Tizenkilencre lapot húzni, urak?

2010.03.10. 11:02

Hypotheticalfriend remek kommentjét önálló posztnak kiemelem ide. A szerző a blog.hu felhasználója.

"Orbán és Gyurcsány felosztották maguk közt az országot, és csak a tévében játsszák az öriharit a hülyére vett rabszolgáknak, hogy közben elvehessék az adópénzünket."

Azoknak, akik szakmányban szapulják a civil álláspontot. És azoknak, akik sérthetetlennek érzik magukat.

Én ismerem az ügyben küzdő civilek legtöbbjét. Nyilván nem mindenkit és nem mindenkit ugyanolyan mélységben. Mégis inkább hiszek nekik, mint egy szélhámosokból verbuválódott bandának. A civilek azért küzdenek, hogy ne veszítsenek el valamit, ami természettől megvan. A „beruházó” pedig azért harcol, hogy elvegye, elpusztítsa azt a valamit és közben meggazdagodjon. Az egyik motiváció a veszteség csökkentése, a másik a nyereség maximalizálása.
 
Ha valakinek ezek után még motivációs, erkölcsi kérdései lennének, akkor morálisan érzéketlen és alapvető civilizációs hiátussal küzd. A civilek nem tudnak nyerni a szó nyerészkedés értelmében. A civil nyereség a veszteség elkerülése. Ezért írtam valamikor, hogy itt a hatalom a demokrácia álruhájában indított háborút az őt eltartó nép ellen és ez egy kicsi ütközete ennek a háborúnak.
 
A törvényeknek erkölcsi fundamentumuk van, a jog nem elvont dolog, hanem nagyon is mélyen gyökeredzik a valóságban és azért van, hogy a társadalmi együttélést lehetővé tegye, ha már szokásaink megfakultak. Ezt csak azért mondom, mert ebben a helyzetben nyilvánvaló, hogy a beruházónak csúfolt társaság morálisan elítélendő módon forgatja ki a társadalmi együttélés szabályait és saját hasznát a közösség kárára kívánja realizálni. Ha a törvény ebben őt segíti, akkor az egész civilizációs kártyavár összeomlik.
 
Akkor pedig majd megint kerek szemmel csodálkoznak a mostani nagypofájú tolvajok
 
Lehet, hogy nem most, de előbb-utóbb, ahogy ez már lenni szokott. Akkor pedig majd megint kerek szemmel csodálkoznak a mostani nagypofájú tolvajok, hogy miért is viszik őket a lámpavas alá, hisz betű szerint, drága ügyvédekkel megmagyarázva, kiforgatva a törvény szellemét, minden rendben volt. Akkor meg most minek is ez az egész izé itt az akasztással, különben is „visszamenőlegesen” és „már el is évült”, meg "mentelmi jog".
Legbelül mindenki tudja, érzi – már aki társadalomban nőtt fel és nem farkasok, vagy kenguruk nevelték fel – hogy mi a helyes ebben az ügyben. És úgy általában is. Érezzük, amikor újra átvernek, tudjuk, hogy ki mutyizik, ki sumákol, hol a lehúzás, de megszoktuk, beletörődtünk. De ez csak a felszín. A sérelmek gyűlnek, a szabályok erodálása minden egyes ember belső tartását pusztítja. És van egy pont, amikor átszakad a sérelmek gátja. Az egyes emberben is, de a társadalom egészében is. Nem vagyunk ettől a ponttól messze. Az elkeseredés a kritikus tömeget közelíti.
 
Most mindenki a Fideszbe vetíti maradék hitét, mert igazából senki sem akar káoszt. Békét és biztonságot szeretnénk, de mindenki érzi, hogy ez szinte lehetetlen a mostani farkastörvények mentén. A maradék hit miatt van a kétharmados győzelem esélye és nem másért.
 
Én nagyon remélem, hogy elindul valamiféle megtisztulás és vagy sem ebből a konkrét ügyből, sem a többi tíz-száz-ezer hasonlóból nem lesz semmi, vagy az érintettek elnyerik méltó büntetésüket, mindenki megelégedésére, mint egy Disney filmben.
 
Mert, ha a jog megvédi őket, akkor a jog már nem a társadalmi stabilitást szolgálja, hanem egy szűk elit érdekeit. És akkor a kaszák szinte maguktól kezdenek majd kiegyenesedni, mert, ha nincsenek szabályok, akkor ugyebár nincsenek szabályok. Következmények nélküli ország. Hányszor hallottam ezt! Ha pedig tízmillió ember gondolja azt, hogy bármit lehet, akkor cudar világ elé nézünk.
 
Ezért mindnyájunk érdeke, hogy még idejekorán zárjuk le az ügyet, és zavarjuk el a "befektetőket". Ha így lesz, talán újból hajlandók leszünk hinni „választott” vezetőinknek. És ez a hit a mostani status quo alapja. Ha ez a hit szublimál, akkor itt Rhodesia lesz.
 
Úgy tűnik, a Fidesz tart ki utolsónak az MSZP mellett
 
Zárójelben jegyzem meg, hogy a Jobbik megtörte a hallgatást Páty ügyében. Amit mondok, nem fikció, hanem egy valós forgatókönyv. Úgy tűnik, a FIDESZ tart ki utolsónak az MSZP mellett. A pletyka pedig már elindult. Holnap már több tízezren fogják egymás fülébe súgni, hogy Orbán és Gyurcsány felosztották maguk közt az országot és csak a tévében játsszák az öriharit a hülyére vett rabszolgáknak, hogy közben elvehessék az adópénzünket. Ez már nem internetes hülyéskedés, bácsik súgják egymás fülébe, hogy színjáték az egész, kocsmákban ordítják részegek, munkahelyeken duruzsolják egymás fülébe alulfizetett alkalmazottak. Holnapután a suttogás százezrek fülébe jut. És százezrek gyűlölete már nem vicc.
 
Pont ilyen ügyeken szokott megcsúszni a nagypolitika agyaglába. Watergate, hogy mást ne mondjak.
 
Pár hónapja még azt hitték az urak, hogy sikerül az egész ügyet titokban tartani. Nem sikerült. Mi, civilek áttörtük a hallgatás falát.
 
Néhány hete azt gondolták az urak, hogy sikerül a médiát erővel megállítani. Nem sikerült. A sajtó nem teljes egészében korrupt, és amikor látták, hogy Bodoky életben maradt, mi több, sorra nyitogatja a csontvázas gardróbot, elkezdtek beszélni.
 
Most azt hiszik az urak, hogy a szélesebb közvéleményt nem fogja elérni a botrány és megmarad az egész ügy az interneten. Nem így lesz.
 
Emlékeztetnék mindenkit a hat hónappal ezelőtti és a mai Hagyó Miklósra. Hat hónapja ő is ugyanolyan magabiztos volt, mint ma egyesek. De, kérdezem én, e történet minden szereplőjének jobb háttere van, mint Hagyónak volt?
 
E történet minden szereplőjének jobb háttere van, mint Hagyónak volt?
 
Merthogy az ő háttere kevésnek bizonyult. Egykori „barátai”, akik korábban bizonygatták, hogy minden le van játszva, ügyvédek, akik biztosították róla, hogy nincs rajta fogás, most nem veszik fel a telefont, sőt, ellene vallanak. Szóval az összes pátyi képviselőnek jobb a háttere, mint Hagyónak volt? Az összes érintett minisztériumi tisztségviselőnek jobb a háttere, mint Hagyónak? Mindenki igaz barátokkal, végsőkig lojális lovagokkal van körbevéve? Kötve hiszem.
 
Csak azért kérdem, mert ha akár csak egyetlen egy szereplő is eldől ebben a reszkető, dülöngélő korrupciós gúlamutatványban, akkor mindenki lezuhan, kivétel nélkül.
Biztosan érdemes tizenkilencre lapot húzni, urak? Annyi üzleti lehetőség van még és közöttük akad akár tiszta is. Érdemes mindent kockára tenni egy ennyire elátkozott és bizonytalan dologért?
 
Én azt gondolom, ideje komolyan venni a tiltakozókat, a civileket, a nyilvánosságot, a törvényt, még akár a jóerkölcsöt is, és mérlegelni, hogy mi a legkisebb veszteség. Számunkra, civilek számára ismerős ez a helyzet. Mi mindig csak védekezünk, és a veszteséget igyekszünk minimalizálni.
 
Eljött az idő, hogy a hatalom is megismerje ezt az érzést.

 

735 komment · 2 trackback

Címkék: sávoly páty hypotheticalfriend

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr711828059

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázadás a politikusterrorizmus ellen 2010.03.18. 16:27:07

Az utóbi két három napban nem működött a belépés a blogomba.A számítógéphez értő haverjaimat ilyenkor azzal szoktam cseszegetni, hogy én rendesen bekentem fokhagymával a monitor sarkát holdtöltekor, de úgy tűnik ennek ellenére belémásztak a kommunis...

Trackback: Sávoly igazi tétje 2010.03.10. 13:30:33

A Sávoly-ügy a közeljövő magyar demokráciájának lakmuszpapírja. Ha az állami támogatás zöld utat kap, az azt jelenti, hogy a fékek és ellensúlyok rendszere valószínűleg továbbra sem fog működni a végrehajtó hatalommal szemben. A Sávoly-ügy tétje jóva...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

__ 2010.03.10. 11:37:04

1. Ezt nem lehetne Index címlapra?
2. Ha már pártokat nevesítünk, az LMP-t is meg lehetett volna említeni. Igaz ők nem tudták áttörni a hallgatás falát (bár a Jobbik is erejéhez képest meglepően gyengécskén töröget - noha ezzel a botránnyal garantált lenne a második erő cím), de ha jól tudom pártszinten előszőr ők foglalkoztak az üggyel.

vizafogó 2010.03.10. 12:03:46

"Szóval az összes pátyi képviselőnek jobb a háttere, mint Hagyónak volt? Az összes érintett minisztériumi tisztségviselőnek jobb a háttere, mint Hagyónak? Mindenki igaz barátokkal, végsőkig lojális lovagokkal van körbevéve?"
Igen! Ha egy országgyűlési képviselő is összeszarja magát, ha meglátja az éjszakai élet császárát.

patyicivil.hu/?p=2967

2.-es video 15:54-16:00
2.-es videó 21:50-25:00

két önkormányzati képviselő mobilon szinkron közvetítette neki, majd az előadás után megjelent a teremben és a képviselő úr többszörös bocsánat kérés után nevén szólítva szót adott neki. A pódiumhoz invitálta, mikrofont kapott, mely gondoskodást a többi hozzászóló nem érdemelt ki, előadhatta propaganda beszédét, ez után, anélkül, hogy megvárta volna a reakciókat távozott.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2010.03.10. 12:08:08

Remek cikk. Nagyon jól megfogja a dolgok lényegét és lényeglátóan helyezi őket széleebb összefüggésbe.

Egyetlen apró részletet látok, ami olyan, hogy ha önmagában igaz is és más szempontból jogos is, nekem úgy tűnik nem föltétlenül az igazi kérdés a kérdéses ügyben.

Erre a szembeállításra gondolok:

„A civilek azért küzdenek, hogy ne veszítsenek el valamit, ami természettől megvan. A „beruházó” pedig azért harcol, hogy elvegye, elpusztítsa azt a valamit és közben meggazdagodjon.”

Semmi kifogásom nem lenne ezzel szemben, ha a folyó küzdelem „zöld” ügy lenne. Amennyire látom a helyzetet elsősorban messze nem az. Sőt, éppen a zöldnek, beállított szempontok fölhasználásával igyekeznek megosztani az abban anyagilag érdekeltek a pályaépítést más meggondolásból ellenzők népes táborát. A szembeállítás jogos, de nem említettem volna most, amikor a kérdés a korrupció, demokrácia hiány, felelőtlen gazdálkodás és más hasonlók körül forog, olyan szempontok körül, melyeket más részeiben az írás a legelsőosztályúbb módon közelít meg.

bomi 2010.03.10. 12:12:50

Nagyon jó cikk, örülök, hogy legalább így megjelenhetett (bár azért lehetne ez egy véleménycikk a címoldalon, akár csupán a linkkel, vagy legalább a blogketrecbe bekerülhetne).

is 2010.03.10. 12:17:27

néhány gondolat, puzzledarab:

- Kovács Bence János láthatóan stróman. a nevére vannak írva dolgok, de egy milliárdos nem Romániában forgat filmet ko-producerként. namost ki írathat többtízmilliárdot a nevére? csak akinek van annyi. a 100 leggazdagabb magyar természetesen nem a 100 leggazdagabb magyar, van, akinek csak a készpénze több, mint a 100-as lista alján lévőknek.
- de a 10-as lista tettjén érdemes körbenézni, ott vannaka többtízmiliárdok, és ott vannak a pártokhoz kötöttek.
- be kellene passzintani, hogy kinek a portfolioja, szándéka, igényei passzolnak ahhoz, ami KBJ nevére van írva. meg hozzávenni, hogy miért nem szól egyik pártsajtó sem. meg megnézni, hogy ki is ül egy asztalnál Orbánnal a VOSZ-ban, Gyurcsánnyal máshol.

bizony, Hagyó kevesebb, mint 1 milliárdot mozgatott meg, mi az? Sávoly 35 milliárd, Páty is többtízmilliárd. itt már nem a gyerekek játszanak. itt a politikus (pl. Telki polgármester) utolsó gyalog a sakktáblán. itt Gripen-ügy 2 van.

sajnos a FIDESZ-t még megválasztják, még folytatódik a szabadrablás. mindenki gondolkodjon el civilként, sajtósként, hogy jó volt-e egyoldalúan 4 évig a FIDESZ-t erősíteni, ahelyett, hogy már 4 éve döntenénk az egészet befelé, együtt. talán 2014-ben, de most már nagyon fognak kapaszkodni, most már hisztéria lesz.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2010.03.10. 12:34:58

@bomi:

Semmi kétségem, hogy amennyire Tamáson múlik kikerül a címlapra. Mindig lehet más, aki nem hagyja.

nemacsuka · http://nemacsuka.blog.hu 2010.03.10. 12:51:56

Ertem az uzenetet, de ebbol a posztbol a tenyek hianyoznak, ez inkabb a velemenyrovat: idaig ugy tekintettem, hogy ilyen rovat ezen a blogon nincs. Lehet, h felreertettem valamit. Termeszetesen minden tisztelet Bodoky Tamase az eddigiekert, csak szerintem a mufaji keveredes nem tesz jot.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.10. 12:56:56

@nemacsuka:

Hm. Hm. Ez egy sorozat része, nem látod? Ott a tények ammennyire csak hozzáférhetők, ismerhetők, terítékre kerültek. És amennyire nem, az is sok mindent elmond, ugyanis a titkolózás maga is leleplező a hatalmon lévők részéről.

Ez egy elsőosztályú – minél többször olvasom, annál tisztábban látom – összefoglalás a várható követketményekről a társadalom számára. Tekintheted egy fajta hatástanulmánynak is.

nemacsuka · http://nemacsuka.blog.hu 2010.03.10. 13:08:53

@A Nép - Te vagy!: Termeszetesen nem akartam senkit bantani. Nyilvan van helye a joslasnak is, hatastanulmanynak is, sok hasznos foruma van ennek. Bodoky Tamas viszont eddig azert volt kikezdhetetlenul hiteles, mert nem bocsatkozott joslasokba, elegendoek voltak a tenyek is. Erre akartam csak felhivni a figyelmet, de tiszteletben tartom, ha mas szempontok is ervenyesulnek.

mojszipupi 2010.03.10. 13:12:08

Úgy gondolom hogy csak reménykedhetünk abban h az ajól felépített piramis-udavrtartás-ahogy tetszik-előbb utóbb minden hagyó féle körül leomlik. A kérdés az hogy mikor. Én nagyon bízom abban, hogy a hozzád hasonló oknyomozó tevékenység igenis elindít valami változást amit ha nem is mi de legalább gyerekeink élvezni fognak

osborne 2010.03.10. 13:17:29

@nemacsuka: unprofessional a szó amit keresel. egy magát komolyan vevő oknyomozó-publicista egy ilyen kommentet soha nem posztolna ki. kár a blogért.

EMU 2010.03.10. 13:18:47

Bodoky mintha nem is magyar lenne. Nyílt, tisztán és a lényeget látó, konzekvens, értelmes, logikus, egyenes, eszes. Ráadásul ezek magyar honban mind deficitnek számítanak, mégis aránylag nagy hanggal szól, akár valami magyar közéleti baromság. Bodoky nem magyar, nem lehet.

EMU 2010.03.10. 13:20:06

@nemacsuka: Olyanról hallottál már harangozni, hogy publicisztika? Jegyzet? Hm?

Vfair 2010.03.10. 13:23:41

@Bereznay András:
Azért van ez ez érzésed, mert a sokszáz hozzászólásban (itt, a blog többi cikke alatt) erősen keveredik a sávolyi témával Páty - a közös nevező, a kétes "beruházói kör" miatt.

Ami ott történik, az igenis zöld-ügy - így a velük szemben folytatott minden küzdelem, érvelés, tényfeltárás zöld-ügy is egyben.

bomi 2010.03.10. 13:25:04

Blogketrec!
@nemacsuka: Ez - ha figyeltél, biztos tudod - nem Tamás írása, és valóban véleménycikk, annak viszont kiváló. Úgy tűnik, ide sikerült kirakni, index címlapra nem - pedig oda kívánkozna. A szerzője nagyon jól ismeri az ügyeket; ha a tények érdekelnek, akkor olvasgasd ennek a blognak az előző nyolc posztját, linkekkel és kommentekkel együtt, le fogsz döbbenni, és nagy valószínűséggel egyet fogsz érteni ezzel a véleménnyel.

bomi 2010.03.10. 13:29:02

@osborne: Neked is azt ajánlom, hogy olvasgass vissza egy kicsit a blogon (a hivatkozott cikkeken kívül a kommenteket is érdemes), és akkor talán/remélhetőleg nem csak fikázó véleményeddel fogsz idetalálni.

RustySpoon (törölt) 2010.03.10. 13:30:53

@EMU: Utálom az ilyen szöveget.. "mint ha nem is magyar lenne". Ezzel kinek akarsz tetszeni? Magyarországon, a magyarok közt igenis vannak konzekvens, értelmes, eszes emberek, csak épp nem nekik áll a zászló,nem ők mozognak az előtérben. Ennek meg vannak az okai, de semmiképp sem az amit te sugallani szeretnél.. -mondom ezt úgy, hogy nem vagyok széljsőjobbos meg magyarabbmagyar.. csak egyszerűen tököm tele van az ilyen kishitű emberekkel.

A cikk nagyon jó, megérdemli a címlapot!

osborne 2010.03.10. 13:32:31

@bomi: Épp az eddigieket komolytalanítja egy eddig ismeretlen nick kommentjének kiemelése. Got it?

Hírbuzi 2010.03.10. 13:38:47

"Orbán és Gyurcsány felosztották maguk közt az országot, és csak a tévében játsszák az öriharit a hülyére vett rabszolgáknak, hogy közben elvehessék az adópénzünket."

A Hírcsárdások szerint is békülnek ezek ...

hircsarda.hu/kultura/3752-exkluziv-klipben-bekul-orban-es-gyurcsany/

nemacsuka · http://nemacsuka.blog.hu 2010.03.10. 13:39:21

@bomi: Igen, elolvastam ezt a bejegyzest (c.f. figyeltem), es a korabbiakat is, jeleztem is, hogy mennyire nagyra tartom a temahoz valo hozzaallas alapossagat, s a kitartast. Tovabba amit a jelen bejegyzessel kapcsolatban mondtam, lenyegeben fuggetlen attol, hogy egyetertek-e a bejegyzes tartalmaval: azt jeleztem csupan, hogy amennyiben azt a statuszt orizni akarja a blog, amit eddig preciz es kitarto munkaval kivivott, talan nem erdemes egy nem a profilba illeszkedo bejegyzessel erodalni. Itt azonban a 'talan'-nal jelzem, hogy termeszetesen nem vitatom el, hogy ez Bodoky sajat dontese, s tiszteletben tartom. Igen,
@osborne: sarkosabban foglamazza meg, de lenyegeben erre akartam utalni: emiatt veszelyes keverni az egyebkent termeszetesen letezo mufajokat, mint amelyeket @EMU: hivatkozott.

HgGina 2010.03.10. 13:49:28

Annyira örülök (de komolyan), hogy ebben az országban ilyen sok jól informált, okos, logikus gondolkodásra képes ember él.
Apró kifogásom csak az, hogy amikor nem pusztán a bagóleső jártatása lenne a feladat, hanem a cselekvés, akkor mindegyik elfelejt kimenni az utcára, és valóban tenni valamit a saját és családja boldogulásáért. Olyankor mintha elfelejtenék, hogy nem csak szájkaratéból áll az élet.

lüke 2010.03.10. 13:50:41

is:)
Grippen, grippen csak nem magyar grófok,hanem
magyar rendörök csinálják:)
ezért nem olyan elegáns:)

2010.03.10. 13:54:22

@osborne: Valóban: bodoky-nk ráérzett a "civil" témára, meg a népszerűségre, meg a NÉP hangja szerepre. S egy kicsit úgy érzi, hogy ő az igazság bajnoka a gonosz ellenében. Kinyilatkoztat. Csúsztat is néhol kicsit. Nekem az ilyen feketefehér világképek abstart büdösek szoktak lenni. Természetesen nem tulajdonítok neki rossz, hátsó szándékot; de igazi professzionális tényfeltáró újságírónak csak a savanyú honi körülmények közt mondanám. A folyamatos érzelmi töltetű szövegei miatt; merthogy szerintem egy prof. tényf. újs. az még akkor is megőrzi a tényszerűségét, objektivitását, ha egy érzelmekkel teli témát tényfeltár. Aki ezt nem tudja megőrizni, az aktivista (nincs azzal semmi bajom, csak a két szerep nem ugyanaz).

Az meg nekem egészen elszomorító, ami manapság "civil" szósszal megy Magyarországon: színtiszta politika. Amivel megintcsak nincs bajom, csak ha politika, akkor hívják annak: merthogy a politika az nem egy emberektől független valami (ha már valamiben idealisták vagyunk, akkor ebben kéne annak lenni). S fölnőtt emberként észrevenni azt, hogy nincs olyan, hogy mindenkinek az összes érdeke sértetlenül érvényesül: ha valami történik, akkor az valakinek az érdekével ellentétes, de még az is sérthet érdekeket, ha nem történik semmi. Ergo: nem az a nagy durranás, ha össze tudok trombitálni egy nagy csapatot, akivel el tudom hitetni, hogy az érdekei sérülnek (merthogy olyat mindig könnyű találni); hanem, ha értékelni tudom, hogy az érdekek szövevényében mi közelít leginkább az optimálishoz.

Na kíváncsi vagyok, hogy ezen hozzászólásomat ugyan fizetett bérposztnak gondolja-é a bloggazda?

mrbrownstone 2010.03.10. 13:56:11

A korrektség kedvéért: az LMP érdeme az ügy kipattanása. A Jobbik csak utólagosan mozdult rá az témára, miután a vezetői úgy ítélték meg, hogy szavazatmaximalizálás szempontjából jól jöhet. Ami a szavazatmaximalizálás szempontjából nem jön jól nekik (pl. a keszthelyi korrupciós ügy), arról a Jobbik vezetői akkor is kussolnak vagy mellébeszélnek, ha kérdezik őket.

indapass90210 2010.03.10. 13:57:42

@mrbrownstone: én csak annyit szeretnék mondani, hogy meg kell akadályozni a külföldiek földvásárlását!

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2010.03.10. 14:03:29

@Vfair:

Igaz, de akkor sem gondolok mást. Láttad, milyen zavartak egyesek az ellenállás okáról. Azt képzelik a zöldek a zöldségért el akarják venni tőlük a motorozás örömét. Minthogy a dolgok lényege messziről sem ez, fölösleges az ilyen tévhiteknek, megosztási fölületeknek kapaszkodót kínálni. Mint mondtam, ezt egy apró tévedésnek tekintem csak az összességében a tökéletesség szintjén álló cikkben.

terrer 2010.03.10. 14:06:58

@/ms: "Na kíváncsi vagyok, hogy ezen hozzászólásomat ugyan fizetett bérposztnak gondolja-é a bloggazda?"

Azt nem tudom, de én például tutira igen!

EMU 2010.03.10. 14:13:12

@RustySpoon: Fogalomtévesztésben vagy. Hogy jön ide kritikaként, még ha tele is vele a tököd, hogy kishitűség? Mitől lenne kishitű az, akinek meg azzal van tele a töke, hogy bármerre néz csak a nettó abnormalitást és gerinctelenséget látja ebben az országban? Egyetlen dolgot mondj, ami itt normálisan, elvárható módon működik! Egyet. Úgyhogy Bodokynak gratula, és fenntartom, mintha nem is magyar lenne, annyira helyénvaló ez az írás.

civilkontrol 2010.03.10. 14:15:40

Le vagyok maradva. Sávoly OK, de mi van Pátyon?
Tudtok linkelni valami infót? Érdekelne

2010.03.10. 14:15:49

@terrer: Akkor viszont elárulhatnád, hogy hol kell tartani a markomat? (hogy a szövegem kinek az érdekeit szolgálja?)

Mert ha ezen logika mentén szörfözünk, akkor bodoky kollégának elég sok csurranhat a jobbik és vidéke áfész orosz zsebpénzeiből. De ezzel az utóbbi mondattal őszintén az volt a célom, hogy ennek az egész bérkommentelős baromságnak a butaságára rávilágítsak. S még csak azt sem állítom, hogy nincsenek bérkommentelők. Csak azt, hogy fölösleges az ügyön lovagolni, s minden kritikus vélemény mögött ürgebőrös imprilllista ügynököket sejteni. Főleg, ha biztosak vagyunk az igazunkban...

mrbrownstone 2010.03.10. 14:15:54

@Dövan:

A külföldiek földvásárlási jogáról lehet és érdemes is vitatkozni. De a hozzászólásom tartalmát illetően ez a kérdés itt és most teljesen lényegtelen.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.10. 14:21:26

Nagyon fontos lenne,hogy a következő kormány nagyon észnél legyen és ügyesen manőverezzen,mert az eurozóna jelenleg egy felrobbani készülő dimanitnak tűnik.Túl sok a csóró és elégedetlen és ez nagyon veszélyes.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.10. 14:23:45

@Dövan: A földvásárlás a kisebb gond szerintem.A nagyobb gond az,hogy egyáltalán nem biztos hogy ez az EU-sdi dolog olyan sokáig tart még.

bomi 2010.03.10. 14:26:10

@osborne: @nemacsuka: @/ms: OK, értem én, ti olvasgatni jöttök ide: a heti egy tényfeltárás meglegyen, hátha napvilágra kerülnek olyan ügyek, amelyek rossz fényt vetnek az ellenoldalra. Csakhogy itt nemcsak tények vannak, hanem következmények nincsenek. Ez a komment erre (is) akarja felhívni a figyelmet, hogy ez az állapot nem tart örökké. Az oknyomozó újságírónak sem az minden vágya, hogy ha egy-egy mutyira/közpénzlopásra/korrupcióra fényt derít, alapos munkával feltár, cikksorozatban lehozza, megalapozott feltételezésekkel él - de tovább nem mehet, nincsenek ügyészi, nyomozói (vagy akár szükség esetén titkosszolgálati) jogosítványai -, akkor az max. 1-2 napig téma néhány kisebb publicitású helyen, majd lassan elfelejtődik, a mutyi/lopás stb. meg folyik tovább, mintha mi sem történt volna - legfeljebb egy kis kellemetlenséget okozott pár embernek - és sokszor (mint pl. ebben az ügyben is - elég sok kellemetlenséget saját magának). Ennél az ügynél (és pl. az MVM-Kocsis ügynél is) viszont világosan látszik az erre irányuló szándék (agyonhallgatás, elkenések, zsarolások, fenyegetések stb.), nem csak az érintett szereplők, hanem a nagy politikai blokkok és a nagy médiumok részéről is. Ebből az újságíró is vonhat le következtetéseket, és gondolom azért rakta ki ezt a kommentet, mert azzal legalábbis nagy vonalakban egyetért. Ne felejtsük el, hogy Tamás nálunk sokkal komplexebben látja ezeket a témákat, mint mi, több (háttér)információval rendelkezik, és emiatt az összefüggéseket is jobban érzékeli (akár a saját bőrén is). (És igen, a tényfeltáró újságírónak is lehet véleménye, azzal meg én nem értek egyet, hogy ennek nem adhatna hangot néha.)

ZX 2010.03.10. 14:27:45

@Gempacsöki Boborján: Az nagy szopás lenne, ha nem tartana sokáig, merthogy akkor sem az USA-val sem Ázsiával szemben nem tudnánk tartani a lépést.

indapass90210 2010.03.10. 14:29:16

@mrbrownstone: "Ami a szavazatmaximalizálás szempontjából nem jön jól nekik (pl. a keszthelyi korrupciós ügy), arról a Jobbik vezetői akkor is kussolnak vagy mellébeszélnek, ha kérdezik őket."

@Gempacsöki Boborján:

www.youtube.com/watch?v=N31EisYSgoo

Páneurópai Harci Kos 2010.03.10. 14:31:14

Azért csak imádkozzunk, hogy az EUs dolog sokáig tartson.
Nem is írom mekkora katasztrófa lenne az összes ittlakónak, a nem eu tagság..

nemecsekerno_007 2010.03.10. 14:32:21

Index címlapra. A lényeget ragadta meg az írás.
A politika van az állampolgárokért és nem fordítva. Jó lenne ha már vége lenne ennek a szemfényvesztésnek.

Különben atomot ide!

:(

patbateman 2010.03.10. 14:33:21

@civilkontrol: Pátyon a nagy magyar semmi. Szerződés még nincs aláírva - állítólag készül. Ombudsmani állásfoglalás - lesz egyáltalán???? - állítólag másfél hét múlva készül el.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.03.10. 14:34:34

@ZX:Ha a véleményem érdekel,nem fog.Ennek oka pedig nem más,mint az,hogy az egész EU dolog túl kevés embernek jó és a nagytöbbségnek pedig szar.Felborult az egyensúly,így is mondhatnánk.Az események felgyorsulnak és vannak népek melyek nem tűrik csendben a kizsákmányolást mint mi magyarok.Lásd Görögök.Továbbá ez nem usa ahol legalább a nyelv és a vallás majdnem ugyanaz.
Jó lenne ha a következő kormányzatnak lenne egy a.b.c titkos terve arra vonatkozólag,hogy mit tesznek ha még is széthullik az EU.És hogyan tovább.

nemacsuka · http://nemacsuka.blog.hu 2010.03.10. 14:39:06

@bomi: Koesz a valaszodat: termeszetesen elfogadom, a velemenyedet, ezzel egyutt fenntartom a sajat velemenyemet is ennek a posztnak a potencialis hatulutoirol.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2010.03.10. 14:40:58

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Gyurcsány, egy Orbán, és a nép. Egyrésze Gyurcsány híve volt, másik része Orbáné. Gyurcsány és Orbán elhívták a népet a tóhoz fürdeni. Az emberek le is tették ruháikat a parton és bementek a vízbe. Hamarosan kiderült, mocsárba mentek. Hínárok akaszkodtak rájuk, úszni nem tudtak, és csak süllyedtek lejjebb és lejjebb, a feneketlen lápba. Orbán hívei egyik kezükkel torkon ragadták Gyurcsány híveit, Gyurcsány hívei egyik kezükkel torkon ragadták Orbán híveit, míg másik kezükkel mindnyájan egymás arcába mutogatva kiabálták: »Miattatok kerültünk a mocsárba, miattatok kerültünk a mocsárba!« Közben egyre lejjebb süllyedtek, de csak szorították egymás torkát. Még a szemek is kigúvadtak, de hörögve ismételték, »Miattatok kerültünk a mocsárba, miattatok kerültünk a mocsárba!« Azután eltűntek, és csak buborékok szálltak föl. Gyurcsány és Orbán egymásra néztek, összeszedték a ruhákat és elvitték eladni, hogy abból is kerüljön még egy kis pénz.”

www.kibulizottorszag.net

(Elnézést az önreklámért. Nem az önért van hanem Önért)

ZX 2010.03.10. 14:41:08

@Gempacsöki Boborján: Nem értek ugyan egyet veled, de ez nem baj. A görög inkább maradjanak csöndben, nem csalódtam bennük, ők a mindennapjaikban is ilyen sumákok a véleményem szerint.

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.10. 14:49:15

@Gempacsöki Boborján: Azért a görögök jóval tökösebb nép, mint a magyar, ők egyből összefogtak és kimentek az utcára :)
Sőt, azt hiszem az összes nép tökösebb. El sem tudom képzelni, hogy mi élteti a még a magyart. Talán a reggeli himnusz eléneklése :)

indapass90210 2010.03.10. 14:54:45

@Ludas Matyi Online: ja, csak kérdés, hogy ilyen esetben ki mentett volna meg bennünek egy államcsődtől (meg nem vagyok szakértő, de gondlom ezután olyan dolgoktól, mint pl leáll az export, és nem lehet xboxot meg üzemanyagot kapni).

A görögöknél is az lesz, hogy majd megunják és hazamennek.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2010.03.10. 14:54:55

és vajon Orbánnak meg a haverjainak jobb háttere van, mint Hagyónak volt? És vajon élni akarnak-e ezzel a háttérrel?

elsozo 2010.03.10. 14:57:36

@vizafogó: ééééérdekes. Pedig olyan jámbornak tűnik...

terrer 2010.03.10. 14:58:24

@/ms: "csurranhat a jobbik és vidéke áfész orosz zsebpénzeiből."

Na látod! Hát pont ebből tudni, hogy piros bögréért írsz hsz-t! A ti egyik feladatotok éppen ez, hogy a jobbik-orosz vonalat szajkózva rémítsétek az embereket, meg terjesszétek, hogy itt bárki bármire szavaz, az eredendően úgyis mind baloldali.
És persze épp ti bizonygatjátok fennhangon, hogy nem vagytok bértopikolók! Aki nem az, annak eszébe se jutna ezt hajtogatni. Fel se merül benne.
Hát hallod... válság ide vagy oda, tudom, hogy ezt a piszkos munkát is el kell valakinek végezni, de azért nem irigyellek:-( Tényleg nem volt semmi becsületes vécépucoló vagy kukás munka?:-(

ZX 2010.03.10. 15:06:16

@Ludas Matyi Online: Aztán mit érnek vele ha kimennek az utcára? Csak még jobban mélyül a válság, ha hónapokig sztrájkolnak.
Az jó volt mikor "más népek pénzén ették a kolbászt", de amikor szóltak nekik, hogy akkor most fizetni talán fizetni is kellene, akkor kimennek sztrájkolni, hogy nekik erről senki nem szólt. Persze tény, hogy ott is a nagykutyák nyúlták le a pénzt, de ez nem tűnt fel senkinek? Ott betömték mindenkinek a száját. Gondolom nem volt nehéz. Nálunk legalább vannak akik megírják, hogy nem úgy van ám az... ezért lehetnek ilyen tényfeltáró riportok mint a Sávoly ügy kapcsán. Szóval akkor kik a tökösebbek?

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.10. 15:07:23

@Dövan: Ha majd fel is adják, már akkor is tökösebbek. De tudod mindig van olyan helyzet, mikor már nem lehet demokratikus úton eltávolítani a vérszívókat a nép nyakáról. Az ilyen forradalmak persze pusztítással és áldozatokkal járnak, de utána a feljődésnek már nincs akadálya. Itt dől el, hogy egy nép életképes vagy sem, hogy mennyi áldozatot képes vállalni a szabadságáért, jogaiért.
Európai szemmel egy öngyilkos iraki merénylő elítélendő, de valójában egy ilyen ember bátorsága és önfeláldozása felér 10000 magyar kommentelőével.

ZX 2010.03.10. 15:10:08

@Ludas Matyi Online: Remélem majd akkor is azok lesznek, amikor az állami televízió bejelenti az államcsődöt náluk.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.03.10. 15:12:18

@/ms:

sajnos hülye vagy:((((( ez nem csak kétség, ez már ("írásod" fényében) bizonyosság!!!!!!!

Bodoky és Poszt Író!

Kurva jó amit csináltok! Ti adjátok vissza a kisember önbecsülését. Ti adjátok vissza a civil kurázsit.

Sokkal többel járultok hozzá Magyarország EU-sodása és a magyarországi "még nem civilek" civillé válásához mint bárki az elmúlt 20 évben.

Némelyek úgy gondolják, hogy ha Bocskayt öltenek, családfakutatást végeznek, kiszögelik a falra a rég elivott elkártyázott "birtok" régi fakó fényképét vagy éppenséggel orrhangon és raccsolva kezdenek beszélni már "polgárok" vagy igazi jó értelemben vett civilek lesznek.

Lófaszt Uraim! Még attól sem leszünk "Polgárok" ha egy politikus Polgártársaimnak kezd el hívni minket!

Bodoky és Poszt Író!

Ti tesztek a polgárosodásért! Legyetek büszkék rá!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én nektek(ünk) drukkolok!

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.10. 15:21:15

@ZX: És mi lesz akkor ha államcsőd lesz? Gondolod éhen fognak halni? Németországot teljesen elpusztították és lám hol vannak.
De az államcsőd is egy jó ok, hogy újra kimenjenek az utcára és már ne hagyják élve futni a felelősöket. Aztán jön az újrakezdés.

ZX 2010.03.10. 15:24:09

@Ludas Matyi Online: Nézd meg mi volt Argentínában. Csupa móka és kacagás. Én speciel ilyenből nem kérek.
De ha értelmeznéd amit írtam, akkor rájönnél, hogy pont azt javasoltam, hogy még időben kell elkapni a pöcsét az ország kifosztóinak, nem utána siránkozni meg sztrájkolni.

tabaniember 2010.03.10. 15:25:31

@8kelvin8: Neked meg inkább szakatt vóna anyádba a fejed, te barom.

2010.03.10. 15:26:03

@terrer: Tudom, hogy butaság, de azért megpróbálom neked elmagyarázni:
1) tisztázottak-é a jobbik pénzügyei? (az én tudomásom szerint még annyira sem, mint a többi párté)
2) melyik az a párt ma magyarországon, aki már-már az elvtelenség, meg a kapolyi-féle, oroszokkal üzletelő "nagyvállalkozók" szintjéig erőlteti az orosz vonalat?
3) nemzetközi sajtóból is tudható, meg hát logikusnak is hangzik, hogy az oroszok (akiknek mostanában van elég pénzük) politikai pártokat támogatnak.
4) a jobbik erősen USA- és EU-ellenes szövegeket nyomat; ami mindkettő szimpatikus oroszország számára;
Ergo: adódik a föltételezés, hogy nem kizárt a jobbik orosz támogatása. Az oroszok felől nézve logikusabbnak tűnik a jobbik támogatása, mint mondjuk az LMP-é, meg az MDF-é.

DE: mindezek csak csacska föltételezések. Semmiféle konkrét információm nincs az ügyről. S az egészet csak arra hoztam példának, hogy a feltételezések (mégha logikusak is, vagy logikusnak tűnnek), messze vannak a tényfeltáró újságírástól. Jelen esetben akkor lehetne tényekről és tényf. újságírásról beszélni, ha a tényf. újságíró kinyomozna mondjuk átutalási igazolásokat, amikről bizonyítani tudná, hogy az oroszok állnak a háttérben. Akkor lehetne például a watergate-re utalgatni.

Addig egy ilyen mondat csak a magadfajta hazaffyas bérkommentelők hergelésére jó...

Vfair 2010.03.10. 15:37:25

www.origo.hu/itthon/20100310-savoly-balatonring-motogp-kifuthat-az-idobol-a-hitelszerzodes-miatt.html

Azt lehet tudni, hogy mik azok a sokat emlegetett, de még soha nem konkretizált "folyósítási feltételek"?
Mert fedezetük nem lesz több, az biztos.

Az meg lükeség, hogy a válság miatt nem kaphatnak hitelt mástól. A bankok már nem küzdenek a válsággal - legfeljebb még jobban megnézik, milyen fedezetre adnak ki pénzt. Ez a projekt az életben nem kaphatna kereskedelmi banki hitelt - ennek semmi köze a válsághoz!

bejgli 2010.03.10. 15:41:26

@is:
Honnan veszed, hogy tényleg vannak nála milliárdok?
A cikkekből kiderül, hogy két évvel ezelőttig senki sem hallott róla, pár vadász és a bűnügyi nyilvántartó kivételével. És akkor is úgy került be a köztudatba, hogy a Népszabadság felvette a leggazdagabb magyarok listájára. Márpedig egy ilyen listára sokféleképpen fel lehet kerülni. Még csak újságírói rosszindulat vagy részrehajlás sem kell hozzá. Bármilyen üzletben is utazzon valaki, papíron gyorsan milliárdossá lehet tenni. Hatványozottan igaz ez az ingatlanozókra.

A leggazdagabb magyarok között van egy-két kétes figura, de olyan talán egy sem, amelyik mögött nincs legalább egy termelő-kereskedő-szolgáltató vállalkozás, amelyre vissza lehet vezetni a vagyonát. Kovács vagyona állítólag a Miltonban van. Ez a cég Magyarországon milyen tevékenységet végzett eddig? Milyen beruházás nyeresége révén tudta milliárdossá tenni tulajdonosát? Ja, nem, a milliárdok Spanyolországból származnak. És ott pontosan milyen projektekből is? És hogy lehet, hogy ezen, nyilvánvalóan kiemelkedően sikeres projektekről a cég honlapja egy szót sem ejt, miközben azt hangsúlyozza, hogy a tevékenységük elsősorban Magyarországra és más közép-európai országokra összpontosul?

Szóval, lehet, hogy nem az az érdekes, kitől kapta kölcsön a "vagyonát", hanem inkább az, hogy kiknek köszönhetően jut Magyarországon hitelhez. Mert azok a hitelek biztosan nem virtuálisak. És azok révén, főleg ilyen feltételek mellett, mint Sávoly esetében, ténylegesen is milliárdossá válhat valaki.

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.10. 15:46:15

@ZX: Mi volt Argentínában? Mesélj. Voltak diktátorok, majd jött egy nagy buli zavargásokkal hullákkal. És most mi is van? Oda mennek azok a magyarok is, akik kellemesen és nyugalomban akarnak élni. Persze nem azokk a magyarok vívták ki a mostani állapotokat :)
Érts már meg végre valamit. Akiket te tökön akarsz ragadni ők 20 év alatt maguk irányítják a törvényhozást a bíróságokat és a rendőrséget. Ugyan miféle lehetősege van a népnek, mint erőszakkal visszavenni ezeket a dolgokat? Összekevered a sorrendet. Szavaidből is következtetni lehet, hogy te is töketlen vagy és félted az életedet vagy az egészségedet, ha tenni kellene valamit. Pont az ilyen beszariak miatt tudja megtenni ez a magyar rablóbanda, amit tesz. (hozzáteszem én sem mennék lövöldözni, de ettől még tudom a törvényszerűségeket) Nézd meg a választási előrejelzéseket, A magyar még a szavazatával sem mer szavazni egy esetleges erőszakos változásra (Jobbik).

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.10. 15:50:41

@kakukk2: 15:25:31

Ha tudnád mekkora elégedett mosollyal olvastam!

phaidros 2010.03.10. 15:52:26

Bodoky, egy kérdés: a hitelező bank vezetői ellen nem lehet ügyészségi feljelentést tenni, mert nem ellenőrizték az illető hátterét?

Calderazzo 2010.03.10. 15:53:28

@/ms: ekkora terelést. Ennek semmi köze a mostani ügyhöz, és nem csak az a tényfeltáró újságíró aki a jobik pénzügyei után nyomoz. Ha jónak látod, azt akár te is megcsinálhatod, de szemmel láthatóan most épp más területen dolgozol...

ZX 2010.03.10. 15:53:54

@Ludas Matyi Online: Hehe ez vicces. Szerinted beszari vagyok, de te vagy aki nem mer fegyvert ragadni ha kell. Nem vagyok Rambo, és nem sok esélyem lenne a túlélésre, de fegyvert fognék ha kell. Az egy más kérdés, hogy amíg egy mákszemnyi esély is kínálkozik békésen lerendezni a dolgokat, addig meg kell próbálni kulturáltan cselekedni.

terrer 2010.03.10. 15:54:20

@/ms: Ez nagyon gyenge érvrendszer arra, hogy Bodoky érdemeit kisebbítsd! Mert végülis ma erre utasítottak, ugye? És ha nem engedelmeskedsz, nincs estére sajt a gyerekeknek...
Bodoky már letette az előző részben a tényeket, most már csak azok fölött elmélkedik. Irreleváns, hogy ezt egy cikk keretein belül teszi, vagy kettéosztja. Ha az egészet egyben írta volna, most arra kéne valami ócsárlót írnod, és tudom, meg is tennéd.
Enned kell.

De legalább az vigasztaljon, hogy nem maradsz éhes később se.
Rabkosztot odabenn is adnak. És mégcsak a lelkedet se kell eladnod érte.
Tudom, parancsra tetted... de akkor is hitvány vagy, ugye tudod?:-(

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.10. 15:56:23

@/ms: Mit akarsz tisztázni a Jobbik pénzügyein? Nem mindegy? Kell nekik és kész. Az LMP-nek nincs pénze, így rájuk azt kiabálják, hogy mit akarnak pénz nélkül. Attól boldogabb vagy, hogy tudod, hogy az MSZP-Fidesz cooperáció mindenhonnan sikkaszt? És micsoda logika alapján hisznek így a Fidesznek?

Egyébként lehet, hogy az lenne végre a magyaroknak jó, ha az Oroszok seggét kezdenék el nyalni. 20 év alatt meg lehetett nekik bocsátani és a jövőképük sokkal jobb, mint az EU-nak akik nemsokára aranyáron fogják venni tőlük a gázt. Sem az EU sem az USA nem fog rólunk gondoskodni, USA messze van az EU nagyrésze pedig nem szereti a magyarokat vagy pedig később nem fogja. Mikor Kína lesz a meghatározó Usa biztosan nem fogja szeretni a kínaiakat, de az oroszok jó sok olajat tudnak nekik eladni. Bár lehet, hogy a magyar egy mazochista nép :)

tabaniember 2010.03.10. 15:59:44

Kedveseim, ha valami hasznosat akarunk csinálni a mostani helyzetben, a gép mellől akár, akkor az az lehet, hogy minden olyan oldalon, ahol lehet kommentelni, röviden összefoglalva leírjuk azt, amit mi tudunk, de az ottani olvasók nem. Kevés az, ha ideirányítjuk őket. Minél többször el kell magyarázni értelmesen, röviden, hogy mi a baj. (A Népszava címoldaláról egyébként egy komment után villámgyorsan eltűnt a reggeli cikk, mindenféle szarságok kerültek a helyébe.) A legfontosabb Index-írások linkjét ki lehet tenni az iwiwen is. Ez még nem az utcán ordítozás, de sokkal több embert el tudnánk érni, ha ezt megtennénk.

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.10. 16:01:18

@ZX: Figyi, az hogy beszari vagy (velem és még sokkakkal együtt) nem nevetséges, hanem tény. Ezen nem kell mérgelődni. Senki nem Rambó egy forradalom esetén, ott a tömeg ami dominál. Mindenkire szükség lehet, akár a hátországban. De ha a legtöbbeknek csak arra van energiája, hogy lebeszélje a többieket is, hát az nem túl reménykeltő.:)
Mit szólnál ilyen párbeszédhez: "Micsoda? még hogy a vadi új Suzukimmal szállítsak 6 koszos forradalmárt? " :)

Marty Mcfly 2010.03.10. 16:09:05

megírta a posztoló, amit mindenki tud. teljesen fölösleges cikk!!! attól, h le van írva, semmi nem fog változni!

Vfair 2010.03.10. 16:09:59

@kakukk2:
Én a Facebook-on osztom meg sorra az értelmesebb fejleményeket - sokat segít ebben a TASZ profilja, az "Azonnali miniszterelnöki beavatkozást"
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/pages/Azonnali-miniszterelnoki-beavatkozast/494856900634?ref=nf

Jó ötlet, ha ezt minél többen megtesszük, és minél több csatornán.
"Többen vagyunk, mint bárki is gondolná!" :D

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.10. 16:11:19

@Ludas Matyi Online: @terrer: @Calderazzo:

Lehetne kérni, hogy hagyjátok a fenébe? Mindenben igazatok van, de ha foglakoztok vele, már el is érték a megbízói a céljukat. (Vagy ahogyan ezt mondják, ne etesd a trollt!)

tabaniember 2010.03.10. 16:11:50

@Marty Mcfly: Na, te is előbbre vitted most a világot...

dz02 2010.03.10. 16:13:35

alapból nem értem, minek motogp pálya építés egy válságkezelő kormánynak? arról volt szó, hogy válságkezelnek oszt jónapot.

napjaik vanak hátra, nem ezt mondták, nem ezt vállalták, ennek semmi köze a válságkezeléshez.

ilyen időkben, amikor semmire sem marad elég pénz, még akkor sem kellene versenypályára költeni, ha történetesen esélyes lenne, hogy nyereséget termel.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.10. 16:13:42

@Marty Mcfly:

Attól fog változni ugye, ha nem írja le senki?

Jobb ha nem válaszolsz.

ZX 2010.03.10. 16:14:26

@Ludas Matyi Online: Na de ki beszél itt le kit és miről?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.10. 16:16:38

@kakukk2:

Tudod mi az az ember? (Víszintesen – van hogy függőlegesen – négy betű, hím nemiszerv, második betű „a”)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.03.10. 16:21:22

Ennek a mutyikultúrának az eredetéről sokat írtam a blgomban.

Most a hvg leközölt egy nagy interjút Topolányszki Ákossal, aki szépen elmondja, hogy Mesterházynak és Gyurcsánynak hol húzódik ebben a felelőssége.

Konkrétan ők adtak utasításokat a döntnököknek:

reszvetelidemokracia.blog.hu/2010/03/10/topolanyzki_akos_kerdesei_mi_koze_van_mesterhazynak_es_gyurcsanynak_a_zushlagjelenseghez

Mind. Amp. 2010.03.10. 16:27:09

én ezt pontosítanám:

"itt a hatalom a demokrácia álruhájában indított háborút az őt eltartó nép ellen" ... azt színlelve, hogy a nép oldalán harcol.

vmary 2010.03.10. 16:36:56

@Ludas Matyi Online:
Azért várjuk ki a választásokat, miként alakulnak a százalékok. Lehet még meglepetés.
Mindenesetre valószínűleg érdekes lesz, csak kár, hogy ez nem egy focimeccs, hanem a sorsunkról van szó...

Fiasco 2010.03.10. 16:57:18

az egész mögött álló mastermind nem más, mint:

www.parlament.hu/kepviselo/elet/s365.htm

midnight coder 2010.03.10. 17:06:02

Ugyan már! A legtöbb civilszervezet kb. arról szól hogy van pár alapjában véve sikertelen, és semmire sem alkalmas ember, lehetõleg valami könyvtár-büfé szakos "diplomával", és ezek összeállank eldönteni hogy kell-e nekünk atomerõmû.

Ezek azok, akik még ahhoz is lúzerek hogy politikusnak álljanak. Tisztelet a kivételnek, de az a ritkaság.

akira2 2010.03.10. 17:10:09

@Noname Cowboy:

Nekem ez a részlet tetszik a legjobban... :)

"A sávolyi ring hasznosságáról szóló tanulmány elveszett, a gazdasági és az önkormányzati tárca egymásra mutogat."

akira2 2010.03.10. 17:10:55

@Fiasco:

Na, ez vajon miért nem jelent meg...?

akira2 2010.03.10. 17:11:33

@akira2:

Nekem ez a részlet tetszik a legjobban:

"A sávolyi ring hasznosságáról szóló tanulmány elveszett, a gazdasági és az önkormányzati tárca egymásra mutogat."

akira2 2010.03.10. 17:12:41

@akira2:

Most meg kétszer is...

Legalább senki sem sikkad el felette... :)

Veder1 2010.03.10. 17:19:32

Eddig bejgli foglalta össze a legjobban a dolgot, hogy hol lóg ki a lóláb:

"Honnan veszed, hogy tényleg vannak nála milliárdok?
A cikkekből kiderül, hogy két évvel ezelőttig senki sem hallott róla, pár vadász és a bűnügyi nyilvántartó kivételével. És akkor is úgy került be a köztudatba, hogy a Népszabadság felvette a leggazdagabb magyarok listájára. Márpedig egy ilyen listára sokféleképpen fel lehet kerülni. Még csak újságírói rosszindulat vagy részrehajlás sem kell hozzá. Bármilyen üzletben is utazzon valaki, papíron gyorsan milliárdossá lehet tenni. Hatványozottan igaz ez az ingatlanozókra.

A leggazdagabb magyarok között van egy-két kétes figura, de olyan talán egy sem, amelyik mögött nincs legalább egy termelő-kereskedő-szolgáltató vállalkozás, amelyre vissza lehet vezetni a vagyonát. Kovács vagyona állítólag a Miltonban van. Ez a cég Magyarországon milyen tevékenységet végzett eddig? Milyen beruházás nyeresége révén tudta milliárdossá tenni tulajdonosát? Ja, nem, a milliárdok Spanyolországból származnak. És ott pontosan milyen projektekből is? És hogy lehet, hogy ezen, nyilvánvalóan kiemelkedően sikeres projektekről a cég honlapja egy szót sem ejt, miközben azt hangsúlyozza, hogy a tevékenységük elsősorban Magyarországra és más közép-európai országokra összpontosul?

Szóval, lehet, hogy nem az az érdekes, kitől kapta kölcsön a "vagyonát", hanem inkább az, hogy kiknek köszönhetően jut Magyarországon hitelhez. Mert azok a hitelek biztosan nem virtuálisak. És azok révén, főleg ilyen feltételek mellett, mint Sávoly esetében, ténylegesen is milliárdossá válhat valaki."

breszt 2010.03.10. 17:22:25

Vita a kormány döntéséről

A Kormány két héttel ezelőtt határozatot hozott arról, hogy 2010. szeptember 19-én 15,4 milliárd forintnyi papírpénzt szórat szét helikopterekről Sávoly határában. A kabinet azután döntött az állami szerepvállalásról, miután a pénzszórás-projekt eredeti kitalálója, a Sávolyi Papírpénzszórás Fejlesztő Kft. a gazdasági válság okozta pénzügyi nehézségei miatt támogatást kért a Magyar Államtól.

A Kormány döntését ellenző civil szervezetek nyílt levélben fordultak Bajnai Gordon kormányfőhöz: „Tisztelt Miniszterelnök úr! Kérjük, hogy hozza nyilvánosságra a pénzszórásról készített hatástanulmányt, mert véleményünk szerint ez az egyetlen módja az adóforintjaik elszórása miatt aggódó állampolgárok megnyugtatásának. Kérjük továbbá, hogy a tanulmány nyilvánosságra hozataláig az ügyben ne történjen kifizetés: a Kormány jogkörével élve függessze fel az eljárást, és vizsgálják felül a szerződéseket.”

A Pénzügyminisztériumból kiszivárgott, az Indexen megjelent elemzésekből kiderült, hogy a PM nem támogatta a Kormány döntését. A minisztérium álláspontja szerint a pénzszórás lebonyolítása jogszabályba ütközik, mivel nem írtak ki közbeszerzést a kivitelező kiválasztására.

Oszkó Péter pénzügyminiszter a blogján a következőképpen vélekedett a dologról: „Ennél még az az ökörség is jobb lett volna, ha Moto GP pályát építenénk Sávolyon. A kormányülésen hiába érveltem a pénzszórás ellen, Gordon szólt, hogy ez már le van tárgyalva Tamással.”

Suchman Tamás a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke a következőket nyilatkozta a Népszavának: „A választókerületemben tervezett projekt jó a Balatonnak, jó a költségvetésnek, jó a vállalkozásoknak és jó nekem is. Méltatlannak érzem az ezzel kapcsolatban kialakult vitát. A világon egyedülálló esemény soha nem látott számú embert vonzana az utószezonban a Balaton környékére. Külföldről is hatalmas az érdeklődés.”

Bobek József sávolyi polgármester: „A Sávoly területén megvalósuló pénzszórás által olyan fejlesztést kaphat a térség, amely nem csak a községnek, hanem a régiónak és az országnak is jó. Elfogadhatatlan a pénzszórás ésszerűségét és tisztességességét megkérdőjelező civil szervezetek fellépése, annál is inkább, mert olyanok emelték fel a hangjukat, akikkel még nem találkoztam Sávolyon.”

Vfair 2010.03.10. 17:44:01

@breszt: előbújt Freud bácsi:

"elfogadhatatlan a PÉNZSZÓRÁS ésszerűségét és tisztességességét megkérdőjelező civil szervezetek fellépése"

Szóval olyan ember ne emelje fel a szavát a PÉNSZÓRÁS ellen, aki nem járt Sávolyon.
Noooormááális?!

"le van tárgyalva Tamással"
Köszönjük, Suchmann "Úr", nincs több kérdésünk.
Előbb-utóbb csak összedobunk egy megbízást a Vologya Kft.-nek, mert idézve a topik szövegéből:
"ha nincsenek szabályok, akkor ugyebár nincsenek szabályok"

guszti 2010.03.10. 17:51:47

Századik! :)

index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/10/szlovakianak_harmadaron_van_savolya/

Na ezért tartunk itt, drága maffiózó gengszter elvtársak. Tökmindegy, hogy az állam építi, üzemelteti, vagy csak finanszírozza, minden közkiadás 2-3szorosa a reálisnak. Aki szerint ez rendben van, az közvetlenül érdekelt, netán konkrétan részesedik a többletből. (Azt már lehet hogy teljesen legálisan.) De a kutya itt van elásva, élősködők mindenholvannak a világon, csak a mérték az, ami stabilan a csőd felé húzza ezt a hányatott sorsú gazdaságot.
Ezen nem nagyon van mit magyarázni, éhes urak erősen el vannak vetve a sulykot.

sárkányfő 2010.03.10. 17:54:55

Amennyiben olvassa ezt a blogot jogban jártas ember, lenne egy kérdésem hozzá.

Az eddigi információk alapján, a beruházás megvalósíthatóságát, realitását, megtérülését, nemzetgazdaságosságát tárgyaló vagy éppen nem tárgyaló dokumentumok alapján, továbbá a szomszédos Szlovákiában harmadáron kihozott hasonló beruházást figyelembe véve, és a pénzügyminiszter szakmai álláspontját, ill. minden rendelkezésre álló információt figyelembe véve: megalapozottan lehetne-e feljelentést tenni az állam vagy a felelős miniszter/minisztérium ellen "hűtlen kezelés" gyanújával - persze csak ha valóban aláírják a szerződést, és kiutalják a manit.

Nem értek az ilyesmihez, lehet ez jog- és életszerűtlen, de ha mégsem, akkor érdemes lenne ezt a feljelentést is kilátásba helyezni, mint a civil nyomásgyakorlás egy fajtája. Esetleg meg is tenni. És nem csak a hűtlen kezelés merül fel bennem, laikusban, hanem a szimpla csalás is (hogy a nyilvánvaló, ám bizonyíthatatlan korrupciót ne is említsem), túl sok az összefonódás.

carokatona 2010.03.10. 18:05:18

@midnight coder: maximálisan egyetértek veled.

tanarseged ur 2010.03.10. 18:14:49

Jó poszt. Úgy emlékszem, a nepszava.hu-n még 1907-ben egy adybandi77 nicknevű blogger írt hasonló, de rövidebb posztot. Ilyeneket írt benne, hogy "Mi lesz hogyha Dózsa György kósza népe rettenetes dühvel özönöl", meg hasonlókat. Vissza lehet keresni. :-)

hypotheticalfriend 2010.03.10. 18:14:56

@midnight coder: @midnight coder: Isteni szerencse, hogy itt van nekünk midnight coder, aki bezzeg atomerőműveket büfizik, sőt akár még egy számlázóprogramot is meg tud írni és ezzel nyilván kifordítja sarkából a Földet.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.10. 18:16:09

Első hozzászólásom eme blogban, hooray!

Elolvastam azt a nagyjából 100 hozzászólást ami előttem született, mindenki véleményét tiszteletben tartom, remélem az enyémmel is hasonlóképpen tesztek.

Nem hiszek az elszámoltatásban Magyarországon. Persze, most hullanak a csontvázak a BKV és majdan tán a MÁV szekrényéből, sőt Hagyó bukásával van egy nagyobbacska hal is a szákban, de utánagondolva mi történt? Bebukott párszázmilliós végkielégítés és sikkasztás. Ez van a hírek elején, miközben a háttérben (Sávoly és Páty) egy összességében százmilliárdra rúgható osztozkodás történik. Amennyiben csak a kisebbik, Sávoly valósul meg, az is 30 milliárd (hitel, állami garancia, útépítés, infrastruktúra, plusz a hazánkban mindig megtörténő "többe kerül mint terveztük").

Hogy miért nem hiszek az elszámoltatásban? Egyrészt a rendszer (bírák, rendőrök, apeh, gyakorlatilag a közszféra hatalommal bíró része) az ő szolgálatukra van, valamint borulás esetén mi történne? Van pár milliárdos üzletember és politikus aki köszöni szépen, jólmegszerzett pénzével elhagyná a süllyedő hajót. A tízmilliós plebs pedig maradna a romokon. De ez a sötét verzióm. A fényesebb az, hogy a hatalomra kerülő nagypárt az első évében osztogat (adócsökkentés hiánykétszerezéssel), ezzel betapaszt sok-sok szájat, közben pedig természetesen tömi a zsebét. Aztán amikor elfogyott az osztogatnivaló akkor hazánk újra a gödör szélére kerül.

Nem bízom egyik politikai oldalban sem, Fidesz, MSZP kizárva, a harmadik erőtől pedig tartok. Ők lennének a becsület lovagjai? Hisz bőven van köztük is férges alma, Vona pedig nem odacsapott a sikkasztó polgármesternek, hanem elmismásolta a dolgot a kérdésekre. Mellébeszélésből ők is jeles.

Félek a magyar jövőtől. Jelenleg van munkám, nincs hiteltartozásom, saját ház és autó. Ha négy év múlva ugyanezt elmondhatom, akkor boldog leszek. Növekedésre, gyarapodásra, munkával szerzett jólétre gondolni sem merek.

2010.03.10. 18:18:32

Oknyomozó cikk leállította MFB-n a start gombot. Origó szerint várják a dokumentumokat, tulajdoni lapok, kifizetett számlák földmunkákról egyebekről, ha nem hozomra dolgoztak a cégek. Tanulmányban még Termál fejlesztő nevén voltak a földek igaz ott javították. Vajon Földhivatalba is átíratták?

Calderazzo 2010.03.10. 18:20:53

@Valahol Máshol: Majdnem mindenben egyetértek veled, de egy dologban különbözik ez az ügy egyelőre a többitől: itt még nem az elszámoltatásnál tartunk, itt elvileg még megakadályozható lenne az egész buli.
Persze lehet mondani, hogy majd lesz másik, de a nihilizmussal biztos nem jutunk előrébb semmivel sem.

Cselo 2010.03.10. 18:28:04

No de kedves blogíró! Hogy lehet egy lapon említeni gyurcsányt, aki egy züllött, kommunista utódpárt tagja, tolvaj, hazaáruló, hazug gazember és Orbán Viktort, egy demokratikus párt vezetőjét, egy igaz, tisztességes, hazáját szerető magyar embert?
Tudom már! Te is egy bögre/pólóvadász liberálcionbolsevik szekértoló vagy!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.10. 18:30:01

@Calderazzo: Ebben igazad van, ez nem elhanyagolható differencia. Amennyiben Kivagyok! híre igaz és az MFB pauzálta a dolgot az egy előrelépés.

balage_81 (törölt) 2010.03.10. 18:38:51

@Valahol Máshol: én rühellem a fideszt, de abban bízom hogy ha 4 év múlva is nyerni akarnak, akkor a lenyúlásokat nagyon csendben és korlátok közé szorított módon kell művelniük, miközben valós és stabil gazdasági növekedést érnek el. soha nem gondoltam hogy leírom ezt, de bízom orbán hatalom- és dicsőség-éhségében. ez a pali 20 évig akar miniszterelnök lenni, nem a pénz motiválja. ha így van, szét kell kúrnia mindenkit, aki a sávoly-ügyekhez akár csak hasonló mocsokkal próbálkozik. máskülönben megy a bilibe a következő alkalommal, ahogy 2002-ben is.

maid 2010.03.10. 18:42:55

www.origo.hu/itthon/20100310-savoly-balatonring-motogp-kifuthat-az-idobol-a-hitelszerzodes-miatt.html

"Az [origo] MFB-ből származó információi szerint azonban nem valószínű, hogy a héten alá lehet írni a papírokat. Ennek ugyanis előzménye, hogy a hitelt felvevő cég jelentkezik azzal, hogy teljesítette az összes folyósítási feltételt, majd az MFB megvizsgálja, hogy ez valóban megtörtént-e. Szerződést csak e procedúra után lehet aláírni. A hitelfelvevő forrásunk szerint szerdáig nem jelentkezett az MFB-nél, aláírási időpont még nincs."

Lassan kezdhetjük megköszöngetni Bodoky Tamásnak, hogy spórolt nekünk 35 milliárdot? ;)

olcsóJános 2010.03.10. 18:49:07

A SÁVOLYI PÁLYA SEM KERÜL TÖBBE MINT A SZLOVÁK!!!
(csak pártunk és államunk dupla annyit ad rá.)

Sohanedudgi 2010.03.10. 18:55:15

@balage_81:
"rühellem a fideszt, de abban bízom hogy ha 4 év múlva is nyerni akarnak, akkor a lenyúlásokat nagyon csendben és korlátok közé szorított módon kell művelniük"

Ezt most is kár volt leírnod.
(Még tippadásnak veszik.)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.10. 19:01:34

@Sohanedudgi:

Arról nem beszélve, hogy az idézet ugyanaz az önmanipuláló, önbecsapó hamis logika, amivel máskor beszavazták az MSZP-t, azzal hogy tőle nincs miért tartani, már úgyis teli lopta magát.

blacklord 2010.03.10. 19:08:16

Csak így tovább, állítsuk meg ezeket a köcsögöket végre!

balage_81 (törölt) 2010.03.10. 19:12:24

@A Nép - Te vagy!: rossz hírem van számodra: valakinek kormányoznia kell. nagyon szép telefosni a netet azzal, hogy mindenki szemét, de ettől az ország maximun anarchiába, nem kapitalista államba fog átmenni. és igen, őszintén remélem hogy valaki ezt is olvassa fidesznél, és rájönnek szépen hogy keveset lopni sokáig nekik is jobb, mint többet gyorsan, mert abból sávoly és jobbik előretörés lesz, nem gyarapodó ország. sok az elkeseredett szavazó, többet lehet belőlük gyűjteni, mint a széljobbról. egy nagy része ugyanis sehova sem szavaz már.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.10. 19:14:35

@maid: Ha túlélem, drága barátaim, ha túlélem. Amúgy szép temetést kérek :)

hypotheticalfriend 2010.03.10. 19:18:12

@bodoky:
Kicsit tudok tubán jáccani.
Az Oh du lieber augustin jó lesz? :)

pikkbubi 2010.03.10. 19:19:23

@Noname Cowboy: azt felejtik el az igen okos ujságírók h a szlovákiai pálya a legelő közepén van a sávolyinak pedig 100 ezer nézőt kell befogadnia

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.10. 19:20:23

@balage_81: Nem végeztem államigazgatást, de miért fulladna anarchiába az ország, ha a parlamenti 386-ot vagy amennyien vannak kitennénk a hidegbe? Az alkotmány marad, a hivatalok nem kézivezérléssel működnek, az állampolgárok tudják a teendőiket, a költségvetésünk megszavazva, mindenki tudja a dolgát, a termelés nem áll le, eddig sem kellett minden reggel megkérdezni a parlamentet, hogy ma mégis mi a napi terv, amit teljesítenünk kell nagyvezíreink?. Mitől lenne anarchia? Azért féljen a magyar mert ha nincsenek az öltönyös rablók akkor nekünk végünk? Jaaaa, akkor még 20 évig szeretném ha jobbos , közepes és balos bácsi és udvartartása lopkodna. Végülis tízmillió magyar eltarthat háromszáznyolcvan plusz udvartartása, -uszkve ezer - embert, nemigaz?

2010.03.10. 19:24:16

Valami ha nem kap nyilvánosságot úgy jár mint a cikkben írtak.hvg.hu/itthon/20100310_demszky_gabor_bkv_piszkos_ugyei

2010.03.10. 19:25:59

@balage_81: Jaja, csak az a gond, hogy ez nem feltétlenül elhatározás kérdése (márminthogy mostantól keveset lopunk), hanem az, hogy a kormányzó párt vezetése hogyan tud megbírkózni a húsosfazék körül tolongókkal. S a tolongók között nem is csak haszonlesők vannak, hanem olyanok is, akik a jogos jussukat szeretnék...

S az igazi téynf. újságírásra akkor lesz igazán csak szükség. De természetesen ez nem azt jelenti, hogy most nincsen. S a félreértések elkerülése végett: nekem eddig sem a bloggazda tényfeltárásával magával volt a gondom, hanem azzal, hogy kicsit fejébe szállni érzem a népszerűséget.

breszt 2010.03.10. 19:31:05

A fideszes másodvonal csak megszólált végre:

A Somogy megyei önkormányzat fideszes elnöke, Gelencsér Attila azt mondta: a térségnek szüksége van a motorpályára, de miután ez a beruházás nem átlátható, ha a Fidesz kormányra kerül, felülvizsgálja. Gelencsér Attila hozzátette: a szerződéskötéssel meg kell várni a kormányváltást.

www.mr1-kossuth.hu/hirek/legfrissebb-hirek/az-mfb-alairhatja-a-savolyi-hitelszerzodest.html

balage_81 (törölt) 2010.03.10. 19:31:51

@Valahol Máshol: mert ki indulna a pártok helyett? egyrészt mindig lesz pár hülye aki elmegy szavazni és beküldi a sajátjait. a jobbikot kösz nem szeretném kormányozni látni. másrészt valakinek muszáj törvényeket hoznia és a közszolgákat kinevezni. felügyelni a rendőrséget, stb. ehhez muszáj hogy legyenek politikusaink. adókról és járulékokról nem is beszélve, arról ki fog dönteni?

tabaniember 2010.03.10. 19:33:49

@pikkbubi: a sávolyi meg a Kis-Balaton és a somogyi dombok közepén van. Ott kellene 100 ezer nézőt befogadnia. És te hol vagy? Mert hogy észnél nem, az is tuti.

akira2 2010.03.10. 19:35:12

@balage_81:

Alapvetően igazad van, valakinek valóban kurmányoznia kell, de mi adófizetők hiába várjuk a megtisztulást pusztán attól, hogy négyévente hol ide, hol oda, épp a legkisebb rosszra szavazunk. Mert nem csak 8, de 4 év alatt is elérhetünk a szakadék szélére...

Szerény véleményem szerint, ha az adó-cenzus irányába ma még nem is lehet elmozdulni, a kurmányzást egyre szorosabb civil kontroll alá kellene vonni. Ha mára elértük, hogy egyre több közérdekű adatot kiadnak már pereskedés nélkül, pusztán a per kilátásba helyezése, vagy épp elindítása révén (korábban baromira nem így volt), holnap vagy holnaputánra azt a célt kellene kitűzni és el is érni, hogy nem féléves késéssel, hanem azonnal - egy ezt a célt szolgáló honlapra ki kelljen tenni ezeket a döntéseket, határozatokat, tanulmányokat.

Az üvegzseb törvény jól hangzik, végre tartalmat is kellene adni annak, hogy a parlamentben és a kurmányban ne lehessen súlyos döntéseket hozni úgy, hogy annak dokumentumai ne kerüljenek ki azonnal az internetre, bárki számára elérhetően.

Az átláthatóság növelése, az volna az elérendő cél... Hogy ne kurmányozni, sokkal inkább kormányozni kelljen az általunk erre megválasztottaknak.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.10. 19:46:10

@balage_81: Rosszul fogalmaztam. Nem puccsot vagy parlamentnélküliséget akarok, hanem arra világítottam rá, hogy talán túlságosan is megszoktuk mi magyarok, hogy a nagy Medve, ezúttal állambácsi atyáskodik felettünk. Négy évre bezavarjuk őket a T Házba, dönt helyettünk, mi zsörtölődünk, anyázunk, néha tüntetünk, de összességében csak sz*punk (elnézést a durva szóhasználatért!). Nincs kontroll, nincs átláthatóság, egyszerűen a négy év alatt a politikus egy dologtól félhet: Mi van ha négy év múlva nem választják meg? De addig van minimum három és fél éve garázdálkodni. Következmény nélkül, mert mint első hozzászólásomban leírtam, oké, hogy Hagyó, H. Éva és többen buknak, de ezek valszeg a kisebb halak.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.10. 19:47:33

valszeg = valószinűleg (nem szeretem az internetes szlenget, de becsúszik néha)

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.10. 19:49:58

@hypotheticalfriend: Inkább a Politik killzet kérném a Manu Chaótól, ha lehet választani. Tubán is jó lesz :)

www.youtube.com/watch?v=ULSL4o8Z-Ac&feature=channel

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.10. 19:55:02

@balage_81:

Tisztelettel, ostobaságokat beszélsz. Vagy ha nem is, ahhoz egy szál köze sincs, amiről én, úgyhogy maradjunk ennyiben.

pikkbubi 2010.03.10. 19:55:35

@kakukk2:
Somogyban tilos 100 ezer embernek összegyűlni??
mellesleg ez az alpári stílusod ellenére sem válasz a kommentemre

2010.03.10. 19:57:26

@akira2: Te komolyan gondolod, hogy valaha is el lehet mozdulni az adó-cenzus (adókról tartott népszavazás) irányába? Én hiszek ugyan az emberi értelem erejében, de nehezen tudok ilyet elképzelni. Mármint azt, hogy egy adóemelés/csökkentés kérdést meg lehet egy szavazólapnyi terjedelemben fogalmazni úgy, hogy az valódi döntést igénylő kérdés legyen.

Az egyre szorosabb civil-kontrollal meg nem igazán tudok mit kezdeni: mert ami már érdemi kontroll, az már nem civil, hanem politika, vagy sajtó. Bár amiket leírsz, azok tényleg fontosak, de igazából én csak azt érzem, hogy ez az örökös civilezés csak a fújfújmocskospolitika közérzetre adott (rövidlátó) válasz. Én igazából azt szeretném, ha a politika kifejezés visszanyerné valódi értelmét. De ehhez a kontrollt nem az ezer partikuláris érdektől vezérelt civil szféra jelenti, hanem igazából a sajtó.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.10. 20:00:20

@bodoky:

Adok én neked hisztizni! Semmi temetés. Maradsz köztünk, akkor is ha unalmasak vagyunk. Majd csak kibírod. Lelkizni viszont lehet. Mi ez a depresszió? Fenyegetnek?

hypotheticalfriend 2010.03.10. 20:09:26

@bodoky: Manu Chao rendel. Keresek kottát a neten és megtanulom. Trup-trup. Trup-trup. Politik kilz. Trup-trup. Vidám temetés lesz. :)

balage_81 (törölt) 2010.03.10. 20:15:43

@Valahol Máshol: szerintem pedig orbán számára a bukás rosszabb mint bármi más, ezért bízom benne hogy visszafogja a fidesz hagyó miklósait. sokmindent el lehet róla mondani, de azt nem, hogy korrupt lenne. inkább hatalomvágyó

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.10. 20:17:40

De..... arra az esetre ha valóban lenne ilyen veszély, mit szólnátok egy állandó jelleggel több tagból álló testőrséghez? A tagok turnusokban vigyáznának rá, váltanák egymást. Népirtást csak nem rendeznek?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.10. 20:19:50

@balage_81:

Mondhatok annyit, hogy fölösleges ezt találgatni? Majd kiderül. És izé, ez itt igyekszik egy egyáltalán nem pártpolitikai blog lenni.

2010.03.10. 20:20:34

Merre tartunk?

Anno...

A magyar irodalom egyik legszebb eskü-szövegét Gárdonyi Géza Dobó Istvánnal mondatja el az 1552-es döntő ütközet előtt.

"Esküszöm az egy élő Istenre, hogy véremet és életemet a hazáért és a királyért, az egri vár védelmére szentelem. Sem erő, sem fortély meg nem félemlít. Sem pénz, sem ígéret meg nem tántorít. A vár feladásáról sem szót nem ejtek, sem szót nem hallgatok. Magamat élve sem a váron belül, sem a váron kívül meg nem adom. A vár védelmében elejétől végéig alávetem akaratomat a nálamnál feljebb való parancsának. Isten engem úgy segéljen!"

és most.....a vérüket? Még a napidíjukat sem adnák....
m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/03/p4.jpg

E s k ü s z ö v e g
az országgyűlési képviselők eskütételéhez

"Én .........., a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem.

(A képviselő meggyőződése szerint)
Isten engem úgy segéljen!"

olcsóJános 2010.03.10. 20:24:32

@bodoky: Manu Chao-t szeretem, a temetést -úgy általában- nem annyira. Ha választani kell akkor legyen inkább a pálya. Legfeljebb megnézzük mennyi is az ára!

tabaniember 2010.03.10. 20:26:25

@pikkbubi: Oké. Olvasd el az előző cikkeket, kommenteket, linkeket. Látni fogod, hogy ez a terv egy óriási szélhámosság, ami mögött nem áll valódi tőke, hanem gazemberek, a valódi cél pedig nem pályaépítés, hanem lopás. Az egész ráadásul visszafordíthatatlan környezeti és morális károkkal járna. Az állítólagos beruházó spanyol cég egy háromfős magyar nudli, a mögötte álló nagy spanyol cég viszont a saját országát már jórészt tönkretette, korrupt gazemberek, perek tucatjai, EU-vizsgálatok stb. folynak ellenük, de 20 ezres tüntetés is volt a saját városukban. Az előzetes adatok alapján nemcsak a Pénzügyminisztérium öt osztályvezetője mondta ki, hogy erre nem szabad hitelt adni, hanem még az a cég is, amelyiket a motorpályások fizettek. Minden szakvélemény itt van a cikkekben, a blogokban.
Az csak mellékesen agyrém, hogy vajon hogyan jutna el 100 ezer ember Sávolyra azon az egy szem 7-es úton (vasút nincs, belső utak szinte járhatatlanok), hol parkolna ennyi autó (10 ezer férőhelyes parkolót akarnak, örökre tönkretéve még egy csomó kitűnő termőföldet, de annyi nyilvánvalóan nem elég, a többi autónak, motornak nincs hely), hol alszik ez a tömeg stb. Tehát elvileg összegyűlhet 100 ezer ember Somogyban, csak gondoljuk már át, mi lenne, ha ez hirtelen tényleg megtörténnék. És akkor még nem szóltunk a természetvédelmi területről meg arról, hogy ezek a sportok világszerte leszálló ágban vannak, a németek a leginkább adópazarló, közpénz-zabáló intézményeik között az első helyre sorolták a Nürnburgringet. Egy ilyen szarra kell most herdálni az ország nemlétező pénzét? Sokan elmondták már: ha olyan jó befektetés lenne, akkor a magántőke itt nyomulna. De nem nyomul. Hanem gengszterek nyomulnak közpénzért.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.10. 20:31:14

@balage_81: Bizakodjunk. A választás egy újabb remény, de már tele a hócipőm, hogy a magyar labdarúgó-válogatott papíron minden selejtezősorozatban minimum második lesz a csoportjában (pontosabban elhitetik velünk a sportsajtósok, mlsz, stb.), aztán pedig csalódunk. Remélem érezhető az átfedés... :) Szóval bizakodom, de majd a tettek döntenek (a választások után) és nem a szavak.

olcsóJános 2010.03.10. 20:37:57

@A Nép - Te vagy!: Beoszthattok engem is hetente egyszer, de a hatékonyság miatt javaslom hogy költözzön össze bodoky galambos mártonnal(figyelő), lehet hogy rá is ráfér a testőr.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.10. 20:39:38

@kakukk2: "...ha olyan jó befektetés lenne, akkor a magántőke itt nyomulna. De nem nyomul. Hanem gengszterek nyomulnak közpénzért."

10/10-es meglátás. Lásd a szlovák "gagyipályát"* (hat és fél milliárdból, cöh, kik ezek hozzánk képest, harmincöt, érted, harmincöt...!!!), akik magántőkéből húzták fel.

* irónia mielőtt valaki nekemesne!

pikkbubi 2010.03.10. 20:43:11

@kakukk2:
-minden amit felhozol irreleváns...
-vmelyik nagyeszű újságíró rájött hogy olcsóbb lelátók/kiszolgálóegységek nélkül pályát építeni mint lelátókkal. és büszkén címlapon lehozta az index...

ennyit írtam
hogy te miket delirálsz mellé az nem az én gondom...

pikkbubi 2010.03.10. 20:47:27

@kakukk2:

az egészről nincs sok infóm, de amit innen látok h hülyeség
"vajon hogyan jutna el 100 ezer ember Sávolyra azon az egy szem 7-es úton"
m7es

"hol alszik ez a tömeg stb. " Balaton 20 percre szeptembervben elférnek egy páran, ezeken a motorversenyeken a camping dominál amúgyis

"rökre tönkretéve még egy csomó kitűnő termőföldet"

ez ugye most vicc?

olcsóJános 2010.03.10. 20:47:36

@pikkbubi: ne legyél biztos abban a lelátóban amit a látványterven láthattál először 2 éve!
Mai opció: A földfeleslegből domb, ezen elfér 100 ezer ember, Mobil lelátó: béreljük!

Sohanedudgi 2010.03.10. 20:56:39

@olcsóJános: Már éppen méltatlankodni akartam, hogy elég legyen a fekete humorból, de ez az utóbbi felvetésed igen konstruktív.
Lehetne esetleg heti váltásban változó helyszíneken?

tabaniember 2010.03.10. 21:12:47

@pikkbubi: Nem vicc. A föld: érték. Csak ez most még nem látszik annyira jól. Betonon nem lehet búzát termeszteni vagy tehenet legeltetni.
Ami az utat illeti: 100 ezer emberből 75 ezer kocsival megy. Legyenek átlag hárman egy autóban (ami optimális, de nem remélhető). Az minimum 25 ezer autó. 10 ezernek lenne parkoló. Másfélszer annyinak és - mondjuk - 10 ezer motornak nem jutna parkoló. Állnak a réten? Kinek a rétjén?? Esetleg esőben az agyagos domboldalban? Hány ágyas a marcali kórház? (Ja, és benzinkút sincs elég.)
Balaton 20 perc, oké (araszoló kocsisorok, iszonyú benzinbűz), és, ismétlem a kérdést: hol alszik 100 ezer ember? El tudod képzelni, hogy az mennyi? Kaposvár egész lakossága 70 ezer fő.
A kemping dominál? Hol?? Hol gondolsz sátraztatni etetni, kakáltatni, mosdatni ennyi embert egy 500 lakosú falucska határában? Hogy egyszer egy évben kibírnak három napot? A tervek nem évi egy programról szólnak. Ha csak fele ennyien vannak többször, megtérülésnek az is baromi kevés, a környék teljes, visszafordíthatatlan tönkretételéhez viszont tökéletesen elegendő.
Remélem, közben olvastál is. Információk nélkül nehéz helyes ítéletet hozni.

olcsóJános 2010.03.10. 21:24:11

@Sohanedudgi: Az igazi fekete humor: Hír 2022-ből: "Tiszta lappal" Ultibajnokság a Pátyi Golf Casino 15. emeleti rendezvénytermében. A megnyitó beszédet elmondja: Suchmann Tamás.
Az est háziasszonya: Lamperth Monika
Fővédnökök: Bognár András és Bobek József

Amúgy lehetne, de olyannyira régen ultiztam, hogy csak annyit tudok róla, hogy hárman játsszák. Oktatót keresek!

olcsóJános 2010.03.10. 21:33:58

@kakukk2: A francba! Nektek semmi se jó?
Ha kevés az ember akkor nem térül meg, ha meg sok akkor meg tönkreteszik a környezetet? Elég ebből az értelmiségi nyafogásból! Sok embert, sok bevételt, sok beruházást, sok adóbevételt, sok, sok, sokk, sokk sokk sokkk sokkkk....

főkút 2010.03.10. 21:43:20

A pátyi honlap sajtófigyelő rovata www.paty.hu/sajtofigyelo/

„Elhallgattak a golffalu ellenzői”

címmel tette fel a

„Rejtélyes némasági fogadalmak kísérik a pátyi megaberuházást”

című origo cikk linkjét.

www.origo.hu/itthon/20100309-paty-grupo-milton-elhallgattak-a-golffalu-ellenzoi.html

Szánalmas.

Vfair 2010.03.10. 21:44:51

@hypotheticalfriend:
ezt én sem ragoznám tovább...

szívesebben ünnepelném a józan ész diadalát ezzel a dallal - akár veletek valahol. Mielőbb. :)

rbatty 2010.03.10. 21:51:32

" Bodoky Tamás
- Péter, sávoly-ügyben ajánlom figyelmedbe a legfrissebb blogbejegyzésemet

Oszkó Péter
- Tamás: megértem a felháborodást"

link:oszkopeter.blog.vg.hu/2010/03/09/kiegeszites/#comment-360

akira2 2010.03.10. 21:53:38

@/ms:

Félreérted az adó cenzust. Én úgy értem, hogy szja-alapú cenzus, azaz nem arról van szó, hogy az adókat népszavazáson szavaznánk meg, hanem arról, hogy úgy nem tartható fönn egy demokrácia, hogy a politika a többség kegyeit keresi, az adókat pedig a kisebbség fizeti. Ezért aki személyi jövedelemadóval hozzájárul a társadalom hosszú távú fenntarthatóságához, az annak arányában - de nyilván megfelelően maximálva - többletszavazathoz jutna. Ez egyrészt növelné az adótudatosságot (már, aki élni szeretne az állampolgári jogon járó szavazati jogán túl az szja-alapú cenzus biztosította többletszavazatával is), másrészt változtatna a politika "célpiacán" is...

De szerintem erre "még nem értünk meg", régen volt "mohács"...

A civil kontroll csupán azt jelenti, hogy a nyilvánosságra hozott adatokat van is aki elolvassa, magától, és nem csupán azt, amit a korrupt sajtó megjelentet. Mert a sajtó is korrumpálható, való igaz, hogy egyes civilek is, de nem mindenki. Ha a nyilvánosság valódi, és nem a korrupt sajtó által "cenzúrázott" nyilvánosság, az hatékonyabb lehet...

Ha nincs nyilvánosság, nincs civil kezdeményezés, és nincs a sajtónak egyetlen egy korrumpálhatatlan szereplője sem, aki ráadásul még rá is ugrik a témára, akkor szerinted mi történt volna már régen a hitelszerződéssel? Meg a közpénzzel? Még mindig őrlődne a kurmány, a minisztériumok és az MFB a jelen ügyleten, vagy már régen lezsírozták volna, és kiutalták volna?

Szerinted semmi szerepe nem volt a pátyi civileknek, a TASZ-nak és társainak abban, hogy megakadni látszik ez az ügy?

Sohanedudgi 2010.03.10. 21:58:28

@olcsóJános: Elég eredeti az elképzelésed.
-Egyébként én sem vagyok verseny szinten, de pl. 10 Ft-os alapon örömmel tréningeznék Veled is.
Azt mondják, legjobb ha a saját pénzén tanulgatja az ember. (...Az ultit is.)

tabaniember 2010.03.10. 21:59:45

@pikkbubi: Közben találtam itt egy jó képet:
images.google.hu/images?um=1&hl=hu&tbs=isch%3A1&sa=1&q=%22haszn%C3%A1lt+aut%C3%B3+piac%22&btnG=Keres%C3%A9s&aq=f&oq=&start=0

Futólag átszámoltam, kb. 150 autó látszik. Most lehet elképzelni (akinek sikerül) százszor ennyi autót betonnal és/vagy anélkül. Ja, és a Ferihegyi repülőtéren (1-es és 2A, 2B) ÖSSZESEN kb. 2500 parkolóhely van. Ha csak egyet elképzelsz, hogy az mekkora darab beton... Aztán beszorzod néggyel... És melléje képzelsz még másfélszer annyi kocsit fűben, agyagban... Mekkora terület kell annak? Még mindig úgy gondolod, hogy ez normális ötlet?

Fungie · http://www.fungie.hu/ 2010.03.10. 22:09:34

Minden tiszteletem az oknyomozóké, egyre több visszaélésre derül fény, bár fogadásom lenne rá, hogy mindettől függetlenül végigviszik a "projektet". A magam módján még ennyit fűznék hozzá:
fungie.blog.hu/2010/03/10/oszd_el_es_uralkodj

greg1749 2010.03.10. 22:13:08

most a Kossuth rádióban teljesen zavaros beszámoló volt Sávolyról. Azt mondták, hogy holnap még biztos nem, de lehet, hogy pénteken aláírják. Egy somogyi fideszes támogatja a projektet, de közben arra figyelmeztet, hogy át kellene nézni, meg majd a fidesz kormány felülvizsgálja. egy államtitkár valami harmadik véleményt hangoztatott......

Leonce 2010.03.10. 22:50:19

Alá fogják írni.
Ebben az ügyben már nem Bajnai nyilatkozik. Neki már mindegy.
A FIDESZnek is mindegy, ők már a parlamentben érzik magukat.
Mit lehet tenni??
Valami vészforgatókönyv?

Aldobói.Feldob 2010.03.10. 23:23:43

"Őrizetbe vették az Eclipse Zrt. vezérigazgatóját. A Figyelő nyár óta arról ír, hogy a cég homályos módon több mint 20 milliárd forintnyi állami megbízást szerzett, és Pintér Sándorral és befolyásos MSZP-s politikusokkal is kapcsolatba hozható."
www.hirszerzo.hu/cikk.ujabb_hazkutatas_het_orizetbe_vetel_-_pinterig_es_az_mszp_felso_koreiig_vezetnek_a_szalak.143005.html

Ugye nem kell bemutatni Pintér "Olajos" Sándor ex-belügyért (FIDESZ!) Csányi "OTP" Sándor (többnyire MSZP!) üzlettársát és jobbkezét. Kb. ennyit a FIDESZ és MSZP "szembenállásáról"!
Nyugodtan indulhatnának FIDESZ-MSZP közös listán a választáson.

tabaniember 2010.03.10. 23:24:07

@Visegrádi: Ne huhogj. Lebegtetik. Azért csak reménykedjünk, hogy a Fejlesztési Bank jogászai se teljesen hülyék. És koncentráljunk erősen arra, hogy NEM fogják aláírni.

vadaszok 2010.03.10. 23:34:44

@Visegrádi: A forgatókönyv kész:

Jön a lóvé, el lesz költve. Megépül a pálya, kibérelik a tribünt, mindezt a szlovákiai projekt, feléért. A többi elmegy mindenféle menedzsment díjra, szakértőkre, ügyvédekre, sajtónak, tanácsadókra, nokiadodozokba, párt és párttag finanszírozásra.
Az állam még befizeti az egy versenyre első évi 2 milliárdot, majd a nagy sajtóvisszhanggal, megrendezett verseny után jön a sajtókampány, hogy milyen fasza volt, de kevés volt a szállás, nem volt szórakozási lehetőség, nem volt hol bevásárolni, stb., stb. …
Megjelennek a befektetők és elkezdenek beruházási célú ingatlant vásárolni a „motogp rendezvény mellett, a Balatonhoz közel”.
Tehát 15 milliárdot adunk kormánygaranciával, melynek a fedezete a bérleti díj és a pálya, tehát a pénz a fentiek szerint elköthető, majd visszafizeti más. (ez komoly).
Legyünk nagyvonalúak kerüljön 6 milliárdba, mint a szlovákiai. Marad 9 milliárd menedzsment díjra, szakértőkre, ügyvédekre, sajtónak, tanácsadókra és nokiadodozokba.
Ez eddig nem rossz.
No, nézzük az elvarázsolt szántóföldet, melyet már most is több határozattal értékesebbé tettek, anélkül, hogy bárki hozzányúlt volna, ehhez még hozzájön a „motogp rendezvény mellett, a Balatonhoz közel”.
Pátyon egy önkormányzati képviselőtől a Sedesa elnöke 35 millió Ft/ha áron vásárolt egy telket, amelyet az önkori cc 600 e. Ft/ha-ért adott. Itt csak határozatok tették értékesebbé a teleket semmi olyan úri szomszédság, mint a Balatonnál.
Kedvenc spanyoljaink és álspanyoljaink Sávolyon, már benne vannak 600 ha-ban, 500 000 Ft/ha áron, tehát elköltöttek 300 mio. Ft-ot.
Kérjenek csak annyit, mint a feddhetetlen képviselő, 35 mio/ha. Ez összesen 21 millárd Ft.
Levonom a 300 mio.-t, 20,7 milliárd tiszta haszon.
Tetszik a forgatókönyvem?
Vagy nem ezt vártad?
Pech. Mert ez meg fog valósulni.

maid 2010.03.10. 23:36:52

@Visegrádi:
Tudod kiknek nem mindegy? Az aláíróknak. Azoknak az MFB-seknek, akiknek az aláírására kimegy a pénz a bankból. És akik pontosan látják, hogy naponta buknak meg korábban érinthetetlennek hitt emberek, és már rég nem lehetnek biztosak abban, hogy őket megvédik. Miért vinnék vásárra a saját bőrüket más bulijáért?
Ráadásul tudják, hogy az idő nekik dolgozik. Még egy pár hetet szabotálnak (nem kell semmi különös, csak mindenféle papírokat bekérni és ellenőrizni), és az ügy megoldódik magától. Amúgy is jóformán interregnum van, most senki nem bántja már őket. Aztán mire lesz újra hatalom, addigra ez már rég nem lesz napirenden, mert azért azt senki nem fogja gondolni, hogy májusban elég elkezdeni az építkezést...

akira2 2010.03.10. 23:43:29

@maid:

Én is ezt tartom a legvalószínűbbnek, mostmár ez nem csupán testületi (kurmány) döntés, itt egyes embereknek kellene aláírniuk a hitelszerződést, az utalást és egyéb dokumentumokat, amelyeket a TASZ azonnal ki fog kérni, be fogja perelni, ha kell még az atyaúristent is érte, és - habár látni fogja, ki írta alá -, büntetőfeljelentést fog tenni ismeretlen tettes ellen, közpénz elherdálása címén... :)

olcsóJános 2010.03.10. 23:48:48

@vadaszok: figyel-lő 2009 szeptemberében kommentált:(2xis) www.fn.hu/hetilap/20090908/nagypalyas_jatekosok/?forum=1 Akkor senki, de senki nem folytatta, nem kommentált! Eltelt fél év és remegünk a dühtől!

vadaszok 2010.03.10. 23:51:34

@maid: Sajnos tévedsz.
Ha van ismerősöd bármilyen miniszteriális helyen, akkor elmondja neked, hogy a rezsim váltás milyen szintig jelent hivatalnok cserét Magyarországon.
Mit gondolsz, Erős Janika és sleppje meddig marad az állami pénzt költő bankban?
A minap egy olyan társaságban, voltam ahol csupa külföldi, aki több évig munkavégzés céljából családostól itt tartózkodnak Mo.-on, volt együtt, Nem moderálták magukat, mivel anyanyelvi szinten beszélem a nyelvüket. Mesélte egyik, hogy hivatalos ügy intézése végett járt egy minisztériumba, de semmit nem tudott elintézni, mert „ezek már április 11-ig nem csinálnak semmit. Mind ott pasziánszozott a számítógépén.”

maid 2010.03.11. 00:01:39

Tudom, láttam már ilyet, egész közelről.
Azt is tudom, hogy azért ilyenkor a leendő kormány még nem kormányoz. A még regnáló is csak visszafogottan. Az apparátus pedig ilyenkor csak passziánszozik, mint Te is mondod. Nem pedig aláír, és főleg nem ilyen necces dolgokat.

Szerintem ugyanazt mondjuk :)

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.11. 00:15:37

@bodoky: Mindenki túléli...

Tegnap söröztem két (zöldségnagykeres) barátunkat ismerő emberrel.
Hallomásból hallottak arról, hogy itt a neten kártékonykodunk. Kérdezték mennyi a kár.
Mondom 35.
35Millió? Azért már két század orosz mesterlövészt lehet kapni.
Mondom 35Md!
35Md?! Azért már egy egész flottát vehetnek, tengeralattjáróstúl!

tabaniember 2010.03.11. 08:54:06

Egyelőre az időjárás is nekünk dolgozik. Gondolom, Sávolyon is tökig áll a hó. Ha elolvad, nyakig fog érni a sár. Munkagépekkel rámenni arra a földre csak hetek múlva lesz lehetséges.

Dzsoll 2010.03.11. 08:57:40

@kakukk2:
szerintem ezeknek kiviteli tervük sincsen.
meg a kivitelező cég sem biztos, hogy ott toporog a pálya előtt, hogy végre kezdhessen.

Leonce 2010.03.11. 08:57:53

Aztán ki kérik rajtuk (az aláírókon) számon?? A Pintér Sándor? Orbán Viktor..ugyan...Lehet, hogy épp ezért támadták a Pintér cégét, hogy egy kicsit meggyőzzék erről az alkuról.
Itt a választás, óriási adu ász, ezzel kellene kezdeni valamit.

tabaniember 2010.03.11. 09:05:26

@Dzsoll: Nemhogy kiviteli terv, úgy tudom, környezetvédelmi hatástanulmány sincs. Annak hiányában, ugye, még tervezni se lehetne elkezdeni... Pláne nem természetvédelmi terület sőt a fokozottan védett Kis-Balaton tőszomszédságában... Hol vannak e tárgykörben járatos barátaink?

Mitya Ivanov 2010.03.11. 09:37:29

@Aldobói.Feldob:
Közben kijött a hír, hogy nem Pintér cégénél volt házkutatás, hanem annál a cégnél, akitől Pintér cége bérli az irodát.

Mitya Ivanov 2010.03.11. 09:38:31

@Aldobói.Feldob: nem pintér cégénél volt a házkutatás, hanem annál a cégnél, akitől Pintér cége bérli az irodaház helységeit

Mitya Ivanov 2010.03.11. 09:40:19

@kakukk2: ha jól tudom környezetvédelnmi tanulmány nem is készült, pedig kellett volna. Vagyis én nem tusdok ilyenről. Gondoloom az egészet elintézték azzal, hogy a beruházó építse meg a környál csatorna hálózatát

akira2 2010.03.11. 09:49:18

@Mitya Ivanov:

Ezek a hatóságok, akiknek egy ilyenberuházást véleményezniük kellene, beleértve akár a környezetvédelmit, akár az építésit is, csak azt tudják, hogy miért nem felelősek. De azt szó szerint idézik a törvényből, paragrafusszámmal, bekezdésszámmal.

Nem is olyan régen, az egyik építésügyi hatóság úgy véleményezte az egyik tervet, hogy konkrétan leírta, hogy csak a szöveges részt képes véleményezni, mert a terveket csak elektronikusan, CD-n kapták meg, nem papíron, és az ő számítástechnikai rendszerük nem alkalmas arra, hogy elektronikusan is megnézzenek egy tervet... :)

Vicc az egész hatóságosdi, meg hatástanulmányosdi - sajnos... A hatóságok azt fogadják el, amelyre fölülről utasítást kapnak. :(

figyel-lő 2010.03.11. 09:49:56

@kakukk2: Nem gondolnám, hogy nincs kiviteli terv. Sőt, biztos vagyok benne: van, viszont nap mint nap változik. A megvalósulási terv távolról sem fog hasonlítani a hitelkérelem alapjául szolgáló műszaki dokumentációnak. ha volt ilyen.

tabaniember 2010.03.11. 09:50:05

@Mitya Ivanov: Ezt próbálom nyomatékosítani éppen. Ha készült, mutassák. (Ki csinálta, ki írta alá??) Ha nem készült, miről beszélnek? Hogy képzelik anélkül?

tabaniember 2010.03.11. 09:51:44

Lehetne (kellene) írni még civil leveleket a Környzetvédelmi Hatóságnak, Hivatalnak is, mittomén, hogyhíjják űket.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 09:52:01

@Mitya Ivanov:

Idézet az Indexes cikkből: "Az Eclipse projektvezetője Pintér Sándor lánya, Pintér Hajnalka. Az ötmilliárdos megbízás ügyében ő minden teljesítés átadója és ő az elsődleges kapcsolattartó személy."

Össze vannak ezek nőve mint a gaz. Fideszes? MSZP-s? Utálják egymást, szóba se állnak?

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.11. 09:52:16

Minőségi Újságírásért-díj
Bodoky Tamás másodszor
(2010. március 11.)
A Minőségi Újságírásért Alapítvány által felkért zsűri – Bánki András, Bojtár B. Endre, Farkas Zoltán, Martin József Péter, Mészáros Antónia, Molnár Patrícia és Weyer Balázs – tegnapi találkozóján döntött a Minőségi Újságírásért-díj odaítéléséről.

A 2010 februárjában megjelent cikkek közül válogatva a zsűri úgy döntött, hogy
Bodoky Tamás, az Index újságírója
Kemény pornó, Rom-Mánia, Balatonring
című cikkéért
kapja az idei második Minőségi Újságírásért-díjat.

Bodoky Tamás – aki tavaly júniusban már részesült az elismerésben – az Indexen megjelent cikkében a Balatonring építése kapcsán a figyelem középpontjába került, az ország 10. leggazdagabb emberének tartott, Grupo Milton elnök portréját rajzolta meg.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 09:55:42

Két kérdésem lenne:

1. Arról egyébként tud valaki információt, hogy mi lehet az a végső határidő amikor mindennek klappolnia kell és a munkagépek elrugaszkodhatnak, hogy időben minden kész legyen?

2. A fizetendő összeg a futamért évente 1-1,5 milliárd forint amit nem a pálya üzemeltetője, hanem az állam fizet. Amennyiben jelezzük a FIM-nek, hogy elmarad a futam és dobják a versenynaptárból úgy semmit sem kell fizetni, vagy kártalanítani kell a szövetséget, vagy a DORNA-t, a vb-sorozat jogtulajdonosát?

figyel-lő 2010.03.11. 09:59:02

@kakukk2: Nyugat -Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2.
email: nyugatdunantuli@zöldhatosag.hu
Ők az illetékesek.

bomi 2010.03.11. 09:59:08

@Mitya Ivanov: Az pedig PS érdekeltsége, az érintett projekt teljeskörű felhatalmazással bíró vezetője az Eclipse-nél (ez az ominózus cég) pedig a lánya, Pintér Hajnalka. Érdemes elolvasni a hírt, ill. a nagyon profin összeállított FN-cikksorozatot, különösképpen a szereplőkről hátteréről készült printet:
index.hu/belfold/2010/03/10/orizetbe_vettek_az_eclipse_zrt._vezetojet/
www.fn.hu/hetilap/20100223/eredetvizsgalat/
www.fn.hu/cikk/00240000/243739/4_N.jpg

Mitya Ivanov 2010.03.11. 09:59:13

@Valahol Máshol: én nem erre gondoltam, hanem az örzővédős civil biztonsági szolgálatra.

Mitya Ivanov 2010.03.11. 10:00:09

@bomi: @Valahol Máshol:
én nem erre gondoltam, hanem az örzővédős Civil Biztonsági szolgálatra.

Mitya Ivanov 2010.03.11. 10:00:52

nem direkt duplázok, elnézést

figyel-lő 2010.03.11. 10:01:58

@figyel-lő: Lehet rájuk számítani, de csak jogszabályi szinten, nem fognak a földmunkagép elé állni.

bomi 2010.03.11. 10:03:43

@Mitya Ivanov: Egyébként fordítva, a CBSz-től bérli az Eclipse (értsd: Pintértől a lánya) az irodát, a CBSz székházában található irodában volt házkutatás.

figyel-lő 2010.03.11. 10:04:46

@bomi: Ezért írta olcsójános, hogy az fn újságírójára is vigyázni kell.

Mitya Ivanov 2010.03.11. 10:05:53

@kakukk2: nem hiszem, hogy egy ilyen beruházásnak feltétele lenne Környezetvédelmi hatástanulmány, legfeljebb csak annyi, hogy az illetékes Környezetvédelmi felügyelőség megadja az engedélyt. Persze az engedély megadását is meg kell alapozni valamivel, szóval biztos született valami belsőhasználatú iromány a Balatonringgel kapcs. is.
Mivel Sávoly a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található, ezért a Balaton törvény is vonatkozik rá (2000. évi CXII. törvény) 9. § foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, de csak annyi van benne, hogy:

"b) 2005. december 31. után új épület építésére építésügyi hatósági engedélyt adni, illetve az engedélyek érvényét meghosszabbítani csak a szennyvízcsatorna-hálózat és megfelelő kapacitású tisztítómű megléte esetén lehet.

(6) Az üdülőkörzet településeinek beépítésre nem szánt területén, amennyiben nincs lehetőség a közcsatornára történő csatlakozásra új épület építésére építésügyi hatósági engedélyt adni csak a környezetvédelmi és a vízügyi hatóság által elfogadott vízzáró szennyvíztároló, illetve egyedi szennyvíz-elhelyezési kislétesítmény (korszerű csatorna-közműpótló) megléte esetén lehet."

Mitya Ivanov 2010.03.11. 10:06:38

@bomi: akkor bocs, egy ATV s hírt hallottam reggel, reggelizés közben:)

bomi 2010.03.11. 10:08:26

@bodoky: Gratulálok!
Más: Tamás Facebook-üzenőfalán a státuszüzenetében ídéz Suchmantól (a forrás pl.: www.sonline.hu/somogy/kozelet/balatonring-meg-csak-csutortokot-se-mondtak-292317 ):
"...a médianyomás és a civil ellenakció időigényesebbé teszi az egyes szakértői anyagok összevetését..."
Micsoda elszólás! (Igen, mi is erre tippeltünk, köszi!)

hypotheticalfriend 2010.03.11. 10:12:49

www.kisbalaton.hu/

www.termeszetvedelem.hu/index.php?pg=menu_2329

Google Earth
46°35'24.47"É
17°15'26.62"K

A kiemelten védett természetvédelmi terület mellett épülne. Vizes élőhelyek mellett, rezervátum közelében. Környezetvédelmi hatástanulmány nélkül egy kutyaólat nem lehet építeni.

vadaszok 2010.03.11. 10:13:07

@bodoky: Gratulálok! Megérdemelted.
Most lehetne még a pátyi ügy nokiadobozos részével borítani, hisz az egyik oldalon u.a. személyek vannak, mint sávolyi ügyben.
Ha itt kiderül, akkor ott is meg kell vizsgálni a hátteret, nem, de bár?
Kering itt egy ingatlan adásvételi szerződés.
Azon kívül van itt a kommentezők között valaki, akinek van ilyen irányú tapasztalata a helyi brigantikkal. Én is felismertem. Valamelyik blogon már noszogatták egy vádalkus beugrásra, és ahogy én észrevettem lehet, hogy nem zárkózna el tőle. Szerintem még nyerne is vele.
Mert ha itt a sávoly ügyben megerősödve kerülnek ki a kbj-ék, akkor itt Pátyon már kő kövön nem marad. Én tudom, hogy milyen területek bevonása van folyamatban, és oda már keményen be is vásárolták magukat.
Ha most nem lesz borítás, a sávolyi háttérrel Pátyból öt év alatt Érd és Százhalombatta keverékét építik meg!!!!!

2010.03.11. 10:18:13

Amit már többször feszegettem hogy minden dokumentum, engedély a Sávolyi Termál centrum nevén szerepelhet. Terveken látható az egyik írótársunk által emlegetett százezres tömeg elhelyezésére szolgáló földsánc.rhamnus.hu/index.php?option=com_content&task=category§ionid=4&id=21&Itemid=38

2010.03.11. 10:21:40

@bodoky: Gratulálok, sok sikert a továbbiakhoz.

sárkányfő 2010.03.11. 10:31:02

@bodoky: Remek! Nagy-nagy gratula, teljesen megérdemelted. Ez egyben azt is jelenti, hogy az odaítélők támogatják ezt a cikksorozatot.

A háttérben haladsz tovább az üggyel? Várható, hogy új infókat társz elénk?

Mint tegnap kérdeztem, nem lehet, hogy ha aláírnák, hűtlen kezelés valósulna meg, amiért be lehetne perelni az MFB-t vagy az államot?

vizafogó 2010.03.11. 10:31:19

@hypotheticalfriend: Ne reménykedj.
A természetvédelmi hatóság egy nagy rakás sz@r. Két évvel ezelőtt tettem egy bejelentést náluk, mert 200 tonna szemetet találtam az erdőszélen. Egyértelmű, volt, hogy kiszállította oda, hisz ez a hatóság igazolta neki évente, hogy az előírásoknak megfelelően szabadult meg tőle.
Értesítettek, hogy nem ők az illetékesek és felszólították az illetékes jegyzőt, hogy a terület - ahova a szemetet illegális lerakták - tulajdonosával szállíttassa el azt. Panasz tettem a felügyeleti minisztériumnál, melynek jogi osztálya értesített, hogy ez így helyes. (Az iratok eredetije nálam.)
Mit gondolsz, hogy miért a zöld civil mozgalom a legerősebb?
Egy csomó tunya ült be a zöldhatósághoz, aki csak azt lesi, hogy milyen terepjárót utal ki nekik a z állam.

sárkányfő 2010.03.11. 10:32:49

@figyel-lő: Az fn.hu-s linken látom, hogy te már tavaly október 9-én is képben voltál... nem semmi :)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.11. 10:33:50

@olcsóJános:

Most vettem csak észre figyel-lő fél évvel ezelőtti bejegyzését, amit linkeltél. Nagyon érdekes. Nem csak önmagában, hanem mert nehéz nem eltűnődni, vajon hány hasonló „lent”ről tett észrevétel ki tudja még miről tűnik el nyomtalanul olyankor amikor nem akad aki a helyzeténél fogva képes szélesebb mint egy blog nyilvánosságában hangot adni neki.

Ha nincs, és azt sejtem nincs, jó lenne valamiféle mechanizmust kiépíteni az ilyesmik gyűjtésére, népszerűsítésére. Ehhöz persze több ember kell, külön szervezet.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.11. 10:36:16

@bodoky:

Gratuláció. Nemcsak önmagában jó hír, de föl is ér gondolom legalább másfél testőrrel.

Vfair 2010.03.11. 10:42:31

@A Nép - Te vagy!:
+ az elismerés miatt olyan is elolvashatja a cikket, aki eddig elkerülte a témát.
Big Up!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.11. 10:45:45

@Vfair:

Igen, pontosan. Hajrá egész magyar nép, hajrá Bodoky!

hypotheticalfriend 2010.03.11. 10:51:45

@vizafogó:
Most még nem történt semmi visszafordíthatatlan.
Viszont a döntés meghozatalának összes szempontjai között ott van a környezetvédelmi szempont is.
A terület tőszomszédsága kiemelten védett.
Ha nincs hatástanulmány, akkor honnét tudhatják a döntéshozók, hogy a beruházás nem pusztítja-e el a régóta védett nemzeti értékeinket visszavonhatatlnaul? Mire alapozzák döntésüket?
Hisz pont azzal érvelnek, hogy óriási dolog lesz, rengeteg emberrel, rengeteg járművel. Ha ilyen óriási ez a dolog, akkor biztos, hogy a hatása is óriási. Ha van hatástanulmány, hozzák nyilvánosságra. Ez aztán senkinek nem sértheti az érdekeit. Itt nincs üzleti, meg banki titok.
Mivel elég sok gyanús dolog történt az utóbbi időben, én akkor lennék megnyugodva, ha a hatástanulmányt - ha van - független szakértől, zöld szervezetek is minősítenék. Nehogy megint egy olyan tanulmány alapján pusztítsanak el valami pótolhatatlant, amit maga a beruházó körmölt és a szakhatóságok csak ráütötték a pecsétet, némi baksisért.

Ha a pálya távolabb lenne a Kis-Balatontól, mondjuk Marcali irányába, akkor a környezetvédelmi szempontok kisebb súllyal esnének latba. De még akkor is erősen aggályos egy ilyen beruházás a talajszint alatti vizek, a légszennyezés, hang- és fényszennyezés, stb. miatt. De nézzetek a térképre. Az a nagy, zöld terület Sávolytól balra a Kis-Balaton.

Nekem csak most tűnt fel, hogy Marcali, Suchman úr otthona ilyen közel van. Nylván puszta véletlen.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 10:52:02

A Nol-os cikknél van egy jó hozzászólás:
"A négyes metrót pedig 6800 mrd-ért Sávolyig lehetne vinni."

Bár sok baj van a magyar néppel, de azt imádon bennünk, hogy a humorunkat a sötét időkben is megőrizzük :)))))

vizafogó 2010.03.11. 11:00:36

@hypotheticalfriend: Van:
2008. Sávoly MotoGP versenypálya beruházás előzetes környezeti vizsgálat, Termálcentrum Kft.
http://www.vidra.hu/index.php?mkt=tt&alm=ref〈=hu

Suchmann úr és rokonai földjeinek a helyrajzi számát, ha megvizsgálnád (könnyű lenne, ha ténylegesen nyilvánosak lennének a földhivatali adatok, amint azt a törvény előírja)lehet, hogy nekik sem érdektelen a projekthez kapcsolódó korábban leírt kreativ érdeknövekedés. (?)

Man Of Golden Words 2010.03.11. 11:09:36

@Vfair: "Suchman Tamás szerint viszont a TASZ olyan régebbi keletű dokumentumok alapján fogalmazta meg a kifogásait, amelyek ma már nem érvényesek."

a hivatalos valasz szerint a kpmg tanulmany volt az, amire alapoztak, nem? suchman most meg azt mondja, hogy megsem az, mert az mar nem is ervenyes? akkor megis keszult egy "masik" tanulmany? ki csinalta es mikor? miert nem azt hoztak nyilvanossagra??? hiszen a TASZ illetve az ezzel foglalkozo kozvelemeny (ennek nyomasara a miniszterelnok is) a szerzodes alapjat kepezo tanulmany bemutatasara adott utasitast?

nekem igy egyre nagyobb a kod(osites).

a penzugyminiszteriumi

2010.03.11. 11:10:43

index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/11/aranyarban_epulne_a_savolyi_palya/

"Az M7-es kőröshegyi viaduktos szakaszát leszámítva egyetlen magyar autópálya kilométere sem került annyiba, mint amennyiért a sávolyi Balatonring egy kilométerét építtetné a Sedesa, kétharmadrészt állami hitelből. Bő négy kilométert több mint húszmilliárd forintért. Építőipari szakértők szerint az üzletet piaci alapon a feléből-harmadából ki lehetne hozni, de aligha véletlenül fogott vastagon a ceruza."

Man Of Golden Words 2010.03.11. 11:11:49

@Man Of Golden Words: ...jelentes tavaly oktoberben irodott...az smafu??

pici finomitas: a tasz es a kozvelemeny nyilvan adott "utasitast" :) csak a gondolatmenet vegere ez a szo jutott

maid 2010.03.11. 11:33:37

@Man Of Golden Words:
Nehéz elhinni, hogy nem ez alapján döntöttek azok után, hogy ennyit izmoztak a nyilvánosságra hozatalon. Ha ez lejárt lemez lenne, akkor már az első sajtónyilatkozatukban közölték volna, hogy ez csak a kiinduló állapot volt és azóta többször változott. Ehhez képest egy hete még azt olvashattuk ugye, hogy "jelenleg beláthatatlan eseményekkel összefüggő korlátlan mértékű anyagi felelősségvállalást" jelent a nyilvánosságra hozatal.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 11:33:43

Az indexec cikkben: " A bank szerint ennek ellenére a kölcsön nem kiemelkedően nagy, az elmúlt években körülbelül tíz ilyen nagyságú beruházás hitelezéséről döntöttek, ráadásul a nagy hitelek felső korlátja huszonhét milliárd forint, tehát ennek alig több mint fele a Sedesa által kért pénz."

Ez az ügy csak épp Top10-es akkor? Cöh, mégis mik voltak a hasonlóan nagy, vagy nagyobb összegű hitelezések mélyen nemtisztelt MFB?

Man Of Golden Words 2010.03.11. 11:36:45

@maid: en is igy gondolom....de akkor meg nem ertem, mit mond Suchman....milyen ervenyet vesztett dokumentumra hivatkozva kifogasol a TASZ?

ez nem vilagos

hypotheticalfriend 2010.03.11. 11:48:39

@vizafogó: Ez nem hatástanulmány, hanem egy 2008-as előzetes környezeti vizsgálat, amit a beruházó (vagy ki eza termálfürdős társaság, ugye) rendelt meg.
Egy előzetes környezeti vizsgálat azt méri fel a vállakozó érdekeit képviselve, hogy nem nyeli el a mocsár a várat, ha odaépíti.
A környezeti hatástanulmány azt tárja fel, hogy ha épül oda egy vár, akkor mi lesz a mocsárral.
Ég és föld.

Szóval nincs hatástanulmány?

Mert az bibi. Nem is kicsi. Lehet lefújni az egészet.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 11:49:32

Végigolvastam az indexes írást, most dőlök kárdomba:

"Tehát a legdrágább magyar autópályánál is másfélszer drágábban építené meg a sávolyi ringet a Sedesa, amely egy konzorcium vezetőjeként történetesen épít egy autópályát is nálunk, az M43-as egy 8,7 kilométeres szakaszát 26,8 milliárd forintért készítik el. Ez kilométerenként 3,08 milliárd – úgy, hogy ebben benne van egy új Tisza-híd is."

Tehát ismerve a túlköltekezéseket, az autópályaszakasszal és Sávollyal egyben ez a cég minimum 20 milliárd forintos hasznot zsebelhet be. Ezt szétosztogatva politikusnak és potentátoknak, még így is szép kis summa. Summa? Hány család többtízéves megélhetésére elegendő pénz jut egy-egy ember zsebébe? Mindezt itt, az EU egyik legjobban lemaradó és leginkább elszegényített lakosságú országában. (Oké, görögöknél borult az asztal, a portugál-spanyol-olasz hármasnál borulhat.)

maid 2010.03.11. 11:52:46

@Man Of Golden Words:
Miután a sajtó ízekre szedte a KPMG-s anyagot, gondolom azt sikerült kitalálnia, hogy ez nem is az igazi. Hülye ötlet volt, mert akkor ugye adja magát a kérdés, hogy mi alapján döntöttek? És az egy dolog, hogy mi megkérdezzük, de Brüsszel is megkérdezi majd. Igaz, akkor Suchman már ellenzékben fog ülni és egyáltalán nem fogja érdekelni, hogy mennyivel növeli pl. az ügy a költségvetési hiányt és mennyibe kerül az adófizetőknek. Igaz, ilyesmikre kormányoldalon sem volt soha érzékeny :)

maid 2010.03.11. 11:54:58

@Valahol Máshol:
Azért az index cikk kissé elkeni, hogy pontosan hogy oszlanak meg a költségek a pálya (aszfaltcsík) és a kiszolgáló épületek, lelátók között. Nyilván a pálya ktg-ben az utóbbiak is benne vannak, normál autópályához meg ugye ritkán épülnek tribünök :)

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.11. 11:55:40

A Fidesz nem érti a Balatonring-ügyet

A sávolyi projekt ügyében óriási a zűrzavar, de a Fidesz-kormány minden szerződést nyilvánosságra fog hozni, közölte a párt.

index.hu/belfold/2010/03/11/a_fidesz_nem_erti_a_balatonring-ugyet/

Man Of Golden Words 2010.03.11. 12:01:01

@bodoky: ez a valasz nekem a "neszesemmifogdmegjol" kategoriaba esik

Spontán Lista 2010.03.11. 12:01:27

Jómagam hiszek abban, hogy mindkét oldalról ("befektető"-állam) egy ember van a piramis csúcsán, aki úgy tűnik nem visszakozik. Ez az ember az állam részéről egy olyan régi motoros lehet, aki Magyarország minden fűszáláról és ködarabjáról tudja, hogy eladható-e vagy sem. Ő az, aki Vastól Borsodig, a mai napig tisztázatlan viszonyok között, számos földterületet adott spekulánsok kezére. Érdekes, hogy nincs reflektorfényben,de nem is véletlen szerintem. Hatalma ijesztően nagy.
Sokat kell-e gondolkodni, hogy a 20 milliárd lefölözött része melyik párt kasszájába vándorol? Ki az az arc, aki valahogy nem tud kikopni, de azért sosincs túlságosan pozícionálva? Ő a mastermind.

Aldobói.Feldob 2010.03.11. 12:06:00

@bodoky: ha most aláírják és netán elkezdik a munkákat, akkor fújhatjuk, nem?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 12:06:39

@maid: Igen, de a két összeget külön-külön értem. Huszonakárhányat kap ezért, huszonakárhányat azért, miközben féláromn kijöhetne minden (pálya a kiszolgálóépületekkel, nameg az épülő autópályaszakaszuk kilenclukú Tiszahíddal). Tehát elkenheted az összeget, de a 100% közeli haszonkulcs megdöbbentő. Te meg nyiss kiskereskedést és örülsz ha nem 10 hanem 15-20 százalékos haszonkulccsal dolgozol és van vevőd!

Amúgy a kalkulált összegek. Pálya 1,5 milliárd ft, kiszolgálóépületek, tribün, informatika stb 6 mrd ft, előkészítése a terepnek 4 mrd ft, összesen 11,5 mrd. Kerekítsük 14-re, hogy az ördög is jóljárjon. Ők mennyiből építenek? 22? Picit nagy a differencia.

Az érv mely szerint "Megjegyezte ugyanakkor, hogy az építőiparban nem ismeretlen jelenség, hogy az első költségbecslések csak egy nem túl részletes előterv alapján készülnek el. Ilyenkor mindig mindenki jobban megnyomja a ceruzát, hogy „legyen egy olyan tartalék az árban, amin belül később szabad mozgásterünk van”. igencsak selejtes. Mondjon már valaki nekem ezen kívül egy olyan szakmát ahol egy munka ér mondjuk harmincezret akkor aztmondhatom a megbízómnak, hogy adjon hetvenezret, hogy legyen szabad anyagi mozgásterem....

Nem lottónyereményt kéne kérnek a mindenhatótól, hanem egy útépítő vállalkozást?????

Mitya Ivanov 2010.03.11. 12:15:02

@Aldobói.Feldob: necces helyzet, mert ha csak a választások után irják alá, mint ahogy a somogyi fideszes is mondta, akkor idén tényleg nem lesz futam és akkor a somogyiak büntetni fognak az őszi önkorm választásokon. Ha pedig aláírják, akkor szerződéssel védve van az egész valamennyire.

hypotheticalfriend 2010.03.11. 12:16:44

@Spontán Lista: Kérlek ne beszélj rébuszokban.
Kire gondolsz?

hypotheticalfriend 2010.03.11. 12:20:40

@Mitya Ivanov: Ennek a pénznek a töredékéből az éríntett somogyi falvakat fel tudná fejleszteni a Fidesz. Ezt akár már most letárgyalhatná.
Senki nem a ringet akarja ott sem, hanem a fejlődést, pontosabban a pénzt.

Dzsoll 2010.03.11. 12:23:52

@bodoky: a fidesz minden apróság ellen, amiről még ennyit sem tud azonnal tiltakozik, erre viszont érdekes módon nem jut energiájuk.
remélem ezzel erősíti a kisebb pártokat a választáson. részemről mindenképp.

Spontán Lista 2010.03.11. 12:24:37

@hypotheticalfriend: a beruházást támogatók között van, ő nem más mint Suchman úr. Bizonyíték nincs, de egyre inkább összeáll a kép. Számomra legalábbis.

Mitya Ivanov 2010.03.11. 12:25:03

@hypotheticalfriend: mi az, hogy az érintett falvakat fel tudná fejleszteni? Konkrétan? Ne új járdában, művházban gondolkodj, mert ezekkel tele a padlás a kis falvakban. Munkát adj.

Inkább a Balaton partrehabilitációval kellene valamit kezdeni, illetve a Kis balatonnal. KB a tizedéből megoldható lenne, csakhát az elmúlt 8 évben annyiszor hallottam, hogy erre nincs pénz. Persze, ami nem látványos, arra sohasincs pénz.

Mitya Ivanov 2010.03.11. 12:26:33

@Spontán Lista: Most kb annyit mondtál, hogy az ég kék. Annyira nyilvávnvaló, ezt eddig is tudtuk:)

Spontán Lista 2010.03.11. 12:27:23

@Mitya Ivanov: akkor nem csak én vagyok zseni : )

TFL · http://civilzone.eu 2010.03.11. 12:27:35

Hát ezért hiteltelen igazából ez az oknyomozó újságírásnak álcázott médiakampány is, még akkor is, ha esetlegesen talán civil kampánynak lehetne nevezni.

index.hu/kultur/media/2010/03/11/mediatukor/

Lehet mondani, hogy mi a másik 39% vagyunk, bár asszem, ha egy csoport tagjai saját magukról állítják, hogy a csoport 61%-ban korrupt és érdekek alapján működik, akkor fölösleges.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 12:29:13

@Dzsoll: az ugy mar honapok ota log, a nagybetus BOTRANY azonban megis februar 22-en indult el az indexes kbj cikk alapjan

az a vicc, hogy 3 het alatt ennyit tudott csak szarni a fidesz?

Dzsoll 2010.03.11. 12:31:32

@hypotheticalfriend: akár a ringet is meg lehetne építeni, de ki kellene rá írni egy közbeszerzést, és nem mutyiban egy genszter céggel leszerződni.

Dzsoll 2010.03.11. 12:33:28

@hypotheticalfriend: akár a ringet is meg lehetne építeni, de ki kellene rá írni egy közbeszerzést, és nem mutyiban egy genszter céggel leszerződni.

Aldobói.Feldob 2010.03.11. 12:35:56

Elolvastam az Indexen a Fidesz reakcióját. Abból, hogy csak Bodoky és az Index pressziójára voltak hajlandóak, és közvetlenül a szerződés megkötése előtt ilyen nyilatkozatot adni, telje világosan látszik, falaznak a kormánynak.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 12:37:32

@Man Of Golden Words:

Amennyiben igaz az Index információjának első fele akkor a válasz is megvan.

"Amint arról már korábban is írtunk, a Grupo Milton kitűnő kapcsolatokat ápol a nagypolitikával mindkét oldalon. A cég bőkezűen támogatja a Fehérvár FC focicsapatot, amely az Orbán Viktor Fidesz-elnök által alapított felcsúti fociakadémiával is együttműködik. Támogatja a Grupo Milton az Ujhelyi István szocialista politikus érdekeltségi körébe tartozó szegedi kézilabdacsapatot is, miközben Ujhelyi a Balatonring projekt egyik kormányzati „mentora”, volt kabinetfőnöke és titkárságvezetője, Nagy Balázs pedig most a Grupo Miltonnak dolgozik."

A Fidesz azért mismásolja a szerződések közzétételét a választás utánra és nem csípőből agitál és tiltakozik, mert lehet, hogy a vezér azon agyal, hogy most mi legyen? A választásokon a győzelem biztos, érdemes-e beleharapni abba a kézbe, amely sok-sok pénzt dobott be eddig az orbán-Garancsi Művekbe (Vidi-Felcsút).

Valszeg a nyerő taktika a csendben maradás. A választás, ezzel együtt a hatalom megvan, ezt az ügyet meg intézzék a szocik ahogy tudják.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.03.11. 12:46:02

@Aldobói.Feldob: Én is e véleméányen vagyok.
Ha kifizette az állam akkor azt már baszhatjuk! Az a vonat elmegy. Kin fogják behajtani ha esetleg mégis nekimennek??? Az a lóvé felszívódik ennyi.
Nem szabad engedni, hogy ez megtörténjen!

Man Of Golden Words 2010.03.11. 12:52:26

@Valahol Máshol: persze gm - ffc - fociakademia - gm - szegedi kezilabda - balatonring

ez az amit normalisan ugy kellene kezelni, hogy: osszeferhetetlenseg

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 12:58:04

Kicsit úgy érzem itthon magam, mint Monte Carloban. :)

Ott az uralkodó család miatt mindenki mindenkinek a rokona az "úgymond" felső rétegben, nálunk meg az a kis réteg úgy osztogatja egymásnak a milliárdokat, hogy szinte mindenki mindenkivel üzleti-haveri-rokoni kapcsolatban áll. Mondom, Monte Carlo.

hypotheticalfriend 2010.03.11. 12:58:54

@Dzsoll: Ez egy magánvállakozás. Nem kell ide közbeszerzés. Aki ilyet akar, csinálja meg. Már, ha van rá pénze és betartja a törvényt.

Közpénzből lóhímtag per ánum.

figyel-lő 2010.03.11. 13:01:55

@Valahol Máshol: Szerintem is Viktorék mostanáig azt számolták hogy kivel nyernek/veszítenek többet.
Lázongó civilek v.s. Motorosok+sávolyi kocsmárosok.
Arra meg gondolni sem akarok, hogy az a néhányszázmillió ft a focira, befolyással lett volna a hallgatásra.

Aldobói.Feldob 2010.03.11. 13:08:21

@Noname Cowboy: @kozlony: ha megindulnak a munkagépek, akkor annyi. egy lehetősége marad a tiltakozóknak, összeláncolják magukat a területen és várnak. persze ez egy kemény menet lenne, napokig ott táborozni, és persze az időjárás... abban lehet bízni, hogy mire a gépek megindulnak, addigra az idő is melegebbre fordul, mert ha most kellene ott tábort vernünk az szívás lenne a javából.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 13:09:34

@hypotheticalfriend: meg nem, de ismet remek. szerencsere wirth zsuzsanna is lelkes :)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 13:10:29

@figyel-lő: Azért ez rémisztő, nem?

"Arra meg gondolni sem akarok, hogy az a néhányszázmillió ft a focira, befolyással lett volna a hallgatásra."

Kisembereknek az a 300 millió amit évente ad a GM-Sadesa a Vidinek az az egész család, rokonok életét egy emberöltőre, sőt okosan befektetve tovább is rendbeteszi. Itt meg bennünk van a kisördög, hogy remélhetőleg nem 300 millión múlik a Fidesz tetteinek mikéntje.

Egyik oldalnak ez bagatell lehet (bár szerintem még egy milliárdosnak is számít a háromszázmillió ide vagy oda), az a másiknak egy családnak, generációknak egy élet. Tudom-tudom, hogy az egész világot a pénz mozgatja, és nem lesz soha igazság, de ez félelmetes nekem. Itt a Kárpátok Medencéjében, itt történik mindez. A világ mozgató gazdasági hatalmasságok listáján sehol nem jegyzett Magyarországon.

Vfair 2010.03.11. 13:17:49

index.hu/belfold/2010/03/11/az_lmp_a_parlamenti_partokon_keri_szamon_a_35_milliardot/

Jobban örültem volna, ha a civilek teszik fel ezeket a kérdéseket, de így se rossz.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.03.11. 13:19:36

@Vfair: Pontosan. De legalább valaki feltszi. Ha már a többek basznak venni a fáradságot óriási pénszívattyúzási munkáik közepette!

__ 2010.03.11. 13:25:21

lehetmas.hu/hirek/1406/az-evtized-allamilag-tamogatott-lopasa

Úgy látszik, az LMP is bekeményített. Most már a többi pártnak is nekimegy. Kérdés persze, hogy mekkora sajtóvisszhangot kap ez a közlemény.

tabaniember 2010.03.11. 14:24:33

Kértem már tegnap, ahol csak lehet kommentelni a cikkeket, tegyük meg. A legtöbb helyen nem a lényegről írnak. Össze kell foglalni pár mondatban, betenni a legjobb linkeket, föltenni a lényegi kérdéseket, hogy azok, akik csak egy-egy internetes lapot olvasnak (és az Index pont nincs köztük), legyenek képben.
Kedves Tamás, Neked pedig szívből gratulálok.

aszpirin 2010.03.11. 14:29:41

@Vfair: A civilek is megtették, (lásd a kettővel felettem lévő belinkelésemet), de ha egy Pörzsét, Célpontot, MagyarEgyet elhallgattat a Nagy Koala, akkor ne legyenek illúzióink!

goncol 2010.03.11. 14:49:08

@kakukk2: Én is örülök a díjnak, bodokynak még jobban! Meg nektek is! Kérlek, küldjetek emaileket!
www.patynemelado.com/index.php/aktualis/165-figyelem-suergs-kerjuek-levelben-az-allamft-koezbelepesre

Mitya Ivanov 2010.03.11. 14:55:47

@__: na végre már hiányoltam a pontokba szedett, kérdésekben megfogalmazott kényes szempontokat.

fahrenheit451 2010.03.11. 14:58:29

Ingyen sör Sávolyon?

A Zöld Anarchista Cápák tetemre hívják a Kétfarkú Kutyát Sávoly ügyében.
Miért lapít a Kétfarkú Kutya? Ilyenkor már rég ugatnia kéne. Ingyen sört ígért a Grupo Milton mögött álló milliárdos? Vagy az MKKP nem watchdog?

lmv.hu/zac_ketfarku_ingyen_sor

tabaniember 2010.03.11. 14:59:14

@goncol: Már reggel elküldtem :)

goncol 2010.03.11. 15:01:46

@kakukk2: Hallgatjátok az MR1-et?

2010.03.11. 15:05:34

Suchman elvtárs lemondott.

2010.03.11. 15:09:50

MR1. Kavartuk a katyvaszt így nem tud dolgozni.-D

goncol 2010.03.11. 15:15:09

@Kivagyok!: Az túlzás, de "nem koordinálja tovább a sávolyi beruházást". Erre koccinthatnánk! Ez se semmi!

hypotheticalfriend 2010.03.11. 15:17:49

@goncol: Suchman eddig mindig időben menekült a süllyedő hajóról. Emlékezzetek, hogy rúgta le magáról Gyurcsány hulláját...

goncol 2010.03.11. 15:18:25

Aki lemaradt, a 3 órás hírek eleje. Állítólag az esti krónikában és az ütközőben bővebben.
Így már talán téma lehet a tévében!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 15:21:34

Reméljük ez nem ilyen "nesze semmi fogd meg jól" dolog volt! Nem írhatják alá a papírokat.

fahrenheit451 2010.03.11. 15:26:54

@Mitya Ivanov: Hoppá! Köszi! Reméljük, ez most már tényleg azt jelenti, hogy nem írja alá az MFB a szerződést...

tabaniember 2010.03.11. 15:33:36

Huhúúúúúúúúúúúúúú! :-D Emmá döfi!

Man Of Golden Words 2010.03.11. 15:42:07

@Man Of Golden Words: "javaslom a projektnek az elhalasztasat"

??vajon ha minden 100%-ban rendben lenne a projekttel...akkor nem az lenne a normalis, hogy kiallnak mellette? es az elhangzott aggalyokat megcafoljak? es bebizonyitsak, hogy itt minden a legnagyobb rendben van??

csak azert lemond, mert vadaskodasok vannak??? ugyanmar. ez egy vicc.

vagyis igazabol egy jel.

2010.03.11. 15:43:58

Elolvassátok a tanulmány 3.2.4. Üzemeltető és karbantartási szerződést ahol még Sávolyi termál centrum a beruházó és tulajdonos. Valószínű elfelejtették kitakarni.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 15:45:20

Erre az évre ez már kútbaesett, nem lesz MotoGP verseny idén Sávolyon. Sajnos este nem fogom tudni a rádiót hallgatni, kíváncsi vagyok Suchman és a spanyolok mondanivalójára. A Fidesz meg nyolc évnyi szónoklat után tettekkel bizonyíthat a választás után.

Mitya Ivanov 2010.03.11. 15:52:11

@Man Of Golden Words: azon meglepődtem én is, hogy mostmár azért tartja kétségesnek a megtérülését, mert most mennek ezek a vádaskodások. Szerintem tudta eddig is, hogy necces az egész, és most menekül, ennyi. Este többet tudunk majd.

rbatty 2010.03.11. 15:52:42

@Man Of Golden Words: igazad van. Szerintem kavarnak valamit a háttérben.

szilencium_volgy 2010.03.11. 15:59:10

ez a legkomolyabb! az LMP még be sem jutott a parlamentbe, de már szedi a védelmi pénzt:

www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100308-kampanyfinanszirozas-richard-field-amerikai-uzletember-az-lmp-legnagyobb-tamogatoja.html

nyilvánvaló, hogy félt az amerikai üzletember, hgy az LMP követelni fogja az 52 hektáros beruházásának a leállítását:

www.origo.hu/ingatlan/20090129-uj-komplex-varosnegyed-epulne-eszak-pesten.html

de az amerikai üzletember már fizetett, nem is tiltakozik ellene az LMP...

szép történet!

Egyébként gratulálok B. Tamásnak a minőségi újságíráshoz!

szilencium_volgy 2010.03.11. 16:10:42

@bodoky: jópofa volt a slovakiaringes cikkben a dunaszerdahelyi "magánbefektetők".... :))) bővebben itt olvashatsz róluk: www.origo.hu/itthon/19990727dunaszerdahelyen.html

Még egyszer gratulálok a minőségi újságíráshoz! Lehet menni a kasszához Tamás!!!!!!

Man Of Golden Words 2010.03.11. 16:10:42

@szilencium_volgy: a vedelmi penzek nem eppen igy szoktak atvandorolni egyik helyrol a masikra

az emlitett amerikai uzletember eleg regota itt el mar, a IX. keruletben jonehany lakohaz-epitkezes, rehabilitacio a nevehez/cegehez kotheto

de ez megiscsak off. szerintem.

szilencium_volgy 2010.03.11. 16:12:42

@Man Of Golden Words: értem, ez tényleg off. ne is beszéljünk róla!!!! pssszt.

Calderazzo 2010.03.11. 16:16:38

@szilencium_volgy: nem hiszem, hogy az LMP-t fizetné le bárki is, aki félti az üzletét, ha mégis, akkor biztos nem 4,8 millió forinttal tenné és biztos nem nyilvánosan. Ez tévút.

szilencium_volgy 2010.03.11. 16:19:03

@Calderazzo: épp most hiúsított meg egy nemzetgazdaságilag fontos beruházást az LMP + TASZ + Bodoky triumvirátus. szerinted erre vár az amerikai is? egyébként szerintem se ennyi volt a 4,8 csak a hivatalos része....

__ 2010.03.11. 16:19:26

@szilencium_volgy:
Tomi bácsi! Ha már egyszer le tetszett mondani, viseljük elegánsan a zakót.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 16:20:09

@szilencium_volgy: :) hehe.....hat hol van az lmp a donteshozastol? nagyon messze meg szerintem.

de persze, akkor nezzunk be minden epitesi vallalkozas haza tajara, minden keruletben kulon. nem?

vajon az emlitett vallalkozas allami penzekkel jatszik? jaszott? a kereskedelmi hitelezest viszont minek egy lapon emlegetni a blog temajaval???

sárkányfő 2010.03.11. 16:23:48

@Kivagyok!:

Ez remek hír! :)

Asszem, ideje behűtenünk a pezsgőt. Vagy talán már bonthatjuk is...

Teljesen kizárt, hogy napokon belül aláírják a szerződést, a pénzt nem utalják, a munkák nem kezdődnek el, idén nem lesz futam. És ugyanilyen feltételekkel jövőre sem, az idő nekünk dolgozik.

Valahol hihetetlen mekkora ereje van a civil tiltakozásnak a netes pezsgésnek, érdemes volt ebbe időt energiát fektetni. Bár az utolsó szeg a mutyi koporsójában talán az LMP hangos tiltakozása volt.
Akárhogy is, sikerült megmenteni 35mrd ft-ot.

Gratula Bodokynak és a többieknek, szép volt fiúk.

szilencium_volgy 2010.03.11. 16:24:47

@Man Of Golden Words: kérdezd meg az LMP alapítóját, Bodoky Tamást, hogy kinek volt a jobbkeze az LMP elnöke!

Mivel erre úgyse fog válaszolni, ezért meg i válaszolom: Zuschlag János jobbkeze volt a FIB-ben.

tabaniember 2010.03.11. 16:25:03

@szilencium_volgy: te olyan hülye vagy, fiam, hogy már az ellenőrződet se kell kihoznod. Hol van az LMP attól a hatalmi pozíciótól, amelyből ilyesmit megtehetne? De főleg: hol van morálisan attól, hogy ilyesmin törje a fejét? És miért kellene tiltakoznia, ha netán olyan fejlesztést akar valaki, ami nem törvénytelen és nem környezetromboló (mint a tieitek)? Vedd már észre, hogy itt nem általában az építés és a - valódi értelemben vett - fejlesztés ellen hadakoznak az emberek, hanem a környezetkárosító, önző, korrupt, tolvaj stricik machinációi ellen. De mindegy is, mit mondok, a te bekoszolódott agyaddal már nem lehet mit kezdeni.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 16:25:35

@ó jaj: tudod mit "nem szoktak a medve borere"?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 16:28:19

@szilencium_volgy: "...épp most hiúsított meg egy nemzetgazdaságilag fontos beruházást."

Üdvözlöm kovács úr? Itt? Közöttünk? Mi a helyzet a Telki, akarom mondani Páty melletti telekkel? Teccik-e még filmezni? Jó volt abban a pornós csapos szerepben, hiányoltam is a hétvégi oszkárról!

szilencium_volgy 2010.03.11. 16:29:48

@bodoky: látom, te még mindig nem érted a lényeget :)))

hallgass inkább belgát!

sárkányfő 2010.03.11. 16:30:13

@Man Of Golden Words:
:)
Nem azt mondom, hogy hátra kell dőlni, utóvédharcok még vannak, résen kell lenni, de a fő ütközet már eldőlt. Ha eddig sikerült, a többi már nem okozhat gondot.

sárkányfő 2010.03.11. 16:33:33

@Man Of Golden Words: Egyébként már az is azt jelezte, hogy nagy baj van, hogy Suchman sürgette az aláírást. Előre akart menekülni, kész helyzetet akart teremtetni, mert érezte, hogy az idő ellene dolgozik.
Nem jött be, és most már menekül a projektől, fél hogy ráég a kudarc. Magyarul Suchman viselkedése pontosan jelzi az esélyek fokozatos elszállását.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.11. 16:34:24

@szilencium_volgy: nem vagyok az LMP alapítója, ez tévedés. A mozgalomhoz még csatlakoztam (ott sem voltam alapító), a párthoz már nem, nem vagyok párttag, LMP-szimpatizáns vagyok, rájuk szavazok, azt nyíltan vállalom. A többi ócska rágalmaddal szerintem menj a kurucra inkább, szánalmasak, nevetségesek.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 16:35:26

@bodoky: mi volt a jutubos link, ami "eltunt"? :)

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.11. 16:40:11

@Man Of Golden Words: szilencium úr hátterére utaltam vele, de aztán rájöttem hogy már győztünk, felesleges tovább pofozkodni.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 16:42:54

@bodoky:

OK

en nem szeretek semminek elore orulni. szerinted ez mar gyozelem?

az hogy nem megy at a penz most, az garantalja, hogy kesobb sem fog? mi a helyzet az esetleges karteritesekkel?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.11. 16:43:13

@bodoky:

Minden egyes leadott szavazat a Sárkányra adott szavazat, vagyis a rendszer egészét legitimálja. Azt reméltem utolsó Kibulizott tárgyú megnyilatkozásod után, hogy már érted. Minden új kezdeményezésnek csak Szent György győzelme után van értelme, sőt létjogosultsága. Ha nem kap oxigént (szavazatot) a Sárkány magától kinyúlik. Most hatalmasnak látja mindenki, de összes ereje a bárkire adott szavazatok.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.11. 16:44:40

@Man Of Golden Words: Újságíró vagyok, nem orákulum. Majd meglátjuk mi lesz, tartsuk szárazon a puskaport.

MutyiGP 2010.03.11. 16:48:32

Szeretném a segítségeteket kérni.

Végigolvasva az összes bejegyzést, rájöttem, hogy Sávolyban nagy pénz van.
Olvastam, hogy közbeszerzést írnak ki a pályához vezető út építésére.

Tekintettel arra, hogy most amúgy sincs munkánk, ezért arra mindenképpen pályázni fogok.

Sajnos nincs megfelelő referenciával rendelkező cégem, ezért kellene egy olyan - lehetőleg pornós, zöldségnagykereskedelmi vagy vadőri múlttal - rendelkező cég, ami a pályázatot benyújthatja.

Esetleg ha van valakinek olyan cége, amelyet amúgy is fel szeretne számoltatni, itt a lehetőség!!!!

Ha nem mi nyerünk, megyünk a döntőbizottság elé....

Lehetőleg olyan pályázatot kellene beadni, amelyben részletesen leírjuk, hogyan lopják szét az országot. ... és még aznap hozzájárulunk ahhoz, hogy nyilvánosságra is hozzák....

Szeretném leszögezni, hogy csak törvényes úton kívánok pályázni és biztosan nem fogok semmelyik pályázóval kartellt alkotni.

Nagyon köszönöm a segítséget!

goncol 2010.03.11. 16:48:44

@hypotheticalfriend: Lehet, hogy ez lett volna az egyik jutalom érte. Örülhetünk, hogy nem kapta meg. De még nincs vége! A Milton nem fogja feladni olyan könnyen.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.11. 16:50:07

@bodoky:

Győztünk? Miből maradtam ki? Az Indexen nem látok semmit.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 16:50:29

@bodoky:

vilagos, bocs, persze nem is joslatot vartam. (majd megkerdezem a szuzeket)

a lemondas szerintem is fontos tenyezo az ugyben, de erdemes ovatosnak maradni es figyelni a fejlemenyeket.

Sohanedudgi 2010.03.11. 16:57:19

@A Nép - Te vagy!: Ütközetet mindenképpen.
Az igazi győzelenhez szerintem is a "sárkányt" kell megfojtani (- vagy legitimáció nélkül hagyni.)

Vfair 2010.03.11. 17:02:16

@szilencium_volgy: te maszatoló bértollnok Suchmann-bérenc, te!

OFF itt, mert: neki vannak valós, megvalósult beruházásai, számonkérhető, megtekinthető referenciái.
A te haverjaidnak SEMMILYÜK sincs, a felvásárolt átminősítgetett földeken és a fejlett (NOKIA-dobozos) kapcsolatrendszerükön kívül.

Nem kellene keverni a korpát az értékteremtéssel, értem?

kozlony 2010.03.11. 17:12:24

@szilencium_volgy: Öreg ezt elég gyengén adod elő. És ezért a teljesítményért még valaki fizet is?

tabaniember 2010.03.11. 17:13:49

@Vfair: semmijük - pontos j :) Csókok. Az ofő.

Sohanedudgi 2010.03.11. 17:15:20

@kozlony:
A történések tükrében szerintem nem lesz forrás erre a célra.
- Bár mi eddig is ingyen írtunk.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.11. 17:18:14

@Sohanedudgi:

Sőt nekem pézbe kerül. Munkailag, merthogy nem csinálom közben és nem állásban vagyok, hogy az ottlétemért fizetnének.

Vfair 2010.03.11. 17:23:01

@kakukk2: :)
még sosem írtam így... bocsesz.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.11. 17:27:58

Nem akarok túlozni, de úgy látom a helyzetet, hogy a mai nap be fog kerülni a majd gyakran idézett történelmi dátumok közé. Nem biztos, hogy jól tudom, de azt hiszem ez az első eset, hogy a közvélemény ellenállása a rendszert meghátrálásra kényszerítette. Volt ugyan hasonlítható a taxissztrájk idején is, de más jellegű és inkább részleges. Ha kihagytam valamit lehet szólni.

A mostani akkor is nagy eredmény, ha később visszafordítják. De nem hinném.

fahrenheit451 2010.03.11. 17:33:42

Este 6-tól az Ütközöben részletesen is beszél Suchman a lemondásról (MR1-Kossuth, Esti Krónika).

fahrenheit451 2010.03.11. 17:36:40

@8kelvin8: Ilyen direkt reklámot szabad?
Tamás, ezt töröld, légyszi! Köszi!

Sohanedudgi 2010.03.11. 17:39:45

@A Nép - Te vagy!: Így van, napok óta a levegőben van ez a furcsa, régóta nem tapasztalható vibráló, izgalmas feszültség. Ha sikerül, a babér elsősorban a bátor "firkászé" -bocs- de a legfőbb nyereség a közösségé, amint arra már korábban voltál szíves a figyelmet felhívni.
Most tanuljuk és tapasztalhatjuk meg, mi az a nyilvánossság és demokrácia.
Persze ehhez nagyon jól jön rohanó korunk vívmánya, a net-es információ. (V.ö: 1988-89)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.11. 17:47:02

@hypotheticalfriend:

Nem zárnám ki, hogy nagyobb részed volt ebben mint talán gondolod. Van ebben a cikkben egy iszonyú meggyőző erő. Olvashatta – valószínú, hogy igen – és leesett neki, hogy van más perspektíva is mint amire eddig hajtott. És levonta a következtetést. Szóval nemcsak grat. Bod., grat. neked is, külön.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.11. 17:49:04

h@Sohanedudgi:

Igen, és a közösségen belül külön elismerés, mint fent.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.11. 17:52:31

@A Nép - Te vagy!: Mindenkinek része volt benne, aki ebben az ügyben bármilyen szinten kiállt. Én csak a nevemet adtam hozzá és a jó hírnevemet, az érdem a tietek.

MutyiGP 2010.03.11. 17:54:13

Mégegyszer szeretném a segítségeteket kérni, mivel egy min. 384 szobás(parlamenti képviselők-2), 2 férőhelyes (hogy a résztvevő házastársaknak is legyen hely) épületet szeretnénk építeni Sávolyon, kilátással a Kisbalatonra.

Minden meg nem szólaló parlamenti képviselőnek helyet biztosítanánk.

Olyan épületet tervezünk, amely kb. 100 fővel bővíthető - aláírók, politikai segétkezők, média-kommunikátorok, polgármesterek, stb. részére.

Sajnos a szabványt nem ismerjük, de ha kellően tágas, mondjuk 25 nm-es cellákkal számolunk, akkor a szükséges közlekedőkkel és javítómunka-területtel együtt kb. 20.000 nm-ből kijön.

A tervezett költségvetés kb. 3MdFt - ha nem PPP-ben és nem PM támogatással építjük :-)

Ha csak 10.000 Ft-ot adna mindenki, akkor elég lenne 300.000 lakos adománya.
Rövid körtelefon során úgy tűnik, hogy többen adnának nagyobb összeget is, így kb. 10 MióFt nálunk már meglenne...

Hívjuk az épületet egyszerűen BÖRTÖNNEK.

Aldobói.Feldob 2010.03.11. 17:57:42

@MutyiGP: gondolod, ha pl. az MFB-hez fordulnánk hitelért, szerencsével járnánk?

fahrenheit451 2010.03.11. 17:58:42

Nem értik, mit nem ért a Fidesz Balatonring ügyben

Az LMP sajnálja, hogy a Fidesz nem lát tisztán a Balatonring ügyben, ezért Ivády Gábor készséggel vállalja, hogy felvilágosítja a párt vezetőit az ügy részleteiről :)

www.metropol.hu/cikk/539152

Aldobói.Feldob 2010.03.11. 18:01:13

@Aldobói.Feldob: jut neszembe, akkor talán a képviselők tiltakoznának?

fahrenheit451 2010.03.11. 18:04:54

@fahrenheit451: Dénes Balázs (TASZ) vitatkozik Suchmannal a sávolyi beruházásról.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.11. 18:06:08

@bodoky:

Természetesen. De mégiscsak összehasonlíthatatlanul nagyobb kockázatot is vállaltál, mint bárki, és közösség összefogó képességről adtál tanúságot. Mindigis azt gondoltam, hogy csak az igazságot kell kimondani ahhoz, hogy lehulljon az emberekről a bénult csüggedés. Esetedben szerencsésen egyesült az erre való képesség, helyzet, szándék és elkötelezettség. Remlem nem vagyok vádolható hízelgéssel, meg remélem nem száll esetleg majd a fejedbe a dicsőség, de példát mutattál. Pontosan úgy kezdett el követni az újságírói társadalom, ahogyan ugyanez a réteg – tudom – jó irányba fordulna, ha a nép rájönne, hogy hogy annak, hogy sorsát saját kezébe vehesse előföltétele új alapok teremtése és ezt szavazatmegvonással elérné. Ez is olyasmi amit még rengetegen nem értenek. De most nem közvetlenül tartozik ide, csak nem tudtam ellenállni.

fahrenheit451 2010.03.11. 18:07:27

Suchmann kifogásolja, hogy a civil szervezetek nem hozzá fordultak, hanem a kormányfőhoz stb. Nevetséges.

fahrenheit451 2010.03.11. 18:09:00

Nem tetszik neki a demokrácia. Szegény.

fahrenheit451 2010.03.11. 18:09:47

Suchmann javasolja a sávolyi beruházás felfüggesztését.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 18:10:27

@fahrenheit451:

ez orulet

a sertett kismalac nyilatkozik

fahrenheit451 2010.03.11. 18:10:37

A kormánybiztosságról nem mondott le, csak a sávolyi beruházás koordinálásáról.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 18:12:37

@fahrenheit451: Denes Tamas kurva jo...mar elnezest

Sohanedudgi 2010.03.11. 18:13:00

Motoroszok vs. PC?

hvg.hu/itthon/20100311_haboru_lmp_political_capital_kozott_balat?s=hk

Nálam tájékozottabbak legyenek szívesek kommentálni!

Sohanedudgi 2010.03.11. 18:14:48

Bocs, így akartam:

Motoroszok(PC) vs. LMP?

Man Of Golden Words 2010.03.11. 18:16:13

Suchman: "kello agresszivitassal barmit el lehet erni ebben az orszagban"

utalt ezzel a TASZ-civil megmozdulasra

:)

olcsóJános 2010.03.11. 18:27:11

Bajnai vajon elfogadja-e a lemondást?
Mennyit gondolkodik rajta?
Szollár ma mit fog mondani?

Mitya Ivanov 2010.03.11. 18:27:59

na az van, hogy Suchman sértődött kisgyerekként viselkedik, és ezért mond le, nem pedig azért mert bármit is belátott volna. Ez szomorú, hogy ennyire teszi a vakot és a süketet.

nemacsuka · http://nemacsuka.blog.hu 2010.03.11. 18:29:18

Bodoky es csapata sporolt nekunk 35M(20M?) HUF-t? Mire hivjuk meg??? Gratulalok, s kulon grat a mai dijhoz is. Minden tiszteletem a csapate.

vadaszok 2010.03.11. 18:29:44

A nap legfontosabb mondata:
...felszólítják a kormányt és a parlamenti pártokat, hogy tisztázzák a beruházó Grupo Miltonhoz fűződő kapcsolatukat.

Hajrá LMP!!!!

2010.03.11. 18:31:52

Suchman az elejétől kezdve hazudott. Nagy csinaddrattával lerakták az alapkövet holott tudták hogy telekkönyvi kivonat széljeggyel van ellátva per miatt, aminek a végkimenetét nem ismerhették de szédítették az egész országot Moto GP-el. Széljegy júniusban került le, onnan volt szabad a pálya az engedélyek előtt.

vizafogó 2010.03.11. 18:31:58

@Mitya Ivanov: Amikor a Tocsik ügyben mondott le, akkor is könnyes szemmel József Attila verseket idézett. Nagyon megható volt.

kozlony 2010.03.11. 18:39:23

@Vfair: Ne bántsd, csak a munkáját végzi. Van egy megbízása a PC-től. Ha vállalta teljesítse. Nehogy már még eggyel több munkanélküli legyen.
A színvonal persze gagyi, de hát mit vársz?

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.11. 18:40:18

Kedves Tamás,

szeretnék én is gratulálni a díjért, minden pátyi és Zsámbéki-medence lakó nevében.

Bebizonyítottad, hogy az újságíró nem egyenlő a mikrofonállvánnyal. Örülünk, hogy vannak olyanok, akik nem arra a sajtótájékoztatóra mennek csak el, ahol a legfinomabb a ráksaláta.

További szép sikereket, és sok izgalmas témát kívánunk!

hypotheticalfriend 2010.03.11. 18:41:29

Kedves mindannyian!

Együtt kibaszottul, kurvára erősek vagyunk!

Ám Bodoky mesternek van igaza, tartsuk szárazon a puskaport. Sávoly ügyében még nem született döntés. Lehet, hogy vannak olyan kamikázék, akiknek már minden mindegy és kialakult helyzet dacára mégis megpróbálják a lehetetlent. De vannak még eszközeink, kijátszatlan kártyáink, információink bőven, csak koncentráljunk továbbra is.

Hold the line!

Aztán ott van még Páty ügye, ahonnét az egész botrány kiindult.

Mint tudjátok, ugyanez a beruházói kör, hasonló, vagy még durvább módszerekkel Pátyon kísérli meg keresztülvinni földpanama tervét, természetesen még a választások előtt, igen-igen sietve. Itt sem kicsi a tét, itt is óriási pénzekről és elképesztő károkozásról van szó. Ha ugyanezzel az intenzitással és lelkesedéssel "törődünk" továbbra is ezzel a kártékony csoporttal, az úgy nevezett „spanyolokkal” mint eddig, akkor nagy valószínűséggel innen is kiebrudalhatjuk őket, ezzel talán végképp megszabadulva tőlük.

Az előttünk álló feladatoktól függetlenül én is azt gondolom, hogy hosszú évek óta ez az első alulról szerveződő kezdeményezés, ami sikerrel szállt szembe a hatalommal és régóta nem láttam már olyat, hogy a „negyedik hatalmi ág”, a sajtó, úgy végezte volna a dolgát, ahogy azt kell. Még akkor is, ha a sajtó hosszú ideig egyetlen egy embert jelentett.
Remélem Bodoky példája nyomán sok újságíró nyeri vissza a hitét hivatásában. Ez előfeltétele annak, hogy szolgai pártpropaganda és bulvárhülyítés helyett újra a hatalom kontrollja lehessen a sajtó.

Köszi Bodoky!
És köszi pátyiak, köszi telkiek, köszi civilek, köszi TASZ, K-monitor, Transparency, köszi tiltakozók, köszi zöldek, blogolók, kommentelők, informátorok, tüntetők, levélírók, becsületes PM-esek, tisztességes MFB-sek, köszi Index, köszi minden újságírónak, aki nem ijedt meg a politikusoktól, köszi minden orgánumnak, aki ellenállt a nyomásnak, köszi az ügy mellett kiálló pártoknak, köszi a megfenyegetetteknek, az elhallgattatottaknak, a bátor képviselőknek és mindenkinek, aki szurkolt az igazságért és reménykedett benne, hogy ez egyszer az győz, aki mellett az igazság áll.

Bocs, de ez most ilyen alkalomhoz illően patetikusan giccsesre sikeredett.

MutyiKormányzat · http://zipp.hu/sotet_oldal/2010/05/10/mintegy_ketmilliard_lehet_paty_kara_az_evern_invest_miatt 2010.03.11. 18:41:41

Nagyon köszönjük a Vértes hegység vadjai nevében is, amelyeket - pénz hiányában talán nem tud legyilkolni PonóKing, ahogy ezt tette Csákváron.

Kovács Bence Jánosnak pedig kívánjuk, hogy találjon sok szép pornóhercegnőt valami messzi-messzi vidéken!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.11. 18:51:10

@hypotheticalfriend:

Nem giccses és nem patetikus! A helyzethez és az alkalomhoz illő.

Képzeld el. ezúttal egy fikarcnyi kiigazítani valót sem találtam benne.

Hacsak nem az utolsó sor szabadkozását.....

goncol 2010.03.11. 18:54:55

Dermesztő a hasonlóság Suchmann és Bognár (pátyi polgármester) kommunikációja között. Ezek így születnek, hogy ezt tudják, vagy tanulják valahol?
Vajon eljön egyszer az az idő, amikor ilyen emberek NEM kerülhetnek hatalmi pozícióba? Hány ezer éve már ugyanez a kérdés...
De annyira jó, hogy egy közülük most meghátrálásra kényszerült!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.11. 19:05:41

@goncol:

A hazugság technikái teszik egyformává. Nem önmaguk. A fölvett szerep diktálja.

Levéltetű 2010.03.11. 19:06:50

Kedves Tamás!

Gratulálok a díjhoz.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 19:27:15

Most értem haza. Örülök a meghátrálásnak és a legfontosabb, hogy vannak józan emberek akik nem fordulnak el és nem a sarokban morgolódnak, hogy ezek megint zsebretesznek 10-15 milliárdot egy 35 milliárdos fejlesztésből. Picit visszatért a hitem, de azthiszem ez egy amolyan bemelegítő csörte volt. Húsz éve megy a szabadrablás ennyitől nem fognak leállni. Csak így tovább, dolgozó milliók adóforintjairól van szó, párszáz tolvaj ellenében!

Sohanedudgi 2010.03.11. 19:30:45

@hypotheticalfriend:
Innentől már nem az a kérdés, hogy melyik média foglalkozik az üggyel, hanem hogy melyik nem.
(Az is fontos jelentéssel bír.)

sárkányfő 2010.03.11. 19:47:50

@hypotheticalfriend:

A linkelt cikkből:

"Nem állásukat, szabadságukat féltik az MFB és a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai. Attól tartanak, a sávolyi szerződés aláírása nem pusztán egy lesz az állam esetleg kevéssé racionális döntései között, hanem, mivel az lényegében mindenki számára már most láthatóan hűtlen kezelést jelent, büntetőeljárásokhoz vezet majd."

Pont erről beszéltem tegnap, hűtlen kezelés, bingó ;)

Az, hogy siker koronázta ezt az ügyet nagy mértékben köszönhető az elmúlt fél év botránysorozatainak, és a rendőrségi akcióinak, mindenekelőtt a BKV-szappanoprának, és börtönben ülő érintettjeinek.

20 év után végre eljutottunk oda, hogy a gazdasági-politikai elit is el tudja képzelni, hogy dutyiba kerülhet. Hogy mégis csak van-lesz következmény. Hogy a hűtlen kezelés nem tréfa.

És még annyit, hogy Dudás Gergely nevét is írjuk le, becsülettel végiggürcölte az elmúlt napokat, ráfeküdt a témára, naponta nyomta a cikkeket, az index meg szépen le is hozta, hála neki is, remélem olvas.

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.11. 19:51:08

Örülök a díjadnak, ebből is látszik, hogy akik neked ítélték ők is szeretnének valami változást és nem félnek.
Gratula.

zsg? 2010.03.11. 19:55:39

Kedves Bodoky, gratulálok az újabb díjhoz. Bár mint tudjuk, a díjak csak következmények, az elért eredmények az igazi értékek. Az eredmény pedig az, hogy a tolvajok térde remeg. Hogy az állami cégek vezetői sorra állítják le a fájront előtti utolsó beszerzéseket. Vajon ez most tényleg csak a kezdet? Tényleg tovább fog menni? Látni fogjuk sucmannt, baja ferencet, kocsist, hagyót a rács mögött? Feléled a széttiport lelkű közszolgák maradék önérzete? Mit fognak tenni a rendőrök, az ügyészek? Azok az ügyészek, akik nem is olyan rég még egy tálca süteményre hivatkozva tették tönkre egy nyomozó életét, most hova állnak?

MutyiKormányzat · http://zipp.hu/sotet_oldal/2010/05/10/mintegy_ketmilliard_lehet_paty_kara_az_evern_invest_miatt 2010.03.11. 19:56:37

Capital Group (Political Capital cégközpont)
Építtető: Wing Zrt. (volt Wallis csoport) volt tulajdonos Libajnai
Kivitelező: Market Zrt. (Wallis-Wing csoport tagja), amely véletlenül szinte az összes állami iroda-lakó-szolgáltató épület beruházást az elmúlt két évben elnyerte.

Én régen azt hittem, hogy a Political Capitals néhány ifjú diákból áll.

Hogyan tud egy egész irodaházat megvenni vagy bérelni Budapest egyik legdrágább és legszebb helyén.
Mi a kapcsolat a Winggel, Bajnaival, az MSZP-vel. Talán ezért alázták meg szegény MDF-es képviselőket?

www.youtube.com/watch?v=gZrolqyn_wg

(mostanában ezt nézem, ha rossz a kedvem)

Vagy egy tucat "Capital" cég van kitéve cégnévvel, logóval.
Ezek elvileg "kutató" cégek, a valóságban mind lobbicég, amely nagy multiknak az érdekeiben járnak el parlamenti képviselőknél.

Hogyan kapták meg törvénytelenül a használatbavételi engedélyt? (Közighivatal elutasította a használatbavételi engedélyt, mire a kerületi jegyző "kihírdette"! Komolyan!)
4 évig változtatási tilalom volt a területen, mire a tulaj eladta a wingnek. 2 hétre rá nem volt tilalom, és pikk-pakk volt építési engedély is. (FIDESZ-es kerületben).

img197.imageshack.us/img197/9725/p11800201.jpg

Vito de la Mancha 2010.03.11. 19:59:20

Gratulálok Bodoky!

A politika talán nem lesz még más, de az arroganciája csillapodhat. Ettől máris élhetőbb lenne ez az ország.

Az elmúlt hetek alatt kezdtem úgy érezni, hogy van remény, a mai nap hírei után kifejezetten optimista lettem.

Tartsuk azért szem előtt, hogy hosszú út áll előttünk. Még ez az ütközet sem dőlt el véglegesen, sok másik van hátra, és a Fidesz hatalom konszolidálása ugyanúgy előhozhatja a kincstári arroganciát. A 4-ik hatalmi ág mellett, a civilekre és a Tiszta Kezek ügyészeire nagyon sok feladat vár itthon. Támogassuk őket!

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.11. 20:14:38

@goncol:
Bognár hírszerzőnek tanult (nem újságírónak).

Moszkvában kémeket és diplomatákat képeznek egy helyen (IMO). Kémnek nem volt elég jó, diplomatának nem volt elég diplomatikus.
Így lett polgármester.
Itt tanult Frei Tamés is.

Ezért szereti a Laboda képviselő urat, akit 2006. március 1-jén Vlagyimir Putyin orosz elnök Puskin-emlékéremmel tüntetett ki. Máig nem tujuk, hogy miért?

sárkányfő 2010.03.11. 20:15:01

Még egyszer belinkelem ezt a remekül megírt összefoglaló cikket:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/11/bortontol_felnek_az_allami_cegvezerek/

Ami legjobban tetszik az írásban, hogy világosan érzékelteti, hogy már az állami apparátus félelmében saját vezetői utasításainak sem nagyon akar engedelmeskedni, illetve minden döntéshez írásbeli utasítást kér, hogy később legyen mire hivatkoznia. De már a miniszterek sem mernek írásos nyomot hagyni tudottan hibás döntésükről. Azaz gyakorlatilag lefagyott a bürokrácia ebben az ügyben.

Jó ilyesmit olvasni :)

Vfair 2010.03.11. 20:25:45

A Suchmann-TASZelnök csörte több mint vicces. :)
stream001.radio.hu:8500/stream/20100311_180300_1.mp3
Különböző stádiumban lévő anyagok, mi? És hol vannak a legfrissebb, patentos iratok?!

Idézem: "Mindent nem adtam még föl." :D
Pedig éppen ideje lenne...

olcsóJános 2010.03.11. 20:33:08

Szollár Úr! Mielőtt elmenne aludni van még egy feladata mára! Nemde?
Más! Soha nem tudtam volna magamtól megfejteni hogy Andrisom milyen doktor. Amúgy én kedvelem, nagyon amúgy!

hypotheticalfriend 2010.03.11. 21:03:08

@Vfair:
Számomra döbbenetes, hogy egy Suchmanhoz hasonló se kép - se hang troglodita bunkó irányító funkciót tölthet be bárhol is, egy gombfocicsapaton kívül. Hogy férhet közpénz közelébe egy olyan ember, akinek ennyire minimális fogalma nincs abszolute semmiről?! Komolyan mondom, egy vödör fagyott marharépát nem bíznék egy ilyenre, mert tuti: a fele répát ellopná, a másik felét valahogy elrontaná. A vödörröl nem is beszélve.

Mégis mit nem adott még fel?

Lopásra-e teccik-e gondolni,
(-suk, -sük, innák, kelletett vóna) Suchman úr?

Mer' akkor inkább hagyja a fenébe. Nem éri meg. Ebben a korban már nehéz beilleszkedni a börtöntársadalomba.
Hogy is fogalmaz a tanulmány? Megvan!
Úgy gondoljuk, retorikai és intellektuális képességeivel KIHÍVÁST jelentene az ön számára.

baloldali 2010.03.11. 21:06:39

@olcsóJános: Miért nem kérdezed meg Andrisodat?

tabaniember 2010.03.11. 21:07:43

Na, visszahallgattam a rádiót. Parádés mulatság volt. "A nagyméltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott." Hétfőn március 15. Szerintem az elmúlt hetekben forradalom volt egy kicsit. És innentől kezdve nem lehet azt csinálni, amit eddig.

Más. Figyelitek, mire hivatkozott kedden ez a Grál-lovag? Ezt ugyan hol nyilatkozta? Eddig a szíve csücske voltak.

"A spanyol beruházó nem nyújtotta be eddig a hitelkérelmét a felerészt hitelből megvalósítani tervezett sávolyi motorospálya megépítéséhez, így nincs realitása annak, hogy a beruházás a tervezett szeptemberi határidőre elkészüljön - jelentette be Suchman Tamás, a kiemelt fejlesztésekért, ezen belül a sávolyi MotoGP hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztos kedden.
Suchman Tamás leszögezte, a magyar fél a feltételeket biztosította, kiemelten kezelte a beruházást és teljesítette a vállalásait. Az ügynek prioritást adva, rendkívüli szigorral folytatták le a hatósági egyeztetéseket, így a pálya pár héten belül megkaphatja az építési engedélyt - tette hozzá. Ehhez a befektető jelentős beruházása révén megépült Sávoly község csatornahálózata, és hamarosan megkötik a szerződést a tisztítómű megvalósítására is.
A kormánybiztos beszámolója szerint a spanyol Sedesa vezette konzorcium a költségeket fele részt önerőből, fele részt a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott hitelből kívánta állni, azonban az ehhez szükséges hitelkérelme a mai napig nem érkezett be, márpedig e nélkül nincs meg a fedezet a versenypálya szeptemberi határidőre tervezett megépítéséhez.
A határidő betartásához nemcsak a hitelfelvétel ügyében kellett volna megtenni az első lépéseket, hanem a sávolyi helyszínen is, ami szintén nem történt meg.
Suchman Tamás álláspontja szerint a gazdasági válság vezetett a beruházás elhalasztásához, amiről a spanyol fél, ígérete szerint csütörtökön, közleményben ad majd tájékoztatást.

forrás: sportgeza.hu/sport/2009/03/10/nincs_realitasa_a_savolyi_motogp-palyanak/

Na, még a spanyol közleményt, azt nem láttuk. Majd a mi Janink tolmácsolja?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 21:08:16

Kellő agresszivitással mindent el lehet intézni, mondta a mi Tamásunk szemrehányóan.

Ti pont kellő agresszivitással akartatok zsebretenni pár milliárdot.

Viszont az indexben van egy két rémisztő mondat.

"az autópályaépítések paradicsomának számító Magyarországon senki nem gondolhatja, hogy ezeknél az elszámolásoknál már ne lehetne annyira könnyen trükközni, hogy egyszerre legyen mindenki feneke védhető: még ha gyanús is az elszámolás, a sajtó kiabál, hogy egy szomszédos pálya harmadáron épült, ez egy sima, bírósági üggyé soha nem fajulható pénzkivételi rendszer. A bizonyítás, a nyomozás túl komplikált, szinte lehetetlen. Éppen ezért, ha érzik is egy állami cégnél, hogy nem stimmel teljesen a dolog, ha kapnak egy telefont, hogy nem kell annyira szőrős szívűnek lenni a szerződésnél vagy az elszámolásnál, semmi gond, nem kell attól tartaniuk, hogy később személyesen felelősségre vonhatóak lennének."

Főleg az utolsó pár szó. Remélem a nagy kaszálások akasztása után a civilek nekimennek a "felelősségre nem vonható 25 millliárdért épített szolgalmi utaknak".

tabaniember 2010.03.11. 21:20:42

Jól látok?? A Hírszerző egy büdös hangot nem ír Suchman lemondásáról?? Napi híreik között 16:05-kor ez a szenzáció: Rúdtáncra tanítja legidősebb lányát Demi Moore...

tabaniember 2010.03.11. 21:22:07

@Man Of Golden Words: Ahhoz képest az elsők közt gurul elő a guglizóban :) Nem néztem a dátumot, csak röhögtem. Mindegy. Kösz :)

jokerdes 2010.03.11. 21:31:03

@bodoky: Gratulálok!
Őszintén szólva már azt hittem, csak a naivitásom miatt vagyok képes drukkolni ennek az ügynek.
Így viszont talán nem kizárt, hogy Darnóczy úr is meggondolja magát. Ha újra beállna összefogni a környező településeket, a pátyi terv is buktatható.
Persze lesz még itt pár fordulat, meg anyázás jócskán (lásd PC kontra LMP), de amit eddig elértek a résztvevők, elsősorban Bodoky Tamásnak köszönhetően, az példa nélküli.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 21:31:49

@Man Of Golden Words 2010.03.11. 18:12:37:

az elo adas izgalmaban elirtam a TASZ elnok nevet... Denes Balazs persze

Mitya Ivanov 2010.03.11. 21:33:47

@Vfair: ezt hogy kell visszahallgatni?
nekem nem jön be semmi

Vfair 2010.03.11. 21:38:34

@Mitya Ivanov: Mozillával nekem sem jön be, pedig az iPhone lejátszotta gond nélkül...

Mitya Ivanov 2010.03.11. 21:40:10

@Vfair: kösz már töltöm lefelé

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.11. 21:42:44

@Vfair: Felénél járok, Suchman lyukat beszélt már a hasamba. Komolyan.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 21:44:08

@Valahol Máshol: mert o egy "ilyen ember" (such man) :)

Man Of Golden Words 2010.03.11. 21:49:32

@Valahol Máshol: mert o egy "ilyen ember" (such man) :)

olcsóJános 2010.03.11. 21:55:50

@baloldali: Néha pihenésképpen bedobok egy csalit.
Ha nem tévedek harmadszor kapod be. És csak Te.
Humorérzék híján ez van.

Vito de la Mancha 2010.03.11. 21:58:26

Az is információ, hogy melyik média NEM ad hírt a mai sávolyi fejleményekről. Végignéztem a HírTV félórás Híradóját, egy árva szó nem volt Suchmannról! Szóval lesz mit tennünk a következő években is!

bomi 2010.03.11. 22:03:53

@Sohanedudgi: @MutyiKormányzat: @szilencium_volgy: Ez a Political Capital (Capital Group) elárulta magát (szilencium_volgy kijött a sodrából): minden valószínűség szerint ők testesítik meg az intézményesült (politikai) korrupciót Magyarországon. Vagyis ők egy kvázi-lobbicég(csoport), akik kiépült kapcsolataik révén "megoldják" azt a problémát, amivel az ide igyekvő befektetők szembetalálják magukat: minden szinten mindenkit meg kell kenni, nem elég egy meghatározott "illetékest". Csakhogy ők a kenésen kívül egyéb nyomásgyakorló eszközöket is felvettek a fegyvertárukba - és remélem, hogy talán épp ezen buknak el... (Vagyis ők az elsőszámú ellenség?)
OK, ez egyelőre az én teóriám, lehet, hogy csak agyamra ment az elmúlt két hét.

olcsóJános 2010.03.11. 22:07:18

@Vito de la Mancha: Igen, én is minden híreket meghallgatok, mert mintha hájjal keneget(het)nének.
Nyugtassatok meg: Az már ugye nagyon életszerűtlen, hogy Suchman balról beijeszt és jobbról jön a jobbegyenes vagy balról a balhorog?
Ha már a "szimbóleumoknál" vagyunk úgy hallottam ehhez Andrisom is hozzá tudna szólni!

olcsóJános 2010.03.11. 22:17:16

@bomi: Nem értek hozzá, de nagyon meggyőzőnek látszik.
Ehhez kapcsolódó régóta foglalkoztató kérdés:
A kijáró emberek akik a politika számára gyűjtenek
hány százalékért teszik ezt? Nem lepődnék meg, ha a pártokhoz, döntéshozókhoz töredék jutna el, a jelentősebb rész pedig elakad, quazi a pártra inkább csak hivatkoznak ezek a lobbicégek, kijárók.

Sohanedudgi 2010.03.11. 22:19:35

@Vfair:
Végighallgattam ezt a hasbeszélő f@szt. SZÁNALMAS!
Közben úgy hallatszik,hogy Orosz kishíján beleröhög az adásba.

guszti 2010.03.11. 22:27:51

@Mitya Ivanov: m3u azt jelenti hogy playlist, tökmindegy milyen böngésződ van, az valami külső alkalmazással vagy pluginnel fogja lejátszani, amit be tudsz állítani hogy mi legyen. Tehát ha nem játsza le, akkor nem a böngésző a hibás, hanem valami nem jól van beállítva.
Megoldás: be kell cépézni a linket egy alkalmas médialejátszóba (pl. winamp, add url gomb balra lent) és már szól is.

Én most értem a végére, Balázsnak gratula és köszönet, persze mindenki másnak is, Bodokytól Oszkón keresztül az itt lázadókig.

Sohanedudgi 2010.03.11. 22:32:31

@bomi: Igen, ez lehetséges. Csak nem számoltak a Bodoky féle tökös hozzáállással és azzal, hogy a választások közeledtével a suchmanok is kicsit ijedősebbé válnak.
Ami egyébként teljesen rendjén való.

breszt 2010.03.11. 22:34:46

Sírok, nevetek, meg vagyok hatva.
Ilyen csak a mesében van.
Nálunk nem szokott működni a nyilvánosság.
Köszönjük Tamás!

guszti 2010.03.11. 22:36:27

most hallgatom a klubrádiós OJ-ST audioperformanszot, hát Tamás báttya szvsz be van szakítva, de mint a satu annyira. (Jó értem, vízhajtó, szívgyógyszerek, blablabla)

Sohanedudgi 2010.03.11. 22:43:52

@Vito de la Mancha: Pont ezt figyelem amióta kijött a hír. Az ellenzéki sajtó hallgat, ez bizony hosszabb távra aggodalomra adhat okot.
Az alapozó tréning viszont eredményesnek látszik, tehát ezt kell majd folytatni.
Amíg szükség lesz rá.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 22:44:13

azt nem ertem, hogy szerencsetlen ember miert azonositja magat a savolyi projekttel?

o lesz most a nemzet meg nem ertett don quijote-ja????

fahrenheit451 2010.03.11. 22:45:35

@nemacsuka: Milyen díjat kapott Bodoky? Bocs, de erről azt hiszem, lemaradtam. Tud valaki adni egy URL-t? Köszi!

fahrenheit451 2010.03.11. 22:47:22

@fahrenheit451: Na, közben a google news segítségével megtalálok. Gratula, Tamás!

aszpirin 2010.03.11. 22:55:16

Szalacsi for president! Schumann for mjuzik!

www.youtube.com/watch?v=7wc7JdJCUkc

fahrenheit451 2010.03.11. 22:55:39

@hypotheticalfriend: Hoppá! Ez kezd egyre érdekesebb lenni...

Sohanedudgi 2010.03.11. 22:56:59

@Man Of Golden Words: Valúszínű, hogy már elkötelezte magát "az ügy mellett".
Nem lesz ám könnyű dolga kimosakodni.
Fájlalják ezt Viktorék is, sőt valamire még számíthatnak, egyébként nem hallgatna MNO, HírTV mint szar a fűben.

Vito de la Mancha 2010.03.11. 23:02:52

@Sohanedudgi: "Amíg szükség lesz rá" A szervezett civil kontroll, a független média, az öntudatos polgár folyamatosan szüségesek. Ha nincsenek, nincs demokrácia.

Vfair 2010.03.11. 23:03:34

Asszem csendes kampány lesz, mert jópár NOKIA-doboz hiányzik a betervezett büdzséből.

tabaniember 2010.03.11. 23:07:27

@Man Of Golden Words: Hát azért, mert ő nem kunsági, hanem marcali fi, és szívén viseli szűkebb pátriája érdekeit. (Ez is jellemző egyébként, hogy ezt a környezetgyilkos horrort is képes lett volna beerőszakolni abba a gyönyörű somogyi tájba, csak hogy még több pénzhez jusson, és juttassa a csókosait.) Most meg, hogy pofára estek, eltáncolja itt a hattyú halálát...
A legbájosabb az volt, hogy "annak idején a Központi Bizottság hozott egy határozatot, mindenki bokázott, és akkor megépült a Hungaroring..." Aha. A régi szép idők... Volt a béketáborban pár ilyen bokázós projekt.

Sohanedudgi 2010.03.11. 23:11:46

@Vito de la Mancha: Természetesen így helyes, ahogy kijavítottad.
Az átmenetiségre talán talán azért utaltam, mert az utóbbi két hét hatása alatt vagyok -gondolom mindenki aki it volt- és ez azért más intenzitás, mint amire föltételezem Te is hosszabb távon számítasz.

Man Of Golden Words 2010.03.11. 23:15:59

@kakukk2: valahogy inkabb ugy ertettem, hogy a beszelgetesbol az erzodott nekem, mintha szerinte a TASZ-civilek-Index (stb) egyetlen kozos ellenfele o lenne....es ezert o egymaga viszi a vallan az egesz balhet....es ebbol mar nagyon elege van.

i have never seen such man

tabaniember 2010.03.11. 23:31:02

@Man Of Golden Words: és ez így helyes. Legyen elege, amiképpen nekünk is elegünk van. Eléggé úgy néz ki, hogy kihátrált mellőle vagy szembefordult vele mindenki. Kíváncsi vagyok ki lesz ott holnap azon a "nagyon magas színvonalú tárgyaláson", és mit adnak ki közleményként (ha egyáltalán).

maid 2010.03.11. 23:37:49

@guszti: egyetértek, tényleg úgy hangzik, mintha be lenne nyomva :D

Man Of Golden Words 2010.03.11. 23:39:38

@kakukk2: azt gondolom, hogy elegge melyre ment ez az ugy, szoval jol ki kell talalni a koritest ahhoz is, ha kihatralnak a projektbol

nagyon kivancsi lennek arra, hogy az ide beirok kozott, a nevtelenseg moge bujva, vannak-e az erintett szerveknel/hivataloknal dolgozok....erdekes lenne tudni.

maid 2010.03.11. 23:42:48

@Man Of Golden Words: szerintem is, frankón sajnálja magát, hogy egyedül harcol a sok ellenséggel szemben.

Ahogy hallgatom, nem tudom eldönteni, hogy ennyire jó színész vagy ennyire buta ez az ember...

trek1500 2010.03.11. 23:43:28

hihetetlen volt ez a mr1 interjú . szerintem a végén finom megfenyegette Dénes Balázst. :)

".. majd egyszer személyesen megbeszéljük.."

__ 2010.03.11. 23:56:59

@A Nép - Te vagy!:
Bocsánat nagyon nem idevágó leszek, és elsősorban nagy gratuláció a civileknek, de ne hasonlítsuk már az szdsz által szervezett taxissztrájkhoz ezt a valóban tiszta és politikai haszonleséstől mentes civil összefogást.

tabaniember 2010.03.12. 00:00:21

@Man Of Golden Words: Szerintem inkább olvassák, mint kommentálják. De olvasni biztos sokan olvasták az érintettek közül, hál'Istennek :)

tabaniember 2010.03.12. 00:01:32

@__: Népem, ki mondott ilyet??

fahrenheit451 2010.03.12. 00:27:27

"Jauernik István, az önkormányzati minisztérium államtitkára szerint ha szeptemberig nem készül el a sávolyi pálya, akkor már nem is érdemes belekezdeni az építkezésbe.

A MotoGP-versenyeket rendező spanyol cég hajlandó ugyan módosítani azt a szerződést, amely szerint 2009-ben és az azt követő öt évben itt versenyek lesznek, úgy, hogy 2010-ben tízéves időtartamra jön Magyarországra a futam, de ha nincs pálya, nincs miről beszélni, újabb halasztás valószínűleg már nem lenne elfogadható, fejtette ki az államtitkár."

index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/11/suchmann_tamas_lemond_a_savoly-projekt_koordinalasarol_a_vadaskodasok_miatt/

2010.03.12. 04:54:50

@olcsóJános: A MAI MAGYAR POLITIKA az MLM és a piramsjáték azon keveréke,ahol a résztvevők más f*szával verik a csalánt.

fahrenheit451 2010.03.12. 05:50:44

A tegnap esti Híradó is foglalkozott az üggyel - az MFB előtti LMP sajtótájékoztatóról is beszámoltak.
www.hirado.hu/

Leonce 2010.03.12. 07:52:33

Magam részéről nem tudok azon ujjongani, hogy nem lesz MOTO GP verseny Magyarországon.Azon viszont tudok, hogy nem tesznek tönkre újabb sok hektár területet és nem folyik magánzsebekbe állami pénz.
Ha valóban a turisztika a fontos. Elindult valaki azon a vonalon, hogy mit lehet kezdeni a Hungaroringgel? Egy HVG cikkben volt, hogy 6-8 milliárból átépíthető, ha mind a F1 mind a MOTO GP verseny jogtulajdonosai engedélyezik.Ezen nem is erőlködnek? Ja, hogy erre már nincs energia?? Akkor a FIDESZre vár ez a feladat.
A Balatont meg valami természetközpontúbb beruházásokkal kellene fejleszteni. A Garda tóra sem azért kíváncsiak az emberek mert mellette Disneyland épül (szerencsére nem ennyire őrültek), hanem a tó szépségére kíváncsiak.

hypotheticalfriend 2010.03.12. 08:20:47

@Visegrádi: Teljesen igazad van.
Nem értek a motroversenyekhez, de valahol olvastam, hogy "bukótereket" kell kialakítani és néhány olyan átalakítást végezni, ami a motorversenyek sajátosságaihoz igazítja a pályát.
Ha nem a panama a lényeg, akkor minimális befektetéssel átalakítható a Hungaroring és lehet verseny, jöhetnek a turisták. De Suchman süketeléséből nekem az jött le, hogy a Hungaroringet valamiféle konkurenciának tételezi, aki az egész ármánykodást irányítja. Úgyhogy lehet, hogy az eddig hangoztatott nemzetgazdasági érdek hirtelen semmit sem számít, ha a bevétel az államkasszát gyarapítja és nem magán zsebeket dagaszt.

akira2 2010.03.12. 08:53:04

@Visegrádi:

Egyetértek a fejlesztési elképzeléseid irányával ha a Hungaroring átalakításával alkalmas MotoGP-re, és a Balaton mellé természetközelibb beruházásokra gondolsz. Egyébiránt a Garda tó mellett nem Disneyland van de Gardaland van. :) A Gardaland azonban egyrész természetközelibb, mint a Moto Gp pálya és más, főként családos, kisgyerekes túristát vonz...

Vfair 2010.03.12. 09:39:25

Az m1-Reggelben Bethlen János Gyeneseivel foglalkozott Sávollyal - ha van még józan ész, ez volt az "utolsó szög".

tabaniember 2010.03.12. 10:36:08

@Vfair: Kb. hánykor volt? Hadd hallgatom meg...

tabaniember 2010.03.12. 10:50:20

Köszönöm szépen :)

Man Of Golden Words 2010.03.12. 11:04:02

@kakukk2:

gyenesei nagyon szepen felkeszult suchmann ellen

tabaniember 2010.03.12. 11:08:10

A munkahelyi gépemen nem tom megnézni :( Majd otthon. Gyenesei már abban a régi Népszabadság-interjúban is elég rendesen megmondta a tutit. Kiváncsi vagyok, később felfedi-e a többi érintett - pl. Niklai - a hátországi machinációknak legalább egy részét... Kérdés persze, mennyire félnek, és mennyire van nekik mitől.

vadaszok 2010.03.12. 11:12:34

Hajrá Gyenesei!
Az Újhelyit mikor kérdezi már meg valaki?

2010.03.12. 11:16:34

@Visegrádi: Ezek nem feltétlen Moto GP versenyt akarnak, egy ütős beruházást aminek a passzát szelei az égbe repítették volna, megmaradó 400 hektárt.

hypotheticalfriend 2010.03.12. 11:31:57

@Vfair:
Kedves mindenki!

Vfair irányította figyelmem a Klubrádióra.
Tegnap Orosz József készített interjút Suchman Tamással. A baráti környezetben megnyílt Suchman úr és betekintést nyerhettünk országunk egyik meghatározó politikusának gondolatvilágába, meggyőződhettünk felkészültségéről, intellektuális és verbális képességeiről és demokráciafelfogásáról.
Az abszurd drámának is beillő párbeszédhez Orosz József is hozzá adta a magáét, de mégiscsak Suchman, Übü papá, a végfázisban lévő Kádárt és Szalacsit vegyítő alakítása jelenti az igazi élményt. Azt gondolom, hogy ez a nyilatkozat kordokumentum, ezért fáradságot nem sajnálva lejegyeztem számotokra és az utókor számára. Minden mondat csemege. Igykezetem a lehetőségekhez képest szöveghű maradni. A szétfolyó artikulációjú részeknél kérdöjellel jelöltem az azonosíthatatlan hangzókat, szótöredékeket. A töredékes szöveg sokkal mélyebb tartalmú, mint elsőre gondolnánk.
Olvassátok figyelmesen és közben gondolkozzatok azon, hogy ilyen emberek irányítják országunkat és rendelkeznek fáradságos munkával megtermel adópénzeink felett.
Íme a szöveg:

Orosz József – A telefonvonalban Suchman Tamás, jó estét kívánok!
Sucmnan Tamás – Jó estét kívánok!
OJ – Az ön lemondása gyakorlatilag ennek a kimondása, hogy Sávolynak befellegzett?
ST – Neem. Szabad legyen a felvezetőben elhangzott egy mondatban reagálni. Az állam tíz év alatt jogdíj formájában, vele szemben ellentételezett turisztikai bevételt várva fizeti meg a jogdíjat, amelyet minden világverseny esetében, a Hungaroring esetében árbradarbra (?) nyolcszázmilliárdot évente, itt egy egész háromtized milliárdot fog fizetni. Tehát ezt szerettem volna mondani. Természetesen nem. Én azt gondoltam, hogy itt a Balaton Fejlesztési Tanács területén egy jó projektet csinálunk, amely a magyar turizmusnak, elsősorban a Balaton északi medencéjének jót tesz, amelyből nem sok van, ugye, mer’ egy van ilyen típusú projektünk, a Hungaroring és, hogy ez …
OJ – Igen.
ST –… mindenkinek a tetszésével majd találkozik, teptereptep kritikát (?) De nekem nem…
OJ – De akkor úgy kérdezem magától, hogy, ha ön lemond, márpedig megtette ezt a lemondását, talán már miniszterelnöknek is bejelentette, akkor miért ne hinné az ember azt, vagy gondolná, hogy ez mégiscsak, magának személyesen is búcsú Sávolytól, de mi is búcsút mondhatunk Sávolytól, mert ugye néhány napon belül alá kellene írni, és nem heteken, napokon belül, alá kellene írni az állami hitelről szóló szerződést, márpedig erre - legalábbis az Origo, a fejlesztési Bankból származó információi szerint – egyre kevesebb az esély, ezzel pedig, ha nincs, akkor, nincsen Sávoly, ha nincs idén MotoGP, akkor be lehet csukni a kapukat, nem?
ST – (Hözö!) Naon kiváló volt ez a felvezetés, ha egy órát kapok, akkor válaszolok az összes kérdésre, ezér’ most inkább kiválasztanám, amire válaszolnom kell.
OJ – He-he.
ST – É nem azt mondtam a lemondásommal - amit felajánlottam miniszterelnök úrnak természetesen személyesen is, írásban is -, hogy megvalósíthatatlan a motordzsípí. Azt mondtam, amit éppen félbeszakított, hogy én egy ilyen stigmatizálódó, botrány ízű fejlesztésben nem szeretnék bent lenni. Három évig kőkeményen dolgoztam azér’, hogy a progjamjaink sikeresek legyenek a Balaton körül, Sávoly, ipojiszalag (?) és egészen Pécsig, egészen kiváló hangulatban, ellenzékkel, civil szervezetekkel, mindenkivel. Ami itt kialakult, énnekem ehhez nincs közöm. Itt van egy kőkemény konkurencia, itt kimerem mondani, mert semmitől nem tartok, a Hungaroring menedzsmentje elindított egy nemtelen harcot, csatlakozott hozzájuk politikai párt, ami szokatlan, csatlakozott hozzá egy társadalmi szervezet, csatlakozott hozzá az Index című médiafelület és az egész úgy tűnik, hogy van valami, amit már csak egyedül én szeretnék, persze, ahogy hallom, mondjuk még ezen kívül kilenc millióan, no, de énnekem ebből lett elegem. Én azt mondtam miniszterelnök úrnak, hogy döntse el, holnap még részt veszek egy nagyon magas színvonalú, vagy szintű miniszteri, több miniszteri megbeszélésen, elmondom álláspontomat. Mint az ügynek, gondolom, hogy a legátfogóbb ismerője, és azt gondolom, és ez nagyon jó tanulság, hogy máskor választási kampány körül Magyarországon nem kell semmit csinálni,…
OJ – Igen.
ST –… ahogy ezt az önök műsorában már elmondtam, szögre kell akasztani az országot, mert fontosabb a politika, az LMP-nek a hírverés, az Indexnek a bevétel, a mindenkinek minden, mindez a szegény ország, szerintem az ország fontosabb. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy én kaptam egy megbízást. Minden megbízásomban, legyen annak bármilyen a következménye, még eleget tettem, ha miniszterelnöki vagy más felkérés volt, ööö, ettől még a miniszterelnök úgy dönthet, hogy meg kell ezt csinálni és azt a döntést is meghozhatja, hogy nem, de én nem az ellehetetlenülést mondtam, fizikális értelemben…
OJ – Értem.
ST –…és azt sem mondtam, bocsánat, hogy nem lehet aláírni a szerződést, az amúgy is Varga miniszter úr kompetenciája. Én a dolog jogszerűségéért feleltem, illetve azér’ került hozzám gondolom a feladat egy része, mert ez a Balaton fejlesztés területén van, és úgy hívják, hogy Ba-la-ton Ring.
OJ – Igen.
ST – Már közöm nincs a dologhoz. Amúgy nagyon sajnálom.
OJ – Suchman úr, hol tart egyáltalán a beruházás? Ha a jövő héten mégsem folytatódhat a kivitelezés, mert nem írják alá a szerződést, és ugye ön is azt mondta, hogy ha a jövő héten nem kezdődik meg a munkaszervezés és a munkák elindítása, akkor nem lesz MotoGP és ehhez kéne, még ezen a héten aláírni a hitelszerződést a beruházóval, szóval, ha a jövő héten nem folytatódik a kivitelezés, egyáltalán volna még esély a lemaradás behozására?
ST – Szerkesztő úr, hogyha két évvel lennénk a futam előtt, amely nemzetközi versenynaptárban benn van és én kényszerítőznék, akkor erkölcstelen lennék. De gondoljuk meg, hogy maholnap március tizenöt, aztán április elseje, aztán a nyakunkon van a próbafutam, és a nyakunkon van szeptember. Van egy fizikális teljesítőképessége magának a kivitelezői stábnak, van egy technológiája: hogy megülepedik, megszárad, megköt satöbbi, és valamire szeretném felhívni a figyelmet. Ami ide tízezer, százezer embert várunk, tízezreket, százezreket, akkor itt mindennek biztonságtechnikailag olyannak kell lenni, ahova oda lehet engedni százezer embert. Én, még ha húszéves politikai pályámon, harmincöt éves államigazgatási gyakorlatom során nem okoztam kárt és legfőképpen tömegkatasztrófát nem, akkor nem adom a nevemet ahhoz, hogy kapkodva, hevenyészve készüljenek el statikai munkák, épületek, lelátó alapozás satöbbi.
OJ – Ühm.
ST – Én konzultáltam természetesen hozzáértő emberekkel, akik azt mondták, hogy ha maholnap nem kezdődik el a beruházás, őőő és a munkának a szervezése nem folytatódik az amit előkészítettek, akkor itt, ennek veszélye megvan, és kérem, ha valakinek a végén alá kell írnia használatba vételi engedélyt, engedélyezni kell, hogy megjelenjék ott ötven- hatvanezer ember.
OJ – Na de…
ST – Ezér’ van, ezér’ sürget az idő…
OJ – Értem.
ST - …erre mondtam én, ezér’ mondtam ezt a határidő szeptember, örgy(?) hogy, hogy szerda, amire egyébként, mondjuk a kormányzat reagált, mert én öt órát mondtam, négy órakor a kormányszóvivő kiadott egy nyilatkozatot, hogy a kormány támogatja, de most már nem is erről van szó. Arról van szó, hogy vállalni kell a kockázatát annak, hogy vannak nemtelen támadások, vállalni kell a kockázatát annak, hogy jogos igény van a társadalom részéről minden transzparenciát, minden áttekinthetőség iránt, ennek eleget kell tenni, még egy mondat és befejezem, de azt még egyszer megismétlem, mint a mai nap során, már sokszor: ha tisztességgel közelítjük meg ezt a kérdést, akkor már régen ott lettem volna az összes irodámba, azt mondták volna, Suchman úr, maga felel ezért: kérem az engedélyeket, papírokat, számításokat satöbbi…
OJ – Igen.
ST – Szóval mindig csak ilyen követelés volt és betörték az ablakot és nem jelentkeztek a nyílt is, semmire, magyarul más célt szolgál a támadás.
OJ – No most miközben a hitelszerződés, ahogy ön is megerősített, még ezen a héten alá kell írni, de az állam – és idézem a kormányszóvivő nyilatkozatát – és ugyanakkor az állam megerősíti a szándékát Sávollyal kapcsolatban, mégpedig úgy, hogy megjelenik a közbeszerzési értesítőben tegnap egy felhívás szerint az ominózus hétszáz méteres útszakasz megépítésére, amely a sávolyi autópálya csomópontot kötné össze a hetes főúttal, ezen kívül egyébként még egy földutat is át kell építenie, mintegy kétszázötven méteres sávon. Tehát miközben az egyik oldalon közbeszerzést hirdet az állam, hogy kezdjék el a munkákat, a másik oldalon nem születik meg ez az ominózus szerződés. Akkor ilyenkor mi van?
ST – Nézze, természetes, az hogy mindent úgy teszünk, hogy a dolgot komolyan gondolva be akarjuk fejezni. Természetes az, hogy minden olyan projektnél, amilyenből még nem volt, ezért volt hosszadalmas az előkészítés, idézem újra: pécsime (?) nem csináltunk még egyszerre harmincnégy milliárdos beruházást, nem csináltunk a Hungaroring óta, ööö, amikor a Központ Bizottság meghozta a döntést, összevágta mindenki a bokáját, aztán megépült a Hungaroring.
OJ – Ühm.
ST – Most aztán nagyon demokrácia van, és aztán mindenkinek van véleménye és ez természetes is, ezek a vélemények ezek ütköznek, ez is természetes, aki ezen csodálkozik az nem ismeri se a görög, se a marxista dialektikát…
OJ – he-he-he
ST – …ne mondja. A demokrácia arról szól, hogy vannak vélemények pro és kontra és a világ, amíg világ ez így fog lenni.
OJ – Na de bocsánat, bocsánat Suchman úr, na de hát akkor még inkább, eee, magyarázatra szorul, hogy ha az állam megerősíti a szándékát az építés mellett, nyilatkozik erről a kormány, elkezdődik a közbeszerzés, mindezek közben vagy következtében, ön lemond. Akkor tehát miért?
ST – Nézze. A dolgok azért is lassultak le – mert beszéljünk erről is őszintén – minden résztvevőt, legyen az a Turizmus Rt., legyen az a Magyar Fejlesztési Bank, illetéktelenek, vagy akik szórakoznak és katasztrófa, politikai katasztrófa turisták. Fenyegetnek. Jön a Fidesz, majd vizsgálatot rendel el. Ez is bele fog tartozni. Jön a Jobbik, ez meg fogja vizsgálni, kérem, ööö, azok az emberek, akik nem politikusok, mint én, akinek ez a kockázata, hogy vagy megválasszák vagy nem, vagy elbukik a hatalomba, nekem már van presztízsem ebben, ja presztízsem…
OJ – praxisa, igen
ST – … praxisom, bocsánat, azok az embere családjukban is élni akarnak, és azt mondja a főosztályvezető, meg a nem tudom, különféle beosztású ember, na aztán engem nem fognak elővenni, hát ez az a játék, ami nemtelen, ez az a játék, amiből én szeretnék, még egyszer mondom, kiszállni, de nem azt mondtam ki és nem mondom ma sem, hogy ha két napon vagy iksz napon belül megkezdődik az aláírás, megkezdődik a munkaszervezés, ez nem valósítható meg. De nem szeretnék egy botránykrónikában lenni, nem szeretnék egy botrány… kőnél álldogálni, csak azért, mert sok embernek jó szándékát jó szándékkal támogattam. Akkor mondjam azt, hogy most én vagyok Dugovits Titusz és egyébként pedig győzni fogunk, már Nándorfehérvárnál.
OJ – Khm. Akkor úgy kérdezem, hogy Suchman úr, szóval, őszintén szólva, ki itt a főnök? Ehem, ebben a beruházásban? Mert az önkormányzati miniszter, Varga István, még tegnapelőtt azt nyilatkozza az Indexnek…
ST – Az nem az önkormányzati miniszter, az a gazdasági…
OJ – Bocsánat, gazdasági miniszter, igen, azt nyilatkozz az Indexnek, hogy március első napjaiban aláírjuk a hitelszerződést, feszítetten, de tartható a terv, mondja, egyébként bőven március első napjai után, hát március közepén járunk. A kormány hitet tesz e mellett, majd semmi nem történik, ezért kérdezem, hogy ki itt a főnök valójában?
ST – Etimológiailag ebben a késő esti órában elég nehéz tudomány, de ha figyelmesen elolvassa, akkor Varga István nagyon politikusan nyilatkozott, mert ezt is mondta meg nem is ezt mondta. Azt mondta: a vizsgálatok pozitív hatást mutatnak, azaz ha vizsgálatok rendben vannak, akkor ő alá fogja írni az alapítói határozatot és, hogyha megtörténik a hitelszerződés aláírása, akkor még megvalósítható, de egyébként ő végzi a munkáját, amely szükséges, amely mondanám azt, hogy örülnék, ha engem is igazol, hogy ha ez egy vizsgálatok visszaigazolja a döntésnek a szükségességét. De nem ezt mondta a miniszter, hogy mindenáron aláírjuk és ez nagyon fontos ez az, ez az értelmezés. De amit nagyon fontosnak tartok, megjegyezni, hogy holnap asztalhoz ül minden illetékes, akit most nem szeretnék felsorolni, pontosan az ön kérdését tisztázandó, ott lesz mindenki, beleértve csekélységem is, és akkor egymást véleményét most más az utolsó stádiumba közeledő megismerve lehet javaslatot tenni a miniszterelnöknek, mert végül kormányzati szándékról van szó, és október huszonhatodikán a kormány a feltételek teljesülése esetén kormány garanciát biztosít ennek a projekten számára.
OJ – Igen, na most ennek a hitelszerződésnek az aláírására ugye két nap maradt, ma meg holnap. Ma nem írtak alá semmit, de ahhoz, hogy – he-he – ez a két nap tartható legyen, ehhez az kellene, hogy a hitelt felvevő cég jelentkezzen azzal, hogy egyébként teljesítette az összes folyósítás-, hitelfolyósítási feltételt, amit az MFB megvizsgál, hogy az valóban megtörtént-e, és a szerződést csak eme procedúra után lehet aláírni. Márpedig a kivitelező vagy a hitelfelvevő cég ezzel nem jelentkezett, az MFB még nem vizsgált semmit, ebből az következik, hogy sem, ma már nem, persze, messze van az éjfél, meg holnap sem írnak alá semmit, mer’ azért ezek komoly dolgok, ugye, pár óra alatt ezeket a vizsgálatokat nem lehet elvégezni, vagyis akkor úgy értsem, értsem úgy, hogy CSÁÁ-voly?
ST – Ö. Nem. ÖÖÖ. Mint egykori bankigazgató, szabad legyen mondani, hogy szerződéskötési és folyósítási feltételek vannak. A feltételeknek túlnyomó többsége, mondjam azt, hogy kilencvenhat százaléka megszületett, a megállapodások egy része parafálás és aláírás közötti állapotban van, ööö, nagyon kevés aktus van vissza, több mint, több száz oldalas iratmennyiség született, amelyeket két kiváló jogi szakértő iroda már megvizsgált és véleményezett, a tárgyalások folyamatosan, hónapok óta tartanak, nyitott kérdés már viszonylag kevés van, és mondjuk a miniszter úr alapítói határozatát követően az MFB huszonnégy óra alatt elő tudja állítani a hitelszerződést aláírásra, merthogy nem ölbe tett kézzel várta a fejlesztési bank, hanem dolgozott rajta, a Magyar Turizmus Rt-nek kell még néhány aktust hozni, mondjuk az elnök pótlásán túl…
OJ – Hát, mert ugye az elnök is éppen, hogy Sávoly miatt, a kirobban balhé miatt távozik.
ST –…Sávoly miatt izé, nézze, mindegy, a lényeg az hogy nem oly távol állnak, nézze ez nem úgy történnek, hogy egyszer csak, hanem ööööö amikor már minden-minden majdnem megvan, és néhány kérdés még intéződik, akkor aláírható. A folyamat nyilvánvalóan október huszonhatodika óta az előkészítés stádiumában van, tehát öööö ma…
OJ – Holnapig van esély az aláírásra?
ST – Holnapig nincsen, de valójában inkább azt mondom önnek és a kedves rádióhallgatóknak, hogy mérlegelés kérdése, hogy felvállalja-e a döntéshozásra jogosultak kara és köre, hogy minden támadásnak kiteszi magát egy politikai kampány közepette, aztán mire egyébként rehabilitálják, addigra jól tönkretette magát, mert az is majd elő fog fordulni, Nagy Imre országában azért gondolja meg, hogy minden megtörténik, szerényen jelentkezek én, hogy egész jól ismerem ezt a folyamatot…
OJ – Magyarán azt üzeni, hogy hát a döntéshozók, vagy a mérlegelők sem olyan emberek, akiknek egyhamar elmegy a józan eszük, illetve nem esznek meszet önelszántukból…
ST –Meg fogják gondolni..
OJ- Világos. És akkor azzal nem is számolva, hogy bármennyire is, ha mondjuk meszet ennének, ettől a beton nem fog könnyebben és gyorsabban kötni, a statikai számítások…
ST – arghmargh (?)
OJ – … a statikai számítások, ott pedig akkor is kettő meg kettő négy, nem pedig az, amit szeretnének látni.
ST – Egy mondatot még had mondjak, mert érzem, hogy az Ütköző vége fele agyunk, bár nem látom, hogy intene, azt akarom mondani, hogy furcsák vagyunk mi ea (?) magyarok. Tizenhét ilyen pálya van, azok, akik ma intrikálnak, nem tudom, hogy hányra mentek el, hány ibhd (?) én egyre se, de hánynak kérték be a papírját, én elég sokat. Miért nem úgy kezdődik meg valami, hogy érdeklődünk, mérlegelünk, és még, hát ha máshol se sikerült, akkor még mindig nincs kizárva, hogy nálunk igen, de hátha a pályát ez az egész mutatvány működik, akkor nálunk is van rá esély. Orosz úr…
OJ – Tudja mi erre a válasz?
ST – Igen?
OJ – Tudja, a kis vakond, meg az édesanyja vicc.
ST – Ajjaj. Hát igen.
OJ – Ismeri.
ST – Hát igen ez minden csak azt akarok mondani, hogy…
OJ – De anyu, miér’ élünk mi itt a föld alatt, miközben a föld fölött virágos minden, süt a nap, mi meg ott lent a sötétben, azért kisfiam, mert ez a mi hazánk.
ST – Öööö, hö-hö. Igen. Ismertem, csak azt akarom mondani, hogy a turizmus, idegenforgalom kilenc egész, hat tized százaléka az új nemzetközi megosztás és a válság utáni Európában növekedhet, merthogy máshol nem tudunk most terjeszkedni, és ez pedig erre egy jó lehetőség, nem véletlenül írt alá közel kétszáz, vagy mit tudom már több település, mert Nagykanizsa, Szgr(?)puszta, Zalakaros, Hévíz, Keszthely, Szab(?)ka, Marcali egészen Fonyódig, számít arra, hogy áprilistól szeptemberig, néhány év alatt itt egy olyan rendszer működik, amely idegenforgalmi, turisztikai bevételt, egyúttal kenyeret, munkát jelent. És egyébként ha ezt így csináljuk, akkor majd semmi se, mert alig látok már valamit, amit ne támadnának meg.
OJ – Az elmúlt majd fél órában Suchman Tamás volt a vendégem, köszönöm szépen.

Man Of Golden Words 2010.03.12. 12:19:28

"ST – Nézze. A dolgok azért is lassultak le – mert beszéljünk erről is őszintén – minden résztvevőt, legyen az a Turizmus Rt., legyen az a Magyar Fejlesztési Bank, illetéktelenek, vagy akik szórakoznak és katasztrófa, politikai katasztrófa turisták. Fenyegetnek. Jön a Fidesz, majd vizsgálatot rendel el. Ez is bele fog tartozni. Jön a Jobbik, ez meg fogja vizsgálni, kérem, ööö, azok az emberek, akik nem politikusok, mint én, akinek ez a kockázata, hogy vagy megválasszák vagy nem, vagy elbukik a hatalomba, nekem már van presztízsem ebben, ja presztízsem…"

ha minden rendben van a projekt korul, akkor Suchmann ur miert fel egy esetleges vizsgalattol?

Vito de la Mancha 2010.03.12. 12:38:02

@Sohanedudgi: Igen egyetértek, most nagyon pörög minden. Ugyanakkor, a Fidesz cinkos hallgatása azt jelzi, hogy a jövőben is leszenk ilyen "pörgős" időszakok.

Ehhez jönnek még a suchmanni korban szocializálódott emberek: de jó volt, mikor a Párt Központ Bizottság döntésére "összevágta mindenki a bokáját" és nem volt ez a "nagyon demokrácia"!(lásd feljebb hypotheticalfriend kiváló átiratát)

Pedig csak a "kicsi demokráciából" látott meg egy fénysugarat!

Man Of Golden Words 2010.03.12. 12:53:11

@Man Of Golden Words:

"Ezért a NIF élt azzal a közbeszerzési törvényben foglalt jogával, hogy az ajánlattételi határidőig visszavonja a tenderfelhívást – mondta Fazakas Orsolya"

Vfair 2010.03.12. 13:23:46

@Vfair: Azért örülök ennek a Gyenesei interjúnak, mert itt újra kihangsúlyozásra került a nagy küzdelemben a cikkekből már kimaradt legfontosabb alapvetés:

Nem ezt ígérték.
Spanyol tőkét és spanyol finanszírozót ígértek, az államtól "csak" a versenyjogdíj kifizetését várták.
Ha ez így marad, nem is lett volna gond.

Man Of Golden Words 2010.03.12. 13:29:26

@Vfair:
picit off...de a forgatokonyv hasonlo: Bajnai felelmetesen hasonlo dolgokra hivatkozott tegnap nyilvanossagra hozott vallomasaban a Sukoro ugyrol

"nem ezt igertek...nem errol volt szo"

vadaszok 2010.03.12. 13:40:20

@Vfair: Minden apró részletre figyelni, és felhasználni!
Páty még csak most következik!
Figyelem! Március 31.é-n életbe lép a szabályozási terv módosítás.
Aztán jön Pécs, Tárnok stb.

Tűnjenek el a gengszterek a közpénzektől!!!

hypotheticalfriend 2010.03.12. 13:43:13

@Vfair: Ez az úgynevezett "spanyol módszer".

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.12. 14:02:36

@hypotheticalfriend: zseniális, nem csinálsz egy saját blogot? lelkes olvasója lennék.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.12. 14:04:03

@Kivagyok!: Azért így sem járnak rosszul.

" ...olcsón hozzá is jutottak 600 hektár mezőgazdasági földterülethez. Nem mellékesen 345 hektár mezőgazdasági területet már át is minősíttettek, mely önmagában milliárdos értéknövekedést jelentett a számukra.
Gyenesei István nem tagadja, hogy a spanyolok invesztáltak is a területbe, hiszen csatornáztak, ami nagy ajándék Sávolynak, de ezzel sem vállaltak nagy kockázatot, hiszen ezt akkor is meg kellett volna tenniük, ha a későbbiek során esetleg értékesíteni akarnák a most már közművesített földingatlant."

Így szeretnék énis földhöz jutni. Megígérem, hogy igazi csodaövezetet húzok fel egymillió munkahellyel. Olcsoér átminősítik a bagóért megvett szántómat és már ezen kaszálok, közművesítés nélkül. Amennyiben azt is megoldom valami simlis pénzből soha az életbe nem lesznek anyagi gondjaim korrekt életvitel mellett.

fahrenheit451 2010.03.12. 14:33:42

MR1-Kossuth, Déli Krónika: Az MFB nem tartja valószínűnek, hogy ma aláírják a szerződést.
real1.radio.hu:8080/ramgen/kossuth/2010/03/12/2010-03-12-k12.rm?start=0:01:28.0

fahrenheit451 2010.03.12. 14:35:47

@fahrenheit451: Az NFGM azt mondja, hogy megkötik a szerződést, amint teljesülnek a felvételek.

Úgy látom, a gazdasági miniszter is nyakig benne van. Egyelőre még ne örüljünk!

figyel-lő 2010.03.12. 14:39:03

@vadaszok: Igen, jön Páty, ott kell lenni, de Sávoly sem lefutott. Azért nem, mert a "befektetők" elmaradt haszonra, tévedésben tartásra, tudomisénmire hivatkozva megaperre készülnek. Kemény és becsületes jogászokra, mérnök szakértőkre lesz/van szükség! Remélem az alapvetés, hogy a kialakult helyzet oka a "befektető" magatartása.
T. Bíróság! Alperes Magyar Állam nevében kérdéseim: Felperes kívánja-e saját beruházásában megvalósítani a projektet és ehhez minden engedély rendelkezésre áll-e?
Amennyiben nem, mikorra állítja helyre az eredeti állapotot és hogyan védekezik pl. a parlagfű ellen?
(ez utóbbi kérdésre augusztusban térjünk vissza!)

Man Of Golden Words 2010.03.12. 14:55:15

@fahrenheit451:
a GM szerint kormanyhatarozat kotelezi az MFB-t, igy nincs szukseges semmilyen kulon irasos miniszteri utasitasra.

ennek megint csak ellentmond a mai napon visszahivott kozbeszerzesi tender

tudja valaki a kormanyzatban egyaltalan, hogy ezek az osszekapcsolodo folyamatok jelenleg hol allnak?

2010.03.12. 15:25:08

Utasították már az MFB hogy adja ki a tanulmányt, kiadta????? 2009 júliusban elkezdték intézni a hitelt (biztos volt szóbeli támogatás, nem mentek semmire) 2009 10 26 kormányhatározat (innen kellett volna a banknak fizetni) Szerintem Bank törvények szerint dolgozik nem határozatokra.

Sohanedudgi 2010.03.12. 16:18:44

@fahrenheit451:

"Ha lesz is motorpálya szeptemberre Sávolyon, nem lehet majd odajutni. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. visszavonja azt a közbeszerzési felhívását, amelyet a sávolyi pályához vezető út megépítésére írt ki – erősítette meg rádiónknak az Index információját a cég kommunikációs vezetője, Fazakas Orsolya."

Hát igen. Ez igy egészen jó perspektíva
Azt nem értem már csak, miért választják még mindig lssú agonizálást a gyors halál helyett?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.12. 16:49:46

@Sohanedudgi: Akkor kénytelenek lesznek majd charterek fogadására alkalmas kisrepülőteret, valamint helikopterleszállókat is építeni. Ez újabb 15 milliárd :P

Sávoly mellett a hírekből úgy veszem ki alakulnak a többi balhék is. Pécsi sátor (2,5mrd + 400 millió*10 év össz: 6,5 mrd; Páty ~100 mrd; Eclipse (pintér sanca) 5 mrd-os megbízás, itt annyi előny, hogy elvileg a kifizetés 2011-től kezdődne.

Sohanedudgi 2010.03.12. 17:01:55

@Valahol Máshol: Nagyon tetszik nekem is ahogy fejlődik a lavina. -Vajon mennyi lehet a kritikus tömeg?
(Konkrétan még nem a sanca, hanem Hajnika- ez sem csekélység.)

vernyul 2010.03.12. 17:07:42

Győzelem, faszikáim!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.12. 17:09:39

@Sohanedudgi: Igen-igen, pontatlan voltam, ez csak a Hajnalka (reméljük, még csak a Hajnalka), de szerintem így ellőtte a belügyminiszterséget a papának, mert ezt még a Fidesz sem merheti meglépni.

Örülök, hogy az MFB elállt a hiteltől, így ennek végérvényesen vége, lehet sziesztázni a hétvégén, méltó módon március tizenötödikét ünnepelni, aztán jöhet az újabb harc leszegett fejjel. Gratulálok az aktív résztvevőknek a sikerhez! Kitartást és erőt a továbbiakhoz! YESSSSS!

nemacsuka · http://nemacsuka.blog.hu 2010.03.12. 17:14:38

Bodoky Ur, On nyert. Szep meccs volt, koszonjuk!

Wirth Zsuzsa pedig remelhetoleg melegen tartja azt a szalat, hogy mi ez a zavart hallgatas...

indapass90210 2010.03.12. 17:16:45

Siker :))))))) Még lehet, hogy egyszer lesz az országból valami :)

Vfair 2010.03.12. 17:24:15

Kezd visszatérni a hitem... :)

Tekincsa Wakumba 2010.03.12. 17:24:22

Csupa jó hírek érkeznek ma.
Öröm olvasgatni. :))

patbateman 2010.03.12. 17:25:16

Akkor most Páty van soron. Remélem, innen is eltűnnek a 'spanyolok'. Sajnos várható, hogy miután Sávoly kútba esett, teljes erővel a következő 'áldozatra' koncentrálnak.

Sohanedudgi 2010.03.12. 17:27:01

Kedves Bodoky Tamás!

Tegnap elmulasztottam gratulálni, most pótolnám:

GRATULÁLOK TAMÁS !!!!

A sikerhz is és a díjhoz is.

Elvonulok pezsgőt bontani MINDENKI EGÉSZSÉGÉRE !

hypotheticalfriend 2010.03.12. 17:33:52

Térjünk rá egy kicsit Pátyra, a bűn sasfészkére! Március 31-ig akarják átvinni az ügyet a képviselőtestületen. Ez helyből törvénysértő, mert nem telt le a kötelező 60 nap a képviselőtestületi döntéstől. Ettől függetlenül meg akarják csinálni. Léptek már ennél durvábbakat is, például sértettek Alkotmányt, képviselők szavaztak a saját földjük belterületbe vonásáról, stb., stb.

De talán most már kezdenek rájönni a képviselők, hogy mibe is tenyereltek. Ha itt a Suchman és Hagyó kaliberű figurák úgy hullnak, mint mustba a legyek, ha Sávolyt, ami egy kaliberrel (nagyobb dobás, több eftársi segédlettel) meg lehetett akadályozni, akkor kíváncsi vagyok, miből gondolják, hogy egyszerű, mezei falusi képviselőként nem ők lesznek azok, akik elviszik majd ezt a balhét. Mert balhé lesz, és ha nem állnak el a képviselők a hajmeresztő, pusztító tervtől, akkor a balhét ők, személyesen fogják elvinni.

Persze, nyilván a másik oldalról fenyegetik őket a "befektetők", akik gondolom előre biztosították őket „jóakaratukról”, de hát ez az élet, ilyen műfaj a korrupció.
Ha én képviselő lennék és ilyen helyzet alakulna ki, minimum elmerengenék azon, hogy mi a kényelmetlenebb, elvinni a balhét és még mélyebbre süllyedni a törvénytelenségben, úgy, hogy ezt az egész mutatványt a manézs közepén, a reflektorfényben kell végigcsinálni, vagy kilépni a játékból, eltűnni, beteget jelenteni, vádalkut kötni, vállalni a kisebbik rosszat.
Jelzem, hogy most Pátyon van a sor. Minden figyelem és szíves törődés, ami eddig Sávolyra irányult, most Pátyra fog fókuszálódni.

Szorul a hurok.

hypotheticalfriend 2010.03.12. 17:36:02

@bodoky: Nem vagyok az a blogírós típus. Úgyhogy inkább itt rontom a levegőt, amíg lehet. 

2010.03.12. 17:44:16

--------------------VÉGE----------------------------

Dzsoll 2010.03.12. 17:45:15

@hypotheticalfriend: Ha van eszük, akkor most gyorsan lemondanak a pátyi képviselők.
Inkább mint később a szinte biztos börtön. Az alpolgármester földszerződése legalábbis eléggé börtöngyanús.

patbateman 2010.03.12. 17:53:19

@Dzsoll: egyelőre semmi jele, hogy magukba szálltak volna... csak néhány napunk van, hogy megakadályozzuk ezt az őrületet is.

hypotheticalfriend 2010.03.12. 17:53:55

@Dzsoll: Van ott még pár piszkos ügy. Előkerült ez-az. De nem is kell lemondani, elég, ha nem folytatják, amit elkezdtek, húzzák az időt pár hónapig és a régi rendezési terv marad érvényben. Meg lehet úszni a bajt, ha van egy csöpp eszük. ha nincs, akkor jöjjön a toll meg a szurok.

Vfair 2010.03.12. 17:58:39

@Kivagyok!:
Csak a csatának.
Még a háború elején tartunk - Suchmant idézem:
"most én vagyok Dugovits Titusz és egyébként pedig győzni fogunk, már Nándorfehérvárnál."

Nem győzhetnek.
Most már hiszem, hogy NEM GYŐZHETNEK!

tabaniember 2010.03.12. 18:01:30

Kedves Tamás és többiek: azt hiszem, ma este kibontok egy üveg jobbfajta bort :) Köszönet és gratuláció mindenkinek, aki ehhez hozzájárult.

patbateman 2010.03.12. 18:15:56

Tud vki a pátyi beruházás ombudsmani véleményezéséről? Már egy ideje készen kellene, hogy legyen. 9-én felhívtam őket, és azt mondták, hogy min. másfél hét... Remélem, nem lesz késő, amikor elkészül, ill. remélem, hogy elkészül.
Össze kellene szedni, hogy pontosan milyen törvénytelenségek történtek a pátyi döntéshozatal során, ill. milyenek vannak kilátásban, mert ezekre tudunk építeni. Nem szabad a pátyi képviselőket sem bagatellizálni. Kisemberek, de ami mögöttük áll...
Sávoly egyébként óriási fegyvertény! Tamás és mindenki! Köszönöm én is. Telki polgármesterének külön köszönet.

új év, új név 2010.03.12. 18:19:46

Ez szép munka volt! Gratulálok mindenkinek, aki ebbe időt és energiát feccölt! Bodokynak pedig a díjhoz is!

olcsóJános 2010.03.12. 18:26:00

A lemondott telki polgármester szeret focizni.
Valamikor tavasszal játszhatnánk, utána sörözhetnénk egyet. Az ellenfélként meghívjuk teveszemlét, zj-t, redindet és a többieket?

hypotheticalfriend 2010.03.12. 18:29:07

@olcsóJános: Hát, aki közülük akkor még szabadlábon védekezhet, feltétlenül. De akkor lehet, hogy kispályán kell majd játszani.

aril brikha 2010.03.12. 18:35:26

itt volna az ideje, egy Páttyal (is) foglalkozó topik megnyitásának a Polidili keretében.

balage_81 (törölt) 2010.03.12. 18:35:48

Kedves Tamás!

Tudom, hogy már kurva sok gratulációt kaptál, de én is nagy örömmel olvastam a hírt, kapják be, Neked meg nagy-nagy gratula!

Mr. Pink2 2010.03.12. 18:36:26

Gratulálok Bodokynak, minden tiszteletem azért, ahogy ezt az ügyet keresztülvitte. Nem hittem benne hogy sikerülhet.

Büszke lehet magára, az ilyen eredmények visszaadják az ember reményét abban, hogy egyszer normális lehet ez az ország.

Persze gratula az indexnek is, hogy teret adott az ügynek.

hypotheticalfriend 2010.03.12. 18:59:55

@bodoky:
Tamás, hogy állnak a peres ügyeid? Mintha Kovács Bence János, a korábbi milliárdos-dummy, egykori frontember valahogy mostanában nem exponálná magát annyira...
Korábban mindent azzal akartak eladni, hogy itt a messziről jött millionaire, majd ő megmutassa ja tuttifrankót. Most meg ez a zavart csend. Vajon idén is bekerül a száz leggazdagabb közé? Vagy pünkösdi fantomkirályság volt a lakótelepi garzonból egyenesen az RTL Klub képernyőjére repülő bámulatos karrier? Mi lehet az expornós elefántvadásszal? Készül-e már űrhajósnak, mint Anettka? Valahogy olyan érzésem van, mintha valahol, valaki kitalált volna egy rajzfilmfigurát maga helyett, aztán, mivel mindenki utálta a karaktert, egyszerűen kiradírozná.

Most, hogy Sávoly bedőlt, a milliárdosról kiderült, hogy egy szélhámos lúzer, a projectmanager cégről, erről a Rupo Nelkul Kft-ről, vagy mi a neve, kiderült, hogy zugcég, a politikai hinterland egy része csomagol, készül a sittre, másik része bőszen kapálja be magát a földbe és húzza magára a kamuflázst, hogy szabad szemmel, ne is látszódon, úgy gondolom, hogy itt az ideje, hogy a törvénytelen és minden szempontból elfogadhatatlan lépésre készülő pátyi képviselőknek elmagyarázzuk, hogy mi is a mutyi szó második jelentése.

Mutyi ered. ism.
1. szleng Korrupcióval vagy politikai háttéralkuval jogtalanul megszerzett előny, vagyon
2. szleng, pejor. Korrupt, bukott politikus, köz- vagy gazdasági szereplő lebukás utáni megaláztatása vö. tollban-szurokban hempergetés.

Dzsoll 2010.03.12. 19:28:04

@kakukk2: nagyon jó ötlet bor, én is feláldozok egyet ;)

akira2 2010.03.12. 19:30:11

Sajnos nincs még teljesen vége:

"Ragaszkodik a kormány Sávolyhoz"

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=129992

"...amennyiben a beruházó más finanszírozási konstrukcióban meg tudja valósítani a sávolyi Moto GP pálya megépítését, akkor a kormány kész állami kötelezettséget vállalni a versenyek megrendezéséhez szükséges jogdíjak biztosítására."

Tehát a kormány még mindig úgy látja, hogy a beruházás ill. a jogdíj kötelezettsége önmagában is megtérülhet, bár ez még nem szól a környezeti károkról, csak a közvetlen környezeti hasznosságról.

Nekem kettő+1 kérdésem volna a kormány felé:

1. Készült-e gazdaságossági tanulmány a jogdíjjal szembeni gazdasági externális hatásokról?
2. Készült-e környezeti hatástanulmány, amely a természeti környezetben bekövetkező negatív externális hatásokat térképezi föl?
+1. Ha nem készült, mégis mire alapozza a kurmány fent idézett álláspontját, ha pedig készült, hol lehet ezeket, mint közérdekű adatokat megtekinteni, az internetről letölteni?

trotechnikus 2010.03.12. 19:32:35

kevés vagy mint miltonban a gruppo

akira2 2010.03.12. 19:34:14

@akira2:

"A hazai MotoGP futamok és a Balatonringen megrendezésre kerülő egyéb programok növelhetik Magyarország turisztikai vonzerejét és erősíthetik az országimázst."

Jó, jó, de mégis mennyivel? Hol vannak a számok?

Dzsoll 2010.03.12. 19:34:45

@akira2: ez a kormány már ragaszkodhat bármihez. mindenesetre minden tiszteletem nekik, hogy visszavonulót fújtak.
első kellemes csalódásom a szocikban.
a fidesz rosszabbul járt: végleg kiábrándultam

hypotheticalfriend 2010.03.12. 19:38:16

@akira2: Azért azt is lehet ebben látni, hogy a kormány kerüli az esetleges pert. Az ilyen: "ha - akkor" tipusú felvetés egy olyan helyzetben, amikor mindenki tudja, hogy a "befektetne" zéró pénzevan, hitelt pedig épeszű bank nem ad nekik, legalábbis ebben a csillagrendzerben, nem túl kockázatos. Ugynakkor azt lehet mondani, hogy a kormány nem állt el, nem zárkózott el, csak a konstrukción módosít, azt is csak azért, mert a fejlesztő nem tudta teljesíteni a feltételeket.
Kártérítés, kecsegtetés? Nuku.

hypotheticalfriend 2010.03.12. 19:39:47

"befektetőnek" zéró pénze van

ezt szerettem volna írni, de a billentyűk ellenem voltak

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.12. 19:39:55

@hypotheticalfriend:

Ezt a toll ügyet madárvédelmi meggondolásból ellenzem. Értem én a hagyományőrzést, de talén meg lehetne oldani szurok és trollal.

Leonce 2010.03.12. 19:43:38

Köszönet Bodokynak és részemről köszönet Oszkó Péternek is!(Ebben az ügyben.)
Amúgy tuti, hogy stróman a Kovács Bence János.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.03.12. 19:44:16

@Dzsoll:

Azért nem kellen túlzásba vinned az MSZP iránti lelkesedést szerintem. Nem maguktól vonták vissza, hanem miattad.

Ez is olyan mint a Lenines vicc, aki milyen jó ember volt, mert agyon is lövethette volna a labdát bedobó gyereket, de mégsem.

2010.03.12. 19:48:55

Ez igazán szép volt!
Mindenkinek gratula aki kállt az ügy mellet,jöhet a következő....

hypotheticalfriend 2010.03.12. 19:50:30

@A Nép - Te vagy!:
Kegyetlen vagy. Trollba hempergetni valakit szívtelen, középkori módszer. Teljességgel nyekulturníj. Természetesen támogatom! :)

2010.03.12. 19:52:36

Én még várom a hozomra dolgozó cégek rikácsolását.

maid 2010.03.12. 19:55:19

Az MTV-n az Estében a gazd. min. lesz a vendég, Sávoly-ügyben.

rbatty 2010.03.12. 20:04:27

Azért nem lennék most Kovács Bence János helyében.
Ha úgy nézzük, rajta (a múltja miatt) kezdett megcsúszni az egész. Ha erre a főnöke rájön......

Vito de la Mancha 2010.03.12. 20:06:54

Hölgyeim és Uraim, jelentem, ezt a csatát mi nyertük meg! :)

Irány Páty!

2010.03.12. 20:17:06

@akira2: Azért kíváncsi lennék,a kormányon belül ki és miért tolja a annyira a szekerüket

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.12. 20:19:45

@kakukk2: Nenada. Ne nekem. Csapatmunka volt, mindenkire szükség volt, mindannyiótokra, részemről a szerencse. No man left behind, üzenem Telkire.

olcsóJános 2010.03.12. 20:30:24

@Kivagyok!: Mondatodban némi cinizmust érzek, pedig azok a vállalkozók, tervezők, beszállítók áldozatok! Úgy tudom a Milton szemét módon lecsavarta az árakat, majd nem fizetett, csak csorgatott valamit. Most már azt sem fog. Szóval megint ki járt a legrosszabbul? Az a szerencsétlen balek aki elvállalta ezt a szar munkát, mert nem volt más. Ha Ő rikácsol nem passzióból teszi, hanem azért mert ilyen szemét a fővállalkozói rendszer kies hazánkban. Mostantól minden alvállalkozó százszor gondolja meg milyen szerződést köt ezekkel.
Ha netán a milton megjelenik valahol megrendelőként (remélem már nem fog) csak e l ő r e f i z e t é s esetén vállalkozz. Pozitív kartell lenne, ha mindenki megfogadná ezt a tanácsot. Hajrá Páty!

olcsóJános 2010.03.12. 20:40:22

@szzsömi: KBJ jó alany volt. Tényleg Bodoky Tamás! Hány napig bírt(ad)átok volna, ha nem sürgette volna őket az idő? Hány adud van még, amit nem kellett kijátszani? Pátyra maradt-e még? ( A hivatalnokok elbizonytalanodása/ elbizonytalanítása? fontos momentum volt.)

2010.03.12. 20:53:21

@hypotheticalfriend:

"A pátyi szántókat Christian Polet belga üzletember felesége vásárolta össze a tulajdonosoktól. Polet neve a terézvárosi ingatlanpanama kapcsán vált ismertté: ő vásárolta meg pályázat nélkül, áron alul a Verók István vezette VI. kerületi önkormányzattól az Andrássy út 47. számú palotát.
A szántók sportterületté való átminősítéséről szóló indítványt Laboda Gábor szocialista képviselő ,- aki mellesleg a Magyar motorsport szövetség !!! tiszteletbeli elnöke- jegyezte az agglomerációs törvény vitájában."

Úgy tűnik Sávolyt és Pátyot nem csak a Milton köti össze.

szentkoronaradio.com/belfold/2010_01_27_a-patyi-ingatlanpanama

Vfair 2010.03.12. 21:00:04

+ segített az is, hogy más médium is elkezdett KÉRDEZNI. Nemcsak átvenni MTI-összefoglalókat, hanem kérdéseket feltenni. Nekik is köszönet, mert kiszélesítették a "szemben álló feleket". Önjáróvá vált és dagadt a hírfolyam. Ami optimizmussal tölt el: Páttyal kapcsolatban is megjelenni látszik hasonló!

bomi 2010.03.12. 21:01:04

Ez jó volt. Jöhet a következő?
Külön öröm, hogy @hypotheticalfriend: találó kommentje (mint blogposzt) alatt élhettük át együtt ezt a beteljesítő végkifejletet. Ez a két nap szép elégtétel volt Tamás eddigi erőfeszítéseiért (a díj, és legfőképpen a kormány visszakozása). Köszönet illet mindenkit, az indexet, újságírókat (indexes, origós, figyelőnetes, hírszerzős), bloggereket, és mindenkit, aki akár egy-egy támogató kommenttel részt vett ebben a csatában, de azt hiszem, hogy mindannyian (nemcsak akik itt vagyunk, hanem tényleg mindenki) nyertünk vele. (Azt hiszem, ide tartoznak azok is, akik az államapparátusban ellenálltak eddig: PM-, MFB-alkalmazottak stb.)

tabaniember 2010.03.12. 21:03:41

@bodoky: :-D

"- Uram, lángész lakik Önben.
- Uram, Önben nemkülönben."
(Karinthy Frigyes)

2010.03.12. 21:16:08

@éberség elvtársak: Belga üzletember felesége Magyar?

olcsóJános 2010.03.12. 21:24:10

Feltűnt-e, hogy viszonylag kevés hobbiját szerető motoros érvelt az építés mellett, ha volt is hozzátette, hogy ilyen áron nem kell!
Következtetés: Nincs is 100 ezrekben mérhető érdeklődő Mo-on, vagy ennél jobb hír: a motorostársadalom mértéktartóan lényeglátóan viselkedett. Köszönet nekik is!

új év, új név 2010.03.12. 21:34:18

Ilyenkor visszatér az emberbe a hit, hogy mégiscsak van értelme egy igaz ügy mellé állni. Nem sajnálom attól az óvodától az adóm 1%-át, amivel eddig támogattam, de jövőre megy a TASZ-hoz.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.12. 21:43:01

Mondjuk Pátyot sajnálnám. A főváros körül lassan nem lesz igazi tiszta, nyugis tájegység. Aki kiköltözött a nagy faluból azért, hogy a gyereke zöldben cseperedjen, vagy aki csak saját magáért kiköltözött, lassan újra falak között találja magát. Nincs egyébként valami tájrendezési előírás, ami megmondaná, hogy hol mennyit és mit lehet építeni anélkül, hogy tönkretenné Budapest saját agglomerációját? Jaj elfelejtettem, ha volna is ilyen előírás abba minimum nyolc kiskapu be lenne építve.

bomi 2010.03.12. 21:44:57

@bomi: @új év, új név: Upsz, és igen, kihagytam a szervezett civileket, a TASZ-t, a K-Monitort, a TI-t stb.

új év, új név 2010.03.12. 21:50:20

@olcsóJános: De éppelméjű idegenforgalmászok se tiltakoztak. A Balatoni túlélő rendszer arra épül, hogy nekünk a szezonból kell megélnünk. Ha szükség lett volna rá -én a magam részéről- a turisztikai indoklást támadtam volna. Azt az 1-2 napot leszámítva semmilyen javulást nem hozott volna. A F1 sem hoz. Sem a Balatonon, sem BP-en.

patbateman 2010.03.12. 21:50:30

@Valahol Máshol: Pátyon sincs még lejátszva az ügy. Nem lesz könnyű a harc, de vannak adukártyák rendesen.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.12. 21:56:27

@patbateman: Legyen igazad, én sem temetni akartam a dolgot, főleg nem egy ilyen siker után. Összegezve egyébként a Telki-Páty vonalon levő eseményeket mi a határidő? Mi a legkésőbbi időpont amikor alá akarnak írni mindenféle papírt amelytől megindul a terület széttúrása? Március 31?

jokerdes 2010.03.12. 22:07:43

@Valahol Máshol: Hasonló a helyzet, mint Sávoly ügyében volt egy hete. A pátyi polgármester ügyvédekkel nézet át mindent, mert fél aláírni, de nagyon szeretné. Emiatt pontos dátumot nehéz lenne mondani. Itt viszont nem ér sokat az időhúzás, hacsak nem őszig...

tabaniember 2010.03.12. 22:12:40

@Valahol Máshol: Ezzel a lendülettel megmentjük Pátyot is.
Tudja valaki, hol áll az Andrássy út 47. pere? 2007-ben lökte vissza első fokra a Legfelsőbb Bíróság... Ez az a palota, amelyet az igen becsületes Fürst 150 millió forintért adott el Christian Polet belga üzletembernek és nejének. Azóta már egy Fuckyou-szigeteki off-shore cég birtokolja. (Mme Rita Polet érdekes módon tűnik föl hol itt, hol ott a legkülönbözőbb magyar földdarabok tulajdonosaként. Nagyon szeretheti a természetet a bájos hölgy.)

jokerdes 2010.03.12. 22:18:23

Korábban már volt hivatkozva, de a pátyi ügyben érdemes ezzel kezdeni:
budakesziiranytu.hu/index.php?cikk=3995

Ittenieknek remélem jó a gyomra, aki a pezsgőt/bort választotta, olvassa inkább holnap este.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.12. 22:25:32

A rossz adósoknak van BAR-lista. Az ilyen mutyibűnözőknek is kéne létrehozni egy Black list-et, mert jelenleg elég bedönteni az egyik céget, holnap meglapítani a másikat és máris fehérek, mint a hó.

Én ezért is csalódtam a FIdesz programjának egyik pontjában:

A korruptak bíróság elé állítása mellett nem ígér új korrupció-ellenes törvényeket a Fidesz. „Meggyőződésünk, hogy a mai magyar törvények következetes, szigorú betartása és betartatása is alkalmas a jogszerű elszámoltatásra” – olvasható a programban.

Az én bizalmatlan olvasatomban ez azt jelenti, hogy: A jelenlegi szabályok kijátszhatóak (az elmúlt 20 év a példa), ismerjük a kiskapukat, ezeket nyitva is hagyjuk saját magunknak (is).

Sohanedudgi 2010.03.12. 22:33:41

Gyönyörűséges ahogyan Mészáros Antónia izzasztja Varga István mutyiszter urat Az Este-ben.

A vadőr pedig nem kívánt neki nyilatkozni.
-Nem merészkedik kamera elé!

Most kell nyomni a pátyi vonalat, még bennük van az előző k.o. megrendítő hatása!

akira2 2010.03.12. 22:37:53

@Valahol Máshol:

De van. Az OTÉK előírja, hogy mi a falusias, a kertvárosias, a kisvárosias és a városias beépítés határai. A pátyi beruházás városias beépítés lenne, ami teljességgel tájidegen a Budai Tájvédelmi Körzetben (vagy hogyan is hívják...).

Pátyon a falusias és a kertvárosias beépítés az elfogadható, ami max két szintnyi épületeket, társasházanként 6 db lakást, minimum 30%-nyi zöldterületet, stb. enged...

Én még a 2008-as módosítása előtti OTÉK-kal foglalkoztam néhány éve, de itt találsz egy összehasonlító táblázatot, ahol böngészhetsz, ha valóban érdekel:

www.forum-media.hu/download/A_rendeletsz__veg___sszehasonl__t___t__bl__zata.pdf

akira2 2010.03.12. 22:40:23

@Bkeszi_lakos:

Ismerve ezeknek a pátyi-féle polgármestereknek a "lelki világát", meggyőződésem, hogy távol áll tőle a jogszerűtlenség megállapításának képessége...

patbateman 2010.03.12. 22:40:45

@Bkeszi_lakos: A "spanyollal' elvileg március 31-ig akarják aláírni a szerződést. Most ügyvédet keresnek, aki ezt ellenjegyzi - nem találnak egykönnyen...

Vfair 2010.03.12. 22:42:07

@Sohanedudgi: igen, kiválóan kérdezett, élveztem az interjút.

Más.
A Fidesz még mindig kussban - pedig meg lettek piszkálva már index/origo vonalról rendesen, és az lmp-sajtótájékoztatónak is van nyoma azért.
Nem tudom elhinni, hogy az a sporttámogatás elegendő ehhez a szájzárhoz.

Sajnálom, hogy erre a következtetésre kellett jutnom, de szerintem biztosan van ettől lényegesen érzékenyebb kapcsolódásuk ehhez a beruházói körhöz (vagy a strómanok mögött állókhoz).
Ha továbbra is csöndben asszisztálnak, muszáj lesz feltárni. Vádalku a "milliárdosnak"? :D

Vfair 2010.03.12. 22:46:30

A vicc, hogy már az Eclipse-ügy is megjelent az mno felületén, Sávolyról meg SEMMI!
Nagy szutyok lehet emögött... :(

új év, új név 2010.03.12. 22:48:36

@Valahol Máshol: Ezért (is) nem szavazok többet a fideszre. Lapítanak. Gondolom nem véletlenül... Azt is eléggé sérelmezem, hogy a jobbik is csak szájkarate szinten foglalkozott ezzel az üggyel. Elég nehéz szívvel megyek szavazni...

akira2 2010.03.12. 22:51:52

@akira2:

A lelki világ témához:

"Bognár Andrást, Páty polgármesterét az évente szokásos költségvetési kérdéseken kívül a választások előtti utolsó év várható fejlesztéseiről, a nagy port kavaró, újpátyi golfberuházásról, a polgármesteri tisztségéből való felfüggesztéséről és újraválasztásának esélyeiről kérdeztük.

- Február elején elfogadta a pátyi képviselő-testület a 6800 fős település 2010. évi költségvetését. A másfélmilliárdos büdzsé kétharmad részét működésre, míg az ezen felüli részt fejlesztésekre fordítja majd a falu.

- Milyen fejlesztésekről van szó?
- A Várady-kastélyt felújítjuk és átalakítjuk polgármesteri hivatallá. A munkákra százmillió forint állami támogatást is nyertünk, de ennél jóval többet, összesen félmilliárd forintot költünk az épületre."

Félmilliárd közpénz arra, hogy a 6800 fős Páty hivatala felújított kastélyban páváskodhasson? HM...

A tízmilliós magyar lakosság ennek az 1400-szorosa! A kurmányzati negyedre arányosan akár 700 milliárd összehasonlítható lett volna... :)

Mennyi is volt a tervben a kurmányzati negyedre?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.12. 22:55:58

@akira2: Köszi, le is mentettem egy holnapi alapos böngészésre, de most is belenézek. Már az első öt oldalon találtam olyan pontokat, amelyeket fel lehetne tenni kérdésben, hogy mivel indokolják ezen paragrafusok és pontok semmibe vételét?

Majd elfelejtem, elolvastam a budakesziiránytűs cikket, gyomorforgató.

-Mikor történt mindez?
-1995-ben. Huszonöt éves volt akkor, most harminckilenc.
-Ezek elévült dolgok. Miért kell ezeket bolygatni?

Érdekes ebben az országban az összes bűnözőnek vannak jogai. Nehogy felhozd a jogerős itéletet, ne bolygasd. elévült.

Az ártatlanoknak meg csak kötelességei vannak, jogai azok egyre kevesebb.

A "Meglepte Danóczy Balázs váratlan lemondása?" kérdésre adott válasza pedig...

Bognár meg ez a Kovács a kiállított bábu. Jó pénzt lehet ezért kapni? Mennyiért leszel bokszzsák vagy köpőcsésze?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.12. 23:01:16

@Vfair: Talán tegnap írtam erre a kérdésre azt, hogy a Fidesznek megvan a győzelem a választásokon, ezzel pedig a hatalom, most az a legjobb taktika, ha csendben marad az őt érintő kényes kérdésekben.

Egyébként a média félrevezető erejében: Ma egyik cimborámmal megnézettem a fókusz anyagát a Kovácsról, plusz elolvastattam vele a 150 leggazdagabb magyaros anyagot. Kis tulzással el volt ájulva, sikerember, nem hátráltatja a nagy magyar szenny, stbstb. Aztán leláncoltam a géphez, kipeckeltem a szemét és irány a Rom-mániás cikk plusz pár kommentet kikerestem neki. A szentek potyogtak az égből úgy anyázott. Nem volt képben Sávoly ügyben, annyit tudott, mint egy átlag sportrajongó, hogy talán lesz szeptemberben futam, de jó volna itthon Talmáéknak szurkolni. A végén nagyon pislogott, kellett is neki két doboz Heineken, hogy szóra bírjam :))))

olcsóJános 2010.03.12. 23:03:19

@akira2: Csak kicsit vitatkozom: A kastély felújítása nem tűr halasztást. Az elnyert pénzt fel kell használni. A falunak hozzá kell tenni valamennyit , nagyon nem gondolom, hogy 400 Milliót, inkább 100-at. Az ÚJ testület, ÚJ polmg. m. remélhetőleg megérdemli majd!

sárkányfő 2010.03.12. 23:04:45

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én egyre inkább úgy érzem, hogy itt konkrétan egy nemzetközi (ingatlan)maffia áll a háttérben, aminek csak egy biznisze lett volna Sávoly. Sávoly csak egy sorozat vége, elbízták magukat, és egyre nagyobb és nagyobb zsákmányt akartak, és megalomániájukban elvesztették az realitásérzéküket. Ez lett a vesztük. Remélem itt nem állunk meg, jó lenne. ha Sávoly csupán az első láncszeme lenne egy nagy felderítésnek.

A személyi kapcsolat Sávoly, Páty és Terézváros között megvan: Christian Polet. Ez a belga úr és felesége, Rita Polet vásárolták fel az ingatlanokat (persze bagóért, bőven tényleges vagy későbbi értékük alatt) mindhárom helyen. Nyilván csak strómanok persze.

Íme Christian Polet úr egyik cégének, Norfolk Kft. -nek a honalpja:
www.norfolk.hu

Ha jól értem (?), ez a Norfolk cég korábban Christian’s Development Kft. néven futott (akkor még nem az Andrássy 76, III/1.-ben volt cím, hanem pár házzal arébb, az Andrássy út 43.-ban). Ez a cég alapított egy Ennet Kft nevű projetcéget, és ez az Ennet Kft. vette meg 2006-ban bagóért a terézvárosi ingatlant. 2006 áprilisában az Ennet 65%-át felvásárolta a Bermuda szigetén bejegyzett Lupines Limited. Ez egy offshore cég, tehát ismét elérkeztünk korunk maffiózóinak jolly-jokeréhez, az offshore-hoz. Ezt mintha direkt nekik találták volna ki ezt a műfajt, elérhetetlen, felderíthetetlen, tökéletes.

Most itt tartok, nyomozzunk tovább, a net tele infókkal, cégekkel, nevekkel, a fő gond eligazodni köztük.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.12. 23:05:26

@akira2: Mennyi is volt a tervben a kurmányzati negyedre?

25 év alatt 150 milliárd körüli összeg azthiszem. Csak a tervezés költségeira több mint kétmilliárdot szántak.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.12. 23:11:08

Minden ilyen ügy végállomása a Bahamák, Cayman-brac, Csatorna-szigetek, Ciprus... Mi lehet a közös ezekben a helyekben? Napfény? A Csatorna-szigetek miatt kizárva. Tenger? Ez már inkább. Alacsony adózási ráta, plusz szigorú és iszonyatosan kideríthetetlen bank és céginformációk? Áhh, ugyan..., tuti a napfény az.

jokerdes 2010.03.12. 23:14:19

@patbateman: Ellenjegyzésre lesz ügyvéd, van elég aki vállalná. Komoly ügyvédi irodának persze kínos lehet, de találkoztam már igen nagynevű társasággal ha nem is ilyen szélsőséges, de azért erősen mocskos ügyben.
Komolyabb esély, hogy Bognár a mai hírek után biztos nem alszik nyugodtan. Jó lenne már látnni az ombudsmani véleményt.

rbatty 2010.03.12. 23:29:46

Annak, aki még nem látta:

Varga István gazdasági miniszter az Estében:
videotar.mtv.hu/Videok/2010/03/12/21/Nem_adja_meg_a_savolyi_motorpalya_beruhazashoz_a.aspx

Gyenesei István volt sportminiszter reggeli interjú:
videotar.mtv.hu/Videok/2010/03/12/10/Az_evtized_legnagyobb_allami_bukasa_lehet_a_savolyi.aspx

Kicsit várni kell amíg bejön a video.

olcsóJános 2010.03.12. 23:30:21

Pihenésképpen: (az 50. másodperc vág ide, a többi se rossz)www.youtube.com/watch?v=WbUWCsFkMms

Sohanedudgi 2010.03.12. 23:30:51

Bocsesz Budakesz, eggyel lejjebb klikkeltem.
-Ilyenkor kell kikapcsolni. Hiába no, az ünnepi pezsgő csak elfogyott.

Jó éjt mindenkinek!

breszt 2010.03.12. 23:33:14

A Grupo Milton is megszólalt ma. Különösen az utolsó mondat szórakoztató:

A Grupo Milton sajtóközleménye
Szerző: mti – 7 órával ezelőtt

Cégünk tulajdonosa 2010. március 1-énfeljelentést tett a rendőrségen a február 25-i sajtótájékoztatónkon nyilvánosságra hozott zsarolási kísérlet miatt. Bízunk benne, hogy a rendőrségi nyomozás tisztázni fogja, milyen szerepe volt az ügyben az LMP nevű politikai pártnak, és annak alapító tagjának, az Index hírportál újságírójának. A nyomozás lezárultáig nem kívánunk reagálni politikai támadásokra, visszautasítjuk azt, hogy cégünk nevét egyesek politikai kampánycélokra használják fel. Cégünk minden egyes beruházása a jogszabályok és azokon túli etikai normák maximális betartásával zajlik.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.12. 23:48:19

@szzsömi: Nem vagyok nagy politikus-fan, de Gyenesei Leila apukája három percben elmondta, hogy milyen igéretekkel indult a projekt és végül mi lett belőle, milyen dolgokon bukott meg. Aki ezek után kardot tör a Grupo Milton, Kovács "csapos" Bence és a mutyimanók mellett az tényleg a magyar adóforintok ellensége.

jokerdes 2010.03.12. 23:50:02

Gondolatkísérlet:
KBJ egy ócska stróman, ez kiderült, de most bajban van.
A Sedesa beleölt pár milliárdot a Magyarországi játszmákba. Politikusok „meggyőzése”, területek felvásárlása, média barátságossá tétele, KBJ felépítése, stb. Egy jelentős terv elbukott. A többi is nyilvánosság előtt, kimenetel bizonytalan. Persze az átminősített földek hoznak hasznot, de ha valami csoda folytán vizsgálatok indulnak, vesztegetés, zsarolás felmerül, esetleg azt is bukják, de minimum évekre beragad. KBJ már nem használható, akármi lesz. Ezek az urak nem riadtak vissza a maffiamódszerektől, belefér egy betontömb annak, akinek a piszkos múltja ekkora támadási felületet hagyott. Bécsből biztosan indulnak járatok extrém helyekre, javaslom az „Air Csád” vagy hasonló megoldást, esetleg a vádalkut. Sajnos utóbbihoz szerintem KBJ nem elég intelligens. Elérhető még az úr?

Sohanedudgi: Semmi baj, legalább elmerengtem a napsütésen. Jó éjt!

tabaniember 2010.03.13. 00:00:06

@Bkeszi_lakos: Jól olvasom másutt, hogy ez az igen becsületes ember nemhogy MSZP-s, de belügyes múlt után lett Pátyon polgármester? És most ő hadonászik büszkén a Wass Albert szoborral meg a pitykegombos-turulmadaras-őskutyafaszányos szümbóleummal?? Hát hová tették ezek a derék pátyiak a szemüket? Vagy abban reménykedtek, hogy NA, majd Ő kijárja, elintézi stb.? Hát elintézte...
A Varga-interjú pompás volt. Főleg az a bájos kis elszólás: "népgazdasági... uhhm, nemzetgazdasági". Majdnem olyan jó volt, mint Suchman a Központi Bizottsággal meg a bokázással.

tabaniember 2010.03.13. 00:03:04

@Bkeszi_lakos: Ma este a tévének már nem kívánt nyilatkozni :)

rbatty 2010.03.13. 00:08:59

@Valahol Máshol: Így gondolom én is.

@breszt: Ha engen zsarolna valaki, egyből a rendőrségre mennék, hogy a pénz átadásakor rajtakapják az illetőt. Gyanús.

Man Of Golden Words 2010.03.13. 00:14:31

az ember videkre utazik, teker a varosban nehany kort es mire kell visszajonnie???

nagyszeru hir!

az este interju nagyon fasza! nagyon kemeny kerdesek egy szep no szajabol :)

varga istvan szamomra egyaltalan nem hiteles. kb. azokat az aggalyokat sorolgatta, amiket pl ezeken a blogokon es a megjelent cikkekben folyamatosan olvashattunk mar, mindezt ugy talalva, mintha az mfb most valami ujdonsagra talalt volna...egy szinten ismeretlen (marcius 4-ere elkeszult) tanulmany alapjan. pfff. az egesz olyan, mintha most egy jo alapos kezmosassal letudnak a problemat. LMAO.

azt gondolom nem fog indulni semmilyen vizsgalat arra vonatkozoan, hogy egyaltalan hogy jutott el idaig ez az egesz "cirkusz" (ST utan szabadon).

persze annak mindenkeppen orulhetunk, hogy nem folyt el 15 vagy 20 vagy 35 milliard forint kozpenz.

baloldali 2010.03.13. 00:16:47

@olcsóJános: Na ne! Az iskola után a kastélyt is? És mit szólnak ehhez az alpolgármesterek?

maid 2010.03.13. 00:16:59

@Vfair: Teljesen egyetértek, ez a totális csönd nem 300 milliós tétel, főleg, hogy most aztán nem lesz nehéz összeszedni egy focicsapatra a támogatást. Az ügy politikai kára ennél sokkal nagyobb lehet a Fidesznek, már rég hagyták volna az egészet és kiálltak volna az igazság bajnokaként, ha nem lenne itt valami egész más a háttérben.

Man Of Golden Words 2010.03.13. 00:20:11

@maid: nem fognak kiallni semminek a bajnokakent.

oket is erintene az ugy...nyilvan...de a botranyt elkerulendo szerintem megoldjak ugy, hogy: az mfb dontott es ezzel le van zarva a tema. nem fuznek hozza semmi egyebet. minek? az mfb dontott. "okos dontes" szuletett, kiderult, hogy kockazatos a beruhazas...bla bla bla

sárkányfő 2010.03.13. 00:27:23

@ó jaj:
Valami azt súgja, hogy a Lupines Limited offshore cég tulajdonosai vagy Vicente Cotino Escriva és a Sedesa, vagy a Cerqueda Donadeu család Andosins Capital - Andorrában bejegyzett - nevű cége.

Az összes mutyi, korrupció, balhé és üzlet mögött egy nagyon gazdag spanyol család állhat, akik láthatóan vadászterületnek tekintik kis hazánkat.

vadaszok 2010.03.13. 00:27:48

Pátyiak figyelem!!!

....A volt alpolgármestert – az eladást támogató összes többi képviselővel együtt – nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják....
A meggyanúsított volt alpolgármesterrel együtt most már tizenhárom gyanúsítottja van az ügynek, gyakorlatilag az összes olyan..... képviselő, aki támogatta az értékesítést....

www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/terezvarosi-ingatlanugy-gyanusitott-egy-volt-alpolgarmester.html

új év, új név 2010.03.13. 00:30:25

@Valahol Máshol: Azért kicsit óvatosabban a Gyeneseivel. Én somogyi vagyok és ő mszp-s körökön kívül nem túl népszerű. Itt kimaradt valamiből, azért a nyomulás.

jokerdes 2010.03.13. 00:40:34

@kakukk2: Pátyon, és még számos Buda környéki településen (Budakeszi újságok pár éve: Nem lesz Tesco!, szórólap: hatalmas könyvkereskedés lesz az iparterületen, egyéb hülyítések) rengeteg ingatlanpanama volt már. 3 milás Kft-k milliárdos ígéretei, virágzás, jólét, minden ami kell. A legtöbb esetben kiderült, hogy logisztikai központ épülne, vegyi anyag raktár, ilyesmi. A térségben igen értékesek az ingatlanok, Bkeszi kb. 30e, Telki 20-25e, Páty 15-20e / nm. Ez csábító. Páty belterületi fejlesztései kevésbé voltak sikeresek, mint a szomszédos Telkié. Lakópark sáros földútttal, csatornagondok, stb. Bognár tudtommal egy szót se szólt a választásokon gigaprojektről, ugyanakkor jelentős infrastruktúrális fejlesztés ígéretével megtéveszthető a lakosság. Az emberek választottak, sajnos rosszul, de kár lenne hibáztatni őket. Országos szinten ugyan ez a helyzet, az egyik korrupt bandát most lecserélhetjük egy hasonlóra, csak a stílus más egy kicsit (tisztelet a kivételeknek, szerintem vannak).
A sávolyi eset legnagyobb jelentősége, hogy megint azt látom, a nyilvánosság eredményes lehet. Még sok hasonló kell, és persze működő törvényességi felügyelet, így lehet a Bognár-féléket megfékezni.

jokerdes 2010.03.13. 00:43:39

@vadaszok: Ha más nem, ez legalább hatékony érv :)

sárkányfő 2010.03.13. 00:44:18

@kakukk2: Biztató. Reméljük a bíróság jól végzi majd a dolgát.

jokerdes 2010.03.13. 00:52:21

Csak adalék:
Budakeszin a 2006-os önk. választásokon a regnáló polgármester támogatásával indult a korábbi fideszes alpolgármester, akit összefüggésbe hoztak a Tesco/ipartelep területtel. Ez itt többségében egy erőteljesen jobbos település, mégis bukta lett belőle.
Pátyon ezt nyilván tudják, de a "meggyőző érvek" oly erősek, hogy a politikai jövő nem számít.
Wass Albbert, turul stb. csak bohózatnak jó, ideje lenne programokra figyelni, persze csak ha hosszú távon gondolkodnakk választott képviselőink.

vadaszok 2010.03.13. 00:53:26

@Bkeszi_lakos: A pátyi polgármester a jelenlegi két polgármester ellen, akik akkor még csak mezei képviselők voltak, kampányolt anno. Azzal a szöveggel, hogy tűnjenek el a közéletből akik az ingatlan mutyival tönkretették a falut.
A megválasztása utáni második napon ő javasolta őket alpolgármesternek.

sárkányfő 2010.03.13. 00:55:52

@kakukk2: Szerintem meg lehetne próbálni új frontot nyitni.
Erről a Christian Poletről le se lehet mosni, hogy katalán maffia magyar összekötője és ügynöke. Na most ez a belga úr eddig infóim szerint már 2000 év eleje óta, tehát legalább bő 10 éve birtokol hazánkban - különböző neveken - cégeket. Nem kell sok fantázia hozzá, hogy ha megbolygatjuk Christian Polet úr eddigi üzleteit, akkor még igen nagyon érdekes dolgokra akadnánk, amikkel további frontokon lehetne gyengíteni ennek a bandának a pozícióit.

Ha tehát valakinek vannak infói Christian Poletről, vagy cégeiről, eddigi üzleteiről, akkor ossza meg velünk. Magyarországi cégei:

ANDRÁSSY ÚT 43. INGATLANFORGALMAZÓ, BEFEKTETŐ, ÉPÍTŐIPARI KORLÁTOLT FELLEŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 1066 Budapest Andrássy út 43
2000. január 25.-tól 2000. március 22.-ig

"Christian's Ingatlan" Ingatlanforgalmazó, Befektető, Építőipari Kft. 1066 Budapest Andrássy út 43.
2000. március 22.-tól 2000. március 28.-ig

"CHRISTIAN'S INGATLAN" INGATLANFORGALMAZÓ, BEFEKTETŐ, ÉPÍTŐIPARI KORLÁTOLT FELEL 1066 Budapest Andrássy út 43.
2000. március 28.-tól 2004. március 1.-ig

Norfolk R Ingatlanfejlesztő és -befektető Kft. 1062 Budapest Andrássy út 76. 3.em.1.
2004. március 1.-tól

Továbbá az Andrássy út 76. címen volt a JABINOR Kft, (korábbi neve: Sapol Kft.) is.

jokerdes 2010.03.13. 00:56:31

@vadaszok: Ezért írtam, hogy a szerencsétlen választónak a valódi lehetősége csekély. Percek alatt kiegyeznek, megalkudnak az arányokon, és mehet tovább a biznisz.

sárkányfő 2010.03.13. 01:01:01

@ó jaj: Szentkuti Gabrielláról van valakinek valami infója? Itt szerepel a neve Rita Polettel együtt:

patyicivil.hu/wp-content/uploads/2009/12/tullapok_2009.12.14.pdf

kozlony 2010.03.13. 01:03:24

@ó jaj: Christian Polet (anyja neve: Tatiana Selezneff)
01-09-697807 ACIST Hungary Informatikai és Stratégiai Tanácsadó Kft
01-09-560572 CHRISTIAN'S Development Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
01-09-568278 CHRISTIAN"S Projekt Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
01-09-662444 CHRISTIAN'S Standart Oktatási Szolgáltató Kft
01-09-724251 ENNET Ingatlanfejlesztő Kft
06-09-008439 Hermes Consulting Informatikai és Stratégiai Tanácsadó Kft. Operates
01-09-726264 JABINOR INGATLANBERUHÁZÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ Kft
01-09-728074 Norfolk Development Ingatlanberuházó Kft

kozlony 2010.03.13. 01:07:50

ebben csak a Rita van:
01-09-685149 Norfolk R Ingatlanfejlesztő és -befektető Kft

sárkányfő 2010.03.13. 01:10:48

@kozlony: Köszi!
Újabb infók, amin el lehet indulni. De csak holnap... most már zsong a fejem, de holnap folytatjuk :)

sárkányfő 2010.03.13. 01:12:30

@kozlony: Most látom hogy Norfolkból kettő is van, csak hasonló a nevük. Kavarják rendesen....
na jó éjt, mindjárt ráborulok a klaviatúrára.

kozlony 2010.03.13. 01:26:09

@ó jaj:
01-10-041029 Citibank Zártkörűen Működő Rt
01-09-724251 ENNET Ingatlanfejlesztő Kft
01-09-269542 ITHAKA Magyarország Tanácsadó és Képviseleti Kft
13-09-113931 LOTÁR Ingatlanforgalmazó Kft
01-09-726164 Optoderma Egészségügyi Szolgáltató Kft
01-09-684356 Raiffeisen-Agent Pénzügyi Kft
01-10-041042 Raiffeisen Bank Zrt
12-06-001582 SAGITTARIUS Vadászati és Kereskedelmi Bt
01-09-721468 Sligo G. J. Ingatlanberuházó és Szolgáltató Kft
12-09-001816 TRAUMTEX Gyártó és Kereskedelmi Kft

van még kérdés?

Georg Lauer · http://www.patyicivil.hu 2010.03.13. 01:41:10

@ó jaj:

PÁTY
(kezdjük az elején)

A Pátyi "Golf"város ügyében a bankszakma a legmagasabb szinten benne van.
Véletlenül a Raiffeisen Bank Közép-Magyarországi régiójának a vezetője Szentkúti Gabriella volt az egyik szereplő.

Ühüm... népgazdasááág.
A Raiffeisen bankot 1862-ben eredetileg Westerwaldban, egy éhség és szegénység sújtotta régióban alapította egy ottani polgármester Friedrich Wilhelm Raiffeisen.
Feladata az volt, hogy ENYHÍTSE A LAKOSSÁG SZEGÉNYSÉGÉT ÉS SZENVEDÉSÉT.

Szerintetek mivel enyhítette Szentkúti Gabriella régióvezető asszony a NÉP SZENVEDÉSÉT????

Sikerült átvernie szép szavakkal a Pátyiakat, aztán golfpályát ígérve az Ő neve alatt lett átminősítve a terület "Golf"várossa, vagy MegaPlázává.
Mindenkit kérek, hogy semmiképpen ne írjanak a gabriella.szentkuti@raiffeisen.hu címre. És ne is hívjátok a 4844400 banki vonalon.

Mivel sokféle történet kering, hogy ott mi lesz, még a legelején lementettem a terveket (a nyilakkal jelölt kiírások egy előadásból valók).

www.paty.casino.hu/docs/paty_megaplaza.jpg

Ezek a Ribas honlapján volt található, ami az első tiltakozást követően eltűntek. Ezt is mentettük az utókornak:

paty.casino.hu/docs/Ribas_weboldal20091109.pdf

Akinek van ideje, olvassa el a teljes történetet, van-e ötlete, hogy mit lehetne tenni.
paty.casino.hu/docs/megaplaza.pdf

A történet azért is izgalmas, mert az ügyészségen is tűntek el anyagok. Két éve feljelentést tettek a pátyi lakosok, mivel a külterületi utakat "véletlenül" eladták, amely végül - tudom, nem is gondoltátok - a Grupo Miltonos csapatnál kötött ki, amit kb. 70 MióFt-ért passzoltak tovább! Közutat eladtak! Ezen is kb. 48.7 MióFt-ot nyert a KBJ és Mervó ...

Páty mappa:
docs.google.com/leaf?id=0B_kMpn1d8AGmZjgzMWFlYWYtYWVkYi00MTg1LTg4YWItYzBmYmRkNGMyYjcz&hl=hu

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.03.13. 02:00:38

off

Beszarás ez az ország:

"Az RTL Klub információi szerint a Közép-afrikai Köztársaság utazó nagykövete Fürst. Bánáti János, Fürst ügyvédje a tévé híradójának azt nyilatkozta, hogy nincs felhatalmazása az állam megnevezésére, de védence a papírjai szerint magas rangú diplomata, egy régióban képviseli az adott országot és kettős állampolgár."
index.hu/belfold/2010/03/12/gyanusitott_lett_az_mszp-s_alpolgarmester/

(Elég közismert, hogy a Közép-afrikai Köztársaság még afrikai mércével mérve is a legkorruptabb helyek egyike, és hogy 3000 USD-ért vásárolható állampolgárság, évente 1000-1500-ért meg diplomataútlevél.)

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 03:46:50

@dark future:
"Kettős állampolgár" !!!! Bízom benne, hogy nem kettős mércével fogják elítélni, és rá is vonatkoznak az egyszerű Btk. szabályai!

@bodoky:
Sajnálom, hogy ilyen gyorsan végetért a "Sávoly teleregény", pedig

készíthettél volna interjút Csákváron, az "agydaganatos" Kovács Bence János által megkárosított kölcsönadókkal. Már jóval 10 felett van azok száma, akik 2002-2003 tájékán 50-150.000 Ft-ot adtak kölcsön a mi Bencénknek, aki a "daganata" miatt ezeket elfelejtette...

írhattál volna Tocsik Márta és Suchmann Tamás privát kapcsolatáról. Miért "ajánlotta" Szokai Imre, akkori ÁPV Rt. igazgatósági tag őt.

Miért tették azonnali hatállyal lapátra Suchmann Tamás akkori privatizációs minisztert, aki - hallottuk a Klub-rádión - nem politikus, csak ez igaztalanul meghurcolt népképviselő... (MSZP-s).
Talán visszatekinthettünk volna arra is, hogy a Tocsik ügyben mily kiváló szerepet játszottak akkori SZDSZ-es képviselők, és hogyan hagyták szegény Mártánkat egyedül a vádlottak padján.

docs.google.com/leaf?id=0B1lqqEBadFjgN2Y1MjNlMjctNDNlNi00ZGFlLTkyMTMtY2UwZmYxMmU4OWEx&hl=hu

Érdemes megnézni a videót Sávolyról ...

atv.hu/belfold/20100305_suchman_van_esely_hogy_megrendezzuk_a_motogp_t_video

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 03:57:53

Rákerestem a 20 MdFt-ra és a Varga István gazdasági miniszterre, és meglepetésemre nem Sávoly, hanem a szerencsi erőmű híre ugrott elő, ahol - szintén véletlenül :-))) - a nyilvánossággal van baj.

Idézem:

"...Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter döntése nyomán az MFB egy olyan magánberuházás közpénzeken történő finanszírozására készül, amibe eddig piaci alapon nem tudtak befektetőt találni, és amely megépülése esetén Tokaj-Hegyalja elveszítheti a világörökségi címet - mutatott rá az ügyvivő. Elmondta: közjogi méltóságoknál tiltakoznak az erőmű megépítése ellen, és nyílt levelet intéztek Hiller István oktatási és kulturális miniszterhez is.

A szaktárca vezetőjétől - aki a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottsága vezetője, a világörökségi ügyek kormányzati felelőse is - egyebek mellett azt kérik, hogy "intézkedjen Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter felé, hogy a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. a beruházóval kötött szerződést azonnali hatállyal bontsa fel és annak tartalmát hozzák nyilvánosságra".

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 04:02:08

Rákerestem a 20 MdFt-ra és a Varga István gazdasági miniszterre, és meglepetésemre nem Sávoly, hanem a szerencsi erőmű híre ugrott elő, ahol - szintén véletlenül :-))) - a nyilvánossággal van baj.

Idézem:

"...Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter döntése nyomán az MFB egy olyan magánberuházás közpénzeken történő finanszírozására készül, amibe eddig piaci alapon nem tudtak befektetőt találni, és amely megépülése esetén Tokaj-Hegyalja elveszítheti a világörökségi címet - mutatott rá az ügyvivő. Elmondta: közjogi méltóságoknál tiltakoznak az erőmű megépítése ellen, és nyílt levelet intéztek Hiller István oktatási és kulturális miniszterhez is.

A szaktárca vezetőjétől - aki a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottsága vezetője, a világörökségi ügyek kormányzati felelőse is - egyebek mellett azt kérik, hogy "intézkedjen Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter felé, hogy a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. a beruházóval kötött szerződést azonnali hatállyal bontsa fel és annak tartalmát hozzák nyilvánosságra".

akira2 2010.03.13. 07:18:51

@olcsóJános:

Azt értem, hogy nem tűr halasztást egy lerobbant kastély felújítása, de azt nem, hogy miért is kellene lélekszámarányosan 4-szer 5-ször annyit költeni egy pátyi polgármesteri hivatali célú épületre, mint amennyit az elhíresült kurmányzati negyedre költöttek volna.

Azt meg pláne nem értem, hogy ha nem félmilliárdot kellene költeni, elég lenne (szerinted) 100+100, azaz kétszáz millió is, akkor vajon miért büszkélkedik a polgármester azzal, hogy az éves költségvetés harmadát kellene a kastély felújítására fordítani? Most ötszázból, vagy kétszázból lehet fölújítani? Kétszázból is lehet? Akkor mire az a másik 300 millió?

Na, érted, hogy mi veri ki nálam a biztosítékot?

2010.03.13. 07:32:38

@ó jaj:
Polet Rita sz.név: Hortobágyi Rita szül. : 1968 a.név : Görög Éva cím : 1061 BUDAPEST Andrássy út 47. III. em. 17. 5. tulajdoni hányad: 1/2

(Microsoft Word - p\341ty tullapok 2009 12 14)

Érdemes megnézni,rajat van a Facebookon is mint Rita Hortobagyi-Polet,az ismerősei között szerepel pl.Navracsics Judit,igen FIDESZ..

akira2 2010.03.13. 07:35:31

@Bkeszi_lakos:

Tökéletesen egyetértek, különösen ezzel:

"A sávolyi eset legnagyobb jelentősége, hogy megint azt látom, a nyilvánosság eredményes lehet. Még sok hasonló kell, és persze működő törvényességi felügyelet, így lehet a Bognár-féléket megfékezni."

Ezért van megkérdőjelezhetetlen jelentősége Bodoky-nak. De a civileknek is, akik elláthatják Őt információval és meggyőzhetik arról, hogy a nyilvánosság erejének kihasználásával mindenki, a helyi civilek és az újságíró is nyerhet.

hypotheticalfriend 2010.03.13. 07:35:47

@akira2:
Nézd, most pánikszerűen nézetik át ügyvédekkel a földpanama papírjait, megpróbálják magukat lefedezni. A baj csak az, hogy Suchmannak, Hagyónak, Fürstnek és a többi trükkös fiúnak is ugyanezek, vagy hasonlóan dörzsöltnek látszó ügyvédek nézték át a papírjaikat, aztán most hol tartanak. Ugyanis az ügyek, köztük a földpanama is, alapjaiban korruptak és ha az egész rendszer csalásra épül, akkor ezer apló stiklin megbukhat. Ráadásul nincs az az ügyvéd, és ügyvédi kapacitás, ami Páty összes gyanús ügyét visszamenőleg képes lenne áttekinteni, az összes képviselő összes gyanús ügyéről nem is beszélve. Márpedig most minden meg lesz nézve, az összes régi ügy, az összes bankszámla, ingatlanátiratás, házvásárlás, belterületbe vonás, út-ügyek, felújítások, a polgármester régi ügyei, az ipari park és a hozzá kapcsolódó vállakozások ügyei, minden, minden, minden. Azt se fogják tudni, hogy honnét kapják a pofont.
Lehetett volna kevesebbet lopni, kevésbé arrogánsan, kevésbé megalázóan intézni az ügyeket. Nem tették. Hát most akkor jönnek a következmények.
Vagy, ha eszüknél vannak és tanulnak a még épp időben lemondó Suchman, Niklai példájából, akkor lemondanak a nagy lopásról, kibekkelik a balhét, a következő választásokn nem indulnak és örülnek, hogy megússzák a vesszőfutást. De szerintem vannak olyan idióták, hogy nem tanulnak semmiből és nem mérik föl a veszélyt.

akira2 2010.03.13. 07:52:17

@hypotheticalfriend:

Szerintem túl optimista vagy, a pátyi ügy még nincs lefutva. Addig fognak dolgozni a pátyi szerencsejáték és vigalmi negyeden (kíváncsi lennék, hogy a spanyolok vajon milyen bizniszből gazdagodtak meg), amíg a széleskörű nyilvánosság rájuk nem száll - legalább annyira, mint a Sávoly-ügyben.

Folyamatos és széleskörű nyilvánosság nyomását kell fönntartani, ez az egyetlen ellenszer!

Mert az igaz, hogy nincs az az ügyvédi kapacitás, amely minden korábbi stiklijeikből ki tudná őket mosni, de sajnos nincs meg az az ügyészi kapacitás sem, amely mindezt rájuk tudná bizonyítani.

Nyilvánosság, nyilvánosság, nyilvánosság! Bodoky, Bodoky, Bodoky! És még mások is, ha lesznek hozzá elég bátrak.

2010.03.13. 08:11:29

Vajon mire vehetett fel 850 milliós kölcsönt a két stróman Polet Rita és Szentkuti Gabriella 108 hektár szántó művelési ágú földterületre adtak nekik?

Sohanedudgi 2010.03.13. 08:13:58

@hypotheticalfriend:
"De szerintem vannak olyan idióták, hogy nem tanulnak semmiből és nem mérik föl a veszélyt."

Jajj, dehogy is nem tanulnak!
A sávolyi ügyben is milyen jó előmenetelt tanúsítottak a vásott nebulók.
Persze ebben nagy segítséget nyújt a tematikusan összeállított tananyag és zárthelyi számonkérés kockázata.
Tisztelt Tanár Úr!
Szíveskedjék a folyamatos képzéshez kitűnő anyagait a továbbiakban is időben biztosítani!

2010.03.13. 08:23:39

@ó jaj:Szerintem Dr Bárándy György tudna mit mesélni.

2010.03.13. 08:26:59

@Kivagyok!: Nem csak az a kérdés mire vette fel,hanem az is,melyik bank adta. Az ilyen esetekben kizárt,hogy ne lenne bankon belüli hátszél.

hypotheticalfriend 2010.03.13. 08:33:58

@akira2: Nem hiszem, hogy optimizmussal lehetne engem meggyanusítani. :) Igen borúlátó vagyok úgy cuzammen-cakumpakk.
Viszont had emlékeztesselek a tegnap esti királyi tévé főműsoridős hiradójának vezető hírére, amiben
1. kiemelték a Grupo Miltont, úgy is mint a botránykrónika egyik főszereplőjét és úgy is, mint a "spanyol" céget, ami nem tudta teljesíteni a feltételeket (értsd: nincs egy vasa sem),
2. leplezetlenül céloztak arra, hogy a spanyol cég valójában álspanyol
3. Arccal megmutatták Kovács Bence Jánost és beolvasták róla, hogy csaló, elítélt szélhámos, majd hozzáfűzték, hogy az iolető nem akar nyilatkozni, viszont nem cáfolja az állításokat.
4. Külön felhívnám a figyelmet arra a leplezetlen mohóságra, ahogy a sajtó ráveti magát a témára. Mészáros Antónia a maga rendkívül fegyelmezett és profi módján is kettéharapta a minisztert. A sajtó dühös, hogy el lett hallgattatva.

Pár hónapja ugyanis még minden tévé hallgatott. Mert "felülről" le lett szólva, hogy kuss. Szerinted az urak, akik most az ügyvédekkel mazsolázzák a szerződéseket, gondolták volna akkor, hogy mára bujkálniuk kell és tízmillió ember láthatja őket főmüsoridőben, mint csaló, szélhámosokat? Dehogy. Pár hónapja ők is mutyiztak javában, ügyvédekkel majomkodtak, játszották a nagyfiút. Mint mondjuk a pátyiak, úgy két-három hete. Azóta nagyot fordult a világ és a fordulat még csak most kezdődött.

Én is azt mondom: nyilvánosság, nyilvánosság, nyilvánosság. Most már minden figyelem Pátyra irányul. Nem optimista vagyok, csak realista. :)

tabaniember 2010.03.13. 08:41:37

Teremtő atyám. Csak nem ez a Görög Éva a Rita anyukája? Ez lenne mindennek a teteje :)
beta.nol.hu/ajanlo/zavaros_zsanett-ugy__

akira2 2010.03.13. 08:52:21

@hypotheticalfriend:

Egyet gondolunk, de ismét megerősíteném, hogy nem lehet egy percre sem hátradőlni, hogy Páty megmenekült. Továbbra is folyamatosan nyomás alatt kell tartani őket (értsd: újabb és újabb stikliket kell kinyomozni, nyilvánosságra hozni, és "csámcsogni rajta"), hogy minden háttérszereplőnek is egyre forróbb legyen a helyzet...

hypotheticalfriend 2010.03.13. 08:55:02

Hát, akkor kezdjük Gyenesei képviselő úr egy korábbi felszólalásával:

"Feltűnt-e valakinek, hogy bizonyos személyek, illetve szervezetek egyaránt megtalálhatók a sávolyi motorversenypálya beruházói, a nemzeti nyomozó hivatali vizsgálat alatt álló 11 milliárd forintos állami támogatásban részesült adonyi magtárépítés, a pátyi területátminősítést törvényt megcsúfolva szorgalmazók s a taszári repülőtéri fejlesztésben gyanússá vált közreműködők között? Mi lehet az oka annak, hogy a legtöbb médium, amely a vélt visszaélésekkel kapcsolatos oknyomozásba kezdett, egy idő után gyorsan behúzta a féket? Az információk birtokában nem tartja-e aggályosnak államtitkár úr az érintett kormánytagok sávolyi beruházással kapcsolatos alapítói, tulajdonosi, közreműködési kötelezettségeinek a megvalósítását?"

Hm?

akira2 2010.03.13. 09:11:48

@hypotheticalfriend:

Nem tagadom, van komoly fordulat az ügyekben. De ugyanezek az emberek, miniszterek (miniszterelnök), stb. korábban "erőteljesen exponálták magukat" - és még most is teszik - a fejlesztés(ek) szükségessége mellett.

A motorospályából egyenlőre csupán az állami hitel ígéretét vonták ki, a - véleményem szerint - szintén nem állami feladatot ellátó jogdíjkifizetést továbbra is fönntartják, ráadásul tényleg föl sem merül bennük, hogy a Kis-balaton természeti értékeinek a védelmére talán mégsem motorospálya a legalkalmasabb attrakció.

Szerény véleményem szerint ezt az ötletet, csakúgy, mint a pátyi vagy a sukorói kaszinóberuházás ötleteit helyből le kellett volna söpörni az asztalról, nem hiszem, hogy Magyarország (Balaton, velencei Tó, Zsámbéki medence, stb.) jövőjét a motorsportnak, a szerencsejátéknak vagy egyéb vigalmi negyedeknek kellene meghatározni. Ugye, hogy más fejlesztési stratégia nemigen világít a kurmányzati fejekben?

A szerencsejáték, vigalmi negyedek és az autó- motorsport nem a pihenni, nyaralni vágyó családokat, adófizetőket, hanem a maffiózókat vonzza. Csakúgy, mint a politika. (Lásd pl. az Eclipse-ügyet is...)

bomi 2010.03.13. 09:17:05

@kakukk2: Nem gondolom.
@Kivagyok!: @éberség elvtársak: Hát ez érdekes kérdés. A tulajdoni lap szerint a jelzálogjog jogosultja a Jabinor Ingatlanberuházó Kft. (ami Szentkuti címén [egy szép kis villa a Pusztaszeri úton] van bejegyezve, aki mellesleg pl. a az ENNET-ben tulajdonostársa férjének, Christian Polet cégtulajnak a kézbesítési megbízottja, emellett pedig a Raiffeisen Bank Pest megyei régióvezetője).
És igen valószínűnek tűnik, hogy az egyik fideszes szálra Poleték fel vannak fűzve.

hypotheticalfriend 2010.03.13. 09:19:36

@akira2: Hát, én sem gondolom, hogy valamiféle erkölcsi megfontolásból döntöttek úgy, ahogy. Egyszerűen meghátráltak. Akkor álltak meg, amikor a nyilvánosságot nem tudták kizárni és elértek addig a pontig, ami után már a BTK-t kell alkalmazni. A pátyiak már most a BTK-nál vannak. A nyilvánosságot pedig megcsináljuk.

bomi 2010.03.13. 09:25:40

@bomi: "És igen valószínűnek tűnik, hogy az egyik fideszes szálra Poleték fel vannak fűzve."
Bocs, ezt (egyelőre) visszavonom. Az, hogy ők (rokonaik és ismerőseik) fidesz-szimpatizánsok, még nem bizonyít ilyesmit.

akira2 2010.03.13. 09:27:45

@hypotheticalfriend:

"A nyilvánosságot pedig megcsináljuk."

Nagyon helyes! Csupán erre szerettem volna fölhívni és fönntartani a további figyelmet. Valóban eljött az ideje a pezsgőbontásnak, mert már ez is egy komoly rész-siker, de szerintem elegendő egyetlen palackkal kibontani, korai lenne még egy egész ládának nekiesni, mert az elhomályosítaná az éleslátást... :)

akira2 2010.03.13. 09:34:26

@hypotheticalfriend:

"Hát, én sem gondolom, hogy valamiféle erkölcsi megfontolásból döntöttek úgy, ahogy. Egyszerűen meghátráltak."

Valóban, egyetértek, de az elérendő célnak nem csupán azt kell kitűzni, hogy ne legyenek közpénzlopások és egyéb törvénytelenségek, hanem azt, hogy a beruházási döntések az összes érintett tényleges egyetértésével, valami hosszú távú és a fenntartható fejlődés, a természeti értékek megőrzésének igényével történjenek.

akira2 2010.03.13. 09:46:13

@Visegrádi:

No, pl. ilyenekre is gondolok akkor, amikor a környezetbe illeszkedő beruházásokról beszélek. Nem csupán a rövid távú gazdasági érdekeket, de a hosszabb távú természeti értékeket is figyelembe kellene venni.

Tényleg, az a projekt megakadt, vagy csak "apróbb" akadályok merültek föl?

Ez ugyan nem eleve elvetendő ötlet, de szalmaerőművet oda kell "telepíteni", ahol szalma is van, nem oda, ahol történelmi borvidék, ahol a kultúra és a gazdaság jelentős része is a világon egyedülálló borokhoz a szőlőtermeléshez kötődik...

sárkányfő 2010.03.13. 09:53:36

@kozlony: Köszönöm cimbora, és gyorsaságod, valamint hatékonyságod elismerése mellett felkérlek hogy közösen alapítsunk magánnyomozó-irodát :)

Szóval bank, ingatlan, vadászat, tanácsadás és képviselet... mint rendesen...
Most még nincs kérdésem, de hogy lesz még, bőven, az biztos.

Leonce 2010.03.13. 09:53:55

Nem offolni szeretnék, de még a szerencsi erőműves témához:
-Miután a beruházás korábbi finanszírozója elállt szándékától, piaci alapon pedig nem tudtak befektetőt találni, így jöhetett képbe az MFB.
-A beruházás mellett érvelők szerint sokat nyom a latban a majdani erőmű munkahelyteremtő volta. A közelmúltban Hetesi Zsolt fizikus tartott előadást Szerencsen a szalmaerőműről. Ebben érintette a munkahelyteremtés kérdését. Mint elmondta: „megnéztem Európa legnagyobb ilyen hasznosítású erőművét, az ELEA szalmatüzelésű erőművet Angliában, amely 38 megawattot állít elő. Ott 21 ember dolgozik. És az a 21 ember – akárhogy is nézzük energetikus lenne – és egyáltalán nem biztos, hogy helyben találnak energetikusokat...”

Ismerős mondatok.

sárkányfő 2010.03.13. 09:55:25

@Georg Lauer: Kedves Georg Lauer,

mindenekelőtt szeretném kifejezni csodálatomat az avatar-képed iránt, egyszerűen gyönyörű, teljesen a hatása alá kerültem :) Olyannyira, hogy magam is felteszek mindjárt egy képet, remélem elnyeri tetszéseteket :)

Ami a témát illeti, elnézéseteket kérem, úgy látszik mindenki ismeri ezt a Szentkúti Gabriellát, csak én nem. Mentségemre szóljon, hogy én a sávolyi ügy kapcsán kapcsolódtam bele ebbe a történetbe, a pátyi infókat most kell utólag bepótolnom.

Szóval a Rafi vezetője a hölgy. Nem semmi. Lesznek még itt érdekes fejlemények.

Eladták a pátyi utakat? :) Há ez me hooogy? :)) Mér nem adták el az egész falut egyben, minek aprózzák? :))
(Na erre is rá kell szállni...)

A linkelt dukokat is köszönöm, átolvasom majd szépen mindet. A képre kattintva jót röhögtem, ezek a spanyolok teljesen elvesztették az arányérzéküket, 14 épületes étterem, 5*-os hotel, konferenciaterem, ezek is tudnak nagyot álmodni...

sárkányfő 2010.03.13. 09:57:19

@éberség elvtársak: Te is magánnyomozónak születtél...
Köszi. Érzetem én, hogy magyar ez a Rita :) A képen látható kopasz úriember meg a belga férje.

Na mibe fogadjunk, hogy hamarosan el fog tűnni a Rita Polet - Navrasics Judit kapcsolat a facebookról? :)

De ne legyünk rosszmájúak, nyilván a csipkeverő tanfolyamon ismerkedtek össze, és azóta is rendszeresen receptet cserélnek...

Dzsoll 2010.03.13. 09:58:59

@patbateman: lehet, hogy fel kellene hívni az ügyvédi kamara figyelmét rá? ne mondhassa senki utólag, hogy megvezették...

sárkányfő 2010.03.13. 09:59:17

@éberség elvtársak: Miből gondolod? és ez melyik Bárándy a háromból?

sárkányfő 2010.03.13. 10:04:55

@hypotheticalfriend: Hm, ezt a Gyeneseit eddig nem nagyon csíptem, de most kezdem megkedvelni. Szóval a spanyol maffia eddigi ügyeinek listája:

- Sávoly
- Páty
- VI. kerültet (Terézváros)
- Adonyi magtár
- Taszári reptér-fejlesztés

Aki tudja, bővítse a listát, ne álljunk meg félúton...

És lehetne egy cégnév- és közreműködő személyek listája is, gyűjtögessünk.

Amúgy tényleg nagyon hallgat a sajtó, és nem csak a pártos része. Kezdem azt hinni, hogy minket csak azért nem hallgattatnak el, mert nem tudják kik vagyunk. Bodokynak ismét elismerés.

2010.03.13. 10:05:57

@ó jaj: A legöregebb.Szerintem ma Magyarországon nincs olyan dolog,amiről ő ne tudna.Sokat tapasztalt vén róka lehet,ráadásul az egész dinasztia ügyvéd.

Leonce 2010.03.13. 10:06:08

@akira2:
Én is főként környezet-, természetvédelmi okok miatt álltam a sávolyi, pátyi, szerencsi ügy mellé. (Tudom vannak, akik az amerikai ingatlan lobbi miatt:DD )A másik fő ok, hogy mégis hány ezer hektárt akarnak művelés alól kivont területté nyilváníttatni az országban?? Kinek is jó ez?? Ezt azért alaposan át kellene gondolni. Művelés alól kivont területet külföldiek is megvásárolhatnak. Ez az ok?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.13. 10:06:57

Végigolvastam az éjszaka íródott hozzászólásokat, örömmel látom, hogy a lavina beindult.

Most olvasom Indexen: Jobbik, csalt az LMP Nagykőrösön.

Az egyébként senkinek nem jut eszébe, hogy nem csak úgy lehet csalni, hogy saját magamnak gründölök hamis ajánlószelvényeket, hanem mondjuk egy politikai riválisom az én nevemre kitöltött macskakaparásszerű aláírásokkal ellátott papírokkal próbál leradírozni engem?

Persze lehet az LMP-s csalt, lehet nem, de valahogy ez a Jobbik egy maffiaszervezetre emlékeztet. Megverünk, felrobbantunk, lelövünk, a Gárda vonul, stb. Baj van, nagy baj. Az eddig tisztának mutatott harmadik erő, akinek nincs köze az elmúlt húsz évhez, megirigyelte a hűsosfazékot és neki is kell belőle. Bármi áron.

Nincs egy hónap a választásokig, most jön csak a durva sárdobálás, az LMP a Sávoly-esettel ismertségre tett szert, le kell gyalulni. Erre a Navracsics Judit-Rita Polet szálra kíváncsi lennék, mert ha nem csak félrenyomtak az iwiwen, facebook-on, akkor biza az ingatlanpanamán belül lehet, hogy csókos a Fidesz az MSZP és mindegyik jelenlegi parlamenti párt. (Újhelyi-Videoton-Puskás-Akadémia, Poleték, Navracsics, Fidesz hallgatás, Sávoly, Páty, Grupo Milton...) Alakul a magyar IngatlanPanama-gate?

sárkányfő 2010.03.13. 10:41:26

Ennek a Polet Ritának van humora :)
Az iwiw-en tagja a TASZ klubnak! :)) persze lehet csak első kézből akar értesülni a legfrissebb infókról...

olcsóJános 2010.03.13. 10:41:37

Ha a Fidesz komolyan gondolja azt, hogy meg kell vizsgálni a szerződéseket, fel kell számolni a korrupciót akkor nincs más teendő, mint innen közületek válogatni. 1. lépés: Hozzunk létre adatbázist.(Nem rólunk, az már talán van) 2. Kezdjük feltárni az 1 Milliárdnál nagyobb kárértékű ügyeket. 3. Ütemtervet készíteni és rajta! Az ingatlannyilvántartás jó bázis, legyen az Andrássy úti palota, vagy 500 ha-os termőföld zsebszerződéssel.
A Fidesznek ki kellene mondania:
Aki eddig nem tudott részt venni a "bűncselekményes" tőkefelhalmozásban az lemaradt, ne próbálkozzon. Aki részt vett és nem évült el az visszafizet. Ennek érdekében minden segítséget megadunk a civileknek mert a sávolyi példa mutatja, hogy egyéni érdek nélkül mire képesek.
És most felébredtem...
Hitem abban van, hogy ez a hatalom nélkül is menni fog! vagy csak nélküle!?

2010.03.13. 10:43:01

Szóval az úgy kezdődött, Hujber Ottó fejéből kipattant a nagy ötlet, 10 db szalmaerőmű kell az Országnak. Mindenhol támogatásra talált, csak Vépről hajtották el. Mi Ottókánk adta volna a területeket a cégbe, szervezte volna beruházást, X százalékért, Japánok meg talicskázták volna a pénz. Mivel ez befuccsolt így az eredeti terveket félretéve, 50 megavat kapacitás helyett 25 megavat teljesítményűt akar építeni Állami hitelből Szerencsen.

Henricus adversus casino 2010.03.13. 10:51:23

Kósa Lajos a szabad sajtóról:

...nem lehet elmenni amellett sem szó nélkül, hogy a ti [újságríók]legnagyobb és talán, nem tudom, hogy a legfontosabb-e, de kétségtelenül a legnagyobb létszámú érdekvédelmi szervezetetek elnöke egy olyan ember, aki a valaha volt legnagyobb sajtóhamisítási botrányba bukott meg. [Eötvös Pálról van szó, aki a MÚOSZ elnöke]...

Ezt csak azért írom, mert pl. a Népszabaság tegnap este hozta kishírben a főoldalon a Sávoly témát, majd ma reggelre már le is vették a címlapról.
Nem is érdekes, hogy mit írnak, de a sajtó szabadságát jellemzi, hogy a cikkhez kapcsolódó fotót Kovács Bence készítette [lehet, hogy csak névrokona Ben Colomannak]

nol.hu/belfold/se_hitel__se_balatonring__se_motogp

akira2 2010.03.13. 10:56:59

@Visegrádi:

Hát, persze, hogy ez az ok.

Számos jogszabály tilt meg egyeseknek valamit, pl. a magyar termőföld védelmében, de ezek kijátszhatók strómanon, művelésből kivételen, belterültbe vonáson, építési, beruházási övezetté növelésen, közben néhány tulajdonosváltáson keresztül, míg végül valami ismeretlen tulajdonosi hátterű offshore-maffiánál köt ki... Önmagában még jogszerűnek is tűnnek a lépések, csak az eredeti földvédelmi jogszabály kiüresedik ezáltal. :(

Gondolod, hogy ezekkel az ügyletekkel mindenki tisztában van, és mindenki tudja, hogy a művelési ágból való kivételnek mi a végső célja?

Az emberek még most is abban bíznak, hogy az (ogy és ök) választásokon győztesek majd az ő, a választók érdekeit fogják képviselni, holott szinte mindenki azért küzd a hatalomba kerülésért, hogy élvezhesse a hatalom ízét és egyéb személyes előnyt (pénzügyi vagy karrier előnyt) kovácsoljon belőle... Hacsak, meg nem bukik...
Az emberek pedig még most is abban bíznak, hogy a képviselőik majd megoldják helyettük a problémáikat - lásd mennyi valódi, hívő támogatója van ezeknek a pártoknak, politikusoknak, polgármestereknek.

2010.03.13. 10:58:11

Összefoglalnám az eddigieket,miért is akkora nagy biznisz az építőipar a zavarosban halászóak.

Strómanok nevére történő telekvásárlás:
átminősítés,vagy többszörös tulajdonos csere révén a tényleges vásárlási érték többszöröse lehet az az érték,amelyet a bank a hitel igénylésekor "lát"
Az ügylet bonyolításáért/engedélyezésért "hála" az önkormányzatnak. Ha az önkormányzat józan,és ellenáll, jönnek a politikai kapcsolatok,pogármester lemond.

Hitel/EU hitel/állami támogatás/politikai kapcsolatok
Egy bankon/párton belüli jó kapcsolat (nyilván csak baráti szívességből) révén a tényleges bekerülési értéknél jóval nagyobb hitel a beruházó részére,(itt már realizálódik egy halom "talált pénz)

Kivitelezés,a profit eltüntetése/kivitele/adóelkerülés:
1.Nem Magyarországon bejegyzett üzleti partner/beszállító bevonása (offshore),melynél nem látható mennyiért szerzi be az (esetlegesen külföldről származó)anyagokat,csak az látható mennyiért adja a beruházónak,így a két számla között akár lényeges különbség - újabb "haszon"- is lehet. A számlák szerint a teljes bekerülési összeg/hitel valóban a projektre lett költve,mindenki fedve van.

2.Túlszámlázott,és fiktív munkadíjak egy szintén „baráti” partnernek

3.Az anyagok túlrendelése, ( miért kerül minden a duplájába?)amiből akár egy újabb projekt felépülhet,vagy hálából néhány családi ház a "barátoknak"(anno az M7 építésekor a sódert,homokot és a cementet szállító teherautók igen nagy forgalmat bonyolítottak a Balaton mentén is).

Végeredmény:
Sírás rívás a beruházótól,hogy neki csak az üzemeletésből(GP futamokól),lenne haszna,sőt még bukik is az egészen,és valószínűleg ez indokolná pl.a Pátyi lakások/házak stb. horror árát,a golf pedig kimondottan az átlagpolgár sportja.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.13. 11:00:50

Origo-s cikk Sávolyról:

"Gelencsér Attila, a Somogy megyei közgyűlés fideszes elnöke (Sávoly Somogy megyében van) csütörtökön reggel még röviden nyilatkozott a Kossuth rádiónak, délután viszont szóvivője útján már csak annyit közölt, egyetért a Fidesz álláspontjával - amely szerint óriási a zűrzavar az ügyben. Reggeli nyilatkozatában Gelencsér annyit mondott, a térségnek szüksége van a motorpályára, de a végső szerződéskötéssel meg kell várni a kormányváltást."

Ezt úgysem merik állami pénzből keresztülvinni. Ennyire hülyék nem lehetnek. Megvan a várva-várt hatalom és első dolguk lenne 35 mrd forintot rögtön szétosztogatni. Naaaaa

Leonce 2010.03.13. 11:10:43

Remélem nemcsak a politikai interregnum (szerintem most az van) miatt volt ez a siker,mert hát ez siker:)
Hajrá pátyi ügy, hajrá szerencsi ügy, hajrá az összes mutyi ellenes ügy!

2010.03.13. 11:11:10

@bomi: @Valahol Máshol: Azért a nyilatkozat alapján csak kibújik az a Fideszes szál....

tabaniember 2010.03.13. 11:13:48

@Henricus adversus casino: Biztos, hogy csak névrokona. Vele történetesen már találkoztam, ez a Kovács Bence egy rendes fotós fiú.

akira2 2010.03.13. 11:17:45

@éberség elvtársak:

Azért én továbbra is nagyobb állami kötelezettségvállalásnak gondolom az évi 1,5 milliárd forintos jogdíjat, mint a 15 milliárdos hitelt.

Eddig csak a hitel ügyében lépett vissza a kurmány, a jogdíjat, amelynek csak a költség-oldalát ismerjük, a bevételiről nem is biztos, hogy készült bármilyen becslés - azt nem.

Kérdem én:

Valódi üzleti vállakozás lenne-e az a motorospálya az építőknek és üzemeltetőknek, aki magát a versenyt, ami a bevételek jelentős részét biztosítaná csak úgy tudják megvalósítani, hogy a jogdíjat maga a vállalkozás nem vállalná, azt áthárítaná az államra?

Szerintem ennek az egésznek a gazdaságossága itt bukik meg. Egy mororos versenypálya csak és csakis akkor önállóan megtérülő beruházás, ha az összes költséget, így a pályán rendezendő verseny jogdíját is képes kitermelni.

Itt ráadásul az éves jogdíj jelenértéke jóval magasabb, mint a beruházás teljes értéke. A pályát nyilván nem 10 évre tervezték, mint ahogy a 20 milliárdot, a 10 éves jogdíj fedezeteként kommunikálják, hanem legalább 25 évre, azaz legalább a hitel futamidejére.

Ez pedig rögttön 50 milliárdos állami kötelezettségvállalást jelent, amelyből 20-ra, azaz tíz évre már szerződést is kötnek, a további időszakra pedig olyan jogdíjat követelnek, amilyet nem szégyellnek.

Mert csaknem gondoljátok komolyan, hogy ha az üzleti terv csak az állami jogdíjra való kötelezettségvállalás mellett valósítható meg az első tíz évben, akkor majd a 11. évtől elketyeg állami jogdíjfizetés nélkül is...

Ráadásul ki tudja, hogy mennyi a MotoGP valós, piaci jogdíja? Nem itt a legkönnyeb lehúzni az államot akármennyivel is?

Szóval megintcsak a kisebb rossztól tudtunk megszabadulni, a MotoGP mutyiban szerintem a jogdíj a nagyobb lenyúlás, nem a hitel... :(

sárkányfő 2010.03.13. 11:22:43

Ha jól sejtem, a 11 milliárdos állami támogatással megtámogatott adonyi magtárépítéshez ez a cég kapcsolódik:

Március 21. Mezőgazdasági Szövetkezet
Székhely: 2457 Adony, Ady E. u. 82.
Telefonszám: 25/231-027
Telefonszám: 25/231-347
Mobil: 30/902-1541

Legalábbis eme doku szerint:
www.fvm.hu/doc/upload/200704/avop_nyertes_palyazatok.pdf

2005.06.16-án 90.000.000 Ft-ot nyertek "Növénytermeléshez kapcsolódó gabonatároló rendszer építése".
Hogy ezt a céget ki alapította, ki birtokolja, hogyan kapcsolódik a spanyolokhoz, még nem tudom.

hypotheticalfriend 2010.03.13. 11:39:23

@ó jaj: Most már sokadik mutyról szóló híradásban olvasom a következő tartalmú sorokat:
Nekünk (itt a hivatal beszél) nem kötelességünk vizsgálni a tulajdonosi hátteret, maga a pályázó társaság, mint önálló jogi sze3mély megfelelt a feltételeknek.

Tehát - és ezt a pátyi, sávolyi mutyi, a Grupo Milton sztori is mutatja - simán lehet, hogy összeáll pár hétpróbás bűnöző, alapítanak egy nullkilométeres céget és kaszálnak.

Egy kérdésem azért lenne. Kinek a feladata lett volna a "beruházó" tulajdonosi hátterét vizsgálni Taszáron, Pátyon, Sávolyon?

2010.03.13. 11:42:25

@akira2: Igazad van a jogdíj kérdésben,de alapvetően az "átlagos" építőipari mutyikra fókuszáltam,ahol"csak" korrupció és csalás van,tisztelet a kivételnek.

sárkányfő 2010.03.13. 11:49:42

@hypotheticalfriend: nem csak ezzel van a baj. Ha én lennék az állam, kikötném, hogy nem kaphat semmilyen állami támogatást olyan cég, mely tulajdonosi struktúrájában szerepel offshore cég. Ez alap...
És a tulajdonosi struktúra se lehessen túl bonyolult, max 3 szintes, max mondjuk 10 cég, vagy valami ilyesmi, ki kéne dolgozni egy feltételrendszert.

2010.03.13. 11:58:40

@hypotheticalfriend: Ha most rosszindulatú lennék,azt mondanám,hogy ha kötelező lenne vizsgálni a tulajdonosi hátteret,lehet,nem indulhatna el jónéhány projekt, ami persze jelentős veszteséget okozna (bizonyos bankszámlákon)...de nem vagyok rosszindulatú.

Leonce 2010.03.13. 12:01:21

@ó jaj: Csatlakozom, ugyanerre jutottam már egy-két éve. Másrészt szigorítanám az önkormányzatok ,állam területeladási jogait is. Véleményem szerint a képviselő-testület csak a közös tulajdonú területek kezelői , nem viselkedhetnek tulajdonosokként. Sokkal szigorúbb feltételeket szabnék. (Nem beszélve a művelés alóli kivonás-i jogról.)

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 12:49:00

Javaslatom: adja vissza a Grupo Milton azt a 600HA területet, amit a MotoGP neve alatt felvásárolt 300MióFt-ért és átminősítetett ipari parkká. Szívesen visszaadjuk neki a befektetett összeg 2x-t is.

Aztán épüljön meg a pálya 6MdFt-ért (mint Szlovákiában) és a maradék 400HA területet adja el az állam pályázat keretében.
Rögtön elég lenne a pénz a pálya kifizetésére, sőt a maradék 14MdFt haszonból lehetne építeni min. 3 élményfürdőt is a Balaton partján.

A felépített épületek és a környező települések (akik a tényleges haszonból is részesülnek) pedig helyi adó vagy turisztikai járulék formájában fizessék meg az évi 1.5MdFt jogdíjat.

Ez a jogdíj azért is érdekes, mert a KPMG üzleti terv szerint a Dorna a pályahasználatért még csak nem is fizetett volna. Mént többszáz éve a rablólovagok: betörnek-fogyasztanak és még a kasszát is elviszik.

Kedves elítélt Bencénket pedig a adjuk át a spanyol hatóságoknak (ahol nem fizetett az állítólagos 50MdFt-nyi jövedelme után adót).

2010.03.13. 12:54:38

@ó jaj: Ha naív lennék eljátszanék a gondolattal,hogy a parlementben nyílt szavazással kell dönteniük a képviselőnek.
Két dolog lehetséges,vagy midenki megszavazza,vagy senki.
Ha a többség ellenére valaki igennel szavazna a korlátozásra másnap biztosan kisbetűvel irnák a nevét.

olcsóJános 2010.03.13. 12:58:36

@Magyarországom: Kb. egyet értek! Bobek úrnak pedig:(egyszer már javasoltam) Azonnal hajtsa be a hip-et! Határidő mércius 15.! 7,4 Mrd után mennyi is az?
hip =(helyi iparűzési adót)

Leonce 2010.03.13. 13:02:04

@Magyarországom: Nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Kiszámolták, hogy sok sok hektárnyi területet kellene lebetonozni(aszfaltozni) a beruházás részeként. Véleményem szerint először valamelyik magyar pálya átalakításával kellene próbálkozni (az is kijönne 6-8 milliárdból) Hungaroring, Rábaring. A Balatont és környékét valóban fejlesszék, de ne ilyen beruházásokkal.

Vfair 2010.03.13. 13:42:07

@Henricus adversus casino: ezt hol nyilatkozta Kósa?
A MÚOSZ elnökével kapcsolatban igaza van, de ez nem mentség a kettősmércére:
A nol, ha fél napig is, de címoldalán hozta a sávolyi végjátékot, és már korábban is leközölt 1 azaz egy db kritikus megközelítésű MTI-anyagot.
Az mno máig nem jutott el idáig...

Annak örülök, ha Kósa beszél a témárol (hol tette?), de bőven van söprögetni való a saját médiaportáljuk előtt is.

sárkányfő 2010.03.13. 14:10:25

Na erről az adonyi Magtárház Kft-s projektről:
www.scmonitor.hu/index.php?p=contents&cid=760

"A Magtárház Kft. tulajdonosai a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) információi alapján a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hitelével mertek belevágni a 12-13 milliárd forintos projektbe"
"A beruházási összeg 15 százalékát saját tőkéből fedezték, és a maradék 85 százalékot finanszírozták banki hitelből."

Gondolom az történt, hogy csináltak egy "megvalósíthatósági tanulmányt", amiben feltupírozták a költségeket 13 mrd Ft-ra, és ennek 85%-át, 11,3 mrd Ft-ot kértek és kaptak az államtól. Ebből lazán felhúzták a raktárakat, tán még maradt is.

Félniük atól sem kellett, hogy a kemény piaci verseny bezavar a működtetésbe, mert:
"a hivatal (=MVH) szerződésben vállalta, hogy a sok kis tárolóban található kis mennyiségű gabonát az általuk építendő intervenciós raktárba központosítja."

Tehát az állami támogatás mellé állami garancia is került :) Jó biznisz...

A magtárház amúgy "Két egymás mellett elhelyezkedő telepen 170.000 m2 alapterületen, összesen 84 db, 12 m gerincmagasságú, hőszigetelt, közel 700.000 tonna gabona (és/vagy egyéb áruféleség ) tárolására alkalmas, európai színvonalú bázis." (forrás: www.magtarhaz.hu ).
Ez azért érdekes, mert: "Az ügyvezető kiemelte, hogy a létrehozott központ európai mércével is hatalmas, hiszen tudomása szerint Németországban létezik egy 450 ezer tonnás tárolóközpont."

A Magtárház Kft. hátterében a VIV Holding áll:
VIV Holding AG
c/o Fritz Ruch
Bruggstrasse 28
8942 Oberrieden

www.moneyhouse.ch/u/k/viv_holding_ag_CH-020.3.028.763-4.htm

A Holdingnak szép, látványos irodaháza van Svájcban. Zürichtől nem messze egy kisvárosban, egy társasházban. A ház közvetlenül egy vasúti sínpár mellett fekszik, Svájcban nyilván presztízst ad egy cégnek, ha behallatszik a vezérigazgató szobájába a rendszeresen elhaladó vonat.

Az érdekelne, hogy:
- Az az említett 450.000 tonnás német tároló mennyiért épült fel? Csak hogy tudjunk valamihez viszonyítani.
- Egy darab ilyen magtárháznak (24x80 méteres, 12 méter gerincmagasság, hőszigetelt) mennyi lehet most az ára?
- A Magtárház ingatlanait ki vásárolta fel, és aki felvásárolta az kinek a strómanja volt, és mennyit nyert rajta.
- Jó lenne látni azokat a tanulmányokat is, amik alapján az MFB átutalta a 11,3 mrd Ft-ot, bár az állami garancia kétségtelenül esélyessé teszi a céget a nyereséges működésre.
- És főleg: hogy kapcsolódik össze a VIV Holding AG a spanyolokkal. Aki tudja, ne fogja vissza magát...

sárkányfő 2010.03.13. 14:11:23

(most átment, vagy sem?)

2010.03.13. 14:49:16

Érdekeset akartok olvasni, Pátyi önkormányzat jegyzőkönyveit böngészhetitek. Jegyző elég bizonytalan, szakértőket kér, szerinte ehhez kevés a tudása.

Vfair 2010.03.13. 15:08:02

Ha újságíró lennék, írnék egy ironikus cikket "Évi 300 millió a hallgatás ára?" címmel.
Egyfajta túlélési kiskáté lehetne, simlis vállalkozóknak.

2010.03.13. 15:09:28

Pátyi honlapon. Önkormányzat

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 15:26:36

@ó jaj:
Gaál Gyula volt MÁV vezér (ezért is van biztos sínpár mellett a VIV Holding, mert vonzódik a sinekhez). Lehet, hogy csak névrokon, de pátyon ő az új ügyvezető a Jabigolf Kft-ben.

VIV-Taszár-spanyolok kapcsolódási pontok:
Mervó József (spanyolok) és Gubcsi Lajos (VIV) több cégben is tulajdonostársak voltak (pl. Baledrium Befektetési Szövetkezet), sőt a "spanyolok" többször vásároltak ingatlant a VIV Holdingtól.
A VIV Holding egyik áttételesen tulajdonolt cége, az Ugarde Kft. lett volna Taszár vásárlója.

Lehet, hogy csak véletlen, de több cég (pl. Evern Invest Kft. és Sávoly Thermálcentrum Kft. is) az MSZP székházban béreltek területet: a Moszkva térre néző MBC irodaházban, Vérmező u. 4-ben volt a fenti két cég és az MSZP is 2009-ben. Gyurcsány urat minden héten min. 2x látták ott. Az ottani dolgozók szerint az MSZP kiköltözése után költöztek be a cégek, ugyanarra a területre.

A cégháló (2009 végi állapot):

www.paty.casino.hu/docs/c%E9gek/IPPGrupoMiltonVIVJabinor.xls

Leonce 2010.03.13. 15:47:45

A pátyi ügy egyik főszereplőjének, Mervó Józsefnek sem a legtisztább a múltja:
elte.pene.hu/e107_files/misc/200644HVGFriss219.html

"A közgázhallgatók által belépő nélkül látogatható, mindennap nyitva tartó szórakozóhelyet eddig egy testvérpár, az abdai Mervó Tamás és a rendőrségen szintén tanúként faggatott budapesti Mervó József tulajdonában lévő Közgáz Tőzsde Klub Kft. működtette, a kft - amely ellen tavaly az adóhatóság kérelmére végrehajtási eljárás is indult - szerződése 2005-ben lejárt. Alighanem a rendőröknek is a fülébe jutott az egyetemi összeesküvés-elmélet, mivel Mervóékról is faggatták a papíron a BCE-vel semmiféle jogviszonyban nem lévő Kalmárt. Ő egyébként a Jogász Pinceklub Kft.-ben is érdekelt testvérpárral közösen több céget is tulajdonol, Mervó Tamást pedig váltotta az Alfa Elite Biztonságtechnikai és Őrzővédő Kft. tulajdonosai között."

hypotheticalfriend 2010.03.13. 15:48:45

@Magyarországom:
Vérmező utca 4?! Annyira ismerős nekem ez a cím…
Csak nem ez az az irodaház, ahol Gyurcsány Ferenc irodái vannak, meg a Magyar Turizmus Zrt. (aminek vezetéséről lemondott Niklai) és a Közbeszerzések Tanácsa? Ez az épület van az Europolis tulajdonában, ugye? Ha jól emlékszem, de javítsatok ki, ha nem, akkor ez az Europolis, a Budapest Airportos Europolis volt a befutó a bukott Kormányzati Negyed tenderen, aminek ügyében az ügyészség már nyomoz hűtlen kezelés gyanúja miatt, az ÁSZ pedig vizsgálatot rendelt el. Ott is mintha a Sedesa lett volna az építési vállakozó. Ez azért is érdekes, mert az Europolis véletlenül pont Pátyon van, mit ad isten, mily kicsi a világ, épp az M1 Ipari Parkban. Az ingatlan egyik bérlője pedig a Grupo Milton. Fatális véletlen lehet csakis. Mint amikor valakibe hatvanötször csap bele a villám, egy bájos tavaszi délutánon, krémes evés közben.

Leonce 2010.03.13. 16:00:30

Pátyi fórum 2004-ből alant.
Nem vagyok pátyi, de úgy tűnik egyes pátyiaknak már 2004-ben elegük volt Mervóból, de a testületnek azóta is ő kell??

209.85.135.132/search?q=cache:XcUODZbqJT8J:freeweb.hu/forum30/forum.php%3Ff_owner%3D217%26t_id%3D22740%26fmode%3Dhlist%26f_id%3D10617+merv%C3%B3+j%C3%B3zsef&cd=14&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Ismerem a 3 képviselő tervét (Sági, Michels, Kollár) ..elég ocsmány...azért írom meg amit meg kell, mert ezek ellen összefogva, csak a nyilvánossággal tudunk védekezni.
Létrehoztak egy IPP nevű Kft-t,(ez egy fedőszerv, az állítólagos tőke nélküli befektetők és az Önk. között) amelyben kisebbségi tulajdonos az önkormányzat, többségi az IPP kft. 10 millió törzstőkével. A mesteri
terv így szól: Felhasználják az önkormányzat "hivatalos személyiségét", ezáltal törvénysértő rendeleteket alkotnak,(eddig semmi újdonság, hozzák a papírformájkat)abból a célból, hogy kikényszerítsék a földet a gyanútlan idős
földtulajdonosoktól , miután azok aláírták az önkormányzat számára
kizárólagos előnyöket biztosító, a földtulajdonosokat mintegy kisemmiző nyilatkozatot, az IPP kft törzstőkéje megemelkedik, tehát az önkormányzat kiszáll belőle (nem részesedik a 20% haszonból sem!, tehát nincs közérdek!!!!!), és marad az IPP Kft, akik cserébe "megköszönik" a fent említett 3 embernek, tehát ők is jól járnak (motíválva vannak az ügyben) Az IPP Kft. pedig
- mivel a földek már nagyon meg vannak terhelve a közművesítés, szántóból való kivonás terhei stb. miatt, hogy potom pénzért megvásárolják, -mintegy megsegítve- a bajba jutottföldtulajdonosokat (legyenek hálásak nekik!). Így csak a földtulajdonos nem jár jól. Ezt a jól bevált elméletet meg akarta írni a Kurírban egy becsületes ember, de furcsa módon nem jelent meg a cikk. (Kérdezzék meg a polgármester urat, hogy miért) Ezért is osztom meg most Önökkel. Csak azt nem értem hogy pl. Kollár Tamás a pénzügyi Bizottság elnöke, és a Felügyelő Bizottságban is ott van.
Mervó József (Ő a 80% -os tulajdonosa az IPP -nek, amugy egy lepukkant budapesti disco tulajdonosa). Krix Lajos, de őt már Mervo kirakta a buliból.

tabaniember 2010.03.13. 16:21:27

@hypotheticalfriend: Még nincs vége:
1. www.kiksz.eu/

2. Újabb exkluzív irodákkal bővül a BROKERNET Holding Zrt. irodahálózata
Cégcsoportunk növekedési dinamikáját az is jelzi, hogy újabb 3 exkluzív irodát nyitunk munkatársaink és alkalmazottaink számára. Budapesten a Vérmező út 4. szám alatti több, mint 800 m2-es irodában Nagy Katalin értékesítési igazgató által vezetett Bankbrokeres munkatársak kapnak helyet, és nagy örömünkre szolgál, hogy ugyanitt kezdi meg önálló működését cégcsoportunk legújabb tagja a Platea Kft is Simonfalvy Tamás vezetésével.

3. INFORMATIKAI VÁLLALKOZÁSOK SZÖVETSÉGE
1012 Budapest, Vérmező út 4., MBC Business Center
Tel: 266 6346
Fax: 411 0914
Mobil: (Balogh István) 06 70 380 0051
Bizottsági Tag: Kovács Zoltán, Klotz Tamás – klotz.tamas@ivsz.hu tel:+36 30 9241 307, Csáki Zoltán – alelnök – 06 70 380 5380 - csz@c-enter.hu, Bizottsági Képviselő: Balogh István – istvan.balogh@ivsz.hu
www.ivsz.hu
(forrás: www.tpk.org.hu/engine.aspx?page=tpk_Hirkozlesi_Agazati_Bemutatkozunk)

4. (régi, de bájos: a MÁV akkori jogtanácsosa is ebben a házban székelt) 209.85.135.132/search?q=cache:PcUzeWWFI7cJ:www.uzletinavigator.hu/cgi-bin/loadpage.cgi%3Fdest%3D%40KE02%26dir%3D2006_78%26n%3D15258_2006+v%C3%A9rmez%C5%91+%C3%BAt+4&cd=110&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 16:41:47

@hypotheticalfriend: A fenti információk jók, kivéve:

Már legalább 2 éve megvette a Szentkúti Gabriella javaslatára a Raiffeisen Ingatlanalap.

Tudod, az az alap, ami miatt majdnem bedőlt a magyar gazdaság 2009-ben. Emlékszel, 3 hónapra az összes ingatlanalap tevékenységét (kifizetéseket) felfüggesztették, a valóságban csak a Raiffeisen Ingatlanalap volt csődközelben.

Előtte 2008 májusában még felesküdött az MSZP-re:
"..."Szüleim már a háború előtt a kommunista párt tagjai voltak, aktív ellenállóként részt vettek például a Gömbös-szobor felrobbantásában és nyilasverésekben. Ezekre a mai napig is nagyon büszke vagyok. Erősen baloldali nevelést kaptam, például 1956 nálunk nem volt se forradalom, se szabadságharc..." [hvg.portré]

hvg.hu/velemeny/200819_Felcsuti_Peter

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 16:42:59

@Magyarországom:

Bocsi, tehát Felcsúti Péter, a Raiffeisen vezérigazgatója (akkor még a Bankszövetség elnöke is volt), amikor nyalakodott az MSZP-vel

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 16:56:08

@Visegrádi:

Többször olvastam erről az IPP Kft-ről a patyicivil.hu oldalon.

Ha jól értettem a földtulajdonosokkal a megállapodást, akkor az IPP-n keresztül az Önkormányzat a földek / befolyó pénz 3%-át kellett volna megkapnia az átminősített földek után, és 2% maradt az IPP-nél.
Ha jól tudom, akkor kb. 240HA lett átminősítve.

A számítás:
2.400.000x3%x5600Ft/nm=403,2MióFt. (Továbbá az IPP-ben kellett maradnia kb. 269 MióFt értéknek készpénz vagy föld formájában.)
Ha ezt megkapta a falu az IPP-től, akkor még mit szeretnétek?
Úgy tudom, hogy a Mervó és csapata aláírta, hogy autópálya lehajtót, elkerülőutat épít.

Ja, hogy egyik sem történt meg? És még az IPP-t is átjátszották 10MióFt-ért?
Hát ezt hívják hűtlen kezelésnek.

Csodálkozom, hogy még nem tettetek feljelentést az ügyészségen.
Az ilyen Nokia-dobozos emberek mostanában teljes ellátást kapnak Budapesten a Markó utcában.

hypotheticalfriend 2010.03.13. 17:06:01

@Magyarországom: Itt nem Nokia-doboz volt, hanem, mint az Index filmben, pénzzel töltött gumicsizma.
Jobban is illik Bognár polgármester úrhoz.

index.hu/video/2010/03/10/igy_kell_a_kenopenzzel_banni/

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 17:08:59

Bocsi, ma már többet nem írok, de annyira vicces, hogy Nokia dobozos Barátunk, Hagyó Miklósról friss hírt találtam:

Az MSZP jótékonysági tagozatában futott be Hagyó.
Az MSZP honlapja szerint a pártnak jelenleg összesen 26 tagozata van, ezek között azonban nem található meg a karitatív tagozat. A párt sajtóosztálya az [origo]-nak ezt azzal indokolta, hogy a csoport 2008-ban megszűnt.
[gondolom már a látszatot sem tudták fenntartani]

www.origo.hu/itthon/20100312-az-mszp-karitativ-tagozatat-vezette-hagyo-miklos.html

aril brikha 2010.03.13. 17:25:37

húúúú, kezdtek belelendülni... ;)

bomi 2010.03.13. 17:28:09

@Magyarországom: Az interjú vége (HVG, Felcsúti Péter) is érdekes:
[HVG] ...két évvel ezelőtt megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. Tudjuk, a bank diszkrét szakma, de mégis, megtudhatnánk, konkrétan mit köszönhetett önnek az állam?

[FP] Semmit. Talán hogy rengeteg adót fizetünk.

(Az érdemkeresztre a miniszterelnök vagy az illetékes miniszter terjeszti fel a díjazottakat. FP ezt az érdemrendet 2006 március 15-én kapta.)

MutyiGP 2010.03.13. 17:42:53

Sziasztok,
jó lenne a Grupo Milton ügyfeleivel valamilyen módon közölni, hogy megváltozott a helyzet Páty és Sávoly ügyében.

Kérlek küldjetek vázlatterveket, hogyan lehetne "átdolgozni" a Grupo Milton honlapját.

Szeretném, ha hangulatos, de informatív is lenne.
(1. helyezet: vacsora 2 fő részére a Paagh étteremben)

patyimutyi@gmail.com

patbateman 2010.03.13. 17:49:17

@ó jaj: Mészáros Alexandra és Schnierer Karina már eltűnt az iwiwről, ill. SK a Facebookról. MA a Facebookon megtalálható. KBJ édes jó anyukája is... Nézegessetek képeket. Érdemes. Magyar milliárdosok. Én marha jókat röhögtem.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.13. 18:03:19

@hypotheticalfriend: Nem járt önöknél véletlenül egy fekete kandúr? :)

hypotheticalfriend 2010.03.13. 18:11:52

Az írószövetségtől? De.

hypotheticalfriend 2010.03.13. 18:26:30

@MutyiGP: szerintem egyet már kaptál :)

sárkányfő 2010.03.13. 18:39:11

@Magyarországom: Köszi szépen, ez ám az excel táblázat! Saját meló eredménye? Nagyon képben vagy.

Ha a kezedbe akadna a Magtárház Kft. kapcsán is pár infó, oszd meg velünk ;)

olcsóJános 2010.03.13. 18:39:14

@Magyarországom: @patbateman: @hypotheticalfriend: Ha nem tudtok leállni újabb börtönöket kell építeni.
pl. ppp konstrukcióban . A konstrukció (nem csak ppp) igazi terjesztői meg belülről szakérthetnek.
Részemről nem bánnám!

sárkányfő 2010.03.13. 18:42:06

@patbateman: Van linked MA-facebookra?
Amúgy ezeket a képeket és kapcsolati hálókat addig kéne lementeni, amíg nem törlik...

sárkányfő 2010.03.13. 18:47:02

@Magyarországom: Amúgy erősen az az érzésem, hogy sokkal szorosabb a kapcsolat a VIV Holding és a spanyolok között, mint ahogy mi most sejtjük.

hypotheticalfriend 2010.03.13. 18:48:21

@ó jaj: "Spanyolokra" vagy a spanyolokra gondolsz?
Milton vagy Sedesa?

patbateman 2010.03.13. 18:49:20

@ó jaj: http://www.facebook.com/search/?q=m%C3%A9sz%C3%A1ros+alexandra&init=quick#!/profile.php?id=1233993105&ref=search&sid=100000680654709.4271547491..1
KBJ felmenője pedig az iwiwen van, összekavartam.

sárkányfő 2010.03.13. 18:56:48

@hypotheticalfriend: Ha választanom kéne, akkor Sedesa, de igazából nem vagyok (még) annyira benne, hogy biztosan érezzem a súlypontokat. Talán Te jobban tudod.
Meg akár lehet a Cerqueda Donadeu család is...

@patbateman: Köszi. Kedvenc filmjei az Avatar és a Keresztapa! :)) Mindkettő nagyon találó....

Bodoky: Gyeneseit nem kéne meginterjúvolni? Lehet tudna újat mondani.

MutyiGP 2010.03.13. 19:11:30

@olcsóJános:
mi az a PPP?

Pénz Pláza Politika

Vfair 2010.03.13. 19:19:19

@MutyiGP: Nagggyon jóóó!

Tolom is fel a Facebookra - címe:
Civilek-Milton 1:0

via Daily Shark dailyshark.blog.hu/2010/03/12/civilek_milton_1_0

Vfair 2010.03.13. 19:31:56

@Vfair: Apropó, szerzőként kinek kopirájtolhatom?
Akar az alkotó a képhez (nick)nevet, vagy enélkül járja be a netet?

Vfair 2010.03.13. 19:35:01

Aztán majd (mondjuk a 2. megnyert csata után) feldolgozható olyan formában, mint itt a II. világháború: twitpic.com/17vgje
Facebook státusz-üzenetekben. :)

olcsóJános 2010.03.13. 19:46:58

@MutyiGP: Marha jó, tegyétek fel az élő honlapjukra, lehet hogy a zavarodottság miatt egy hónapig észre sem vennék.! Jut eszembe az utolsó "oszlopról" hogy a Videoton 2:0-ra nyert ma a Pápa ellen. Mit szól ehhez Gyurcsány és Kövér?
Most esett le: Páty-Pörzse-Echo-Széles-Videoton-Puskás-Milton "tengely". Mindig csak a párokat láttam, összefüggést -hálót- csak most.

hypotheticalfriend 2010.03.13. 19:48:47

@olcsóJános: fene tudja, én ebből csak a lest látom, de azt tisztán

olcsóJános 2010.03.13. 19:53:32

@hypotheticalfriend: Még az a szerencse hogy a "partjelző" sávolyon addig integetett, míg a bíró befújta a lest. A pátyi meccsre nem szabad, hogy ők hozzák a bírót...

hypotheticalfriend 2010.03.13. 20:01:56

@olcsóJános: Már bekészítettem a névre szóló piros lapokat.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.13. 20:03:23

@olcsóJános: Ezek amekkora tupákok, még a saját börtönük építését is megpróbálnák elmutyizni.

patbateman 2010.03.13. 20:03:40

Eddig senki sem tudott választ adni arra nekem, hogy mi történt, amikor a 'spanyolok' a képbe léptek, és leváltották a 'belgákat'. Páty polgármestere, Herr Bognár szerint 4 éve meghalt a belga befektető (illetve a befektető cég egyik fontos tagja), sőt nemrég odáig ment, hogy megnevezte a halál okát is: autóbaleset. Ezt a lapot többször is elővette. Nem tudom, mire utalhatott, mert Mr és Mrs Polet él és virul. Van ötletetek?

MutyiGP 2010.03.13. 20:13:49

Feltettem inkább a Picasara, mivel azt internetről könnyebb megnyitni...itt:

3. kép is jött!

picasaweb.google.com/113617839145477195352/DropBox?feat=directlink

tabaniember 2010.03.13. 20:17:39

@patbateman: Lehet, hogy csak megígérték neki az autóbalesetet, ha nem írja alá az adásvételit?

MutyiGP 2010.03.13. 20:18:42

Megjött a 3. kép. Inkább kiteszem a Picasa-ra, mert ott könnyebb az albumokat megtekinteni:

picasaweb.google.com/113617839145477195352/DropBox?feat=directlink

2010.03.13. 20:22:25

Polet Rita még létezett 2009 12 14-én legalábbis a Földhivatali munkalap szerint. Törvény szerint csak azt építhetnek amire kérték a művelés alóli kivonást. Van rá 4 évük, nem teljesítik, vissza áll az eredeti művelési ág.

tabaniember 2010.03.13. 20:22:41

@MutyiGP: Az előbb kiválóan megnyílt, most meg aszongya a buta gépállat, hogy "nem lehet a kérést végrehajtani" :(

MutyiGP 2010.03.13. 20:23:26

Fotó beküldésére az alábbi címet használjátok:

113617839145477195352.PatyiMutyi@picasaweb.com

Képek megtekintésének helye megjegyezhető módon:

picasaweb.google.com/patyimutyi

Sohanedudgi 2010.03.13. 20:47:14

@kakukk2: Az előzőre nekem is azt írta, de a
picasaweb.google.com/patyimutyi
simán bejön.

Nagyon jó mind a három!

tabaniember 2010.03.13. 21:13:08

@Sohanedudgi: Most már műxik. Felnyomtam a zivivemre is :) Gratula a készítőnek!

kozlony 2010.03.13. 21:33:00

@Magyarországom:
Ezt nem tudom miért tettétek föl?
Nekem ebből csak annyi jött le, hogy a Felcsúti Péternek és a Szentkuti Gabriellának milyen párhuzamos a karrierje.
Citibank - Raiffeisen Bank

Ezért?

kozlony 2010.03.13. 22:56:43

@ó jaj: 09-011854 cégjegyzékszámú Magtárház Kikötő Kft (2457 Adony, Rév utca 8.) - Agriport Befektetési Holding Kft. - Viv Holding AG tulajdonosi láncú cégre gondolsz.

A VIV már tavaly nyáron eladta az ERBA-LUX, FE-BA PLUSZ, HÍD-INGATLAN cégeknek 10 és fel mio. EUR tartozással terhelten az Agriportot.

Az Agriport ágon még egy Dunapower nevű cég is kapcsolódik hozzájuk.

MutyiGP 2010.03.13. 23:32:06

@kozlony:

Az én értelmezésem:

Polet Rita és Szentkúti Gabriella vásárolta fel a "Golf"város földjeit.
Magyar magánszemélyként, mert másképpen termőföldet nem vásárolhattak.

Szentkúti Gabrielle életútja jelenleg a Raiffeisen Banknál tart. A Raiffeisen Bank a szegények és elesettek megsegítésére lett létrehozva kb. 200 évvel ezelőtt.

Szentkúti Gabriella jelenleg abban segétkezik - miközben a szegények bankjánál a Raiffeisennél dolgozik -, hogy kiárusítsa azok földjeit, akik rábizták, eladták földjeiket abban a hiszemben, hogy ott egy mindenki által elfogadott golfpálya épül.
Most abban segétkezik, hogy ott olyan kisváros épüljön, amit senki nem akar.

A golfpályából először egy 250 lakásos lakópark-golfpa jött létre, majd a Mervó úr révén MegaCity.

Ha lett volna becsület Szentkúti Gabriellában, akkor jelzi, hogy mi várható. Ő ehelyett jó pénzért, nagy haszonnal eladta a pátyiak földjeit.

A Jabinor Kft. tulajdonosai évek óta ugyanazok, ezért nem valószínű, hogy bárki is távozott volna az élők sorábol (ahogyan azt a Bognár polgármester úr terjeszti). Valószínűbb inkább, hogy ráerőltették az IPP Kft-t és Mervó Józsefet a balga belgákra.
Pontosabban a jó pénzért kiszálltak a projektből.

Mi kell a háborúhoz: pénz, paripa, fegyver.
Szentkúti Gabriella - a Raiffeisen bank segétletével, mindenkinek szállítja a pénzt: finanszírozza a konkurrens Budajenő Szőlőhegy II. projektet is. Pontos összeget nem tudunk. A földhivatali adatok alapján valószínűleg kb. 1.5-2.0 MdFt-tal.
Úgyes. Szentkúti Gabriella mindenkin keres.

Felcsúti Péter, a Raiffeisen Bank vezetője csak egy érdekes adalékanyag. Bár bankároknak nem illik exponálniuk magukat semmelyik párt irányában, egy coming-out során ő részletesen bevallotta, mennyire is szereti a bal oldalt.
Ő is ugyanazon intézményben tanult, mint a Bognár úr, az IMO-n (Institut Mezsdunarodnij Átnasényij), Moszkvában. Nemzetközi Kapcsolatik Intézete, ahonnan vagy kémként vagy diplomataként kerülhetett ki az illető.

hu.wikipedia.org/wiki/Felcsuti_P%C3%A9ter

sárkányfő 2010.03.14. 00:43:43

@kozlony: Köszi a segítséget. A VIV eladta, tudtam, csak mai sok infó kicsit összekavart, és nem írtam le. De ez már mindegy is, ami érdekes, az a létrejöttének körülményei.

És pár millió EUR tartozás ide vagy oda, csak a Magtárház ingatlanjainak értéke több mrd Ft. De az üzleti helyzete még sokkal többet ér, ugyanis ez az egyetlen nagy magtár az országban, az egyetlen, amelyik olyan méretű, hogy Európa szóba áll vele, azaz méreténél fogva monopolhelyzetben van Magyarországon, és a gabonapiaci szereplők ki vannak neki szolgáltatva, azaz úgy torzítja a maga javára a magyar gabonapiac helyzetét ahogy akarja.

Ráadásul ez nem egy nagyon nagy magtár, hanem egy hatalmas-giga magtár, a legnagyobb német magtárnál is sokkal nagyobb, tehát eleve azzal a szándékkal hozták létre, hogy e mellé már ne legyen érdemes építeni másikat ebben az országban, tehát hosszútávon is ez lesz "a" magyar magtár, ebben a piaci szegmensben nem lesz versenyhelyzet. Ügyes.

Már leírtam, mit vélelmezek a Magtárház létrejötte kapcsán: politikai szereplőket érdekeltté téve (=megkenve) elfogadtattak a MFB-kal egy összeget, hogy mennyiért lehet ezt megépíteni. Ez az összeg nyilán a lehető legnagyobb volt, függetlenül a tényleges költségtől. A politikai hátszélnek köszönhetően megkapták az MFB-től az elfogadott költség 85%-át fedező támogatást, amiből röhögve felhúzták az egészet, csak arra kellett vigyázniuk, hogy papíron kihozzák, hogy tettek bele önrészt is.
Így lett egy állami pénzem felhúzott, és államilag garantált működésű, de saját tulajdonú magánvállalatuk.

Hasonló ahhoz, amit Sávolynál sikerült megakadályozni: egy piaci szereplő az állammal finanszíroztatta a saját üzletét.

Jó lenne látni, milyen dokumentumok alapján ítélte oda az MFB a hitelt, és a gazdaságossági tanulmányt, megtérülési tanulmányt, stb., ezeket ki rendelte meg, az állam vagy a piaci szereplő? Mert ha az utóbbi akkor vicc, mintha egy bank tőlem kérdezné meg, hogy érdemes-e nekem hitelt adni. De ha az állam csinálta a dokumentációkat, akkor is érdekes lenne, hogy mit szólnának hozzá független szakértők, lehet komolytalanok, csak a politika átnyomta az MFB-n, ahogy akarták volna most is Sávoly kapcsán. Szóval ezek alapján a dokuk alapján lehetne ebben az ügyben tovább lépni.

Ami még érdekes lehet az ügy kapcsán, hogy a ma magtár területét ki vásárolta fel, milyen áron, és milyen áron került utána a Magtárház Kft birtokába, feltehetően itt is ment a telekspekuláció. Lehet az állam felé az önrész volt a telek, amit a strómanjuk fillérekért felvásárolt, majd az a tervek ismeretében felértékelődött, és így képezte az önrészt.

Más.

Mindezzel együtt a mai érdekes nap után már tapintható, hogy hol vannak a netes nyomozás határai, lassan elérünk lehetőségeink határához. Ha csak a rendőrség, vagy valami újabb oknyomozó cikk nem nyit meg új kapukat, sokkal tovább lépni szerintem már nem tudunk. Remélem Bodoky postaládájába érdemi infókat sodor a szél...
De így is rengeteget elértünk már eddig is, már persze ez főleg Bodoky érdeme, meg a TASzé, stb., tudjátok a listát. A sikerben nem csak a jognak újabban érvényt szerző rendőrségnek, de a nyilvánosság nyomásának is nagy szerepe volt.

A dolog másik fele azonban, hogy még most sem tudunk egy csomó mindet.

Szerintem a tovább lépéshez kellenének spanyol, svájci, belga kontaktszemélyek, akik kiigazodnak saját országukban és hatékonyan tudnak nyomozni. Mi inkább a magyar szálak további bogozásában tudunk még tenni. Bár hiába tudjuk pl. hogy melyik párt hány milliót kapott, azt, hogy ez korrupció volt, bizonyítani nem lehet. Hiába beszédesebb mindennél, hogy a pártok elszántan hallgatnak, mint a sír, attól még ez sem bizonyíték. Azért hátha lesz még több infónk is, a pártokat nagyon utálom.
Aztán az is hiába világos, hogy milyen módszert követnek mindenhol a spanyolok-magyarok-belgák-svájciak, és ez talán Terézváros kapcsán be is bizonyosodik a bíróság előtt is, azaz hogy konkrétan Poleték milyen módszerekkel vesznek mélyen áron alul ingatlant, mindez semmit sem jelent a többi projektre nézve jogi szempontból.

Úgy látom ez Sedesa-Milton csapat gyakorlatilag azt csinálja, hogy keres olyan szántókat / külterületeket / stb., tehát besorolása alapján kis értékű földeket, amiket aztán korrupcióval, a földekre projekt-gyártással felminősíttet (illetve eleve úgy veszi meg, hogy már előre le van zsírozva a későbbi átminősítés), és így felértékeltet, ezzel már önmagában nagy hasznot érve el. Majd megpróbál az ingatlanokra tervezett nagy projektjeihez 100%-os (Magtárház) vagy 300%-os (motoGP) állami támogatást kikorrumpálni az államból.

A módszer Spanyolországban is lényegében ugyanez volt, ott is politikusokat kentek meg állami megrendelésekért, nem véletlenül tüntetett húszezer ember tavaly novemberben a Sedesa eleln.

Én most így látom, javítsatok ki, ha tévedek :)
És várom a tippeket, merre érdemes tovább nyomozni ;)

Leonce 2010.03.14. 11:24:34

Az nagyon jó, hogy kezdenek világossá válni ezek a meggazdagodási sémák, forgatókönyvek,taktikák. Számtalan beruházásra, befektetésre ráhúzható ez az országban, kisebbre- nagyobbra. A jövőben ha ezek a lépések kicsit is derengeni kezdenek, azonnal lehet tiltakozni stb., sőt követelni a tárgyalások leállítását, mert előre látható a vége.
Persze kérdés, hogy még mi van a tarsolyukba, milyen új , aljas módszerek....Hogy kik is ők??
Véleményem szerint főként az MSZP köré az elmúlt évtizedekben összefújt szemét...

maid 2010.03.14. 18:11:21

Nahát, hogy mik vannak. Időnként még egy edzőkérdés is lehet izgalmas :)

"Aztán az is megjelent, hogy Talmácsi Gábor volt támogatója, a spanyol ingatlan-befektető cég, a Grupo Milton Páty, Tárnok és Sávoly mellett Székesfehérváron is beruházásra készül. Talán a cég megveszi az FC Fehérvárt, ám ezt a felek titokban tartják."

fmh.hu/sport-kosarlabda/20090607_fc_fehervar_vezetoedzoje_tobb_nev_felmeru?s=rel

tabaniember 2010.03.14. 18:55:00

@maid: Aha. www.grupomilton.hu/szfvar_en.htm

A Grupo Milton Management Zrt. a projekt- előkészítési feladatokat látja el a WCM együttműködésével. A Grupo Milton számos egyéb, több mint 40 projektet jegyez Magyarországon. A társaság Pécsen közel 6,5 milliárd Forintért vásárolt fejlesztésre váró ingatlanokat. A társaság tervei között szerepel egy 10-12 helyszínnel rendelkező országos logisztikai és ipari park hálózat kialakítása, amelynek egyik eddig ismertté vált eleme a 124 hektáros székesfehérvári üzleti park.
Forrás: www.nemzetisport.hu/motogp/balatonring-2019652/

Mellesleg, ha a Funespana "egyik leánycége" is ők, hát sikítófrászt kapok a röhögéstől.
www.hrportal.hu/c/hatalmas-beruhazas-uj-temetkezesi-vallalat-20100203.html

maid 2010.03.14. 19:07:47

@kakukk2:
jó nyomon jársz :)
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100202-a-funespana-befektet-a-magyarorszagi-temetkezesi-szolgaltatasba.html

Mondjuk az életveszélyes fenyegetéseik mellett különösen perverz a temetőbiznisz. Piacot építenek? :)

tabaniember 2010.03.14. 19:19:06

@maid: Aha. Emlékszem most már, megakadt a szemem annak idején nekem is ezen a híren, csak akkor még nem állt össze ilyen szépen a puzzle.

maid 2010.03.14. 19:57:50

Ez egy kicsit tovább árnyalja a milton group szerepvállalását:
"Eközben több forrásból is arról hallani, hogy spanyol cég vállalhat szerepet a székesfehérvári labdarúgásban, amelynek köszönhetően a klub nemcsak az ország, hanem az egész közép-európai régió egyik legtehetősebb egyesülete lehet."

www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/20090607/fehervaron_nagy_dobasra_keszulnek_spanyol_befekteto_nemet_edzo/

Ha ez így van, nem feltétlenül kell valami racionális vagy megfogható okot keresni a jobboldali média hallgatása mögött (pl. pártfinanszírozás). Emberünk ügyes, Orbánt elég volt zsebre tenni azzal az ígérettel, hogy naggyá teszi a focicsapatát, kke egyik legtehetősebb egyesületévé, nyilván folyamatos nemzetközi klubszerepléssel, stb. Ez szerintem Orbánnak simán elég ahhoz, hogy elhallgattassa a jobbos médiát.

olcsóJános 2010.03.14. 20:19:46

@maid: Morális kérdés: Ha gyermekem un. drága (de nem pénzt hozó) sportot űz és megjelenik egy un. szponzor és ígér, tulajdonképpen csak annyit, hogy lehetővé teszi egy világversenyen való indulást, amire évek óta várunk lemondással, izzadságos készüléssel, egyéb áldozatokkal. Ha a szponzor olyanféle mint a grupomilton mit tennétek?
Mit tenne Széles Gábor, Orbán Viktor?
Egyébként tiszta pedigréjű szponzor kerestetik!

maid 2010.03.14. 20:37:55

@olcsóJános:
Van, hogy a lopás morálisan alapon nehezen elítélhető, pl. ha valaki a beteg gyermeke gyógykezelésére lop. De ha valaki a hobbijára költ közpénzt, akkor én ott túl sok morális dilemmát nem látok.

vadaszok 2010.03.14. 22:07:18

Ha valaki még csak most kapcsolódott volna be.

A „beruházó”:

1. A cikkben a Grupo Milton vezérigazgatója szerepel, lenn pedig a cégei
elte.pene.hu/e107_files/misc/200644HVGFriss219.html
05-09-007959 KÖZGÁZ KLUB Kft apeh végr. 2007 cég székhelyén, nem található,
01-09-694564 KÖZGÁZ TŐZSDE KLUB Kft. apeh végr. 2004- felszámolás 2008
index.hu/gazdasag/magyar/2010/02/22/kemeny_porno_rom-mania_balatonring/
It a Grupo Milton tulajdonosa a főszereplő

2. www.mediterranea.org/cae/lliria/index.htm
Mese a SEDESA és az elnöke Vicente Cotino Escriva és rokonairól.

A módszer:

www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+REPORT+A6-2009-0082+0+DOC+PDF+V0//HU
Ebből megtudhatod miért jöttel otthonról a spanyol "beruházók".

Jó sokat kell olvasni, de megéri.

2010.03.15. 22:22:27

@ó jaj: A Polet féle felvásárláshoz köthető az Andrássy u.47.panamája is,már 2006-ban próbálták nyilvánosságra hozni,
forum.index.hu/Article/jumpTree?a=56270698&t=9142865

és most csatlakozik hozzájuk Fürst György volt szocialista alpolgármester,a Centrum Parkoló Kft ügyvezetője,aki gyanusított lett:
index.hu/belfold/2010/03/12/gyanusitott_lett_az_mszp-s_alpolgarmester/

baloldali 2010.03.16. 09:51:41

@éberség elvtársak: pátyiaknak kötelező olvasmány

figyel-lő 2010.03.16. 16:26:43

KBJ az LMP húzóembere lehet. (Az új Kossuth díjast idézve: "sajnos negatív értelemben")

Dzsoll 2010.03.16. 17:53:42

próbálják menteni a menthetőt :)
talán nem kellett volna mindenkit befenyegetni, meg összevissza hazudozni. ha mindig igazat mondtak volna, akkor már állna s sávolyi pálya. a honlapjukon még mindig az áll, hogy őket nem viselte meg a válság.

ezen kívül a probléma nem a "sport" támogatásával van, hanem azzal, hogy "cserébe" a támogatott politikai oldal látszólagos némasági fogadalmat tesz, az összes megszólalási kisérletet felülről azonnak elnyomják. ez hosszú távon nem működhet magyarországon. legalábbis remélem.

hajrá bodoky, hajrá pátyiak, hajrá lmp!

Vfair 2010.03.16. 20:32:33

@kozlony: kiemelnék egy (fél)mondatot:

"Minden jelentős méretű projektünk esetében - mint például a Pécs városi, összesen több mint 7 milliárd Forint értékű ingatlancsomag vásárlásakor"

A projekt maga a vásárlás?
Mivan?
És a 2010-re vállalt látványberuházás, a Magasház felújítása? És a szállodaépítés? És a többi? Csak duma volt?
Sejtettük az előzményekből, de így általuk leírva azért vicces...

olcsóJános 2010.03.16. 21:44:41

@Vfair: Megint csak a Kossuth díjastól: "azt látom, hogy Pécs is ééég"

2010.03.17. 08:16:03

Magyarország maradt a korrupciós lista középmezőnyében

"Magyarországot a tavalyival azonos mértékben érzékelték korruptnak a megkérdezett elemzők és üzletemberek: a pontszámunk megmaradt tavalyról: 5.1. A helyezést tekintve a 47.-ről a 46. helyre léptünk előre holtversenyben Bahrainnel és a Zöld-foki Köztársasággal."

www.transparency.hu/cpi2009

akira2 2010.03.17. 18:00:16

@kozlony:

„A civil szervezetek végig a kormányzati döntéshozatal miértjeire keresték a válaszokat – és keresik azóta is, mivel az MFB, az illetékes miniszter és kormánybiztos eddigi nyilatkozataiból nem derült ki, pontosan miért döntöttek végül negatívan az állami óriáshitelről, de az sem világos, korábban miért kapott zöld utat a beruházás támogatása a pénzügyminisztérium elutasító szakvéleménye ellenére“ – kommentálta a múlt heti fordulatot Dénes Balázs, a TASZ elnöke.

"Az eset nemcsak a kormányzati döntések átláthatatlanságára hívja fel a figyelmet, hanem olyan intézmények gyengeségére, mint a közérdekű bejelentők védelme" - mondta Alexa Noémi.

Az eset nem csupán a kormányzati döntések átláthatatlanságára hívja föl a figyelmet, de mélységes dilettantizmusra és/vagy visszaélésekre is.
...mondom ezt én... :)

Sajnos nincs ez még lefutva, többek között azért sem, mert nem tudjuk, hogy a "befektető" milyen tipusú és mértékű állami biztatásra vágott bele az építkezésbe, nem tudjuk, hogy volt-e már bármilyen előzetes megállapodás, következményekkel járó ígéret, és azt sem tudjuk, hogy az állam (vagy egy-egy befolyásos szervezete) mennyire akar még MotoGP pályát. (Sajnos a legutolsó hírek szerint igen, a 10 éves jogdíjat még vállalná...)

Az állami dilettantizmus és/vagy visszaélés kiszűrésének pedig a részletek nyilvánosságra hozatala - és a jogvédők/sajtó további harca - feltétlenül szükséges.

Man Of Golden Words 2010.03.17. 19:50:27

atv - egyenes beszed: suchmann beszelgetett kalman olgaval

suchmann reszerol egy ujabb mellebeszelest hallhattunk.

koszonjuk szepen!

Mitya Ivanov 2010.03.18. 13:55:09

@Man Of Golden Words: még mindig ott tart, hogy a támadások miatt van veszélyben a megvalósíthatóság és a megtérülés.
Ja meg a hungaroring érdeke volt ez az egész hisztériakeltés:D
ez a legjobb:) és ezekre Kálmán Olga nem kérdez rá, persze egy friss Szabad Sajtó díjasnak nem is kell.

Man Of Golden Words 2010.03.18. 15:44:47

@Mitya Ivanov: nevecccseges

a pentek esti varga istvan interjut is szamtalanszor vegigneztem mar. az is vicc kategoria.

peldaul megemlit egy eleddig tokeletesen ismeretlen "uj" tanulmanyt, amit valamilyen ugyvedi irodaval keszittettek, es az pont marcius 4-ere keszult el...vagyis szerinte csak ekkor derult feny arra, hogy a beruhazo "megsem" tudja biztositani "azokat a bizonyos garanciakat"

pfff...my ass

maid 2010.03.18. 20:08:40

@Mitya Ivanov:
Az is érdekes, hogy eddig valami olyasmiről volt szó, hogy a Hungaroring nem alkalmas motorversenyre, mert a bukótér más, mint az autónál (az egyiknél aszfalt, a másiknál kavics vagy mi), erre most hirtelen kiderül, hogy ezek egymás ellen lobbiznak? Vajon csak én nem értem?

kozlony 2010.03.19. 23:59:56

Páty nincs egyedül
patyi-golf-getto.blog.hu/2010/03/15/paty_nincs_egyedul#more1841324

(már többször elküldtem, de közben elveszik.) :(
süti beállítások módosítása