeményezőleg lép fel, minden közérdekű szövetkezésben vagy mozgalomban tehetsége szerint munkájával és adományával részt vesz s igyekszik azt győzelemre segíteni, tisztában lévén azzal, hogy a közügyek elhanyagoltsága vagy méltatlan emberek kezébe való kerülése egyedül a tisztességes emberek kezdeményezésének hiánya és közéleti bátortalansága miatt történik"

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 14:38:33

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: sajnos van egy halom alkatrész amit nem lehet csak eredeti forrásból beszerezni. Nemzetbiztonsági és stratégiai döntés, hogy hagyjuk e, hogy mondjuk 10 év múlva a földön üljön a légierő, mert Putyin valamelyik sértődött utódja beint valamiért vagy sem.

meis (törölt) 2010.04.02. 14:42:10

@bodoky: ja, az lmp az egyetlen, amire szavaznék, de közben már várom, hogy mikor játsszák el magukat, mint a centrum annak idején. milyen undorító volt, ahogy váratlanul (na jó, nem teljesen) bebújtak az mszp seggébe, bár így utólag, tulajdonképpen csak visszabújtak.

hypotheticalfriend 2010.04.02. 14:42:15

@Daily Shark: Lehet, hogy kellene szervezni egy levélkampányt? Állítólag nem szereti a netet. Lehet, hogy a tanácsadói meg nem kivonatolják neki a történéseket. Lenin elvtársnak is egy példányban készítettek speciális Pravdát, nehogy fehúzza magát az öreg.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.02. 14:42:53

@Nash vs. Keynes: most még nem kormányozni kell az LMP, hanem demokratikus ellensúlynak. ezt a schiffer nagyon jól megfogalmazta párszor, én elhiszem neki.

lehetmas.hu/hirek/159

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.02. 14:48:07

@Nash vs. Keynes:

Persze.
Modernizálni kell, de amíg nincs rá pénz (és a grippen projekt pénzt máhol is el lehetett volna sokkal hasznosabban költeni) addig a "szegény ember vízzel főz".
Főleg ha az a víz már itt van és (némi egyszerű tisztítás és buborékosítás után) minőség és hatékonyság szempontjából egyenértékű a Vöslauer ásványvízzel.

Majd akkor igyunk drága ásványvizet ha a szomjhalált már elkerültük

hypotheticalfriend 2010.04.02. 14:51:48

@bodoky:
Van egy alapvető probléma. Ha nincsenek szabályok, akkor a pankrátor legyőzi a sakkjátékost.

Főleg, ha a sakkjátékos a sakk szabályait betartva akar küzdeni.

LMP lép huszár E6, MSZP talppal torkon rúgja, Fidesz könyökkel kiveri a fogát, Jobbik letépi a heréjét, MDF bokán harapja.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.02. 14:56:31

@Nash vs. Keynes:

az alkatrészeket már egy nagyon egyszerű cnc-n megcsinálja bárki a háztájiban. az elektronikát bárhol be lehet szerezni.
(lassan minden átjárhatóvá lesz. amikor a sony ps2-t piacradobták, egyes arab országokba tilos volt exportálni mert a videokártyája annyira fejlett volt, hogy célkövető rakétákba minden további nélkül be lehetett építeni.)

Ha viccesen akarom megfogalmazni akkor a Top Shot című filből idézném a súlyosan sebesült, amerikai repülő százados mondását:
"...mindaddig győzni fogunk a levegőben amíg a gépeinkben ilye remek amerikai pilóták lesznek és német alkatrészek..."

:)

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.02. 14:57:24

@hypotheticalfriend: nézd meg ezt a sávoly-ügyet akkor még egyszer. a gengsztereket már lezavartuk a pályáról, illetve arra kényszerítettük őket, hogy letegyék a baseball ütőt, és elkezdjék tanulmányozni a sakk-szabálykönyvet :) think positive :)

meis (törölt) 2010.04.02. 15:00:35

@bodoky: Schiffer nálam elévülhetetlen érdemeket szerzett, amikor egyedül a Társaság a Szabadságjogokért emelt szót a 2006-os események ellen, pedig szerintem egyértelműen az a magyar "demokrácia" mélypontja és legnagyobb szégyene, amikor rávezényelték a rendőröket az ellenzék szimpatizánsaira, sok vénasszonyra meg családra is. A nagyszámú magyar balos értelmiség ocsmány bűne pedig az, hogy - látva a nyilvánvaló és gátlástalan tudatosságot (szemkilövés, vipera, leesett a jelvény, stb.) és egy kommunista diktatúrát idéző brutalitást - egy ideig mélyen hallgattak, aztán később ilyeneket mondtak, hogy "úgy kell nekik, mér mentek oda." Máskor meg egy köztörvényes bűnöző miatt (zámoly) habzó szájjal elmentek még Strasbourg-ig is, aztán volt nagy sunyi kussolás amikor kiderült, hogy a tag megölt valakit, de ott van a másik hiperszánalmas "Mortimer-ügy"... Felfordul tőlük a gyomrom. Egyébként ez a téma még mindig nincs a helyére téve, és van még pár ilyen. Amíg az ilyen dolgokban nincs objektivitás, addig kár is társadalmi megbékélésről álmodozni és addig egy lmp jellegű párt sem fog kormányozni.
(azt egyébként észrevettem, hogy a youtube-ról rég leszedették az összes kompromittáló 2006os felvételt, pedig egy ideig volt bőven)

bryan 2010.04.02. 15:02:15

@A Nép - Te vagy!:
klavaro.sourceforge.net/en/
:)
Ugye senki nem gondolta, hogy a FIDESZ (vagy random párt ami esélyes parlamentbe jutni az LMP-n kívül) "tiszta" forrásból szerezte a kampánypénzeit, vagy, hogy a vállalatok nem könyvelési és egyéb trükkökkel vonják ki ezeket a pénzeket a cégeikből, ugye senki nem ilyen hülye? (Aki elhiszi, hogy a kampányok pártonként max 386 millióból folynak Magyarországon, az nem hiszem, hogy ilyen cikkeket olvas inkább UFO vagy Story magazint.) Ha már adott valaki így pénzt a kampányra, kivesz több pénzt, mert az mindig jól jön az mondjuk egyéni megvesztegetésre nyaralóra stb. Amikor viszont jön az ellenőrzés, akkor az adott cég főnöke helyében, ha már rengeteg pénzt áldoztál a kampányra, nem hívnád fel Puchot, Demetert, vagy az MDF-es, Jobbikos, akármilyen pártpénztárost, hogy figyu, Ervin/Laci/X/Y, van itt egy ellenőrzés és nem sikerült eltüntetni a múltkori adományunk nyomait, amit nektek küldtünk a kampánykor, szerintem nektek is kellemetlen lenne, ha azt megtalálnák. Sőt, ezt nyílván nem is kell mondani, fél szavakból értik egymást.
Öt forintos kérdés:
Hány perc telik el, egy ilyen hívás után, míg az épület előtt udvariasan várakozó ellenőrök vezetőjének megcsörren a telefonja, mert az ő főnöke hívja, hogy sürgősen vissza kell mennie az irodába, mert izé, ez most mégse olyan fontos.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.02. 15:06:33

@bryan: az LMP legalább nyílt kampányszámlát vezet. ha mégis lesz valami sunyiság, most megígérem hogy őket is beégetem :)

lehetmas.hu/kampanyszamla

meis (törölt) 2010.04.02. 15:07:06

de azért az is tiszta kabaré, hogy minden hülye bűnöző szaladna a parlamentbe a mentelmi jogért. olyan emberek próbálják jelöltetni magukat, akiknek eddig soha semmi közük nem volt a politikához. tiszta röhej..

bryan 2010.04.02. 15:08:29

@bodoky:
Tudom, azért írtam, hogy rajtuk kívül. :)

hypotheticalfriend 2010.04.02. 15:08:57

@bodoky: Fene tudja. Az én értelmezésemben az is bézbólütő, ha valaki elveszíti az állását ezek miatt, vagy ráküldik az apekot. Neked gondolom nem kell magyarázni, téged szivatnak rendesen.

Think postitive, de azért jó, ha tudsz dzsiu-dzsicuzni. :)

meis (törölt) 2010.04.02. 15:16:25

egyébként ez a címkézés is visszataszító, hogy "lotyaszájú". ez az elégtétel a kisembernek, hogy "csúfolkodhat" egy kicsit. "gerappa" módjára el is terjednek rögtön az ilyen ostobaságok, hogy kurcsány fernc, fityesz, (zsidesz, régi szép idők:) lotyaszájú, hóbagoly, maszop stb.

maid 2010.04.02. 15:21:29

@bodoky: vizuálisan megjelent előttem kbj és mervó, ráncolt homlokkal, ahogy a nagy sakk szabálykönyv bevezetőjén próbálják átrágni magukat :)

hypotheticalfriend 2010.04.02. 15:31:07

@maid:
Spanyol megnyitás? Szicíliai védelem? Vezérgyalog játék? Királycsel? Netán katalán megnyitás?

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 15:46:10

@hypotheticalfriend:
rengeteg példát látok a világban arra, hogy nemzeti érdekek hangoztatása és következetes megvédése hogyan alapozza meg a jólétet. Valami ilyesmit szeretnék itt is megvalósulni látni.

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 15:50:05

@bodoky: Annak jó lenne, én sem bánnám ha bejutnának, bár a centrum párt óta betegesen gyanakvó vagyok a választások előtt a semmiből előtűnő kis pártok iránt. :)

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 15:56:50

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe:
egy repülő nem így müxik. Egy csomó mindenre csak úgy van gari ha orosz alkatrész van benne, ettől függetlenül sem hiszem, hogy a magyar ipar tudna titán turbinaalkatrészt gyártani (mondjuk).

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.02. 15:57:56

@meis:

Schiffer ilyen irányú érdemeinek elismerése indokolt, de, hogy ez lehet zavarbaejtő, arról annyit, hogy ugyanez ugyanebben a vonatkozásban Morvairól is elmondható. Amivel valami olyasmit próbálok mondani, hogy ez mind szép, de nem adhat fölmentést későbbi tökéletlenségekkel szemben. Nem mintha követném Schiffer dolgait és kifogásaim lennének vele szemben, de érdekes dolgokat lehetett olvasni Lányi kapcsán, akit rendes embernek sejtek és igen csak csúnyák hangzottak el ez ügyben Schifferről. Nem tudom mi az igazság, de a Morvai párhuzam lehet szempont, hogy ne csak egy tényező alapján alkossunk véleményt.

meis (törölt) 2010.04.02. 16:17:03

@A Nép - Te vagy!: természetesen morvai is, meg a fidesz is, meg révész máriusz is a bekötött fejével (az a sztori is rendőröstül, térf.kamerástul, egyszerűen hihetetlen, hogy ilyesmi megtörténhet) de ezeket direkt nem említettem, mert ez olyan nyilvánvaló. És természetesen volt a tömegben egy rakás briganti, akikkel kapcsolatban nem kell túl élénk fantázia, hogy egy bonyolultabb és nehezebben tisztázható helyzetet sejtsünk (egész fotósorozatok bizonyították, hogy egyesek felváltva a randalírozók és a rendőrök között is felbukkantak), pedig így lenne kerek a téma.

sárkányfő 2010.04.02. 16:38:37

Látom szépen haladtatok, míg távol voltam :)

Tudom, most (még) mellékszál, de végre megértettem, miért vette meg KBJ a Grupon keresztül a pécsi Magasházat. Nekem ez nem illett a sorba, nem kis értékű föld, ami átminősíttethető, nem is államilag garantált bevételű és államilag finanszírozott tuti profitos üzleti modell, mint az abonyi Magtárház. Ez egy nagyon problémás ingatlan, ebből olcsón gyorsan nagy profitot nem lehet csinálni, de még hosszú távon sem.

Aztán most rábukkantam egy cikkre, mely szerint Pécs egyszerűen csődközeli helyzetben volt, rákényszerült, hogy kiárusítsa utolsó, még megmaradt, de még értékelhető ingatlanvagyonát. Hogy egyúttal megszabaduljanak a 21 éve sok pénzt felemésztő, nagy terhet jelentő Magasháztól ezért hozzácsapták az értékes ingatlanokhoz, és csomagban árulták az egészet. Így a Grupó kénytelen volt megvenni a jó földekkel együtt a Magasházat is.
Az más kérdés, hogy ígérteti ellenére eszében sincs felújítani és üzemeltetni. A kérdés már csak az, hogy az adásvételi szerződésben vállalták-e a felújítást? Ha igen, megszegték, ha nem, akkor a pécsi önkormányzat hűtlenkezelt...

bejgli 2010.04.02. 16:53:43

"Mi viszont nyugati keresztény országként ezer éve osztjuk a pluralizmus hagyományait. "

Valójában nem. Nálunk mindig is Bölcs Vezér mintájú volt az államhatalom berendezkedése. Mátyás királytól Orbán Viktorig. (Amely Vezérrel szemben aztán kellőképpen megbocsátóak is vagyunk: Ferencjóska lesz a 48-as ürgéből, Janibátyánk az 56-osból stb.) Ez így kényelmes a "magyar léleknek". Így nem kell foglalkoznia a választással, mert az bonyolult. Hányan utálják az OTP-t? És hányan hagyják ott közülük? Pedig bankot egyszerűbb választani, mint Vezetőt. Már ha Választás alatt a "kondíciós listák" összehasonlítását és értékelését értjük, nem a "reklámokat". De nálunk Választani nem szokás szeretni. Ezért lesz aztán a Választási Lehetőségből reklámkampány errefelé, és ezért fordulhat elő, hogy az egyik miniszterelnököt azzal bélyegzik meg, hogy betartotta a választási ígéretét, a másikat meg azzal, hogy nem.

"A Fidesz egyik balatoni erős embere, azt mondta nem hivatalosan, hogy a pártnak nincs hivatalos álláspontja, ő nem is tudja mit gondoljon a Balatonring projektről. Itt ez nekem gyanús volt, "
Pedig ez hihető. A Fidesznél soha nincs külön út. Gulyás Dénes képviselő ezen ügyben kifejtett tevékenysége mégis láthatóan nem abba az irányba mutat, amerre az Orbán-Milton kapcsolat alapján "illene" mutatnia.

A pécsi ügyben szerintem az a legfurcsább, hogy kifizették a vételárat. Ez valahogy nem illik bele az egyéb lépéseik közé. A pátyiaknak láthatóan az út a legfontosabb, ehhez képest még egy normális telket sem sikerült felmutatniuk a garanciához, pedig ennyire beruházóbarát szerződést talán még soha nem kötöttek Magyarországon. Ráadásul a projektjeik olyan slendriánul vannak összecsapva, hogy a falusi jegyzőtől kezdve a komplett PM-ig mindenki visszadobja. Eközben meg Pécsett 7 milliárd erejéig bizonyulnak fizetőképesnek. Ez azért furcsa. Nem tudom, ki hitelezte ott őket, de mindegy is, hiszen Sávolynál még az MFB is csak kormánygarancia esetén lett volna hajlandó mozdulni.

Vfair 2010.04.02. 16:56:38

@A Nép - Te vagy!: a link egy gépírás-oktató. Ennyiben. :)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.02. 17:02:15

@Vfair:

Ja, kösz. Szóval már megint hülye voltam. Föltehetően, ha rákattintok, rájövök. De eddig nem terjedt az intelligenciám. Ehelyett végigolvastam az egészet, ami nyilván nem is nekem szólt. Mentségem is van: iszonyú fokú kialvatlanság. A francba. El is tűnök, mielőtt mégegy ilyet produkálok.

Vfair 2010.04.02. 17:04:00

@ó jaj: vállalták, de kötbér és határidő nélkül.
Viszont a pécsi önkormányzat ma is költ rá - hetente mennek ki a tűzoltók a Magasház leszakadás-közeli fémlemezeit eltávolítani, mert szeles időben életveszélyes.

Ez a tulajdonos feladata lenne - ahogyan a tulajdonos felel büntetőjogilag a személyi sérülések miatt.
Kíváncsi lennék arra is, ezügyben ment-e felszólítás. Feljelentés akkor lesz (gondolom), ha személyi sérülés vagy tragédia történik. Előbb-utóbb ezt is összehozza ez a felelőtlen Milton-bagázs...

hypotheticalfriend 2010.04.02. 17:05:43

@Vfair: közveszély okozásért feljelentés

Vfair 2010.04.02. 17:05:52

@Vfair: Ja, a tulajdonos valami himihumi projektcég, ergo még egy közvetetten általuk okozott tragédia esetén se tudják elővenni főgengsztereinket. :(

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.02. 17:07:52

@Nash vs. Keynes:

titán ügyben jó vagyok. titán turbina alkatrészt simán tudnánk gyártani, mert titán lelőhely volt magyarországon. az ajkai bauxitréteg alatt volt egy nagy kiterjedésű mező amit a 60as évektől kezdve közvetlen orosz (oppáré) szovjet felügyelettel termeltek ki és vittek a szuba. az érv az volt, hogy nekik nincs titán lelőhelyük (de van), nekünk meg nincs szükségünk titánra (de van). a bakony vízháztartásának a tönkretételéhez kb. 40%ban járult hozzá a bauxit kitermelés, de az igazán nagy károkat a titán kitermelésének technológiája okozta.

azért abban egyetérthetünk, hogy az orosz megoldás ócsó lett volna, nem terhelte volna a költségvetést és minimum középtávú megoldásként (10-20 évre) működött is volna, időt adva arra, hogy egy jobb gazdasági környezetben kezdjünk légierőt fejleszteni?

kozlony 2010.04.02. 17:08:02

@Man Of Golden Words: nem csak külföldön.

"A Fidesz elnöke szinte minden meccsen megjelenik a székesfehérvári Sóstói Stadion díszpáholyában,...Ott ül mellette ... a sávolyi motorpálya-beruházás ügyében ismertté vált Kovács Bence János, a Grupo Milton ingatlanfejlesztő vezérigazgatója"

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20100324-orban-viktor-szerepe-a-magyar-fociban.html

sárkányfő 2010.04.02. 17:12:00

@Vfair: köszi az infót.
"vállalták, de kötbér és határidő nélkül." - hahaha. határidő nélkül bármilyen vállalás komolytalan. Van itt egy jogász? Ilyen esetben mikortól lehet alkalmazni az "ésszerű időtartamon belül" kifejezést?

A tűzoltók kiszállásának költségeit kapásból lehetne számlázni a Grupónak... ez nem kérdés, mellékelve a büntetést és felszólítást, amiért életveszélyes állapotban tart egy épületet.

Más: úgy tudom a rendőrség nyomoz a Magtárház ügyben (is). Van arról valakinek konkrét infója, hogy egész pontosan mi a gyanú, esetleg hogy áll a nyomozás?

hypotheticalfriend 2010.04.02. 17:27:38

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe:

Volt egy urban legend, hogy egy szibériai gyárban gyártották még a peresztrojka előtt a Migek orrkúpját. Valami titán ötvözetből. Aztán jött Gorgacsov és minden megváltozott. Pár év múlva az elhagyott fémmegmunkáló üzemben még mindig működtek a présgépek és használták az otthagyott alapanyagot is. Vödröket készítettek.
Nem is rozsdásodnak arrafelé a vödrök, hisz, mint tudjuk, a titán ellenáll a korróziónak.

kozlony 2010.04.02. 17:33:02

@hypotheticalfriend: Sport híreket is kell olvasni. Április 11.-e után, még inkább.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.04.02. 17:43:17

@hypotheticalfriend:

:)

ezt nem ismertem, de az biztos, hogy bizonyos termékek méretezése kisértetiesen hasonlít olyan méretekre amit a hadiipar is használ.

cigaretta átmérője = gépkarabély lövedék
szódásszifon, habszifon = harckocsilövedék, tarack lövedék aknagránát,

a lehel művek meg arról volt híres, hogy a hűtőszekrény fém oldalfalát hajtogató gép 12 óra alatt átállítható páncéllemez hajtogató berendezéssé.

az a vicc megvan, hogy:

Iván egy szamovárgyárban dolgozik egész életében. Soha nincs pénze egy vadiúj szamovárra, ezért amikor nyugdíjba megy a munkatársai alkatrészenként kilopnak neki egy teljes szamovárt. Mindenki azt az egy alkatrészt hozza amit egyébként gyártani szokott.

A nyugdíjas bulin átadják a lopott alkatrészeket és Iván boldog mosollyal elkezdi összarakni a szamovárt. Egyre több idő telik el, Iván egyre morcosabb. Három óra múlva megkérdezik:
Te Iván, hogy állsz a szamovárral? Összeraktad már?

Mire Iván: - Egy francot. Már négyszer raktam össze négyféle kombinációban, de mindig csak egy Kalasnyikov jön ki belőle.

Bocs.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.02. 17:47:29

@Buzgómócsing: én nem is tudtam h ti idejártok

azt hittem csak engem pontagyúznak le állandóan

fahrenheit451 2010.04.02. 17:59:10

Minél többet olvasok erről a Ruppó Nilton, Sedesa stb. bandáról, annál jobban felbőszítenek. Jó lenne már végre felszámolni ezt a Mervó és kbj által ide importált "spanyolbűnözést"! ;)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.02. 18:14:42

@hypotheticalfriend: bocsáss meg de én visszaéltem a kommenteddel

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.02. 18:16:44

@Vfair: még mindig nem az igazi

de már javul

fel a fejjel
megértem a helyzetedet, nem lehetett könnyű

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.02. 18:20:16

@noirp: lehet h kényszer

mint a kisgazda koalíció?

Vfair 2010.04.02. 18:24:03

@tesz-vesz: visszafordítanám:
A leírtak rád rímelnek inkább. :)

Vfair 2010.04.02. 18:25:47

@tesz-vesz: és ezért írtam, amit.
A jó cél érdekében minden erőfeszítést meg kell becsülni - függetlenül attól, hogy milyen szövegekkel kapcsolódtál be ide.
Békepipa. :)

hypotheticalfriend 2010.04.02. 18:27:50

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe:

A Zaporozsec motorja egy T-34-es indítómotorja, a lehel hűtőszekrények kompresszora csereszabatos volt a PSZH páncélozott csapatszállító kompresszorával, a konzervgyárakban a konzervek véletlenül pont olyan átmérőben követik egymást, ahogy a kaliberek az ütegekben. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.02. 18:39:20

@Vfair: tehát azt mondod, ide csak hülyék kommentelnek?
nagyon általánosító vagy ma.
még a végén minden zsidó kommunista lesz, nem?

Vfair 2010.04.02. 18:51:25

@tesz-vesz: szerintem már te sem tudod magad követni. Békülni terveztem, de mégiscsak igaz lesz az a pontagy... tekintve a hozzászólásomra adott reakciót, és annak ok-okozati összefüggéseit. Merthogy nincsenek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.02. 19:01:22

@Vfair: vannak, csak nem érted

békülni nem így kell

békülni úgy kell h elnézést kérsz, a sok hülyézésért.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.02. 19:03:50

@Vfair: van értelme, csak a cinikus, pimaszkodó változat reagálásnak.
sajnos meg sem fordult a fejemben, h másfajta értelmezése is lehet a mondatnak, ez tény

Vfair 2010.04.02. 19:23:36

@tesz-vesz: csak utánad.
Nemkicsit mellényúltál pár topikkal lejjebb.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.02. 19:25:21

@tesz-vesz:

Jesszus, ti itt min veszekedtek? Egy ponton és is veszekedtem, aztán kiderült, hogy semmi értelme és félreértéseken alapult. Azóta az ilyesmivel óvatosabb vagyok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.02. 19:31:34

@Vfair: igen, olvassuk csak el azt a parizer-díjas posztot

aril brikha 2010.04.02. 20:21:10

ejnye, a veszekedésnek még nem jött el az ideje...
;)

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.02. 20:22:14

Emlékezzél szavamra, főpap: egy napon majd nem egyetlen cohorsot fogsz látni Jerusalaimban, nem: az egész Fulminata-légió fog idejönni, meg az arabs lovasság, lesz itt keserves sírás és jajveszékelés! Akkor majd eszedbe jut Bar-Rabban megmentése, és megbánod, hogy a halálba küldted a békét hirdető filozófust!

Na, boldog húsvétot mindenkinek :) Tűzszünet!

Nash vs. Keynes 2010.04.02. 20:26:45

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: bodoki kolléga seggbe fog minket rúgni és teljes joggal.
Szóval engem tenne a legboldogabbá ha Agyarországon turbinalapát méretű 1600C és 10.000RPM -et kibíró monokristályos szuper ötvözeteket tudnának gyártani. Azért nem véletlen, hogy akkora országok mint Kína vagy India is erősen kóperációra szorulnak az Oroszokkal. Az ilyesmikhez drága alapkutatások, jó sok egyetemi labor és bazi drága gyárak kellenek.
www.kfki.hu/fszemle/mindtudisk/2006/szuperotvozet-0610.pdf
en.wikipedia.org/wiki/Superalloy

Man Of Golden Words 2010.04.02. 23:00:40

azt hiszem, hogy igy a husveti hetvege elott, lazitaskepp mindannyian megerdemlunk egy kis humort

egy ferfi elteved a holegballonjaval. lejjebb ereszkedik, lenn a foldon
meglat egy not, es odakialt hozza:
- elnezest, tudna nekem segiteni? megigertem egy baratomnak, hogy
talalkozom vele egy oraval ezelott, de eltevedtem, es most azt sem
tudom, hogy hol vagyok.
a no a foldon igy felel:
- on egy holegballonban tartozkodik, korulbelul 10 meterrel a talaj
felett. az eszaki szelesseg 40. es 41., illetve a nyugati hosszusag 59.
es 60. foka kozott van.
- maga biztosan mernok - mondja a holegballonos ferfi.
- az vagyok - feleli a no - honnan tudta?
a holegballonos ferfi igy valaszol:
- minden, amit mondott nekem, technikailag korrekt, de fogalmam sincs,
hogy mit kezdjek az ontol kapott informaciokkal, es az a helyzet, hogy
meg mindig nem tudom, hol vagyok. oszinten szolva nem volt tulzottan
segitsegemre. csak feltartott az utamban.
a no erre igy velekedik:
- maga pedig szerintem politikus.
- igen, - bolint a holegballonos ferfi egyetertoen - de ezt honnan tudta?
a no azt feleli:
- nem tudja, hogy hol van, sem azt, hogy hova tart. jelenlegi poziciojaba
a kedvezo szeljaras sodorta. olyan igeretet tett, amirol fogalma sincs,
hogy hogyan fogja betartani, es a maga alatt levo emberektol varja, hogy
megoldjak az on problemait. igazsag szerint pontosan ugyanabban a
helyzetben van, mint mielott talalkoztunk, de allitasa szerint most mar
en tehetek rola!

:)

bryan 2010.04.02. 23:30:13

@Man Of Golden Words:
Hasonlót ismerek statisztikussal és menedzserrel. :)

vizafogó 2010.04.03. 00:25:38

@Vfair: @Mitya Ivanov: @hypotheticalfriend: Én itt egy dolgon csodálkozom. A jövő hét végén választás.
a szocik bukó, a fityesz nyerő ágon. Egyszer csak elő kerül egy cikk, több fényképpel a nyerő elnökről, egy feddetetlen úriember társaságában, félreérthetetlen helyzetben, és ebből senki nem akar szavazatot nyerni, ill. vesztést megakadályozni.
Lehet, hogy a BEREZNAY-nak mégiscsak igaza van?

vadaszok 2010.04.03. 00:29:36

@hypotheticalfriend: Nekem ebből a cikkből (index.hu/belfold/2010/04/02/bajnai_interju/), annyi jött le, hogy a Bajnai a Bodokynak köszönheti, hogy a Sávolyból nem lett korrupciós ügy. :)

tabaniember 2010.04.03. 07:55:49

@Man Of Golden Words: cserébe:
Pásztor legelteti a nyáját a domboldalon. Egyszer csak megáll a domb lábánál egy vadiúj Land Rover, kiszáll belőle egy fiatal ürge Armani öltönyben, Gucci napszemüvegben, és így szól a pásztorhoz:
− Ha megmondom magának, hány birkája van, nekem ad egyet?
A pásztor megnézi magának a komát, és rábólint:
− Halljuk.
A fiatalember előkapja a notebookját, GPS-sel meghatározza a helyzetét, letölti a NASA oldaláról egy műhold képeit, egy szkennelőprogrammal összeszámolja a juhokat, kinyomtat egy 15 oldalas jelentést, és odanyújtja a pásztornak:
− Magának pontosan 237 birkája van itt.
− Eltalálta. Na, válasszon egyet.
A koma elkap egy kis bodros feketét, indul vele a csomagtartó felé. A pásztor utánaszól:
− Ha én meg mögmondom, hogy magának mi a foglalkozása, visszaaggya?
A fiatalember nagyképűen igent int. Mire a pásztor:
− Maga tanácsadó.
− Honnan tudja?
− Eggy: idegyön neköm, ahova senki se hítta. Kettő: mingyá egy birkát akar fizetségül azér, hogy mögmondja neköm azt, amit maga nélkül is tudok. Három: közbe fogalma sincs arról, amivel én foglalkozok. Úgyhogy mosmá szépen letöheti aztat a pulit!

Man Of Golden Words 2010.04.03. 10:44:25

@vadaszok: en is ugyanerre gondoltam, egyetertek

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.03. 11:37:23

@Man Of Golden Words:

Ez is hasznos, bár már találkoztam vele. Most legalább emlékszek is.

vizipipa 2010.04.03. 14:25:10

@bodoky:
Az LMP a jelen helyzetben LEHET hasznos ellensúly a parlamentben.
Az illúzióim viszont erősen korlátozottak.
1. Több jelöltek elmeszeltek a cetligyűjtésben.
2. A ki mennyit költött nyilvántartás szerint az LMP kb. 2x annyit, mint amennyi a kampányszámla bevételi oldala.
3. Ott is emberek vannak. Sok persze a fiatal és tiszta kezű, akik egyúttal naivak és tapasztalatlanok.

bryan 2010.04.03. 15:01:38

@vizipipa:
Erről azt olvastam, hogy elég sok mindent beáraz az ezt mérő oldal, amit nem lehet elszámolni: terembérlet, mikor a termet ingyen kapják, olyan munkák amit aktivisták végeznek, stb. Ha jól emlékszem az LMP negyven millió forintnak tisztázta az eredetét, az oldal (aminek nem emlékszem a címére 56-60 (?) millióra becsüli a kampányköltéseit. Nekem hitelesnek tűnik még a húsz milliós különbség is egy olyan párt esetén, amely a többi pártnál bevallottan jobban támaszkodik az aktivistáira.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.03. 16:25:57

@vizipipa:

4. És az egészet átlengi valami mély álszentség.

Buzgómócsing 2010.04.03. 23:01:09

@A Nép - Te vagy!:

Nem, itt arról van szó, hogy a többi féreghez képest, akik eddig irányították az országot, ez semmi. Ha ez a legtöbb, amivel Orbánt tudják fikázni, az a szememben édeskevés...

Buzgómócsing 2010.04.03. 23:04:01

@tesz-vesz: Ide is benézek néhanapján, igyekszem sokhelyről tájékozódni. De te meg a szilyn trackbackels slomo morelről, az sem semmi. ;)

hypotheticalfriend 2010.04.04. 07:05:44

@Buzgómócsing: Ha visszaolvatál, akkor láthatod, hogy itt senki nem mentegeti a "többi férget". A baj az, hogy úgy fest, egy gazdasági bűnöző banda gazdaállatról gazdaállatra ugorva, kormányokon átívelve tud harácsolni. Orbán lerázhatná magáról őket. Több ezer ember életén javíthatna és cserébe egy amúgy is kínos bűnöző barátságát veszítené. Nem is értem, hogy miért tart ki mellette.
Fikázásról szó sincs. Tények vannak.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.04. 17:54:05

@tesz-vesz:

Nagy „kujon”, nem a helyes kifejezés. Megnéztem amire Buzgómócsing utalt.

Buzgómócsing 2010.04.04. 18:27:52

@hypotheticalfriend: @A Nép - Te vagy!: Csak úgy kíváncsiságból: Ti kire szavaztok?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.04. 20:37:53

@Buzgómócsing:

Az az ereje ennek a Bodoky - vidéknek, hogy ilyesmivel nem foglalkozunk. Destruktív, értelmetlen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.04. 23:19:44

@A Nép - Te vagy!: többmindent jelent a szó

huncutot is többek közt

Buzgómócsing 2010.04.05. 07:45:00

@A Nép - Te vagy!: Mellébeszélés az megy, látom. Ennyit rólad. Köszi az őszinte választ...

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.05. 11:30:14

@Buzgómócsing:

Szó sincs mellébeszélésről. Nyíltan mondtam meg neked, hogy nem tartozik ide a kérdésed szerintem, és csak megosztásra jó. Kíváncsi lehetsz, de számon nem kérheted ha valaki nem akar neked erre válaszolni. Milyen alapon? És főleg ne vádaskodjál.

Ez - szemben a szélesebb országéval – egy jó közeg. Ne rombold.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.05. 11:46:54

@Buzgómócsing:

De tudod mit? Ha már annyira kiváncsi vagy, egye fene megmondodm. Csak aztéán ne kezdődjön el a az ide-oda vádaskodás, értelmetlen marakodás, hogy ki miért erre meg miért nem arra stb. Ez az amit el akartam kerülni. Nem érdemled meg, hogy válaszoljak a személyeskedő szándékos sértegetés keresésed miatt, de úgy döntöttem le vagy szarva ezzel együtt és, jól van, hadd tud.

Szóba sem jön amíg a jelenlegi rendszer fönnáll, hogy a szavazatommal támogassam. Bárkire szavaz ugyanis az ember, a Sárkányra szavaz. A fejei a pártok. Ha mégis (egy adag logikátlansággal) megtenném, egyedül a Civil Mozgalom jönne szóba.

Előre megmondom, további kötekedés kísérleteidet, ha lennénnek, figyelmen kívül fogom hagyni.

Sávoly Boy 2010.04.06. 00:58:57

Húsvét utáni napon még mindig nem tudom megérteni (bár mindig a megbocsátásra oktattak):
hogyan lehet az, hogy Orbán Viktor, baráti fotókon látszik azzal a Kovács Bence Jánossal, aki a dolomitos Zaránok Jánossal szövetkezett azért, hogy őt és édesapját tönkretegye?

Legalább egy évig csak ezt a dolomitos ügyet tudták a bulvárlapok OV-rol megjelnetetni. Talán emiatt veszítette el a 2002-es választásokat.
Ezek után élete egyik ellenségével együtt fotózkodik.

Talán túl sokat dolgoztam külföldön, hogy valamiről lemaradtam? Kérek mindenkit, írja meg a váűlaszt!

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.04.06. 01:06:10

Tegyük fel:
nem olvastam végig még az összes hozzászólást és rövid az emlékezetem, ahogyan sokmillió választónak.

Mint lelkes FIDESZ plakátolónak és szavazónak mit ajánlatotok a posztot végigolvasva: miért szavazzak az LMPre ÉSVAGY a Jobbikra?
Mit tudnak, vagy nem tudnak elérni?

kpityu2 2010.04.06. 06:21:14

Az ázsiai miniszterelnök nem hamis. Original Copy!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.06. 12:42:06

@Magyarországom:

Ez ez egész itt nem ilyesmiről szól. Látszat, ha úgy tűnik. Jobban megérted ha megnzed a kapcsolódó Bodoky féle Friss topik-okat a jobb fölső részen.

Buzgómócsing 2010.04.06. 15:39:41

@A Nép - Te vagy!: Ez korrekt. Mármint a 2. válaszod. (Az elsőben nem kellett volna elzavarnod innen, úgysem zavarok sok vizet.) Nagyon hasonlít a véleményünk egyébként, elvi alapokon én sem mennék el szavazni, többször felmerült bennem, de nem vagyok olyan tökös, mint te. A legkisebbik rosszra szavazok. Szerintem az a fidesz.

Buzgómócsing 2010.04.06. 15:42:27

@A Nép - Te vagy!: Azért a Bodokyt meg a blogot nem kellene annyira misztifikálnod, LMP-s (Új SZDSZ) álfüggetlen oldal, nem szeretem az ilyen képmutatást...

bryan 2010.04.06. 16:39:06

@Buzgómócsing:
Ezen a blogon sokáig ott volt az LMP-s banner, attól még, hogy Bodoky nem írja oda minden bejegyzésének a végére amolyan "zöld farokként", hogy "ezért csak az LMP-re szabad szavazni", attól még nem "álfüggetlen". Gondolom azért került le a pártlogó, mert az Indextől szóltak, hogy ezt a pártlogót nem kéne erőltetni, mert jönnek a mindenhol összeesküvéslátók (úgynevezett paranoidok), akik esetleg nem tudják különválasztani a szerkesztett Indexben megjelent dolgokat egy blogon megjelenttől. Nem volt alaptalan a gyanú valószínűleg.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.06. 19:03:52

@Buzgómócsing:

Nem misztifikálom Bodokyt. Miért tenném? Ami történt általa, és ami ugyanúgy része, a kezdeményezését követők által, nagy dolog. Bár sokkal többen tudnának róla! Én nem tudok másik esetet a húsz év alatt, hogy magánszemélyek legyőzték volna az államot. Illetve azt, amit az állam nálunk jelent. Főként ekkora horderejű dologban. Ezen belül ő személy szerint iszonyú sokat kockáztatott. Nem misztifikálom, nem is kell, de követni való példa. Ha többen tudnának róla, követnék is. Ez a társadalam jórészt a saját semmibevettsége miatt torzult olyanná amilyennek mindnyájan ismerjük. Nem ez a nép. Csak abbe a szakadékba kábították. Öröm volt látni ahogy az embereknek megjött az önbizalma, önbecsülése, mindenki tett hozzá amit tudott. Ez egyszer meglesz országosan is. Ha korábban táévesen mondtam túl erőseket, bocs.

Sohanedudgi 2010.04.06. 20:41:29

@Buzgómócsing:
"A legkisebbik rosszra szavazok."
Ki, vagy mi kényszerít arra, hogy általad is rossznak ítélt dologra (pártra) szavazz?
Még akkor is, ha relatíve kevésbé ítéled rossznak.
Elnézést a vulgáris kifejezésekért, de látnád értelmét kényszer táplálkozás céljából választani egy tányér sz@r és egy tányér f.s között? Esetleg további alternatívákként szintén undorító, egészségtelen és ebből eredően nyilvánvalóan ehetetlen dolgok közül?
Nincs értelme a további önámításnak.
Ébresztő!
(Sávolyon, Pátyon, Pécsen, Bp-en és vidéken.)

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.04.06. 20:51:52

@A Nép - Te vagy!:

Történt már hasonló, és még az "átkos"-ban:

Wekler Ferenc (akkor még konzervatív függetlenként)vezetésével a civileknek sikerült az 1980-as évek végén a Baranya megyei Ófaluban meghiúsítaniuk az atomhulladék tárolók építését.

www.hetek.hu/belfold/199901/atomszemetbol_gyarapodnanak_a_falvak

A történetben a happyend után jött a feketeleves, amikor Wekler a jobboldali szavazók támogatásával, már mint megválasztott parlementi képviselő lépett be az SZDSZ-be, majd a későbbiekben a Paksi Atomerőmű igazgatósági tagja is lett.

Mint a kormánypártok meghatározó politikusa - a szóbeszéd szerint - sokat gazdagodott azon, hogy beleszólása volt a németországi munkavállalási engedélyek kiadásába. A későbbiekben sok pályázati pénzről döntött.

Amikor a felhalmozott vagyonáról kérdezték, kielégítő választ soha nem tudott adni annak eredetére.

Mi fogja megakadályozni a Jobbikot vagy az LMP-t, hogy ha bejutnak a Parlamentbe, nem ugyanez fog történni?

Gondoljatok csak a LOP-STOP Szdsz-re! Kiderült, hogy a parlamenti képviselőkre leosztva ők lopták a legtöbbet.

Sohanedudgi 2010.04.06. 21:28:01

@Magyarországom:
"Mi fogja megakadályozni a Jobbikot vagy az LMP-t, hogy ha bejutnak a Parlamentbe, nem ugyanez fog történni?"

A kérdés gondolom szerinted is költői.

-Wekler úr egyébként már számos téren (politikai, gazdasági és privát) "bizonyított".

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.06. 21:38:25

@Magyarországom:

Ez több szempontból is egészen más mint az az ófalusi eset.

Erről a rendszerről beszéltem, nem az előzőről. Az ugyan még kevésbé volt kihívható, de nem a legvégén. Akkor éppen szabadabb, nyitottabb volt, mint az utódja, a mai.

És nem jobb nem összetéveszteni a sávolyi ügyet egy környezetvédelmi kérdéssel. Ennek messze nem az volt a lényege. Ha jól látom, ott azon volt a hangsúly.

Buzgómócsing 2010.04.06. 22:22:24

@A Nép - Te vagy!: Lehet lemaradtam valamiről, miről van szó?

Buzgómócsing 2010.04.06. 22:28:41

@Sohanedudgi: Ha fosnak tartanám nem szavaznék rá. Még ehetőnek gondolom, egy esélynek arra, hogy hintapolitikát folytatva a nagyhatalmak között Orbán el tud érni valamit ebben az országban. De a legfontosabb ami miatt rá szavazok, hogy Zusi mellett akarom látni legalább a fél szoci vezérkart és a fideszt tartom a legesélyesebbnek arra, hogy sittre vágja őket. Engem nem érdekel az sem ha évente 10%-kal esik a gazdaság és Orbán bányák meg szőlőhegyek lesznek az egész országban, ha börtönben látom megrohadni gyurcsányt, kókát meg társait. Ebben reménykedem, a többi igazából másodlagos.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.06. 22:32:52

@Buzgómócsing: Ennyi? Nem érdekel, ha egy ugyanekkora tolvaj jön, csak vágja sittre a vörösöket, mert úri kedved úgy tartja? De az, hogy OV mennyit lopott és 20 éve politikus, soha nem dolgozott, mégis kőgazdag lett az adófizetők pénzéből az smafu? Ez ám az értékrend. Gratulálok, remélem nem remeg meg a kezed és keményen behúzod az ikszet a vezér pártja és jelöltje mellé.

Sohanedudgi 2010.04.06. 22:47:18

@Buzgómócsing: Amiben a megnevezettekkel kapcsolatban reménykedsz, az nincs ellenemre, de sajnos csalódni fogsz.
A Zusi esete a 80 mínusz 50 millával csak egy olyan kivétel, ami erősíthtei a szabályt.
Ugyan milyen bántódás érte az olajosokat, tocsikokat, schlechteket, princzeket, kulcsárokat, usw. (Ezek rádásul nagyobbrészt csak strómanok.)
Szépen kérlek, ébredj fel!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.06. 23:31:54

@Buzgómócsing:

Arról, hogy meghiúsult 35 milliárd lenyúlása. Lehet, hogy első körben csak 15-é. Ha visszaolvasod a Bodoky tevékenységet, majd látod. Vagy próbáld beírni a Google „Bodoky Sávoly”. Itt minden annak az utórezgése. És kezdete egy hasonlónak Páty kapcsán, úgy nézem.

Buzgómócsing 2010.04.07. 10:46:19

@Valahol Máshol: Így van, ez az első. Pusztuljanak a vörösök. Utána jöhet a következő probléma. Egyébként ez az ugyanakkora tolvaj duma eléggé aljas, 1998-2002 között sokkal jobb volt a helyzet mint bármikor, bár közel sem jó. Mégha ugyanannyit lopnak is mint a szocik, legalább jobban teszik a dolgukat.

Buzgómócsing 2010.04.07. 10:51:46

@A Nép - Te vagy!: Jajaja, ezt tudom. Hát én ettől nem vagyok beszarva. Szerintem egy szoci-fidesz közös nyúlást akadályozott meg az szdsz/lmp, bár Gyurcsány is lehet benne volt, mert utálja a Suchmannt, szívesen tett neki keresztbe. Bodoky csak elvégezte a melót. De hogy nem kockáztatott semmit, az tuti. Utána meg kitüntették... Gratulálok a nagy bátorsághoz!

Szerintem ismét csak meg akarnak etetni minket egy ilyen alulról jövőnek tűnő szarral. Lehet Bodoky éppen egy hasznos hülye, de hogy az irányítók szarnak a népre, az tuti. Hatalomátmentés.

Buzgómócsing 2010.04.07. 10:58:12

Lehet túl pesszimista vagyok, de a civilek ebben az országban nem rúgnak labdába. Nagyhatalmú oligarchiák vannak, azok között lehet választani, ha akar valaki. Ha nem akar, akkor ők úgyis lejátszák maguk között. A demokrácia csak egy színjáték, a pénz az úr. Szerintem a sok pénzszövetség közül a fidesz a legkevésbé rossz - egyenlőre. A tapasztalatok ezt mutatják. Ezért szavazok rájuk. Ha majd mindet kipróbáltam és mind ehetetlen nem megyek el szavazni. De most a legszebb álmom: Az összes szoci börtönben rohad. Személyes sértettség okán is Orbánt tartom a legesélyesebbnek ezen álmom megvalósítására.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.07. 12:37:07

@Buzgómócsing:

Nagyon rosszul ás sajnos nagyon rosszindulatúan látod, amit Bodokyról mondsz. Alapod nincs rá, csak a benned lévő cinizmus, és kiábrándultság. Ez viszont a te problémád, és erről ennyit.

A civilek attól rngak labdába, vagy nem rúgnak, hogy te, hogyan állsz hozzájuk. Ha úgy állsz, hogy készen akrsz dolgokat kani a saját részvételed nélkül, és mert jól látod, hogy ők nem fogjék neked azonnal leszállítani, ezért nem mész közéjük, akkor nem is fognak elérni semit. mert rólad magadról van szó, nem mésról. Ha pedig eldöntöd, hogy itt van végre egy közeg, ahol rám kiváncsiak, az én hozzájárulásomat üdvözlik és várják, és ezrt odamész tenni a dolgokért, akkor lesz. Erről is ennyit.

Neheztelek, mert helyes megsejtésem ellenére belerángattál egy posvány dumábam, csak, hogy elismételhesd a benned élő tehetetlenséget, logikátlanságot, rosszindulatot, sóhajtozhass, és szaporítsd a szót és járhass tovább körbe, körbe, a semmiért. Járj tőlem, de nélkülem.

Szia, ebből is elég most már ennyi.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.07. 12:40:40

Soha nem hittem volna, hogy egyszer Kóka Jánost fogok idézni, de most muszáj. A vele kapcsolatos aljas inszinuációnak pedig megint nagyon Political Capital szaga van, Krisztián és Zoli soha nem adja fel :)

"Ezzel együtt is meggyőződésem, hogy az LMP százszor hitelesebben képviseli a tőlem igencsak távol álló zöld, baloldali gondolatot, mint Dávid Ibolya, Demszky Gábor, Mesterházy Ernő és Retkes Attila politikai torzszülöttje a hozzám amúgy közel álló piacpárti ideológiát" - Kóka János

Buzgómócsing 2010.04.07. 14:48:04

@A Nép - Te vagy!: Azért még válaszolok, ha nem is válaszolsz, ha nem is értünk egyet.

Olyanról álmodozol, ami Magyarországon nem alakult ki, aminek Magyarországon nincsenek meg a hagyományai, ami nyugaton is csak rövid ideig működött úgy-ahogy, egy kegyelmi állapotban.

Amiről beszélsz, amiről álmodozol, ahhoz kellene egy erős polgár réteg, amely Magyarországon soha nem volt, és az elmúlt 8 év során tovább gyengült az a kevés, ami megvolt belőle. Magyarország lakosait meg lehet venni hideg virslivel és langyos sörrel (legalábbis a többségét), most azért van hőbörgés, mert a szocik annyit loptak, hogy már erre sem telik. Olyan amit csinálsz, mintha demokráciáról álmodoznál Oroszországban vagy az araboknál. Lehet, de értelmetlen és eleve kudarcra ítélt...

A meglévő viszonyokhoz kell alkalmazkodni és abban próbálkozni, nem olyanról álmodozni, ami sosem volt. Olyan "nagyúr" mellé kell felsorakozni, akinél van esély egy jobb világra, akiben megvan a jószándék csírája és tenni is tud.

Ezt lehet cinizmusnak vagy kiábrándultságnak nevezni, de én inkább történelmi és gyakorlati tapasztalatnak nevezném.

Buzgómócsing 2010.04.07. 14:51:37

@bodoky: Biztos ezért támogatta:

vastagbor.blog.hu/2010/04/06/akarnak_e_maskepp_politizalni_ugyanazok

Ezt nevezem hatalomátmentésnek.

Egyébként érdekes, hogy az összes piacpárti ideológiát valló liberális állami tőgyeken gazdagodott meg. Kóka is..

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.07. 15:13:14

@Buzgómócsing: te miért veszed készpénznek hogy ez igaz? mert az szdsz bejelentette? cui prodest? előbb gondolkodj...

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.04.07. 16:14:20

@Buzgómócsing:
Bodoky Tamás az előtérben küzdött. Minden média megkapta az összes infót, mégis csak itt (+ingatlan.com, +zipp.hu) foglalkoztak az üggyel. Páttyal kapcsolatban még 5-6 vezető harcolt a frontvonalban. Mögöttük 30-40 lakos aktívan foglalkozott a kérdéssel, további 3-400 pedig elment a rendezvényekre. És kb. 1600 elment szavazni.

Miután láttuk, hogy Páty nehezebben oldódik meg, mellékvágányon a mutyicsapat sávolyi lenyúlását megakadályoztuk. Az összes hír az interneten volt, csak összesíteni kellett.

A civil mozgalmat a háttérből támogatták PM, MFB, GM szakemberek is, akik megelégelték, hogy hiába is dolgoznak becsületesen, átnyúlnak felettük.

Kiderült, hogy többszáz millió ment el megvesztegetésre. Nem véletlenül küzdött több (megélhetési) politikus az utolsó pillanatig a MotoGP érdekében.
Ezek felgöngyölítését most végzi a VPOP Anubis csoportja.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.07. 16:22:38

@Magyarországom: tudom, de azért ez még így se volt egy életbiztosítás nekem. de volt egy pont a sztoriban, amikor úgy döntöttem, hogy jobb meghalni a tűzben, mint térdig állni a húgyban :) no pasarán :)

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.04.07. 16:27:13

@bodoky:
innen ered a szleng "ne parázz!"
Kiderült, hogy nem nekünk kell félnünk, mert a párttitkárok ideje lejárt!

Örök köszönet Bodokynak!

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.07. 17:29:42

@Magyarországom: No Fear! De ne nekem köszönd, csapatmunka van, én csak a nevemet adtam hozzá, mert ez a foglalkozásom :)

fahrenheit451 2010.04.07. 17:39:05

@bodoky: Az SZDSZ meg a jószolgálat és etika... Biztos vagyok benne, hogy ezt nem retkes találta ki, hanem Soma vagy Szabados. Főleg, hogy aztán rászabadultak a bértrollok a Lokális Klímaváltozás blogra.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.07. 17:43:40

@fahrenheit451: Untergang... és ezt valahol mélyen már ők is tudják, csak még nem akarják elhinni. Soma és Szabados privátban folyamatosan a támogatásukról biztosítanak, csak nyilvánosan nem sikerült megfogalmazni még... de ami késik, nem múlik, én azt gondolom, hogy az embernek potenciális képessége van a bűn elkövetésére, de ez nem nagyobb mint a becsületre és jóságra való hajlama :)

Buzgómócsing 2010.04.07. 18:52:43

@bodoky: Az LMP-nek valahonnan sokkal több pénze van, mint amit bevall. Valahol olvastam, hogy több, mint kétszer annyit költöttek kampányra, mint ami pénzük hivatalosan/bevallottan volt rá. Az Élőláncos Lánczi András nyilatkozta, hogy ahhoz, hogy valaki sikeres párttá tudjon alakulni kezdéshez kell minimum 100 milla. Az élőlánc nem tudott rá pénzt szerezni, az LMP igen.

Az LMP pénzügyeit nem akarod kinyomozni, ha már úgyis tűz közelében vagy? Akkor én is azt mondanám fasza csávó vagy, addig azonban kételkedem benned (is). Annyi ilyen "hős" volt már ráadásul akit a szocik/libsik kitüntetnek már eleve gyanús. Ha nem haragszol...

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.07. 19:01:36

@Buzgómócsing: ki fogok nyomozni mindent, ha túlélem, de nagyon fontos az időzítés, ha érted, amire gondolok...

ideje van a születésnek,
ideje a meghalásnak
ideje az ültetésnek
ideje a kiszaggatásnak
ideje van a rontásnak
ideje az építésnek
ideje a gyógyításnak
ideje a megölésnek
ideje van a sírásnak
ideje a nevetésnek
ideje a jajgatásnak
ideje a szökdelésnek
ideje van a gyűjtésnek
ideje az elhányásnak
ideje az ölelésnek
ideje a távozásnak
ideje van a keresésnek
ideje a vesztésnek
ideje az eldobásnak
ideje a megőrzésnek
ideje van a szaggatásnak
ideje a megvarrásnak
ideje a hallgatásnak
ideje a szólásnak
ideje van a szeretésnek
ideje a gyűlölésnek
ideje a hadakozásnak
ideje a békességnek

:)

Sohanedudgi 2010.04.07. 20:54:00

@bodoky:
"Ha a szegényeknek nyomoríttatását, és a törvénynek és igazságnak elfordíttatását látod a tartományban: ne csudálkozzál e dolgon; mert egyik felsőrendű vigyáz a másik felsőrendűre, és ezek felett még felsőbbrendűek vannak."

fahrenheit451 2010.04.07. 21:57:17

@Buzgómócsing: Baromság. Az LMP-nek pont az a baja, hogy nincs pénze. Többek között azért, mert az ilyen gyanús népektől, mint ezek a ruppó niltonosok, nem hajlandóak pénzt elfogadni. Sőt, fél milla felett nyilvánosságra is hozzák minden adományozó nevét. Legutóbb még kb. 80 millás költségvetéssel terveztek, de jó ha a fele összejön nekik. Ezért van az, hogy alig látható az LMP kampánya.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.07. 22:03:36

@Sohanedudgi: A béketűrő viselkedés („ha megdobnak kővel,dobd vissza kenyérrel”) megtiltja a provokáció megtorlását,és lerombolja a kölcsönösség alapját. A keresztény doktrínában van egy anarchista vonulat.

Máté 5.3-12, vagyis a „A hegyi beszéd”

Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet :)

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.04.07. 22:26:52

Nemrég tette fel valaki a netre:
Sávolyra összesen 740 MióFt ment el kenőpénzre vagy nem könnyen indokolható "tanácsadásra", alvállalkozói munkára.

Izgalmasabb tételek:

Szabó-Stein Imre (MTV elnök aspiráns, kommunikáció segítése): 8,7MióFt
PWC (marketingterv és megvalósíthatósági tanulmány): 64 MióFt (ez ugye már nem titkos?)
Ormai és Tsa (lobbyzás, jogi segítség): 64 MióFt
Dr. Ughy Katalin, 2004 Környezetvédelmi Hatóság vezetője ("Környezetvédelmi stratégia"): 26.5MióFt
Ballesteros Alapítvány(Golfpálya kiviteli terv) 159 MióFt
Pályázatkészítő Iroda (Támogatáshoz pályázatok megírása): 146 MióFt (+ 390MióFt sikerdíj járt volna, ha utal az MFB)
Törö Csaba (Fodor Gábor Környezetvédelmi Miniszter tanácsadója) "Környezetvédelmi Támogatás" 80 MióFt
Szécsi Zsolt és a KÖSZ (ásatási tervek és a motorpálya körüli ásatások költsége): 95 MióFt
Ger-ung Kft. (Településrendezési terv "jóváhagyása"): 265 MióFt

Nekem a LOP-STOP párt "környezetvédelmi támogatása" tetszik a legjobban.

Egyre érdekesebb ez a történet.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.07. 23:08:18

@Magyarországom: pihenjünk. le fogjuk mészárolni akit kell, amikor eljön az ideje... most halgassunk zenét :)

www.youtube.com/watch?v=hbBn_4Tg_iw

Buzgómócsing 2010.04.08. 07:42:19

@fahrenheit451: :)

Te minden propagandát elhiszel? Azt tudom, hogy ez a felszín, a szép külső amit mutatnak, csak nem ez a valóság. Hogy a kampány meg alig látszik? Az nem azért van, mert ők nem költöttek sokkal többet, mint amilyük volt, hanem hogy a két nagy még aránytalanul sokkat többet költ, milliárdos nagyságrendben...

Buzgómócsing 2010.04.08. 07:43:36

@bodoky: :)

Tudnék egy szemétaljas reakciót írni, de inkább hallgatok. Kíváncsian várom mikor jön el az ideje!

tabaniember 2010.04.08. 07:58:44

@Buzgómócsing: 'amijük': pontos j. (Ami + birtokosjel. Úgy, mint az 'ideje' szóban.)

hypotheticalfriend 2010.04.08. 08:39:44

A Kubatov-féle, Kurucon keresztül kiszivárogtatott hanganyag megerősített abban a feltételezésemben, hogy hiába üzenünk Orbán Viktornak. Az üzenet nem jut el a címzetthez.

A helyzet az, hogy Orbán körül kiépült egy virtuális világ. Csak azok az információk jutnak be hozzá, amit a bizalmasokból és tanácsadókból álló védfal átenged, vagy legyárt.

Ennek veszélyeit és kézenfekvő, lenini párhuzamait most nem boncolgatnám, ez nem az a fórum. Azt viszont le kell szögezni, hogy az internet minden más párt esetében jó kommunikációs csatorna. A Fidesz kivétel.
Könnyen lehet, hogy Orbán Viktornak fogalma sincs, hogy kikkel szerepel egy fotón, kik fizetik a páholybérletét, kik támogatják a focisuliját. A Kubatov-félék, másodvonalbeli tanácsadók és szakértők viszont pontosan tudják.

A Kubatov-felvételnek nem az adatbázisok gyűjtögetése az érdekes része, hanem az a lekezelő, fensőbbséges hangnem, amivel Orbánt emlegeti és sugallja, hogy Orbán úgy táncol, ahogy ő fütyül.

Patyimutyi · http://zipp.hu/belfold/2010/07/21/a_patyi_golfmeccset_meg_jatsszak 2010.04.08. 11:33:53

Tollner Józsefet (Páty képviselő, aki ellenzi a Golfvárost, vezető harcostársunk) próbálják tönkretenni.
A Pátyi MegaPlázát ellenző képviselőt próbálják névtelen, rágalmazó szórólapokkal, hazug-hamis állításokkal tönkretenni. A szórólappal szórták tele azt a budaörsi körzetet, ahol tanít, majd összes ismerősének e-mailt küldtek (A szeretet soha el nem fogy címmel), amiben aggódnak egészségi állapotáért.

Valószínüleg érzik a végüket, és igyekeznek mindenkit tönkretenni.

A pátyiak nevében íme a válasz (Ezekiel 25.17):

Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága.

Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője.

(A többi nem ide tartozik, de az is érdekes:)
Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!

Tudomásunk szerint a VPOP nyomoz a pátyi ügyben, tehát van miért a 120 HA területet (M1) ingyen átsoroló képviselőknek félniük.

vizipipa 2010.04.08. 11:37:02

@Magyarországom:
Szívesen venném ezt a linket.

hypotheticalfriend 2010.04.08. 12:37:19

Családján keresztül támadják Tollner Józsefet

A napokban "ismeretlenek" alaptalan és hazug, rágalmazó szórólapot kezdtek el terjeszteni Tollner József pátyi képviselőről.
A szórólapban Tollner képviselőt családján kerszetül támadják és visszataszító rágalmakkal próbálják megtörni állhatatosságában.

Tollner József pátyi képviselő a pátyi megaberuházást ellenző képviselők egyike, aki személyében vállalta fel, hogy a nyilvánvaló ingatlanpanamának és az egész Zsámbéki-medencét károsító beruházásnak megálljt parancsol. Mint ismeretes, a pátyi lakópark-építés mögött a korábban csalásért és közokirat hamisításért elítélt, volt pornófilm szereplő szélhámos, Kovács Bence János és az éjszakai mulatóiról elhíresült hasonlóan jó pedigréjű Mervó József áll. A beruházást támogató pátyi képviselők, a "bűnös tízek" közül sokak ellen már most eljárások vannak folyamatban, de a legtöbb ügy még nem jutott bírósági szakaszba. Ez a rosszhírű kör támadja hát Tollner képviselőt, és mivel semmi mást nem találtak, amivel kompromittálni lehetne, hát kreáltak egyet és családján keresztül próbálják meg támadni.

Ugyanezt a módszert választották Danóczy Balázs, Telki egykori polgármesterének lejáratására is. A szöveg és a módszer tartalmilag és stílusában is azonos. Névtelen szórólap, amiben családján keresztül támadják a célszemélyt és szektás vádakat fogalmaznak meg. Talán nem véletlen, hogy Danóczyt karácsonykor, míg Tollnert húsvétkor támadják. Kerszetény vallási ünnepek idején sokkal érzékenyebbek az emberek az ilyen homályos vádakra. Mint az már nyilvános, Danóczy életveszélyes fenyegetés miatt mondott le tisztségéről. Ugyanígy megfenyegettek már többeket, köztük országyűlési képviselőket is. Tollner képvieslő is kapott már fenyegetést, sőt Pátyon kocsirongálás is előfordult.
Páty polgármestere elégedetten nyilatkozott a sajtónak Danóczy lemondása után, azt állítva, hogy előre megmondta, hogy erre Telki polgármestere "rá fog menni". Máskor azzal fenyegetőztek, hogy bármikor kiugorhat az útra egy szarvas az arra haladó autósok elé, illetve javsolták, hogy törődjön a beruházást ellenző inkább a családjával.

Ezek a maffia módszerei.

Ahogy Danóczy, úgy most Tollner is rendőrségi feljelentést tett. A két ügy kapcsolatára, az egyforma módszerekre és forgatókönyvre felhívták a hatóságok figyelmét. A fenyegetések éls lejáratások szervezett formában zajlanak. Ez súlyosbító körülmény.

A környezetünket rongáló, életminőségünket rontó, törvénytelen ingatlanpanama ellen felszólalókat csak az összetartás, szolidaritás és a nyilvánosság védheti meg. Ezért Tollner képvselő a rendőrség után azonnal a nyilvánossághoz fordult. Ugye, mennyire más ez a reflex, mint amikor Kovács Bence Jánosék megpróbálták erővel elhallgattani a médiát?

Tollner József, veled vagyunk.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.04.08. 12:46:55

@hypotheticalfriend: hands off tollner, motherfuckers! or else...

nowhere to run 2010.04.08. 13:04:00

Ha valaki összedob egy tájékoztató füzetet az eddigi Index és egyéb cikkek, hozzászólások alapján amit Pátyon szét lehet szórni anyagilag támogatom. A lakosságnak tudnia kell mi folyik a feje felett, és Tollner képviselő urat is megilleti a védekezés joga.

hypotheticalfriend 2010.04.08. 13:09:00

@nowhere to run:
Van ilyen anyag. Privátban adok kapcsolatot a megfelelő emberekhez. Köszi a támogatást, szükség van minden segítségre. Szerencsére egyre többen vagyunk.

nowhere to run 2010.04.08. 13:32:50

@hypotheticalfriend: köszi, tudom kit kell keresnem, igazából a bobek felvonultatása és Tollner támadása lépte át a "fizetni is akarok hogy megállítsam ezeket" ingerköszöbömet...

hypotheticalfriend 2010.04.08. 13:52:13

@nowhere to run:
Bobek belépője Pátyon tényleg nagyon durva volt, de legalább kibújt a szög a zsákból. Most már nem lehet össze-vissza hazudozni, tisztán lehet látni, hogy ugyanazok rángatják dróton a pátyi képviselőket, akik Sávolyon annyira csúfosan megbuktak. Ha Sávolyra nem volt pénzük, akkor erre sem lesz, ha ott az Állam megbízhatatlannak ítélte őket, akkor kicsit arrébb sem lesznek megbízhatóbbak. Az azóta kiderült disznóságokról, például a Magyar Köztársaságot képviselő ombudsman semmibevételéről ne is beszéljünk.
Törvényen felülinek érzik magukat? Kíváncsi vagyok, mit fognak gondolni a törvényről az előzetesben.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.08. 15:05:00

@hypotheticalfriend: @bodoky:

Önálló posztnak? (Melléütések kijavítésa után. Olyan, mintha én gépeltem volna.)

Dzsoll 2010.04.08. 15:15:19

@nowhere to run: én nem féltem Tollner képviselő urat, de én is hajlandó vagyok áldozni bármilyen ellenlépésre

sárkányfő 2010.04.08. 23:18:19

@Magyarországom:
Na ez már döfi! Bemásolom én is újra, ezt a listát kéne feszegetni tovább:

Sávolyra összesen 740 MióFt ment el kenőpénzre vagy nem könnyen indokolható "tanácsadásra", alvállalkozói munkára.
Izgalmasabb tételek:

Szabó-Stein Imre (MTV elnök aspiráns, kommunikáció segítése): 8,7MióFt
PWC (marketingterv és megvalósíthatósági tanulmány): 64 MióFt (ez ugye már nem titkos?)
Ormai és Tsa (lobbyzás, jogi segítség): 64 MióFt
Dr. Ughy Katalin, 2004 Környezetvédelmi Hatóság vezetője ("Környezetvédelmi stratégia"): 26.5MióFt
Ballesteros Alapítvány(Golfpálya kiviteli terv) 159 MióFt
Pályázatkészítő Iroda (Támogatáshoz pályázatok megírása): 146 MióFt (+ 390MióFt sikerdíj járt volna, ha utal az MFB)
Törö Csaba (Fodor Gábor Környezetvédelmi Miniszter tanácsadója) "Környezetvédelmi Támogatás" 80 MióFt
Szécsi Zsolt és a KÖSZ (ásatási tervek és a motorpálya körüli ásatások költsége): 95 MióFt
Ger-ung Kft. (Településrendezési terv "jóváhagyása"): 265 MióFt

sárkányfő 2010.04.08. 23:23:17

@ó jaj: Annyival kiegészíteném a listát, hogy hiányzik róla Michaels Gábor. Ne hagyjuk le róla, megérdemli, hogy ne hagyjuk ki...

Ez az ember ugyebár az a Fideszből időközben kirúgott alpolgármester, akit úgy fizetett le, és tett szövetségesévé-érdekeltté KBJ, hogy bevonták az "olcsón vett földet felminősítünk és drágán eladjuk" klasszikus panamába.

Dzsoll 2010.04.09. 19:46:45

@Patyimutyi: ez érdekes: marthi zsuzsa cége, a portaterv is ott figyel a listában, az egész dinasztia (férje callmeyer lászló) tudtommal telkiben lakik.
a honlapjukon viszont nem szerepel a gruppo milton mint céges megbízó.
kiváncsi lennék, hogy mennyire büszkék erre a munkára.

olcsóJános 2010.04.09. 21:19:57

@Dzsoll: @Patyimutyi: A pátyi "golfvárossal" a telkiek "szívnák" a legnagyobbat. A projekt előkészítésben kik vettek rész? Mervó Jozef, Szécsi Zsolt, Marthi Zsuzsa valamennyien a telki köztársaság lakói. Ki érti ezt?

A kifizetésekkel kapcsolatban: Ráérzéssel emeltétek ki a gyanús tételeket. Most mondom: ami hihetőnek tűnik az is gyanús, nem kicsit, nagyon! De legalább nem közpénz. Talán!

Patyimutyi · http://zipp.hu/belfold/2010/07/21/a_patyi_golfmeccset_meg_jatsszak 2010.04.10. 01:26:37

@olcsóJános: Money, money, money....
Mervó barátunk és Kovács Bence János (+Sedesa) az M1 menti átminősítésen 10 millió eurót nyert. Az kb. 2.6MdFt. Ebből kb. 500 MióFt-ot oszthattak szét a pátyi csizmások + MSZP között. Tehát 2.1MdFt nyereségük volt. Az is egy ciprusi számlán "realizálódott".
Az M1 ügy szépen is végződhetett volna, ha nem lett volna rögeszméje a Mervónak, hogy aki nem adta el neki a földjeit, azt minimum megfenyegette, de akár az utat is átterveztette, hogy a renitens telke elértéktelenedjen. Másrészt a 10 Mió euró nyereségből 5-öt ígért a falunak, majd mikor az a számlájára érkezett, elfelejtette megépíteni az M1 lehajtót + elkerülőutat.
Ez még mindig csak be nem tartott ígéret lett volna a múlt hétig, amikor ezt a tartozást a testület el is engedte. Azóta hűtlen kezelés, de csak a képviselők szemszögéből.

Ezt a mutatványt akarták megismételni a Golf"város esetében is.

Ha te keresnél a sittes haveroddal 2.1MdFt-ot, nem akarnád megismételni?
Foglalkoztatna, hogy ki a haverod? Számítana hol élsz, amikor másnap akár egy szigetet is vehetsz a nyereségen a nehéz helyzetben lévő Görög Államtól?

főkút 2010.04.10. 08:13:12

@Patyimutyi: "a múlt hétig, amikor ezt a tartozást a testület el is engedte."

Erről kicsit többet lsz.

Vfair 2010.04.10. 18:31:35

@Dzsoll: büszkék rá... sajnos.
Zsuzsával más téma kapcsán találkoztam, és attól józanabbnak, értelmesebbnek ismertem meg, hogy ennyire leperegjenek róla az ellenérvek.
www.hptt.hu/sukoro-utan-paty-es-savoly-de-meg-sorolhatnam-es-mi-van-a-jelenseg-mogott/61#more-61

Szemellenzősen, a szakmaiság álarca mögül a beruházói álláspontot védi (többek között ő nyitotta meg a balatonringangyalai-fészbúkos oldalát is...)

vadaszok 2010.04.10. 23:48:45

@Vfair: Már régóta tervezem, hogy erre a „hptt” (broaaa)oldalra írok, de inkább legyintettem.
Több mint tíz évig tervezőként dolgoztam, ennek egy részét létesítmény felelősként.
Magam is építkeztem, de szakmai múltam ellenére nem takarékoskodtam az igazi szakemberek által készített komplett kiviteli terven. Olyan építészt találtam, aki nem volt hajlandó – még a megbízás elveszítése árán sem – szakmailag rossz kompromisszumot kötni.
A szűkös költségvetés ellenére elfogadtam a profi véleményt, melyet nem bántam meg.
A hosszú bevezetőt nem spórolhattam meg.
Pátyott élek 15 éve. Nagy megelégedéssel olvastam mindig a helyi híreket, hogy egy elismert településtervező szolgálja ki az önkormányzat ilyen jellegű igényeit, és meg voltam győződve, hogy a profizmus, egy élhető, 21. századi vidéki környezetet biztosít a leszármazottaimnak, tehát jól döntöttem, hogy ide települtem.
A valóság azonban lesújtó. Dilettáns, anyagi érdekeltségtől vezérelt, a budapesti agglomeráció ingatlan ámokfutásának „feddhetetlen” szereplői, maximális hozamot elváró diktátumát, szolgaian végrehajtó döntéshozók igényeit kiszolgáló tervekkel, annak alapján megvalósult borzalmas település képpel találkozom.
A nagyra becsült szakember siralmasat alkotott.
A Fészek klubban készült Kazal László kabaréfelvétel Konti utcai ablakból kikönyöklő hölgye jut eszembe: „Gyere be szépfiú! Szopok, nyalok b….. húszasért.”

Dzsoll 2010.04.12. 19:40:33

@Patyimutyi: marthi zsuzsa adminisztrálja a facebookon a balatonring angyalai csoportot, és id. callmeyer úr is csatlakozott hozzájuk.

patbateman 2010.04.12. 21:20:10

@Dzsoll: Hál'istennek ilyen elkötelezett...

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.04.13. 10:30:53

Mit várunk az új kormánytól?

(1) Ha esik 2 cm, hó, akkor se álljon le az ország.
(2) Ha élnek a választok a szavazójogukkal, akkor ne várakoztassák meg őket.

Miért lesz szép a május?

Megszűnt a LOP-STOP párt. Bebizonyosodott, hogy a választók több, mint 4 évig is emlékeznek a politikusok ígéreteire. Ha azt ígéred, hogy megszűnteted a korrupciót és a te pártod lop a legtöbbet, akkor kiesel a játékból.

Több ezer léhűtőt, akik eddig csak abból éltek, hogy a pártok nevében beválasztották őket cégek felügyelő bizottságaiba és a parlamentbe, elveszítik állásukat. Természetesen őket is olyanok követhetik, akik szeretnek lopni, de esetleg látva a rendszerváltó pártok kiesését, kevesebbet fognak lopni, és többet tőrödnek a választókkal.

Jobban fognak figyelni a pártok a látszatra, ezért legalább azon képviselők kiesnek a játékból, akiket korrupción érnek. Ezek után már nem lesz divat átigazolni őket másik játékba, hanem parkolópályára kerülnek.

Ez csak néhány gondolat, de már ez is sokat segítene....

vadaszok 2010.04.13. 11:05:54

@Magyarországom: Sárgul a piros. Lassan a avatart kell váltanom. Vagy lehet, hogy ez érvényes marad?

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.04.14. 21:54:19

Nyomtatott sajtó trendje hamúgy is lefelé mutat.
Ez a trend még gyorsulni fog, amint lesznek használható, nagyobb felbontású e-bookok - laptopok.

A Népszabadság is mindent egy lapra tett fel.
Amikor a hazugság is belefér az újságírásba (ugye Eötvös Pál), utána már ott a leeeeejtőőő...

2006:
www.origo.hu/itthon/20031027tellerlevel.html

2010:
kreativ.hu/cikk.php?id=26387

Dzsoll 2010.04.15. 10:36:28

Megverték Kozármislenyben annak a projektcégnek az ügyvezetőjét, amelyik uszodát és sportszállót épített volna a Baranya megyei városban

index.hu/bulvar/2010/04/15/kozarmisleny/

Lehetséges, hogy más is uszodát tervez a környéken?

aril brikha 2010.04.30. 20:32:03

@goncol: gondolom, emelett szépen halad a magasház projekt is.
na, majd megkérjük Bodokyt - ha már úgyis arrafele lesz dolga, csináljon néhány fotót a megújúló épületről.
süti beállítások módosítása