Tizenkilencre lapot húzni, urak?

2010.03.10. 11:02

Hypotheticalfriend remek kommentjét önálló posztnak kiemelem ide. A szerző a blog.hu felhasználója.

"Orbán és Gyurcsány felosztották maguk közt az országot, és csak a tévében játsszák az öriharit a hülyére vett rabszolgáknak, hogy közben elvehessék az adópénzünket."

Azoknak, akik szakmányban szapulják a civil álláspontot. És azoknak, akik sérthetetlennek érzik magukat.

Én ismerem az ügyben küzdő civilek legtöbbjét. Nyilván nem mindenkit és nem mindenkit ugyanolyan mélységben. Mégis inkább hiszek nekik, mint egy szélhámosokból verbuválódott bandának. A civilek azért küzdenek, hogy ne veszítsenek el valamit, ami természettől megvan. A „beruházó” pedig azért harcol, hogy elvegye, elpusztítsa azt a valamit és közben meggazdagodjon. Az egyik motiváció a veszteség csökkentése, a másik a nyereség maximalizálása.
 
Ha valakinek ezek után még motivációs, erkölcsi kérdései lennének, akkor morálisan érzéketlen és alapvető civilizációs hiátussal küzd. A civilek nem tudnak nyerni a szó nyerészkedés értelmében. A civil nyereség a veszteség elkerülése. Ezért írtam valamikor, hogy itt a hatalom a demokrácia álruhájában indított háborút az őt eltartó nép ellen és ez egy kicsi ütközete ennek a háborúnak.
 
A törvényeknek erkölcsi fundamentumuk van, a jog nem elvont dolog, hanem nagyon is mélyen gyökeredzik a valóságban és azért van, hogy a társadalmi együttélést lehetővé tegye, ha már szokásaink megfakultak. Ezt csak azért mondom, mert ebben a helyzetben nyilvánvaló, hogy a beruházónak csúfolt társaság morálisan elítélendő módon forgatja ki a társadalmi együttélés szabályait és saját hasznát a közösség kárára kívánja realizálni. Ha a törvény ebben őt segíti, akkor az egész civilizációs kártyavár összeomlik.
 
Akkor pedig majd megint kerek szemmel csodálkoznak a mostani nagypofájú tolvajok
 
Lehet, hogy nem most, de előbb-utóbb, ahogy ez már lenni szokott. Akkor pedig majd megint kerek szemmel csodálkoznak a mostani nagypofájú tolvajok, hogy miért is viszik őket a lámpavas alá, hisz betű szerint, drága ügyvédekkel megmagyarázva, kiforgatva a törvény szellemét, minden rendben volt. Akkor meg most minek is ez az egész izé itt az akasztással, különben is „visszamenőlegesen” és „már el is évült”, meg "mentelmi jog".
Legbelül mindenki tudja, érzi – már aki társadalomban nőtt fel és nem farkasok, vagy kenguruk nevelték fel – hogy mi a helyes ebben az ügyben. És úgy általában is. Érezzük, amikor újra átvernek, tudjuk, hogy ki mutyizik, ki sumákol, hol a lehúzás, de megszoktuk, beletörődtünk. De ez csak a felszín. A sérelmek gyűlnek, a szabályok erodálása minden egyes ember belső tartását pusztítja. És van egy pont, amikor átszakad a sérelmek gátja. Az egyes emberben is, de a társadalom egészében is. Nem vagyunk ettől a ponttól messze. Az elkeseredés a kritikus tömeget közelíti.
 
Most mindenki a Fideszbe vetíti maradék hitét, mert igazából senki sem akar káoszt. Békét és biztonságot szeretnénk, de mindenki érzi, hogy ez szinte lehetetlen a mostani farkastörvények mentén. A maradék hit miatt van a kétharmados győzelem esélye és nem másért.
 
Én nagyon remélem, hogy elindul valamiféle megtisztulás és vagy sem ebből a konkrét ügyből, sem a többi tíz-száz-ezer hasonlóból nem lesz semmi, vagy az érintettek elnyerik méltó büntetésüket, mindenki megelégedésére, mint egy Disney filmben.
 
Mert, ha a jog megvédi őket, akkor a jog már nem a társadalmi stabilitást szolgálja, hanem egy szűk elit érdekeit. És akkor a kaszák szinte maguktól kezdenek majd kiegyenesedni, mert, ha nincsenek szabályok, akkor ugyebár nincsenek szabályok. Következmények nélküli ország. Hányszor hallottam ezt! Ha pedig tízmillió ember gondolja azt, hogy bármit lehet, akkor cudar világ elé nézünk.
 
Ezért mindnyájunk érdeke, hogy még idejekorán zárjuk le az ügyet, és zavarjuk el a "befektetőket". Ha így lesz, talán újból hajlandók leszünk hinni „választott” vezetőinknek. És ez a hit a mostani status quo alapja. Ha ez a hit szublimál, akkor itt Rhodesia lesz.
 
Úgy tűnik, a Fidesz tart ki utolsónak az MSZP mellett
 
Zárójelben jegyzem meg, hogy a Jobbik megtörte a hallgatást Páty ügyében. Amit mondok, nem fikció, hanem egy valós forgatókönyv. Úgy tűnik, a FIDESZ tart ki utolsónak az MSZP mellett. A pletyka pedig már elindult. Holnap már több tízezren fogják egymás fülébe súgni, hogy Orbán és Gyurcsány felosztották maguk közt az országot és csak a tévében játsszák az öriharit a hülyére vett rabszolgáknak, hogy közben elvehessék az adópénzünket. Ez már nem internetes hülyéskedés, bácsik súgják egymás fülébe, hogy színjáték az egész, kocsmákban ordítják részegek, munkahelyeken duruzsolják egymás fülébe alulfizetett alkalmazottak. Holnapután a suttogás százezrek fülébe jut. És százezrek gyűlölete már nem vicc.
 
Pont ilyen ügyeken szokott megcsúszni a nagypolitika agyaglába. Watergate, hogy mást ne mondjak.
 
Pár hónapja még azt hitték az urak, hogy sikerül az egész ügyet titokban tartani. Nem sikerült. Mi, civilek áttörtük a hallgatás falát.
 
Néhány hete azt gondolták az urak, hogy sikerül a médiát erővel megállítani. Nem sikerült. A sajtó nem teljes egészében korrupt, és amikor látták, hogy Bodoky életben maradt, mi több, sorra nyitogatja a csontvázas gardróbot, elkezdtek beszélni.
 
Most azt hiszik az urak, hogy a szélesebb közvéleményt nem fogja elérni a botrány és megmarad az egész ügy az interneten. Nem így lesz.
 
Emlékeztetnék mindenkit a hat hónappal ezelőtti és a mai Hagyó Miklósra. Hat hónapja ő is ugyanolyan magabiztos volt, mint ma egyesek. De, kérdezem én, e történet minden szereplőjének jobb háttere van, mint Hagyónak volt?
 
E történet minden szereplőjének jobb háttere van, mint Hagyónak volt?
 
Merthogy az ő háttere kevésnek bizonyult. Egykori „barátai”, akik korábban bizonygatták, hogy minden le van játszva, ügyvédek, akik biztosították róla, hogy nincs rajta fogás, most nem veszik fel a telefont, sőt, ellene vallanak. Szóval az összes pátyi képviselőnek jobb a háttere, mint Hagyónak volt? Az összes érintett minisztériumi tisztségviselőnek jobb a háttere, mint Hagyónak? Mindenki igaz barátokkal, végsőkig lojális lovagokkal van körbevéve? Kötve hiszem.
 
Csak azért kérdem, mert ha akár csak egyetlen egy szereplő is eldől ebben a reszkető, dülöngélő korrupciós gúlamutatványban, akkor mindenki lezuhan, kivétel nélkül.
Biztosan érdemes tizenkilencre lapot húzni, urak? Annyi üzleti lehetőség van még és közöttük akad akár tiszta is. Érdemes mindent kockára tenni egy ennyire elátkozott és bizonytalan dologért?
 
Én azt gondolom, ideje komolyan venni a tiltakozókat, a civileket, a nyilvánosságot, a törvényt, még akár a jóerkölcsöt is, és mérlegelni, hogy mi a legkisebb veszteség. Számunkra, civilek számára ismerős ez a helyzet. Mi mindig csak védekezünk, és a veszteséget igyekszünk minimalizálni.
 
Eljött az idő, hogy a hatalom is megismerje ezt az érzést.

 

735 komment · 2 trackback

Címkék: sávoly páty hypotheticalfriend

A bejegyzés trackback címe:

https://bodoky.blog.hu/api/trackback/id/tr441828059

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázadás a politikusterrorizmus ellen 2010.03.18. 16:27:07

Az utóbi két három napban nem működött a belépés a blogomba.A számítógéphez értő haverjaimat ilyenkor azzal szoktam cseszegetni, hogy én rendesen bekentem fokhagymával a monitor sarkát holdtöltekor, de úgy tűnik ennek ellenére belémásztak a kommunis...

Trackback: Sávoly igazi tétje 2010.03.10. 13:30:33

A Sávoly-ügy a közeljövő magyar demokráciájának lakmuszpapírja. Ha az állami támogatás zöld utat kap, az azt jelenti, hogy a fékek és ellensúlyok rendszere valószínűleg továbbra sem fog működni a végrehajtó hatalommal szemben. A Sávoly-ügy tétje jóva...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.03.13. 11:58:40

@hypotheticalfriend: Ha most rosszindulatú lennék,azt mondanám,hogy ha kötelező lenne vizsgálni a tulajdonosi hátteret,lehet,nem indulhatna el jónéhány projekt, ami persze jelentős veszteséget okozna (bizonyos bankszámlákon)...de nem vagyok rosszindulatú.

Leonce 2010.03.13. 12:01:21

@ó jaj: Csatlakozom, ugyanerre jutottam már egy-két éve. Másrészt szigorítanám az önkormányzatok ,állam területeladási jogait is. Véleményem szerint a képviselő-testület csak a közös tulajdonú területek kezelői , nem viselkedhetnek tulajdonosokként. Sokkal szigorúbb feltételeket szabnék. (Nem beszélve a művelés alóli kivonás-i jogról.)

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 12:49:00

Javaslatom: adja vissza a Grupo Milton azt a 600HA területet, amit a MotoGP neve alatt felvásárolt 300MióFt-ért és átminősítetett ipari parkká. Szívesen visszaadjuk neki a befektetett összeg 2x-t is.

Aztán épüljön meg a pálya 6MdFt-ért (mint Szlovákiában) és a maradék 400HA területet adja el az állam pályázat keretében.
Rögtön elég lenne a pénz a pálya kifizetésére, sőt a maradék 14MdFt haszonból lehetne építeni min. 3 élményfürdőt is a Balaton partján.

A felépített épületek és a környező települések (akik a tényleges haszonból is részesülnek) pedig helyi adó vagy turisztikai járulék formájában fizessék meg az évi 1.5MdFt jogdíjat.

Ez a jogdíj azért is érdekes, mert a KPMG üzleti terv szerint a Dorna a pályahasználatért még csak nem is fizetett volna. Mént többszáz éve a rablólovagok: betörnek-fogyasztanak és még a kasszát is elviszik.

Kedves elítélt Bencénket pedig a adjuk át a spanyol hatóságoknak (ahol nem fizetett az állítólagos 50MdFt-nyi jövedelme után adót).

2010.03.13. 12:54:38

@ó jaj: Ha naív lennék eljátszanék a gondolattal,hogy a parlementben nyílt szavazással kell dönteniük a képviselőnek.
Két dolog lehetséges,vagy midenki megszavazza,vagy senki.
Ha a többség ellenére valaki igennel szavazna a korlátozásra másnap biztosan kisbetűvel irnák a nevét.

olcsóJános 2010.03.13. 12:58:36

@Magyarországom: Kb. egyet értek! Bobek úrnak pedig:(egyszer már javasoltam) Azonnal hajtsa be a hip-et! Határidő mércius 15.! 7,4 Mrd után mennyi is az?
hip =(helyi iparűzési adót)

Leonce 2010.03.13. 13:02:04

@Magyarországom: Nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Kiszámolták, hogy sok sok hektárnyi területet kellene lebetonozni(aszfaltozni) a beruházás részeként. Véleményem szerint először valamelyik magyar pálya átalakításával kellene próbálkozni (az is kijönne 6-8 milliárdból) Hungaroring, Rábaring. A Balatont és környékét valóban fejlesszék, de ne ilyen beruházásokkal.

Vfair 2010.03.13. 13:42:07

@Henricus adversus casino: ezt hol nyilatkozta Kósa?
A MÚOSZ elnökével kapcsolatban igaza van, de ez nem mentség a kettősmércére:
A nol, ha fél napig is, de címoldalán hozta a sávolyi végjátékot, és már korábban is leközölt 1 azaz egy db kritikus megközelítésű MTI-anyagot.
Az mno máig nem jutott el idáig...

Annak örülök, ha Kósa beszél a témárol (hol tette?), de bőven van söprögetni való a saját médiaportáljuk előtt is.

sárkányfő 2010.03.13. 14:10:25

Na erről az adonyi Magtárház Kft-s projektről:
www.scmonitor.hu/index.php?p=contents&cid=760

"A Magtárház Kft. tulajdonosai a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) információi alapján a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hitelével mertek belevágni a 12-13 milliárd forintos projektbe"
"A beruházási összeg 15 százalékát saját tőkéből fedezték, és a maradék 85 százalékot finanszírozták banki hitelből."

Gondolom az történt, hogy csináltak egy "megvalósíthatósági tanulmányt", amiben feltupírozták a költségeket 13 mrd Ft-ra, és ennek 85%-át, 11,3 mrd Ft-ot kértek és kaptak az államtól. Ebből lazán felhúzták a raktárakat, tán még maradt is.

Félniük atól sem kellett, hogy a kemény piaci verseny bezavar a működtetésbe, mert:
"a hivatal (=MVH) szerződésben vállalta, hogy a sok kis tárolóban található kis mennyiségű gabonát az általuk építendő intervenciós raktárba központosítja."

Tehát az állami támogatás mellé állami garancia is került :) Jó biznisz...

A magtárház amúgy "Két egymás mellett elhelyezkedő telepen 170.000 m2 alapterületen, összesen 84 db, 12 m gerincmagasságú, hőszigetelt, közel 700.000 tonna gabona (és/vagy egyéb áruféleség ) tárolására alkalmas, európai színvonalú bázis." (forrás: www.magtarhaz.hu ).
Ez azért érdekes, mert: "Az ügyvezető kiemelte, hogy a létrehozott központ európai mércével is hatalmas, hiszen tudomása szerint Németországban létezik egy 450 ezer tonnás tárolóközpont."

A Magtárház Kft. hátterében a VIV Holding áll:
VIV Holding AG
c/o Fritz Ruch
Bruggstrasse 28
8942 Oberrieden

www.moneyhouse.ch/u/k/viv_holding_ag_CH-020.3.028.763-4.htm

A Holdingnak szép, látványos irodaháza van Svájcban. Zürichtől nem messze egy kisvárosban, egy társasházban. A ház közvetlenül egy vasúti sínpár mellett fekszik, Svájcban nyilván presztízst ad egy cégnek, ha behallatszik a vezérigazgató szobájába a rendszeresen elhaladó vonat.

Az érdekelne, hogy:
- Az az említett 450.000 tonnás német tároló mennyiért épült fel? Csak hogy tudjunk valamihez viszonyítani.
- Egy darab ilyen magtárháznak (24x80 méteres, 12 méter gerincmagasság, hőszigetelt) mennyi lehet most az ára?
- A Magtárház ingatlanait ki vásárolta fel, és aki felvásárolta az kinek a strómanja volt, és mennyit nyert rajta.
- Jó lenne látni azokat a tanulmányokat is, amik alapján az MFB átutalta a 11,3 mrd Ft-ot, bár az állami garancia kétségtelenül esélyessé teszi a céget a nyereséges működésre.
- És főleg: hogy kapcsolódik össze a VIV Holding AG a spanyolokkal. Aki tudja, ne fogja vissza magát...

sárkányfő 2010.03.13. 14:11:23

(most átment, vagy sem?)

2010.03.13. 14:49:16

Érdekeset akartok olvasni, Pátyi önkormányzat jegyzőkönyveit böngészhetitek. Jegyző elég bizonytalan, szakértőket kér, szerinte ehhez kevés a tudása.

Vfair 2010.03.13. 15:08:02

Ha újságíró lennék, írnék egy ironikus cikket "Évi 300 millió a hallgatás ára?" címmel.
Egyfajta túlélési kiskáté lehetne, simlis vállalkozóknak.

2010.03.13. 15:09:28

Pátyi honlapon. Önkormányzat

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 15:26:36

@ó jaj:
Gaál Gyula volt MÁV vezér (ezért is van biztos sínpár mellett a VIV Holding, mert vonzódik a sinekhez). Lehet, hogy csak névrokon, de pátyon ő az új ügyvezető a Jabigolf Kft-ben.

VIV-Taszár-spanyolok kapcsolódási pontok:
Mervó József (spanyolok) és Gubcsi Lajos (VIV) több cégben is tulajdonostársak voltak (pl. Baledrium Befektetési Szövetkezet), sőt a "spanyolok" többször vásároltak ingatlant a VIV Holdingtól.
A VIV Holding egyik áttételesen tulajdonolt cége, az Ugarde Kft. lett volna Taszár vásárlója.

Lehet, hogy csak véletlen, de több cég (pl. Evern Invest Kft. és Sávoly Thermálcentrum Kft. is) az MSZP székházban béreltek területet: a Moszkva térre néző MBC irodaházban, Vérmező u. 4-ben volt a fenti két cég és az MSZP is 2009-ben. Gyurcsány urat minden héten min. 2x látták ott. Az ottani dolgozók szerint az MSZP kiköltözése után költöztek be a cégek, ugyanarra a területre.

A cégháló (2009 végi állapot):

www.paty.casino.hu/docs/c%E9gek/IPPGrupoMiltonVIVJabinor.xls

Leonce 2010.03.13. 15:47:45

A pátyi ügy egyik főszereplőjének, Mervó Józsefnek sem a legtisztább a múltja:
elte.pene.hu/e107_files/misc/200644HVGFriss219.html

"A közgázhallgatók által belépő nélkül látogatható, mindennap nyitva tartó szórakozóhelyet eddig egy testvérpár, az abdai Mervó Tamás és a rendőrségen szintén tanúként faggatott budapesti Mervó József tulajdonában lévő Közgáz Tőzsde Klub Kft. működtette, a kft - amely ellen tavaly az adóhatóság kérelmére végrehajtási eljárás is indult - szerződése 2005-ben lejárt. Alighanem a rendőröknek is a fülébe jutott az egyetemi összeesküvés-elmélet, mivel Mervóékról is faggatták a papíron a BCE-vel semmiféle jogviszonyban nem lévő Kalmárt. Ő egyébként a Jogász Pinceklub Kft.-ben is érdekelt testvérpárral közösen több céget is tulajdonol, Mervó Tamást pedig váltotta az Alfa Elite Biztonságtechnikai és Őrzővédő Kft. tulajdonosai között."

hypotheticalfriend 2010.03.13. 15:48:45

@Magyarországom:
Vérmező utca 4?! Annyira ismerős nekem ez a cím…
Csak nem ez az az irodaház, ahol Gyurcsány Ferenc irodái vannak, meg a Magyar Turizmus Zrt. (aminek vezetéséről lemondott Niklai) és a Közbeszerzések Tanácsa? Ez az épület van az Europolis tulajdonában, ugye? Ha jól emlékszem, de javítsatok ki, ha nem, akkor ez az Europolis, a Budapest Airportos Europolis volt a befutó a bukott Kormányzati Negyed tenderen, aminek ügyében az ügyészség már nyomoz hűtlen kezelés gyanúja miatt, az ÁSZ pedig vizsgálatot rendelt el. Ott is mintha a Sedesa lett volna az építési vállakozó. Ez azért is érdekes, mert az Europolis véletlenül pont Pátyon van, mit ad isten, mily kicsi a világ, épp az M1 Ipari Parkban. Az ingatlan egyik bérlője pedig a Grupo Milton. Fatális véletlen lehet csakis. Mint amikor valakibe hatvanötször csap bele a villám, egy bájos tavaszi délutánon, krémes evés közben.

Leonce 2010.03.13. 16:00:30

Pátyi fórum 2004-ből alant.
Nem vagyok pátyi, de úgy tűnik egyes pátyiaknak már 2004-ben elegük volt Mervóból, de a testületnek azóta is ő kell??

209.85.135.132/search?q=cache:XcUODZbqJT8J:freeweb.hu/forum30/forum.php%3Ff_owner%3D217%26t_id%3D22740%26fmode%3Dhlist%26f_id%3D10617+merv%C3%B3+j%C3%B3zsef&cd=14&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Ismerem a 3 képviselő tervét (Sági, Michels, Kollár) ..elég ocsmány...azért írom meg amit meg kell, mert ezek ellen összefogva, csak a nyilvánossággal tudunk védekezni.
Létrehoztak egy IPP nevű Kft-t,(ez egy fedőszerv, az állítólagos tőke nélküli befektetők és az Önk. között) amelyben kisebbségi tulajdonos az önkormányzat, többségi az IPP kft. 10 millió törzstőkével. A mesteri
terv így szól: Felhasználják az önkormányzat "hivatalos személyiségét", ezáltal törvénysértő rendeleteket alkotnak,(eddig semmi újdonság, hozzák a papírformájkat)abból a célból, hogy kikényszerítsék a földet a gyanútlan idős
földtulajdonosoktól , miután azok aláírták az önkormányzat számára
kizárólagos előnyöket biztosító, a földtulajdonosokat mintegy kisemmiző nyilatkozatot, az IPP kft törzstőkéje megemelkedik, tehát az önkormányzat kiszáll belőle (nem részesedik a 20% haszonból sem!, tehát nincs közérdek!!!!!), és marad az IPP Kft, akik cserébe "megköszönik" a fent említett 3 embernek, tehát ők is jól járnak (motíválva vannak az ügyben) Az IPP Kft. pedig
- mivel a földek már nagyon meg vannak terhelve a közművesítés, szántóból való kivonás terhei stb. miatt, hogy potom pénzért megvásárolják, -mintegy megsegítve- a bajba jutottföldtulajdonosokat (legyenek hálásak nekik!). Így csak a földtulajdonos nem jár jól. Ezt a jól bevált elméletet meg akarta írni a Kurírban egy becsületes ember, de furcsa módon nem jelent meg a cikk. (Kérdezzék meg a polgármester urat, hogy miért) Ezért is osztom meg most Önökkel. Csak azt nem értem hogy pl. Kollár Tamás a pénzügyi Bizottság elnöke, és a Felügyelő Bizottságban is ott van.
Mervó József (Ő a 80% -os tulajdonosa az IPP -nek, amugy egy lepukkant budapesti disco tulajdonosa). Krix Lajos, de őt már Mervo kirakta a buliból.

tabaniember 2010.03.13. 16:21:27

@hypotheticalfriend: Még nincs vége:
1. www.kiksz.eu/

2. Újabb exkluzív irodákkal bővül a BROKERNET Holding Zrt. irodahálózata
Cégcsoportunk növekedési dinamikáját az is jelzi, hogy újabb 3 exkluzív irodát nyitunk munkatársaink és alkalmazottaink számára. Budapesten a Vérmező út 4. szám alatti több, mint 800 m2-es irodában Nagy Katalin értékesítési igazgató által vezetett Bankbrokeres munkatársak kapnak helyet, és nagy örömünkre szolgál, hogy ugyanitt kezdi meg önálló működését cégcsoportunk legújabb tagja a Platea Kft is Simonfalvy Tamás vezetésével.

3. INFORMATIKAI VÁLLALKOZÁSOK SZÖVETSÉGE
1012 Budapest, Vérmező út 4., MBC Business Center
Tel: 266 6346
Fax: 411 0914
Mobil: (Balogh István) 06 70 380 0051
Bizottsági Tag: Kovács Zoltán, Klotz Tamás – klotz.tamas@ivsz.hu tel:+36 30 9241 307, Csáki Zoltán – alelnök – 06 70 380 5380 - csz@c-enter.hu, Bizottsági Képviselő: Balogh István – istvan.balogh@ivsz.hu
www.ivsz.hu
(forrás: www.tpk.org.hu/engine.aspx?page=tpk_Hirkozlesi_Agazati_Bemutatkozunk)

4. (régi, de bájos: a MÁV akkori jogtanácsosa is ebben a házban székelt) 209.85.135.132/search?q=cache:PcUzeWWFI7cJ:www.uzletinavigator.hu/cgi-bin/loadpage.cgi%3Fdest%3D%40KE02%26dir%3D2006_78%26n%3D15258_2006+v%C3%A9rmez%C5%91+%C3%BAt+4&cd=110&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 16:41:47

@hypotheticalfriend: A fenti információk jók, kivéve:

Már legalább 2 éve megvette a Szentkúti Gabriella javaslatára a Raiffeisen Ingatlanalap.

Tudod, az az alap, ami miatt majdnem bedőlt a magyar gazdaság 2009-ben. Emlékszel, 3 hónapra az összes ingatlanalap tevékenységét (kifizetéseket) felfüggesztették, a valóságban csak a Raiffeisen Ingatlanalap volt csődközelben.

Előtte 2008 májusában még felesküdött az MSZP-re:
"..."Szüleim már a háború előtt a kommunista párt tagjai voltak, aktív ellenállóként részt vettek például a Gömbös-szobor felrobbantásában és nyilasverésekben. Ezekre a mai napig is nagyon büszke vagyok. Erősen baloldali nevelést kaptam, például 1956 nálunk nem volt se forradalom, se szabadságharc..." [hvg.portré]

hvg.hu/velemeny/200819_Felcsuti_Peter

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 16:42:59

@Magyarországom:

Bocsi, tehát Felcsúti Péter, a Raiffeisen vezérigazgatója (akkor még a Bankszövetség elnöke is volt), amikor nyalakodott az MSZP-vel

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 16:56:08

@Visegrádi:

Többször olvastam erről az IPP Kft-ről a patyicivil.hu oldalon.

Ha jól értettem a földtulajdonosokkal a megállapodást, akkor az IPP-n keresztül az Önkormányzat a földek / befolyó pénz 3%-át kellett volna megkapnia az átminősített földek után, és 2% maradt az IPP-nél.
Ha jól tudom, akkor kb. 240HA lett átminősítve.

A számítás:
2.400.000x3%x5600Ft/nm=403,2MióFt. (Továbbá az IPP-ben kellett maradnia kb. 269 MióFt értéknek készpénz vagy föld formájában.)
Ha ezt megkapta a falu az IPP-től, akkor még mit szeretnétek?
Úgy tudom, hogy a Mervó és csapata aláírta, hogy autópálya lehajtót, elkerülőutat épít.

Ja, hogy egyik sem történt meg? És még az IPP-t is átjátszották 10MióFt-ért?
Hát ezt hívják hűtlen kezelésnek.

Csodálkozom, hogy még nem tettetek feljelentést az ügyészségen.
Az ilyen Nokia-dobozos emberek mostanában teljes ellátást kapnak Budapesten a Markó utcában.

hypotheticalfriend 2010.03.13. 17:06:01

@Magyarországom: Itt nem Nokia-doboz volt, hanem, mint az Index filmben, pénzzel töltött gumicsizma.
Jobban is illik Bognár polgármester úrhoz.

index.hu/video/2010/03/10/igy_kell_a_kenopenzzel_banni/

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.03.13. 17:08:59

Bocsi, ma már többet nem írok, de annyira vicces, hogy Nokia dobozos Barátunk, Hagyó Miklósról friss hírt találtam:

Az MSZP jótékonysági tagozatában futott be Hagyó.
Az MSZP honlapja szerint a pártnak jelenleg összesen 26 tagozata van, ezek között azonban nem található meg a karitatív tagozat. A párt sajtóosztálya az [origo]-nak ezt azzal indokolta, hogy a csoport 2008-ban megszűnt.
[gondolom már a látszatot sem tudták fenntartani]

www.origo.hu/itthon/20100312-az-mszp-karitativ-tagozatat-vezette-hagyo-miklos.html

aril brikha 2010.03.13. 17:25:37

húúúú, kezdtek belelendülni... ;)

bomi 2010.03.13. 17:28:09

@Magyarországom: Az interjú vége (HVG, Felcsúti Péter) is érdekes:
[HVG] ...két évvel ezelőtt megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. Tudjuk, a bank diszkrét szakma, de mégis, megtudhatnánk, konkrétan mit köszönhetett önnek az állam?

[FP] Semmit. Talán hogy rengeteg adót fizetünk.

(Az érdemkeresztre a miniszterelnök vagy az illetékes miniszter terjeszti fel a díjazottakat. FP ezt az érdemrendet 2006 március 15-én kapta.)

MutyiGP 2010.03.13. 17:42:53

Sziasztok,
jó lenne a Grupo Milton ügyfeleivel valamilyen módon közölni, hogy megváltozott a helyzet Páty és Sávoly ügyében.

Kérlek küldjetek vázlatterveket, hogyan lehetne "átdolgozni" a Grupo Milton honlapját.

Szeretném, ha hangulatos, de informatív is lenne.
(1. helyezet: vacsora 2 fő részére a Paagh étteremben)

patyimutyi@gmail.com

patbateman 2010.03.13. 17:49:17

@ó jaj: Mészáros Alexandra és Schnierer Karina már eltűnt az iwiwről, ill. SK a Facebookról. MA a Facebookon megtalálható. KBJ édes jó anyukája is... Nézegessetek képeket. Érdemes. Magyar milliárdosok. Én marha jókat röhögtem.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.03.13. 18:03:19

@hypotheticalfriend: Nem járt önöknél véletlenül egy fekete kandúr? :)

hypotheticalfriend 2010.03.13. 18:11:52

Az írószövetségtől? De.

hypotheticalfriend 2010.03.13. 18:26:30

@MutyiGP: szerintem egyet már kaptál :)

sárkányfő 2010.03.13. 18:39:11

@Magyarországom: Köszi szépen, ez ám az excel táblázat! Saját meló eredménye? Nagyon képben vagy.

Ha a kezedbe akadna a Magtárház Kft. kapcsán is pár infó, oszd meg velünk ;)

olcsóJános 2010.03.13. 18:39:14

@Magyarországom: @patbateman: @hypotheticalfriend: Ha nem tudtok leállni újabb börtönöket kell építeni.
pl. ppp konstrukcióban . A konstrukció (nem csak ppp) igazi terjesztői meg belülről szakérthetnek.
Részemről nem bánnám!

sárkányfő 2010.03.13. 18:42:06

@patbateman: Van linked MA-facebookra?
Amúgy ezeket a képeket és kapcsolati hálókat addig kéne lementeni, amíg nem törlik...

sárkányfő 2010.03.13. 18:47:02

@Magyarországom: Amúgy erősen az az érzésem, hogy sokkal szorosabb a kapcsolat a VIV Holding és a spanyolok között, mint ahogy mi most sejtjük.

hypotheticalfriend 2010.03.13. 18:48:21

@ó jaj: "Spanyolokra" vagy a spanyolokra gondolsz?
Milton vagy Sedesa?

patbateman 2010.03.13. 18:49:20

@ó jaj: http://www.facebook.com/search/?q=m%C3%A9sz%C3%A1ros+alexandra&init=quick#!/profile.php?id=1233993105&ref=search&sid=100000680654709.4271547491..1
KBJ felmenője pedig az iwiwen van, összekavartam.

sárkányfő 2010.03.13. 18:56:48

@hypotheticalfriend: Ha választanom kéne, akkor Sedesa, de igazából nem vagyok (még) annyira benne, hogy biztosan érezzem a súlypontokat. Talán Te jobban tudod.
Meg akár lehet a Cerqueda Donadeu család is...

@patbateman: Köszi. Kedvenc filmjei az Avatar és a Keresztapa! :)) Mindkettő nagyon találó....

Bodoky: Gyeneseit nem kéne meginterjúvolni? Lehet tudna újat mondani.

MutyiGP 2010.03.13. 19:11:30

@olcsóJános:
mi az a PPP?

Pénz Pláza Politika

Vfair 2010.03.13. 19:19:19

@MutyiGP: Nagggyon jóóó!

Tolom is fel a Facebookra - címe:
Civilek-Milton 1:0

via Daily Shark dailyshark.blog.hu/2010/03/12/civilek_milton_1_0

Vfair 2010.03.13. 19:31:56

@Vfair: Apropó, szerzőként kinek kopirájtolhatom?
Akar az alkotó a képhez (nick)nevet, vagy enélkül járja be a netet?

Vfair 2010.03.13. 19:35:01

Aztán majd (mondjuk a 2. megnyert csata után) feldolgozható olyan formában, mint itt a II. világháború: twitpic.com/17vgje
Facebook státusz-üzenetekben. :)

olcsóJános 2010.03.13. 19:46:58

@MutyiGP: Marha jó, tegyétek fel az élő honlapjukra, lehet hogy a zavarodottság miatt egy hónapig észre sem vennék.! Jut eszembe az utolsó "oszlopról" hogy a Videoton 2:0-ra nyert ma a Pápa ellen. Mit szól ehhez Gyurcsány és Kövér?
Most esett le: Páty-Pörzse-Echo-Széles-Videoton-Puskás-Milton "tengely". Mindig csak a párokat láttam, összefüggést -hálót- csak most.

hypotheticalfriend 2010.03.13. 19:48:47

@olcsóJános: fene tudja, én ebből csak a lest látom, de azt tisztán

olcsóJános 2010.03.13. 19:53:32

@hypotheticalfriend: Még az a szerencse hogy a "partjelző" sávolyon addig integetett, míg a bíró befújta a lest. A pátyi meccsre nem szabad, hogy ők hozzák a bírót...

hypotheticalfriend 2010.03.13. 20:01:56

@olcsóJános: Már bekészítettem a névre szóló piros lapokat.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.13. 20:03:23

@olcsóJános: Ezek amekkora tupákok, még a saját börtönük építését is megpróbálnák elmutyizni.

patbateman 2010.03.13. 20:03:40

Eddig senki sem tudott választ adni arra nekem, hogy mi történt, amikor a 'spanyolok' a képbe léptek, és leváltották a 'belgákat'. Páty polgármestere, Herr Bognár szerint 4 éve meghalt a belga befektető (illetve a befektető cég egyik fontos tagja), sőt nemrég odáig ment, hogy megnevezte a halál okát is: autóbaleset. Ezt a lapot többször is elővette. Nem tudom, mire utalhatott, mert Mr és Mrs Polet él és virul. Van ötletetek?

MutyiGP 2010.03.13. 20:13:49

Feltettem inkább a Picasara, mivel azt internetről könnyebb megnyitni...itt:

3. kép is jött!

picasaweb.google.com/113617839145477195352/DropBox?feat=directlink

tabaniember 2010.03.13. 20:17:39

@patbateman: Lehet, hogy csak megígérték neki az autóbalesetet, ha nem írja alá az adásvételit?

MutyiGP 2010.03.13. 20:18:42

Megjött a 3. kép. Inkább kiteszem a Picasa-ra, mert ott könnyebb az albumokat megtekinteni:

picasaweb.google.com/113617839145477195352/DropBox?feat=directlink

2010.03.13. 20:22:25

Polet Rita még létezett 2009 12 14-én legalábbis a Földhivatali munkalap szerint. Törvény szerint csak azt építhetnek amire kérték a művelés alóli kivonást. Van rá 4 évük, nem teljesítik, vissza áll az eredeti művelési ág.

tabaniember 2010.03.13. 20:22:41

@MutyiGP: Az előbb kiválóan megnyílt, most meg aszongya a buta gépállat, hogy "nem lehet a kérést végrehajtani" :(

MutyiGP 2010.03.13. 20:23:26

Fotó beküldésére az alábbi címet használjátok:

113617839145477195352.PatyiMutyi@picasaweb.com

Képek megtekintésének helye megjegyezhető módon:

picasaweb.google.com/patyimutyi

Sohanedudgi 2010.03.13. 20:47:14

@kakukk2: Az előzőre nekem is azt írta, de a
picasaweb.google.com/patyimutyi
simán bejön.

Nagyon jó mind a három!

tabaniember 2010.03.13. 21:13:08

@Sohanedudgi: Most már műxik. Felnyomtam a zivivemre is :) Gratula a készítőnek!

kozlony 2010.03.13. 21:33:00

@Magyarországom:
Ezt nem tudom miért tettétek föl?
Nekem ebből csak annyi jött le, hogy a Felcsúti Péternek és a Szentkuti Gabriellának milyen párhuzamos a karrierje.
Citibank - Raiffeisen Bank

Ezért?

kozlony 2010.03.13. 22:56:43

@ó jaj: 09-011854 cégjegyzékszámú Magtárház Kikötő Kft (2457 Adony, Rév utca 8.) - Agriport Befektetési Holding Kft. - Viv Holding AG tulajdonosi láncú cégre gondolsz.

A VIV már tavaly nyáron eladta az ERBA-LUX, FE-BA PLUSZ, HÍD-INGATLAN cégeknek 10 és fel mio. EUR tartozással terhelten az Agriportot.

Az Agriport ágon még egy Dunapower nevű cég is kapcsolódik hozzájuk.

MutyiGP 2010.03.13. 23:32:06

@kozlony:

Az én értelmezésem:

Polet Rita és Szentkúti Gabriella vásárolta fel a "Golf"város földjeit.
Magyar magánszemélyként, mert másképpen termőföldet nem vásárolhattak.

Szentkúti Gabrielle életútja jelenleg a Raiffeisen Banknál tart. A Raiffeisen Bank a szegények és elesettek megsegítésére lett létrehozva kb. 200 évvel ezelőtt.

Szentkúti Gabriella jelenleg abban segétkezik - miközben a szegények bankjánál a Raiffeisennél dolgozik -, hogy kiárusítsa azok földjeit, akik rábizták, eladták földjeiket abban a hiszemben, hogy ott egy mindenki által elfogadott golfpálya épül.
Most abban segétkezik, hogy ott olyan kisváros épüljön, amit senki nem akar.

A golfpályából először egy 250 lakásos lakópark-golfpa jött létre, majd a Mervó úr révén MegaCity.

Ha lett volna becsület Szentkúti Gabriellában, akkor jelzi, hogy mi várható. Ő ehelyett jó pénzért, nagy haszonnal eladta a pátyiak földjeit.

A Jabinor Kft. tulajdonosai évek óta ugyanazok, ezért nem valószínű, hogy bárki is távozott volna az élők sorábol (ahogyan azt a Bognár polgármester úr terjeszti). Valószínűbb inkább, hogy ráerőltették az IPP Kft-t és Mervó Józsefet a balga belgákra.
Pontosabban a jó pénzért kiszálltak a projektből.

Mi kell a háborúhoz: pénz, paripa, fegyver.
Szentkúti Gabriella - a Raiffeisen bank segétletével, mindenkinek szállítja a pénzt: finanszírozza a konkurrens Budajenő Szőlőhegy II. projektet is. Pontos összeget nem tudunk. A földhivatali adatok alapján valószínűleg kb. 1.5-2.0 MdFt-tal.
Úgyes. Szentkúti Gabriella mindenkin keres.

Felcsúti Péter, a Raiffeisen Bank vezetője csak egy érdekes adalékanyag. Bár bankároknak nem illik exponálniuk magukat semmelyik párt irányában, egy coming-out során ő részletesen bevallotta, mennyire is szereti a bal oldalt.
Ő is ugyanazon intézményben tanult, mint a Bognár úr, az IMO-n (Institut Mezsdunarodnij Átnasényij), Moszkvában. Nemzetközi Kapcsolatik Intézete, ahonnan vagy kémként vagy diplomataként kerülhetett ki az illető.

hu.wikipedia.org/wiki/Felcsuti_P%C3%A9ter

sárkányfő 2010.03.14. 00:43:43

@kozlony: Köszi a segítséget. A VIV eladta, tudtam, csak mai sok infó kicsit összekavart, és nem írtam le. De ez már mindegy is, ami érdekes, az a létrejöttének körülményei.

És pár millió EUR tartozás ide vagy oda, csak a Magtárház ingatlanjainak értéke több mrd Ft. De az üzleti helyzete még sokkal többet ér, ugyanis ez az egyetlen nagy magtár az országban, az egyetlen, amelyik olyan méretű, hogy Európa szóba áll vele, azaz méreténél fogva monopolhelyzetben van Magyarországon, és a gabonapiaci szereplők ki vannak neki szolgáltatva, azaz úgy torzítja a maga javára a magyar gabonapiac helyzetét ahogy akarja.

Ráadásul ez nem egy nagyon nagy magtár, hanem egy hatalmas-giga magtár, a legnagyobb német magtárnál is sokkal nagyobb, tehát eleve azzal a szándékkal hozták létre, hogy e mellé már ne legyen érdemes építeni másikat ebben az országban, tehát hosszútávon is ez lesz "a" magyar magtár, ebben a piaci szegmensben nem lesz versenyhelyzet. Ügyes.

Már leírtam, mit vélelmezek a Magtárház létrejötte kapcsán: politikai szereplőket érdekeltté téve (=megkenve) elfogadtattak a MFB-kal egy összeget, hogy mennyiért lehet ezt megépíteni. Ez az összeg nyilán a lehető legnagyobb volt, függetlenül a tényleges költségtől. A politikai hátszélnek köszönhetően megkapták az MFB-től az elfogadott költség 85%-át fedező támogatást, amiből röhögve felhúzták az egészet, csak arra kellett vigyázniuk, hogy papíron kihozzák, hogy tettek bele önrészt is.
Így lett egy állami pénzem felhúzott, és államilag garantált működésű, de saját tulajdonú magánvállalatuk.

Hasonló ahhoz, amit Sávolynál sikerült megakadályozni: egy piaci szereplő az állammal finanszíroztatta a saját üzletét.

Jó lenne látni, milyen dokumentumok alapján ítélte oda az MFB a hitelt, és a gazdaságossági tanulmányt, megtérülési tanulmányt, stb., ezeket ki rendelte meg, az állam vagy a piaci szereplő? Mert ha az utóbbi akkor vicc, mintha egy bank tőlem kérdezné meg, hogy érdemes-e nekem hitelt adni. De ha az állam csinálta a dokumentációkat, akkor is érdekes lenne, hogy mit szólnának hozzá független szakértők, lehet komolytalanok, csak a politika átnyomta az MFB-n, ahogy akarták volna most is Sávoly kapcsán. Szóval ezek alapján a dokuk alapján lehetne ebben az ügyben tovább lépni.

Ami még érdekes lehet az ügy kapcsán, hogy a ma magtár területét ki vásárolta fel, milyen áron, és milyen áron került utána a Magtárház Kft birtokába, feltehetően itt is ment a telekspekuláció. Lehet az állam felé az önrész volt a telek, amit a strómanjuk fillérekért felvásárolt, majd az a tervek ismeretében felértékelődött, és így képezte az önrészt.

Más.

Mindezzel együtt a mai érdekes nap után már tapintható, hogy hol vannak a netes nyomozás határai, lassan elérünk lehetőségeink határához. Ha csak a rendőrség, vagy valami újabb oknyomozó cikk nem nyit meg új kapukat, sokkal tovább lépni szerintem már nem tudunk. Remélem Bodoky postaládájába érdemi infókat sodor a szél...
De így is rengeteget elértünk már eddig is, már persze ez főleg Bodoky érdeme, meg a TASzé, stb., tudjátok a listát. A sikerben nem csak a jognak újabban érvényt szerző rendőrségnek, de a nyilvánosság nyomásának is nagy szerepe volt.

A dolog másik fele azonban, hogy még most sem tudunk egy csomó mindet.

Szerintem a tovább lépéshez kellenének spanyol, svájci, belga kontaktszemélyek, akik kiigazodnak saját országukban és hatékonyan tudnak nyomozni. Mi inkább a magyar szálak további bogozásában tudunk még tenni. Bár hiába tudjuk pl. hogy melyik párt hány milliót kapott, azt, hogy ez korrupció volt, bizonyítani nem lehet. Hiába beszédesebb mindennél, hogy a pártok elszántan hallgatnak, mint a sír, attól még ez sem bizonyíték. Azért hátha lesz még több infónk is, a pártokat nagyon utálom.
Aztán az is hiába világos, hogy milyen módszert követnek mindenhol a spanyolok-magyarok-belgák-svájciak, és ez talán Terézváros kapcsán be is bizonyosodik a bíróság előtt is, azaz hogy konkrétan Poleték milyen módszerekkel vesznek mélyen áron alul ingatlant, mindez semmit sem jelent a többi projektre nézve jogi szempontból.

Úgy látom ez Sedesa-Milton csapat gyakorlatilag azt csinálja, hogy keres olyan szántókat / külterületeket / stb., tehát besorolása alapján kis értékű földeket, amiket aztán korrupcióval, a földekre projekt-gyártással felminősíttet (illetve eleve úgy veszi meg, hogy már előre le van zsírozva a későbbi átminősítés), és így felértékeltet, ezzel már önmagában nagy hasznot érve el. Majd megpróbál az ingatlanokra tervezett nagy projektjeihez 100%-os (Magtárház) vagy 300%-os (motoGP) állami támogatást kikorrumpálni az államból.

A módszer Spanyolországban is lényegében ugyanez volt, ott is politikusokat kentek meg állami megrendelésekért, nem véletlenül tüntetett húszezer ember tavaly novemberben a Sedesa eleln.

Én most így látom, javítsatok ki, ha tévedek :)
És várom a tippeket, merre érdemes tovább nyomozni ;)

Leonce 2010.03.14. 11:24:34

Az nagyon jó, hogy kezdenek világossá válni ezek a meggazdagodási sémák, forgatókönyvek,taktikák. Számtalan beruházásra, befektetésre ráhúzható ez az országban, kisebbre- nagyobbra. A jövőben ha ezek a lépések kicsit is derengeni kezdenek, azonnal lehet tiltakozni stb., sőt követelni a tárgyalások leállítását, mert előre látható a vége.
Persze kérdés, hogy még mi van a tarsolyukba, milyen új , aljas módszerek....Hogy kik is ők??
Véleményem szerint főként az MSZP köré az elmúlt évtizedekben összefújt szemét...

maid 2010.03.14. 18:11:21

Nahát, hogy mik vannak. Időnként még egy edzőkérdés is lehet izgalmas :)

"Aztán az is megjelent, hogy Talmácsi Gábor volt támogatója, a spanyol ingatlan-befektető cég, a Grupo Milton Páty, Tárnok és Sávoly mellett Székesfehérváron is beruházásra készül. Talán a cég megveszi az FC Fehérvárt, ám ezt a felek titokban tartják."

fmh.hu/sport-kosarlabda/20090607_fc_fehervar_vezetoedzoje_tobb_nev_felmeru?s=rel

tabaniember 2010.03.14. 18:55:00

@maid: Aha. www.grupomilton.hu/szfvar_en.htm

A Grupo Milton Management Zrt. a projekt- előkészítési feladatokat látja el a WCM együttműködésével. A Grupo Milton számos egyéb, több mint 40 projektet jegyez Magyarországon. A társaság Pécsen közel 6,5 milliárd Forintért vásárolt fejlesztésre váró ingatlanokat. A társaság tervei között szerepel egy 10-12 helyszínnel rendelkező országos logisztikai és ipari park hálózat kialakítása, amelynek egyik eddig ismertté vált eleme a 124 hektáros székesfehérvári üzleti park.
Forrás: www.nemzetisport.hu/motogp/balatonring-2019652/

Mellesleg, ha a Funespana "egyik leánycége" is ők, hát sikítófrászt kapok a röhögéstől.
www.hrportal.hu/c/hatalmas-beruhazas-uj-temetkezesi-vallalat-20100203.html

maid 2010.03.14. 19:07:47

@kakukk2:
jó nyomon jársz :)
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100202-a-funespana-befektet-a-magyarorszagi-temetkezesi-szolgaltatasba.html

Mondjuk az életveszélyes fenyegetéseik mellett különösen perverz a temetőbiznisz. Piacot építenek? :)

tabaniember 2010.03.14. 19:19:06

@maid: Aha. Emlékszem most már, megakadt a szemem annak idején nekem is ezen a híren, csak akkor még nem állt össze ilyen szépen a puzzle.

maid 2010.03.14. 19:57:50

Ez egy kicsit tovább árnyalja a milton group szerepvállalását:
"Eközben több forrásból is arról hallani, hogy spanyol cég vállalhat szerepet a székesfehérvári labdarúgásban, amelynek köszönhetően a klub nemcsak az ország, hanem az egész közép-európai régió egyik legtehetősebb egyesülete lehet."

www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/20090607/fehervaron_nagy_dobasra_keszulnek_spanyol_befekteto_nemet_edzo/

Ha ez így van, nem feltétlenül kell valami racionális vagy megfogható okot keresni a jobboldali média hallgatása mögött (pl. pártfinanszírozás). Emberünk ügyes, Orbánt elég volt zsebre tenni azzal az ígérettel, hogy naggyá teszi a focicsapatát, kke egyik legtehetősebb egyesületévé, nyilván folyamatos nemzetközi klubszerepléssel, stb. Ez szerintem Orbánnak simán elég ahhoz, hogy elhallgattassa a jobbos médiát.

olcsóJános 2010.03.14. 20:19:46

@maid: Morális kérdés: Ha gyermekem un. drága (de nem pénzt hozó) sportot űz és megjelenik egy un. szponzor és ígér, tulajdonképpen csak annyit, hogy lehetővé teszi egy világversenyen való indulást, amire évek óta várunk lemondással, izzadságos készüléssel, egyéb áldozatokkal. Ha a szponzor olyanféle mint a grupomilton mit tennétek?
Mit tenne Széles Gábor, Orbán Viktor?
Egyébként tiszta pedigréjű szponzor kerestetik!

maid 2010.03.14. 20:37:55

@olcsóJános:
Van, hogy a lopás morálisan alapon nehezen elítélhető, pl. ha valaki a beteg gyermeke gyógykezelésére lop. De ha valaki a hobbijára költ közpénzt, akkor én ott túl sok morális dilemmát nem látok.

vadaszok 2010.03.14. 22:07:18

Ha valaki még csak most kapcsolódott volna be.

A „beruházó”:

1. A cikkben a Grupo Milton vezérigazgatója szerepel, lenn pedig a cégei
elte.pene.hu/e107_files/misc/200644HVGFriss219.html
05-09-007959 KÖZGÁZ KLUB Kft apeh végr. 2007 cég székhelyén, nem található,
01-09-694564 KÖZGÁZ TŐZSDE KLUB Kft. apeh végr. 2004- felszámolás 2008
index.hu/gazdasag/magyar/2010/02/22/kemeny_porno_rom-mania_balatonring/
It a Grupo Milton tulajdonosa a főszereplő

2. www.mediterranea.org/cae/lliria/index.htm
Mese a SEDESA és az elnöke Vicente Cotino Escriva és rokonairól.

A módszer:

www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+REPORT+A6-2009-0082+0+DOC+PDF+V0//HU
Ebből megtudhatod miért jöttel otthonról a spanyol "beruházók".

Jó sokat kell olvasni, de megéri.

2010.03.15. 22:22:27

@ó jaj: A Polet féle felvásárláshoz köthető az Andrássy u.47.panamája is,már 2006-ban próbálták nyilvánosságra hozni,
forum.index.hu/Article/jumpTree?a=56270698&t=9142865

és most csatlakozik hozzájuk Fürst György volt szocialista alpolgármester,a Centrum Parkoló Kft ügyvezetője,aki gyanusított lett:
index.hu/belfold/2010/03/12/gyanusitott_lett_az_mszp-s_alpolgarmester/

baloldali 2010.03.16. 09:51:41

@éberség elvtársak: pátyiaknak kötelező olvasmány

figyel-lő 2010.03.16. 16:26:43

KBJ az LMP húzóembere lehet. (Az új Kossuth díjast idézve: "sajnos negatív értelemben")

Dzsoll 2010.03.16. 17:53:42

próbálják menteni a menthetőt :)
talán nem kellett volna mindenkit befenyegetni, meg összevissza hazudozni. ha mindig igazat mondtak volna, akkor már állna s sávolyi pálya. a honlapjukon még mindig az áll, hogy őket nem viselte meg a válság.

ezen kívül a probléma nem a "sport" támogatásával van, hanem azzal, hogy "cserébe" a támogatott politikai oldal látszólagos némasági fogadalmat tesz, az összes megszólalási kisérletet felülről azonnak elnyomják. ez hosszú távon nem működhet magyarországon. legalábbis remélem.

hajrá bodoky, hajrá pátyiak, hajrá lmp!

Vfair 2010.03.16. 20:32:33

@kozlony: kiemelnék egy (fél)mondatot:

"Minden jelentős méretű projektünk esetében - mint például a Pécs városi, összesen több mint 7 milliárd Forint értékű ingatlancsomag vásárlásakor"

A projekt maga a vásárlás?
Mivan?
És a 2010-re vállalt látványberuházás, a Magasház felújítása? És a szállodaépítés? És a többi? Csak duma volt?
Sejtettük az előzményekből, de így általuk leírva azért vicces...

olcsóJános 2010.03.16. 21:44:41

@Vfair: Megint csak a Kossuth díjastól: "azt látom, hogy Pécs is ééég"

2010.03.17. 08:16:03

Magyarország maradt a korrupciós lista középmezőnyében

"Magyarországot a tavalyival azonos mértékben érzékelték korruptnak a megkérdezett elemzők és üzletemberek: a pontszámunk megmaradt tavalyról: 5.1. A helyezést tekintve a 47.-ről a 46. helyre léptünk előre holtversenyben Bahrainnel és a Zöld-foki Köztársasággal."

www.transparency.hu/cpi2009

akira2 2010.03.17. 18:00:16

@kozlony:

„A civil szervezetek végig a kormányzati döntéshozatal miértjeire keresték a válaszokat – és keresik azóta is, mivel az MFB, az illetékes miniszter és kormánybiztos eddigi nyilatkozataiból nem derült ki, pontosan miért döntöttek végül negatívan az állami óriáshitelről, de az sem világos, korábban miért kapott zöld utat a beruházás támogatása a pénzügyminisztérium elutasító szakvéleménye ellenére“ – kommentálta a múlt heti fordulatot Dénes Balázs, a TASZ elnöke.

"Az eset nemcsak a kormányzati döntések átláthatatlanságára hívja fel a figyelmet, hanem olyan intézmények gyengeségére, mint a közérdekű bejelentők védelme" - mondta Alexa Noémi.

Az eset nem csupán a kormányzati döntések átláthatatlanságára hívja föl a figyelmet, de mélységes dilettantizmusra és/vagy visszaélésekre is.
...mondom ezt én... :)

Sajnos nincs ez még lefutva, többek között azért sem, mert nem tudjuk, hogy a "befektető" milyen tipusú és mértékű állami biztatásra vágott bele az építkezésbe, nem tudjuk, hogy volt-e már bármilyen előzetes megállapodás, következményekkel járó ígéret, és azt sem tudjuk, hogy az állam (vagy egy-egy befolyásos szervezete) mennyire akar még MotoGP pályát. (Sajnos a legutolsó hírek szerint igen, a 10 éves jogdíjat még vállalná...)

Az állami dilettantizmus és/vagy visszaélés kiszűrésének pedig a részletek nyilvánosságra hozatala - és a jogvédők/sajtó további harca - feltétlenül szükséges.

Man Of Golden Words 2010.03.17. 19:50:27

atv - egyenes beszed: suchmann beszelgetett kalman olgaval

suchmann reszerol egy ujabb mellebeszelest hallhattunk.

koszonjuk szepen!

Mitya Ivanov 2010.03.18. 13:55:09

@Man Of Golden Words: még mindig ott tart, hogy a támadások miatt van veszélyben a megvalósíthatóság és a megtérülés.
Ja meg a hungaroring érdeke volt ez az egész hisztériakeltés:D
ez a legjobb:) és ezekre Kálmán Olga nem kérdez rá, persze egy friss Szabad Sajtó díjasnak nem is kell.

Man Of Golden Words 2010.03.18. 15:44:47

@Mitya Ivanov: nevecccseges

a pentek esti varga istvan interjut is szamtalanszor vegigneztem mar. az is vicc kategoria.

peldaul megemlit egy eleddig tokeletesen ismeretlen "uj" tanulmanyt, amit valamilyen ugyvedi irodaval keszittettek, es az pont marcius 4-ere keszult el...vagyis szerinte csak ekkor derult feny arra, hogy a beruhazo "megsem" tudja biztositani "azokat a bizonyos garanciakat"

pfff...my ass

maid 2010.03.18. 20:08:40

@Mitya Ivanov:
Az is érdekes, hogy eddig valami olyasmiről volt szó, hogy a Hungaroring nem alkalmas motorversenyre, mert a bukótér más, mint az autónál (az egyiknél aszfalt, a másiknál kavics vagy mi), erre most hirtelen kiderül, hogy ezek egymás ellen lobbiznak? Vajon csak én nem értem?

kozlony 2010.03.19. 23:59:56

Páty nincs egyedül
patyi-golf-getto.blog.hu/2010/03/15/paty_nincs_egyedul#more1841324

(már többször elküldtem, de közben elveszik.) :(
süti beállítások módosítása